Gambar Isteri-Isteri Salih Yaacob

Gambar Adik Beradik Neelofa Yang Cun Melecun

Gambar Taman Tema Legoland Malaysia Di Nusajaya, Johor

Syarat Permohonan Rebate RM200 Telefon Pintar 3G (Smartphone)

Syarat Dan Permohonan Geran RM1,000 Untuk Usahawan Online

Gambar 3 Lamborghini Kemalangan & Terbakar Di Lebuhraya PLUS

Borang BR1M

Sinopsis Sinetron Benci Jadi Cinta @ Astro Ria | Sinetron Ganti Nada Cinta

by Ezany-Kun in Benci Jadi Cinta,Sinetron

Sinetron Nada Cinta yang bakal tamat pada 28 September 2012 akan digantikan dengan sinetron Benci Jadi Cinta. Sinetron ini merupakan adaptasi daripada drama korea yang bertajuk My Girl, akan menemui anda pada 1 Oktober 2012 pada pukul 6.30 petang di Astro Ria.

Berikut adalah senarai pelakon dalam sinetron Benci Jadi Cinta:

Nia Ramadhani
Jonathan Frizzy
Fathir Muchtar
Donita
Nuri Maulida
Rezky Aditya
Basuki
Kaharudin Syah
Ivanka Suwandi
Hj.Endang

Sinopsis Sinetron Benci Jadi Cinta

Alya, adalah gadis cantik yang bekerja sebagai seorang pemandu wisata. Raharjo, ayahnya, seorang penjudi yang memiliki banyak hutang. Tapi Alya selalu menemukan cara untuk melunasi seluruh hutang ayahnya itu.

Reihan Setyawan merupakan satu-satu satunya ahli waris dari pemilik jaringan hotel terbesar di Indonesia. Tasya adalah pacar Reihan. Ia seorang atlet bulu tangkis terkenal di dunia. Kesibukannya bertanding dari satu kompetisi ke kompetisi lain, membuat Tasya selalu melakukan perjalanan jauh ke beberapa negara. Namun cintanya yang teramat besar pada Reihan, membuatnya kembali ke Indonesia.

Reihan tak sengaja menabrak Alya dan membawanya ke rumah sakit. Pada saat yang sama, Reihan mendapat masalah karena harus menjamu beberapa tamu dari Jepang, sementara ia tidak memiliki pegawai yang bisa berbahasa Jepang. Saat itu, Reihan tak sengaja melihat kartu nama Alya. Disitu tercantum bahwa Alya menguasai bahasa Jepang. Reihan pun menggunakan jasa Alya. Berkat pelayanan Alya, para investor dari Jepang yang sangat potensial itu menikmati keberadaan mereka selama berada di tempat Reihan.

Hermawan (Kakek Reihan) menghendaki agar bisa bertemu dengan cucu perempuannya sebelum ia meninggal. Reihan pun berencana untuk meminta Alya berpura-pura sebagai cucu kakeknya yang telah lama hilang itu. Sementara Reihan terus berusaha mencari sepupunya yang sebenarnya.

Untuk sementara waktu rencana itu berjalan lancar dan pencarian yang dilakukan Reihan terhadap sepupunya juga mengalami kemajuan. Yang lebih penting, kesehatan Hermawan mulai membaik berkat kehadiran Alya. Diam-diam Alya sendiri mulai jatuh cinta pada Reihan.Tapi tanpa sepengetahuan Alya, rupanya, Reihan pun tertarik dengannya.

Trailer Sinetron Benci Jadi Cinta

Related posts:

  1. Sinopsis Sinetron Benci Bilang Cinta
  2. Sinopsis Sinetron Cinta Melody @ Astro Ria | Sinetron Ganti Kejora Dan Bintang
  3. Sinetron Bukan Diriku Ganti Cinta Kirana | Sinopsis | Astro Ria
  4. Sinetron Kejora Dan Bintang Ganti Bukan Diriku | Astro Ria
  5. Sinopsis Sinetron Nada Cinta @ Astro Ria | Trailer

{ 25 comments… read them below or add one }

Suhaibah naky September 22, 2012 at 12:49 PM

Sedih la sbb sinetron Nada Cinta dah nak TAMAT….x dak sinetron lain yg blh kalah kan sinetron Nada Cinta sbb sinetron Nada Cinta Memang terbaik…..
Harap harap nanti klau sinetron Benci Jadi Cinta TAMAT , Akan ganti sinetron baru yg dilakonkan oleh Mikha n Randy juga….

Reply

piyu October 1, 2012 at 6:45 PM

yup nada cinta mmng terbaik

Reply

calista lydiana September 26, 2012 at 5:25 PM

setuju banget.

Reply

AQILAH RAZALI September 28, 2012 at 10:54 AM

TOLONG LAH MAINKAN SEMULA SINETRON NADA CINTA PLEASE

Reply

Naky suhaibah Vinta September 29, 2012 at 12:49 AM

Sedih la sbb nada cinta dah TAMAT…..klau blh tolong la putar kan semula nada cinta.. ..NADA CINTA Akan selalu di hati selamanya:…ALL THE BEST….NADA CINTA Akan selalu SUKSES….nada CINTA adalah sinetron atau pun gambar yg terbaik dlm dunia….nada CINTA Nombor 1….

Reply

mieza October 1, 2012 at 9:18 AM

yup setuju sgt…..mmg bes sgt…x sia2 tngu epsd die smpi brts xpela nti kan randy nk blakon ngn elfira loy…blehla tgk… trubat rindu kt lakonan randy

Reply

husna eyza October 1, 2012 at 5:20 PM

tolong msokkan cite ni bole tak :D

Reply

vala October 25, 2012 at 12:09 PM

penghujungg dy app ?? t0lloongg sy tia sbarr sua nniiee !!

Reply

Lily October 1, 2012 at 7:22 PM

Berapa episode ek cite ni?
Kalau sikit je bolehlah nak follow..

Reply

faten October 1, 2012 at 10:38 PM

ezany, upload la cite nie lak…nak tgk gak…

Reply

ATIQAH EKA October 2, 2012 at 4:28 PM

ane nyerr ctew benci jadi cinta!x best ahh gniy!

Reply

shilla October 2, 2012 at 7:34 PM

Nada Cinta mmg cter yg plg best yg pnh aku tgk.. tp sdih sbb da tamat.. :’(

Reply

homosapien October 2, 2012 at 8:18 PM

nada cinta,,meleret2..byk psiko,,,

Reply

nyiella delova October 21, 2012 at 2:54 PM

ya….stuju… kdng2 xlogik..
tpi best jg..

Reply

lya October 3, 2012 at 1:13 PM

upload lah lg cite benci jd cinta nie.. thnx..

Reply

ATIQAH EKA October 11, 2012 at 11:03 PM

lambat ag kerr nk upload ctew nih ! nk tngk jgak ! pleez !

Reply

Kiena October 22, 2012 at 2:36 PM

Hopefully akan diletakkan cite dalam hati ada taman lakonan randy and elfira kat sini..

Reply

auni nabilah October 22, 2012 at 4:17 PM

cerita nada cinta bukan best po …….

Reply

auni nabilah October 24, 2012 at 12:17 AM

cerita benci jadi cinta lagi best ……………………

Reply

sachi shidae October 26, 2012 at 8:45 PM

benci jdi cinta lgi best…

Reply

yuyabayy October 28, 2012 at 1:15 AM

benci jadi cinta terbaekkk,suke nia cute cgt

Reply

riya October 29, 2012 at 2:14 PM

NaDA CinTA is d Best SINetrON in The WorLD!!!
MIkha LooKInG Good n MiCHella@CHeLLA looking GOrgeous yeah!!
So KEEp RocKINg in the NAda CInta!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reply

asam boi October 31, 2012 at 12:21 AM

benci jadi cinta lg best dr nada cinta..takde la macam nada cinta byk yg tak logik

Reply

hanis anis afiqah steady November 10, 2012 at 5:43 PM

aq kngen bnget sma nda cinta ….

Reply

bdx November 13, 2012 at 3:41 PM

ape tajuk sinetron ganti citer benci jadi cinta?
kan citer ni dh nk abes…
x sangka citer ni kejap je,x mcm sinetron nada cinta lame sikit…

Reply

Leave a Comment