Gambar Isteri-Isteri Salih Yaacob

Gambar Adik Beradik Neelofa Yang Cun Melecun

Gambar Taman Tema Legoland Malaysia Di Nusajaya, Johor

Syarat Permohonan Rebate RM200 Telefon Pintar 3G (Smartphone)

Syarat Dan Permohonan Geran RM1,000 Untuk Usahawan Online

Gambar 3 Lamborghini Kemalangan & Terbakar Di Lebuhraya PLUS

Borang BR1M 3.0 2014

Gambar & Video iPhone 5 | Spesifikasi, Harga Dan Tarikh Penjualan

by Ezany-Kun in Berita,Gambar,Teknologi,Video

iPhone 5 Black (Hitam)

iPhone 5 telah diumumkan secara rasmi oleh Apple pada suatu upacara yang diadakan pada 13 September 2012 (1.00 pagi waktu Malaysia). Berikut adalah spesifikasi iPhone 5:

iPhone 5 Specifications

Screen Size : 4 inches
Resolution : 1,136 x 640
Weight : 112 gram
Thickness : 7.6 mm
CPU : Dual-core Apple A6
Storage : 16GB, 32GB or 64GB, no card slot
Connectors : Apple Lightning
Operating System : iOS 6
Battery : 225 hours standby, 8 hours talk time (3G)
Camera : 8MP, 3264×2448 pixels, autofocus, LED flash
Networking : Wi-Fi, 2G, 3G, 4G LTE

iPhone 5 White (Putih)

Pre-order boleh mula dilakukan pada 14 September 2012 dan proses penghantaran akan dilakukan bermula 21 September 2012 di negara-negara terpilih. Bagi peminat tegar iPhone di Malaysia anda boleh dapatkan iPhone 5 di negara jiran iaitu Singapura jika ingin menjadi orang yang terawal

menggunakannya.

Harga iPhone 5 adalah sekitar RM2150 hingga RM2799 mengikut saiz memori dalaman yang tersedia. Warna iPhone 5 yang ditawarkan oleh Apple adalah sebanyak 2 warna iaitu hitam dan putih.

Official Video iPhone 5

Related posts:

  1. Harga Terkini Telefon Bimbit | Handphone | Nokia Sony Ericsson Samsung Blackberry iPhone BM-Mobile E-Touch
  2. Gambar Proton Saga FLX SE – Harga RM49,449
  3. Lokasi Kedai Jualan Dan Harga iPad 2 Di Malaysia
  4. (Gambar) Nayati Shamelin Moodliar DiCulik Di Jalan Tiara, Mont Kiara
  5. Harga Minyak Petrol RON97 Naik Lagi 20 Sen Mulai 5 Mei 2011

{ 7 comments… read them below or add one }

donnyien September 13, 2012 at 5:26 PM

boleh tahan juga harga hp baru apple ni..

Reply

lewisdotmy September 16, 2012 at 8:34 PM

tak sabar nak tunggu iPhone 5 di Malaysia, tengok specifikasi dan OK

Reply

haz November 29, 2012 at 12:59 PM

Bila betol2 boleh beli kat Malaysia.. X sabar nih!!!!

Reply

nazray December 24, 2012 at 11:55 AM

iphone ni ni lebih baik beli dari apple store yang unlock model, atau beli melalui telco di Malaysia, sebab kalau kedai biasa dorang akan add up sebanya rm100++ berbanding harga rasmi daripada apple store, so jangan kena tipu dengan seller2 di low yat terutamanya… heehe

Reply

iera February 14, 2013 at 3:26 PM

comeyynyeee tpomm ni .. harga pom canteqq . dpt pegang phone 2 lam mimpi j la .. hm .

Reply

muhammad nizamuddin March 21, 2013 at 10:36 PM

aku nk apple iphone 5 ini!!!!!!

Reply

ahmadiyyallah March 24, 2013 at 5:32 PM

aku nk pakai…..tapi harga….adooooh…

Reply

Leave a Comment