Gambar Isteri-Isteri Salih Yaacob

Gambar Adik Beradik Neelofa Yang Cun Melecun

Gambar Taman Tema Legoland Malaysia Di Nusajaya, Johor

Syarat Permohonan Rebate RM200 Telefon Pintar 3G (Smartphone)

Syarat Dan Permohonan Geran RM1,000 Untuk Usahawan Online

Gambar 3 Lamborghini Kemalangan & Terbakar Di Lebuhraya PLUS

Borang BR1M

Gambar Bergerak Sebagai Avatar Twitter

by Ezany-Kun in Tutorial,Twitter

Dah lama tak buat tutorial. Tutorial kali ni khas untuk pengguna tegar twitter, maknanya yang selalu tweet mweet la. Aku tulis secara ringkas jer la, malas pulak nak menaip.

Berbalik kepada tajuk entri, macam mana nak gunakan gambar bergerak untuk dijadikan avatar twitter. Mula-mula sekali mesti la kena sediakan gambar bergerak yang nak digunakan. Tapi bukan sebarangan gambar bergerak yang boleh guna. Jom tengok spesifikasi yang dikehendaki.

1) Saiz gambar tersebut mestilah kurang daripada 700kb.
2) Kalau nak cantik guna saiz empat segi sama (tinggi = lebar).
3) Jenis format gambar ialah GIF (Graphic Interchange Format).

Contoh:

Photobucket

Part ni yang paling penting, kalau tak mesti tak lepas masa nak upload nanti. Katakanlah gambar bergerak kat atas ni nama fail senyum.gif. Apa yang korang perlu buat ialah tukar format tersebut supaya jadi senyum.png. Lepas tu cuba upload kat twitter, takkan la nak aku ajar jugak kan.

Kalau tak berjaya tu maknanya mungkin korang belum follow twitter aku. Oleh itu, jangan lupa follow twitter aku @ezany. Aku guna avatar kat bawah ni.

Photobucket

Related posts:

  1. Top 5 Twitter Artis Malaysia 2010
  2. Kemaskini Akaun Twitter @ FRIENDorFOLLOW.com
  3. Tutorial Download Photo Album Di Facebook
  4. Malique Feat Najwa – Senyum | Lirik Dan Lagu
  5. Cari Fail Dalam Komputer Dengan Mudah

{ 29 comments… read them below or add one }

Sabahan Bloggers Club February 18, 2011 at 12:26 AM

Dah follow ya. Nanti kalau saya tak tau buat, saya serang kat twitter…. :D :D :D

Reply

Ezany-Kun February 19, 2011 at 3:48 AM

ok.. no problem..

Reply

akubiomed February 18, 2011 at 12:54 AM

Wah macam Matrix cuma tinggal cermin mata sahaja belum pakai :-)

Reply

Ezany-Kun February 19, 2011 at 3:49 AM

haha.. tak suka pakai spek mata.. :p

Reply

Kamal Ahmad February 18, 2011 at 12:59 AM

kamsahamnida~

Reply

Ezany-Kun February 19, 2011 at 3:50 AM

jjang!

Reply

Mus February 18, 2011 at 1:19 AM

memang comel avatar senyum tu..

Reply

Ezany-Kun February 19, 2011 at 3:50 AM

kah kah.. comel la sangat..

Reply

Fitrihadi February 18, 2011 at 2:18 AM

haha kreatif ar avatar senyum tu… kelakar aku tengok hehe
.

Reply

Ezany-Kun February 19, 2011 at 3:51 AM

memang saje nak buat lawak.. :D

Reply

zik February 18, 2011 at 3:11 AM

samrt jugak tuh.. ala2 matrix….

Reply

Ezany-Kun February 19, 2011 at 3:52 AM

matrix melayu.. :p

Reply

Pejuang Kesenian Extreme February 18, 2011 at 4:10 AM

Avatar senyum tu kelakar..daripada muka tak ada pengisian rohani hingga ke muka ahli syurga…haha
(jangan marah ye)

Reply

Ezany-Kun February 19, 2011 at 3:53 AM

aah.. muka takde perasaan bertukar kepada fotogenik.. hahaha..

Reply

mijae February 18, 2011 at 2:52 PM

pape pun kacak siot…contoh tu hahaha..i tergude2 u haha

Reply

Ezany-Kun February 19, 2011 at 3:55 AM

ceh.. kacak konon.. nak termuntah aku.. :p

Reply

azizan4444 February 18, 2011 at 4:08 PM

cun bro..aku nak try bt jgk la..hehe

Reply

Ezany-Kun February 19, 2011 at 3:56 AM

try ler.. hehe.. lama2 nnt mungkin bosan kot..

Reply

suri February 18, 2011 at 5:05 PM

salam..
wah mmg cun tul..

rasa cam nak gelak pula tgok pic tu bergerak heee

Reply

Ezany-Kun February 19, 2011 at 3:57 AM

wasalam.. gelak ajer la.. keh keh..

Reply

chii February 18, 2011 at 8:02 PM

style gak gambo leh gerak2 ni..ehehe..nnt chii cuba try test

Reply

Ezany-Kun February 19, 2011 at 3:58 AM

ok.. selamat mencuba.. ade twitter gak ker? jom la follow mollow.. hehe..

Reply

chii February 19, 2011 at 9:25 AM

ada..tp jarang on..x berapa reti nk guna :p

Reply

Ezany-Kun February 19, 2011 at 11:05 AM

oo.. takpe.. boleh blajar pelan2.. thanks add.. :)

Reply

ehyeke February 19, 2011 at 1:59 AM

wah..kreatifnye

Reply

Ezany-Kun February 19, 2011 at 3:59 AM

kreatif sikit jer.. :D

Reply

Azuan February 19, 2011 at 4:34 AM

Wah.. cun gak kalau gambar gerak2 mcm ni…

Reply

Ezany-Kun February 19, 2011 at 11:05 AM

ok la.. bosan dah asek statik jer.. tp gerak2 ni pun lama2 nnt bosan gak. :p

Reply

anonymous January 6, 2013 at 7:39 PM

x mnjdi pun..

Reply

Leave a Comment