Gambar Isteri-Isteri Salih Yaacob

Gambar Adik Beradik Neelofa Yang Cun Melecun

Gambar Taman Tema Legoland Malaysia Di Nusajaya, Johor

Syarat Permohonan Rebate RM200 Telefon Pintar 3G (Smartphone)

Syarat Dan Permohonan Geran RM1,000 Untuk Usahawan Online

Gambar 3 Lamborghini Kemalangan & Terbakar Di Lebuhraya PLUS

Borang BR1M

Sinetron Nada Cinta Episode 233 | Youtube

by Ezany-Kun in Nada Cinta,Sinetron

Sinetron Nada Cinta Episode 232

Part 1 http://www.youtube.com/watch?v=6qjcLE1lRlE&feature=youtu.be

Part 2 http://www.youtube.com/watch?v=thHNVkb0qwU&feature=youtu.be

Part 3 http://www.youtube.com/watch?v=FNCZ1GtqSWQ&feature=youtu.be

Part 4 http://www.youtube.com/watch?v=7e6xzprcF74&feature=youtu.be

Sinetron Nada Cinta Episode 234

Related posts:

  1. Sinetron Nada Cinta Episode 216 | Youtube
  2. Sinetron Nada Cinta Episode 208 | Youtube
  3. Sinetron Nada Cinta Episode 227 | Youtube
  4. Sinetron Nada Cinta Episode 225 | Youtube
  5. Sinetron Nada Cinta Episode 184 | Youtube

{ 40 comments… read them below or add one }

eka August 16, 2012 at 8:44 PM

ricky knpe tu,,???,ada bkas jhitan di dada nya ricky,,,kesian ricky dan vito,,

Reply

Eina August 16, 2012 at 10:16 PM

aduhlaaa….tak puas hati laa…knapa mulanya dikuburan…tetiba jer tunjukkan Nada kat hospital dan dah koma selama 5 tahun…x lojik betul…?? then kenapa watak Cinta, Rina, Susan dan Faris dimatikan..?? Klau watak Nia dimatikan okayla…sbb dia jahat sangat…sakit hati tengok Nia…jahat nak mampuss…Gerammm….hopefully, kesudahan citer ini diakhiri dengan Happy Ending…

Reply

Maudy Mikha Tambayong Reall August 17, 2012 at 6:14 AM

Krna episod Nya udah mau abis, jdi kayak gitu dehh

Reply

Jahfar Amin August 17, 2012 at 9:08 AM

To All Pecinta Nada Cinta!

Sebenarnya episod nada cinta…
Telah dipotong dan di received…
Oleh astro ria….

Dan episod akhir nada cinta mengikut data telah diputar secara online…

Jadi pasti penonton agak bingung!
Sebab jalan ceritanya berputar-putar…

Reply

nina August 16, 2012 at 10:38 PM

Eina>cerita ny mmg akn brakhir dgn happy ending…=)..

Reply

nina August 16, 2012 at 10:41 PM

Cinta juga akn keluar smula nty…dye drwt oleh dr.adrian..mytnya ditukar…nanty eps akhir dye mncul..sbb slma 2 dye ilg ingtan..ricky n marvin tau tp nada x tau sb diorg tkut nada trauma blik cinta x knl dye..=)

Reply

Maudy Mikha Tambayong Reall August 17, 2012 at 6:15 AM

Iy, bener. Kok tau??

Reply

nina August 16, 2012 at 10:42 PM

eka>kalau x slh sbb Ricky kena pukul atau ape ngn polis london sbb disngka pngganas..

Reply

Jahfar Amin August 16, 2012 at 10:42 PM

(Begitulah Kehebatan Nada Cinta)

Sewaktu Saya lihat nada cinta dulu di indosiar…
Sewaktu saya di bandung…

Lebam di Dada Ricky,, kalau tak salah saya!
Dia mendermakan Hati atau jantung ke Tiara anak Rianti dan arga…
Atau boleh jadi sebab vito yang pukul…
Maaf saya sudah lupa!

Reply

Nabila August 16, 2012 at 10:52 PM

Laaaaa ingatkn cinta da mati!!!!!!!!!ermmmm……

Reply

Jahfar Amin August 17, 2012 at 11:30 AM

Saya Bersumpah!

NADA & CINTA

Pasti Bersatu!

Nada Cinta tidak boleh dipisahkan!

Saya cabar anda semua!

Reply

yulita August 16, 2012 at 11:09 PM

sedih nya sy tgk.

Reply

ashman August 17, 2012 at 12:29 AM

tak faham la dari part 1 hingga part 2. cerita die macam mana ye?

Reply

irah August 17, 2012 at 1:16 AM

asal part one dgn two lain?!

Reply

Maudy Mikha Tambayong Reall August 17, 2012 at 6:19 AM

Pencinta Nada Cinta, psti kalian aneh liat episod ini kan?? Soalnya kalo di dsiarkan kehidupan harian Nada dan yg lain, ngga ckp episod Nya, kan NC cuman smpe 244. Jdi tlng ngerti yh

Reply

Gloria Bong Miloslamanya August 17, 2012 at 6:20 AM

Ok kk… Aq ngrti kok

Reply

Zaiton Ab Rahman August 17, 2012 at 7:45 AM

Hi Mikha
I’m your fan. Started loving you since Nada Cinta. Since then I hav been following you in FB, Tweeter and watching your You Tube videos. You are getting better n better in your acting n singing. You have also grown to be a beautiful, sweet n cute lady. Kamu sama Randy cokok sekali tapi Randy milih Michella pulak. Success selalu ya.

Reply

Maudy Mikha Tambayong Reall August 18, 2012 at 9:35 AM

Iy, makasih… Randy bukan milih chella tpi emng mrka cocok

Reply

Jahfar Amin August 17, 2012 at 11:27 AM

*To All Fans Nada Cinta*

Sebenarnya Nada Cinta
mendapat Rating menurun sewaktu ditayangkan di indosiar…

Nada Cinta mendapat rating 3,8 juta rakyat indonesia menonton…
Tetapi menurun saat:
Dewi Sandra, Luna Maya, Olla Ramlan, Dicky Wahyudi dikatakan meninggal!

Sebab itu pihak kru MD…
Mempercepatkan Lakonan mereka!
Sebab itu agak berputar-putar ceritanya!

Reply

nina August 17, 2012 at 8:53 AM

Di malaysia total eps nc ialah 256 krna gk ckup..
@maudy>nanya sma org indon yg fanatik bgt sma nc..=)
kalo dikira ad scene yg Nada pngsan di kubur tp dpotong scene 2 oleh astro..

Reply

Jahfar Amin August 17, 2012 at 11:22 AM

Nada Cinta Mempunyai 244 full episod!

Mengikut MD ENTERTAINMENT!
Tidak boleh kurang dan Lebih…

Kerana Sinetron Nada Cinta sewaktu di tayangkan di Indosiar pada tahun 2011…

Nada Cinta ditayang 2 jam!
Di Indonesia!

Di Malaysia…
Astro ria menayangkan 1 jam 5 iklan dan dipotong sedikit…

Reply

Jahfar Amin August 17, 2012 at 11:33 AM

Kepada Semua yang bingung dengan cerita nada cinta!

Silahkan Cuba buat pengertian!

Kerana cerita nada cinta!
Ditulis dengan hati!
Bukan sekadar tulis!

Reply

Jahfar Amin August 17, 2012 at 11:39 AM

Sewaktu Nada Di kuburan…
Nada pingsan dan dibawa ke rumah sakit…
Dan koma selama 5 tahun…

Begitu juga ricky sewaktu menemani arga dan rianti ke london untuk mengubati jantung berlubang tiara…

Saya tegaskan Ricky terpaksa!!!

Vito bangkrup saat pahang fahmi hancur bisnesnya…

Dia terpaksa pura-pura selingku untuk membuat flora membencinya!

Dan semua mereka sudah tidak sekolah! Mereka sudah kerja!

Reply

nurul August 17, 2012 at 12:24 PM

im so frust astro byk cut cerita nie.. time episod penting pula tu…skrg sudah tertanya….ok xpala jnji best kn..

Reply

Jahfar Amin August 17, 2012 at 12:58 PM

Memang tidak boleh disangkal,
astro telah banyak memotong adegan penting nada cinta…

Tetapi astro tidak boleh disalahkan 100%…

Kerana copy VCD nada cinta yang dibeli astro…
Harus tayang 2 jam!
Tetapi astro terpaksa potong dan tayang 1 jam sahaja…

Maafkan astro…
Kami sentiasa ingin memuaskan pelanggan kami…
Tetapi banyak halangan…

Reply

Zaiton Ab Rahman August 17, 2012 at 1:20 PM

Ya lah potong episode sampai tak leh paham wat happen to Nada, Ricky n Vito. Tengok balik baru leh paham. Anyways tak apa lah cerita pun nak abis. Kat Singapore pun when I see lain sikit. Once again thanks for the update.

Reply

Jahfar Amin August 17, 2012 at 1:03 PM

Nada Cinta

Merupakan Pesaing Terhebat!

Sudah mengalahkan

Bawang Merah Bawang Putih!
Yang memegang
Anugerah Panasonic Awards 2006?

Nada Cinta Menang
Best Of The Best MTV
PLANET AWARDS 2012!

Dan dimasukan 5 pencalonan Sinetron Musical Terbaik Asia!

Reply

ayra mysara August 17, 2012 at 1:05 PM

nada cinta best bngt.tetapi saya aneh bngt liat ceritanya.

Reply

ayra mysara August 17, 2012 at 1:11 PM

cerita nada cinta cerita yg paling best in my life

Reply

Jahfar Amin August 17, 2012 at 1:20 PM

To ayra maysara…

Nada Cinta memang hebat!

Silahkan masuk twitter saya!
http://twitter.com/JahfarAmin1

Reply

Jahfar Amin August 17, 2012 at 1:12 PM

Sebenarnya Astro terpaksa memotong cut adegan tersebut!

Sebab itu agak berputar-putar ceritanya!

Tetapi agak best!

Reply

Zaiton Ab Rahman August 17, 2012 at 1:40 PM

I hav been following NC since episode 1. It has entertain me and fill my heart n tot. Now that it’s ending I will feel empty. No Nada, Cinta, Ricky, Vito and the gang to look forward to. Going to miss them all except for nia and her brother. No Sinetron has ever captured my mind and heart as NADA CINTA. NC really drive me crazy that’s what my boy says to me. From NC I have also learnt Bahasa Indonesia and it’s accent. Love Love NC.

Reply

rabiatul August 17, 2012 at 1:42 PM

Ksian kat Nada n flora sbab punya pacar mcam Ricky n Vito .. Vito tnggalkan flo ad sbb .. Tp ricky trpaksa ikot abg n akk dy prg london ,, tinggalkna nada sendrian n rasti .. Hbis sjaa pengebumian cinta , susan , rina , faris , nia .. Nada koma trus 5 tahun sbab F0bia ngan muzik .. Tu lah Smua orang anggap Ricky jahat .. But truly sdey sngat ,,. : ) .= :(

Reply

Jahfar Amin August 17, 2012 at 2:33 PM

Sebenarnya…:::

Mereka akan bersatu semua!

Sekarang dugaan dan cabaran hidup…
Kini kembali!

Tetapi kita sebagai penonton…
Jadikan ia sebagai pengajaran hidup!

Reply

asam masin August 17, 2012 at 2:24 PM

hampaih, byk sgt potong, part2 yg penting pulak tu. klau tak baca komen, tak tau camna nada bleh pengsan, camna ricky bleh hilang tanpa berita..hampeih nyoir…tu astro kita bayor le..bukan free.. kasi le crita baguih skit..

Reply

Jahfar Amin August 17, 2012 at 2:37 PM

Saya tegaskan!!!

astro tidak memotong banyak!
Hanya 2 minit adegan sebelum iklan!

Tak perlu nak menghina astro!

Nada Cinta memang begitu ceritanya!
Tiada yang salah!
Yang suka tengok!
Yang tak suka! Tak payah tengok!

Reply

Pintu August 17, 2012 at 4:46 PM

bising la jahfar.. diam2 sudah.. menyampah lak bila tgk ko ni dah overexcited.. WTF mannnnn

Reply

Idahhgylerr August 17, 2012 at 7:50 PM

Kalao cinta mati .. Marvin kahwin gan sape ??
Roh dier .. Pikir lah pakai otak ..

Reply

boboisparko August 18, 2012 at 2:50 PM

enthlh marvin khawin ngn spe

Reply

natasya August 25, 2012 at 7:03 PM

yang sebenarnya tu bukan nada,tu cinta.sebaba tu cinta rupa muka nada.nanti lukcy masuk hospital nanti dia kata kau tak sama dengan nada.pas tu dah start…jen jen jen1!!@!

Reply

Leave a Comment