Gambar Isteri-Isteri Salih Yaacob

Gambar Adik Beradik Neelofa Yang Cun Melecun

Gambar Taman Tema Legoland Malaysia Di Nusajaya, Johor

Syarat Permohonan Rebate RM200 Telefon Pintar 3G (Smartphone)

Syarat Dan Permohonan Geran RM1,000 Untuk Usahawan Online

Gambar 3 Lamborghini Kemalangan & Terbakar Di Lebuhraya PLUS

Borang BR1M

Rahsia & Makna DiSebalik Simbol Infeksi @ Infection

by Ezany-Kun in Berita

Pagi ni aku bukak blog tetiba terkejut jugak sebab simbol infection ni dah takeover blog aku. Ramai jugak dah menulis pasal simbol ni kat blog mahupun forum. Bagi aku tak perlu apa yang korang semua nak risau, pada pendapat aku ni semua marketing strategi jer. Tapi untuk apa tak tau la kan, ada ura-ura mengatakan untuk perkhidmatan terbaru celcom (kolony). Iklan alaf baru kot ni, hehe.

Kenapa aku kaitkan simbol ni dengan iklan?

1) Ramai yang dapat flash sms daripada maxis dan celcom yang tertulis lebih kurang macam ni “nantikan satu efeksi yang akan merebak ke seluruh negara.” Flash sms ni tak masuk dalam inbox, dia cuma paparkan sekali jer.

2) Suratkhabar harian metro pun ada siarkan simbol ni, rasanya sepanjang minggu lepas ada kot. Cuba selak paper minggu lepas.

3) Masa iklan kat tv ada keluar simbol ni kejap.

Ada yang anggap ni agenda freemason ker? Atau ramai yang beranggapan ni suatu tanda hari nak kiamat?. Aku tak pernah lagi terfikir sampai ke situ. Mungkin ramai yang terpengaruh dengan penulisan blogger femes yang agak lain macam tu. Siap tunjuk simbol infection yang secara tak sengaja wujud dalam gambar-gambar yang beliau paparkan. Padahal edited jer kot gambar-gambar tu. Pandai-pandai la diri sendiri menilai, masing-masing dikurniakan akal fikiran. Wallahualam.

p/s: simbol infection ni sama dengan simbol biohazard – boleh tengok sini.

Related posts:

  1. Blog Kekasih Khairul Fahmi Popular Sekelip Mata | Gambar
  2. Advertlets Paparkan Iklan Judi
  3. Barisan Nasional (BN) Bakal Perkenalkan Logo Baru
  4. Ezany-Kun.com Kini Telah DiIndex Oleh Google
  5. Perasmian Pembukaan Blog Ezany-Kun Versi WordPress

{ 5 comments… read them below or add one }

Buaya March 31, 2011 at 11:49 AM

salam ziarah

selamat dtg ke blog buaya dan menjadi follower sekali k

Reply

Apih March 31, 2011 at 6:43 PM

haha.. tu la pasal.. sume duk pk yang bukanĀ²..

Reply

II April 1, 2011 at 10:16 AM

simbol yang mengganggu fikiran…buat jiwe kacau jek!

Reply

sweet April 1, 2011 at 8:04 PM

ceh. bikin saspen je. ingtkan alien nk mendarat kt bumi ke apa..
p/s: tashabella ada blog baru tp private, x kasi link pon :(

Reply

phie April 2, 2011 at 11:07 AM

cool sudah,, tulah terlalu kecoh,, hahaha
propa jew sume

Reply

Leave a Comment