Gambar Isteri-Isteri Salih Yaacob

Gambar Adik Beradik Neelofa Yang Cun Melecun

Gambar Taman Tema Legoland Malaysia Di Nusajaya, Johor

Syarat Permohonan Rebate RM200 Telefon Pintar 3G (Smartphone)

Syarat Dan Permohonan Geran RM1,000 Untuk Usahawan Online

Gambar 3 Lamborghini Kemalangan & Terbakar Di Lebuhraya PLUS

Borang BR1M

24/7 Support Konon

by Ezany-Kun in Wordpress

Rooney upset

Tak sangka pulak hosting provider yang aku langgan ni memilih soalan untuk jawap. Ada yang aku send emel dia reply, ada jugak yang aku send emel dia tak reply. Bukannya susah pun nak jawap soalan aku tanya tu? Jawap Boleh atau Tidak Boleh jer. Kalau Tak Boleh aku fine jer, tapi aku perlukan jawapan untuk proceed dengan plan lain. Dah 2 kali aku hantar emel, kan dah nampak macam aku yang terhegeh-hegeh.

Tak perlu la kot aku beritahu nama hosting provider, aku tak nak jatuhkan bisnes orang melayu. Entri ni sekadar untuk menyatakan rasal kesal terhadap hosting provider tersebut.

Lagi satu masalah uptime. Biasa la tu kan kalau belog down sekali-sekala bila guna self-hosted. Cuma aku kurang berpuashati, bila hantar support ticket tanya kenapa down. Selalunya soalan hanya dijawab selepas masalah berjaya diselesaikan. Sekurang-kurangnya reply la emel dulu beritahu kenapa down. Pelanggan berhak untuk tahu sebarang masalah.

Pagi tadi aku hantar emel langsung kau tak reply sampai sekarang, memang super kejam! Dah la hari tu pun aku hantar emel pun kau tak reply lagi. 24/7 support hanyalah indah khabar dari rupa. Diharap syarikat hosting provider tersebut dapat tingkatkan lagi mutu perkhidmatannya.

Related posts:

  1. Perasmian Pembukaan Blog Ezany-Kun Versi WordPress
  2. Top 5 Twitter Artis Malaysia 2010
  3. Bajet 2011 | Cukai Perkhidmatan Naik
  4. Tukar Struktur Permalinks Tanpa Rosakkan Link Yang Lama | Broken Links
  5. Bajet 2011 | Dasar ELV | Tiada Lagi Kenderaan Lama Di Jalan Raya

{ 18 comments… read them below or add one }

wachak January 10, 2011 at 9:34 PM

Biasa ar tu. meniaga ni mulut mau manis. ayat mau power … he33

Reply

Ezany-Kun January 10, 2011 at 11:43 PM

sabar jer la..

Reply

etomyam January 10, 2011 at 10:11 PM

kalau trace IP host bro ni macam dah tahu company mana hehehe
nasib baik hosting aku orait je, semua soklan even jam 3 atau 4 pagi pun tetap di balas dlm tempoh 10 hingga 30 minit

Reply

Ezany-Kun January 10, 2011 at 11:44 PM

malas nak petik nama.. kang kecoh lak.. bro guna hosting ape ek?

Reply

RedBoys January 11, 2011 at 8:50 AM

hosting mana tu? aku malaslah nak trace IP. sepatutnya benda ni tak berlaku tambah-tambah pada syarikat hosting Melayu. bila perkhidmatan diberi teruk, orang akan berkata. then, mulalah marah cakap tak support syarikat Melayu. macam mana nak maju?

Reply

Ezany-Kun January 11, 2011 at 11:26 PM

tu la.. dah support company melayu jadi camni lak..

Reply

yoy January 11, 2011 at 1:17 PM

oo..
hoster ni ada gak membe bgtau masalah..
pindah hosting la..weirdobytes.com ke hehe

Reply

Ezany-Kun January 11, 2011 at 11:26 PM

takpe la.. tgk dulu camne.. ade lagi 8 bln..

Reply

akubiomed January 11, 2011 at 1:44 PM

Masa mula-mula nak buka blog lama juga buat survey untuk memutuskan hosting mana yang sesuai dan sehingga sekarang masih hosting yang sama dan after sales service pun superb

Reply

Ezany-Kun January 11, 2011 at 11:28 PM

aku pun ade survey gak.. rasanya macam ok.. tetiba lak jadi camni..

Reply

Azuan January 11, 2011 at 8:24 PM

kalau tgk kat whois, dah tau hosting apa yg bro guna.. tp dengar kata hosting tu bukan main mantap lg servis dia.. x kan support pun x blh nak bagi respond.. Aku pun ngah geram gak ngan provider hosting aku skrg ni, hampir 3 minggu agaknya support ticket tak ada respond.. Geram tul aku..

Reply

Ezany-Kun January 11, 2011 at 11:30 PM

tu la.. skang ni ramai blogger join promote hosting tu.. dulu2 ok jer reply.. baru2 ni pulak jadi camni.. tak tau la nape.. kalo dah 3 minggu takde respon tu mmg ampeh la.. masa nak langgan dulu.. tanya ape pun cpt jer jawap..

Reply

Azuan January 11, 2011 at 11:37 PM

A’ah.. aku perasan yg promote tu.. Aku tggu masa nak pindah hosting jer ni..

Reply

Ezany-Kun January 11, 2011 at 11:40 PM

kena pilih betul2 la pasni.. aku punya ade lg 8 bln camtu.. rugi nak pindah skang..

Reply

zik January 12, 2011 at 12:26 AM

sabau jerla… kalau ada problem kecik2 ok lagi.. kalau teruk sangat memang kena pindah ler.. huhu

Reply

Ezany-Kun January 12, 2011 at 12:30 AM

mmg tgh sabar la ni.. sbb tu nama hosting dirahsiakan.. :D

Reply

Azuan January 12, 2011 at 6:41 PM

Oh.. aku dah hilang sabar.. sebab dah 2 kali kene mcm ni.. rasa mcm nak dedahkan jer kat blog.. tggu ada masa skit lg..

Reply

Ezany-Kun January 12, 2011 at 8:19 PM

ok bro.. dedahkan jer lagi bagus.. macam aku dah buat entri baru la dorg nak reply.. isk..

Reply

Leave a Comment