Gambar Isteri-Isteri Salih Yaacob

Gambar Adik Beradik Neelofa Yang Cun Melecun

Gambar Taman Tema Legoland Malaysia Di Nusajaya, Johor

Syarat Permohonan Rebate RM200 Telefon Pintar 3G (Smartphone)

Syarat Dan Permohonan Geran RM1,000 Untuk Usahawan Online

Gambar 3 Lamborghini Kemalangan & Terbakar Di Lebuhraya PLUS

Borang BR1M 3.0 2014

Guna Internet Secara Percuma | Wifi Booster

by Ezany-Kun in Gadget,Teknologi

Sebenarnya dah lama aku draf entri ni. Cuma akibat kemalasan menulis dan mencari maklumat, terpaksa la entri ni diabaikan dulu. Pasti ramai diantara anda sekalian yang guna broadband celcom, maxis, digi dan p1max. Malangnya kebanyakan pengguna lebih suka menganggapnya sebagai berukband disebabkan servisnya yang kurang memuaskan walaupun terpaksa membayar dengan harga yang mahal. Di sini aku ingin cadangkan satu alternatif lain iaitu dengan menggunakan wifi booster. Dengan menggunakan wifi booster, anda dapat menggunakan internet secara percuma.

Macam mana boleh percuma?

Mesti kebanyakan diantara anda pernah menggunakan wifi percuma yang disediakan di kedai-kedai seperti Starbucks, Mc Donald, KFC, Pizza Hut dan lain-lain lagi. Konsepnya lebih kurang sama, cuma anda menggunakannya dari jarak yang lebih jauh. Ini kerana wifi booster mampu menarik signal wifi dari jarak sejauh 3 hingga 5 kilometer.

Kalau guna wifi booster ni nak hack wifi orang pun boleh, tapi aku cadangkan guna wifi yang free jer la macam aku bagitau tadi. Kecuali memang dah terdesak sangat nak guna internet tu boleh la hack password wifi guna backtrack 5. Paling senang nak hack kalau orang tu guna password WEP, tak sampai 10 minit pun dah boleh dapat password. Kalau dia guna WPA atau WPA2 memang lambat la nak crack password. Kat rumah aku ada guna wifi gak sebab aku langgan pakej TM Blockbuster Deal 1Mbps. Kalau ada orang hack masuk wifi aku pun biar jer la, aku halalkan.

Sesiapa nak cuba gunakan wifi booster ni pastikan komputer anda mempunyai wifi card untuk membolehkan sambungan dengan wifi. Selalunya laptop memang dah ada built in wifi, kalau guna desktop memang kena beli la. Aku dah tolong survey produk wifi booster mana yang bagus dan terbaru dipasaran. Testimoni daripada pengguna pun amat memuaskan, pemenangnya ialah:-

SIGNAL KING 8000N Ralink 3070

Radar King 8000N , 11N
Power :: 1500Mw
Clipper : B/G/N
Chipset :: Ralink 3070
Antenna :: 10Dbi
Features : Backtrack 5
Software : Sercurity 64/128-bit WEP Encryption ,WPA , WPA2
Driver :: Windows XP / 2000 / Vista / Linux / Mac / Windows 7

Harga paling murah aku jumpa ialah RM105 + free poslaju. Memang berbaloi la beli kalau tempat tinggal anda berdekatan dengan penyedia wifi percuma seperti yang aku nyatakan di atas tadi. Setiap bulan pun tak payah bayar bil. Akhir sekali, aku pun tak pernah cuba lagi wifi booster ni tapi satu hari nanti nak cuba gak. Oleh itu terpulanglah pada diri masing-masing samada nak percaya atau tak apa yang aku tulis ni. Saya bukan along, saya cuma nak tolong.

Related posts:

  1. Tonton TV Indonesia Secara Online | RCTI SCTV TRANSTV METROTV GLOBALTV TVONE
  2. Ezany-Kun.com Kini Telah DiIndex Oleh Google
  3. Online Shopping @ PostMe.com.my | Video
  4. Tukar Struktur Permalinks Tanpa Rosakkan Link Yang Lama | Broken Links
  5. Cabaran SEO Berita Sukan Terkini | Berita Sukan Terkini

{ 55 comments… read them below or add one }

sweet December 22, 2010 at 8:20 PM

baiknye, halal je org curi wifi?. xde ke alternatif lain utk curi wifi? :(
nk beli segan (ops)

Reply

Ezany-Kun December 22, 2010 at 9:15 PM

baik sikit jer.. hehe.. kalo search wifi ade jumpa boleh jer nak curi.. tp kena hack ler password.. search kat youtube backtrack 5.. dia ade ajar..

Reply

loges December 27, 2010 at 12:02 AM

sya nak wireless mcm maNA SILA HUBUNGI SAYA 0124499954

Reply

rezuan December 2, 2012 at 1:07 AM

kalu kai android ada sofwere tu try lh cari kalu rajin jumpa lh ambil masa 30minit ke..selamat memcuba

Reply

Adha December 23, 2010 at 11:59 PM

wahh!!! menarik btol…mana nk dapat ni…kedai komputer biase ada ke?

Reply

Ezany-Kun December 24, 2010 at 2:12 AM

tak pasti pulak.. cubalah survey.. kat lowyat plaza banyak kedai komputer..

Reply

loges December 26, 2010 at 11:52 PM

ini saya nak wireless mcm mana sila hubungi saya 0124499954

Reply

Ezany-Kun December 27, 2010 at 1:23 AM

nak beli boleh cuba tengok sini.. call penjual.. http://carigold.com/portal/forums/showthread.php?p=8086208

Reply

hakim January 8, 2011 at 10:37 AM

saya ada jualalat usb adapter…

signal king
comfast
wifisky
dan kawasan sewaktu dgnnya..

saya bagi tutorial dan boleh ajarkan sekali..
jgn lupa bawak usb pen drive

sapa berminat call saya di 017-2599975 kim

Reply

Hakimin Muslim March 19, 2011 at 9:35 AM

Assalamu’alaikum ..
umm .. sye nk tnye, bleh tak klau list kn semua signalking pnye products & hargenye mngikut thap nye .. kire buat ranking la .. yg mne yg top ..
sye komfius la yg mne lagi elok .. minta tlong jlaskn .. syukran !

Reply

sempoi May 18, 2011 at 6:33 PM

kalau nak boleh contact saya…harga murah kualiti terbaik!!!!
017— 542 2721

Reply

pian May 19, 2011 at 7:04 PM

backtrack bleh masuk dkt windows ke?
kt mne nk download wifi booster?

Reply

Aras June 9, 2011 at 7:00 PM

Guna Virtual Machinex . Bagi yang guna netbook tak perlu cd-rom sebaliknya gunakan perisian yang disediakan. Selamat meng’hack”

Reply

arongo June 18, 2011 at 3:42 AM

assalamualaikum………………
saya nak tanya macamana nak guna signal king dan hack passwords?

Reply

Ezany-Kun June 18, 2011 at 11:38 AM

nak hack kena guna backtrack.. boleh cuba search kat google..

Reply

joenapster July 8, 2011 at 11:19 AM

klu pakai notebook… wifi cad dah ada tapi bagaimana nak bagi dia boleh tarik signal wifi 3,5km tu, ke dia kne pakai wifi booster gak

Reply

signal king November 13, 2011 at 9:20 PM

nak beli signal king yg blh tarik hingga 4 km wifi, siap tolong hack password skali….harga rm150.00….sms 013-4431308

Latest 2011 Model (sinmax Wifi Booster 36 dbi)

Harga : RM 150 + Free Postage

FREE WIFI.. FREE INTERNET… FREE ONLINE- CRACK PASSWORD
GADJET UNTUK KUATKAN PC/LAPTOP ANDA UNTUK TARIK SIGNAL WIFI UP TO 5 KM KALAU WIFI ITU MEMPUNYAI PASSWORD, GADGET INI AKAN TOLONG UNTUK MENDAPATKAN PASSWORDNYA, DAN ANDA BOLEH TERUS LOGIN.

Reply

ixora azura July 17, 2012 at 4:50 AM

wow menarik..sgt berminat!

nti ade tutorial ajar mcm mn nk curi kod wifi x?

Reply

Naim November 16, 2011 at 4:58 PM

Emm .. nak tanye kalau kt rumah sy nie x detect wifi cm ne ? sebab dok kmpung kan , so klau beli bnde tuhh boleh detect ke wifi ? sy rase cc or umah2 yg lain ade kot yg pkai wifi tapi jauh la .. ase2 boleh x detect ? kalau x detect rugi lahh klau sy beli .. sila rply ! thanks ..

Reply

ct December 3, 2011 at 11:26 PM

kat mane ade jual

Reply

angah December 4, 2011 at 11:28 AM

boleh tak send manual guna benda alah ni kat email saya ke, facebook ke. dari start mula sampai hack pasword sebb dah beli pun. boleh? bahasa melayu punya versi

Reply

selayang booster December 6, 2011 at 3:53 PM

kalau nak boster area selayang nagn kl kol 0122215877

Reply

Azrul February 19, 2013 at 9:15 PM

Kaw subang u3 shah alam

Reply

ADNAN February 14, 2012 at 5:01 PM

nak tanye… komputer kat umah bukan laptop pun leh pakai ke…hanya plug in komputer dengan wifi tu atau ade bende lain lagi kene pasang…

Reply

Ezany-Kun February 14, 2012 at 5:51 PM

boleh jer.. guna alat ni jer xyah sambung benda lain dah..

Reply

eedy February 23, 2012 at 3:26 PM

samekom kalau sye nk wifi booster tu… kat mne bleh dptkan dan bpe hrgenye..

Reply

Ezany-Kun February 23, 2012 at 3:38 PM
@nonymous February 27, 2012 at 2:32 AM

Mengarut semua ni, namanye booster tp xde mananye boleh tarik sejauh berkilometer…Ehm baik lu g design sendiri lu olang punye wifi xyah beli bende tipu ni lagi jimat pastu guna software crack lagi sempoi. Ehm kalau lu olang nak tahu wa wat mcm mana, wa leh bagi lu manual book complete dari segi barang2 yg wa guna sehingga software dan cara untuk hack lagi jimat. E-mail wa kalau sudi nak belajar….

Reply

hanisofia April 13, 2012 at 2:13 PM

saye berminat nk tau cara yg awk gtau tu..pls email saye..saye tunggu k..
hanimfaizal155@gmail.com

Reply

syazy April 23, 2012 at 1:38 AM

saya pun berminat jga..

Reply

roslan June 4, 2013 at 9:06 AM

Kalau x keberatan boleh x bn2 saya cara awak tu.

Reply

talib June 9, 2013 at 11:03 PM

ajar kan gua ble beb..

Reply

indera March 2, 2014 at 1:01 PM

Tolong bagi maklumat untuk buat wifi booster dan hack password. Kata ada manual book komplete sent lah pada saya untuk perkongsian ilmu mukin boleh dimenafaatkan. Tq

Reply

azman March 8, 2012 at 12:31 PM

salam bro….u nye email pe dia?
nak gak blaja menda baru ni…

Reply

Ezany-Kun March 8, 2012 at 2:16 PM

sori bukan sy yg jual.. ape2 boleh tanya kat link org jual tu.. ade reply kat komen org atas ni..

Reply

ikhwan April 11, 2012 at 1:17 AM

kau x kantoi ke…

Reply

sengal May 9, 2012 at 11:32 AM

aku sarankan ko search kt facebook..korang taip wifibooster..dorang ada jual sinmex 36dbi..harga tu aku x thu la.kalau nk hack unifi korang gunakan backtrack 5

Reply

Crunchy May 16, 2012 at 4:07 PM

sy ad gak jual bende wifi ny..
mmg terbukti..bgus sekali..
dye ad bnyk jenis..
10dbi , 13dbi n 36 dbi..
if nk yg bagus amek yg mahal skit..iaitu 136dbi..
if berminat add sy at fb music.dance@rocketmail.com
bleh hack wifi ny..bleh hack dary jarak jauh..bergantung kepada bangunan..

Reply

ixora azura July 17, 2012 at 4:44 AM

ooo…alat ni blh curi wifi yer..menarik lh..

i nk beli. nk curi wifi jiran i ni sbb die slalu curi parking lot i..

tq

Reply

zul gombak July 18, 2012 at 2:59 PM

salam,bro turunkn lah cara curi wifi tu.email azrizulfadhli@yahoo.com

Reply

KyubI September 26, 2012 at 7:12 AM

Haha!! mcm2 ragam kat sni. :D .saya berminat gak nk beli wifi booster ni nk tarik wifi jauh2 tapi xde info yg lengkap mcm admin bagi link kat reply tu.Dan x perlu bagi CD hacking pape coz sye guna lagi maju pnyer hehe xD.dari WEP,WPA,WPA2 semua sye dah success.Dan sye nk lah beli wifi booster ni nk tarik wifi kilang berhampiran sini heheh….UNIFI tu dah check dah huhu

MY M0T0 JUST HACK FOR MY OWN PROFIT!!!!

Reply

apit jer September 28, 2012 at 3:07 AM

huh,rncak at ruangan ny…tapi sy posing la plak yg mna satu lgi bgoz..jap yg 2,jap yg ny..huu..sy tgk wifi booster mcm bgoz jea…i don no lah..
help mee!!!!

Reply

Pharma209 December 22, 2012 at 11:02 PM

Hello! ekkakde interesting ekkakde site! I’m really like it! Very, very ekkakde good!

Reply

Pharme977 December 22, 2012 at 11:02 PM

Hello! ddgfeea interesting ddgfeea site! I’m really like it! Very, very ddgfeea good!

Reply

Pharma12 December 22, 2012 at 11:02 PM

Hello! kfafecb interesting kfafecb site! I’m really like it! Very, very kfafecb good!

Reply

salleh February 7, 2013 at 7:03 AM

kalau nka crack password guna wifiway paling senang 10 minit jer dah dapat,tak payah ngarut2 mcm backtrack

Reply

roslan June 4, 2013 at 9:10 AM

Mcmanatu..boleh tolong ajar x

Reply

Usop Kedah February 18, 2013 at 12:47 PM

harga wifi booster ni abis murah berapa ek.. Boleh buka password wifi org ke..

Reply

asmid February 20, 2013 at 1:52 AM

Hack wifi!! Senang jer… Guna commview dan aircrack.

Reply

Zyde February 27, 2013 at 12:18 AM

Ramai betul pencuri kat sini…nak curi wifi org..tak ingat dosa ke…bapak tak ajar kot..langgan la sendiri…kesian org tu..penat byr tp internet slow..psl dah kena curi…haramjadah punya kamben

Reply

aron March 1, 2013 at 3:34 PM

kita guna wifi booster ni sahaja pada komputer desktop tanpa ada wifi pci adapter card boleh x?

Reply

azmi murad April 26, 2013 at 7:20 PM

Kat mana boleh beli

Reply

antilove July 11, 2013 at 6:49 PM

Ku dah ada wifi booster ini tapi..kawasan saya smua orng dah tukar security wpa dah x leh hack plak pls help me email ku tq

Reply

zul August 11, 2013 at 3:02 PM

tolong ajar saya…macam mana nak hack wifi guna netbook satu per satu. Saya dah beli signal king…klu guna lap top saya x de masallah…tapi sekarang ni saya guna net book.

Reply

naknak November 18, 2013 at 10:41 AM

sy dah ada radar dia…. cuma cd rosak.. bleh x klu nak beli cd saja..

Reply

Leave a Comment