Gambar Isteri-Isteri Salih Yaacob

Gambar Adik Beradik Neelofa Yang Cun Melecun

Gambar Taman Tema Legoland Malaysia Di Nusajaya, Johor

Syarat Permohonan Rebate RM200 Telefon Pintar 3G (Smartphone)

Syarat Dan Permohonan Geran RM1,000 Untuk Usahawan Online

Gambar 3 Lamborghini Kemalangan & Terbakar Di Lebuhraya PLUS

Borang BR1M

Gambar Siti Nurhaliza Memakai Baju Uniform Askar Wataniah

by Ezany-Kun in Berita,Gambar,Hiburan

Penyanyi Datuk Siti Nurhaliza Tarudin dan selebriti lain yang turut menyertai pasukan tersebut adalah pelakon Shaheizy Sam, Intan Ladyana, penerbit filem David Teo, penyanyi Ana Raffali dan penyanyi Aizat merupakan antara artis yang menyerahkan borang penyertaan untuk menyertai Rejimen Askar Wataniah.

Penyerahan uniform itu dilakukan oleh Menteri Pertahanan, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi di Kementerian Pertahanan pada 16 Jun 2011, Khamis.

Gambar Siti Nurhaliza ketika sedang mengisi borang untuk menjadi askar wataniah di Kementerian Pertahanan.

Zahid Hamidi (Menteri Pertahanan) bersalam dengan Siti Nurhaliza sambil diperhatikan rakan-rakan artis iaitu Intan Ladyana, Ana Raffali dan Shaheizy Sam.

Apa kata artis setelah berjaya menyertai Askar Wataniah?

Siti Nurhaliza

“Saya pernah menyertai latihan ketenteraan yang lasak sebelum ini untuk sebuah program televisyen tetapi menyertai askar wataniah lebih berbeza dan memerlukan senaman yang lebih.”

Ana Raffali

“Saya pernah berangan-angan untuk menjadi askar tetapi angan itu tidak dapat diteruskan kerana kekangan masa dan tidak tahu prosedurnya. Setelah mendapat tawaran daripada Kementerian Pertahanan, saya terus menerimanya.”

Aizat

Teruja untuk menyertai pelbagai jenis latihan seperti kawad kaki, menembak, mengendalikan senjata seperti bom dan M-16 setelah mendengar cerita daripada kawannya yang merupakan seorang anggota tentera di Singapura.

Shaheizy Sam

Menyertai askar wataniah demi meneruskan cita-cita arwah ayahnya dan mempelajari lebih banyak ilmu ketenteraan yang menyeronokkan.

Mohd Noor, Shahiezy Sam, Ana Raffali, Siti Nurhaliza, Intan Ladyana dan Nurul Hidayah segak memakai pakaian tentera ketika menghadiri Majlis Penyertaan Selebriti sebagai Askar Wataniah di Kementerian Pertahanan.

Related posts:

  1. Harley Davidson Dato’ Siti Nurhaliza (KCT 1) | Gambar
  2. Lagu Tema OST Suria Di Cordoba | Astana Jiwa – Siti Nurhaliza
  3. Majlis Perkahwinan Siti Sarah Dan Shuib | Gambar
  4. Keputusan Anugerah Bintang Popular Berita Harian 2010
  5. Majlis Perkahwinan Siti Sarah Dan Shuib | Video

Leave a Comment