Gambar Isteri-Isteri Salih Yaacob

Gambar Adik Beradik Neelofa Yang Cun Melecun

Gambar Taman Tema Legoland Malaysia Di Nusajaya, Johor

Syarat Permohonan Rebate RM200 Telefon Pintar 3G (Smartphone)

Syarat Dan Permohonan Geran RM1,000 Untuk Usahawan Online

Gambar 3 Lamborghini Kemalangan & Terbakar Di Lebuhraya PLUS

Borang BR1M

Kemaskini Akaun Twitter @ FRIENDorFOLLOW.com

by Ezany-Kun in Twitter,Ulasan

Apakah kelebihan utama laman web FriendorFollow.com?

1) Anda dapat mengetahui senarai twitter user yang anda follow tetapi mereka tidak follow anda kembali.

2) Anda dapat mengetahui senarai twitter user yang follow anda tetapi anda tidak follow kembali

3) Anda dapat mengetahui senarai twitter user yang anda follow dan mereka follow anda kembali

Apa maksud kemaskini akaun twitter anda?

Setelah menyemak senarai following, friends dan fans, kini anda berpeluang membuat pilihan samada untuk follow atau unfollow twitter user melalui senarai yang diberi melalui FriendorFollow.com.

Kenapa perlu follow?

Mungkin anda ada terlepas pandang senarai rakan-rakan yang follow anda. Ini adalah peluang yang tepat untuk anda follow mereka supaya kawan anda tidak berkecil hati. Ada juga yang setia menegur anda di twitter walaupun anda tidak follow mereka.

Kenapa perlu unfollow?

Ada sesetengah twitter user yang anda telah follow dan mengharapkan mereka follow kembali tetapi mereka tidak berbuat demikian. Ada twitter user yang berlagak seperti artis atau sombong. Sombong di sini bermaksud tidak menjawab pertanyaan anda tetapi boleh pula menjawab pertanyaan orang lain. Contoh twitter user yang berlagak seperti artis ialah followers ada 2000, following cuma 100 sahaja. Ada juga yang membuat akaun twitter hanya bertujuan untuk mempromosi link blog atau perniagaan mereka.

Semua di atas hanyalah pandangan peribadi tuan punya belog, diharap tiada yang berkecil hati. Nanti takut ada yang cakap akaun twitter aku, aku punya pasal la. Sila kemaskini akaun twitter anda sekarang juga! Layari FriendorFollow.com dan jangan lupa follow twitter tuan punya belog @ezany.

p/s: lepas ni mungkin akan menapis akaun fans untuk di block

Related posts:

  1. Top 5 Twitter Artis Malaysia 2010
  2. Nabi Muhammad DiKutuk Dalam Facebook
  3. Penyalahgunaan Facebook | Sultan Johor DiHina Lagi
  4. Ezany-Kun.com Kini Telah DiIndex Oleh Google
  5. Google Instant Paparkan Carian Serta-Merta

{ 12 comments… read them below or add one }

suri January 11, 2011 at 11:52 PM

salam..
hurm suri blum ada akaun ni lagi..fb adalah huuu kekadang jer aktif hiii

Reply

Ezany-Kun January 12, 2011 at 12:06 AM

skang dah jarang aktif kat facebook gak.. twitter ni pun ntah la..

Reply

zik January 12, 2011 at 12:04 AM

twitter aku ada prob… tak boleh approve orang yang nak follow… tak tahu kenapa… 3 user… yang lain semua boleh..

Reply

Ezany-Kun January 12, 2011 at 12:07 AM

pelik la gitu.. kalo rajin hantar ler emel..

Reply

akubiomed January 12, 2011 at 12:24 AM

Dah lama juga guna Twitter tapi tidak mahir penggunaanya. Munkin bro menulis entri asas-asas Twitter bagus juga diketahui :-)

Reply

Ezany-Kun January 12, 2011 at 12:28 AM

aku pun takde la pandai sangat guna twitter.. hehe.. baru2 ni jer aktif sket.. padahal dah lama ade akaun..

Reply

NEON SILAMPUNEON January 12, 2011 at 12:42 AM

LOL, AKU IGTKAN KO STIL KAT BLOG KALER MERAH TUUU HUHU =) DA JUMPER PLAK BLOG MESRA SEO NI KANN

Reply

Ezany-Kun January 12, 2011 at 8:09 PM

blog tu dah jarang update.. hehe.. terlupa perkataan konon tu..

Reply

NEON SILAMPUNEON January 12, 2011 at 12:44 AM

TWIITER BURUNG KO TERBANG MENGEJAR NGEJAR DIRI KU INI..UUU RASA NAK TEMBAK PAKAI SENAPANG PATAH =)

Reply

Ezany-Kun January 12, 2011 at 8:10 PM

tembak ajer.. :D

Reply

sweet January 12, 2011 at 4:09 PM

ade jugak mcm ni ek? xtau pon.. nape dorg x follow kite ek? sy x smpai ati x nk follow dorg..uhuh.. follow je blk. tp lg sakit ati spe yg dah req follow pastu unfollow.. ingt sng nk aprve..eceh

Reply

Ezany-Kun January 12, 2011 at 8:12 PM

ramai jer.. sy tengok2 gak sebelum follow tu.. kalo dorg aktif baru sy follow..

erk.. ade gak org camtu.. ape motif dia ek?

Reply

Leave a Comment