Gambar Isteri-Isteri Salih Yaacob

Gambar Adik Beradik Neelofa Yang Cun Melecun

Gambar Taman Tema Legoland Malaysia Di Nusajaya, Johor

Syarat Permohonan Rebate RM200 Telefon Pintar 3G (Smartphone)

Syarat Dan Permohonan Geran RM1,000 Untuk Usahawan Online

Gambar 3 Lamborghini Kemalangan & Terbakar Di Lebuhraya PLUS

Borang BR1M

Sinopsis Sinetron Nada Cinta @ Astro Ria | Trailer

by Ezany-Kun in Astro Ria,Nada Cinta,Sinetron,Sinopsis,Trailer

Simopsis Sinetron Nada Cinta

Faris adalah anak orang kaya raya dan terpandang yang sedang menjalin hubungan dengan Rina, seorang guru musik dari keluarga biasa. Hubungan ini ditentang oleh Tirta, ayahnya. Faris dipisahkan dan dipaksa menikah dengan Nia. Sementara itu Rina ternyata hamil dan melahirkan anak perempuan yang kemudian diculik oleh adik Nia dan dibuang di panti asuhan.

Enam belas tahun kemudian, Nada, anak perempuan yang dulu dibuang oleh adik Nia, kini sudah tumbuh menjadi remaja yang cantik dan sangat mencintai musik. Nada selalu dibayang-bayangi keinginan untuk segera bertemu orang tuanya yang entah ada di mana. Nada nekat kabur ke Jakarta.

Ketika tiba di Jakarta Nada nyaris tertabrak mobil tapi berhasil diselamatkan oleh Rina. Sayangnya pertemuan anak dan ibu ini tidak membuat mereka menjadi dekat.

Nada kini bergabung dengan pengamen jalanan. Lalu Nada dan teman-temannya membangun sebuah warung di depan sekolah mewah, di mana Rina ternyata mengajar musik di sini.

Nada kembali bertemu dengan Rina. Ketertarikan yang sama terhadap musik perlahan-lahan membuat mereka semakin dekat. Sementara itu Ricky, siswa favorit di sekolahan ini, terpesona dengan kemampuan menyanyi Nada. Hal ini membuat Rasty, pacar Ricky, menjadi cemburu dan ingin menghancurkan Nada. Rasty selalu berusaha menyingkirkan Nada.

Kemudian diketahui bahwa Rasty ternyata adalah anak Faris dari Nia. Akankah Rasty dan Nada memperebutkan cinta Ricky seperti kedua orang tua mereka dulu? Atau akankah ini membuat Faris kembali kepada Rina??

Pelakon Sinetron Nada Cinta

Mikha Tambayong , Randy Pangalila , Michella Putri , Dewi Sandra , Luna Maya , Primus Yustisio , Dicky Wahyudi , Olla Ramlan , Kieran Sidhu , Dewi Siska , Lita Suwardi , Hanna Hasyim , Egi Fedly , Piet Pagau , Erly Ashy

OST Sinetron Nada Cinta

I Need You – Randy Pangalila dan Mikha Tambayong
Ya Sudahlah – Bondan Prakoso feat Fade 2 Black

Trailer Sinetron Nada Cinta

Related posts:

  1. Sinopsis Sinetron Hingga Akhir Waktu @ Astro Ria | Trailer
  2. Sinopsis Sinetron Kawin Masal @ Astro Ria | Trailer
  3. Sinopsis Suria Di Cordoba @ Astro Prima | Trailer
  4. Sinetron Bukan Diriku Ganti Cinta Kirana | Sinopsis | Astro Ria
  5. Sinopsis Sinetron Cinta Melody @ Astro Ria | Sinetron Ganti Kejora Dan Bintang

{ 12 comments… read them below or add one }

Amira Batrisya February 7, 2012 at 4:39 PM

bes la cerita nada cinta……………………….. i like it

Reply

Nina February 10, 2012 at 12:36 PM

haha,, that was so awesome :)

Reply

kapten zakuan March 9, 2012 at 7:45 PM

awak minat nada cinta ke.
.

Reply

fatin khairinisa April 1, 2012 at 7:17 AM

kat mana nak tenguk citer nada cinta dalam youtube

Reply

hana April 8, 2012 at 5:13 PM

Pegi kat link ni:

ezany-kun.com/sinetron-nada-cinta-full-episode-video/

Reply

nur kamilah April 25, 2012 at 10:43 AM

wah besnyrrrrrrrrrr nada cinta i like this drama huhuhu.

Reply

bdaxx taipink May 19, 2012 at 12:37 PM

^-` bezz glew weyh

Reply

nurul husna hanani August 3, 2012 at 10:05 PM

nada cinta i like this drama……nada the best

Reply

flowerhoney ieka August 14, 2012 at 9:02 PM

rina ,faris ,susan dgn nia cm ner lak?? meninggal atau hidup???

Reply

shera September 7, 2012 at 11:03 AM

x faham le cerita nada cinta ni.kata last eps 244 tapi cerita dia mcm ada lagi je.rasanya ada lagi cerita nada cinta selepas 244

Reply

humairah September 8, 2012 at 1:05 PM

dekat indonesia,citer nada cinta nie 1 jam setengah,sbab tu kat sane 244,kat sini 260..

Reply

putri niella cahya April 3, 2013 at 8:17 PM

kenapa senetron nada cinta gak tayang lagi…atau nada cinta season 2

Reply

Leave a Comment