Gambar Isteri-Isteri Salih Yaacob

Gambar Adik Beradik Neelofa Yang Cun Melecun

Gambar Taman Tema Legoland Malaysia Di Nusajaya, Johor

Syarat Permohonan Rebate RM200 Telefon Pintar 3G (Smartphone)

Syarat Dan Permohonan Geran RM1,000 Untuk Usahawan Online

Gambar 3 Lamborghini Kemalangan & Terbakar Di Lebuhraya PLUS

Borang BR1M

Siti Kelembai | TV3

by Ezany-Kun in Drama Bersiri,TV3

Aku agak tertarik dengan tajuk drama bersiri terbaru slot lagenda tv3 iaitu Siti Kelembai. Anda boleh baca sinopsis Siti Kelembai di sini. Apa itu kelembai sebenarnya? Aku cuba google dan terjumpa maksud Sang Kelembai kat wikipedia.

Maksud Sang Kelembai:

Sang Kelembai merupakan makhluk ghaib yang menghuni hutan tertentu di beberapa tempat di Malaysia. Sesetengah tempat dipanggil Sang Gedembai. Sang Kelembai mempunyai kuasa sakti yang boleh menyumpah sesiapa sahaja menjadi batu. Sang Kelembai biasanya berada di dalam hutan dan pantang kepada bunyi bising ketika berada di dalam hutan. Jika Sang Kelembai tertarik dengan bunyi tersebut, Sang Kelembai akan menegur. Manusia atau binatang yang ditegur akan menjadi batu.

Sekarang dah faham kenapa drama ini diberi tajuk Siti Kelembai? Ini bermakna, kalau perempuan yang bernama Siti menegur (marah) sesorang, orang itu akan menjadi batu. Menarik bukan drama ini.

Related posts:

  1. Sinopsis Jangan Bunuh Matahariku | TV2
  2. Sinopsis Filem Magika Arahan Edry Kru
  3. Ujibakat Raja Lawak Musim 5
  4. Perasmian Pembukaan Blog Ezany-Kun Versi WordPress
  5. M Rajoli Meninggal Dunia Akibat Sesak Nafas

{ 4 comments… read them below or add one }

sweet September 28, 2010 at 1:17 PM

nk sgt tgk cte ni sbb ada norliana samsudin ;(
tv xdok nk dwload klu pakai UNIFI boleh la

Reply

Ezany-Kun September 28, 2010 at 5:54 PM

aah.. best gak dia berlakon.. 1st time tgk dia berlakon cite adnan sempit.. kalau tak boleh download.. tgk online kat youtube jer la..

Reply

mario September 28, 2010 at 4:19 PM

perghhh…aku kagum betul dgn labelling ko tu…lagi panjang dari n3 aku…haha

Reply

Ezany-Kun September 28, 2010 at 5:57 PM

haha.. saje jer aku nak test power.. tu yg buat label panjang2.. nak tengok laku tak keyword download.. :D

Reply

Leave a Comment