Gambar Isteri-Isteri Salih Yaacob

Gambar Adik Beradik Neelofa Yang Cun Melecun

Gambar Taman Tema Legoland Malaysia Di Nusajaya, Johor

Syarat Permohonan Rebate RM200 Telefon Pintar 3G (Smartphone)

Syarat Dan Permohonan Geran RM1,000 Untuk Usahawan Online

Gambar 3 Lamborghini Kemalangan & Terbakar Di Lebuhraya PLUS

Borang BR1M 3.0 2014

Senarai Lokasi Kaunter Bantuan Rakyat 1Malaysia Mengikut Negeri (BR1M)

by Ezany-Kun in Berita

Berikut adalah senarai lokasi kaunter Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) mengikut negeri untuk mengambil atau menyerahkan borang Bantuan Rakyat 1Malaysia bagi mendapatkan wang bantuan sebanyak Rm500.

1.
Ibu Pejabat
2.
Johor

3.
Kedah

4.
Kelantan
5.
Melaka
6.
Negeri Sembilan
7.
Pahang

8.
Perak

9.
Perlis
10.
Pulau Pinang

11.
Sabah

12.
Sarawak

13.
Selangor

14.
Terengganu
15.
WP Labuan
16.
WP Kuala Lumpur

Klik untuk donwload (format pdf). Boleh view guna software berikut – Foxit Reader

Related posts:

  1. Download Borang Permohonan Bantuan Rakyat 1Malaysia BR1M (RM500)
  2. Lokasi Kem Program Latihan Khidmat Negara (PLKN) Mengikut Negeri
  3. Kedai Rakyat 1Malaysia @ Stesen LRT Kelana Jaya | Video & Gambar
  4. Menu Rakyat 1Malaysia | Sarapan RM2, Lunch RM4
  5. Kedai Ikan Rakyat 1Malaysia

{ 1 trackback }

{ 36 comments… read them below or add one }

nur shamila binti abdullah February 15, 2013 at 8:54 AM

assalamualaikum,salam sejahtera. saya ni mualaf..india masuk islam, and saya ada family kat johor,tapi mereka semua tak mahu jaga saya.saya dari usia 3 tahun sampai skrg 24,dah di tgglkn ibu bapa,dan masuk rumah kanak kebajikan.dan hutang keliling pinang,gaji pon Cukup bayar hutang bulanan.belanja pon x sampai 100.. Pertanyaan saya adalah,selain BRIM, dI mana ada bantuan khas untuk mualaf atau anak terbiar?terima kasih

Reply

Azizi February 18, 2013 at 3:58 PM

Assalamualaikum saudari Nur Shamila,
Sudahkah saudari cuba minta bantuan Baitulmal? Rasanya setiap negeri ada pejabat baitulmal dan tak silap saya ada peruntukan untuk bantuan sama ada dari segi zakat @ bantuan bulanan untuk saudara baru. Moga saudari dapat bantuan yang sewajarnya.

Harap pihak berwajib mengambil berat terhadap saudara baru yang dalam kesusahan.

Reply

Azhar Alhafiz March 19, 2013 at 3:42 PM

Kpd saudari Shamila hrp dpt kunjungi laman blog: http://www.anakyatimsalimah.blogspot.com atau tlfn ke nmbr ni: 012-9334449

Reply

muhammad February 20, 2013 at 8:27 AM

salam.

saya terlepas nak ambil br1m pada tarikh yang ditetapkan. list kaunter kat atas ni yang lama punya kan? kalau br1m 2.0, kalau terlepas ambil, dimana boleh tuntut lagi ya?

Reply

mindy February 22, 2013 at 11:57 PM

br1m 2.0, kalau terlepas tarikh ambil, dimana boleh tuntut lagi ya?

Reply

azli aziz February 24, 2013 at 3:47 PM

Saya pun dah terlepas date. Patutnya 3/2/13. tapi dah terlepas. Macam mana ye rugi rm500 sapa nak bagi. Sekarang ni apa perlu saya buat.

Reply

Vie February 26, 2013 at 10:16 PM

Saya da Ada experience terlepas tarikh tuntut BRIM 2.0. Fuh.. Seharian juga call sana sini..LHDN number mana yg saya tak call. Since saya bahagian Selangor so itula je sya dpt tlg. Pergi ke web nie : http://www.sel.icu.gov.my/index.html
Klik cawangan atau zon anda. Yg penting da dpt surat kelulusan. Seperti saya, jatuh kpd area klang, so saya amik keputusan pergi terus ke pejabat penyelaras tu sbb call2 xde jawapan. Next day saya pergi office tu, da tgok ramai org beratur. Bw surat tu semua and IC. Nanti Ada pegawai bagi number. And just tunggu smpai kena panggil no. Ingat dtg awal pagi klu x mmg ptg baru dpt. tks

Ni zon2 tuk Selangor .. Pi ke alamat yg sesuai maksudnya klu ptt ambil di SK sijangkang jaya, so u kena pi ke pejabat di klang -zon 3 alamat seperti di bwh.

1

ZON SABAK BERNAM & KUALA SELANGOR

En. Najib Zakuan Bin Md. Ali

No.2, Jln Makmur 3, Taman Makmur,
45500 Tanjong Karang,
Selangor

03-32690254 / 0255/0259 /0266

03-32690181

2

ZON PETALING

Pn Nur Afizah Bt Ahmad

D/A Pilecon Eng. Bhd, Aras 1, No.2, Jln U1/26,
Seksyen U1, HICOM
Glenmarie Industrial Park,
40150 Shah Alam,
Selangor

03-78849299 /9225/9226/ 9270/9298

03-78807964 /7571

3

ZON KLANG & KUALA LANGAT

Pn Norizah bt Ramli

No.2, Jln Remia 5/KS 6, Bandar Botanik,
41200 Klang,
Selangor Darul Ehsan

03-33257033/7034/7035

03-33257036

4

ZON SEPANG & HULU LANGAT

En. Syamsul Nizam Bin Shamshuddin

No.H561&H562
(Aras 1 & Aras 2)
Jalan 5. Kosmopleks
Bandar Baru Salak Tinggi,
43900 Sepang,
Selangor Darul Ehsan

03-87066261 /6263

03-87066260

5

ZON GOMBAK & HULU SELANGOR

Pn Julaihah Bt Jamaludin

2C-1-13A,2C-2-13A&2C-3-13A
Jln.Mutiara 3,
Rawang Mutiara
Business Centre
48000 Rawang
Selangor Darul Ehsan

03-60910782 /0768

03-60910769

Reply

zainab bt jenal February 27, 2013 at 11:08 PM

zainab bt jenal i/c.no

Reply

noorhaya bte abdul jalil March 7, 2013 at 11:37 AM

Saya nak semak sama ada saya berjaya atau tentang bantuan brim 2.0)

Reply

VELORELEE ATING March 10, 2013 at 10:02 AM

selamat pagi,salam sejeterah dan salam satu malaysia.,

saya seperti nama di atas ingin mengetahui apa kah keputusan ataupun status,
br1m 2.0 kali kedua tahun ini.,adakah saya layak ataupun tidak.???
kalau boleh dapat br1m 2.0 kali kedua ini, saya ucapkan terima kasih,
lah yeeerrrr….

no kad pengenalan: 811204-12-6051.
no telefon: 016-903-2330.

sekian dan terima kasih.,
salam satu malaysia.

Reply

sri krisna ram March 17, 2013 at 1:25 PM

permohonan br1m saya sudah lulus tetapi surat kelulusan saya sudah hilang adake cara nak print out surat itu??no.kp.921024025701

Reply

LIZA March 18, 2013 at 10:03 AM

Saya lewat terima surat kelulusan 2 hari selepas baucer Br1m diedarkan.Dimana saya boleh tuntut baucer .Terima kasih

Reply

sazali abdul aziz March 18, 2013 at 2:04 PM

Tolong check nama sy no. Ic 801204-01-5811

Reply

muhamad rais bin ramlee March 22, 2013 at 12:24 PM

x3aya2 d-t br50 a24

Reply

Nur Hazreen Hamdi April 1, 2013 at 11:10 PM

Tolong check ayah saya Ic No. 560219085869

Reply

azmi bin m. hashim April 3, 2013 at 11:07 AM

Tolong check saya LULUS ke TIDAK penerima BR1M Ic No.710208-10-6493

Reply

DURAISELVAM A/L KANAN April 5, 2013 at 11:07 AM

Untuk semak BR1M 2.0 ini saya belum menerima apa2 surat menyatakan layak atau tidak.

Reply

Maznie April 5, 2013 at 6:56 PM

Minta semak untuk ibu saya k/p: 450224-02-5118.. Dah byk kali cuba call.. Line sentiasa subuk.. Last year dapt tapi tahun ni ?????

Reply

fauziah April 10, 2013 at 10:05 PM

minta semak untuk bapa saya i.c 420410-04-5211 last year dapat .thn ni xdpt plk..??? n kwn saya 810712-01-6647 xdpt juga..

Reply

aku^chaz April 13, 2013 at 3:54 PM

Apa yg saya tahu.. Bagi yang terlepas pengambilan BAUCER BR1M 2.0:-
i) kawasan Wilayah Kuala Lumpur perlu menelefon DBKL kawasan masing..
ii) Kawasan Selangor perlu pergi ke kawasan Pejabat Wakil Rakyat ZON korang.. cth, zon Kuala Selangor..
ii) Bagi negeri lain perlu pergi ke Pejabat Daerah/SDO/ICU (mengikut kawasan msing2).

Reply

Mohd Haniff Sathia April 15, 2013 at 8:21 AM

Assalamualaikum, Saya Haniff dari Negeri Sembilan. Terimakasih kerajaan Malaysia sekarang yang sanggup menolong saya semasa saya kesusahan. Dengan memperolehi bantuan JKM dan juga dapat BRIM. Saya mengucapkan beribuan terimakasih. Yang sanggup menolong saya sekeluarga.

Saya di sini ingin meminta pertolongan yang teramat sekali kerana saya mempunyai masaalah ALONG yang di bayar sudah lebih 5 tahun dan masih tidak habis membayar. Gari saya separuh diambil. Dengan gaji yang separuh saya agar susah nak menampung keluarga saya. Kadang kadang anak saya nak membeli buku tambahan pelajaran sekolah pun tak dapat beli. Pandapatan saya RM2300 sebulan tetapi dalam RM900 bayar Along. RM 800 bayar yang lain. Rumah, Elektrik,Air, hutang Credit card dan sewa van sekolah.
Dengan bantuan RM400 dari JKM menolong saya sedikit. Saya dah puas beusaha berbagai tempat Baitul mal,Jabatan agama Islam, Jabatan jabatan kerajaan yang lain. Tapi susah nak ditolong. Saya perlukan RM18,000 untuk bayar Along. Umur saya dah 44tahun. Hutang ALong saya tak akan habis sampai tua pun kerana sebulan saya bayar RM900 hanya bunya saje.
Tolong saya. Saya nak pinjam bayar bulan RM300 sudah memadahi.
Sangat sngat perlukan bantuaan.

Reply

Jamaludin Bin Osman April 16, 2013 at 12:04 PM

Saya nak tanya saya Permintaan BR1M Saya dah dapat surat, tapi saya daftar melalui online. macam mana duit tu dapat? Saya dah chek bank tapi belum ada.

Reply

Jamaludin Bin Osman April 16, 2013 at 12:05 PM

Kalau ada jawapan boleh call saya 0192487559 DIN

Reply

siti norhaszianni binti norman April 22, 2013 at 2:14 PM

saya nak tanya brim 2.0…saya check online telah lulus..tapi..surat tak sampai-sampai lagi..macam mane saya nak taw saya sudah terlepas ambil brim 2.0 itu kew?

Reply

faridah April 23, 2013 at 6:41 AM

Sy nak tahu status sy untuk terima brim,dh pergi lhdn tapi kata tggu surat,tp sampai skrg sy masih tidak menerima sebarang surat. Bilakah tarikh akhir terima brim?

Reply

Fiffy April 29, 2013 at 2:10 AM

Saya nak tanye, kalau brim dah diluluskan,cuma nak pergi ambil je,kalau tanpa surat just bagi ic sahaja boley tak??

Reply

rashidah binti nainai May 8, 2013 at 9:26 PM

mak saya tak dapat jawapan tentang rayuan brm1 malaysia

Reply

chua mei hui May 15, 2013 at 4:42 PM

kalau nak tanya tentang brim 2.0 call nombor in
1800 88 2716

Reply

kongkekman February 24, 2014 at 1:05 PM

line selalu muuhh..maaalap..susoh dapek…

Reply

nurul ain December 16, 2013 at 10:13 PM

assalamualaikum dan salam sejetera…. saya muallaf berasal dari sabah dan menetap d selangor… berkerja d hotel…saya mempunyai tangungan yg banyak dan hutang pn banyak yg nk kena bayar gaji bulanan pn tk berape mencukupi… di manakah saya patut pergi untuk minta bantuan ….

Reply

ROZANNA February 21, 2014 at 6:36 PM

Tahun lepas menerima BRIM, sekarang sudah berpindah tetapi saya tidak “update” info untuk 2014.
1. Adakah nama saya masih tersenarai/layak
2. Pihak yang berwajib yang perlu saya hubung?

Reply

Sin Ah Tah February 27, 2014 at 4:24 PM

Tahun lepas, layak menerima BRIM dan pun sudah menerima.Tahun ini 2014, layak juga tetapi tidak dapat surat atau sebarang info. mengenai BRIM 2014.Tolong jawap.

Reply

Santhe March 2, 2014 at 8:20 PM

Hari – hari check dekat ATM & Bank, tapi duit BRIM 2014 tak masuk – masuk lagi!!! Apakah saya perlu buat??? Pls assist me…..TQ

Reply

Kwan Peng Hoi 311115-07-5124 March 3, 2014 at 6:01 PM

Dengan dimaklumkan bahawa saya,Lee Phek Wan anak perempuan kepada Kwan Peng Hoi. Sebelum terima Surat BR1M 2014, ibu saya terjatuh dan kesihatannya semakin lemah. Pada tarikh 3/3/2014 , saya cuba membawa ibu saya pergi menerima bantuan bayaran BR1M tetapi ibu saya langsung tidak boleh pergi. Dengan demikian, saya meminta rayuan untuk menerima bayaran BR1M 2014 dikreditkan terus dikreditkan terus ke dalam bank akaun (MBB) ibu saya.

Disini saya amat berharap rayuan tersebut boleh diluluskan. Kami memang memerlukan bantuan bayaran BR1M.

Kami minta mohon maaf kerana menyusahkan Pihak Tuan/Puan kerana tidak dapat mengikut maklumat yang diberi.

Amat berharap Pihak Tuan/Puan membantu kami. Dan berharap terima berita baik daripada Pihak Tuan/Puan .

Sekian, terima kasih banyan-banyak.

Daripada,

Daerah Kota Setar
Ruj: N13/369
Tarikh Penyampaian : 3hb Mac 2014

Reply

noorasiah binti abdul karim March 12, 2014 at 2:21 PM

saya nak tahu macamana nak tahu keputusan brim 2014 kat selangor,tunggu2 tak ada jawapan apa2 pun 2 tahun bertutut2 dapat tiba2 ni tak ada apapun nak tunggu sampai bila ,saya ni ibu tunggal la…

Reply

rasidah t arif March 23, 2014 at 9:36 AM

sy rasidah bt arif sy pada mulanya memohon melalui akaun bank tetapi akaun bank sy tlh tamat tenpoh so bagaimana sy nk ambil brim sy ya..

Reply

Leave a Comment