Gambar Isteri-Isteri Salih Yaacob

Gambar Adik Beradik Neelofa Yang Cun Melecun

Gambar Taman Tema Legoland Malaysia Di Nusajaya, Johor

Syarat Permohonan Rebate RM200 Telefon Pintar 3G (Smartphone)

Syarat Dan Permohonan Geran RM1,000 Untuk Usahawan Online

Gambar 3 Lamborghini Kemalangan & Terbakar Di Lebuhraya PLUS

Borang BR1M

Online Shopping @ PostMe.com.my | Video

by Ezany-Kun in Beli Online,Berita,Ulasan

PostMe.com.my merupakan sebuah laman web shopping secara online terbaru di Malaysia. Portal ini dibangunkan oleh Pos Malaysia. Pengguna mempunyai 2 pilihan, samada menjadi penjual atau pembeli. Nak survey dulu pun boleh.

Sekiranya ingin menjadi penjual, anda perlu merdaftar sebagai merchant dan akan dikenakan yuran bulanan mengikut pakej yang anda langgan. Pihak Pos Malaysia juga akan mengambil sedikit komisyen daripada keuntungan penjualan item yang anda jual. Boleh rujuk laman web PostMe.com.my untuk maklumat lebih lanjut.

Bagi pembeli pula, anda boleh lihat pelbagai jenis item yang dijual pada laman web tersebut. Setiap item disenaraikan mengikut kategori masing-masing. Terdapat juga barang-barang yang dikategorikan mengikut harga bagi memudahkan anda membuat pilihan mengikut anggaran belanja masing-masing. Selain itu, item juga dikategorikan mengikut warna dan nama kedai yang telah mendaftar sebagai merchant. Kaedah paling mudah untuk mencari item yang anda perlukan ialah dengan menggunakan fungsi carian yang disediakan. Anda hanya perlu memasukkan keyword dan tekan enter untuk mencari item yang diperlukan.

Akhir sekali, anda hanya perlu memilih barang yang hendak dibeli dan teruskan dengan membuat pembayaran. Pembayaran boleh dibuat melalui 3 cara iaitu:-

1) Bayar secara tunai di pejabat pos
2) Bayar guna kad kredit
3) Bayar guna online banking melalui bank terpilih

Item yang telah berjaya dibeli akan diproses dan kemudian akan dihantar dengan menggunakan Poslaju National Courier dalam tempoh 5 hari masa berkerja.

Komen:-

1) Pos Malaysia sepatutnya menyediakan fungsi dwibahasa (english/malay) untuk memudahkan pengguna.
2) Web design terlalu simple, jika laman web tersebut lebih colorful ianya pasti akan menarik minat pengunjung.

Video Promo PostMe.com.my

Related posts:

  1. Tonton TV Indonesia Secara Online | RCTI SCTV TRANSTV METROTV GLOBALTV TVONE
  2. Proton Gen2 Dan Satria Neo (2004-2008) DiTarik Semula
  3. Bajet 2011 | Dasar ELV | Tiada Lagi Kenderaan Lama Di Jalan Raya
  4. Perasmian Pembukaan Blog Ezany-Kun Versi WordPress
  5. Google Instant Paparkan Carian Serta-Merta

{ 7 comments… read them below or add one }

sweet December 21, 2010 at 1:52 PM

harap2 postme baca entry ni ;)
biar design web dorg tu lbh umph! utk meyakinkan pembeli

Reply

azizan4444 December 21, 2010 at 3:35 PM

klu dorang baca dan amik langkah sepatutnya…memang hebat entri ni bro..hehe

Reply

suri December 21, 2010 at 3:43 PM

salam kawan..
dunia perniagaan semakin luas..hanya di hujung jari sahaja..

alamat akan ramailah org malaysia akan jdi org yang malas huuu.

Reply

Affan December 21, 2010 at 7:53 PM

thanks info ni. baru tau. bagus gak langkah pos malaysia ni rasanya, alang2 diorg ada servis penghantaran, mungkin blh kenakan caj penghantaran terus.

*haah, aku dah usha website die, kurang menarik sikit. mungkin masih dalam peringkat design

Reply

syahrilhafiz December 21, 2010 at 11:40 PM

mantap. aku ada tengok hari tu menteri rasmi
boleh tahan la, ada peningkatan pos kita sekarang
no more burung merpati but IT…hehe

Reply

Eriphin December 31, 2010 at 8:36 PM

nice website…masih baru lagi tu…emm aku ingin memiliki web seperti itu…hehehe
http://www.eriphin.com – ur best friend

Reply

sarvein December 31, 2012 at 11:57 PM

s

Reply

Leave a Comment