Gambar Isteri-Isteri Salih Yaacob

Gambar Adik Beradik Neelofa Yang Cun Melecun

Gambar Taman Tema Legoland Malaysia Di Nusajaya, Johor

Syarat Permohonan Rebate RM200 Telefon Pintar 3G (Smartphone)

Syarat Dan Permohonan Geran RM1,000 Untuk Usahawan Online

Gambar 3 Lamborghini Kemalangan & Terbakar Di Lebuhraya PLUS

Borang BR1M 3.0 2014

Snowalk @ I-City Shah Alam | Gambar

by Ezany-Kun in Gambar,Pelancongan

snowalk icity

Taman tema Snowalk di I-City, Shah Alam telah pun dirasmikan pembukaannya pada Hari Krimas tahun lepas (25 Disember 2010). Ianya merupakan taman tema salji terbesar di Malaysia dan bernilai RM20 juta.

Antara tarikan utama bagi pengunjung Snowalk ialah iglu, istana, kapal dan jambatan gantung yang diperbuat daripada salji dan diserikan dengan cahaya lampu berwarna-warni. Terdapat juga pelbagai permainan musim salji yang disediakan di Snowalk iaitu gelanggang luncur ais, keretapi, gelongsor salji dan beberapa permainan kanak-kanak.

Tiket untuk masuk ke taman tema Snowalk adalah sebanyak RM25 bagi orang dewasa dan RM20 bagi kanak-kanak. Bayaran yang dikenakan itu termasuk dengan baju sejuk. Kasut pula boleh disewa dengan bayaran sebanyak RM10.

Snowalk dibuka pada jam 10 pagi hingga 1 pagi untuk hari Isnin hingga jumaat, manakala pada jam 10 pagi hingga 2 pagi pada hari Sabtu, Ahad dan cuti umum. Taman tema ini sesuai untuk dikunjungi oleh semua golongan umur dan keluarga.

p/s: Tadi cik semut kata ngigau nak main salji kan. Jom pergi Snowalk nak, hehe.

Gambar-gambar ketika masih dalam proses pembinaan Snowalk.

snowalk icitysnowalk icitysnowalk icitysnowalk icity

Related posts:

  1. Kuala Lumpur City Walk DiBuka Februari 2011 | Gambar
  2. Majlis Perkahwinan Datuk Wan Mohamad Sani Salleh Dan Datin Fatimah Dalilah Omar | Gambar
  3. Rakyat Malaysia Cuti Umum Pada 16 September Sempena Hari Malaysia
  4. Anda Ada 60 Saat | Menang RM500,000
  5. Keputusan Separuh Akhir Kedua AFF Suzuki Cup Vietnam Vs Malaysia

{ 50 comments… read them below or add one }

sweet January 9, 2011 at 4:54 AM

wow dah mcm kt mines wonderland je ade ice2 ni..
xde mase lg nak pegi, bz ngan keje sekolah insyaAllah dlm masa terdekat pegi sana.dekat ngan umh je pon ;p jom la, main luncur salji. ahah, bleh ke?

Reply

Ezany-Kun January 9, 2011 at 10:28 PM

takpe.. tunggu la bila dah ade masa free nnt baru pegi.. ape yang bleh.. kalo main luncur salji tak reti la.. :p

Reply

noorasyikin osman November 9, 2012 at 2:08 PM

blh x emel utk saya price terkini utk masuk i-city

Reply

azizan4444 January 9, 2011 at 8:12 AM

aku x sampai lg dlm ni..klu takat i city tu pernah la..nak jgk masuk ni..cm menarik je.huhu

Reply

Ezany-Kun January 9, 2011 at 10:29 PM

nnt ajak gewe pegi.. hehe..

Reply

akubiomed January 9, 2011 at 10:56 AM

Teringin juga hendak pergi I-City bawa famili. Beberapa kali pergi naik Genting tapi tak masuk-masuk taman ais kat sana

Reply

Ali ridha January 9, 2011 at 4:38 PM

tolong bawa saya sekali.

Reply

Ezany-Kun January 9, 2011 at 10:50 PM

uish.. suruh org bawak pulak.. haha..

Reply

Ezany-Kun January 9, 2011 at 10:30 PM

dah ade kat shah alam ni sng sket la nak g kot..

Reply

Ali ridha January 9, 2011 at 4:35 PM

seperti berada di Istana ais.
pembuatan mesti memakan masa.
termasuk membeli bahan mentah.

Ps : bila aku nak pergi sana ye.

Reply

Ezany-Kun January 9, 2011 at 10:30 PM

bila2 ade free pegi la.. :D

Reply

etomyam January 9, 2011 at 8:37 PM

belum sempat pergi lagi lah pulak, ahri tu dah sampai ke pintu pagar dah, tetiba budak2 tak nak huhu

Reply

Ezany-Kun January 9, 2011 at 10:32 PM

la.. gitu pulak.. ingatkan budak2 suka tempat camni..

Reply

ebanana January 9, 2011 at 8:37 PM

satu hari nanti kita akn pergi jugak :D

Reply

Ezany-Kun January 9, 2011 at 10:33 PM

insyaallah.. ade rezeki sampai la tu..

Reply

Fitrihadi January 9, 2011 at 10:01 PM

wahhh cam best je ni… cool!! mau pegi lah camni heehee

Reply

Ezany-Kun January 9, 2011 at 10:34 PM

sila pegi.. mmg cool.. hehe..

Reply

eikieyn February 8, 2011 at 9:50 AM

Kin yang keje kat icity ni sendiri pon tak pegi lg. cam mahal sangat lar. rm25 sorang. lagi mahal dr genting. :P tunggu review dari org ramai dlu la kot, klau best baru pegi. :D :D :D ke ade org nk sponsor??

Reply

lesungpipit April 5, 2011 at 11:42 PM

i-city ni dari dlu mase nk msuk free,smpai skang still rmai lg even dh kne cas rm10 sbijik kete,tetap ramai!!! masuk semata2 nk tngok lampu!!! huhu x phm aku.. bosan dh tmpt ni..

Reply

jmmy April 12, 2011 at 11:29 AM

apa permainan yang menarik utk kanak-kanak kat tempat salji ni..

Reply

atik July 12, 2011 at 5:45 PM

nak pegi la weekend ni..hihi

Reply

erna September 10, 2011 at 5:18 PM

nak pergi ict , tapi ict tu kat mne erk? soryy , saya baru dok sini, tak tahu pulak hekhek

Reply

Seha October 30, 2011 at 7:30 PM

Cuti hari raya haji ni….ahad 6 November 2011 , I-city buka tak?

Reply

Ezany-Kun October 31, 2011 at 3:13 PM

rasanya public holiday mmg ade buka..

Reply

justin fairul November 28, 2011 at 9:14 PM

salam’nk tye masuk snowalk kasut sukan blh bawa tak.so x pyah sewa.tq

Reply

Ezany-Kun November 28, 2011 at 9:47 PM

insyaAllah boleh je.. :)

Reply

justin fairul November 29, 2011 at 3:55 PM

srung tangan blh bawa sendiri x

Reply

Ezany-Kun December 2, 2011 at 10:52 AM

boleh.. :D

Reply

nurul putri syairah syafia December 2, 2011 at 9:55 AM

best gak klau dpt msok kat snowalk kt I-city…..selalu pegi I-city tpi x msok snowalk pon.msok sekali dua jek :)

Reply

nurul putri syairah syafia December 2, 2011 at 9:58 AM

boleh bawak baju sejuk sendiri kan;)

Reply

Ezany-Kun December 2, 2011 at 10:53 AM

boleh.. tp rasanya harga tiket dah campur skali dgn sweater..

Reply

raymond lim December 7, 2011 at 2:59 PM

ywe

Reply

Lynzz Lyn December 16, 2011 at 5:11 PM

hr ni nk pegi la ni…sempena besday anak i yg-8..
mesti seronok kan…jom lah sama2 kita enjoy..!!!!!!!!:)
kngn nyer mmg x dpt lupakan….yg pegi jer tw cmner rasanyer….
hapening lorrrrr………:)

Reply

azlinda ahmad December 19, 2011 at 12:56 PM

eh eh tak tahu pun kat ict ade taman salji,anak anak sibuk ajak gi genting nak main salji,dah aade kat sini tak yah gi jauh jauh kan…

Reply

Sya Isya February 20, 2012 at 9:36 AM

dah sampai dah i-City tapi tak masuk Snowalk ni. Letih sangat time tu. Tengok Q pun panjang. Tak sanggup

Reply

nurin syazwana March 15, 2012 at 2:13 PM

saya tak lama lagi akan pergi ke ais ict shah alam kl pada hari sabtu 14 \4\2012 lawatan sambil belajar

Reply

ekin March 31, 2012 at 9:45 PM

bdk2 2thun blh msk ker

Reply

kaisara April 11, 2012 at 4:59 PM

mahalnya tpi nak pi juga

Reply

kaisara April 11, 2012 at 5:05 PM

seronoknya kalau pi…………

Reply

kaisara April 11, 2012 at 6:40 PM

nanti
nanti je la pii……………………

Reply

aisyah zul June 7, 2012 at 10:09 PM

budak berapa sorang orang dewasa

Reply

muhammad adam bin norannuar July 1, 2012 at 12:50 PM

wow, teruja bila melihat i city shah alam hari khamis saya akan pergi i city shah alam 5/7/2012

Reply

norannuar bin mohd July 1, 2012 at 12:53 PM

saya rasanakan pergi banyak-banyak kali ke i city shah alam pada hari krismas tahun-tahun yang seterusnya.

Reply

husnadia October 17, 2012 at 3:10 PM

bez giler huhuhuhu……….

Reply

alysya October 22, 2012 at 7:44 PM

saya kalau saya dapat lima A saya akan pergi
:(

Reply

aiinurul November 3, 2012 at 8:25 PM

nak tanya, kalau x sewa kasut boleh ke? TQ

Reply

Syira December 7, 2012 at 10:46 AM

wwoah nk pgi *-*

Reply

adyla December 30, 2012 at 6:42 PM

Tlong email sya price trbaru tiket and brpa lama eh blh berada kt dlm tue?

Reply

Ella Eizella August 21, 2013 at 12:19 AM

Tlg email mklumat tkini psl hrge , swa ksut or boleh bwk sndri , n bpe lme bole ad at dlm 2 ?? Nk g insyaallah awl bln 9 2013 t .. Lg cpt email lg bgusss .. Tq ..

Reply

ahya November 15, 2013 at 5:26 PM

i tak suka pekerja kat dlm snow walk tu ! dia buat ramai org yg nk main permainan dlm tu sakit hati ! mcm bodo bahan2 org jerit !

Reply

Leave a Comment