Gambar Isteri-Isteri Salih Yaacob

Gambar Adik Beradik Neelofa Yang Cun Melecun

Gambar Taman Tema Legoland Malaysia Di Nusajaya, Johor

Syarat Permohonan Rebate RM200 Telefon Pintar 3G (Smartphone)

Syarat Dan Permohonan Geran RM1,000 Untuk Usahawan Online

Gambar 3 Lamborghini Kemalangan & Terbakar Di Lebuhraya PLUS

Borang BR1M

Maksud Oppa Gangnam Style

by Ezany-Kun in Info

Dalam Bahasa Korea, perkataan Oppa digunakan oleh perempuan untuk merujuk kepada lelaki yang lebih tua, yang bermaksud abang. Gangnam pula merupakan nama suatu tepat di Korea yang bermaksud selatan “south of the river”. Style pula bermaksud gaya.

Setelah video Gangnam Style menjadi semakin popular di youtube (hampir 70 juta views), ada pihak menyebarkan khabar angin menyatakan Gangnam Style bermaksud Horse Style yang berkaitan dengan posisi seks. Pernyataan ini ternyata tidak benar sama sekali. Kini semakin banyak video parody Gangnam Style diupload di youtube.

Akhir kata, jom kita enjoy melihat video Gangnam Style!

Related posts:

  1. (Gambar) Apakah Maksud E.coli?
  2. Risalah Hari Kiamat 21 Mei 2011
  3. Video Seks Khairy Jamaluddin (KJ), Isteri Pemimpin DiDedah Chegubard
  4. Klip Video Seks Papa Nurul Izzah Part II @ Youtube | wakparjosudorno
  5. Anwar CCTV – Video Seks Anwar 4 Penjuru @ Youtube

{ 45 comments… read them below or add one }

Kim Jong Kook September 22, 2012 at 2:12 AM

Waduh waduh. Kenapa dgn korg ni. Pasal PSY punya lagu ni pun nak berheboh heboh. Masa tu aku lepak dgn PSY ni dkt Ilsan makan tofu. Sedap beb. Dia belanja aku. Pastu aku tanya dia ah pasal lagu ni.. Tapi aku tknak panjang cerita ah. Sorry ah. Tapi gangnam style ni memang salah satu video yg paling berpengaruh seh. Dulu Sexy and I know It. Org asyik buat wiggle. Before that, party rock anthem ah dgn shuffle. Sampai anak buah aku pun ramai joget mcm dlm video tu. Kali ni gangnam style pulak. Wahh, hebat ah PSY ni. Nnti aku message dia, try tanya lagi pasal lagu ni. Ok bye. Support ah lagu aku eh :) Kalau boleh aku nak feat PSY ah buat album baru. K korg semua tunggu je.

Reply

nurul izzara aisyah December 1, 2012 at 1:49 AM

x setuju langsung :P
gy mampos ok
tuh lebih baek
utk kau…..:P:P:P:P

Reply

kenali diri August 24, 2013 at 10:14 PM

aq pom xsetuju….sbb psy pom menunjukkan style tarian yg xelok utk kanak2….sexy n lebih kpd lucah ..so kalu budak2 tgk xke memberi pengaruh negatif….

Reply

adam danial January 12, 2014 at 10:15 AM

betul-betul tu budak budak pun dah ter pegaruh opa gamnam sytley kawan aku pun dah ter pegaruh opa gamnam sytle.tak tapatut tapatut

Reply

cahaya November 5, 2012 at 4:44 PM

tapi kenape ade orang cakap maksudnye lain.

Reply

afis February 25, 2013 at 9:40 PM

opa gangnam menghine nabi muhammad swt…….
tak baik kita menghune nabi muhammad swt… semua marah sebab opa gang ni menghine nabi muhammad aku pun marah juga denagn perkataan ini lain kali jang buat lagi opa gangnam style ok saya tak suka marah tapi ini terlalu berat opa gangnam ni buat ok macam ni kamu semua jang suruh dorang nyayi sya tak maaf kalau tak padam ini ok saya tak kan maaf kan selagi awak tak padam ok

Reply

mohd thoufeeq March 8, 2013 at 9:14 PM

i lagi marah keluar asap lagi macam gorila

Reply

Ashimah November 13, 2012 at 1:19 PM

Untuk sayer maksud Gangnam tu ialah MENGHINA NABI MUHAMMAD. (Doser)

Reply

nazirahhh November 19, 2012 at 9:58 AM

kak ashimah betul saya setuju dengan cadangan ituu……kita orang islamkan…..

Reply

fatin study at jepun January 10, 2013 at 1:21 AM

salam sedare…

awk thu x??? bngsa lain tlah mnyatakn bahawa agama islam ini bodoh!! nie smue akibat komen2 yng korng post nie…krana kite x wat kajian ttng gangnam style .. adekah awk thu bgaimne cara orng yng duduk di korea, gangnam… mereka ini adelah 1 masyrakat yng miskin.. tap x nk org tngk yng mereka nie low class.. so, mreka ponw mkn mee yng mrah.. tap mnu, ni kdai kopi yng ternama…speri starbuck, old town white coffee,itu lah sbenarnyer.. psy dn hyuna tlah mngkutuk mreka.. sila lawati ke:~ untuk thu lbih lnjut ke http://www.isuhangat.net/v1/2012/08/29/maksud-lagu-gangnam-style/ ader orng ckp bhawe, orng mlayu pntng orng jhat dn baik, sti mlut hndak mngata…
salam, from fatin blajar kt jepun

Reply

nurhana syahiera November 13, 2012 at 1:58 PM

saya amat benci lagu dan tarian oppa gangnam style kerana bgi sya gangnam itu ialah cara menghina Nabi Muhammad S.W.T… saya amat bnci lagu dan tarian Oppa Gangnam Style…

Reply

syarifah najlah November 13, 2012 at 2:11 PM

saya benci cara oppa gangnam style menari…
saya cinta lagi allah swt

Reply

hyuna November 19, 2012 at 9:53 AM

apa maksud gangnam style.kenapa awak hina lagu kami.kata hyuna…..awak bodoh

Reply

nurul izzara aisyah December 1, 2012 at 1:47 AM

sape yg bodoh sekarang ni kau orang KOREA ke ISLAM? org ISLAM malas lah nak cari GADUH dengan orang yang mengejek nabi muhammad….by the way kau orang KOREA ni suke sangad kacau nabi muhammad….kau hyuna pergi nerake je lah (go the hell) (what the fuck) lah hyuna BODOH macam CIBAI lah!!! kalau kau nak saman aku kau saman lah aku tak kisah by the way mak n bapak aku ajar supaya jgn kacau NEGARE org laen tpi x mcm kau ni….;p mak kau n bapak kau x ajar ke….????HYUNA
gile sex….:P

Reply

Secure May 15, 2014 at 2:32 PM

ckp sayang agama,sayang nabi,sayang islam..skarang ni siapa yang mengejek agama sendiri.maki tak tentu pasal….ada ke bukti yang ayat gangnam style tu menghina nabi???daripada korang derma pahala korang dekat PSY dengan fitnah korang tu,lebih baik diam dan bertawakal….

Reply

nurfaizah November 19, 2012 at 9:55 AM

saya sangt benci oppagangnam style tu lagi hyuna yang sexy tu…./…menghina nabi muhammad nampak……………(doser besar tau)

Reply

Secure May 15, 2014 at 2:34 PM

bukti please???

Reply

cahaya November 24, 2012 at 2:37 PM

saye pun benci tarian oppa gangnam style sebab tangan die mase menari macam tande orang kristien.
I HATE GANGNAM STYLE
I DONT LIKE TARIAN YANG MENGHINA ALLAH.

Reply

Secure May 15, 2014 at 2:37 PM

one more point at christian people….korang tak abeh2 buat fitnah dan tohmahan kat kristian..biarlah..stop you smelly mouth from spreading smelly thing. tuhan maha melihat dan maha mendengar. agama hanya panduan, hati adalah penentu samada kita bersama tuhan atau tidak

Reply

syaffiq November 24, 2012 at 2:45 PM

betul kate kate cahaya saya pun benci lagu ,tarian dan penyayinye.
saye setuju dengen kate kate cahaya tu.
I HATE GANGNAM STYLE
HYUNA MEMANG SEKSI
ORANG YANG MENYAYI LAGU TU MEMENG BODOH

Reply

nurul izzara aisyah December 1, 2012 at 1:25 AM

KOYAH MU nak ejek orang ISLAM konon gy belah lah…..!!!!:P

Reply

nurul izzara aisyah December 1, 2012 at 1:36 AM

hyuna dah lah hancur kan kumpulan WONDER GIRLS dalam diam pastu nak ejek nabi muhammad pulak mane org ISLAM ni tak MARAH kau hyuna, hey aku malas lah nak cari GADUH ngn orang KOREA KOYAH ni,ni baru sikit org yg SOUND kat kau but org ISLAM di luar sane ramai lagy yg tak suke lgu ni,ape perasaan org KOREA,bile org ISLAM kau orang KOREA ni, ejek pasti you all angry kan!!!so,xyah lah nak EJEK nabi muhammad sampai macam tu sekali sampai bile2 kami tak akan maafkan orang korea yang ingin EJEK nabi muhammad igt tuh sampai lu mati,so jgn nak EJEK lgy ye kalau org korea yg mhu ejek org ISLAM lgy sampai maty lah kau orang KOREA ni x kan hidup senang…..:P

Reply

Dayana December 11, 2012 at 12:18 PM

sangatttttttttt setuju
hyuna x pyah nakkk ejek org islam pulakkkkkkkkkkk
ko pgy mamposs laa pompuannn
dh laa hina org islamm
klaw org islam hina agama ko.
ko msty sakitttt hty kn
By the way you are ugly girl

Reply

dasuki December 20, 2012 at 11:36 AM

cuba korang ingt betul sejarah rasulaalh..macam mane pown owg yahudi hina dy..dy tetap sabar n jlnkn tngungjwbnya kerana ALLAH..untk memperthankn islm..tp kta ckp je syg nabi le ape le..tp perkara wajib yg sepatutnye kta buat..ade ke kta buat…klau betul kta syg dan cntakan nabi kta kna lah jlnkn tangungjwb sbgi seorg mukmin dan muslim..bukin hanya islam dlm IC…pastu bla jd cm ny mula la nk mrh padah kta pown sam..cuma kita je x nampak..

Reply

Aliff December 12, 2012 at 1:42 AM

Ala korang ne, xpayah la cakap mcm tu..korang ne kate love Nabi Muhammad tpi perkataan yg korang gunakn masih x baik..fikirla la skit..

Reply

imanina December 19, 2012 at 6:07 PM

muke pn hodoh nk nyanyi pgy belaaaaaaaaaaaa bodoh dh la hina orang islam

Reply

dasuki December 20, 2012 at 11:27 AM

confuse larh..yg mn betul n yg mn salah ny…akhr zaman ny macam2

Reply

fatin study at jepun January 10, 2013 at 1:06 AM

Penyebaran Lagu Oppa Gangnam Style Hina Islam Ialah Satu Penipuan Bodoh Daripada Orang Melayu

Maafkan Abang Nara kerana tajuk yang agak ganas. Bukan niat di hati nak backup lagu Gangnam Style. Setiap orang ada pendapatnya sendiri tentang kebaikan dan keburukan lagu Gangnam Style ini. Namun semenjak beberapa hari lepas, satu penipuan fakta oleh orang-orang Melayu yang bodoh dan tak ada kerja tentang lagu Gangnam Style ini kononnya menghina Islam telah pun tersebar di Facebook.

Abang Nara tak tahu apa dah jadi dengan mentaliti orang kita ini. Asalkan sesuatu benda itu popular dan femes, mesti menghina Islam. Banyak kali dah kejadian seperti ini terjadi. Yang peliknya tuduhan mengarut ini cepat pula tersebar dan diterima pakai oleh mereka yang rendah tahap pemikirannya. Memang ajaib sungguh.

Kadang-kadang rasa malu dengan orang Melayu yang bukannya nak fikir macam mana nak berjaya seperti PSY dengan lagu Oppa Gangnam Stylenya. Sepatutnya kita belajar teknik promosi yang digunakan oleh PSY sehingga lagunya yang sebenarnya tak adalah menarik sangat boleh ditonton sehingga ratus juta manusia. Ini tak pasal-pasal dikaitkan dengan binatang burooq dan hina Nabi. Ada yang Abang Nara baca siap cakap maksud “Oppa Gangnam Style” itu ialah “Saya Ingin Menjadi Yahudi”.

Untuk anda yang tidak tahu, “Oppa Gangnam Style” itu bermaksud “Abang Gaya Gangnam”. Oppa itu adalah panggilan kepada lelaki yang lebih tua daripada seorang wanita dan Gangnam itu adalah nama satu daerah di Korea. Memang tak ada kaitan langsung dengan Yahudi. Lirik lagu Oppa Gangnam Style menceritakan tentang kehidupan mewah mereka yang tinggal di Gangnam. Untuk lirik yang telah dialihbahasa (confirm tak ada kaitan dengan burooq) sila baca entri ini sepenuhnya.
Seorang gadis yang panas dan humanle pada siang hari
Seorang gadis bergaya yang tahu bagaimana untuk menikmati kebebasan secawan kopi
Seorang gadis yang hatinya semakin panas apabila malam datang
Seorang gadis dengan jenis yang piuh
Saya seorang lelaki
Seorang lelaki yang adalah seperti panas seperti anda pada siang hari
Seorang lelaki yang satu-tembakan kopinya sebelum ia juga menyejuk
Seorang lelaki yang hatinya pecah apabila malam datang
Itu jenis lelaki
Cantik, loveable
Ya anda, hey, ya, anda, hei
Cantik, loveable
Ya anda, hey, ya, anda, hei
Sekarang mari kita pergi sehingga akhir
Oppa adalah gaya Gangnam, gaya Gangnam
Oppa adalah gaya Gangnam, gaya Gangnam
Oppa adalah gaya Gangnam
Eh Sexy Lady, Oppa adalah gaya Gangnam
Eh-Sexy Lady oh oh oh oh
Seorang gadis yang kelihatan tenang tetapi memainkan apabila dia memainkan
Seorang gadis yang meletakkan rambutnya apabila masa yang sesuai datang
Seorang gadis yang meliputi dirinya tetapi adalah lebih seksi daripada seorang gadis yang bares semua
Seorang gadis sensable seperti itu
Saya seorang lelaki
Seorang lelaki yang kelihatan tenang tetapi memainkan apabila dia bermain
Seorang lelaki yang pergi sepenuhnya gila apabila datang masa yang sesuai
Seorang lelaki yang telah membonjol idea dan bukannya otot
Itu jenis lelaki
Cantik, loveable
Ya anda, hey, ya, anda, hei
Cantik, loveable
Ya anda, hey, ya, anda, hei
Sekarang mari kita pergi sehingga akhir
Oppa adalah gaya Gangnam, gaya Gangnam
Oppa adalah gaya Gangnam, gaya Gangnam
Oppa adalah gaya Gangnam
Eh Sexy Lady, Oppa adalah gaya Gangnam
Eh-Sexy Lady oh oh oh oh
Di atas lelaki berjalan adalah manusia terbang, bayi bayi
Saya seorang lelaki yang tahu satu perkara atau dua
Di atas lelaki berjalan adalah manusia terbang, bayi bayi
Saya seorang lelaki yang tahu satu perkara atau dua
Anda tahu apa yang saya cakapkan
Oppa adalah gaya Gangnam

Reply

fatin najiha February 1, 2013 at 10:14 PM

saya masih tidak faham lagi apa maksud oppa gangnam style .

Reply

mohammd ikhwan February 25, 2013 at 3:32 PM

korang tak payalah nak yayi lagu oppa ganganm style tu lebih baik korang buat solat lema waktu lebih baik dari pada korang ahek degar oppa ganganm style tu

Reply

mohd thoufeeq March 8, 2013 at 9:08 PM

nanti temenong saja nak pergi sekolah,kerja pun susah!

Reply

mohammd ikhwan February 25, 2013 at 3:36 PM

ok sekarang aku nak taya korang sebelum ni korang penah tak degar lagu oppa ganganm style tu korang tahu apa maksud dia korang dah hena nabi korang tahu tak

Reply

mohd toufeeq March 8, 2013 at 9:12 PM

by i nak pergi bla dari sini i nak makan kek hari jadi

Reply

awan April 3, 2013 at 9:04 AM

yng pastinya saya tak suka lagu ni sebab adegan yg bertentangan dengan ajaran Muhammad Rasulullah S.A.W.. kalau kamu islam yang beriman sudah pasti kau setuju… kalau tidak lu pikirlah sendiri..

Reply

AWAN April 3, 2013 at 1:33 PM

AKU PUN SUKA KAU………..

Reply

masruhaelah April 3, 2013 at 1:29 PM

baru saya tahu maksud oppa gangnam style

Reply

DAYANG NURHAMIZAH RAZALY April 3, 2013 at 1:32 PM

I LOVE YOU AWAN ! BETUL2 SAYA SUKA KAU …………..

Reply

DAYANG NURHAMIZAH RAZALY April 3, 2013 at 1:35 PM

BETUL?

Reply

Nurul liyana April 6, 2013 at 6:48 PM

Betul cakap mohammd ikhwan kg tnki kan slt leme wkt lagi bgs drpd ckp bnde tak BAIK tu lagi satu yg dayang nurhamizah razaly mcm org gile tu knp sbbknp ko ckp kat org laen yg ko suke awan tu knp aq bkn la nak sktkan hati ko cm ko ckp cam tu knp????? SORRY YE…… JANGAN MARAH…..

Reply

Nurul liyana April 6, 2013 at 6:53 PM

Korkg blh tak bgtu aq ape mksd oppa gangnam style???

Reply

nur atikah April 10, 2013 at 2:30 PM

buduh gangnam style psy yang sangat bodah!!!!

Reply

rizal May 9, 2013 at 1:44 PM

kalian kalian suma, daripada dorang yg masuk neraka , bgus kamu yg masuk neraka .
Sbab orang islam yg briman x akan menghina orang lain . Sebalik nya mendoakan kebaikan kpda mereka .
Dan sblum membuat sebarang spekulasi hendak lah d siasat hingga akar umbi nya .
Memfitnah orang adalah dosa besar.. Ingat…

Reply

Syazreen November 6, 2015 at 2:59 AM

Salam.Korg ni kta org islam,klau org islam jgnlah gaduh baik² dosa kecil dijadikan dosa besar,jgn mghina org lain,cuba fkir diri sndiri tu dh ckup bgus ke?ckp bod** lah ape lah.Diam kn diri je x yh nk sibok ngn org lain.Biakn lgu tu kite nk dgr bleh tpi jgn smpai lalai.

Reply

rinnol November 7, 2015 at 8:59 PM

Weiii jagn sampai AQ sepak ang

Reply

ssee November 7, 2015 at 9:02 PM

Weii ang hina nabi siap ang….
Weii tok ang pon gila
Sama cam ang
Nama Kim
Cakap melaya bodo bahlul
Taik kambing lagi mulia Dari ko

Reply

Leave a Comment