Gambar Isteri-Isteri Salih Yaacob

Gambar Adik Beradik Neelofa Yang Cun Melecun

Gambar Taman Tema Legoland Malaysia Di Nusajaya, Johor

Syarat Permohonan Rebate RM200 Telefon Pintar 3G (Smartphone)

Syarat Dan Permohonan Geran RM1,000 Untuk Usahawan Online

Gambar 3 Lamborghini Kemalangan & Terbakar Di Lebuhraya PLUS

Borang BR1M 3.0 2014

Sinopsis Sehangat Asmara | Astro Mustika HD (134)

by Ezany-Kun in Sehangat Asmara

Sebuah lagi drama adaptasi novel karya Aisya Sofea iaitu Sehangat Asmara akan bersiaran pada 21 Januari 2013 ekslusif hanya di Mustika HD 134 bagi menggantikan drama Adam & Hawa yang mendapat sambutan yang begitu hangat.

Drama bersiri sebanyak 33 episod ini dibintangi pelakon utama yang hebat iaitu  Adi Putra, Rita Rudaini, Shahrizal Jaszle, Afzan Rahman, Izreen Azminda, Nur Fureena

Link: Video Drama Sehangat Asmara Full Episode

Sinopsis Drama Sehangat Asmara

Cinta pandang pertama Kamalia Nalwa dan Zainal Arief memutikkan cinta dan berakhir dengan perkahwinan di London tanpa restu keluarga.

Kebahagiaan mereka tiba-tiba terhenti. Zainal terpaksa pulang ke tanah air dengan janji bahawa dia akan kembali lagi. Selama sembilan tahun lamanya, Zainal tidak pernah pulang sedangkan Kamilia terus menanti dengan air mata dan sengsara.

Tanpa diduga, Zainal muncul kembali. Datangnya untuk menuntut Misya, anak comel yang selama ini ‘disembunyikan’ oleh Kamilia. Dendam kesumat Kamilia terhadap Zainal tidak pernah padam. Anehnya, ‘dendam rindunya’ terhadap lelaki itu lebih kuat dan mengusik perasaannya.

Benarkah dia membenci lelaki itu? Hipokritkah Zainal ketika mengatakan bahawa hanya Kamilia yang bertakhta di hatinya?

Video Teaser Drama Sehangat Asmara

Related posts:

  1. Sinopsis Adam & Hawa | Astro Mustika HD (134)
  2. Sinopsis Asmara 2 | Slot Lestary TV3
  3. Video Adam & Hawa Episod Akhir 80
  4. Asmara 2 Episode Akhir | 31 Mei 2011
  5. OST Asmara 2 | Asfan – Terhenti Di Sini

{ 46 comments… read them below or add one }

mrs. 123 January 10, 2013 at 2:36 PM

boleh lahh~~ tak kenal maka x cinta kan?

Reply

mamipenang January 10, 2013 at 4:05 PM

bravo for Adam n Hawa. Suka AdiPutra, tapi kalau ganti Rita dgn Nabila Huda rasanya lagi umphhh. Nabila punya ekspresi lagi kaw.

Reply

ejah January 10, 2013 at 5:15 PM

best cite sehangat asmara n pelakon smua oke2
pe pom penangan adam & hawa tiada tandingan
drama terbaik……………..

Reply

pencinta novel January 10, 2013 at 8:14 PM

perghhhh….

Novel favourite zaman sekolah dulu nih….

Reply

farizilinah January 10, 2013 at 10:47 PM

Sok nak p cari novel sehangat Asmara ne pulak… apsal Rita rudaini arrr… nape x nabila huda.., nabilah huda smua aksi dia buleh.. Rita cuma blh bwk watak slow je.. sehangat Asmara ne bape episode?

Reply

Yuna85 January 11, 2013 at 12:07 AM

X sabar nk tggu drama br sehangat asmara…novelnya mmg best…pelakon2 nye pn menarik…

Reply

mama siti January 11, 2013 at 12:07 AM

Sehangat Asmara mmg best..apa-apa pun kita tggu, mampu tak rita bwa watak Kamalia, dia kan bpengalaman.

Reply

chelsy January 11, 2013 at 12:27 AM

Nice… i like!!! Hopefully much better than A&H.

Reply

marlynn January 11, 2013 at 1:14 AM

novel sehangat asmara ni bestttttttt sangattttt… Harap dramanyer pun best lah

Reply

prostreet January 11, 2013 at 1:15 AM

kalau Aaron & Rita yg digandingkan dlm crite ni, rase2 best tak??

Reply

adamain January 13, 2013 at 8:33 PM

Kalau gandingan Rita dgn Aaron dah jadi cerita “Rahsia Hati” la pulak… sblm ni mmg best… drama 40 episod.

Reply

prostreet January 14, 2013 at 10:49 PM

btul tu… citer “Rahsia Hati” mmg best, bila la plak bleh tgk gandingan Aaron & Rita ni lg skali…

Reply

pyar January 26, 2013 at 8:33 PM

setuju..lakonan rita sgt hidup…minat dia dari drama rahsia hati… muka Adi romantik ssuai gitu…

Reply

Sehangat Asmara January 11, 2013 at 8:47 AM

konflik akan melanda….
jiwa anda tidak akan tenang bersama sehangat asmara..

Reply

asidah January 11, 2013 at 6:02 PM

adi putra gan rita rudaini mmg pasangan paling sesuai tuk watak2 dlm novel sehangat asmara…novel paling best skali…lg best dari ombak rindu…

Reply

anna January 11, 2013 at 8:11 PM

xsbr nak tngok sehangat asmara ni…

Reply

asampedas January 12, 2013 at 12:08 AM

Antara novel yg terbaik dn Adi Putra antara plakon llaki yg hebat…

Reply

miss sweety January 13, 2013 at 12:35 AM

salam……Kita akan saksikn apakah citer ni akan buat semua org emo seperti Adam nHawa….Sehangat Asmara gandingan pelakon yg hebat,Rita Rudaini dn Ady Putra…..kita akan tunggu apakah jln citernya sama dalam novel atau jauh lari dri landasan….setakat sikit2 bleh diterima kot….Thanks alot to azany klau dpt upload citer ni utk tontonan kami yg xde ASTRO…jasamudikenang sokmo.

Reply

siti naharin January 13, 2013 at 3:28 AM

Harap2 best la cite ni…adi putra mmg terbaik tp x tau la si rita
ble bw watak kamelia dgn baik atau x…harap2 lakonan rita terbaik macam nadia..hurmmm

Reply

Izham January 13, 2013 at 4:52 AM

kalo Aqasha & Rita digandingkan lg serasi kot. ermm…

Reply

finas January 14, 2013 at 10:05 AM

suke rita rudaini bergandingan dgn syamsul yusof dlm cter ameera…pepun adi pon ok…..

Reply

che da January 14, 2013 at 10:59 PM

antara banyak2 penulisan aisya sofia yang bast sekali adam dan hawa dan jauh

Reply

mie January 15, 2013 at 5:09 AM

Jauh…telemovie, saya baru tengok, citer pun xsyok, too boring… heroin Fauziah Ghous sgt memboringkan…harap2 SA nig sebaik novelnya….

Reply

puteri_bongsu98 January 15, 2013 at 5:54 PM

Ezany ada drama sehangat asmara episod semalam x?
Saye tak dpt tgk lah malam tadi

Reply

Hawani January 16, 2013 at 7:34 AM

bukan drama sehangat asmara strt 21 januari ni ke…rasenye la klu xsilap

Reply

puteri_bongsu98 January 16, 2013 at 6:02 PM

Oooo…. Bkn 14 aribulan erk?

Reply

puteri_bongsu98 January 16, 2013 at 9:01 PM

Terima kasih kerana gtau…

Reply

zanna January 16, 2013 at 10:43 AM

please!!!!!!! nanti upload sehangat asrama jugak…

Reply

puteri_bongsu98 January 16, 2013 at 6:07 PM

Kalau ezany upload sehangat asmara gtau lah ye… Saye mesti akan tengok!!!

Reply

lol January 18, 2013 at 12:11 PM

hehhehe.. nak tau ada ke xde SA kat sini, u dtg le check page nih on 21st dan seterusnya…:)

Reply

sumone January 16, 2013 at 12:33 PM

rita pun ok gak..yg penting support cite melayu

Reply

shida January 16, 2013 at 6:01 PM

Wow……..best gile cite sehangat asmara minta2 sama cam novel…….

Reply

mama January 19, 2013 at 12:10 AM

novel dia best sgt…emosi…harap drama nnt pon sehebat jln cerita novel….x sabar tunggu isnin

Reply

Kak Ruby January 19, 2013 at 12:58 PM

Excited nak tengok SA, especially lakonan Adi Putra. Adi Putra kalau bawa watak romantik alamakkk…cair hatiku ini…tapi kalau bawak watak antagonis takutttt….

Reply

Dak_Baek January 20, 2013 at 12:44 PM

Luv akaq Rita!!! Cun sgttt aweks muda gituh! padan skli ngn Adi klu ngn AA pom ganteng bisak kok! ngeh-3… xsabaq nih tgk akaq Rita…….

Reply

miss sweety January 21, 2013 at 10:18 PM

Salam…….ape khabar teman2 di blog ni…..adakah lgi teman2 catter adam n hawa seperti nenek fa,virgo,teja wafa and others……xkn xnk komen kt blog mr.ezany ni mengenai drama SEHANGAT ASMARA….marilah kita menghangtkan lgi dgn komen yg hangat2.kita rasai pula mcm mn emosi semua bila memberi komen adakah ia sepanas komen ADAM DN HAWA…..kena tggu la ye….thanks to ezany klau u upload drama ni utk kami yg xde astro dn mustika hd…

Reply

TejaWafa January 24, 2013 at 10:45 PM

Salam. Miss sweety kita ada je sini….baca komen2 kwn2 ;) sya suka novel SA & pelakon2 nya….happy watching! ❤

Reply

gee January 22, 2013 at 6:58 AM

sehangat asmara akan terus mencuitkan hati dan perasaan penonton…all the best..and tq so much to ezany kerana tak jemu2 menguploadkan siri drama sejak drp adam dan hawa lagi…

Reply

Virgo January 22, 2013 at 6:58 PM

Assalam miss sweety & kawan2 diblog ezany : nenek fa, Ani, kak yam, zara aina & rusnita ( yg sudi menjadi kawan FB ) miss sweety tq masih ingat kat I walaupun dh lama kita tk bertemu disini ya.
Para pengkritik tengah warming -up,baru 1st episode. Tengok lah sikit lagi nnti,mesti laju aje blog ni .Esp. nenek fa & Ani tu.
Sebenarnya, I tk minat sgt dgn Rita ni sbb sepatah kata Farizilinah , Rita ni selalu aje bawak watak slow,muram, sedih dan yg seumpamanya. Tapi oleh kerana ramai yg convince i tengok cerita ni, I tengoklah juga. Sepatah kata mrs 123 “boleh lahh— tak kenal maka tak cintakan” Harap2 ianya menjadi drama yg menarik utk kita tontoni.

Reply

pyar January 26, 2013 at 8:37 PM

lakonan Rita “rahsia Hati” sgt romantik dgn aaron..mcm real..now nak tgk rita dgn Adi pula…ssuai sgt2…balik2 ulang vt mrk ni…so sweet

Reply

zmi February 11, 2013 at 10:54 AM

Saya suka gandingan Rita dgn Adi, sesuai . Ceritanya menarik. Mungkin akan lebih menarik dari Adam da Hawa. Aaron Aziz memang handsome tapi tak dapat menjiwai watak Adam dengan baik….

Reply

syakirah amni April 9, 2013 at 8:56 PM

saya tak suka adam dan hawa tu sebab ain tu suka je marah am kesian am dengar je kerenah ain tu

Reply

Yunreen February 18, 2013 at 11:15 PM

So far dh tgok 12 episode y di upload, cite mmg x lari dr novel..plot2 penting suma diperincikan…gandingan y melatop…bla tgok cite smpi bole senyum2 kambing sndr n mlalak bbaldi2 kira melatop la cite tue…besh besh…

Reply

nori March 21, 2013 at 3:49 PM

alhamdulillah…..dah dpt tengok sampai episod 27…..so tunggu next week episod 28 – 30. almost finishing….mmg best citernye…..dah baca novel 3 kali tapi masih nak tonton jugak sbb drama ada aditional scene…eg role si mimie tu

Reply

syakirah amni April 9, 2013 at 8:52 PM

ala nak habis dah sehangat asmara tak bis la tak de sehangat asmara

Reply

amir mustaqim August 27, 2013 at 4:01 PM

perrggghh..x sbar nk tggu kmuncak episod drama ‘sehangat asmara’..tggl bpe episod sje ag,arap2 dpat tnton smpai hbis..

Reply

Leave a Comment