Gambar Isteri-Isteri Salih Yaacob

Gambar Adik Beradik Neelofa Yang Cun Melecun

Gambar Taman Tema Legoland Malaysia Di Nusajaya, Johor

Syarat Permohonan Rebate RM200 Telefon Pintar 3G (Smartphone)

Syarat Dan Permohonan Geran RM1,000 Untuk Usahawan Online

Gambar 3 Lamborghini Kemalangan & Terbakar Di Lebuhraya PLUS

Borang BR1M 3.0 2014

Download Borang Permohonan Bantuan Rakyat 1Malaysia BR1M (RM500)

by Ezany-Kun in Berita

Bagi seisapa yang tidak mempunyai masa untuk pergi mengambil Borang Permohonan Bantuan Rakyat 1Malaysia BR1M di kaunter-kaunter LHDN, Pejabat Daerah, Pejabat Penerangan, Pejabat Penghulu dan JKM berdekatan, anda boleh muat turun Borang Permohonan Bantuan Rakyat 1Malaysia BR1M secara online di laman web berikut:-

-> Laman Web Rasmi Perbendaharaan Malaysia

Pengambilan & Penyerahan Borang Permohonan Bantuan Rakyat 1Malaysia

-> Senarai Lokasi Kaunter Bantuan Rakyat 1Malaysia Mengikut Negeri

Download Borang Permohonan Bantuan Rakyat 1Malaysia BR1M

Update:

Link: Preview/Download Borang BR1M High Quality Version (Format PDF/JPEG)

Borang Permohonan Bantuan Rakyat 1Malaysia BR1M Lampiran 1 – Download

Borang Permohonan Bantuan Rakyat 1Malaysia BR1M Lampiran 2 – Download

Boleh juga donwload menggunakan link di bawah.

Mirror:

Link 1

Link 2

Urusan pembayaran bagi yang layak akan dibuat melalui Pejabat Pos dan Bank Simpanan Nasional. Satu talian hotline bagi menjawab persoalan dan memberi penjelasan mengenai pelaksanaan BR1M yang telah diumumkan oleh Perdana Menteri, YAB. Dato’ Sri Mohd Najib Tun Abdul Razak pada 7 Oktober 2011 yang lalu telah disediakan seperti berikut :

Talian hotline : 1-800-222-500 (Bebas Tol)
Waktu operasi : 9.00 pagi hingga 5.00 petang (hari bekerja)
Emel : belanjawan2012@treasury.gov.my

Mekanisma Bantuan Rakyat 1Malaysia (Syarat Permohonan & Kelayakan)

Borang Bantuan Rakyat 1Malaysia BR1M
Borang Bantuan Rakyat 1Malaysia BR1M
Borang Bantuan Rakyat 1Malaysia BR1M
Borang Bantuan Rakyat 1Malaysia BR1M

Related posts:

  1. Tarikh Daftar Bantuan Wang Tunai RM500
  2. Menu Rakyat 1Malaysia | Sarapan RM2, Lunch RM4
  3. Kedai Ikan Rakyat 1Malaysia
  4. Cara Mendapatkan Bantuan Khas RM500 DiUmum Awal Bulan Depan
  5. Kedai Rakyat 1Malaysia @ Stesen LRT Kelana Jaya | Video & Gambar

{ 138 comments… read them below or add one }

Blog Berita Online December 10, 2011 at 3:39 PM

tq. dah download tadi. :)

Reply

rizal amat March 16, 2014 at 8:26 AM

Tolong semak brim sya blum dpt lg..821028-12-5525

Reply

dyra December 10, 2011 at 10:00 PM

kalau borang 2 fotostat blh ke??

Reply

Ezany-Kun December 10, 2011 at 10:14 PM

boleh aje.. :D

Reply

AnuaR December 11, 2011 at 1:25 PM

Borang 1 sy x dapat download la… tolong sesapa emailkan kat sy… aerol_jb@hotmail.com

Terima Kasih

Reply

Ezany-Kun December 11, 2011 at 1:39 PM

sudah send..

Reply

nad December 11, 2011 at 4:45 PM

thanks dah download.tapi nak anta kat sape yek?badan mana yang boleh terima borang ni.takut salah anta je.

Reply

Ezany-Kun December 11, 2011 at 6:19 PM

klik link senarai lokasi kaunter diatas.. ade bagitau tempat mengikut negeri masing2..

Reply

miemieyn February 19, 2013 at 4:53 PM

kalau dah ec borg tp xlulus mcm mane plak 2,kne pg wt pmohonan ke

Reply

wan December 11, 2011 at 8:23 PM

salam, mintak tolong juga pada sesiapa , tak dapat download borang juga…terima kasih

Reply

wan December 11, 2011 at 8:24 PM

lupa nak kasi email 54ribusebulan@gmail.com

Reply

Ezany-Kun December 11, 2011 at 8:37 PM

ok.. sudah send..

Reply

muhd ilmam December 12, 2011 at 9:57 AM

tolong send borang br1m kepada email saya muhilmam@gmail.com

Reply

Ezany-Kun December 12, 2011 at 12:12 PM

sent

Reply

isma December 11, 2011 at 10:15 PM

salam, saya tak dapat download borang, tolong emailkan pada saya nurulisma_arahman@yahoo.com. terima kasih bebyk2!

Reply

Ezany-Kun December 11, 2011 at 10:45 PM

dah send..

Reply

zaimuharah December 12, 2011 at 12:21 AM

tlg emailkan borang 1m kat saya susah nak download la,,,,,,

Reply

Ezany-Kun December 12, 2011 at 6:48 AM

dah emel.. :D

Reply

ohcikgu December 12, 2011 at 9:32 AM

wahh..semua sibuk mendownload.. :)

Reply

lynie December 12, 2011 at 10:05 AM

Assalamualaikum…saudara Ezanny..

bleh tlg snd email brg BR1M kat my … nak download slow sgt…

Reply

Ezany-Kun December 12, 2011 at 12:13 PM

sudah send

Reply

Joyce December 12, 2011 at 11:35 AM

Salam…. Boleh tlg snd borang BR1M kpd saya? Tak dapat download la…..TQ!
email : joycehewchooichooi@yahoo.com

Reply

Ezany-Kun December 12, 2011 at 12:14 PM

ok.. dah send

Reply

Ezany-Kun December 12, 2011 at 12:15 PM

ok.. dah send.. :)

Reply

eriyana December 12, 2011 at 11:51 AM

leh x send borang tu..
T.q

Reply

Ezany-Kun December 12, 2011 at 12:15 PM

sudah.. ur welkam..

Reply

Wennie December 15, 2011 at 7:18 PM

Hi! Bang, boleh tak send borang tu kat me? i tak tahu kat ne nak download lah…Thankx yer…

Reply

Ezany-Kun December 15, 2011 at 11:24 PM

dah send yer..

Reply

abu bakar ali December 15, 2011 at 9:19 AM

tolong htr borong ni

Reply

Ezany-Kun December 15, 2011 at 11:24 PM

sudah..

Reply

mas December 18, 2011 at 8:58 AM

Salam,borang photostate boleh terima ke?coz ari tgk kt tv,katenye xboleh.erm mana 1 yg betul ye?bantuan pls =?

Reply

Ezany-Kun December 18, 2011 at 9:10 AM

Borang skim Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) yang difotostat daripada borang asal boleh digunakan orang ramai untuk membuat permohonan bagi mendapatkan bantuan RM500 melalui inisiatif berkenaan, kata Menteri Kewangan Kedua, Datuk Seri Ahmad Husni Hanadzlah hari ini.

“Borang asli yang telah difotostat boleh digunakan, selagi format borang tidak diubah, maka ia sah digunakan,” katanya kepada pemberita di sini.

Beliau berkata pihaknya banyak menerima pertanyaan berikutan kekeliruan orang ramai berhubung penggunaan borang permohonan BR1M yang difotostat bagi tujuan mendapatkan bantuan itu.

Reply

im December 19, 2011 at 2:30 PM

nak tnya.nak submit borang ke mana?..x dpt bukak link di ats

Reply

Ezany-Kun December 19, 2011 at 3:27 PM

tinggal di mana yer?

Reply

im December 19, 2011 at 3:29 PM

jitra,kedah

Reply

Ezany-Kun December 19, 2011 at 3:37 PM

dah send dokumen kat emel.. cek yer.. :)

Reply

im December 19, 2011 at 3:44 PM

tima kasih

Reply

Ling Chie Kang February 19, 2013 at 2:41 PM

boleh minta borang BR1mM kah saya??

Reply

suresh December 19, 2011 at 7:41 PM

hai …
saya tak dapat download borang .. saya minta sesiapa tolong emailkan pada saya … dan saya berterimakasih pada beliau … terima kasih

Reply

Ezany-Kun December 19, 2011 at 7:53 PM

sudah send.. cek ur emel..

Reply

shah December 21, 2011 at 10:23 PM

hantar kat saya jugak

Reply

Ezany-Kun December 21, 2011 at 10:33 PM

sudah. cek emel.

Reply

ANA April 9, 2012 at 6:31 PM

saya xdpt download borang,email kt sya…..

Reply

siti October 2, 2012 at 3:15 PM

nak hantar borang ni (BR1M) ke mana yer?? mohon bantuan.

Reply

Izah October 9, 2012 at 9:16 AM

Salam…. Boleh tlg snd borang BR1M kpd saya? Tak dapat download la…..TQ!

Reply

mya October 9, 2012 at 10:57 AM

salam. minta email juga borang BR1M kat email saya n dokumen penghantaran ke mana, ina_mia85@yahoo.com. tQ ya.. :)

Reply

abul October 14, 2012 at 7:08 PM

Blh tlg hntrkan borang Br1m it email sy x? Tq..

Reply

jerome October 21, 2012 at 2:18 PM

boleh tolong saya juga ke?send form br1m ini ke email sya..?terima kasih..

Reply

noor hasmimah binti ahmad October 24, 2012 at 8:13 PM

x dpt download borang boleh emailkn kat kita ..tq

Reply

has October 24, 2012 at 8:14 PM
Faz October 25, 2012 at 9:16 AM

tolong forwardkan borang ni..xdpt download la..tenkiu..

fazliana_suria@yahoo.com

Reply

lily October 29, 2012 at 3:10 PM

Salam…. Boleh tlg snd borang BR1M kpd saya? Tak dapat download la….. my mail lilyoliviajean@gmail.com

Reply

mama October 29, 2012 at 5:36 PM

Salam…. boleh email kat saya borang?

Bila last kena submit ye?

Terima kasih

Reply

Ezany-Kun October 29, 2012 at 7:28 PM

belum keluar lagi.. yg ni tahun lepas pny.. nnt dah kluar sy send..

Reply

mama October 29, 2012 at 5:40 PM

Ni email saya zaa_mama79@yahoo.com

Reply

Rachel October 29, 2012 at 8:54 PM

kalau boleh, sesiapa blh tolong email borang BR1M kepada saya, sebab saya tak dapat open file guna adobe reader la
email saya yntee@hotmail.com

terima kasih

Reply

muhammad fickry bin mukhtar October 30, 2012 at 1:43 AM

tolong saya dapat kan borang bantuan 1 malaysia sekarang juga

Reply

asniah October 31, 2012 at 8:16 AM

salam.. bole x emel dgn sy borang BR1M?
xdpt download laaa…
pLSSSSSSSSSSSS….
nie emel sy : asniahudin@gmail.com

TQQQQQ :)

Reply

rahman October 31, 2012 at 8:49 PM

salam.. bole x emel dgn sy borang BR1M?
xdpt download laaa…
pLSSSSSSSSSSSS….

Reply

rahman October 31, 2012 at 8:52 PM

lupa bg email rhrb88@yahoo.com

Reply

fatin November 3, 2012 at 11:47 AM

plez.. nk borg bantuan 1malaysia.. sy umur 23. blh jgk x?

Reply

fatin November 3, 2012 at 11:53 AM
Janis November 4, 2012 at 3:23 PM

Borang sudah siap, nak hantar ke mana?? ><

Reply

ong November 6, 2012 at 1:34 PM

saya nak borang!tolong email bagi saya ok….?

Reply

haziq November 7, 2012 at 11:39 AM

boleh tolong send kan copy borang ni kat email saya ?
mohdhaziqfathlollah@gmail.com
thank you .

Reply

Abd Rahman Alias November 8, 2012 at 9:26 AM

Assalamualikum,saya nak mintak borang BR1M,boleh tlg emel kat saya

Reply

Fara November 15, 2012 at 3:20 PM

Slm, pada sesape yg dpt membantu utk emailkan kat sy borang tersebut…
Sy x boleh download borang tersebut….

Reply

Fara November 15, 2012 at 3:24 PM

my email fhuzaina.ma@yahoo.com.my

thanks.

Reply

hidayah November 16, 2012 at 12:11 PM

tlg email kan borng BRIM kt saye boleh..
satu lgi nk tny borang tok bantuan rm250 kepada yang bujang ade x.. ke pki borang yang same..

Reply

ainhawani November 21, 2012 at 12:57 PM

salam semua..blh tnya..BRIM ni blh antar online x…plz respond ..k tq

Reply

karthegesu a/l v. ganapathy November 21, 2012 at 9:32 PM

Tuan,
Bagaimana nak memohon melalui online?

Reply

muhamad hafiz bin yusof November 27, 2012 at 2:45 PM

bantuan rakyat 1 malaysia

Reply

Muhammad Khalis November 30, 2012 at 8:14 AM

Salam..boleh tolong emailkan borang ke email saya,? kelatemkbs86@yahoo.com
Terima kasih

Reply

zulhusni December 1, 2012 at 9:07 PM

Assalamualaikum..minta tolong emailkan borang pada saya.. terima kasih..
extreme.boy91@yahoo.com

Reply

kakmiim December 3, 2012 at 12:50 PM

Salam, masih boleh apply lagi ke? saya tinggal di miri, so borang kene hantar dmana ya? terima kasih

Reply

venothini a/p ramasamy December 3, 2012 at 7:17 PM

salam,minta tolong emailkan borang pada saya…terima kasih…
venosweety@yahoo.com

Reply

shireen December 5, 2012 at 9:45 AM

pls send form 2me… thanks

Reply

nini December 12, 2012 at 4:05 PM

email pada sy

Reply

siti mughni December 14, 2012 at 11:29 AM

tolng emailkn borang BR1M

Reply

fiza December 17, 2012 at 10:59 PM

Askum… blh tlg emaikn borang bntuan 1 mlysia x? Sy x blh download la… trm ksh ye….

Reply

jayjay December 23, 2012 at 9:39 PM

sekarang ni boleh lagi tak nak isi secara online?

Reply

jayjay December 23, 2012 at 9:41 PM

tak boleh nk msuk link yg nk isi secara online tu…harap dpt bantu :) tq

Reply

nie December 23, 2012 at 10:50 PM

can u give the borang one malaysia rm500?

Reply

fifi December 26, 2012 at 11:37 AM

tolong emailkan kat sy borang br1m sbb tkleg download.

Reply

matt December 27, 2012 at 11:03 AM

salam,nak tanye ckit…sye x pandai on9 isi borang r..tdi cari2 pon x dpt..kena downlot dulu baru ley isi borang kew?sila bantukn saye or email borang 2 utk sye k..thx byk2…=)

Reply

safiah January 1, 2013 at 2:18 AM

Tq for the info.. sgt berguna sama org2 bujang yg kesempitan..

Reply

saiful January 10, 2013 at 10:13 AM

Sy xjmpe pn borang utk rebate smartphone? Saifulknine@gmail.com

Reply

Yasotha Devi January 13, 2013 at 3:44 PM

Minta tolong e-mailkan borang pada saya…tq

Reply

selvi January 15, 2013 at 1:01 PM

tolong saya.. saya tak dapat download kan borong.. tolong email kan borang smartphone dan borang rm 250.00

Reply

Norazieda Binti Abdul Kadir January 26, 2013 at 2:54 PM

Boley tlg emel borg BR1m untuk saye..itenet slow la..tq…
ladieyzee@yahoo.com

Reply

nenssy January 29, 2013 at 11:55 AM

hye..

sye nk wat permohonan telefon pintar 2.. mcm mne ek..??
please rply.. dpt isi melalui on9 x..??

Reply

nenssy January 29, 2013 at 12:15 PM

tlong send kt email sye eh..
nenssylucas@yahoo.com

Reply

chaihua February 1, 2013 at 8:07 PM

excuse..i can’t download this borang br1m..plz send it to my email dibie4eva_96@ymail.com

Reply

BADAWI February 1, 2013 at 8:37 PM

SLM NK TANYA SY DH SUBMIT BORANG BRIM,KLU XSILAP DLM BULAN 10 ATAU 11.SY NK CHECK SAMADA PERMOHONAN SY SUDAH LULUS KE BLM?

Reply

BADAWI February 1, 2013 at 8:46 PM

KLU SUDAH LULUS PERMOHONAN BRIM TU TLG GTAW KT SY YE,SY NK CHECK KT BANK AFIN SY.SBB DUIT BRIM TU TRUS MASUK DLM AKAUN AFIN BANK SY, TQ AHMAD BADAWI BIN MOHD RAZALI/NO TENTERA 828444

Reply

daud bikam February 3, 2013 at 10:11 AM

Assalam`kum…
mintak tolong emailkan borang tu…maaf sebab tak dapat download….

Reply

puspa a/p arumugam February 3, 2013 at 12:44 PM

tolong saya.. saya tak dapat download kan borong.. tolong email kan borang one malaysia 250.00 ke email saya …terima kasih

Reply

puspa a/p arumugam February 3, 2013 at 12:49 PM

tolong saya.. saya tak dapat download kan borong.. tolong email kan borang one malaysia 250.00 ke email saya ar_puspa@yahoo.com or puspa.arumugam@genting.com… thank you so much

Reply

Arina February 7, 2013 at 5:32 PM

Borang BR1M ni tak de ke yang isi online?? Memang kena print ke??

Reply

SALIZA February 8, 2013 at 4:04 PM

SAYA XBOLEH DOWNLOAD, TOLONG EMAILKAN ieza_fs@yahoo.com.my
TERIMA KASIH

Reply

jusariya binti sadali February 9, 2013 at 12:03 PM

tahun lepas saya layak tahun nie apa pun berita

Reply

nur nisa February 13, 2013 at 4:23 PM

Xdpt douland borang ….

Reply

Kong February 14, 2013 at 7:50 PM

Saya tak dapat download borang .. saya minta sesiapa tolong emailkan pada saya. Saya tinggal diKepong. Sila beritahu saya dimana saya menghantar Borang ini selepas diisi. Terima kasih

Reply

mohd zamri b sulaiman February 14, 2013 at 9:40 PM

tolong emailkan borang kepada saya dan cara penghantaran

Reply

pakizah February 15, 2013 at 1:23 PM

tolong emailkan borang kepada saya dan cara penghantaran

Reply

sarwin February 15, 2013 at 1:25 PM

tolong emailkan borang kepada saya dan cara penghantaran

Reply

zaim February 16, 2013 at 7:07 PM

saya pon xdapat nak dl
leh tolong send x?

Reply

siti juliah Bt Ezahan February 18, 2013 at 11:26 AM

x bole nk download borang br1m pun..

Reply

siti juliah Bt Ezahan February 18, 2013 at 11:27 AM
mohd naian b.hairun February 19, 2013 at 5:45 PM

saya sudah isi borang brim untuk bujang.tapi saya dah pindah rumah.mcmner tu

Reply

Fara February 20, 2013 at 7:40 AM

Salam Saudara Ezani, minta tlg forward kan borang BR1M susah sy nak download dari website . terima kasih

Reply

chong weng hing February 20, 2013 at 12:47 PM

tolong email borang. susah nak download.thank

Reply

norzalinda mamat February 21, 2013 at 9:10 PM

tolong download borang br1m.saya tak boleh nak isi.

Reply

Amin February 21, 2013 at 11:35 PM

Tolong minta download & email borang. Susah download. Terima kasih. Email: iice92@gmail.com

Reply

Aw Young Sonny February 22, 2013 at 5:21 PM

kalau sudah tukar alamat? ada perlu hantar sekali lagi borang permohonan untuk update status saya?

Reply

siti rahimah February 22, 2013 at 11:20 PM

X bole nk download la….tlg….. :(

Reply

siti rahimah February 22, 2013 at 11:23 PM

Tlg la haaaaa….x bole nk download
Ni email sye….

Xaxajigot@gmail.com

Reply

Rasyidah binti nor ahmas February 23, 2013 at 5:48 PM

BR1M

Reply

Rasyidah binti nor ahmad February 23, 2013 at 5:49 PM

Sy nak xbole download br1m.tolonglah

Reply

norbaizura February 24, 2013 at 8:14 PM

tlg email kat sy blh?xleh nak download la..tq..

Reply

muhamad bukhari b ramli March 10, 2013 at 8:41 AM

salam sya no kp T826578 muhamad bukhari b ramli ingin tahu mengapa permohanan BR1M 2.0 tidak layak???kenapa permohonan BR1m yang tahun lepas saya layak…Gaji sya masih lg di bawah RM3000..sya tidak berpuashati kerana sya mendapat email mengatakan sya tidak layak kerana permohonan yg tidak lengkap..0175792639

Reply

aziliyana April 16, 2013 at 3:40 PM

i dah buat rayuan for br1m 2.0 but sampai sekarang tak dapat pape result.i ada coll hotline tak pernah answer!!i juz nak tahu i punya pemohonan lulus o no?dah nak mungundi pun!!!!

Reply

theebah April 18, 2013 at 11:41 AM

saya telah buat pemohonan utk br1m2.0 tapi sampai sekarang saya tk terima sebarang surat pun dari br1m.i nak tahu adakah pemohon saya lulus,jikalau lulus bila &mana saya boleh ambil bantuan tersebut.
sekian terima kasih.

Reply

devs May 23, 2013 at 3:19 PM

hi, saya dah apply tapi sehingga kini saya tidak dapat feedback. bagaimana nak semak sama ada saya lulus atau tidak?
sekian terima kasih

Reply

BARTHOLOMEW LIAN BILONG June 17, 2013 at 1:51 PM

Hai.Salam 1 malaysia.Saya belum mendaftar,mahupun memohon apa-apa mengenai duit bantuan 1 malaysia.Saya dari golongan keluarga yang susah,tapi celik akal sikit pasal it.Saya nak mohon bantuan duit 1 malaysia.No hp saya:01112635001/0178563090

Reply

shida October 3, 2013 at 12:30 PM

x dapat nk download lah..
mcm mne ye..
bole x cape2 tlng send kn..
tq

Reply

shida October 3, 2013 at 12:31 PM
masri marlia October 29, 2013 at 8:28 PM

nak tanya kalau thn lepas dapat brim adakah thn ne mesti isi borang lain atau pun kemaskini saja….

Reply

Nydaperak23 November 4, 2013 at 4:58 PM

tolong send borang dowload pd sy..xley dowload..plz

Reply

Nydaperak23 November 4, 2013 at 5:02 PM
jumat December 8, 2013 at 9:06 PM

tolong send borong brim 3.0 dengan saya

Reply

Soo Choi Yan December 24, 2013 at 9:16 AM

sy tak dpt download borang BR1M 3.0 sesape blh tolong email Kat soochoiyan@gmail.com..
tq tq :)

Reply

cikbiha December 24, 2013 at 2:15 PM

xbole nk download..
send kt yahoo bole x
beehamohdnoh@yahoo.com TQ

Reply

NORMALA MUSA December 30, 2013 at 10:22 AM

tlg some1 emailkn ke sy.xdpt download borang.tq.norma_3131988@yahoo.com

Reply

Nurul January 5, 2014 at 2:11 PM

sy nk download borang rm300,cmne nk download?

Reply

david william a/l james william January 9, 2014 at 10:11 AM

Saya adalah ketua keluarga yang berpendapatan 900rm sebulan dan ingin memohon duit peruntukkan sebanyak 500rm.terima kasih

Reply

ALVIANA ELVY KUNSAU January 28, 2014 at 9:37 PM

Macam mana mahu tahu nama kita aktifkan sebab sya…pls tlg sya mahu dpt

Reply

suriawani bt mohd saad September 4, 2014 at 11:16 AM

To long email borang brim kat saye leh tak ?

Reply

Leave a Comment