Gambar Isteri-Isteri Salih Yaacob

Gambar Adik Beradik Neelofa Yang Cun Melecun

Gambar Taman Tema Legoland Malaysia Di Nusajaya, Johor

Syarat Permohonan Rebate RM200 Telefon Pintar 3G (Smartphone)

Syarat Dan Permohonan Geran RM1,000 Untuk Usahawan Online

Gambar 3 Lamborghini Kemalangan & Terbakar Di Lebuhraya PLUS

Borang BR1M

Harga Bagi Setiap Kategori Nombor Plat Patriot

by Ezany-Kun in Berita

Link: Langkah & Cara Membida No Plat Patriot

Lelongan awam yang diadakan oleh kepada Patriot Yayasan Nasional Malaysia (YPNM) pada bulan ini adalah sebagai sebahagian daripada usaha untuk “mengangkat semangat patriotisme dan perpaduan di kalangan masyarakat Malaysia yang berbilang kaum” dan juga bagi mengumpul dana untuk kumpulan NGO tersebut.

Kumpulan NGO yang baru ditubuhkan mendakwa bahawa Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) telah memberikan ia kuasa untuk lelongan nombor plat “Patriot” sebagai sebahagian daripada kempen mengumpul dana untuk bulan Jun. Sebagai kelayakan untuk membida nombor plat Patriot, peserta perlu mendaftar sebagai sukarelawan YPNM sebelum membayar deposit sebanyak 20 peratus daripada harga bidaan setiap plat itu.

Tawaran pembukaan untuk “Patriot 1″ telah ditetapkan pada RM1 juta. Menurut laman web YPNM tersebut, masih belum ada sesiapa yang telah membida untuk “Patriot 1″ plat lagi. Selain “Patriot 1″, nombor lain yang ada dalam kategori Perdana termasuk yang satu digit, 88, 888 dan 888, semua harga nombor plat Patriot ini bermula dengan bidaan di antara RM150,000 dan RM580,000 setiap satu.

Nombor plat Patriot dibahagikan kepada lima kategori, dengan menjadi Perdana yang paling mahal (Grand), diikuti oleh Platinum, Emas, Perak, Gangsa dan Premium. Nombor Platinum adalah di antara RM20,000 dan RM50,000, Gold bermula pada RM20,000, Silver RM5,000, RM2,000 Gangsa dan Premium RM1,000.

YPNM berkata di laman webnya bahawa ia telah ditubuhkan pada April 12, 2013, yang diketuai oleh pesara kerajaan dan swasta.

Related posts:

  1. Nombor Plat Pendaftaran PKR 1 Berharga RM99,555
  2. Cara Memohon/Membeli/Menempah Nombor Pendaftaran (Plate) Kenderaan
  3. Gambar Kereta Satria Neo Milik Sultan Johor Sultan Ibrahim | WWW 1
  4. Konsert Metallica Di Stadium Merdeka, Malaysia Pada Bulan Ogos 2013
  5. Kadar Baru Kompaun Saman Trafik PDRM, JPJ & DBKL Mengikut Kategori Kesalahan

Leave a Comment