Gambar Isteri-Isteri Salih Yaacob

Gambar Adik Beradik Neelofa Yang Cun Melecun

Gambar Taman Tema Legoland Malaysia Di Nusajaya, Johor

Syarat Permohonan Rebate RM200 Telefon Pintar 3G (Smartphone)

Syarat Dan Permohonan Geran RM1,000 Untuk Usahawan Online

Gambar 3 Lamborghini Kemalangan & Terbakar Di Lebuhraya PLUS

Borang BR1M

Semak Saman Trafik Dengan Mudah

by Ezany-Kun in Berita,Tips

Sepertimana yang anda tahu, kerajaan telah melanjutkan tempoh pembayaran trafik sehingga 10 Mac 2011. Walaubagaimanapun ramai yang tidak dapat menyemak saman mereka kerana laman-laman web yang menyediakan perkhidmatan menyemak saman server down kerana tidak menampung jumlah pelawat yang terlampau ramai.

Berikut adalah antara laman web untuk semak saman trafik secara online:

http://www.rilek.com.my
http://www.myeg.com.my
http://www.eservices.com.my

Oleh kerana server laman-laman web di atas selalu down, aku cadangkan supaya anda semak saman dengan menggunakan sms. Bagi aku cara ini lebih mudah berbanding menggunakan laman web kerana anda tidak perlu register.

Cara semak saman guna sms

Taip POLIS SAMAN<space> NO KAD PENGENALAN hantar kepada 15888

contoh :  POLIS SAMAN 781004105441 hantar kepada 15888

atau boleh juga gunakan no plate kenderaan,

POLIS SAMAN<space>no pendaftaran kenderaan hantar kepada 15888

contoh: POLIS SAMAN WLJ7120 hantar kepada 15888

* Setiap mesej yang dihantar akan dicaj RM0.15. Setiap mesej yang diterima akan dicaj RM0.20.

Related posts:

  1. Cari Fail Dalam Komputer Dengan Mudah
  2. Semak Keputusan MUET Akhir Tahun 2010
  3. Semakan Penempatan Guru Pelatih Ambilan Januari 2011
  4. Sila Komen Dengan Berhemah
  5. Proton Gen2 Dan Satria Neo (2004-2008) DiTarik Semula

{ 12 comments… read them below or add one }

suri March 3, 2011 at 11:10 AM

cik cinta tak bawa kereta..cik cinta jadi queen jap heee

Reply

niesz March 3, 2011 at 12:17 PM

kalau boleh buat roadtax, mksud nye xde saman yer?ehe..

Reply

Azie September 3, 2015 at 9:44 AM

Kena cek juga niesz. Hanya kalau dah masuk senarai hitam baru blok, tak boleh buat roadtax. Saya pun ingatkan clear sebab tahun2 elok je dapat buat roadtax….. tup tup cek, ya Tuhan… ada rupanya. Banyak pulak tu. Cek PDRM dan JPJ sekali… 2 ni penting. Pas dh kena… beringat lah selalu. Supaya duit tak melayang tanpa kita sedar…

Reply

chii March 3, 2011 at 1:50 PM

harap2..bila kerajaan da lanjutkan tempoh pembayaran saman…tiada lg keluh kesah dr rakyat..tp kalo still wat keje last minit gak..tambah byk mana masa skalipun..still x sempat gak kan :)

chii xde lesen lg..leh check sman gak dak :p

Reply

azizan4444 March 3, 2011 at 2:31 PM

nasib aku xde saman,…kalau x haru jgk .hehe

Reply

Ismail N March 3, 2011 at 3:22 PM

Ada satu businessman tu bayar saman sampai 17,000 bro. Dah 50% discount lagi tu… Patut dah kena gantung lesen kalau cam tu.

Reply

zik March 3, 2011 at 7:50 PM

saman2.. dilanjutkan.. boleh menarik nafas lega buat mereka yang ada saman tuh…

Reply

Sabahan Bloggers Club March 3, 2011 at 11:03 PM

Tunggu 10hb lar baru nak bayar, lama lagi tu….. :) :D :D
tabiat buruk orang Malaysia….

Reply

anastasyea October 19, 2011 at 12:11 PM

Memang menjimatkan masa kalau guna sistem online nie.. (“,)

anastasyea’s latest post .. Semak Saman Trafik Online PDRM

Reply

kecik May 19, 2013 at 8:05 PM

abis lau chek guna no flat jer x boleh eh

Reply

ismail jusoh May 13, 2015 at 12:24 AM

Ingin menyemak saman trafik

Reply

suresh April 26, 2016 at 1:22 AM

Tolong kan sy.

Reply

Leave a Comment