Gambar Isteri-Isteri Salih Yaacob

Gambar Adik Beradik Neelofa Yang Cun Melecun

Gambar Taman Tema Legoland Malaysia Di Nusajaya, Johor

Syarat Permohonan Rebate RM200 Telefon Pintar 3G (Smartphone)

Syarat Dan Permohonan Geran RM1,000 Untuk Usahawan Online

Gambar 3 Lamborghini Kemalangan & Terbakar Di Lebuhraya PLUS

Borang BR1M

Kitab Bible Versi Bahasa Melayu

by Ezany-Kun in Berita

Beberapa individu beragama Islam yang menyertai aktiviti keagamaan di sebuah gereja di Seksyen 13, Petaling Jaya, ketika pegawai Jabatan Agama Islam Selangor (Jais) membuat pemeriksaan malam kelmarin, hanya sebahagian kecil yang berjaya dikesan, manakala sebahagian besar golongan itu dipercayai menyertainya secara sembunyi atau ‘bawah tanah’.

Kebanyakan mereka terdiri daripada kaum Melayu dan golongan mualaf yang menyertai kumpulan berkenaan disebabkan kesempitan wang untuk menyara diri dan keluarga serta gagal mendapat bantuan daripada pihak berwajib.

Mereka menyertai kegiatan keagamaan berkenaan secara senyap-senyap di premis persendirian termasuk rumah kedai dan dewan komuniti, bukan saja di Lembah Klang, malah pergerakan ‘bawah tanah’ ini sudah berkembang di seluruh negara termasuk di Kelantan dan Terengganu.

Ia didedahkan sendiri seorang wanita Melayu yang mengikuti kumpulan itu sejak lebih setahun lalu, selepas dibelenggu masalah kewangan sehingga tidak mampu membiayai keperluan seharian.

Katanya, pendakwah kumpulan berkenaan membantu mereka dengan memberi seberapa banyak wang diperlukan dan selepas itu, mereka memujuk individu yang sudah diberi bantuan menyertai program keagamaan mereka.

sumber – metro

Related posts:

  1. OST BoBoiBoy Versi Bahasa Melayu (Malay) | Video
  2. OST BoBoiBoy Versi Bahasa Inggeris (English) | Video
  3. Sinopsis Kitab Cinta | TV Al-Hijrah
  4. Risalah Hari Kiamat 21 Mei 2011
  5. Sepah Juara Maharaja Lawak | Keputusan Maharaja Lawak

{ 1 comment… read it below or add one }

zam November 17, 2013 at 9:48 PM

Tu..la..sepatutnye jabatan agama islam…kita kat malaysia ni prihatin terhadap umat islam yg ade dalam negara kita..jbtn agama perlu ambil berat terhadap kehidupan org islam,,salurkan kutipan zakat. Setiap umat islam dlm negara..perkasakan kutipan zakat2 harta bg meningkatkan ekonomi umat islam.. Pada masa kini pendakwah2 kristian jadikan kewangan sebagai senjata mereka untuk melemahkan umat islam yg hidup dlm kedaifan…

Reply

Leave a Comment