Gambar Isteri-Isteri Salih Yaacob

Gambar Adik Beradik Neelofa Yang Cun Melecun

Gambar Taman Tema Legoland Malaysia Di Nusajaya, Johor

Syarat Permohonan Rebate RM200 Telefon Pintar 3G (Smartphone)

Syarat Dan Permohonan Geran RM1,000 Untuk Usahawan Online

Gambar 3 Lamborghini Kemalangan & Terbakar Di Lebuhraya PLUS

Borang BR1M

Penyalahgunaan Facebook | Sultan Johor DiHina Lagi

by Ezany-Kun in Berita

Masih ada lagi pengguna facebook yang tidak serik dengan mencetuskan kontroversi dan kemarahan orang lain terutamanya rakyat Johor. Kes terbaru di mana Sultan Johor telah dihina sekali lagi menerusi laman web berkenaan.

sutan yang setan

Menurut firasat aku, akaun facebook ini dicipta semata-mata untuk mengeji Sultan Johor sahaja. Gambar profail yang digunakan juga mesti palsu. Kamu boleh lihat sendiri pada link profail berikut yang diberi nama sultan yang setan.

Diharap pihak berkuasa dapat menangkap pesalah ini dengan segera dan dijatuhkan hukuman yang setimpal.

JOHOR BAHRU – Kes penghinaan terhadap institusi diraja Johor di Facebook masih tidak berkesudahan. Terbaru, kemuliaan hati Sultan Johor, Sultan Ibrahim Almarhum Sultan Iskandar yang mengurniakan 11 kereta dan lapan motosikal berkuasa tinggi untuk kegunaan Polis Diraja Malaysia (PDRM), Isnin lalu disifatkan perbuatan membazirkan wang rakyat oleh satu pemilik akaun Facebook.

Pemilik akaun terbabit juga dipercayai menggunakan gambar seorang remaja perempuan bagi mengaburi pihak berkuasa.

Difahamkan, pemilik akaun terbabit telah beberapa kali mengeluarkan kenyataan berunsur menghina institusi diraja Johor serta PDRM sebelum ini sebelum dinyahaktifkan beberapa bulan lalu.

Bagaimanapun, akaun terbabit dipercayai telah diaktifkan semula pada bulan lepas.

Pemerhatian Kosmo! di laman sosial berkenaan semalam mendapati akaun itu masih aktif.

Ketua Polis Johor, Datuk Mokhtar Mohd. Shariff berkata, pihaknya menerima aduan berkenaan Facebook itu di Ibu Pejabat Polis Daerah Johor Bahru Utara pada pukul 4.33 petang kelmarin.

Menurut beliau, pihaknya kini sedang menyiasat perkara tersebut dengan kerjasama Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia.

“Kita akan siasat laman ini yang dilaporkan mengandungi maklumat palsu termasuk jika ada unsur hasutan,” katanya pada sidang akhbar di Ibu Pejabat Kontinjen Johor di sini semalam.

- Kosmo

Related posts:

  1. Senjata Yang Digunakan Untuk Membunuh Datuk Sosilawati Lawiya Dan 3 Lagi Mangsa
  2. Proton Gen2 Dan Satria Neo (2004-2008) DiTarik Semula
  3. Bajet 2011 | Dasar ELV | Tiada Lagi Kenderaan Lama Di Jalan Raya
  4. Malique Feat Lah Ahmad – Cuba Lagi | Lirik Lagu
  5. Ladang Gadong Berhantu

{ 6 comments… read them below or add one }

sweet October 17, 2010 at 6:58 PM

siapa punya keje bodoh la ni…
g jage diri sdri sudah laa.. bengong

Reply

Mat Komeng December 21, 2011 at 3:45 PM

Entah HARAM JADAH……DAJAL mana yang buat propaganda tu. Orang DAH Terlalu FRUST katakan, apa pasal tak pergi MAMPUS je dari menyusahkan , menyakiti orang MALAYSIA. Dah! Dah! tak nak komen banyak lagi. Elok lah lu pergi MATI sebelum ada orang yang mematikan kamu nanti dalam keadaan yang PALING MENGHINAKAN dan kubur yang TAK BERTANDA. Tak ada rasa Hormat langsung pada KESULTANAN Melayu.

Reply

Wan Solehah al-Halbani April 13, 2012 at 11:38 AM

Salam,

1. Kalau Sultan bagus macam malaikat, bolahlah kita panggil Baginda sebagai malaikat, tetapi pada saat-saat yg Baginda berperangai Setan, wajarlah kita panggil Baginda sebagai Setan.

2. Masaalahnya, kita masih panggil Baginda sebagai Malaikat pada masa-masa Baginda berperangai macam Setan.

3. Bila Baginda di hina, kita boleh buat lapuran polis. Persoalannya, bolehkah kita buat lapuran polis bila Baginda berperangai macam setan?

4. Kesemua anak jati Johor tunduk hormat macam badut kpd setan – mereka rasa bijak dan bangga berbuat demikian tanpa menyedari ramai lagi orang-orang Melayu yg lain yg mengatakan mereka ini adalah si badut yg bodoh dan tolol – apakah Johor ini confirm negeri yg penuh dgn Melayu yg wajar disifatkan sebagai si badut yg bodoh dan tolol saja?

5. Sedarlah kita bahawa bila 20% dpd Melayu sudah berani menyatakan perasaan benci mereka secara terang-terangan kpd Sultan, institusi Raja akan habis di Malaysia kita ini – tengoklah nanti!

6. Seluruh Raja Melayu kita yang wujud pada hari ini adalah Raja-Raja yang ditabal dan dilantik oleh British dan mereka bukanlah Raja-Raja Melayu yang asal dan sebenar. Oleh kerana mereka itu adalah dilantik oleh British sudah sewajarnyalah mereka itu bertindak sebagai tali barut dan para hamba British. Renongkanlah mengenai apa yang dibuat oleh Raja-Raja Melayu terhadap kita, mereka adalah para khianat bangsa dan agama kita :

1. Sultan Pahang menentang Datuk Bahaman, Tok Gajah dan Mat Kilau tetapi membantu British untuk menjajah Pahang;

2. Sultan Trengganu menentang Haji Abdul Rahman Limbung tetapi membantu British untuk menjajah Trengganu;

3. Sultan Kelantan menentang Tok Janggut tetapi membantu British untuk menjajah Kelantan;

4. Sultan Selangor menentang Raja Mahadi tetapi membantu British untuk menjajah Selangor;

5. Sultan Pahang dan Sultan Kedah mengutuskan angkatan-angkatan perang masing-masing untuk membantu British dan Yap Ah Loy untuk menentang Raja Mahadi pemberontak Melayu di Selangor;

6. Sultan Kedah membantu British untuk menjatuhkan Sultan Kedah yang asal dan sebenar dearipada keturunan Merong Mahawangsa dan kemudian British mengangkat Baginda sebagai Sultan Kedah yang baru dan Baginda seterusnya membantu British untuk menjajah Kedah;

7. Sultan Johor dengan bantuan British telah menyisihkan Sultan Ali di Muar, iaitu Sultan Johor yang asal dan sebenar, dan selepas dinaikkan ke takhta Johor dan dilantik sebagai Sultan Johor oleh British, Baginda Sultan Sir Abu Bakar menjemput British untuk menjajah Johor dan sudah sewajarnya selepas itu tiada pemberontakan oleh orang-orang Melayu di Johor;

8. Sultan Perak yang menentang British dibuang negeri dan Datuk Seri Maharaja Lela di bunuh oleh Britisih, kemudian Sultan Perak yang baru yang diangkat oleh British telah membantu British untuk menjajah Perak;

9. Sultan Johor membantu British untuk menangkap Datuk Seri Maharaja Lela pembesar Perak yang memberontak terhadap British dan kemudiannya beliau ( Datuk Seri Maharaja Lela) dibunuh oleh British;

10. Negeri-negeri Melayu di Utara Sermenanjung (Patani, Ligor, Weng dan Satun) telah diberikan oleh British kepada Thailand dan dijadikan sebahagian dpd negaranya (negara Thailand) – kaum Melayu dan Raja-Raja Melayu tidak membantu untuk mendapat kembali negeri-negeri ini daripada penjajahan kaum kafir Thai;

11. Raja-Raja Melayu menanda tangani perjanjian Persekutuan Tanah Melayu dengan British untuk memberi kerakyatan, hak politik dan ekonomi kepada kaum pendatang kafir – mereka menjual Melayu kepada kaum kafir, sedangkan orang-orang Melayu hanya sekadar berdiam diri sahaja dan masih sayangkan mereka (Raja-Raja Melayu);

12. Raja-Raja Melayu serta para pemimpin kita bersetuju dengan
Perlembagaan Malaya dan Malaysia yang kafir yang disediakan oleh British – khususnya mereka bersetuju dengan artikel-artikel 4, 43, 44 dan 161 Perlembagaan Malaysia yang kafir yang menjadikan negara Malaysia kita ini sebagai sebuah negara yang kafir;

13. Pada hari ini Raja-Raja Melayu kita masih lagi aktif memberi tanah dan konsesi balak kepada kaum pendatang yang kafir – seluruh bangsa kita si Melayu bodoh kita ini masih lagi menganggap bahawa apa juapun yang dilakukan oleh Raja-Raja Melayu kita, kesemuanya betul dan OK sahaja!

14. Lihatlah betapa jahatnya sekutu-sekutu Allah yang bergelar Raja-Raja Melayu kita ini. Mereka sewenang-wenang sahaja menjual negara dan bangsa kepada orang-orang kafir daripada dahulu sehinggalah ke hari ini padahal mereka sentiasa mendapat keistimewaan demi keistimewaan baik daripada kerajaan mahupun daripada taukeh-taukeh Cina.

Wan Solehah al-Halbani

Lubok Terua, Temerloh, PAHANG DM

Reply

iza July 2, 2012 at 10:21 AM

weh, kau klu nak kutuk johor jgn kt sni. berani dtg johor kutuk mereka dpn2 ! babi kau ! mak bpk kau bodoh bangang tak ajar kau hormat org ! kau pijak johor balik je pahang org2 pahang usung kau dgn keranda ! kami hormat sultan kami kerana kami mengamalkan perpaduan , perdamaian. kau harap je nama soleh2 tp perangai mcm haram ! kami hormat semua sultan. dasar sial org pahang ! kau klu tak tahu bagaimana sultan johor TREAT rakyat nya jgn nak sembang lebih lah !

Reply

Azaria May 22, 2012 at 10:03 AM

wan solehah al-halbani al-khawarij

http://wansolehalbani.blogspot.com/

Reply

mirror June 6, 2013 at 3:23 PM

kenan kuat pendidikan dan ekonomi

Reply

Leave a Comment