Gambar Isteri-Isteri Salih Yaacob

Gambar Adik Beradik Neelofa Yang Cun Melecun

Gambar Taman Tema Legoland Malaysia Di Nusajaya, Johor

Syarat Permohonan Rebate RM200 Telefon Pintar 3G (Smartphone)

Syarat Dan Permohonan Geran RM1,000 Untuk Usahawan Online

Gambar 3 Lamborghini Kemalangan & Terbakar Di Lebuhraya PLUS

Borang BR1M

Sinopsis Filem Kongsi | Trailer

by Ezany-Kun in Filem,Sinopsis,Trailer

Kongsi merupakan sebuah filem aksi komedi arahan pengarah muda yang sedang meningkat naik iaitu Farid Kamil yang sebelum ini pernah mengarah filem Rempit V3 – Samseng Jalanan. Pelakon yang membintangi filem Kongsi ialah Farid Kamil, Fizo Omar, Shaheizy Sam, Norliana Samsudin dan Zul Handyblack.

Filem Kongsi bakal menemui anda dipawagam pada tahun 2011, tarikh tayangan masih belum ditetapkan lagi. Jangan lupa nantikannya, Lu Langsi Lu Mati.

Sinopsis Filem Kongsi

Filem aksi komedi dengan tagline Lu Langsi Lu Mati mengisahkan penyiasatan ASP Shariff (Fizo Omar) terhadap kes pembunuhan di kalangan kumpulan kongsi gelap di Kuala Lumpur. Kumpulan daripada pelbagai bangsa itu menjadi huru-hara dengan kehadiran pembunuh upahan, Tumulak (Shaheizy Sam) yang melakukan pembunuhan untuk menebus hutangnya. Penyiasatan ASP Shariff dan Detektif Maya (Norliana Samsudin) dilakukan tanpa mengetahui siapa pembunuhnya dan sukar untuk mendapatkan maklumat kerana Tumulak licik dan bergerak sendirian. Segala ancaman dilakukan Tumulak sebenarnya didalangi Kimpedu (Zul Handyblack) yang mengupah Tumulak untuk menghuru-harakan kumpulan kongsi gelap kerana ingin menakluk kawasan Kuala Lumpur.

Pada masa sama, Tumulak mempunyai dendam peribadi terhadap ASP Shariff. ASP Shariff juga diugut apabila anak dan isterinya diculik tetapi ia tidak mematahkan semangatnya menjalankan tugas.

Sumber – sinemamalaysia.com

Related posts:

  1. Sinopsis Filem Janin | Trailer
  2. Sinopsis Filem Hantu Kak Limah Balik Rumah | Trailer
  3. Sinopsis Filem Haq | Trailer
  4. Sinopsis Filem Khurafat – Perjanjian Syaitan | Trailer
  5. Sinopsis Filem Dalam Mihrab Cinta | Trailer

Leave a Comment