Gambar Isteri-Isteri Salih Yaacob

Gambar Adik Beradik Neelofa Yang Cun Melecun

Gambar Taman Tema Legoland Malaysia Di Nusajaya, Johor

Syarat Permohonan Rebate RM200 Telefon Pintar 3G (Smartphone)

Syarat Dan Permohonan Geran RM1,000 Untuk Usahawan Online

Gambar 3 Lamborghini Kemalangan & Terbakar Di Lebuhraya PLUS

Borang BR1M 3.0 2014

Download Borang BR1M 2.0 | Isi Borang BR1M 2.0 Secara Online

by Ezany-Kun in Berita

Update:  Download Borang BR1M 3.0 | Isi Borang BR1M 3.0 Secara Online

Pendaftaran pemohonan BR1M 2.0 (Bantuan Rakyat 1Malaysia) sebanyak RM250 boleh dibuat dengan memuat turun atau mengisi Borang BR1M 2.0 secara online bermula pada 1 November 2012.  Tarikh tutup permohonan akan diumumkan kemudian.

Borang-borang permohonan BR1M 2.0 boleh didapati secara percuma mulai tarikh tersebut, di Pejabat Cawangan dan Pusat Khidmat Lembaga Hasil Dalam Negeri Malaysia (LHDNM), Jabatan Pembangunan Persekutuan, Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM), Jab atan Penerangan serta agensi-agensi Kerajaan atau dimuat turun (download) melalui link dibawah.

 Download Borang BR1M 2.0

Berikut adalah Individu yang layak mendapatkan BR1M (RM250):

- Warganegara Malaysia;
- Bujang (termasuk Balu / Janda / Duda) yang tiada tanggungan, berumur 21 tahun dan ke atas (lahir pada tahun 1992 dan ke bawah) dengan jumlah pendapatan kasar bulanan RM2,000 dan ke bawah.

• Tidak termasuk pelajar yang menerima Baucar Buku 1Malaysia.
• Hanya pemohon yang berjaya sahaja layak menuntut bayaran.

Tarikh Tutup Pendaftaran BR1M 2.0

Cara Semak Status Keputusan BR1M 2.0

 

Pemohon juga boleh memohon secara online dengan mengisi borang BR!M 2.0 di laman web https://ebr1m.hasil.gov.my/ dan sila rujuk panduan yang disediakan.

Related posts:

  1. Download Borang BR1M (PDF/JPEG)
  2. Download Borang Permohonan Bantuan Rakyat 1Malaysia BR1M (RM500)
  3. Borang BR1M 2.0 Di Edar Bermula Bulan Oktober 2012
  4. Semak Keputusan Rayuan UPU Kemasukan IPTA Secara Online Dan SMS Sesi 2011/2012
  5. Senarai Lokasi Kaunter Bantuan Rakyat 1Malaysia Mengikut Negeri (BR1M)

{ 69 comments… read them below or add one }

HATI SENANG November 2, 2012 at 1:47 PM

BGUS LA KERAJAAN DPT BANTUAN BR1M UNTUK OWANG BUJANG

Reply

rara November 3, 2012 at 9:10 PM

da try isi borg online ny..tp mslh’y num bank sya mmg da 16 digit i.e bank islam…tp d nk 14dgit jew..bingung ar

Reply

hassan bin ngari November 4, 2012 at 3:00 PM

ini adalah kali pertama pormohanan br1m saya yang tercicir

Reply

asyraf November 6, 2012 at 5:49 AM

Saya tak faham bahagian yang berumur 21 tahun keatas tapi dalam kurungan menyatakan lahir pada 1992 kebawah, saya lahir pada 1992 adakah saya layak ?

Reply

vicky February 2, 2013 at 10:43 AM

yes anda layak

Reply

Cunna November 7, 2012 at 2:09 PM

X faham,camne ye klu bujang tu pndptn kasar RM2000 ke bwh tu + sekali ke ngn pndapatan tanggungan (ayah) ke??

Reply

danial zakwan danish March 1, 2013 at 4:08 PM

itu kan individual..layak la tu

Reply

wawa suha November 15, 2012 at 6:35 PM

saye nk isi borang br1m scara online….

Reply

dyarena December 3, 2012 at 5:45 PM

salam…nk tnye kt abg ezany & kwn2 smua…lps kita isi on9 & cetak…
ade bwt apa2 lg x?

Reply

dyarena December 3, 2012 at 5:47 PM

rara : nape awk pnye no a/c bank islam ade 16 digit?sy pnye ada 14 digit je..

Reply

kalimut December 5, 2012 at 7:26 AM

sebab yang masalah tu semua pembangkang.

Reply

affik nasir December 18, 2012 at 8:29 PM

saye x tahu macam mane nak isi online borang bantuan br1m ni???bantu saye

Reply

eira December 20, 2012 at 10:35 PM

saya x mohon lagik..permohonan masih dibuka lagik ker???tarikh tutup bila yek???

Reply

SOKONG BN SLAMANYE February 21, 2013 at 2:21 PM

yup sehingga 15/3/2012.terkini stkt 21/2/2013

Reply

nurul December 24, 2012 at 1:06 PM

sy nk tny,klau ayah sy mohon yg 500 tu then dlm borang ayah sy tu ade name sy..agak2 sy blh dpt ke yg 250 nie???konpius la skrg nih…

Reply

Suhaili December 27, 2012 at 4:16 PM

Saya baru saja isi form BR1M 2.0 ni..tapi hantar borang baru perasan salah taip nombor telefon bimbit la.. macam mana nak tukar ni? Ada sesapa tau tak?

Reply

LIM SOO NEE December 28, 2012 at 12:25 PM

saya baru dapati salah taip rumah alamat, macam mana nak kemas kini selepas hantar borang BR1M 2.0 ???

Reply

hanawiah binti tinus December 30, 2012 at 1:53 PM

kalau yang dah berpindah tmpat tinggal tu cane?

Reply

alia December 31, 2012 at 9:01 PM

Adik sy lahir 1992 n layak mohon

Reply

azizan mahayudin December 31, 2012 at 10:08 PM

as salam.. nak tanya kenapa tak leh nak isi online. website tak boleh buka.. sila bantu..

Reply

zahira December 31, 2012 at 11:36 PM

baru terperasan saya salah masukkan nombor akaun..
adoiii xda rezeki la npknya..

Reply

wawa enisa January 6, 2013 at 9:32 PM

sya nk tnye lah sya tersalah taip dun dengan palimen agak2 ley daftar lg sekli x???

Reply

ieka January 7, 2013 at 11:15 PM

mcm mane na mohon ni??
ade sape2 ley bantu?

Reply

nana January 15, 2013 at 1:13 AM

bn hiduppppp

Reply

Zahrilhawa Saharudin January 16, 2013 at 1:20 PM

Ingin bertanya, saya pernah mendaftar nama bapa saya pada BR1M, tapi tidak dapat RM500 tersebut….saya keliru sekarang saya hendak mendaftar untuk bapa saya pada BR1M 2.0 secara online…tapi ternyata maklumat bapa masih wujud? adakah perlu saya semak di pejabat Hasil ?

Reply

Yong Teng January 19, 2013 at 12:50 PM

macam mana tau dah result dah dapat atau tak dapat?

Reply

prem_sha February 7, 2013 at 11:55 AM

cm mne i nk dpt borang tu..n nw i nk isi borang secara on9.

Reply

kamis bin uddin February 7, 2013 at 2:37 PM

Kalau dh pindah umah lain cmne…..

Reply

nazra February 8, 2013 at 11:20 AM

katanya nak kasi kepada semua yang layak. memang ada harapan untuk dapat untuk semua orang yang isi, In Shaa Allah :)

Reply

Simmon February 8, 2013 at 7:06 PM

Nak tanyalah, bhgn ” Tidak termasuk pelajar yang menerima Baucar Buku 1Malaysia” tu, tahun lalu dah pernah dapat masa di poli dulu, skg ni dah habis pengajian di poli , adakah saya layak untuk memohon, konfius ni..harap sesiapa boleh bagi bantuan…tq

Reply

JAMALUDDIN MAT TAIB February 12, 2013 at 8:33 PM

nak tanya mengapa ayah saya tak dapat brim 1 dan brim 2 pun x dapat sedangkan orang lain yang sihat dan banyak income blh dapat,tolong semak nak isi borang secara online x blh tanda tangan susah dia duduk kampung

Reply

Alif February 13, 2013 at 9:38 AM

nak tanyalah macam mana kalau kita nak kemas kini alamat terbaru kita ??..boleh sesiapa bagi panduan tak??..

Reply

c j koh February 13, 2013 at 11:21 PM

Hi, can you let me know the extended deadline to apply for BR1M 2.0? Thnks

Reply

Nordzatin nithaaqain Binti Zulkifly February 14, 2013 at 12:21 AM

Salam 1 Malaysia.saya nak bertanya macam mane nak betulkan semula borang yang dihantar.Saya tidak mengisi di rung Parlimen dan Dun.Ini kerana tiada pilihan yang dikeluarkan,hanya ada sila pilih.Adakah borang permohonan saya di kira lengkap atau perlu memohon semula.Kalau perlu memohon semula,macam mane saya perlu isi semula,

Reply

RENOL ANSARI HARAHP February 14, 2013 at 7:30 PM

Salam…saya nak tanya..kalau kita dah hantar borang,kita akan dapat keratan borang yang kat bawah tu..orang tu kata kene simpan..tapi saya punya keratan tu dah hilang..macam mana nk dapat smula..?..saya takut kalau tak ada keratan tu..nanti tak lulus….

Reply

Ardie Ellron Lazarus February 15, 2013 at 2:32 AM

Saya dh mengisi borang br1m 2.0 december lalu tapi bel tm mendapat apa2 jwban dari LHDN.Bagaimana cara untuk menyemak status tersebut?

Reply

adinda eirah February 15, 2013 at 4:16 PM

saya dah isi online bulan 11, tapi sekarang 8/feb/2013 saya tak dapat apa-apa surat pun… kenapa yer?

Reply

jayanthi February 15, 2013 at 5:08 PM

saya dah isi borang dln online dan hantar x dpt print permohonan..bila semak balik permohana dah terima mcm mana ye…..

Reply

MOHD NORHIS"SHAM February 15, 2013 at 5:54 PM

Saya dah mengisi borang br1m 2.0 bagaimana cara menyemak status tersebut

Reply

MOHD ZUL February 17, 2013 at 1:15 PM

NI SEMUA CUMA MENGAMBIL HATI RAKYAT….MENGAMPU JE,AKU TAK AMBIK PUN BR1M PON…

Reply

AKMAL February 18, 2013 at 4:37 AM

BILA TARIKH TUTUP PERMOHONAN BR1M NI??

Reply

shafizul February 18, 2013 at 10:59 PM

Sye keje sbagai pekerja kontrak..msalahnye gji sye dibyar cash dan sye tiada akaun bank..adakah akaun bank itu wajib ade??

Reply

Ezany-Kun February 19, 2013 at 1:21 PM

tak wajib

Reply

dcd February 20, 2013 at 9:15 PM

napa link tu tak leh buka

Reply

norzalinda mamat February 21, 2013 at 9:23 PM

salam..minta maaf.saya nak isi borang br1m untuk kawan2 saya.tapi takdapat2 pun borang tu secara on9.bagaimana nak dapatknnya .

Reply

merccy February 24, 2013 at 11:15 PM

masih boleh memohon kh nie

Reply

SANKAR A/L ARUMUGAM February 26, 2013 at 7:59 PM

Saya sudah lama memohon BRIM 2.0 , tetapi belum dapat lagi setakat ini.
Boleh saya tahu keputusannya.

Reply

nurnashuha bte omar February 27, 2013 at 12:35 AM

saya nk tnya mcm sy yg 1st dh dpt tp mcm ner nk check nama untuk yg kali ke dua pnya sama ada layak atau tdk

Reply

wan agk February 28, 2013 at 9:37 PM

sama la… sy pon xtaw…

Reply

CHE NORFADILAH BINTI MOHAMAD February 27, 2013 at 4:20 PM

As salam,

Saya ingin memohon jasa baik pihak tuan untuk menyemak status permohonan BR1M saya.

Reply

mohd azuan February 28, 2013 at 9:36 PM

knp x dpt pon….

Reply

yukes arumugam March 1, 2013 at 1:46 PM

saya sudah dapat surat kelulusan brim 2.0. pada 22/01/2013 tetapi tidak tahu tempat dan tarikh collect.. macam mane i nak contac orang sepatutnye.. dalam surat saya boleh hubungi no ni 1-800-222-500 tapi sampai skarang x dapat2 line nye..

Reply

normah che muhammad March 9, 2013 at 1:33 PM

nak semak br1m2.0 layak atau tidak
maizuman b.mahmood
790909-03-5715

Reply

NORHASMAN BIN MANAS March 12, 2013 at 3:20 PM

adakah saya lulus untuk semakan..

Reply

NORHASMAN BIN MANAS March 12, 2013 at 3:21 PM

adakah saya lulus.. 771105045463 norhasman bin manas berkahwin

Reply

noor erlina March 23, 2013 at 9:47 AM

sila dapatkan pengesahan dari pejabat LHDN yang terdekat untuk mengetahui permohonan lulus atau tidak….

Reply

AZLINDA BINTI AHMAD March 28, 2013 at 4:57 PM

Mohon jasa baik pihak Tuan untuk menyemak status permohonan BR1M saya.

Azlinda binti Ahmad
No k/p : 730424-05-5000

Terima kasih.

Reply

hm March 30, 2013 at 7:29 PM

kenapa tak boleh nk isi borang dekat brim 2.0 online ni, tak bagi isi borang ke. link tak dpt nk click.

Reply

ct safura April 3, 2013 at 9:10 AM

lau sye nk isi borng rayuan brim secre on9 cm ne erk?..sy xfhmla..

Reply

Muzzammillazim April 19, 2013 at 9:58 PM

Saya dan isteri masing2 berumur 20 tahun..lahir pada 1993…mempunyai seorang anak berumur 1 tahun..adakah saya layak menerima br1m???

Reply

sue April 26, 2013 at 2:12 PM

salam kak , saye pernah apply br1m bujang on9 . dan permohonan saye ditolak atas sebab tak cukup syarat , dia cakap saya penerima Voucer buku . sedangkan saya dah habis belajar . boleh tak saya nak buat borang rayuan ?? boleh hantar lagi ke ? bile ye tarikh tutp hantar borang bantuan ?

Reply

latchmanan May 20, 2013 at 8:42 AM

saya sudah isi borang dan sudah serah pada pegawai di shah alam pada 15 mac 2013 tetapi saya belum terima apa apa jawapan

Reply

siti rahayu ismail.... May 29, 2013 at 10:01 PM

sy dh dpt rm500 2 tpi thn 2014 ni harap2 dapat lg tq pm i love u so much…

Reply

m.alfian September 2, 2013 at 5:26 PM

BANYAK YG SY DH BACA,ADA YG TANYA CM MN NAK ISI SECARA ONLINE,ADA YG KATA LINK X DPAT BUKA,SEMUA TAK ADA YG RESPON ATAU BAGITAU.SY PUN KELIRU,NAK ISI SECARA ONLINE.KENAPA?BR1M 2.0 NI MEMANG TAK DAPAT SECARA ONLINE KE?KALAU ADA KENAPA YG TAU TAK BAGITAU.KALAU CAKAP TAK BOLEH ISI CARA ONLINE TAKLAH TERTANYA-TANYA.ADA SESIAPA YG BOLEH BAGITAU

Reply

M.ALFIAN September 2, 2013 at 5:33 PM

erm…atau cuma player internet 8.0 dengan resolusi skrin 1280×800 jer ke yang dapat isi cara online

Reply

amran bin mat lazim November 26, 2013 at 8:13 PM

tukar alamat
A 30-02-20 JLN PERMAI, TAMAN PUCHONG PERMAI
47150 PUCHONG SELANGOR

Reply

muhammad ridhwan bin awang senek December 25, 2013 at 6:08 PM

saya arap permohonan saya ni diterima..

Reply

R.Lailatul Zuraidah December 26, 2013 at 8:25 PM

Saya akan mula bersara pada 30 Januari 2014.Suami tidak bekerja dan tiada pendapatan langsung. Pendapatan saya buat masa ini lebih sedikit dari RM 4,000.Bila bersara ,tinggal separuh. Adakah saya layak memohon?

Reply

abu December 30, 2013 at 9:13 PM

kenapa x bleh update brim online, download pun keluar web page not available?

Reply

Leave a Comment