Gambar Isteri-Isteri Salih Yaacob

Gambar Adik Beradik Neelofa Yang Cun Melecun

Gambar Taman Tema Legoland Malaysia Di Nusajaya, Johor

Syarat Permohonan Rebate RM200 Telefon Pintar 3G (Smartphone)

Syarat Dan Permohonan Geran RM1,000 Untuk Usahawan Online

Gambar 3 Lamborghini Kemalangan & Terbakar Di Lebuhraya PLUS

Borang BR1M

Final Piala AFF Suzuki Malaysia Vs Indonesia | Perang Laser

by Ezany-Kun in Berita,Berita Sukan Terkini

Updated:
(Coli Laser) Publisiti Murahan Jupe @ Julia Perez | Akhir Piala AFF Suzuki

Nampaknya pengguna twitter Indonesia dan Malaysia sedang sibuk berperang di twitter bagi mempertahankan negara masing-masing setelah Malaysia menang dengan 3 gol tanpa balas. Maka muncul lah hashtag #indonloser dan #malaysiacheatlaser di twitter. Mari lihat gambar sinaran laser yang dikongsi oleh penyokong Indonesia melalui tweetpic.

laser malaysia suzuki cup

Ok, sekarang cuba compare dengan gambar yang diambil daripada laman web techgenie ketika Argentina lawan Nigeria pada FIFA World Cup 2010.

laser malaysia suzuki cup

Bezanya antara dua gambar ni cuma gambar yang pertama tu telah dicrop. Oleh itu terbukti gambar laser yang seperti didakwa penyokong Indonesia hanya rekaan semata-mata.

Ok, kali ni jom lihat gambar laser yang digunakan ketika perlawanan Indonesia lawan Malaysia pada peringkat kumpulan pula. Ketika itu Malaysia tewas dengan 5 gol berbalas 1. Nampak begitu jelas di sini pancaran laser pada muka penjaga gol Malaysia.

laser malaysia suzuki cup

sumber – banjarmasinpost

Siapa yang mulakan perang laser dulu sebenarnya ni? Come on la, kalah menang adat permainan. Tak perlu nak bermusuhan diantara penyokong Malaysia dan Indonesia, #peace ok!!!

Updated: Youtube video
INDONESIA use GREEN LASER vs MALAYSIA (AFF SUZUKI CUP 2010)

Related posts:

  1. Siaran Langsung Malaysia Vs Indonesia di RTM | Akhir Pertama Piala AFF Suzuki 2010
  2. Keputusan Separuh Akhir Kedua AFF Suzuki Cup Vietnam Vs Malaysia
  3. Tonton TV Indonesia Secara Online | RCTI SCTV TRANSTV METROTV GLOBALTV TVONE
  4. Rakyat Malaysia Cuti Umum Pada 16 September Sempena Hari Malaysia
  5. Bajet 2011 | Harga Rokok Naik | Malaysia Bakal Mengikut Jejak Jepun

{ 29 comments… read them below or add one }

sweet December 27, 2010 at 12:09 AM

sejak akhir2 ni selalu je dpt gambar fake!
ade pak arab tgh tgk bola, sokong malaysia.yeahh,,

Reply

Ezany-Kun December 27, 2010 at 1:08 AM

biasa la tu.. tak dapat terima hakikat kekalahan kot.. tu la sampai ade pak arab sesat lak.. ekeke..

Reply

Affan December 27, 2010 at 1:18 AM

triple lol, retweeted!

Reply

Ezany-Kun December 27, 2010 at 1:26 AM

haha.. thanks bro..

Reply

menj December 27, 2010 at 1:45 AM

Kalau sore losers, perangai macam tu la….nak kata apa lagi?

Reply

Malaysia4Tours December 27, 2010 at 2:05 AM

adat menang dan kalah…. 1 permainan,

kesalahan sendiri xnampak, kesalahan orang lain plak dia nak rioh2kan huhuuhuhhuhuhuhu ‘lu pikir laa sendiri’ xgitu Ezany-kun fayakun~ hehehehe

Reply

#malaysiacheatlaser December 27, 2010 at 2:22 AM

Bisa aja ini cuma ide2 lo buat ngerusak nama INDONESIA.
Jelas2 waktu lawan vietnam juga supporter malangsia pake laser.
Ngga harus menang tp yg penting bs bermain SPORTIF, dari pada menang tp pake laser. Sama aja LOSER.

Reply

#indonloser December 27, 2010 at 5:24 PM

Yang ngerusak nama Indonesia adalah para penyokong #indonloser sendiri, pak. Udah kalah donk, buat lah cara kalah yah pak, nggak bingit-bingit gituan…..

Reply

anynoname December 27, 2010 at 9:19 AM

lepak ah.main dengan akal. main dengan matang. takkan setakat bola pun nak gaduh2. mcm budak2 la. apa ni laserr2?alaaaa mcm budak2 la main laser2 ni.adoi. saya orang Malaysia, duduk di Indonesia. saya tahu macam mana Malaysia Indonesia. be matured laaaa. jangan asik nak kuarkan spekulasi negatif-negatif pasal Malaysia. kita serumpun.buka balik buku sejarah, kita datang dari satuan yang sama.ikhs.yang malaysian pun, dah2 ler.dah menang dah. menang skali bukan makna menang trus. jangan overconfident belagak2. kita ni kecik je pada tuhan. lepak.

Reply

FARHAN December 27, 2010 at 1:01 PM

jangan gelabah sangat fan indonesia. masa lawan filipina pun ada je player filipina kena laser kan? betol tak?

Reply

NDREW December 27, 2010 at 1:33 PM

anjing bener tuh orang malaysia.
negara cacad pada cupu ga punya skill.
mati aja lah kalian.

Reply

zik December 27, 2010 at 3:33 PM

gawat sih… ya udah… jangan gusar2 aja… otoman punya kerja tuh.. hehe

Reply

jimmy December 27, 2010 at 7:30 PM

perghh indon nie mmg tak sedar diri..cari makan kat tmpt org..hantar balik diorang nie suma..wat menyemak tanah air kita jer..dasar merempat..

Reply

dein December 28, 2010 at 6:09 PM

salam..

saya terkilan bila indon membuat kenyataan tentang isu laser.
ternyata pihak indon yang memulakan dahulu pancaran laser itu.ketika itu saya berada di stadium indonesia

Reply

shafiq December 29, 2010 at 2:02 AM

yang indonesia fans fanatik lebih2 apasal..korang tak puas hati mana?? emosional terlebih…tak paham aku..tolonglah..it’s just a football match..yang dipolitikkan apasal..media2 diorang pun provokatif..please la,rational la sikit..ok salam.

Reply

ali December 29, 2010 at 12:48 PM

kamu semua nie, semuanya bodoh, bahlul. Daripada kita bertengkar pasal permainan yang dicipta oleh orang yahudi yang asalnya menggunakan kepala nabi2 yang dipenggal sebagai bola, baik kita tolong orang palsetin kat tengah melarat dek israel keparat 2

CAKAP TAK SERUPA BIKIN DUA2 SAMA BAHLUL
BODOH!!!!

Reply

MouringHorn December 29, 2010 at 4:27 PM

I want malaysia score 1st goal tonite . Then malaysia may park bus if not aeroplane 747 in front of the goal. THen, we let indon fans whole stadium beam all malaysian with whatever laser they have and see Indon can win or not…fair?

Reply

tiger malaya December 29, 2010 at 5:15 PM

Kesian indon ni… mcm2 provokasi diaorg buat.. ada je nak cari pasal… pedulikkan provokasi diarg ni… buat sakit ati je la.. yg penting malam ni harimau malaya terkam garuda di indon…

Reply

Orang Indonesia December 29, 2010 at 5:16 PM

Bahlul ente.. dasar Kismin!! ga punya otak,, bodoohhh.. It’s just soccer!! just a game.. cuma karna gitu terus pade ribut?? bahluuulll.. indonesia & malaysia sama2 melayu, sama muslim!! mau aja di adu domba.. dasar bahluuulll… bodooohh..

Reply

ali December 29, 2010 at 7:22 PM

saya sokong anta

Reply

chi December 30, 2010 at 12:38 AM

Akhirnya…..harimau menjinakkan garuda…hahahahaha…so..siapa yg pakai laser sekarang???????ternyata…indon yg lakukan

Reply

tul December 30, 2010 at 2:45 AM

Jelas2 yg tertangkap di GBK menggunakan laser dengan atribut indonesia tp beridentitas malingsiaa. Yah bolehlah akal PICIK kalian memutar balikan fakta.

Reply

malingsia December 30, 2010 at 11:24 AM

menang pake laser aja bangga…………!!!!!!!!!!!!!!!
lebih baik gak menang secara sportif daripada menang curang………………!!!!!!!!!!!
sepertinya polisi di malaysia sengaja membiarkan petasan dan laser masuk ke stadion….
lihat dong,1 pun tak ada petasan dan laser di GBK…
hanya ada 1 atau 2,itupun dari suporter malaysia yang menyelinap ke GBK dan memakai atribut indonesia agar indonesia menjadi kambing hitam…………….

Reply

malingsia December 30, 2010 at 11:31 AM

DASAR NEGARA MALING……………….!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
SANGKING GAK PUNYA BUDAYA,SAMPE MALING BUDAYA ORANG……………..!!!!!!!!
KEMERDEKAAN DIKASIH INGGRIS,BUKAN PENGORBANAN SENDIRI……!!!
LAGU KEBANGSAANNYA AJA NGIKUTIN LAGU INDONESIA “TERANG BULAN”
BENDERA NGIKUTIN AMERIKA……….!!!
DASAR MALAYSIA NEGARA GAK KREATIF……….!!!!!!!!

Reply

maliNGsiaL December 30, 2010 at 12:02 PM

DASAR NEGARA MALING……………….!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
SANGKING GAK PUNYA BUDAYA,SAMPE MALING BUDAYA ORANG……………..!!!!!!!!
KEMERDEKAAN DIKASIH INGGRIS,BUKAN PENGORBANAN SENDIRI……!!!
LAGU KEBANGSAANNYA AJA NGIKUTIN LAGU INDONESIA “TERANG BULAN”
BENDERA NGIKUTIN AMERIKA……….!!!
DASAR MALAYSIA NEGARA GAK KREATIF……….!!!!!!!!
MALUUU GW KALO JADI ORANG MALAYSIA………..!!!!!!!!!!

Reply

shyu December 30, 2010 at 1:35 PM

Betul betul betul.

Reply

kyuk December 30, 2010 at 1:39 PM

Hey para malingsia, benci indonesia tp lagu2 dinegaranya lagu INDONESIA semua. Sinetron INDONESIA. Itu mah ketauan negara mana yg ngga punya budaya. KASIAN DEH LO!!!!

Reply

chi December 30, 2010 at 5:32 PM

dah kalah., ngaku lah kalah….ada2 aja si indon…nih!!wakakaka…so tggulah 2 tahun lg ya pak!!jgn lupa kalian belilah byk2 laser tuh…

Reply

kyuk December 30, 2010 at 7:29 PM

Kami mengaku kl kami kalah. Tp ttg laser ittu bukan kami, tetapi para sporter malingsia yg memakai atribut indonesia. Itu cara kalian utk menang? Kalian payah

Reply

Leave a Comment