Gambar Isteri-Isteri Salih Yaacob

Gambar Adik Beradik Neelofa Yang Cun Melecun

Gambar Taman Tema Legoland Malaysia Di Nusajaya, Johor

Syarat Permohonan Rebate RM200 Telefon Pintar 3G (Smartphone)

Syarat Dan Permohonan Geran RM1,000 Untuk Usahawan Online

Gambar 3 Lamborghini Kemalangan & Terbakar Di Lebuhraya PLUS

Borang BR1M 3.0 2014

Software Ujian Undang-Undang JPJ

by Ezany-Kun in Download,Software

Software ni sangat bagus bagi sesiapa yang akan menduduki ujian berkomputer undang-undang JPJ untuk mendapatkan lesen L. Sesiapa yang masih belum ada lesen L boleh la download software ni. Kalau dah ada pun lesen L, boleh kasi adik-adik atau kawan-kawan yang akan akan mengambil ujian undang-undang pada masa akan datang. Bak kata pepatah orang putih “practice makes perfect”. Markah yang diperlukan untuk lulus adalah 42/50.

Macam mana nak guna software ni?

Download software JPJ Test Computer dan kemudian extract dengan menggunakan winrar. Anda akan dapat satu folder bernama JPJ. Masuk ke dalam folder tersebut dan kemudian klik pada icon KPPTEST.

JPJ Driving Test Questions Malay Version - Download

Updated:

JPJ Driving Test Questions English Version – Download

New Version:

JPJ COMPUTER TEST QUESTION MODULE – Download

Extract using winrar, enter KPP JPJ KOMPUTER TEST folder and click autorun

Contoh soalan:

jpj computer test

Contoh keputusan:

jpj computer test

p/s: admin takde set password pun kat software ni.. boleh terus download dan guna.. kalau ada masalah gak cuba guna komputer lain..

Related posts:

  1. Guna Internet Secara Percuma | Wifi Booster
  2. Online Shopping @ PostMe.com.my | Video
  3. Anda Ada 60 Saat | Menang RM500,000
  4. Cari Fail Dalam Komputer Dengan Mudah
  5. Pemandu Bas Suka Pandu Laju | Bila Nak Insaf

{ 136 comments… read them below or add one }

suri December 28, 2010 at 5:14 PM

salam..
ada mmg bagus blh oraktis hari2

Reply

hafizmd December 29, 2010 at 11:36 AM

wah…baru tahu aku, ade software camni..bagus2…bolehla aku bagi kat adik2 aku yg belum ambil lesen lagi..terima kasih bro :D

Reply

piza December 8, 2012 at 6:54 AM

mcm mne nk amik software ni der???

Reply

zero January 13, 2011 at 7:34 AM

anda memang kacak la ezany. tq

Reply

shah February 1, 2011 at 8:16 PM

macam mana juga nak download ni puas klik2 tak tahu yg mana satu ada yang boleh bantu ker

Reply

chii February 14, 2011 at 11:23 PM

thanks ezany..sgt membantu..leh ar chii jawab soklan ni lagi

Reply

teng April 4, 2011 at 8:52 PM

sry~~saya nak tanya macam nama download??

Reply

Ezany-Kun April 4, 2011 at 10:32 PM
Iqwan April 9, 2011 at 9:59 AM

tq..mmg dh lme nk cri bende nie..bcause bfore tis asyik gagl jer..thx bnyak2

Reply

haru April 22, 2011 at 6:08 PM

eh bukan bnda nie rahsie kerajaan kew?? mane ko dpt??? dasat arr

Reply

zik April 22, 2011 at 9:29 PM

aku dah lama amik… cuma lesen kereta jer tak amik lagi.. time tuh … bkan pakai computer lagi…

Reply

zik April 22, 2011 at 9:30 PM

aku time tuh … bkan pakai computer lagi…

Reply

MuJE April 22, 2011 at 9:45 PM

risau jugak kot-kot nanti budak-budak ni main hafal jer jawapan tapi tak reti pape undang-undang jalan raya…huhu

Reply

faizal November 30, 2013 at 9:05 AM

jawapan bukan nye same….laen2 jawapan nye

Reply

renee April 24, 2011 at 12:14 AM

THANK YOU EZANY! <3

Reply

nuqman June 18, 2011 at 12:41 AM

hye , ini bukan yang lama punya ke ? nak yang baru , (:

Reply

lan July 8, 2011 at 12:46 PM

cm ne nh nk dowload …
sy xthu la..
tlg ajr sy..dh bpe kali dh sy buat xp xjd2

Reply

ameyy July 9, 2011 at 4:54 PM

aku download ta boleh r

Reply

Ezany-Kun July 9, 2011 at 8:25 PM
mamat August 1, 2011 at 3:06 PM

haish..sgt tkot,hari ahad nie ade test..seram nih..

Reply

The Dude August 22, 2011 at 2:10 PM

yang baru punye takde ke? cari tak dapat pun, sigh

Reply

Tai De Wei October 8, 2011 at 3:37 AM

hallo

Reply

mary October 25, 2011 at 3:05 PM

thanks u..amat berguna untuk adik saya..

Reply

ejat November 24, 2011 at 8:58 PM

thanx bro :)

Reply

ARTNESSE November 27, 2011 at 12:51 PM

Aq pling malas amik lesen ni… first aq amik 2004 masuk ja nk test P JPJ aq terlupa bawa L. tnggl kt keta. keta bapa bawa g keja. aq tngguh smpai la L expired date burn la duit RM600. tahun 2007 aq amik lg tp kt sbh. aq test komputer 5 kali aq dpt markah street yg sama 41/50. pelik, aq x puas hati aq tnya org tu. dia ckp kena hulur duit cikit br ble lepas. aq pn da jd mls nk amik. so burn la duit deposit RM300.
pastu 2009 q amik lg lesen kt kl kt gombak, aq da ikut suma ceramah then aq nk amik test komputer sekali xboleh daaaa… kena settle saman laa.. saman je da RM900. so aq pn da malas nk amik. so burn la duit deposit RM200. skg aq nk beli keta x boleh kena ada sekurang2nya lesen L tuk lulus pinjaman. mybe klu beli keta baru boleh la x da lesen. sy nk beli second ja. dan sekarang sy br daftar lesen sebab saman da settle time diskaun saman 50% bru2 ni. sy da daftar lesen deposit RM300. pas ni x da apa2 la halangan. sy masuk sini pn nk curi software ni. thanks ezany comey2….

Reply

Arteta December 17, 2012 at 10:36 PM

haha..ingatkan aku seorang je yg payah nak amik lesen.ada yg lagi haru rupanya,aku start amik lesen tahun 2003.lulus ujian komputer 46/50, tp xjd sambung sbb gi smbg blaja, duit xdak.last2 mati camtu je L aku.tahun 2007, amik lagi sekali, lulus lagi ujian komputer dpt 48/50.tp pas dpt L aku gi bantai leka,xabiskan smp P.last2 mati camtu je.in the end, tahun lepas 2011, dah kalut nak beli kete baru aku amik lesen lagi, lulus cukup makan 42/50.tp aku xdan nak blaja kete kat smnjg, then aku sambung kat sarawak, area kapit.belajar cuma 4 jam je dgn aku xpernah bwk kete lgsg, tp alhamdullilah, blh plak lulus ujian JPJ kat sana.rezeki anak aku kot…so skrg dah pakai kereta, hari2 berlumba atas jalan smp muak rasanya driving.tp lesen motor masih xsetel2 lagi hehe…

Reply

Wai chung November 25, 2013 at 1:48 PM

mengapakah lulus markah ialah 42/50?! bukan lebih kurang? aku berasa sukar.

Reply

ShenZi :) December 1, 2011 at 12:06 AM

English version please?

Reply

liyana December 5, 2011 at 3:01 AM

hebat cite ko artnesse *tepuk tangan perlahan2*

Reply

zanhashim December 5, 2011 at 6:30 PM

hahah..liyana,trbaik la menganjing.. :D

Reply

Nor December 7, 2011 at 8:09 AM

hi there, this is very useful tapi ada tak yang english version?

Reply

Ezany-Kun December 7, 2011 at 9:11 AM

post updated.. check it out.. ;)

Reply

Nor December 7, 2011 at 12:11 PM

Ezany-Kun thanks so much :)

Reply

liyana December 7, 2011 at 3:40 PM

haha tak baik tau kata aku nganjing..ak puji betol2 tau..siap tepuk tangan lagi

Reply

HAnz December 15, 2011 at 4:57 PM

err Ezany-Kun ada versi BM tk? btw thanks sbb sharing

Reply

Ezany-Kun December 15, 2011 at 11:22 PM
wanie December 19, 2011 at 4:36 PM

salam nk tnye.. da downloads.. asl tk bole bkk.. tension da ni.. ==” hahah
help me pleas..

Reply

Ezany-Kun December 19, 2011 at 4:44 PM

open guna ape? kena guna software winrar tu baru boleh..

Reply

wanie December 19, 2011 at 5:08 PM

winrar to xde la.. da download… p tk ley gne.. cmne tu ye?

Reply

Ezany-Kun December 19, 2011 at 5:15 PM

err.. install winrar.. pastu baru boleh open.. right klik software jpj yg donlot tu pastu extract here.

Reply

wanie December 19, 2011 at 5:37 PM

ok tQ yer.. da dpt.. (=

Reply

Ezany-Kun December 19, 2011 at 5:51 PM

ur welcome.. ;)

Reply

Eyrul Aziz December 29, 2011 at 9:04 PM

TQ saudara!!!=D

Reply

syatoza January 3, 2012 at 1:26 AM

thanks :)

Reply

asyraf hamzah January 3, 2012 at 11:51 PM

aku dah download tapi kenapa tak bolee nak play yee ? tolong

Reply

Ezany-Kun January 5, 2012 at 7:10 AM

ikut arahan dalam post di atas.. atas tgk pertanyaan org lain kat bahagian komen..

Reply

amir shinciro January 4, 2012 at 5:26 PM

bro..apsal bla wa klik kt downlod 2..mediafire block ek.?
plik der..winRar aq dh ad..?
nk uad cmner bro>..?
bg details yg closely ckit~~

Reply

Ezany-Kun January 5, 2012 at 7:11 AM

dah try link tu ok jer..

Reply

qamarul January 6, 2012 at 3:51 PM

tq bro….

Reply

miss mie January 6, 2012 at 7:22 PM

thank you!^__^,,kasihan kamu kene lyan netizens yg xbpe pro neh.hee~

Reply

zimmy January 8, 2012 at 9:38 AM

terima kasih bro.. :)

Reply

momo January 10, 2012 at 10:54 AM

thanx bro

Reply

damia January 10, 2012 at 12:54 PM

dlm 4shared xdpt pon. mediafire kne block aa kt u ktorng bro. help! thanks!

Reply

Ezany-Kun January 10, 2012 at 4:20 PM
damia January 10, 2012 at 5:31 PM

wau! thanks a lot lot lot bro ezany!

Reply

wl January 11, 2012 at 3:33 PM

thank you! ~

Reply

pening kepala February 8, 2012 at 7:55 PM

tak boleh bukak pun?sy tak faham la

Reply

pening kepala February 8, 2012 at 8:39 PM

oh.okok.sy da dpt bukak.tq !

Reply

Fauzi Karia March 9, 2012 at 4:32 PM

hmm . bro , benda ni dah updated pnye ke ? thanx .

Reply

skit kepale March 15, 2012 at 4:19 PM

knpew da bayak aqu bukak but xle bukak arh??

Reply

usop March 27, 2012 at 1:17 PM

thanks

Reply

sim hung liang March 27, 2012 at 8:31 PM

is it accurate??? considering now its 2012…

Reply

Ezany-Kun March 27, 2012 at 10:20 PM

not sure though.. but i think it still relevant.. however you can download new version.. i just updated it..

Reply

tayzheyuan April 7, 2012 at 12:49 PM

macam mana tukar ke malay vesion?

Reply

Tang yue ting April 14, 2012 at 12:36 PM

i like it

Reply

shahrul April 20, 2012 at 8:37 PM

mediafire version malay da remove :(

Reply

Ezany-Kun April 20, 2012 at 9:48 PM

download new version..

Reply

AIN April 23, 2012 at 11:21 AM

alaa kalo tkleh download.. yg file 4shared pulak takleh bukak.. kena blok..huhuh

Reply

uma April 29, 2012 at 6:38 PM

thank you very much:)

Reply

Izzani May 7, 2012 at 1:51 AM

Terima Kasih kawan …

Reply

nadia May 11, 2012 at 9:49 PM

jdhycgsdcxhsdcdecbfdsgchbdweydcjhascyec

Reply

yatie May 28, 2012 at 10:07 AM

nape xleh bkk???

Reply

yatie May 28, 2012 at 10:07 AM

please help me…..

Reply

azim July 2, 2012 at 1:06 AM

salam bro ezany…yang khas untuk motosikal kelas B2 x dak ka?? lagi satu kebanyakan x boleh dwnload pon..bantu ya..terdesak nih.

Reply

sabihah July 2, 2012 at 3:46 PM

xleh nk donlud pon … :(

Reply

biru cintaku July 10, 2012 at 11:29 AM

npe xleh download ekk..

Reply

hehe July 14, 2012 at 12:55 PM

bro itu
New Version:

JPJ COMPUTER TEST QUESTION MODULE – Download

saya dah download tapi selepas saya jawab habis itu BM version punya soalan,saya tak boleh check keputusan saya T^T~keluar error la~bro boleg tolong tak?

Reply

hanif September 7, 2012 at 7:59 PM

esok aku nak gi kat test lesen

Reply

Han September 27, 2012 at 9:41 PM

Bro, yang jpj test module. tuk yang bm punya after buat sume. jawapan takleh keluar. something something error~

Reply

saya October 9, 2012 at 11:00 PM

ezany . . npe sy da jwp semua soalan pastu an time na check kptusanny error plk . . tlong la rep T.T

Reply

tak tenang November 4, 2012 at 9:23 PM

awad xleh nk dwnl0nd pown…
tlong neh…
t.t

Reply

Fatieyn November 12, 2012 at 1:26 PM

knpa dy mnta password.
tlg bagi password..

Reply

keat December 1, 2012 at 3:40 PM

apa password itu?

Reply

l0g3anz December 3, 2012 at 6:30 PM

na tnya,s0klan dlm ujian jpj sma ngan s0ftware ney ka??

Reply

tuan safiezal December 4, 2012 at 4:57 AM

macam nak ambik software tu???

Reply

ija December 6, 2012 at 7:34 PM

asal tak boleh download yer? help me :)

Reply

Arteta December 17, 2012 at 10:41 PM

tuan punya blog dah malas nak jawab.tp aku boleh je download.amik link alternatif yg 4shared punya.

Reply

Meng December 8, 2012 at 11:29 PM

Does this program cover all the questions? I did over 15times. Roughly only the same questions come out.

Reply

miza December 31, 2012 at 3:06 PM

tak faham la macam mana nk buat.. terng kan satu2 boleh tak?

Reply

Man Teng January 2, 2013 at 12:24 PM

Hai,Semua anda salam ya,Kalau Anda ambil belajar permohonan Lesen dulu?

Terima kasih…….

Reply

Dexna January 9, 2013 at 10:45 AM

ok semua~
1)mula 2..
tekan link yang diberi~untuk download soalan2 tu

http://www.mediafire.com/?vqadj6izklyfpkw

kalau x boleh..cuba try kat computer lain~maybe ade la x install ap2 tu kat laptop korang~ataupun error ap2 ke pasal media fire

2)lepas da download soalan,pastikan korang punya computer tu ade software winrar.untuk bukak soalan yang korang download tu sebab soalan tu dalam format .rar yang hanya boleh dibukak kalau ada software winrar tu.mcmn nak pastikan?ha..pergi la tgk kat control panel

mycomputer–>control panel–>bukak yang add or remove software tu–>check ada x winrar

ataupun..download je winrar lagi sekali..kat link ni
http://freedownloadwinrar.org/
pastu install winrar tu~<–x tau nak install ?tekan je yang file winrar yang korang dowload tu..pastu next2 kan je..<–x pun tanya orang
ataupun option lain~guna computer yang da ada winrar~senang..x serabut2 kepala~

3)da selesai download dan install winrar bagai,apa lagi pergi kat folder download..pergi kat soalan yang korang download mula2 tu(rar format tu),letak cursor kat file tu..right klik,zip,extract here~

then akan keluar folder yang sama nama dengan file rar yang korang download tu~
pastu..bukak je la..jawab~

4)kalau x boleh jugak~
minx sape2 tolong~tanya sape2 minx tolong buatkan~
kalau ade error sumting2..maybe ade error time download~
ataupun maybe sebelum download lagi da ada error ap2..error2 tu semua teknikal..maybe problem computer,maybe antivirus korang tu disable download2 ni sebab link download tu maybe suspicious ke..mcm ade virus kan~ataupun bende2 lain.jadi ..penyelesaian dy..maybe korang boleh download semula..lagi sekaliatau minx je soft copy kat kawan2 yang da download

p/s:saya pun nak amik test ahad ni..tapi tempat yang saya amik lesen ade bagi set soalan ni dalam cd untuk saya practise..hurm..x pasti sama ada ia legal /illegal..tapi i think legal je kot sebab kat internet pun banyk kan set soalan ni ataupun senang cakap soalan bocor la~
apa2 pun selamat mencuba~
n..kalau x tau..tanya je~biarpun soalan tu bodoh pun~
sebab orang yang malu bertanya ni sesat jalan~
x de orang yang bodoh dalam dunia ni~
cuma ada orang yang diberi Allah kelebihan yang berbeza bagi setiap makhluk~
selamat :)
waAllahuA'lam

Reply

Bunga January 14, 2013 at 9:45 PM

Tq kerana sudi share info… sangat berguna utk aq.. tq ya :)

Reply

syah94 January 11, 2013 at 11:11 PM

Perghh da 2 kali test comp…asyik gagal je…

Reply

erin January 28, 2013 at 8:44 PM

ade efect pape takk ?

Reply

erin January 28, 2013 at 9:13 PM

tak bole tgk markah laa -,-

Reply

bibliopunk February 4, 2013 at 10:00 PM

Ya la,tak bleh tgok mrkah,some registry or file ade y missing..not prfect la new vrsion awk 2..

Reply

wafa February 27, 2013 at 1:34 AM

salam..nak tanya..tang mana nk downloads…saya cari x jumpa2 pon…ari jumaat nih saya nak p test komputer… =,=

Reply

YEOW CHIT HONG March 11, 2013 at 3:48 PM

YBGGBHUKNJHN

Reply

YEOW CHIT HONG March 11, 2013 at 3:49 PM

ERROR: please type a comment.

Reply

seramnyerr.. March 13, 2013 at 9:10 AM

nak try gak ni :3

Reply

Pening kapla March 20, 2013 at 8:02 AM

Mcm mana mhu buka ar..
dah try x dapat juga.

Reply

Pembantu March 28, 2013 at 11:04 PM

Kepada sesiapa yang dapat error lepas buat soalan tu (tak keluar keputusan), kamu semua boleh download file yang missing tu dari sini:
http://www.ocxme.com/ocx/files/msflxgrd_ocx.html
lepas tu letak file tu dalam C:\Windows\system32\ (utk komputer jenis x86 atau 32-bit) ATAU C:\Windows\SysWOW64\ (utk komputer jenis x64 atau 64-bit)
lepas tu bukak Run dari Start menu tu dan type “regsvr32 C:\Windows\system32\msflxgrd.ocx” (utk 32-bit) atau “regsvr32 C:\Windows\SysWOW64\msflxgrd.ocx” (utk 64-bit)
pastu klik OK je dah settle… try bukak balik software KPP ni tgk masalah tu ade lagi tak…

Masalah ni bukan software KPP punye problem. Problem tu dekat Windows kiteorg yg xde file tu je…

Harap bende ni boleh bantu korang…

Reply

Pembantu March 28, 2013 at 11:21 PM

Anyway, thank you so much Ezany-Kun for uploading this useful software for us to practise and score! :) It works perfectly for me and I’m going to sit for the test tomorrow. Wish me luck! :P

Reply

siti April 6, 2013 at 6:05 PM

kenapa xleh gak erk nk wat yg xleh kuar keputusan tu. dh download software missing tu. dh paste kt program c semua spt yg diarahkan. tp still xleh gak. comp dh restart pun xleh. tolong bntu…

Reply

siti April 6, 2013 at 6:05 PM

kenapa xleh gak erk nk wat yg xleh kuar keputusan tu. dh download software missing tu. dh paste kt program c semua spt yg diarahkan. tp still xleh gak. comp dh restart pun xleh. tolong bntu… :(

Reply

mylissa April 10, 2013 at 6:25 PM

ada virus kah software nie ??

Reply

Linda Kadri May 1, 2013 at 10:16 PM

sgt mbantu….thnks a lot.

Reply

sarvin a/l bala May 7, 2013 at 5:08 PM

ujian undang undang jalan raya

Reply

muhd syukran bin razi May 9, 2013 at 8:36 PM

ujian undang-undang

Reply

alyp May 28, 2013 at 8:53 PM

software ni sme ke ngn 2013 pnye?

Reply

amar July 2, 2013 at 4:04 AM

knp tak blh download? semua dah try dah :/

Reply

Halim Syahril July 6, 2013 at 12:56 PM

hahaha..soalan lain laa…sedehhh~~
klu klua soalan ni td lulus dah aku.. :3

Reply

ahjia July 23, 2013 at 10:06 PM

keep loading only @@
cant unlock the password … whyyy ?? :(

Reply

allien September 22, 2013 at 12:41 AM

x boleh bagi keputusan la knp ye?

Reply

akimgunner October 7, 2013 at 9:33 PM

kome smue mmang bodo,,,bnde nie pon nk amik….

Reply

lin November 1, 2013 at 2:32 PM

hai. kenapa saya tak dapat play soalan dia? sy hanya dapat tekan (MULA) TQ

Reply

asfga November 2, 2013 at 4:28 AM

apps nie ble aq nak semak jawapan x bleh,,,tbe2 error
knapa ya……?

Reply

terryJae November 18, 2013 at 11:03 AM

Password???? link yg diberi tidak boleh digunakan lagi…

Reply

Muhammad Suheili November 18, 2013 at 7:45 PM

Kenapa tak boleh cek jawapan yg betul/salah… Mising file ape tah…

Reply

faizal November 19, 2013 at 12:09 PM

mcm bodoh jer…

Reply

Wai chung November 25, 2013 at 1:51 PM

Mengapakah Ujian Undang-Undang lulus markah ialah 42/50?!! boleh lebih kurang? aku berasa sangat sukar.

Reply

fakhrul November 27, 2013 at 8:17 AM

link is broken bro…tukar link!!! or i’ll put a gun on ur ass and blow you fu–ing asshole

Reply

jason November 29, 2013 at 10:43 AM

if i can pass tis test can i pass the jpj computer test??

Reply

mohamad arif jamil December 10, 2013 at 1:06 AM

cam mane nak install aku xreti lah

Reply

PUTRA FAEIS MOHYIN January 2, 2014 at 12:44 PM

Salam 1malaysia En Ezzany tolong bantu saya dapatkan password ujian ne.. saya dah banyak kali x lepas… please abg handsome give me a password. thanks………

Reply

Ezany-Kun January 2, 2014 at 3:36 PM

takde set password pun.. boleh download dan terus guna..

Reply

mohammad nizam January 18, 2014 at 11:20 PM

mcm mane nk download.?…kalau dha download…nk masuk tak dapat.?

Reply

Ryanna March 11, 2014 at 7:00 PM

Terima kasih kepada Admin atas bantuan KKP ne..
Saya dah lulus ujian komputer jpj .. terima kasih banyak-banyak..

Reply

Roy March 15, 2014 at 9:32 PM

What is the password for extract the file ?

Reply

caryn96 April 23, 2014 at 10:01 PM

Mesti guna komputer download software? Kalau saya guna mobile dapatkan download software ini?

Reply

jian May 6, 2014 at 11:19 PM

ini sama dengan nanti tempat aku pergi itu jawapan ke?€

Reply

wei jian May 18, 2014 at 9:07 PM

run time error 339
component fm20.dll or one of its dependencies not correctly
registered file is missing or invaild
apa ini macam>

Reply

lyiana May 24, 2014 at 8:02 PM

tolong saya dah downloads jps contoh soalan.. tapi xboleh nak buka sbb xde software… bagi saya software yang mudah untuk di uploads…. dah semangat nak jawab soalaan tapi sowfware plk tak ada… link2 dkt ats tu semua xboleh…dh expired…tlg admin

Reply

azam June 27, 2014 at 12:30 PM

hi

Reply

shah September 5, 2014 at 10:57 AM

admin…ko memang hensem

Reply

teresa September 10, 2014 at 2:19 PM

if i can’t open download it
i need to practice computer at here
before 14/9 for computer test
pls asap me

Reply

Leave a Comment