Gambar Isteri-Isteri Salih Yaacob

Gambar Adik Beradik Neelofa Yang Cun Melecun

Gambar Taman Tema Legoland Malaysia Di Nusajaya, Johor

Syarat Permohonan Rebate RM200 Telefon Pintar 3G (Smartphone)

Syarat Dan Permohonan Geran RM1,000 Untuk Usahawan Online

Gambar 3 Lamborghini Kemalangan & Terbakar Di Lebuhraya PLUS

Borang BR1M

Harga Minyak Petrol RON97 Naik 10 Sen Mulai 5/1/2011

by Ezany-Kun in Berita

Sedang rakyat risau harga minyak masak naik, tiba-tiba harga minyak petrol RON97 pula yang naik sebanyak 10 sen mulai esok (5 Januari 2011). Peningkatan ini merupakan kali yang keempat dalam tempoh setengah tahun. Diharap ini merupakan kali terakhir harga minyak RON95 atau RON97 naik pada tahun ini.

Apa yang membimbangkan adalah, harga barang-barang lain turut akan meningkat sekiranya harga minyak naik semakin tinggi. Alangkah bagus jika kenderaan boleh bergerak sekiranya hanya dengan menggunakan air.

Harga terkini minyak petrol RON97 ialah RM2.40 seliter.

p/s: harga minyak petrol ron97 naik lagi 10 sen pada 1/2/2011

Related posts:

  1. Bajet 2011 | Harga Rokok Naik | Malaysia Bakal Mengikut Jejak Jepun
  2. Bajet 2011 | Cukai Perkhidmatan Naik
  3. Online Shopping @ PostMe.com.my | Video
  4. Harga Terkini Telefon Bimbit | Handphone | Nokia Sony Ericsson Samsung Blackberry iPhone BM-Mobile E-Touch
  5. Google Instant Paparkan Carian Serta-Merta

{ 24 comments… read them below or add one }

Ali ridha January 4, 2011 at 8:52 PM

high keyword untuk 2011.hihi…

Reply

Ezany-Kun January 4, 2011 at 8:58 PM

high keyword selalu banyak pesaing.. hehe.. memang tenggelam jer la nanti..

Reply

syahrilhafiz January 4, 2011 at 11:08 PM

wah2.
mesra seo la ni
tak de konon..haha

Reply

Ezany-Kun January 5, 2011 at 12:25 AM

kalo tenggelam tu mmg konon jer la.. hehe..

Reply

Ali ridha January 4, 2011 at 8:54 PM

naik minyak tahun ni.

Reply

Ezany-Kun January 4, 2011 at 8:59 PM

mungkin terpaksa naik la kot berdasarkan harga pasaran minyak semasa..

Reply

wachak January 4, 2011 at 9:01 PM

salam Kun.
Mana ada harga minyak naik. Kerajaan’ SELARAS ‘ kan harga minyak ikut pasaran global ar … keh33

Reply

Ezany-Kun January 4, 2011 at 9:19 PM

wasalam.. sama jer mana2 pun.. haha.. selaraskan subsidi la.. itu la.. ini la.. selaras tu double meaning.. :p

Reply

Eizil January 4, 2011 at 9:27 PM

Nasib aa sejak dua menjak ni dah tak pakai Ron 97, sebab dah tak mampu, huhuhu harapnya Ron 95 dah tak naik, sebab kenaikan aritupun dah terasa sangat, sebelum ni kete kecil tuh lerh full tank ngan RM50, skang ni dah taklerh. huhuhu

Reply

Ezany-Kun January 4, 2011 at 9:35 PM

sama la.. asal boleh bergerak sudah.. bukan guna ferrari pun nak laju2.. hehe..

Reply

etomyam January 4, 2011 at 9:54 PM

nasib baik gua guna RON95 aje :D

Reply

Ezany-Kun January 5, 2011 at 12:17 AM

sama.. :D

Reply

syahrilhafiz January 4, 2011 at 11:07 PM

wah, habis la pasni..pakat2 naik kereta mainan..;D

Reply

Ezany-Kun January 5, 2011 at 12:17 AM

haha.. jalan kaki jer la.. bagus untuk kesihatan.. :p

Reply

zik January 5, 2011 at 1:54 AM

eh ada burung twitter nie… syuh2.. haha.. perghh minyak ron 95 kemungkinan akan naik juga …ramalan aku jela.. hoho

Reply

Ezany-Kun January 5, 2011 at 2:25 AM

baru jer bela burung tu.. hehe..

aah la.. aku rasa mungkin akan naik gak.. tunggu dan lihat jer la..

Reply

catzer January 5, 2011 at 5:17 AM

aku minggu lps br jerk isi minyak motor aku pakai ron97 ni full tank nak dekat rm10. kalau naik lagi mean rm10 tak penuh lah tank motor aku nanti..dush!!! Sib baik minyak minggu lps dok tak habis lagi

Reply

Ezany-Kun January 5, 2011 at 6:42 PM

mesti motor besar ni.. siap pakai ron97 tu.. :D

Reply

Ali ridha January 5, 2011 at 10:52 AM

itu dikatakan hati merana
disebabkan minyak naik.

Reply

Ezany-Kun January 5, 2011 at 6:43 PM

mmg merana.. T_T

Reply

Ali ridha January 5, 2011 at 10:54 AM

siapa ada elaun petrol tu.
rasanya tiada masalah sangat.

Ps : comel la burung twitter.
dapat kat mana ye.

Reply

Ezany-Kun January 5, 2011 at 6:46 PM

aah.. kalo ade elaun boleh claim takpe gak la.. tp kalo nak g jln2 atau blk kg tu kena isi guna duit sendiri gak.. :p

Reply

sweet January 5, 2011 at 7:15 PM

burung biru yg dok terbang dlm blog ni gak yg untung x payah pikir nak isi minyak

Reply

Ezany-Kun January 5, 2011 at 7:25 PM

hehehe.. tu pun nasib baik dia takde mintak makan..

Reply

Leave a Comment