Gambar Isteri-Isteri Salih Yaacob

Gambar Adik Beradik Neelofa Yang Cun Melecun

Gambar Taman Tema Legoland Malaysia Di Nusajaya, Johor

Syarat Permohonan Rebate RM200 Telefon Pintar 3G (Smartphone)

Syarat Dan Permohonan Geran RM1,000 Untuk Usahawan Online

Gambar 3 Lamborghini Kemalangan & Terbakar Di Lebuhraya PLUS

Borang BR1M

From the category archives:

Tutorial

Cara Mudah Install Game Angry Birds Rio

by Ezany-Kun

Oleh kerana step untuk install game Angry Birds Rio agak complicated, hingga aku sendiri pun tak berjaya nak install. Terpaksa la aku mencari solution lain untuk main game yang agak popular ini. Akhirnya aku berjaya juga main, dan sebenarnya tak perlu install pun kalau guna cara yang aku akan beritahu. Step 1 Download game Angry [...]

2 comments Read More

Cara Setting Password Wifi Modem Streamyx Blockbuster

by Ezany-Kun

Berikut adalah panduan untuk setting password pada modem wifi streamyx anda. Bagi Streamyx Blockbuster, anda dibekalkan dengan modem D-Link Wireless ADSL2+ Router (DSL-2640B). Lain-lain jenis modem boleh cuba juga aplikasikan cara ni. 1) Mula-mula sila dapatkan ip adress untuk modem wifi anda dengan menaip ipconfig pada command prompt. Default ip adress bagi Gateway Streamyx adalah [...]

9 comments Read More

Gambar Bergerak Sebagai Avatar Twitter

by Ezany-Kun

Dah lama tak buat tutorial. Tutorial kali ni khas untuk pengguna tegar twitter, maknanya yang selalu tweet mweet la. Aku tulis secara ringkas jer la, malas pulak nak menaip. Berbalik kepada tajuk entri, macam mana nak gunakan gambar bergerak untuk dijadikan avatar twitter. Mula-mula sekali mesti la kena sediakan gambar bergerak yang nak digunakan. Tapi [...]

29 comments Read More

Besar Kecik Besar Kecik

by Ezany-Kun

Rasanya macam dah lama tak update blog. Entri hari tu yang bertajuk Dreams Are Free, Right? telah ditarik balik atas sebab-sebab tertentu. Kebarangkalian besar dia pun tak sempat baca kot. Tengok la nanti bila tiba masa sesuai aku repost semula. Ok la, jom kembali kepada topik sebelum aku melalut lebih jauh. Sebenarnya apa yang aku [...]

3 comments Read More