Demi menjernihkan keadaan dan memelihara perpaduan sesama Islam, penerbit filem KL Gangster, Datuk Yusof Haslam memohon maaf kepada Pertubuhan Kebajikan dan Dakwah Islamiah Malaysia (PEKIDA) berhubung kontroversi penggunaan beberapa nama panggilan yang dikatakan sinonim dengan pertubuhan itu melalui filem aksi terbabit, baru-baru ini.
Yusof yang juga Pengarah Urusan Skop Productions berkata, kontroversi itu tercetus disebabkan salah faham, bukannya salah PEKIDA atau Skop Productions.
“Saya dengan rasa rendah hati, menghulur tangan tanda persahabatan, demi Tuhan saya langsung tidak ada niat walau sebesar kuman untuk mempersendakan PEKIDA.
“Mungkin penggunaan beberapa nama panggilan di dalam KL Gangster membuatkan beberapa ahli PEKIDA terasa hati dan terkena tempias.
“Apabila wujud salah faham, ia berlaku secara kebetulan dalam filem, bahasa filem tak sama dengan bahasa di luar,” katanya pada majlis kesyukuran dan musyawarah antara Skop dan PEKIDA di Restoran Haslam, di sini, malam tadi.
Turut hadir pada majlis itu, Pengerusi Pekida Wilayah Persekutuan/Putrajaya/Labuan, Datuk Roslan Dahaman. Hadir sama, pengarah KL Gangster, Syamsul Yusof Haslam dan pelakon filem itu seperti Aaron Aziz, Adi Putra, Soffi Jikan, Adam Corrie, Sheera Iskandar, penerbit filem Kongsi, David Teo dan produser drama terkenal, Mohd Noor Kadir. – BHarian
Related posts:
- Kutipan Terkini Filem KL Gangster
- Sinopsis Filem KL Gangster | Trailer
- Kutipan Terkini Filem Khurafat – Perjanjian Syaitan
- Kutipan Terkini Filem Karak
- Aaron Aziz DiJangkiti Virus Kencing Tikus
- Sinopsis Filem Khurafat – Perjanjian Syaitan | Trailer
- Sinopsis Filem Magika Arahan Edry Kru
- Lirik Takhta – Filsuf Feat Erna | OST KL Gangster
- 4 Bintang Untuk Filem Khurafat
- Kutipan Terkini Filem Hikayat Merong Mahawangsa






