Gambar Isteri-Isteri Salih Yaacob

Gambar Adik Beradik Neelofa Yang Cun Melecun

Gambar Taman Tema Legoland Malaysia Di Nusajaya, Johor

Syarat Permohonan Rebate RM200 Telefon Pintar 3G (Smartphone)

Syarat Dan Permohonan Geran RM1,000 Untuk Usahawan Online

Gambar 3 Lamborghini Kemalangan & Terbakar Di Lebuhraya PLUS

Borang BR1M

Semak Bil Astro Secara Online Atau SMS

by Ezany-Kun in Info

Terdapat 2 cara lain yang disediakan oleh Astro untuk mengetahui bil terkini selain daripada bil yang dihantar ke rumah tiap-tiap bulan iaitu secara online atau melalui SMS.

Semak Bil Astro Secara Online

Untuk menyemak bil Astro secara online, anda perlu mendaftar akaun Astro di laman web https://www.astro.com.my/ dan mempunyai 2 pilihan samada menerima bil dalam bentuk PDF melalui email atau boleh semak terus menerusi laman web Astro.

Semak Bil Astro Melalui SMS

Terdapat 2 cara untuk menyemak bil Astro dengan melalui SMS iaitu dengan menggunakan no akaun Astro atau no kad pengenalan pemilik akaun Astro tersebut.

Balance Inquiry
For balance inquiry using Astro Account numbers, key in;

ASTRO<>BAL<>AC<>AC NO and send it to 33310
E.g.: ASTRO BAL AC 0812345678

For balance inquiry using Malaysian Identification Cards, key in;
ASTRO<>BAL<>IC<>IC NO and send it to 33310
E.g.: ASTRO BAL IC 880125097802

Selepas itu anda akan terima SMS daripada Astro seperti ini;
Your last payment amount for account 0812345678 is RM70.00. Current outstanding amount is RM40.50.

Related posts:

  1. Cara Semak Status Keputusan BR1M 2.0 Secara Online
  2. Semak Keputusan Rayuan UPU Kemasukan IPTA Secara Online Dan SMS Sesi 2011/2012
  3. Semak Keputusan MUET Pertengahan Tahun 2011 Secara Online Dan SMS
  4. Semak Saman Trafik Dengan Mudah
  5. Astro On The Go | Tonton Astro Secara Online

{ 73 comments… read them below or add one }

AHMADYAHYA January 8, 2014 at 8:17 PM

boleh saya thu x mana satu yang perlu sya pilih selepas klik website yg disediakan dirungan semakan bil astro secara online tu?

Reply

PARUWADI A/P SUBRAMANIAM August 6, 2014 at 12:33 AM

Saya sudah bayar caj baru astro semalam (4.8.2014) tetapi sehingga hari ini pemasangan semula masih tidak dilaksanakan oleh Astro.Diminta pihak Astro menmgambil tindakan dengan segera.

Reply

Adimarina November 11, 2014 at 12:20 PM

Saya sudah byr charge astro smlm (10.11.14) sampai hari ini belum ada penyambungan semula, diharap pihak mengambil tindakan segera

Reply

Syazwani Fatinah binti johari November 14, 2014 at 9:24 AM

123 kg bngau tanjung
28000 temerloh
pahang dakrul makmur

Reply

MUHADIN ASMADIN December 18, 2014 at 4:22 PM

Bagaiamana caranya nak check balance bil astro via sms 66688..??
sebab yang 33310 tak boleh pakai…tQ..

Reply

mohd fairuz b mohd bakre January 6, 2015 at 4:51 AM

saya nak tanya mcm mna saya nak tebus point nya ada sekarang tq….

Reply

salha binti siama January 17, 2015 at 9:48 AM

salam..saya nak tanya,bagaimana nak semak bil astro melalui sms dengan betul..saya dah guna 33310 tapi tiada balasan..

Reply

Azhari Azhar February 5, 2015 at 10:53 PM

Saya telah bayar bil astro 05-02-2015 .tapi belum di pasang lagi(no i/c saya 660505075715.saya bayar di BSN RM:100.

Reply

abdul iskandar February 9, 2015 at 9:25 PM

Kenapa saya punya bil belambak.. Sdang kan sya dah bayar RM198,, lepas yu saya bayar lagi RM28 lagi.. Skg ni pulak RM133

Reply

suliza binti sabari March 30, 2015 at 2:56 PM

Hello sir/madam

i want check my bill astro by online.

Reply

norazihan March 2, 2016 at 11:22 AM

saya sudah tidak lagi menerima bill astro yang diposkan kepada alamat rumah setelah melanggan iptv internet. saya dimaklumkan bill akan dihantar melalui email. Namun saya kecewa kerana bill tersebut tidak pernah di email kepada saya walaupun saya sudah beberapa kali memaklumkan kpd pihak astro. No. acc. 0835929711

Reply

astrodas April 4, 2015 at 11:29 AM

assalaimualikum
PROMOSI : PEMASANGAN ASTRO RM80( BULANAN SERENDAH RM37.95 SAHAJA )
SELURUH MALAYSIA
Siap Pasang ( complete sume hanya Bulanan Serendah RM37.95 Sahaja )
1 DEKODER SET
1 OUTDOOR UNIT
1 WAYAR 20METER PERCUMA
*TIADA CAJ TERSEMBUNYI UNTUK PEMASANGAN
*PENAMBAHAN RM10 UNTUK DUTI SETEM PADA BIL PERTAMA SAHAJA
* 1 TAHUN WARANTI UNTUK SET DEKODER
* HARGA PEMASANGAN BAYAR PADA INSTALLER
# Lebih murah & menjimatkan masa disamping menambah ilmu pengetahuan
# Dari rancangan kanak-kanak,hiburan,sukan,agama,sains & teknologi dalam 1 ASTRO
# pemasangan Areal besut terengganu dan seluruh Malaysia termasuk Sabah & Sarawak & Promosi Hanya Untuk Astro Beyond sahaja .Astro Njoy Tiada Promosi
HUBUNGI whatsapp ke no – 01129206584

Reply

ROKIAH NGATEMAN September 6, 2015 at 7:54 PM

ADA LAGI TAK ASTRO MURAH NI SAYA AREA SARAWAK..BERAPA SALURAN YANG ADA..SAYA ADA 2 SET PIRING ASTRO..TAK BOLEH GUNA KE MESTI KENA TUKAR JUGA..

Reply

WOO CYIA ANG April 10, 2015 at 1:01 PM

check bill astro a/c:091880083-3

Reply

Hamid 10 08 1988 April 10, 2015 at 1:44 PM

Salam sy nak tanyan macam mana cara nak beyar mrlalui bang sy tak tahu

Reply

Nadia.BT murphy May 13, 2015 at 4:41 PM

saya sdh byar bill astro…atas nma pandaftar…azman bin amirder.no kp.750506-12-5585,,

Reply

forlidah binti muhamad madzlin May 21, 2015 at 8:28 AM

kenapa astro x hantar bil saya melalui emel lgi?

Reply

Abd.anis yahya June 6, 2015 at 10:44 AM

Bil estro

Reply

sofea June 10, 2015 at 3:43 AM

cek bil astro
Taip ASTRO BAL NO a/c send 33310

Reply

Simon King June 25, 2015 at 2:02 PM

Check bill astro 0898804619

Reply

atikah June 29, 2015 at 10:50 AM

Bill astro sy hilang..cmna nk byar n nk dpatkn no acaunt??

Reply

Ezany-Kun June 30, 2015 at 1:16 AM

telefon customer service astro 1300-82-3838

Reply

maniyam poovan July 7, 2015 at 3:22 PM

Forget acc no.

Reply

rosmida July 8, 2015 at 9:27 AM

pakej yang ada cuma pakej family saja ..bayaran yang sepatutnya dikenakan tidak kurang lebih rm50.00sebulan tetapi sekarang saya membayar bil astro rm73.00 sebulan.sedangkan saya tidsak ada melanggan mana-mana siaran atau pakej yang lain..

Reply

Nurul hatija binti jalal July 15, 2015 at 7:08 PM

Saya sudah bayar bill astro atas nama pendaftar Habibi Bin Jalal, no k/p : 950110-12-6069. Tetapi kenapa masih belum dihidupkan lagi siaran astro?

Reply

Lawrentia August 4, 2015 at 11:27 AM

Nama rageswaran a/l Arumugam
No accnt astro-0921258604
Blh hantar bill astro saya untuk bln 7

Reply

madi bin pindut September 14, 2015 at 1:58 PM

sya nak tnya napa tak ada siaran langsung bola sepak liga sepanyol ya …

Reply

wawa November 19, 2015 at 5:33 PM

saya dah byar bil pd 19/11/2015 tp kenapa blm ada penyambungan blk lg…

Reply

saipun bin hj isa December 8, 2015 at 4:43 PM

cek bill account 0893532502

Reply

Jenga Didid December 18, 2015 at 12:04 PM

Semak balance account ASTRO melalui sms namun tak pernah dibalas.

Reply

kang jono December 21, 2015 at 11:10 AM

1. nape astro sekarang dah malas nak keluar bill
2.

Reply

syamin December 31, 2015 at 10:14 AM

berapa bil sya lgi sya dh bayar 150..masih blm sambung lgi

Reply

FAEZAH January 1, 2016 at 8:12 PM

Blh x keluar pytaan balance . . Dh byr lbih , tpi x thu bgi y tinggal , ttap sme je kne byr . . Pdhal ambik pckge murah . . , sila bgi pytaan bil blnce y tinggal , sng nk tgk , mne prlu byr . . . Nie thu byaran je . . Balance y tinggal x thu brpe . .

Reply

FAEZAH January 1, 2016 at 8:22 PM

Take akn 2 bulan harga rm 84.30 , , padahal mnggu lps my ma byr rm 150, msti ade blnce rm 10, x akn ttunggak , rse x ade , blh hantar bil dkt rumah , ape y dlanggan . . , padahal ambik packge murah . . , tak x ada HD

Reply

Haji Mohd. Daud bin Hj.Omar January 2, 2016 at 12:52 AM

Perkhidmatan astro saya pada masa ini belum berfungsi. Saya telahpun menyambong perkhidmatannya pada 30 December 2015. Ac No.090937933-6.

Reply

malyanie binti daud January 8, 2016 at 3:50 PM

Sya baru pertama kali pasang astro,dah sebulan dah pasang, sya belum dpt bil lgi, sya takut kene potong ,manemane nk dpt kan no accaunt

Reply

berry December 8, 2016 at 3:13 PM

sama la kiter.. i lagi xthu mcm mna skg ni. try buat sms tpi xde sbrg msg yg dtrma dri i.

Reply

Rohani Binti Mat pa January 11, 2016 at 11:47 AM

Saya nak tanya macaman nak tebus point ..TQ

Reply

Amy January 11, 2016 at 8:56 PM

Bulan2 bayar bill astro cuma sebulan tak sempat nak bayar….bila p bayar ada pula tunggakan RM87.70…boleh tak pihak astro beri penjelasan dr mana dtgnya tunggakan tu

Reply

mar January 18, 2016 at 1:12 PM

check acc: 0893532502

Reply

Nurul amirah January 19, 2016 at 5:29 PM

Saya rasa kesal pada ASTRO , saya selalu bayar ASTRO seawal 1 seminggu tp 1bulan lepas sy lambat bayar kerana ASTRO tidak lagi hantar bil bayaran ASTRO ke rumah jadi sy bayar melalui no acc diberi tp bila saya check balance melalui SMS sy ada tunggakkan RM 106.00..so mana2 pihak ASTRO tolong kenapa harus terjadi Perkara seperti ini????

Reply

yasmin February 13, 2016 at 1:20 PM

Bil xde camne nk bayar rse xpernah tunggakpun ade juge tunggakan pi xpe skrg ni nak bayar xde bil chanel mase baru pasang bnyk ngan pakej laggn sekali skrg bnyk yg padam astro xgi penjlsan bil xde chanelpun dah sikit sgt sblm potong x tahu brpe nk byr bulan2 bil xsame…..

Reply

mohamad bin mansor February 13, 2016 at 2:17 PM

saya ada 2 account bill astro
1. Astro acc no. 0802916272 bil ini di hantar ke e-mail saya setiap bulan

2. Astro acc no. 0820090797 bil ini tidak pernah di hantar ke e-mail saya dan telah di potong .Sila e-mailkan SEGERA untuk bayaran TQ.

Reply

Emma February 17, 2016 at 7:55 PM

Saya nk tnya…sy ad buat pembayaran bil asto…tp sy tersilap bg no akaun sy. Mcmn sy nak batalkan smula pembayaran tsbut? Sy buat pembayaran d sbuah ejen astro kedai elektrik …mohon wajapan segera.

Reply

jingan justine February 29, 2016 at 3:03 PM

saya nak semak akaun astro saya, tarikh akhir bayaran saya bila …, sebab sebentar tadi saya sudah bayar.

Reply

Shahrom bin mohd bakhori February 29, 2016 at 7:38 PM

Pertanyaan bil bulan feb belum sampai kepada saya.

Reply

thonny butara March 3, 2016 at 8:51 PM

macam mana check bill astro melalui sms. .

Reply

Nasir bin mansor September 27, 2016 at 8:34 PM

Mcm mna sya cek tunggakn bil astro saya

Reply

Telian Dakun May 2, 2016 at 8:28 PM

Saya sudah bayar bill.29.4.2016.
Payment.RM240.00.
Tadi siaran masih tutup.

Reply

sharil May 12, 2016 at 2:05 PM

Saya sudah bayar bil tapi kenapa siaran masih ditutup..

Reply

Mohd faizal May 23, 2016 at 4:47 PM

Minta pihak astro poskan bil statement bulanan setiap bulan..sejak2 akhir ini sudah 3 bulan tak dpt bil astro..minta penjelasan drp pihak astro..
Sekian

Reply

Simah Rosli June 14, 2016 at 8:30 PM

Nape skng dh xdpt ape2 bil astro

Reply

waniey August 20, 2016 at 2:49 PM

saya dah bayar bil astro saye pg td tp masih xde penyambungan lg smpai sekarang…harap pihak astro ambil tindakan..mekasih..no akaun astro 0921814392

Reply

Ronnie bin omar August 25, 2016 at 10:28 AM

Saya dah bayar astro tapi belum clear lagi

Reply

Johar bin che mat August 31, 2016 at 10:13 PM

Nak byr bil astro secara online

Reply

samsudin bin saram October 17, 2016 at 10:00 PM

Saya tak pernah dapat bil astro..kat emil pun tak dapat..sukar untuk saya bayar bil ..tak tahu adakah duit yg saya bayar tu cukup atau tidak ???

Reply

mustaffa bin idris October 21, 2016 at 2:15 PM

saya tak dapat resit astro dari bln 7-10 2016..last saya dapat bulan 6..macam mana nak call astro servis

Reply

jasinta goury binti abdullah October 25, 2016 at 10:48 PM

Nak check balance 085774707-1

Reply

Babah RoOck November 4, 2016 at 9:05 AM

Saya nak tnya dikit..kat Brunei saya guna Astro Beyond…sblum ne saya tak ada buat pembayaran pun tapi Active n ada Chanel yg dapat saya tonton…dh saya berpindah tempat tinggal n saya pasang lah semula seperti biasa tapi tak ada 1 chanel pun…dah tu saya gatal hati la nak tekan Power Button tu lama2 kira reset mcm hp laaa kot tpi asik2 dia nak suh saya Check Set Box pulak apa sal???nah cari service pn tak dapat mcm mna saya nak tau apa rosak or apa yang tak kena???bule jawap kn soalan saya scepat mungkin???

Reply

azhar November 4, 2016 at 10:26 AM

Sy nk bt penyambungan astro..ac 0947903690

Reply

Sivanathan A/ L Sivanathan November 5, 2016 at 10:43 AM

Pls sent my latest astro bill for this email. Pls reply me.Thank u

Reply

Sivanathan A/L Jeyaramu November 5, 2016 at 10:47 AM

Pls send me my current astro bill. A/C no 0812616420.Thank u

Reply

lucy@nissa November 7, 2016 at 4:23 PM

pls send me current astro bill under the name my Aunty (MAIMUN BINTI HJ ABD JALIL) A/C No 0818751666 Thank you very much.

Reply

Nelie juan December 24, 2016 at 12:38 AM

check bil astro 910122-13-5847

Reply

nelie juan December 24, 2016 at 12:41 AM

sebab saya tidak pernah ambil astro sekali mesej cakap ada tunggakan

Reply

julia January 11, 2017 at 12:19 PM

Saya dah bayar bil tapi masih blm Dapat siaranyp

Reply

Azumanor Azumanor January 23, 2017 at 11:28 AM

Nak tahu bagaimana nak semak baki belum bayar account no: 0894218177 atau tunggakkan pembayaran.

Reply

Panaman February 3, 2017 at 1:57 AM

Bil astro

Reply

iskandar February 23, 2017 at 9:38 AM

Banyak sgt masalah dari sahabat2 smua…astro pun asik ulang2 movie….sy pun naik bosan tgk….bill pun xsampi berbulan2…bln lepas potong smua pakej..tggal based je..bln ni nk potong based lak tgglkan 404 je….bln brikut potong bis…….senang cerita….hehe

Reply

Ismail Ibrahim March 24, 2017 at 2:11 PM

Macammana ni saya tiap-tiap bulan bayaq astro cepat dengan lambat jer tapi kenapa masih ada tunggakan tolong check no.akaun 0945055602.

Reply

Tonja April 9, 2017 at 9:02 PM

What’s up to every one, it’s truly a nice for me to go to see this
web page, it contains priceless Information.

Reply

Nurazzieyah azmi April 27, 2017 at 8:21 AM

Knpa bil astro sya naik??slalu tiap2 bln byr rm154.45 tp bln ne rm175.45.???why??

Reply

wan khuzaimi azli b.wan zainal adzwan April 30, 2017 at 7:56 AM

Blh bg nmbr akaun astro x..sy dh lpe

Reply

Leave a Comment