Gambar Isteri-Isteri Salih Yaacob

Gambar Adik Beradik Neelofa Yang Cun Melecun

Gambar Taman Tema Legoland Malaysia Di Nusajaya, Johor

Syarat Permohonan Rebate RM200 Telefon Pintar 3G (Smartphone)

Syarat Dan Permohonan Geran RM1,000 Untuk Usahawan Online

Gambar 3 Lamborghini Kemalangan & Terbakar Di Lebuhraya PLUS

Borang BR1M 3.0 2014

Cara Memohon/Membeli/Menempah Nombor Pendaftaran (Plate) Kenderaan

by Ezany-Kun in Info

Berikut adalah panduan untuk memohon/membeli/menempah nombor pendaftaran (no plate) kenderaan untuk kereta, motosikal dan sebagainya.


Mana-mana nombor pendaftaran lain yang menerima tempahan adalah termasuk di bawah kategori ini

Nombor-nombor Semasa

Bermaksud suatu nombor pendaftaran dari kategori selain di atas.

Dokumen yang perlu dikemukakan

NOTA : Semua dokumen hendaklah diisi ke dalam sampul surat , ditulis di luar sampul surat : ” TEMPAHAN NOMBOR PENDAFTARAN ” dan dimasukkan ke dalam peti tempahan yang disediakan.

PERMOHONAN MENYERTAI TEMPAHAN NOMBOR PENDAFTARAN SECARA TAWARAN

Bayaran perkhidmatan RM 10.00.
Bayaran deposit 50% daripada harga tempahan dan dikemukakan dengan bank draf/ kiriman wang/ wang pos atas nama “Ketua Pengarah Pengangkutan Jalan Malaysia”.
Salinan Kad Pengenalan Pemohon ( individu/syarikat) yang disahkan .
Salinan Sijil Perakuan Pendaftaran Syarikat (Borang 9 atau Borang 13 ) dan Borang 49 yang disahkan oleh Pendaftar Syarikat / Setiausaha Syarikat atau salinan Sijil Pendaftaran Perniagaaan ) .
Sampul surat bersetem dan beralamat sendiri.

PERMOHONAN MENDAPATKAN NOMBOR PENDAFTARAN SECARA PILIHAN

Slip Bayaran yuran perkhidmatan RM10
Salinan Kad Pengenalan Pemohon / identiti pengenalan diri (pasport)
Salinan Sijil Perakuan Pendaftaran Syarikat (Borang 9 atau Borang 13 ) dan Borang 49 yang disahkan oleh Pendaftar Syarikat / Setiausaha Syarikat atau salinan Sijil Pendaftaran Perniagaaan ) .

PERMOHONAN MENDAPATKAN NOMBOR PENDAFTARAN (KELULUSAN KHAS)

Surat Permohonan
Salinan Kad Pengenalan Pemohon / identiti pengenalan diri (pasport)
Salinan Sijil Perakuan Pendaftaran Syarikat (Borang 9 atau Borang 13 ) dan Borang 49 yang disahkan oleh Pendaftar Syarikat / Setiausaha Syarikat atau salinan Sijil Pendaftaran Perniagaaan ).

Keputusan

PERINGATAN : Pemohon yang berjaya dilarang sama sekali memberi/menjual nombor pendaftaran mereka kepada orang lain kecuali dengan pertimbangan khas dari Pengarah Negeri seperti kes pertukaran daripada ibu/bapa kepada anak, suami/isteri/anak dan individu kepada syarikat di mana ia menjadi Lembaga Pengarah.

Surat keputusan akan dikeluarkan kepada pemohon yang berjaya dan tidak berjaya.
Bagi pemohon yang tidak berjaya,deraf bank/kiriman wang/wang pos akan dikembalikan.
Senarai nama dan nombor identiti pengenalan diri pemohon yang berjaya akan dipamerkan di JPJ Negeri/Cawangan yang menawarkan nombor pendaftaran tersebut.
Pemohon yang berjaya hendaklah menjelaskan bayaran penuh dalam tempoh 30 hari dari tarikh surat keputusan
Pemohon yang telah menjelaskan bayaran hendaklah mendaftarkan nombor tersebut dalam tempoh TIGA (3) bulan dari tarikh bayaran dijelaskan
Pemohon yang berjaya yang tidak menjelaskan bayaran penuh dalam tempoh yang ditetapkan atau tidak mendaftarkan nombor pendaftaran yang ditawarkan dalam tempoh yang ditetapkan, maka nombor pendaftaran tersebut akan ditarik balik dan ditawarkan kepada pemohon lain yang berminat.
Penangguhan pendaftaran adalah tidak dibenarkan
Keputusan Jawatankuasa Pengurusan Nombor Pendaftaran adalah muktamad

Harga Tempahan

Harga tempahan minima bagi setiap nombor pendaftaran tertakluk kepada kategori nombor seperti berikut :

Nombor Bernilai Utama RM10,000
Nombor Menarik RM 2,000
Nombor Popular RM 300
Nombor Semasa RM 300

Maklumat tambahan

Tempahan nombor pendaftaran boleh dibuat dimana-mana JPJ Negeri. Masukkan sampul surat permohonan ke dalam peti tempahan mengikut nama Negeri yang dipamerkan pada peti tempahan.
Iklan tawaran tempahan nombor pendaftaran lain-lain Negeri akan dipamerkan di semua pejabat JPJ Negeri/ Cawangan
Tempoh tempahan akan ditutup pada jam 12.00 tengahari pada hari terakhir tawaran dibuka
Bayaran yuran perkhidmatan RM10 boleh dibayar dimana-mana pejabat JPJ Negeri/ Cawangan

Related posts:

  1. Semakan Pendaftaran Ujian MUET Sesi Pertengahan Tahun 2011
  2. Semakan Info Pendaftaran MUET Pertengahan 2011 Guna SMS
  3. Semakan Pendaftaran Ujian MUET Bagi Sesi Pertengahan Tahun 2011
  4. Cara Semak Keputusan/Result SPM 2010 Guna SMS
  5. Permohonan Biasiswa Petronas Bagi Calon Lepasan SPM 2010

{ 274 comments… read them below or add one }

syed asnan bin sayed mokhtar October 6, 2011 at 3:26 PM

wvw 2686

Reply

mohd azlin bin mohd amin February 27, 2012 at 10:00 AM

say tidak faham bagaimana nak sedia kan sijil pendaftaran syarikat dan isi borang 9,13 atau 49.
saya hendak memohon no kereta popular dan menarik

Reply

Ezany-Kun February 27, 2012 at 10:25 AM

sila pergi ke jpj berdekatan untuk maklumat lanjut

Reply

aeliesya tasneem May 16, 2013 at 11:31 PM

itu sy rs utk y nk beli ats nm syarikat la…

Reply

fauzee hashim October 26, 2014 at 5:29 PM

slmt ptg..agak2 bpa lama lg plat KEE akan keluar,tma ksh.

Reply

kyra February 29, 2012 at 10:53 AM

boleh tnya, macam mna kalau no plat tu kita nak guna utk 5years akn dtg misal kata kan, tapi takut akn dtg no plat tu dah takda..so, boleh ke kita order skrg tpi utk mse akan dtg? i just wonder and i want to knw…tq

Reply

Ezany-Kun February 29, 2012 at 1:36 PM

no yg dibeli valid max 6 bulan jer..

Reply

aleesya ariana March 11, 2012 at 4:55 PM

Salam nk tumpang tanya, mcm mana pulak kalau kita booking no plat yg belum kluar sedangkan kereta akn kluar lam masa sebulan nih…contohnya no plat skrg ialah WWL tpi saya nak booked no plat http://WWW….? Boleh ke kereta kluar dulu sedangkan no plat yg kita nak tu belum kluar …? Mohon bantuan….terima kasih.

Reply

Ezany-Kun March 13, 2012 at 2:49 PM

boleh tapi kereta tak boleh bawak kluar jugak sbb takde no plate..

Reply

leman March 13, 2012 at 2:39 AM

saya nak tanye ni.. kalau saye nak plat 77… rege dia RM2000 minimun ker mmg ngam2 2k?? saye dgr kena bid.. tak phm cam ne nk bid tu.? wang draft nak kasi brape?

Reply

Ezany-Kun March 13, 2012 at 2:59 PM

yup.. minimum adalah 2k.. paling tinggi bid akan dpt no plat..

Reply

mok October 6, 2014 at 10:53 AM

bmw 43 ada ka??

Reply

hans March 14, 2012 at 6:13 PM

tumpang tanya,
macam mane kite nak cek no yg kite bid tu da ade org lain bid lebih tggi atau tidak? kalau dah ade org bid, bole ke kite bid lagi dengan harga yg lebih tggi?

Reply

Ezany-Kun March 14, 2012 at 7:03 PM

rasanya tak boleh cek.. sape bid paling tinggi dia yang dapat no plat tu.. atau boleh cuba suruh runner yg uruskan dapatkan no plat yg kita nak.. dorg mungkin ade contact ngan org dalam..

Reply

Khairul March 19, 2012 at 11:18 AM

Salam….Saya berminat nak dapat satu plat ni…tapi tak sure kereta dapat keluar ke belum…Boleh ke kita simpan no plat ni lama2…mcm 1 tahun ke….maksudnya kita tempah plat ni tapi tak pakai sampai setahun

Reply

Ezany-Kun March 19, 2012 at 2:10 PM

boleh simpan 3 bulan jer.. pastu kena buat rayuan boleh extend lagi 3 bulan lagi..

Reply

Khairul March 19, 2012 at 10:45 PM

nak extend tu ada bayaran ke?

Reply

Ezany-Kun March 20, 2012 at 12:48 PM

sori.. tak sure pulak..

Reply

Aku&Dhia March 20, 2012 at 4:37 PM

Salam nk tnye, boleh x kalu saya nak tempah plat number d atas, tapi kete dah kuar dgn plat number lain? pas2 tukar je. Leh x?

Reply

Ezany-Kun March 20, 2012 at 6:55 PM

tak boleh.. no plate kena ade kenderaan baru.. contoh.. beli motor baru.. pastu no plate kereta letak kat motor.. no plate tempah tu letak kat kereta..

Reply

aiqram September 30, 2012 at 8:42 PM

slm mcm mana klu no plate lagkawi(kerete) nak tukar no plate kedah ke contohnye tapi,no plate kedah 2 motor..?

Reply

En Abu bakar B Md Said March 24, 2012 at 10:24 AM

Salam. Selain tempah No khas bole tak sya tempah skali huruf khas bgi di negeri Melaka. Huruf yg dikehendaki adalah MAS dan brapa harganya. Kereta ready sebulan lgi

Reply

muhamad March 24, 2012 at 10:37 AM

saya dari kedah. tapi ingin menempah number plat dari kelantan.jauh tu. so, ada x runner yang berminat untuk membantu saya? tq

Reply

seisu July 25, 2012 at 8:30 AM

Ada…contact sy….

Reply

nasran November 17, 2012 at 3:58 PM

sya nk bli keta kl tp no plate kelantan bleh tlg x

Reply

azrul April 3, 2013 at 8:27 PM

saya nk beli nombor klntn..blh tlong x? nk cntct nmbr

Reply

zhaf ill March 25, 2012 at 2:19 PM

salam. nak tny. kalau nak tempah no plate bermula huruf Y boleh ke.? harga berbeza atau cmne?? contoh YNWxxxx

Reply

Ezany-Kun March 26, 2012 at 10:13 AM

huruf Y xde jual..

Reply

riza August 23, 2012 at 4:01 PM

power la ko ni..spontan je ko jawab..
baik ko ni…hehe..smoga dirahmati…

Reply

ahli September 10, 2012 at 1:05 PM

Muslim sejati’tahniah

Reply

john said January 25, 2013 at 5:54 PM

Kambing betul la hang ni.soalan bangang mcm ni pun leh tnye kat sini.

Reply

john said January 25, 2013 at 5:49 PM

Bodo btul la.

Reply

john said January 26, 2013 at 1:32 AM

emm…..hang dok malaysia ka tau indon??

Reply

mangkok ayun February 18, 2014 at 11:47 PM

aduh menitis airmataku dengan soalan di atas Zhaf ill oh Zhaf ill. Kau ni sakit ke?

Reply

nisaadib March 27, 2012 at 11:11 PM

tumpang tanya…saya ada beli kereta baru dan buat tempahan no plat 4971 (AREA KL) dan kedai yang jual keta tu cakap no dah lepas sbb sekarang ni no plat dah angka 6.. kira angka 4 dah lepas…BOLEH TOLONJ JELASKAN..TERIMA KASIH.

Reply

Ezany-Kun March 27, 2012 at 11:29 PM

dah buat tempahan atau baru nak suruh kedai yang jual kete tu tempahkan?

Reply

nisaadib March 27, 2012 at 11:51 PM

dah.seminggu lepas…suruh kedai tu yang buatkan….

Reply

Ezany-Kun March 28, 2012 at 11:24 AM

kalo no plate tu dah lepas mmg x boleh buat ape la..

Reply

zaleha March 29, 2012 at 8:37 PM

salam..loan saya dah approve…berminat dgn WWW 2772..tp lama lagi..ada cadangan…..dalam masa seminggu ni ada tak no WW…. 2772?

Reply

Ezany-Kun March 30, 2012 at 7:56 AM

boleh semak no plate terkini di link berikut http://portal.jpj.gov.my/index.php?option=com_wrapper&view=wrapper&Itemid=20&lang=ms

dinasihatkan supaya pergi jpj sebelum no yang dikehendaki keluar..

Reply

juni April 4, 2012 at 7:03 AM

mf?nk tumpang tanya ya…loan sy xlulus.no dh beli…masalahnya sy xprasan pulak kat resit tu setakat 30 hari je…dh masuk bln ke-3 dh ni.so pe yg perlu sy buat?terima kasih

Reply

Ezany-Kun April 4, 2012 at 4:59 PM

pergi ke jpj yang berdekatan utk mengetahui status no tersebut.. ade kemungkinan sudah terbatal..

Reply

juni April 8, 2012 at 8:32 PM

trima kasih

Reply

azizie April 7, 2012 at 11:55 PM

salam,nak tanya kalau nak tempah no plat yg nom-nombor popular tu,kalau kita nk bid RM1000,just kita letak RM300 je ke dulu dalam sampul tu,,tq

Reply

Ezany-Kun April 14, 2012 at 10:00 AM

tak pasti.. boleh pergi tanya atau call jpj berdekatan..

Reply

Ibrahim April 13, 2012 at 3:00 PM

Nak tanye, klu nak bok no www blh wat kat jpj mane2 je ke…. Ke kene gi kl gak

Reply

Ezany-Kun April 14, 2012 at 9:57 AM

kl

Reply

nabiella April 13, 2012 at 11:59 PM

agak2 bile kite boleh start booking WWW ni??jpj kl kt mne ye??tolon sgt2..memerlukan,sape tahu info tolon email kt saya wy_bella@yahoo.com

Reply

Ezany-Kun April 14, 2012 at 9:56 AM

www open booking bermula 30 april 2012.. jpj kl ade kat setapak dan bandar sri permaisuri..

Reply

NASA117 April 15, 2012 at 10:32 AM

tanya skit, sy nak beli plat www956,tapi open booking www tu bermula 30 April 2012, boleh tak sy masukkan sampul surat permohonan ke dalam peti tempahan sebelum 30 april 2012?thanks

Reply

mik8838 April 15, 2012 at 11:32 AM

Untuk tender no. pilihan, borang apa nak di isi. minimum deposit rm2000. so kalau saya nak tender katakanlah no tu rm4000 utk di bid saya kene sertakan wang kiriman/bank draft sebanyak 50% iaitu rm2000 kan?.

nak pakai borang MV10 atau MV10A, confius skit saya…boleh jelaskan kan tak .

terima kasih.

Reply

mik8838 April 15, 2012 at 11:36 AM

satu lagi nak tanya, pada 30 April ni utk nombor tender pilihan boleh tender apa2 no dari WWW1 ke WWW 9999 ke sebab ada 14 hari untuk tender WWW ni. contohnya saya nak tender no. plate WWW7777, so hari pertama dah boleh tender ke no. ni?

terima kasih

Reply

Abdul Rauf Asri April 22, 2012 at 6:36 PM

Salam.
Klau nak tempah utk motorsikal,harga sama je kan?
Dgr cte nombor yg dah dibeli tu kena daftarkan dalam masa sebulan dan ada jgk yg kata dalam masa 3 bulan. Mana 1 ye? :(

Reply

mik8838 April 22, 2012 at 9:39 PM

Hello….anybody home?

Reply

Ibrahim April 22, 2012 at 10:03 PM

Nak confirm, psl tadi produa saleman ckp runner plate no kl for www no populer starting dgn RM6 k saye nak bok www 76 betul ke? Sy dari trg.

Reply

azri marzuki April 25, 2012 at 8:56 AM

bro, nak tanya ni. contoh kalau kita bid no popular rm600, pastu mula2 bayar tu kan rm300, soo tambah lagi 300 ke atau memang kne tambah rm600 jugak? soo jumlah dia rm900?

pastu kalau kita nak isi borang tu semua borang ada kat situ ke? ke atau ada tambahan apa2 lagi seperti surat menyurat lain? situasi saya, saya nak bli no plate dulu baru bli kenderaan seperti motor ke ape ke buat parking no plate. TQ BRO pls REPLY.

Reply

Kay May 3, 2012 at 7:30 PM

Hi bro,
Kalau saya berminat untuk mencari no pendaftaran KAY82. , apa pandangan admin untuk mendapatkan no plate ini.?

Reply

Amirul May 16, 2012 at 4:32 PM

Salam,nak tumpang tanya. Saya baru bercadang na beli motor , tapi tak beli lg.. Tapi nye plak, takut plak no yg aku na beli tuu terlepas.. Boleh beli no plat tuu dulu ke kene beli motor tuu dulu ? Tq. :)

Reply

nurul May 22, 2012 at 2:21 AM

salam…tumpang tny..kalo no plat dah beli, tp loan xlulus, boleh x nk tuka nama no plat tu kpd nama org lain selain ahi keluarga? sy dipahamkan hny ahli keluarga shj yg dibenarkan.

Reply

zainuddin May 29, 2012 at 9:44 AM

salam… sy nak tnya! no. pendaftaran hanya boleh di beli/tempah di kawasan negeri-negeri berkenaan sahaja? atau boleh dimana2 jpj seleuruh malaysia? no skrg ialah wwuxxxx, ini bermakna kita kena tunggu hingga selepas no wwvxxxx habis dijual br boleh guna no wwwxxxx pula? dan tempoh 3/6bulan itu bergantung kpd slps no sblm www habis dijual… (memandangkan no www telah ditender terlalu awal maka tempoh 6 bln itu pula macam mana?)

Reply

fendie May 30, 2012 at 9:17 AM

just nak bertanyer.. mungkin jauh dari soalan yg lain… adakah no plat br bole masuk ke kereta lama (secondhand)

Reply

Lan June 8, 2012 at 4:36 PM

Salam Tuan Admin

Bagaimana caranya untuk mendapatkan nombor lama tetapi yang masih belum didaftarkan. Contohnya saya nak dapatkan nombor 4000 (angka depan tak kisah ape-ape pun). Terima kasih Tuan Admin sekiranya sudi menjawab soalan saya

Reply

eimea June 19, 2012 at 9:37 AM

salam, nak tanya…. kalau num kenderaan skrg ni wex 244. tapi nak tukar nombor baru boleh ke? apa prosedur n dokumen perlu? tq

Reply

torasun June 21, 2012 at 1:23 AM

asalamualaikum.. Mcm mna care nk boking no plate utk teksi baru permit individu.dan berape bayarannye?.. Conto teksi bernombor HWD2,HWD888………

Reply

JESICA ANGGAN June 28, 2012 at 11:25 PM

salam….nak tanya…bole tak nombor plat ni d tempah?JE 551 E….nak sanggat no plat ni…

Reply

wong shiau sun July 4, 2012 at 2:16 PM

selamat petang,saya ingin menbeli nombor plat
(wilayah) 9955 mahu macam mana mohon?harga lebih kurang berapa?TQ

Reply

DAUT RUGAK November 1, 2012 at 12:07 PM

saya nak nombor pendaftaran kenderaan mula dgn huruf JGD atau DR, nombor tidak kisah apa pun boleh

Reply

Lim pin kun July 4, 2012 at 11:01 PM

Jika I dah tender number Plat bila I boleh tau I dapat number yang I tender

Reply

ingintahu July 21, 2012 at 6:07 AM

Tumpang tanya disini ,
Kalau saya nak beli kereta/motor luar negeri (etc Perak/johor/Sabah) , tp dok kl boleh ke saya tukar no plate tu jadi plate wilayah ? Contoh plate starting ‘Q’ nak tukar ke ‘W’ -Wilayah .
Thanks .

Reply

shaziqa June 7, 2013 at 12:30 PM

SENANG jer bro…ko pegi je kat kedai yg buat plet no ko cakap je kat dia, “apek, wa mau buat baru plet kereta gua ni, tapi lu tukar itu huruf Q jadi W..boleh ka?”
Apek jawab, “bolee maa…tapi apa-apa hal lu tanggung aar!”
“Depan belakang berapa semua?”
“RM80 saja”
“Ok, lu buat saja..apa-apa wa tanggung!”

Reply

boyz August 5, 2012 at 4:26 PM

salam.sy ada p’tnyaan.kalau nak tempah no plate mcm sy nk(KDH 96) mcm mna maw buat yewr?bila boleh mula tempah dan bagaimana dgn bayarannya pula?tempoh nk dpt keputusan kita dpt x no tuh nak taw cm mna?sy tnggl d KEDAH..tq

Reply

NMF nihongo August 6, 2012 at 4:58 PM

skrang no plat kedah KDG5037 bgi tarikh Aug 6 12:35:01 2012 ..biasanya sebelum msuk KDH xxxx jpj ngeri buka tender..ini brmkna bila plate dah KDG9xxx jpj ngeri stat bukak tender untuk plat KDH..keputusan menang atau tidak akan ada dipaparkan d jpj tersebut..mungkin juga akan contact tuan..apa2 pn bagi mendapat kepastian dan maklumat boleh pegi ke jpj berdekatan..harap dpt membantu tuan..TQ

Reply

azman August 9, 2012 at 6:55 PM

x pandai cara nak pilih no sendiri,no biasa jerz,mcm mana eik

Reply

riza August 23, 2012 at 4:13 PM

mcm tuh ar…
hehehe

Reply

jamal September 9, 2012 at 5:52 PM

macam cara nak gunakan yang lama cth mula drngan J sahaja

Reply

Umie Natasya September 12, 2012 at 10:38 AM

I nk ty, Brape lame selepas I sign all the agrement, bru leh dpt keta ek???

Reply

anonymous September 13, 2012 at 8:24 PM

saya penduduk johor boleh x sye beli no plat jedah?

Reply

anonymous September 13, 2012 at 8:25 PM

sya penduduk johor bleh x sye bli no plat kedah?

Reply

Salmee September 14, 2012 at 5:59 PM

Boleh belikan untuk saya No plate?

Reply

amalee November 17, 2012 at 10:12 AM

Bole…tp plat wilayah atau Selangor je..bape no tu..dan sertakan sekali ongkosye ye..saudara Salmee

Reply

ABAZ September 16, 2012 at 9:48 PM

Salam bro…nak tanya sikit..
1. Macam mana kalau no plat yang saya berminat tu belum keluar lagi contoh sekarang BLV dan saya nak tempah BMA yang mana anggaran no plat BMA dalam bulan Nov tetapi kete baru yang saya beli mungkin keluar dalam tengah bulan Oct, jadi kena tunggu la baru boleh register yer.
2. No plat yang belum keluar dah boleh buat tempahan dari sekarang ker.
Tq bro

Reply

Mazlan September 30, 2012 at 10:11 PM

Nampaknya kena tunggu dulu la. Plat Selangor pun makin perlahan dah sekarang

Reply

abuuu September 22, 2012 at 1:55 AM

bro,kalau nak terus beli no kt counter bley?nak beli n0 *** 1206,,xkn nk tender juga,ade org kata klu no mcm nie rm200 jer.betul ker?

Reply

Mohdnazri September 24, 2012 at 7:17 PM

bila dcd bole tahu dpt

Reply

Mazlan September 30, 2012 at 10:07 PM

Boleh check notice board kat JPJ Kelantan.

Reply

Syed Haszanorizwan September 29, 2012 at 10:27 PM

Assalamualaikum.. sy benar2 mahu saudara bantu jawab.

Sekarang kete saya plate pahang CDB n xsampai 2bulan pn lagi.. baru lagi.. soalan sy : boleh x sy nak tempahh plate PERAK yg akan datang (xkeluar lg).. bagaimana urusannya.. kene g JPJ negeri PERAK u memohon atau JPJ terdekat saje?

Reply

Mazlan September 30, 2012 at 10:10 PM

rasanya no plat lama tu kena transfer kat kenderaan yang tak didaftarkan lagi baru boleh ambil no plat baru. Kalau nak plat Perak kena pergi JPJ Perak

Reply

wadi October 6, 2012 at 1:23 PM

mcmana nk ltak hrga bgi no plate lama? sbb ado org bminat dgn no plate sya. tlong reply dgn sgera.

Reply

mira October 8, 2012 at 12:37 AM

Salam…nk tnye..bole tk kte bli no plat bru (semase) tp no tu nk ltk kt kndraan lame (2nd hand)…

Reply

faja October 12, 2012 at 11:09 AM

salam, macamane cara memohon utk membeli nombor plat WW_ 2002?harga lebih kurang berapa?kalu upah runner pulak biasanya berapa dia charges?

TQ

Reply

fatihah October 23, 2012 at 2:16 AM

nk cari no plate 838 @ 8838….. ikut la mne negeri pn…mcm mne nk check?? plzzz

Reply

NEO MERAH November 28, 2012 at 2:17 PM
alik October 24, 2012 at 9:57 PM

salam bro..nak tanya saya beli keta dekat semenanjung tapi nak guna plet tawau sabah sb owner keta lama nak amik no lama dia utk keta baru jd disini kesulitan saya ialah boleh ka no tawau tu d daftar di semenanjung sahaja atau kena bw juga dokumen ke jpj tawau utk pendaftaran no tu dan brapa kos kena bayar utk urusan no pendaftaran tu(kalau ikut running no jak)..d tunggu jawapnya..tq

Reply

rudy September 4, 2013 at 2:12 PM

salam, kalau da tau mcm mana caranya, tolong bagitau saya, sebab saya pun nak buat cm tu jugak.. plizz ( email me at dyon_vx@rocketmail.com )

Reply

mik8838 October 25, 2012 at 8:56 AM

HELLO….?????? TIDO KER BRO…RAMAI BERTANYA TU

Reply

KDK505 June 7, 2013 at 12:36 PM

DIA SUDAH GOYANG AAR BRO…dia bukan org JPJ pun…sajer pandai2 jer buat posting pasal plet no kenderaan ni…dah kantoi takleh jawab lari laaa

Reply

kambali b nyaman October 27, 2012 at 2:32 PM

salam,bagaimana nak mendaftarkan nombor kereta baharu Bos?

Reply

syah November 2, 2012 at 11:58 AM

salam .. nak tanye .. no 43 mahal tak kalau nak beli ?

Reply

ali November 2, 2012 at 6:21 PM

saya tinggak di ipoh. nak tempah nombor pangkal RK di perlis, ada cara lain selain daripada pergi ke jpj perlis?

Reply

mz November 6, 2012 at 3:28 PM

saya ade membeli kereta second hand plat KL.. tp sy nk tukar plat JOHOR .. x kisah sgt no ape… so mcm ner proses nye… dealer tu ckp kena tggu 2mmgu ker sebulan selepas pembelian bru leh wat “assigment” no bru… betul ker.. ade member runner yg leh setel benda nie x?…

Reply

nasri November 8, 2012 at 9:11 AM

Salam nk tnya.. Klau nk tmpah utk no pndftran pnang boleh? PKX 9191
BRAPA RM?

Reply

fuziah mustapa November 11, 2012 at 9:01 PM

saya nak no popular tapi takut tak dapat , sbb nak pakai kereta cepat, jadi nak juga tempah no plate semasa yg d sukai, boleh ke. kalau salah satu tak dapat, adakah wang kita akan d kembalikan.

Reply

fuziah mustapa November 11, 2012 at 9:08 PM

kalau saya nak book no. popular tp takut tak dapat, jadi saya nak book no semasa yg d sukai dalam masa yg sama, boleh ke? akan dapat ke balik wang kita tu?

Reply

amalee November 17, 2012 at 10:08 AM

Hai fuziah..itu saye x pasti..tp biaseye..kena check dgn runner no..kalo xnak amik risiko..lebih baik fokus pd satu no shj…popular atau semasa..

Reply

komathi November 20, 2012 at 4:12 PM

i nak no 18?

Reply

Eypul November 24, 2012 at 3:12 AM

Salam, saya dah booking kereta dah, tapi nak plate number WXQ1611. Plat sekarang WXP 9575. Boleh ke saya dapatkan number ni….. Boleh bagi pecerahan

Reply

Eypul November 24, 2012 at 3:15 AM

Bagaimanakah caranya saya nak nak dapatkan plate number WXQ1611 ni. Rasanya nombor ini tiadalah special mana kan, tapi saya mahukan juga number ni. Nak amik PKW1611 masalahnya PKV tak habis lagi…. Pening-pening…ada sesapa tahu mcm mana nak selesaikan masalah saya ni

Reply

mail November 25, 2012 at 10:58 PM

salam…nak tanya…skg no plat Wilayah apa ya yg terkini?

Reply

mizan November 27, 2012 at 11:15 AM

WXQ…. BILA AGAK2 PLATE WYY NK HABIS YE??? NK TGGU PLATE SELEPAS TU….

Reply

Thoo November 27, 2012 at 10:25 PM

Dalam pertengahan tahun depan habislah. Minat dengan WAAA nampaknya.

Reply

James December 13, 2012 at 8:34 AM

tak mnkin WAAA…rasanya W1A..hehe

Reply

abc December 3, 2012 at 4:31 PM

Kalau nak beli kereta di semenanjung tapi nak no plat sarawak bole ke?
Agak brapa lama nak kena tunggu?

Reply

asd December 4, 2012 at 8:15 AM

salam,sy ade motor no plat labuan,tp nak tuka plat kl,x kesah la ape2 pon no plat,janji kl punya plat,kne bid2 harga gak ke??bpe harga rsenye??

Reply

eiman December 6, 2012 at 9:50 AM

saya dr penang..kalau nak beli terus no. plat yg kita suka kt counter bley kan?

Reply

kamal December 13, 2012 at 8:31 AM

salam. saya kamal dari terengganu. Kalau nk tempah no plet wilayah…nombor apa saja.. mcmana cara dan brp byaran?

Reply

zaini December 14, 2012 at 1:48 PM

Nak tanya, if no plate yg sy nk pakai tu dah lama contoh NAB XXXX boleh ke? if boleh mcm mana ya prosedurnya n berapa sy kena bayar?

Reply

anne December 19, 2012 at 10:22 PM

Bro nk tny.. Cmne kalo sy nk tempah utk no plate yg dah lame kuar.. Contohya plate BAN 150.. Boleh ke??

Reply

is December 30, 2012 at 1:25 PM

salam,nk tanya ble tarikh keputusan tender WXW keluar? tq

Reply

Kai December 31, 2012 at 11:06 PM

Sape2 runner bleh tlg dptkn no plate 5656 . KL pnye no plate.
Email me ASAP.

Reply

asymokh89 January 4, 2013 at 11:01 PM

salam..saya nak tempah no plat yang x kwluar lg..no Perak sekarang AH tp say nak ASY 89..jadi boleh ke?..minta advice.

Reply

sabit bakar January 7, 2013 at 11:41 AM

Saya dari melaka..nk beli plat no sabah..ada sape boleh bagi contact runner di sabah..

Reply

azhan mohamad April 17, 2013 at 10:27 PM

Sabit Bakar, dah dapat runner di Sabah? Saya ingin mencari runner/agent di Sabah yang boleh mendaftarkan kereta recon saya dengan pendaftaran Sabah, seperti Kota Kinabalu, Sandakan…

Reply

roger eban January 10, 2013 at 9:50 PM

nak tanya ler..sy nak no plate motor JER 74 ,plate johor..mcm mna nak tempah he..sape blh tlong? plse….

Reply

DURGA January 11, 2013 at 5:35 PM

kalau nak pilih nom 9252 harganya berape?

Reply

durga January 15, 2013 at 12:00 PM

kalau nak pilih nom 9252 harganya berape?

Reply

pkarudin hj amin January 11, 2013 at 7:08 PM

saya bli kereta baru. No.permintaan saya 7273 berapa harga no trsebut dan adakah no trsebut ramai yg masuk tenda.saya minta tolong dgn runner. .katanye saya terlepas 2 tenda WXU dan WXV.sekarang tgh tunggu WXW utu pun kalau dpat.tlg jelaska.t.kasih

Reply

azman January 20, 2013 at 11:10 PM

Salam, nak guna no plate kete lama atas nama isteri utk dimasukkan ke kete baru atas nama saya,
no plate kete baru masuk ke kete lama atas nama isteri tu, boleh ke…

Reply

Sam January 26, 2013 at 3:12 AM

Brpe no 87

Reply

akromzaki February 3, 2013 at 10:03 PM

bOs, kalau kita beli nombor plat sendiri tapi masa nak register memang kena bayar jugak ka rm300 registeration fee tu??

Reply

lina February 3, 2013 at 11:32 PM

Saya nak beli kereta di wilayah tapi nak beli nombor plat penang ,boleh tak?mcmana nak buat?kena ke jpj penang ker atau ada cara lbh mudah..tq bro..

Reply

kenny hong February 6, 2013 at 10:31 PM

i nak beli number plat melaka MCH 7027 lagi ada ???

Reply

idrisk February 16, 2013 at 12:33 PM

apa perlu buat nak guna no kereta yg lama yg dah condem transfer ke kereta baru beli yg ada no baru

Reply

ziela February 16, 2013 at 7:14 PM

Sy nk beli no plat 4949 berapa harga?

Reply

Khairul February 16, 2013 at 9:34 PM

Jika berminat dgn nombor plat kenderaan yg cun2 boleh lah lawat blog saya utk melihat senarai no yg cun berserta harga yg amat berbaloi. Sekiranya no. Idaman anda takde dlm senarai boleh hubungi no. saya seperti yg tertera dblog saya. Insyallah saya akan usahakan utk mendapatkan nya :)

Reply

Khairul February 16, 2013 at 9:35 PM

Http://tempahannomborplate.blogspot.com

Reply

Ikhsan March 8, 2013 at 8:02 PM

Salam, sy skang tengah pakai no plat perak no 7777… Sape2 yg berminat bleh email sy (ikhsanroslan@gmail.com)… Segala proses penukaran ditanggung pembeli…

Reply

ajid March 11, 2013 at 7:44 AM

nak tanya sikit. Sekarang no plate KL dah WYC. kalau nak beli WYA boleh ke tak? minta pencerahan

Reply

jaki March 11, 2013 at 10:23 PM

salam.. nak tanya.. saya nak angkat no plate biasa je no pilihan saya.. TQ..

Reply

khairul March 12, 2013 at 9:00 PM

assalam, sekiranya sy beli no plate sabah dan ambil kereta di kl, di mana harus sy buat pendaftaran kenderaan tersebut? mohon penjelasan.. tq

Reply

staff March 20, 2013 at 9:16 PM

No plat mst la ikut URUTAN, di NEGERI KELUARAN masing2.. so jgn la mntk plik2.. haishh..

Syrt nk bli no plat, MESTILAH ade kenderaan BARU, nk ltk kt kete lme ke pe kne INTERCHANGE.. syrtnye plk mstila kdua2nye nme OWNER YG SAME..

Nk no lame, g cr owner tu, cowtim nk bli ngn die bpe..

HARGA no ikut ngeri, g tny mne2 jpj, die akn bg PURATA 3 BLN terakhir, n strt bid dr hrga tu.. klu minat sgt, ltk la tggi sket hrga, klu x mg xdapek la ye.. hehehee..

REGISTER tu mg kne BAYAR.. rm300 tu utk kete import tp ikut cc, klu tmptn murh jeee.. yg no plat tu nme pn bli kn, klu nk FREE ambk no running jela..

Nk msk TENDER, msk jela bpe byk pn, klu xdpt $ mg die akn pulgkn blk.. taaaaapi klu sume dpt sile la bli kete byk2 ye..hahahahaaa

Syrt msk tender, MESTI sertakn 50% byrn.. xckup xkn dilayan.. harap maklum..

=)

Reply

yie April 3, 2013 at 10:24 AM

nape dlm no manarik tiada no 444 atau 4444

Reply

noor April 10, 2013 at 7:36 PM

salam…sy nk tnya,kalu sy nk beli nombor 1513 untk plat pndaftaran perak,berapa harga dia yer….

Reply

shah April 21, 2013 at 5:23 PM

Bila dh beli running no boleh ke saya nk bagi kat org lain. Kalu bleh camana caranya? Kene charge ke?

Reply

bard April 22, 2013 at 5:59 PM

saya nk tanye klo saya nk tempah no plat 5411 berape harge nye?

Reply

bard April 22, 2013 at 6:05 PM

bukan TANYE tapi saya nk tempah 5411 berape agk2 kos nye?? please reply…..

Reply

afif April 23, 2013 at 12:09 PM

Salam..kalau kete da kua tp no plat xsmpai lg mcmne? Kete xley guna lg la kn ?

Reply

Abd Rahman April 23, 2013 at 10:27 PM

Saya ada no WWW617 untuk di jual sila hubungi 0127543155

Reply

ms April 26, 2013 at 6:15 AM

salam

Saya berminat dgn no plet Penang PKA. Saya dari Shah Alam. Macamana nak beli?
Tolong beritau cara-caranya. Terima kasih

Reply

abdul hamid isa April 28, 2013 at 4:37 PM

Saya nak no. DCG200…
mcm mna caranya kalo masih ada…

Reply

tomato May 9, 2013 at 4:32 PM

bolehkah saya dapatkan nombor NCV 3XXX sedangkan sekarang hanyalah NCU5XXX.

Tq.

Reply

mohd abdullah May 13, 2013 at 10:22 AM

sya nak tempah plate jpj xxxx ada di keluarkan tak

Reply

Acab May 14, 2013 at 11:46 AM

Salam, kalau saya beli kete second , loan lak tu.. bleh ke nak tukar no plat?

Reply

khairul May 14, 2013 at 8:22 PM

saya menyediakan perkhidmatan tempahan no. plat :) berminat sila layari website saya

Reply

masz May 25, 2013 at 8:15 AM

Salam sejahtera. Saya baru dapat tahu berkenaan plat kereta format yg dijangka akan bermula pada bulan julai ini. . Masalahnya loan kereta recon saya dah lulus dan kereta boleh digunakan sebelum bulan julai. Saya rasa rugi pula jika tidak menggunakan no plat kereta format baru ini. Minta nasihat dan panduan dari tuan. Saya tak kisah menunggu sebulan tapi deale kereta pasti tidak suka

Reply

ivy May 25, 2013 at 2:49 PM

Nak tanya, kalau nak no plate WWW6262 untuk kreta baru keluar kena bayar berapa ?

Reply

mamad May 25, 2013 at 10:19 PM

Assalam. Sy berminat mmbeli motor pd bulan julai ni tpi ingin mggunakan no plat kereta yg sma dipakai ayah sy . Soalan sy, adakah boleh untuk mgunakan no plat sama wlaupun berbeza pemilik.?

Reply

carl dzafran June 6, 2013 at 12:52 PM

sekiranya no.tempahan tak didaftarkan dalam tempoh 3bulan selepas tarikh dikeluarkan bagaimana??? kena buat surat rayuan ke? ade contoh surat rayuan tak?

Reply

yaya June 8, 2013 at 8:44 PM

salam nk tye sye nk mik kreta,sye dok selangor tp sye nk plat wilayah kena bayar ke?

Reply

barek June 11, 2013 at 3:49 AM

salam,
saya nk tnyer ni . saya nk beli satu moto ni . tp nmbr plate dia dari negeri pahang .
jadi bleh tak saya beli moto tu, lpstu saya tukar nmbr plat tu jadi negei perak ?

Reply

plet kuning June 16, 2013 at 6:01 PM

kena bli moto baru satu lagi.. pastu tukar plet..

Reply

mohd khasw June 14, 2013 at 11:05 PM

Sapa ada no WAD 1??? (selepas no 1 no apa pun tak apa) tlg call saya 017-5022088

Reply

atan June 15, 2013 at 11:51 PM

Sapa2 yg nak jual honda stream 554 x kira la negeri mana pun cntact sy ye

Reply

sam7737 June 16, 2013 at 5:59 PM

Plet wilayah terkini..
w11a

Reply

liyana June 18, 2013 at 10:09 AM

salam bagaimana pula kalau saya nak tempah nom plat persendirian? kereta lambat lg. sy hya nak nom plat tu x lepas pada owg lain. skg nom plat perak AJJ sya nak ANA sedangkan berkemungkiinan besar nom tu akan keluar. bagaimana tu???

Reply

sebok June 18, 2013 at 5:05 PM

agak2 lah.. baru AJJ. num perak bukan running mcm KL.
ANA tahun depan 2014 baru lah muncul.

Reply

ricky June 20, 2013 at 6:00 AM

salam saya nk tempah plat no perak,(,AKU_)…..agak2 bila boleh mula buat tempahan..sebsbno ti tak kuat lagi…dn bolehkah saya isi secaro online atau terpaksa pergi sendidike jpj negeri perak?

Reply

dekno dynie June 22, 2013 at 1:33 AM

Salam,di sini sy hndak brtanya,sekira sy bli kereta 2sd,tapi mahunumber pndaftaran trbaru,contoh kereta itu number QAT 7788,tp sy mahu number trbaru seperti PLE 616..Rm berapa berapa kena cas..trima kasih..

Reply

Fazli Jamil July 17, 2013 at 2:10 AM

Boleh jee..
Caranya…
step1
g beli no PLE616
Step2
Pastu beli satu kenderaan baru paling murah..motor ke(baru)
Step3
QAT7788 tu daftar kan tuk kenderaan baru tadi..
Step4
Kete second tadi dh takde no plat…masukan PLE616 tadi….
Kos kira sendiri lh….
Sekian

Reply

laila June 22, 2013 at 6:45 PM

saya nak tempah no.plat perlis 63 or 1263 macam mana nak tempah..berapa harga.saya tinggal kat kuala selangor..ada runner tak

Reply

Mukhlis October 7, 2013 at 1:09 PM

Saya boleh jadi runner kat perlis.
Call je 0133133174

Reply

ELYNE June 28, 2013 at 10:08 AM

saya nak no plate 679, tapi sy x nampak ada dalamm senarai nombor popular / nombor menarik… kalau begitu harga dya mcm mana tu??

Reply

Fazli Jamil July 17, 2013 at 2:20 AM

2 cara….
Tunggu running no atau masuk tender…

Reply

wan azman July 3, 2013 at 2:36 PM

salam… saya nk tanya.. agak2 biler no plate BMW untuk selangor keluar ye..

Reply

Fazli Jamil July 17, 2013 at 2:16 AM

Rujuk sini…
http://www.jpj.gov.my/transaksi-percuma-no.-pendaftaran-terkini

My2cent….
Ujung tahun ni kot…. ;p

Reply

lalasedap July 3, 2013 at 11:24 PM

x boleh ke kita tempah no plet Penang kt JPJ selain JPJ Penang??

Reply

Fazli Jamil July 17, 2013 at 2:13 AM

X boleh

Reply

IBRAHIM July 11, 2013 at 12:18 PM

salam saya nak tanya kalau no plate selangor ke wilayah no 148/448/848 kena tender jugak ker?

Reply

Fazli Jamil July 17, 2013 at 2:13 AM

Kalau nk btul2 tender……
Kalau tak nk tender g tunggu kat jpj tuk running no….

Reply

azmi July 16, 2013 at 1:34 PM

aku nak beli keta baru, so aku nak tempeh no 3337…..(menarik TAK?)
berapa nilainya?

Reply

Fazli Jamil July 17, 2013 at 2:11 AM

Lawa tu

Reply

fistz July 18, 2013 at 12:29 AM

plet perlis skrg apa?

Reply

khairul July 18, 2013 at 7:26 PM

Loan keta saya dah lulus,beli keta kawasan tgganu,tapi nak guna plat pahang, dealer ,mintak saya rm500 untuk register dan no plat, saya nak tanya betul tak harga yg dealer tu minta. Bukan ke kalau kita beli keta baru dah termasuk sekali dengan daftar dan no plat tu.. mintak tolong jelaskan saya confius..

Reply

shiqin July 22, 2013 at 1:24 AM

Nak Tanya… Saya beli kereta diPahang nak nombor pla negeri Sabah (Sandakan) boleh ker??? macam ner cara2..

Reply

Shahidan Lich July 22, 2013 at 3:18 AM

kawe nk book DCH209 .. muto tu 20.9 ni kawe beli sempena hari jadi kawe.. keno gi di jpj or puspakom?

Reply

rezza July 22, 2013 at 4:14 AM

Sy nk beli ni PKR 198X. PKR sy tidak bermaksud parti simbolik parti. Tp no ni dah lepas. Bagaimana ye?

Reply

FIEZA July 23, 2013 at 2:05 PM

salam, sapa blh jwb soalan sy, sy nk tempah no MDH 6556, Rasanya nombor ni bla blh kuar yer. kereta nk beli hjung bulan 12. rasanya MDH dah kuar blm yer bln 12 ni…

Reply

quyek July 26, 2013 at 6:49 PM

is it available? QUE 8181

Reply

Haziq July 29, 2013 at 4:48 PM

No Plat Terkini (29/7/2013)

Perak AJK5943
Selangor BMF4053
Pahang CDG9245
Kelantan DCH1642
Johor JPN1349
Kedah KDP917
Langkawi KV3515D
Labuan LE5266
Perlis RJ8187
Melaka MCK1463
N Sembilan NCV4279
Pulau Pinang PLE2837
Kuching QAA1859G
Sri Aman QBB5705
Limbang QLA7966
Miri QMV2536
Sarikei QRH2064
Sibu QS820A
Bintulu QTK9875
Kota Kinabalu SAB5805P
Beaufort SB8046B
Lahad Datu SD2165K
Kudat SK3057A
Keningau SU1036C
Terengganu TBL1893
Kuala Lumpur WYT3462

Source:
http://www.jpj.gov.my/transaksi-percuma-no.-pendaftaran-terkini

Reply

adylc July 30, 2013 at 6:15 PM

Sy nk tanya no plate huruf dan no lama yg belum jual masih ada lg ke?boleh cek melalui on line x?

Reply

huda August 3, 2013 at 8:28 PM

Boleh sy tahu kat mana sy boleh beli no plat wilayah? sy stay Putrajaya. berhampiran cume ada dua pejabat jpj di bangi dan putrajaya?

Reply

DIdida August 14, 2013 at 4:47 AM

Salam…. nk tny kalau mau no plate apa2 aja asalkan 3 angka itu termasuk Dapatkan nom pendaftaran secara pilhan gk?

Reply

annasryan August 20, 2013 at 11:16 AM

slam sejahtera… Nk nye ckit… Klau sy bminat nk bli no cmni boleh ke? (NAS14) cmne tu? Byran dye n cnfirm dpt x? Mohon bantuan… Tq.

Reply

airul August 20, 2013 at 7:40 PM

nak tanya klau dah beli no plate & belum reg lagi tapi nak tukar ke no lain ada charge x? contoh beli WYV3449 nak tukar WYV6680….

Reply

saravanan August 22, 2013 at 11:14 PM

Saya nak beli nom WYW 8182..
Bila boleh start beli?pasal plat skrng blm hbs.
Saya kna tunggu sampai WYW8*** ke?n saya
Beli keta kat johor tapi saya nak nom kl.
Blh buat kat jpj johor ke?

Reply

gagak itam besi August 28, 2013 at 1:18 PM

sy nk beli no wvx264..ade sape2 runner bole tlg x n berape bayaran?.ni no contact sy..0133542265..

Reply

Insan Gembira August 29, 2013 at 4:32 AM

slm brader n sistas, sy baru tender W8xxA minggu lps. Agk2 brp lme dia buka result? xsabar2 pula. dgr cite seminggu ke dua camtu. betul eh?

Reply

amin August 30, 2013 at 7:19 PM

saya nak beli no KL W380XA. ADA SAPE2 RUNNER YG BOLE TOLONG, SILA CALL SAYA 0164395382.TQ

Reply

Insan Gembira September 9, 2013 at 12:40 AM

W380XA xde kot. W380A mungkin ade. tapi result tender xkuar agi. apetah running number.. dlm seminggu dua lagi kot

Reply

Bayu February 19, 2014 at 12:20 AM

W380XA ada pak. Tapi di Jakarta. hahahaha soalan yg x matang

Reply

masz September 1, 2013 at 5:53 PM

ada sapa2 blh dptkn saya no plate MAS tak…no x kisah la brp…
email saya mweerza@yahoo.com
tq

Reply

ryan September 11, 2013 at 2:14 PM

Berminat boieng 575, bida no saya JEU 575 tel 0177506110

Reply

Saya Ayam September 12, 2013 at 4:32 AM

huhu… boleh tak saya membawa nombor plat kenderaan yg saya agung2 kan tu tu ke alam baqa??? lalala babai….

Reply

rama September 12, 2013 at 4:46 PM

Macam mane sy nak dapat kan Number plate RK 8585.
sy dari KL. blh tak sy nak register number plate dari KL

Reply

maniam September 13, 2013 at 2:07 PM

Saya nak beli nombor plate 8321 secara online. cara memohon untuk membeli nombor plate tersebut dan harge tender sebenar.

Reply

saipul anuar October 1, 2013 at 9:52 PM

boleh dapatkan no plat an1431/n 1431? call or msj 0127621564

Reply

izmy October 2, 2013 at 1:30 AM

Salam.. nk tanye.. mcm mane nk register no plat utk motor baru? kene pkai lesen ke? harga semasa brape?

Reply

haziq October 2, 2013 at 7:39 PM

bolehtak saya nak beli no plate kat JPJ tanpa dokumen dari kedai motor.ini kerana loan saya dah lulus tapi motornya kena tggu lbh krg 2 bpulan sebab x ada stok.takut kalau lambat no yg saya nak terlepas

Reply

fadzil October 6, 2013 at 8:44 AM

Mencari runner utk settlekan no pendaftaran baru …
Tak de masa nak ke jpj…sms sy harga.012 364 9250

Reply

reena October 6, 2013 at 7:28 PM

Hi, ada runner kat perlis utk dapatkan number plate RK? Bila akan mula pendaftaran utk RK?

Reply

Mukhlis October 7, 2013 at 1:12 PM

Saya berada di perlis now.
Boleh contact saya utk dapatkan nombor plate perlis.
Sekarang masih lagi RK8000-9999
RL akan dikeluarkan dlm masa 2 mggu lagi

Whatsapp je: 0133133174

Sedia menjadi runner!

Reply

Peni October 13, 2013 at 12:08 PM

Salam…boleh tny..no Plate Kedah boleh buat tak?

Reply

mukhlis October 7, 2013 at 2:07 PM

Bagi mereka yg berminat dgn nom plate kelantan pun, saya boleh uruskan.
Sekarang DCJ 800-9999.
Bulan january 2014 DCK 1-9999.

Whatsapp/call: 0133133175

Reply

Sitiey October 7, 2013 at 3:18 PM

Saya nk tye sape tau no plate kete CCT 8987 CCT 89 NCT 8987 CCT89 bole bgtau saye x??? Asalkn ade CT dan 89 saye nk. Pm me ct0176972730

Reply

Angelica Lew October 14, 2013 at 5:46 PM

Hi nak tanya I punya kereta dah siap dah tp lum ada number la..bila trmpah kena tunggu berapa lama ye. .?

Reply

E-dy October 21, 2013 at 7:27 PM

as salam,mcmana kalau no plate dh tempah tapi lum register kat kenderaan? lepas 3 bulan no tu akan terbatal. rugilah… nk beli kete secondhand tapi rumit lah nk urus tukar2 no ni. ada sape2 leh bg pendapat? @ nk cara senang jual je no tu. DCJ455

Reply

AKRAM October 24, 2013 at 9:59 AM

salam.. sya nk tnya number plate thun ni dah bertukar ke ‘contoh : w1234A . . boleh ke sya nak daftar no plate yg Popular sperti : w20w. . beri penjelasan tq..

Reply

bebby85 October 28, 2013 at 4:18 PM

BMJ 789 RM2500 NEGO

Reply

bebby85 October 28, 2013 at 4:22 PM

KLU NK W20W MUNKIN KNA BID SAMPAI 7K (TGK RESULT YG LEPAS)..KNA TUNGGU TENDER W__W DIBUKA MUNGIN TAHUN DPN..

Reply

bebby85 October 28, 2013 at 4:32 PM

Untuk tempahan no plate selangor dan kuala lumpur sila whatsapp 0133667008..

Reply

khairul October 28, 2013 at 11:15 PM

Tukang jawab dah lari….hahahahahah

Reply

khairul syaifulnizam October 31, 2013 at 11:30 AM

berminat untuk beli no plat boleh hubungi saya khairul 0102175083 whatsapp/wechat/sms/call

Reply

khairul syaifulnizam October 31, 2013 at 11:31 AM

untuk pilihan boleh layari https://tempahannomborplat.blogspot.com untuk nombor yg sedia ada dan kalau nak no lain boleh info kat saya

Reply

azrie November 6, 2013 at 6:54 AM

spe bole tlg dptkan plat DCK86.. bpe agk2 hrge

Reply

ajai November 9, 2013 at 3:48 AM

ajai 1*** ada x?

Reply

semut February 18, 2014 at 11:57 PM

ajai1*** ? Hang dok mana? Dok Indon kot. sampai x tau no apa yg boleh dan bila patut ada?

Reply

mohd noh November 9, 2013 at 10:55 AM

Sapa nak beli no G1M8050 &G1M5093 boleh email saya mohdnohahmad@gmail.com .kena register sblm 31dis2013. Boleh reg dimana2 jpj. Utk kenderaan baru shj.@buat interchange

Reply

ajai November 20, 2013 at 7:32 PM

klu nk beli plet aja 1991 boleh lagi ka?
klu boleh,mcm mana dgn no plet lama.

Reply

Dhia November 21, 2013 at 4:37 PM

nak cari pemilik nombor plat DH 14 . nak beli nomb ni.
boleh tlg info?

Reply

shuemohdkamal November 23, 2013 at 4:32 AM

Salam. I drop by ni nak tanya. I ada beli plat no from website. Which is I dah pay and org tu bg I resit JPJ. obviously no tu WXL no lama so that’s mean mesti kena buat interchange sebb mst penjual ni dah pakai this numb kt motor. Now bila i dh beli , and dia pun dah bagi resit jpj. I beli kereta baru n intend utk reg sendiri sbb nk upah runner sampai 400rm. Boleh tahu tak apa particular yg i perlu bawa? Sbb i cuma dgr2 i perlu bawa document kereta baru, selain dari tu mcm mana i nk bgtau jpj yg i dh beli no? kena tunjuk resit yg org tu bg ke? sorry banyak tanya, hehe pls help me, I’m totally zero pasal ni – 0134290528. tqsm

Reply

mik8838 November 24, 2013 at 10:30 PM

Nak cari plate kereta WXW 8888. berapa harga?

Reply

sue November 25, 2013 at 11:41 AM

Saya ingin menempah no plat ary 3030 atau ary 30.bila no plat ary akan keluar?

Reply

feza December 14, 2013 at 1:30 PM

Saya dari shah alam..saya nak beli plat perak AKU..thn bila agak2nyer…@ adetak runner yg leh wat…lagi 1 soalan…boleh ke beli plate kete pakai nama lain pastu register nama lain

Reply

tonystark December 17, 2013 at 7:34 PM

Kenapa pihak JPJ belum lagi keluarkan nombor pendaftaran kereta?? Bengang aku..da dkt seminggu tunggu..tp kereta belum dapat d daftarkan sebab JPJ tak keluarkan nombor..

Reply

ghafur December 18, 2013 at 5:41 PM

saya ingin menawarkan khidmad runner bagi yag memerlukan. antara khidmat yang ditawarkan adalah:
1) puspakom kenderaan(b2,b5,b7)
2) segala urusan jpj seperti
– tukarnama kenderaan
– endorsed enjin
– tempah nombor kenderaan
– dan pelbagai lagi la.
sebarang pertanyaan blh hubungi sy
h/p: 0139429597
email: tajautomobile@yahoo.com

terima kasih kpd owner blog dan semua..TQ

Reply

Khairun Nasirin December 24, 2013 at 10:59 PM

salam. sy mencari runner no.plate area johor espc muar utk booking no plat JQA 82*…ada sapa2 leh bg best price leh inbox email sy.TQ.

Reply

Faliq January 12, 2014 at 10:16 PM

Sy nak tempah no plat 1988.
Berapa bayaran dikenakan utk nombor ini?

Reply

popye January 19, 2014 at 1:29 PM

Agak- agak bila plt DDD akn kluar..adkh dlm tahun ni…2014?

Reply

mik8838 January 21, 2014 at 7:48 PM

ELLO??…IDUP LAGI KE TUAN PUNYA BLOG NI….???

Reply

ali February 18, 2014 at 11:59 PM

dah tenggelam masa banjir dulu. belum timbul2 lagi

Reply

ewan January 30, 2014 at 3:45 PM

Mohon informasi no plat terkini negeri9…

Reply

mr nana February 12, 2014 at 11:36 PM

tuan blog..org ramai tanya tue..hang jawab lah…

Reply

norick abe February 15, 2014 at 7:58 PM

Boleh ker nk bli plat tggnu..tp apply kt KL..no 44
…plat ape x ksah

Reply

ash February 25, 2014 at 2:40 PM

W44E.. RM12,000.00 berminat? lihat http://buycarplate.tricajus.biz/?m=scr&searchval=44

Reply

boy March 18, 2014 at 11:53 AM

Salam sy ada bli sbuah kete dan dlm masa yg sama sy ada menempah nombr.skang ni kete trsebut ada pulak no yg sy tdk suke krna ejen kete yg cuai.tp sy membuat tmpahan no dpd phk jpj. Sekiranya no tmphan sy bjaya. Mcm mna dgn no plat asal kete tsbut.sy buntu nanti ada mslh tentg pembyran bulan kete dan sy t

Reply

atan March 27, 2014 at 9:20 PM

Salam.tumpang tanya.saya dah dapat plate PLM5554?dok tunggu keta x sampai lg.PLN dah nak sampai.klau nak cancel o PLM5554 dan nak plate baru PLN554 boleh ka?

Reply

noraini yusof April 2, 2014 at 8:46 AM

Salam nak tnya kalau nak bid cdl 505 sempat lagi x

Reply

Rezal April 4, 2014 at 2:16 PM

Senarai semak plat no terkini bleh dilawati di Website JPJ

Reply

mohd azlan April 6, 2014 at 6:57 AM

RC 82 for sale..

Reply

antubaik May 22, 2014 at 10:42 AM

bape price?

Reply

Miera April 10, 2014 at 6:05 PM

Sy nk tnye.. Contoh sy nk no plat DEC tp skrang kelantan bru DCJ.. So macam mane? Sy nk kne tggu DEC kluar dlu or wat?????ataw sy boleh booking skarang? Sbb kereta nye pon blum ada lagi..

Reply

mukhlis April 22, 2014 at 11:06 PM

JOHOR:JQB6897
KEDAH:KDT7621
LANGKAWI: KV4208D
KELANTAN:DCL7847
MELAKA:MCM7094
NEGERI SEMBILAN:NCY417
PAHANG:CDL2572
PULAU PINANG:PLN6075
PERAK:AJS530
PERLIS:RL3061
SELANGOR:BMQ1889
TERENGGANU:TBN4781
KOTA KINABALU:SAB2861U
KUCHING:QAA6812J
SIBU:QS4849B
MIRI:QMW6027
KUALA LUMPUR:W6684X
LABUAN:LE7926

Reply

shany April 25, 2014 at 3:17 PM

salam. saya dr kedah .. saya nk minta belikan no plate k.l plat no 2312 .. tolong hubungi saya di email shanyzam@yahoo.com.my .. saya nk tau cara-caranya .. tq

Reply

apri April 27, 2014 at 2:39 PM

saya nak tempah ANS 1904

Siapa boleh tolong…??

Reply

Shukor May 10, 2014 at 1:58 AM

Saya nak cari no plate TAY1113 ataupun TAY1311.. Ade sape ingin jual no itu? sms saya 0162298612

Reply

anmad zulkifli May 12, 2014 at 8:42 PM

nak carik BMQ 9787. CALL0177886566

Reply

azman May 14, 2014 at 12:53 AM

saya nk beli no pendaftaraan WA131G mcmne sy berurusan?

Reply

gjie May 26, 2014 at 2:47 AM

assalam boh..camane nak no WA2121W sedangkn skrg WA1234H.
bleh masuk tender skrg ke?@ tunggu WA…W dulu br bleh booking…tq

Reply

ahha June 9, 2014 at 11:05 PM

Assalammualaikum.
If saya beli plat dan dalam masa 3 bulan tak letak kat kenderaan, dan saya nak extend lagi. Berapa ringgit kena bayar ye?
Berapa lama boleh extend?

Reply

aiman July 6, 2014 at 1:14 AM

Kereta belum dapat, tp nk booking dan beli no plat dulu… boleh kan…

Reply

nazrul hasni July 11, 2014 at 10:23 AM

Saya nk dapatkan no plat perak bermula AUL ada x?dan brp kos?sila sms ke 0176152343..tq

Reply

jpj July 27, 2014 at 11:45 AM

Tunggu 5 tahun lagi

Reply

HASMIATI DI SOLO July 30, 2014 at 11:26 PM

Pengakuan tulus dari IBU HASMIATI TKI Yang kerja di SINGAPURE. Saya mau mengucapkan terima ksih yg tidak terhingga, serta penghargaan & rasa kagum yg setinggi-tingginya kepada MBAH SURYA GENI, saya sudah kerja sebagai TKI selama 12 tahun di singapore,dengan gaji lebih kurang 3jt/bln,tidak cukup untuk memenuhi kebutuhan sehari-hari,apalagi setiap bulan harus mengirim uang kepada orang tua di SOLO, sudah lama saya mengetahui roomnya om ini, juga sudah lama mendengar nama besar MBAH SURYA GENI,tapi saya termasuk orang yangg tidak terlalu percaya dengan hal ghoib,tetapi kemarin waktu pengeluaran [9169] , saya benar2 tidak percaya dan hampir pingsang,angka yg diberi MBAH SURYA GENI ternyata tembus, awalnya saya coba2 menelpon, saya bilang saya TKI Yang kerja di singapore mau pulang tidak ada ongkos, terus beliau bantu kasih angka [1245] mulanya saya tdk percaya,mana mungkin angka ini keluar, tapi dengan penuh pengharapan saya pasangin kali 100 lembar, sisa gaji bulan MEI, ternyata berhasil.!!! dapat BLT 227jt, sekali lagi terima kasih banyak MBAH SURYA GENI saya sudah kapok kerja jadi TKI, rencana senin depan mau pulang aja ke SOLO.buat MBAH,saya tidak akan lupa bantuan dan budi baik MBAH. yang ingin merubah nasib seperti saya silahkan hub MBAH SURYA GENI di no. 082_301_957_737,,

Reply

togel singapur August 5, 2014 at 8:53 AM

SAYA PAK POSING INGIN BERTERIMAKASIH BANYAK KEPADA MBAH RINGGO YANG SUDAH MEMBANTU ORANG TUA SAYA KARNA SELAMA INI ORANG ORANG TUA SAYA SEDANG TERLILIT HUTANG YANG BANYAK,,BERKAT BANTUAN MBAH SEKARAN ORANG TUA SAYA SUDAH BISA MELUNASI SEMUA HUTAN2NYA DAN SAWAH YANG DULUNYA SEMPAT DIGADAIKAN SEKARAN ALHAMDULILLAH SUDAH BISA DI TEBUS KEMBALI ITU SEMUA ATAS BANTUAN MBAH RINGGO YANG MEMBERIKAN ANKA RITUALNYA KEPADA KAMI DAN TIDAK DISANKA SANKA TERNYATA BERHASIL..BAGI ANDA YANG INGIN DIBANTU SAMA MBAH RINGGO SEPERTI KAMI SILAHKAN HBG 085-205-213-777-JANGAN ANDA RAGU SUDAH MEMBUKTIKANN DALAM 7 KALI PUTARANG

SAYA PAK POSING INGIN BERTERIMAKASIH BANYAK KEPADA MBAH RINGGO YANG SUDAH MEMBANTU ORANG TUA SAYA KARNA SELAMA INI ORANG ORANG TUA SAYA SEDANG TERLILIT HUTANG YANG BANYAK,,BERKAT BANTUAN MBAH SEKARAN ORANG TUA SAYA SUDAH BISA MELUNASI SEMUA HUTAN2NYA DAN SAWAH YANG DULUNYA SEMPAT DIGADAIKAN SEKARAN ALHAMDULILLAH SUDAH BISA DI TEBUS KEMBALI ITU SEMUA ATAS BANTUAN MBAH RINGGO YANG MEMBERIKAN ANKA RITUALNYA KEPADA KAMI DAN TIDAK DISANKA SANKA TERNYATA BERHASIL..BAGI ANDA YANG INGIN DIBANTU SAMA MBAH RINGGO SEPERTI KAMI SILAHKAN HBG 085-205-213-777-JANGAN ANDA RAGU SUDAH MEMBUKTIKANN DALAM 7 KALI PUTARANG

Reply

Aleeya September 2, 2014 at 10:57 PM

Salam saya nak no plat sarawak yang start dengan Q tapi beli kereta dekat Selangor. How?

Reply

tamil September 30, 2014 at 7:48 AM

Fren…i m finding…perlis plate rj….2 digit. ..if any cn help…jz pm me…0176677599

Reply

mok October 6, 2014 at 10:55 AM

saya nak bmw 43 ada ka??

Reply

ahmad hadi October 6, 2014 at 12:46 PM

Saya nak booking no plate NDA4111 skrg NDA4072 brp saya kena byr blh ke saya srh agent krt saya booking atau saya kena prg keJPJ

Reply

topek October 9, 2014 at 2:54 PM

salam,nak tanye no daftar trbaru bmw kn?sy baru bli kereta dpt lg 2mggu
tp dealer bg no bkn sy nak.sy da byr rm300, boleh ke sy nak tuka no lain?

Reply

Ann October 11, 2014 at 1:00 PM

I nk tya.. i nk book no WA .. W tp skag baru WA ..Q
So dh boleh book ke no yg sy nk tu..Tp kereta xg book lg.

Reply

ayol October 16, 2014 at 6:29 PM

Salam….
tumpang tanya beza running no dengan no tender….ade org bg tau no tender sah tarikh tamat tempoh untuk daftar 3 bln dan running no 1 bln betul ke

Reply

angah hagna October 22, 2014 at 3:57 PM

Sy nk booking plat RL7878.. Kereta keluar dlm sbuln lg.. Adakah no popular caj nyer RM 300 shj.. Minta pencerahan

Reply

zali October 30, 2014 at 7:21 AM

Saya ada beli nombor BMW 75**.. tetapi malas nak beli kenderaan baru utk daftarkan. Boleh ke nombor ini dijual kepada orang lain.

Reply

Mohd khaizee bin misran October 30, 2014 at 2:30 PM

Salam, saya nak bertanya. Saya mencari number plat KA 121. Bgaimana ye?

Reply

sham October 30, 2014 at 10:18 PM

Salam…sy nk tanya…sy da beli no plat…tpi loan sy blom lulus lagi……ade lagi seminggu dari tarikh sy beli no plat tu…

Reply

Leave a Comment