Gambar Isteri-Isteri Salih Yaacob

Gambar Adik Beradik Neelofa Yang Cun Melecun

Gambar Taman Tema Legoland Malaysia Di Nusajaya, Johor

Syarat Permohonan Rebate RM200 Telefon Pintar 3G (Smartphone)

Syarat Dan Permohonan Geran RM1,000 Untuk Usahawan Online

Gambar 3 Lamborghini Kemalangan & Terbakar Di Lebuhraya PLUS

Borang BR1M

Sinetron Bukan Diriku Ganti Cinta Kirana | Sinopsis | Astro Ria

by Ezany-Kun in Artis Indonesia,Astro Ria,Bukan Diriku,Sinetron,Sinopsis

sinetron bukan diriku

Update: Sinetron Kejora Dan Bintang Ganti Bukan Diriku

Sinetron Bukan Diriku bakal menggantikan sinetron Cinta Kirana yang akan tamat pada 20 Disember 2010.  Sinetron ini akan ditayangkan di Astro Ria (104) mulai 21 Disember 2010 pada setiap hari isnin hingga jumaat pukul 6.30 petang.  Ulangan pula ditayangkan pada pukul 11.30 malam. Tetapi sinetron ini agak pendek kerana hanya terdapat 25 episod sahaja dan ianya diadaptasi melalui drama jepun yang bertajuk “Anything For You”. Antara pelakon utama yang akan membintangi sinetron ini ialah Baim Wong (Ryo), Bertrand Antolin (Ariel) dan Ririn Dwi Ariyanti (Ayla).

Tonton secara online episode 1-25 di Sinetron Bukan Diriku Full Episode.

sinetron bukan diriku

Sinopsis Bukan Diriku

Ryo dan Ayla adalah sepasang kekasih yang bekerja di sebuah perusahaan advertising. Ryo seorang workaholic, dia sangat susah menunjukkan perasaannya, bahkan pada Ayla sekalipun. Karena sifatnya inilah, Ayla tidak pernah tahu bagaimana perasaan Ryo yang sebenarnya. Ayla selalu mengira, Ryo tidak begitu mencintai dia. Semenjak mereka menjadi pasangan, Ryo belum pernah mengucapkan kata-kata cinta pada Ayla. Ryo bahkan kerap kali melupakan janjinya dengan Ayla.

Kesal dengan sikap Ryo, Ayla memutuskan Ryo. Namun Ryo sangat mencintai Ayla. Ia berusaha berbaikan dengan Ayla. Di hari ulang tahun Ayla, Ryo menyiapkan kado untuk Ayla. Ayla sebenarnya tak mau datang, namun Marina teman satu kantor Ayla memberitahu bahwa Ryo menyiapkan hadiah istimewa untuknya. Ryo menyiapkan cincin yang ia beli bersama Marina. Ayla kaget dan langsung pergi ke tempat Ryo menunggunya.

Saat Ayla akan menyeberang, sebuah mobil muncul dan hampir menabrakAyla. Ryo berlari mendorong Ayla. Ayla selamat, tapi Ryo kehilangannyawanya. Tapi cerita tidak berakhir begitu saja. Ryo masih sangat mencintai Ayla dan tidak ingin meninggalkannya. Ryo akhirnya masuk ke dalam raga Ariel, orang yang sudah menabraknya. Ariel orang yang sangat ambisius dan rela melakukan apa saja untuk kepentingannya. Ariel ternyata anak pemilik perusahaan tempat Ryo bekerja.

Ryo yang sudah berada dalam raga Ariel berusaha mendekati Ayla tapi Ayla terus menolak kehadirannya karena Ayla sangat membenci Ariel. Masalahpun semakin banyak menghadang Ryo. Kehidupan Ariel yang notabene “jahat” membuat kesulitan demi kesulitan mendatangi Ryo. Kematian seorang pria bernama Anton yang usahanya dihancurkan oleh Ariel dan hubungan gelapnya dengan Marina adalah beberapa masalah kecil yang membuat Ryo bingung.

Ryo juga harus menghadapi kenyataan, kalau Ariel sudah mempunyai seorang tunangan, Livi anak pemilik perusahaan pusat yang membawahi perusahaan milik orang tua Ariel. Saat mereka sedang memilih baju pengantin, Ryo memutuskan pertunangannya dengan Livi. Livi malu, ia mengakhiri hidupnya. Hal ini membuat ayah Livi dendam pada Ryo dan berusaha untuk menghancurkan hidup Ryo.

Ryo tidak bisa mengatakan pada Ayla, kalau dia adalah Ryo karena apabila itu terjadi, Ryo akan kembali meninggalkan dunia ini dan sampai kapanpun, dia tidak akan bisa menyatakan rasa cintanya pada Ayla. Menjadi Ariel adalah pilihan terbaik karna Ryo dapat terus berada disisi Ayla, namun disisi lain Ryo juga tidak bisa menerima kenyataan kalau Ayla akan melupakan Ryo yang sebenarnya.

Bagaimana kelanjutan cerita ini? Apakah Ryo yang sudah menjadi Ariel, bisa merebut hati Ayla? Bagaimana dengan semua masalah Ariel yang harus diselesaikan oleh Ryo. Apakah Ryo akan memberitahu Ayla siapa sebenarnya dia?

[OST] Bukan Diriku – Samsons (opening) – Lirik Dan Mp3

Video Promo Sinetron Bukan Diriku

Related posts:

  1. Sinopsis Halimah Jongang The Series | Musim 2 | Astro Prima 105s
  2. Sinopsis Drama Dia Bukan Maryam | TV9
  3. Drama Pendek Inikah Cinta | Astro Ria 104
  4. Sinopsis Filem Khurafat – Perjanjian Syaitan | Trailer
  5. Sinopsis Putri Yang DiTukar

{ 22 comments… read them below or add one }

Izzat Aziz December 9, 2010 at 9:11 PM

Citer camni jangan start tengok dh la.. bila dah start susah nak brenti..haha

Reply

teddybee farsya December 28, 2010 at 4:20 PM

eh.. terjumpe lak izzat.. :)
layan la izzat cte nih.. BEST :p
p/s: Ezany-kun, jgn lupe update cte nih hari2 ok.. 25 episod je kan. klau pjg2 malas nk tgok. duk pusing2 tang tu je.. :D

Reply

sweet December 9, 2010 at 11:17 PM

alaa mesti jln cte sume nak sama cam cte2 sblm ni punye laa..balik2 camtu gak..tp, baim ade..wuwuwuw..kene tgk !

Reply

kech December 9, 2010 at 11:48 PM

wooo cinta kirana nak abis dah…cerita baru ni macam movie indon jugak kan bila irwansyah mati dan cuba bagitau acha yang dia dah masuk dalam badan orang lain.apa tajuk ntah.

Reply

Shina December 10, 2010 at 8:10 AM

cinta kirana dah nak hbs…huhu!w’pun crita ni byk konflik,tp msh rasa nk tgk juga.watak jahat pasti akan kalah…!emm..singkat jg sinetron bukan diriku. mcm mana jln ceritanya??tunggu je lah..

Reply

bani December 10, 2010 at 11:08 PM

bukan diriku adalah cita indon yg plg pndek pnah aku tau…25 epsod ja…klu cita lain beratus ratus laaa…

Reply

alia nisss December 15, 2010 at 11:26 AM

best ka jg ne??ka jalan crita sma jg??

Reply

Pinky Gurlz December 15, 2010 at 9:45 PM

citer nie bes giler walaupown aq x tgk ag mamat indon die sume hensem2 belaka hahaha besnyer……………………………………..

Reply

wanie December 16, 2010 at 7:55 PM

singkat jew episodnye…
mcm best gak cter nie..
cinta kirana nk abis.. x ley tgk galang da.. huhu

Reply

Pinky Gurlz December 18, 2010 at 12:25 AM

klu x leh tgk galang ag kte tgk lak baim wong dh betrand antolin hahaha

Reply

Pinky Gurlz December 18, 2010 at 12:27 AM

hey sume aq bru je hbis tgk adamaya kat laptop citer bes giler tp aq setia gak gan citer indon nie so sume aq ske eeeeeeeeeee so best n wonderful hahaha

Reply

wanie December 19, 2010 at 9:55 AM

eemmmm… baimwong pun ok gak…
owh… esok episod last… =(

Reply

Najiehah December 19, 2010 at 6:50 PM

sya kna tgk citerr nie….pelakon top2…i love it!

Reply

guntur December 21, 2010 at 7:15 PM

Buang masa aku je…

Reply

PITz December 21, 2010 at 7:32 PM

i like ririn dwi ariyanti…cntik….

Reply

luna maya December 22, 2010 at 10:53 AM

sye ske tgk cter indon….
bez giler………

Reply

fan baim w0ng..., December 23, 2010 at 10:40 AM

baim wing ade..,harus tgokk.,,:)

Reply

fan baim w0ng..., December 23, 2010 at 10:41 AM

baim w0ng ade..,harus tgokk.,,:)

Reply

luna maya December 23, 2010 at 11:42 AM

bain wong hensem giler………..

Reply

Alisa December 28, 2010 at 1:47 PM

best laa gambar ni….

Reply

jacqueline December 31, 2010 at 3:02 PM

i like the drama cos the actor and actress. jln ceritanya pun ok stkt nilah. sygnya episodnya x byk cam sinetron Cinta Kirana.

Reply

anastassia January 4, 2011 at 11:01 AM

Saya tak berapa faham jalan cerita dan sinopsis.

Semasa Si Alya nak bercinta dengan Baim – wataknya Loki dan Alya sedang bersedih dengan kematian Ryo.

Tiba-tiba ada sinopsis Baim di langgar oleh kereta.

Siapa sebenarnya Ryo ni? Baim Loki bukan Ryo

Reply

Leave a Comment