Gambar Isteri-Isteri Salih Yaacob

Gambar Adik Beradik Neelofa Yang Cun Melecun

Gambar Taman Tema Legoland Malaysia Di Nusajaya, Johor

Syarat Permohonan Rebate RM200 Telefon Pintar 3G (Smartphone)

Syarat Dan Permohonan Geran RM1,000 Untuk Usahawan Online

Gambar 3 Lamborghini Kemalangan & Terbakar Di Lebuhraya PLUS

Borang BR1M 3.0 2014

Syarat Permohonan Rebate RM200 Telefon Pintar 3G (Smartphone)

by Ezany-Kun in Berita

UPDATE: Kabinet memutuskan untuk mansuhkan had harga maksimum RM500 untuk pembelian telefon pintar 3G (smartphone) bagi yang layak mendapat rebate RM200.

Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) telah mendedahkan bahawa rebat RM200 smartphone untuk Belia yang diumumkan dalam Bajet 2013 adalah hanya untuk telefon pintar yang berharga di bawah RM500.

SKMM telah menyatakan syarat-syarat permohonan berikut dalam laman webnya:

1) Hanya untuk rakyat Malaysia yang berumur dari 21-30 tahun;
2) Pendapatan bulanan adalah sebanyak RM3,000 dan ke bawah;
3) Model Telefon Pintar (Smartphone) bawah harga RM500;
4) Setiap Belia hanya layak untuk membeli satu telefon pintar;
5) Pelanggan boleh menggunakan jalur lebar mudah alih mereka yang sedia ada atau memohon untuk pakej baru;

Link: Senarai Telefon Pintar 3G (Smartphone) Yang Boleh DiBeli Menggunakan Rebate RM200

Menurut notis yang disiarkan semalam, program rebat RM200 ini adalah di bawah Inisiatif Jalur Lebar Kebangsaan (NBI). Kerajaan telah memperuntukkan sejumlah RM300 juta yang akan memberi manfaat kepada 1.5 juta golongan belia. Permohonan untuk rebat adalah terbuka dari 1 Januari hingga 31 Disember 2013 dan belia yang berminat boleh memohon melalui laman web SKMM.

Link: Borang Permohonan

Selepas mendaftar, para pengguna akan diberikan tempoh selama 30 hari untuk menebus potongan sebanyak RM200 daripada wakil-wakil penjual yang dilantik. Sekiranya tidak beli dalam tempoh tersebut, akuan itu terbatal dan perlu memohon semula.

Related posts:

  1. Senarai Telefon Pintar 3G (Smartphone) Yang Boleh DiBeli Menggunakan Rebate RM200
  2. Rebat RM200 Untuk Golongan Belia Membeli Telefon Pintar (Smartphone)
  3. Permohonan Dan Syarat Mendapatkan Geran RM1,000 Untuk Usahawan Online
  4. Syarat Layak Bantuan Wang Tunai RM500 Dari Kerajaan
  5. Permohonan Tajaan JPA Dan MARA Program Ijazah Luar Negara 2011

{ 125 comments… read them below or add one }

zack January 1, 2013 at 9:17 AM

mana ada hp 3G bawah 500……………
kalau ada pon yang tak berkualiti……….
bagi la bawah rm 1000…..
apa daaa…

Reply

recur January 3, 2013 at 10:32 PM

atas/bawah 500 tu xkisah dah,..ak cume nk XPERIA MINI je tp kne wajib langgan plan yg xleh blah tu,kn bagus bgi kelonggaran utk pilihan tu

Reply

daniel January 14, 2013 at 12:19 PM

tu la msalah nya…mcm mne nak tau fon ape yg bleh beli…?/buat la open…kn sng..

Reply

john January 21, 2013 at 10:49 PM

Keinginan kepada harta tidak terbatas, padahal hidup sendiri terbatas. Kalau manusia tidak membataskan seleranya, sampai mati dia tidak merasa puas apa yang ada.

Reply

do2ng February 11, 2013 at 7:05 PM

btul juga tu…ada bantuan pun tambah banyak problem..tanpa syarat lah…

Reply

KAMAL March 2, 2013 at 1:47 PM

TERIMA KASIH DIUCAPKAN KEPADA KERAJAAN KERANA MEMBANTU PELAJAR YANG KURANG BERKEMAMPUAN ….tapi kepada meke2 yang tak tahu bersyukur tu sedar la sikit dengan ape yang diberi da n mybe ini rezeki dari allah,……jadi BERSYUKUR ……..padahal lagi ramai yang pelajar yang memerlukan bukan korang yang suke melenting je ny yang perlukan,,,,aku pon perlukan jugak….bersyukur la ……TERIMA KASIH DATO NAJIB ….saya doakan kerajaan yang sedia ada ny akan megah mengetuai negara MALAYSIA….”KAWAN ANAK PEKAN”

Reply

syahirah ayob March 12, 2013 at 4:47 PM

salam wbt.. dah bca semua komen2..memang la kite pakat bersyukur..sape tak bersyukur.tapi bantuan ni anak2 muda yg KAYA je la bole manfaatkan.anak2 muda yg ckup2 mkn ni, pelajar, pikir byk nak keluar dt lagi hampir 300-400 pulak nk bli smart phone..ada saudara yg kata ada yg melenting la, ada yg tak syukur la.. tepuk dada tnya akal.. hal ni bukan mmbantu, mudarat lagi ada la,.beria2 nak bgi free tapi kna bayar byk.org meniaga kalau cmni mna ad untung..keluar modal 300-400, dapat 200 jaa..sndiri pikir mne baik mne buruk..pemikiran anak muda pemimpin akn dtg,.kalau korg semua tak dpt pikir bnda kecik cmni,.untung rugi cmni,korang jgn ckap korang ucap tma kasih pda kerajaan dn sbgnya..sbb korang kurang faham lagi mainan politik..allahualam..

Reply

panglima March 16, 2013 at 12:38 PM

ada otak tu gunalah utkkebaikn jgnlah hnya pnda nk mengadudomba mnder2 yg kita xtau realiti…

Reply

dog March 7, 2013 at 9:39 PM

ada ada … there ask u buy noob handphone nia …neh neh itu 1 malaysia handphon ex note 2 oso rm 630sudah

Reply

Zul Port Klang March 20, 2013 at 12:44 PM

zack aku like comment ko

Reply

rahmat bayang March 29, 2013 at 9:23 PM

2pn org kasi bersyukur skrg ne mne ada main2 3g

Reply

syima January 1, 2013 at 1:04 PM

bersyukurlh dgn ap yg dikasi.nilah masalah owg melayu xbagi melenting da bagi xpuas hati..mmglah xlogik tp sume nei tuk menolong org2 yg xberkemampuan .sekirnya da mampu xpyhlh nak apply ke ap..mflh yer lau terasa aty dgn ap yg sy cakap yer.. …:)

Reply

do2ng February 11, 2013 at 7:04 PM

btl tu btl…

Reply

azura February 15, 2013 at 9:30 AM

setuju dgn shima…klu nk beli lebih dr rm500 tu maknanye dh terlebih mampu la tu…so xyah la hrp rm200 rebate ni…dh bg pokpek2 lak…hehehe..kan ade list hp mana yg blh dibeli…tgk dulu betul2 sebelum bising x tentu hala….alahaiiii manusia….

Reply

rafiq January 1, 2013 at 8:05 PM

btol to kak syima..trus senyap…org lain punya la susah na beli smartfunz.contoh mcm sy…na pakai pun xmampu..tpi teringin sbb tgk kawan2 pakai…TERIMA KASIH KERAJAAN..JANJI DITEPATI

Reply

recur January 3, 2013 at 10:14 PM

tapi hang teringin nk langgan plan gak ke?? seronok tak klo dah ade free wifi pastu langgan plan lagi??..

Reply

udicool January 9, 2013 at 2:49 AM

btol
tak guna la rebate 200 ni tak brbaloi ntah2 brg bwh 500 ni share krjaan kot
ape guna wifi klau da kena langan plan myusahkn

Reply

geust February 24, 2013 at 7:37 AM

buat apa beli smartphone klu tk internet?..bukan sama je beli hp biasa?
lagipun, brpa ramai org kt luar sana tu yg bergantung wifi semata utk guna intrnt ( online ). sekadar pndgn :)

Reply

mizz January 1, 2013 at 9:56 PM

a,ah..betolla 2..okla krjaan wat camtu..klau x,,kn ssah tuk org yg xmmpu bli kn…syukurla..

Reply

saiful January 1, 2013 at 10:34 PM

blackberry bold 2 skrg rm480 je..
kalo dapat masukkan dalam list kan bagus….:)

Reply

chiedot pantera January 2, 2013 at 2:23 AM

mcmna nk mohon yer?? nk isi borang melaliu mner???

Reply

siti January 2, 2013 at 8:32 PM

Mcm mne nk dapatkan rebat RM200 tuk tel tu n d mner nk bli..smua kdai tel ket??

Reply

Abg Long Dil @ Ayah Man January 3, 2013 at 4:28 AM

org dh bagi bnyak komplin beli sndiri la weiiii zack bersyukur la sikit

Reply

torch January 3, 2013 at 8:41 AM

laa,.. bnyk komlain pula,. da dbagi ambil je la, mcm mna nk maju ni,. adui,.. kalau tak puas apa yg suda dbagi kerja la rajin2, masih ada tenaga lg kn? lain la klau da duduk kerusi roda, gaji pn da naik la nant, 2 bulan kerja da bleh dpt galaxi tab2,. apa pn trima kasih untk krajaan malaysia,.. terbaik!!

Reply

kekanda wak rembo January 3, 2013 at 9:52 AM

nie suma pancing undi ja nie….
karut betol la..lau xde politik x boleh hidup ka…???

Reply

waN RXZ April 22, 2013 at 10:36 PM

mana ko tahgu pancing undi main ckp tak pikir….pikiran longkang

Reply

Chorr April 28, 2013 at 6:21 PM

ni lg satu…politik pon xtao ape. dari dlu sampai skrg mlysia ni memg politik la nmenye…mlysia jd cam ni ats dasar politik dan izin Allah ler…lao xde politik xsenang cmni…

Reply

hati luka January 3, 2013 at 4:15 PM

bagilah banyak sikit..
ringan sikit beban rakyat.. :D
rakyatkan didahulukann.. hehe..syukur2..

Reply

en harry January 3, 2013 at 8:42 PM

ada ke syarat die wajib ambek??x kannnn???
jngan bnyak soal….

Reply

recur January 3, 2013 at 10:21 PM

ksian org yg nk smartphone hnya utk cnnect wifi kt rmah,ofis,kolej/U
rasa rugi kne wajib lggan plan, kita ade hak ok nk kritik..lagipon gov tak mention pon ‘utk bantu rakyat yg jauh dari internet access’?? sbb tu la kita argue.

Reply

Maz Omar January 3, 2013 at 9:25 PM

sy nk apply tp leceh bila mengenangkn syaratnye yg kte mesti melanggani perkhidmatan jalur lebar. mesti tiap2 bln kena byur kn… kopaklah aku mcm ni mak…..

Reply

recur January 3, 2013 at 10:26 PM

btul2, macam dia bantu kita bagi duet pastu mintak supaya dibantu bagi duet balik, mmg bodo nk tolong org tp brsyarat, tak ikhlas..lgipon duet rm200 tu memang duet kita(rakyat).,tu pon susah nk dpt kita balik..

Reply

LISORA January 31, 2013 at 6:33 PM

oooo..mesti langan jalur lebar rupanya…prepaid ke postpaid?..lau tak melangan bole tak??..takda duit la nak bayar bulan2..bru nak plan memohon..alamak..

Reply

ais March 9, 2013 at 10:33 AM

haah.. kalo ak da bli, subscribe utk 1 bln je.. pstu terminate blk intrnet tu.. blh x?? ak bkn slalu online pun.. online kt klas utk cr maklumat je.. pstu kalo ak da x nk pkai phone ni cmne?? mcm mn lak kekdahnye??

Reply

ZamJB February 3, 2013 at 10:59 PM

lau macam kawasan aku ni xde 3G,nak melanggan apanya….aptb….

Reply

caca January 3, 2013 at 10:51 PM

ramai btul org yg x besyukur.. dh bg pun bising.. xnk xyah amek.. ntah pape lah.. igt mcm mls nk komen.. tp.. sakit plak hati baca org2 yg x reti besyukur ni komen… huh..

Reply

oasispg January 4, 2013 at 5:41 PM

pakai henpon 3g ni memang best. tapi kena selalu beringat. jangan masa banyak dihabiskan untuk membelek benda tu ajer..memang best ader touch screen. screen besar plak tu. memula main game pastu bukak utube. x puas mandang akhirnya terbukaklah web porno.. jangan jadikan ia sebagai penyebab kita ke neraka. gunakan sebagai hub ilmu yang bermanfaat didunia dan akhirat. perkembangan teknologi tanpa diseimbangi dengan iman buruk padahnya.

Reply

simi January 7, 2013 at 10:18 AM

kalau beli smart phone tak amik plan, tak berapa nak smart lah phone tu..

nak pakai wifi je kat rumah baik online pakai laptop.

Reply

ZamJB February 3, 2013 at 10:57 PM

xsuma org nak setiap masa guna laptop je walau pakai wifi….beli hp nak jugak pakai function lain….

Reply

ais March 9, 2013 at 10:36 AM

haah.. kalo kt klas ke, kt public place yg ad wifi ke, kua jln2 kt tmpt yg ad free wifi ke, xkan gigih stiap ms nk hangkut laptop..

Reply

zetty January 7, 2013 at 12:54 PM

klau lahir tahun 92 boleh mohon ta???

Reply

insan bersyukur January 10, 2013 at 11:07 PM

Lah kerajaan nk bantu rakyat.bukan untuk bermewah2.tapi untuk kemudahan rwkyat.nk yg mahal,usaha la,tulang 4 kerat ada tuhan bgi xkn nk tnggu reput,smpai bila nk mengharap ehsan org..x guna la hdup cam 2 bro

Reply

shida January 18, 2013 at 9:44 AM

kerajaan menolong ke??dah bg rm200 utk bajet tel tp ade plak kene langgan plan WAJIB plak 2..kan dah menyusahkan kene byr tiap2 bulan..klu btl nak tlg x yah langgan plan pun blh tlg kan..bg rebat rm200 sekali aje tp nak kene byr plan tiap2 bulan seumur hdp..x kecian ke kat org kurang kemampuan yg teringin nak pki tel 3g??name aje menolong tp ade jgk pulangan di sebalik pertolongan..ikhlas lah klu rase nak menolong 2 utk org yg kurang mampu..yg mampu yg gaji besar x kan melayan org bagi bantuan nie sbb die fkr die mampu dpt yg lbh lg..so bantuan rebat nie utk golongan kurang mampu gaji rendah tp keinginan utk pakai tel 3g 2 ade..ble kejaraan bg bantuan mcm nie sekurang2 nye dorg happy..tp ble bersyarat bagai lbh baik x pyh..

Reply

balas balik February 11, 2013 at 7:19 PM

terbaiiikkkk sida..

Reply

ais March 9, 2013 at 10:41 AM

btol3.. ckp shida btol.. tp kn, intrnet ni nk kne subscribe seumo idup ke?? kalo da x nk pkai cmne?? kalo da xde dwet, da x mmpu byr langganan intrnet cmne?? kite bkn kaki on9 tiap2 ms kn2?? govt taw ke org yg bli henpon pkai rebat tu stil langgan intrnet k x?? acane ni?? sape2 blh tlg??

Reply

waN RXZ April 22, 2013 at 10:43 PM

ok la kalau tak nak angkat rebate tu diam je dok dalam tempurung….kerajaan bg utk bukak minda rakyat supaya teknologi diutamakan …nie semua nak free susah la oiiiii manusia ……….renungkanlah…………tak sokong kerajaan tak pe nie pikiran macam kampung tak yah la nak bawak kat laman web niee,………nie ko mesej @ email pakai duit syiling kerrrr or free majikan ko bayarkan……….?

Reply

fazdlie January 11, 2013 at 3:56 PM

Maybe ada yang kurang faham mengenai pakej Pakej Komunikasi Belia ni, meh saya explain sikit..

Memang kena ambik data plan tapi ada option prepaid or postpaid bergantung pada telco yang ditawarkan dan pelbagai handphone boleh dibeli dengan rebet tersebut. u alls boleh rujuk kat blog saya dibawah untuk maklumat lanjut .

http://fazmas.blogspot.com/2013/01/rebet-rm200-handphone-pakej-komunikasi.html

Reply

egor January 13, 2013 at 4:56 PM

itulah lumrah manusia tak nak besukur…
macam kite kerje lah gaji 1000 nak 1500 dah dapat 1500 nk 2000 tak cukup 2000 nk lagi ….

Reply

fazdlie January 15, 2013 at 9:19 AM

egor > pada pandangan saya, kerajaan beri rebet RM200 untuk beli smartphone dengan tujuan supaya rakyatnya menguasai teknologi adalah kurang sesuai kerana rakyat dapat berjimat untuk ‘one off’ je. Rasanya elok kalau kerajaan beri peruntukan RM300juta untuk membangunkan infrastruktur WiFi ke atau luaskan jaringan 3G/HSPDA kerana masih terdapat beberapa kawasan yang tiada liputan 3G. Apa pun sebagai rakyat, apa yang diberi oleh kerajaan kepada rakyatnya patutlah diambil peluang ini.

Reply

nee March 1, 2013 at 1:18 PM

n dgn usaha kerajaan yang sebelum ni mewajibkan setiap rumah mempunyai satu komputer, sy setuju ngan pandangan fazdlie…internet dah jd sebahagian keprluan hdup y penting da skarang ni…infant y bru lahir pon celik2 da duk kat dunia IT…sememangnya perlu bagi negara kita utk lebih berkmbang maju dlm dunia IT ni supaya dpt bersaing ngan negara maju y lain..bkn dri segi keganasan tetapi dari segi intelek…

Reply

Chorr April 28, 2013 at 6:38 PM

sya pun setuju dengan pendapat fazdlie… itu lebih membantu…bukan hanya segolongan malah dalam kelompok besar mampu menaik taraf minda IT rakyat tak kira usia. sya juga faham apa yang diperjuangkan oleh segelintir belia yg tidak bersetuju dengan rebat yg diberi..tp mungkin, itu yang mampu untuk kerajaan luluskan atas sebab2 tertentu yg xdpt dielakkan… sebaiknya kita bijak memilih mne yg berbaloi untuk kita… perlu amek atau x rebat ni terpulang… dan semua xsalah memberi pendapat masing2… dari situ kita nampak baik buruk n klemahan kita untuk diperbaiki… adat manusia..

Reply

kichan January 13, 2013 at 5:52 PM

Sblum nk ckap pa pn sldik dlu… korang ni mmg la jnis x brsyukur lansung… org dh nk tlg ringankn beban korang tim jalah.. klik sini https://komunikasibelia.skmm.gov.my/Public/DaftarPekerja lpas 2 klik dkat soalan lazim baca btul2… x dak crta pn kna bli hnset hrga bwh rm500??????? Memendai wat fitnah … untuk recur 2 truskn dgn keinginan anda!!!!! Insya allah dgn rebate ni awk pasti memilikinya thnks KERAJAAN…. JANJI DITEPATI

Reply

TAMORE S7 January 15, 2013 at 8:41 PM

SENARAIKAN LA PENGEDAR2 YG TERDEKAT DENGAN SAYA

Reply

Yadee January 16, 2013 at 5:06 AM

Kenapa rebet rm200 ini utk yg berumur 30 thun kebawah saja.
Habis utk yg berumur atas 30 thun tu tak ada apa2 ker
Mcm ini adil ker..biarlah kalu nak bagi tu bagi la sama rata jgn umur menjadi ukuran.\
Kalau boleh semua umur dewasa dapatlah..

Reply

mulya January 19, 2013 at 6:06 PM

yg 30 thn ke atas sah2 la gaji dah lebat. nk rebate pe g. bangang

Reply

hamba Allah January 17, 2013 at 2:52 AM

mcm2 skrg kan…aq jer pkai hp model NOKiA 8250…ketinggalan zaman betul…haha

Reply

niki January 17, 2013 at 11:42 AM

macam mana nk tbus rebate nie?ia de bg voucer ke pe?ish sush la cm nie…xtau kdai ne y de join rebate hp nie….hurm cm myusahkn je?

Reply

ila January 19, 2013 at 4:50 PM

mcm na nak print borang tu??..klau dah terkluar dri lman web..

Reply

Atika Kamal January 29, 2013 at 11:30 AM

Th x cmne nk print balik borang tu ? Sbb da terkeluar dr lmn web laa

Reply

tipahtertipu January 21, 2013 at 7:52 PM

mmg bgs kerjaan bg rebate tu yg x bgs bulan2 kena bayar bil phone ape jdhnye~~~

Reply

marissa January 21, 2013 at 9:32 PM

tepuk dada, tanya selera..kalo rase x suke, x payah la register ye… masing2 kan bijak pandai orgnye..
Info rebate=SKMM turut menasihati belia yang sudah berdaftar untuk membuat pilihan dengan bijak serta meninjau pasaran terlebih dahulu sebelum membeli peranti pilihan berdasarkan tahap kemampuan masing-masing.

Reply

minah January 22, 2013 at 11:29 AM

cm ner nk semak status ni? utk print?

Reply

FA SYAH January 23, 2013 at 12:06 PM

HANYA ORG ISLAM YANG XSDAR DRI 2 ISLAM JE YANG XTHU BRSYUKUR.. TAKE NOTE K.. ^_^

Reply

hamba yang bersyukur January 24, 2013 at 2:25 AM

ape la korang ni….kerajaan nak bagi sumbangan skett je da cakap pasal politik…kalau kerajaan xbuat apa2 ngan duet tu nanti cakap kerajaan makan duet rakyat bagai…

Reply

AWAS January 24, 2013 at 7:56 PM

INI SEMUA POYOO…
POYOOO INI SEMUAAA…

Reply

Sagittarius_91 February 1, 2013 at 12:25 PM

Really ?? no others model ? not much choice.
Update some Samsung Handphone !!!

Reply

najib February 2, 2013 at 4:15 PM

Mcm mane ye nk dpt kn rebet 200 ni??

Reply

Insan tulus February 4, 2013 at 10:05 PM

Erti sbuah pertolongan ialah mmbntu tanpa syarat,bila bantu,tp ad syarat yg blh mnyusahkn org,ikhlas ke.nk langgan intnet ke x,dpends la kt indvidu 2,wt pe nk paksa2.adoi,yg ckp2 yg xb’syukur ke ape tah kt atas 2,jgn t’lalu cpt mnilai org lain,n jgn cpt rmbang mata dgn ap yg dberi

Reply

tulus dari hati February 11, 2013 at 7:12 PM

btul..banyak lah sangat syarat,,.bersyukur tidak ikhlas buat apa…tuhan mha mengetahui..

Reply

tengok pakai akal February 23, 2013 at 3:59 PM

alahai… mmg ade udang blk batu loll.. bg itu, msti nak d balas…
dah mcam nk bisnes ng rakyat, tp pkai name atas bantuan….
mane ade org nak rugi… win-win situation lollhh…

Reply

faizal February 5, 2013 at 12:40 PM

dah guna rebate rm200 beli S3 banyak happy sekarang! =)

Reply

anti KAKI AMPU POLITIK February 23, 2013 at 4:04 PM

AKU xpaham pulak, ade org ckap dpat bli smart phone dgn hrge RM 200, tengok ade kat atas ckp ptongan rm 200.
so, kpade yg dah gune rebet tu, ang gune rebet tu camne..

Reply

Stone February 5, 2013 at 1:36 PM

Yes dpt hp baru..

Reply

Cikkitty February 7, 2013 at 1:21 PM

Bukan x tawu bersyukur..skurg2nya bg laa di bwah RM800 ke..okay laa jgk..boleh jgak pelajar2 universiti beli Tablet cellular utk belajar..hurmm..tapi,x pelah..dh kerajaan bg mcm tu..kna bsyukur laa seadanya…

Reply

LebLebSeben February 7, 2013 at 5:04 PM

Kalau dah beli baru nak apply rebate ni bole ke?? Ingatkan beli hp dulu baru apply rebate.. :(

Reply

she's February 8, 2013 at 7:51 PM

kalau saya sudah beli salah satu smart phone tu sebelum ni,masih layak tak untuk memohon?

Reply

AMIR February 11, 2013 at 7:21 AM

sebagai owg tgh..saya pki syarat dan pmberian rm200 mempunyai helah di situ..

korang cube pikir..
1.kalaw korang ambek tapi tiap2 bulan nak kene bayar..
2.rm500 dan kebawah ..kenapa dia meletakkan syarat2 nie?pelik?
3.knpe bende2 nie buat 2013 ,betul2 nak pilihan raya..

aku faham budak2 student nak pakai duit..x kan nak kne langgan jew tiap2 bulan..nak bayar bil hempon jew…abis tu..ptptn?barang2 assgmnt?makan minum?assgment yg kne duit2 minyak(g jalan2)?
maaf ,saya harap kerajaan tolong longgar kan syarat2 ini..:)

Reply

ais March 9, 2013 at 10:50 AM

thanx amir.. anda sgt memahami.. mn ckup dwet nk mkn lg (nk2 org yg mkn mcm org bla saka mcm ak ni), sewa umah je pun da 100 lbh sbln (x dpt kolej), tu roadtax moto da nk mati nex week, tu blom kire nk byr utang kt abang coz pnjm duit dye utk tampng kos idup tyme praktikal trening ari tu.. duit ptptn 1 sem brape je.. duit back-up kot2 ape jd lg.. kos idup kt shah alam ni tinggi mcm hape.. DATO’ NAJIB…. sy da tbeli phone dgn rebat.. cmne ni??

Reply

AD May 22, 2014 at 3:35 PM

perlu buat langganan ke..??
b4 nie sy appy tmbah RM 50 je, Xda nak Langgan Apa2 pun…
i think that 1 is depend dengan Syarikat Telekomunikasi…

Reply

do2ng February 11, 2013 at 7:08 PM

amir…saya sokong 100%…elakkan rasuah..

Reply

Fifi February 13, 2013 at 9:38 PM

Belajar buat gangnam pastu dpt 2juta..senang je

Reply

mas22212 February 15, 2013 at 11:54 PM

mmg la bersyukur dgn ape yg krajaan bg..tp pk la..nak dptkan hp 2 kne lak langgan tenet bgai..tiap2 bulan dah terikat nak bayar pakej 2..sape yg xmampu cmne lak..

Reply

anti KAKI AMPU POLITIK February 23, 2013 at 4:09 PM

hohohohoo…dah name bantuan::: bersyarat lah tuuh.

mane bleh bg saje2 je… dye org dah meeting bgai dah ng yg brkenaan..

kalo rase larat nk byar bln2, amk je..kalo rase xmampu cam aku ni, ignore aje…. janji ditepati dgn bersyarat dr krajaan.___folow ajelah.__

Reply

aliip February 18, 2013 at 1:56 PM

Banyak complaint laaa,xstuju, xnk ambk rebat rm200 sudah laaa.ramai lg org nk,ramai lg org yg perlukan..kalo ko xnk sudah,xyah nk bising,ko kan bnyk duit.beli yg ko nk,xyah nk harapkn kerajaan.macam budak skolah lah..ntahntah anak dah berderet..cine,india,bangsa lain diam je,ambk je,buat xtaw je syarat apeape pun.org mcm ko,xyah ambk lagi bagus.bazirkn duit rakyat je.kahkahkah

Reply

miss February 18, 2013 at 10:03 PM

saya log out selom save page untuk print
jadi macam mana saya nak print ye selepas log out?

Reply

adik February 20, 2013 at 9:51 PM

Xphm aku,klu nk bg hp,bg je la xpyah la nk kne byar plan tiap2 bln.klu krajaan ,mampu byarkan skalî plan.itu br btul tlong.

Reply

n_n February 21, 2013 at 9:00 AM

better pahamkan betul2 syarat2 dia sebelum mengutuk dan membangkang..:)
one more thing,dah nama pon 1belia1smartphone,dah tentulaa smpai umo 30 thun je…cek dulu phone2 yg boleh dibeli…harap maklum,sekian terima kasih

Reply

jon February 25, 2013 at 10:47 AM

alahai bodoh nye kalian. kerajaan bagi rebat ni sbb nak tarik undi. nuff said mofos

Reply

tini February 26, 2013 at 8:39 PM

btl ka rebat nie juz for handphone tempatan…saya pn x sure handphone tempatan cm ne tp kdai ckp for example : htc..
klau nk sony or samsung x ley..
so btl or x nie..

Reply

tenzo February 26, 2013 at 11:16 PM

cukp2x lr comment2x 2 oii haha ….
semua ini cuma tipu
xpernah perkataan bantuan
yg tercatat dlm sejarah dunia
kena byr blik itu kan bantuan kenapa harus “”pay back?? haha
inilah d namakan rakyat di jatuh kan pancing undi di utamakan hahaha..

Reply

jeff February 28, 2013 at 7:47 PM

Ok gk kn dpt rebet..tp hp apa yg bole beli dn kt mana..kt lowyat bole beli ke..

Reply

rajen February 28, 2013 at 9:33 PM

-

Reply

rajendran a/l karupplah February 28, 2013 at 9:35 PM

-

Reply

jeremy March 8, 2013 at 2:33 PM

beli handset dengan rebet…..trade in untuk dapat yang canggih lagi.

Reply

ais March 9, 2013 at 11:21 AM

yg ni ak ske.. mmg ad plan nk wat cmtu.. tp blh ke?? haiyoo..

Reply

syahirah ayob March 12, 2013 at 4:57 PM

kalau btui nak adil kepada rakyat. berniat nk bgi bantuan..bagi sama rata yg semua rakyat dari pelbagai taraf kehidupan mampu guna..allahualam..masih ramai yang tak faham rupanya konsep syukur..

Reply

Liza March 14, 2013 at 11:22 AM

hanya nk bg pandangan.. aku rase xde pulak daftar internet bagai.. just beli handpon jer ponn… Kalo utk internet tu bergantung pd pusat telco tu sendiri.. Lg 1, beli hnpon dekat centre telco bkn dekat kedai2 biasa… kalau da terlebey mampu tu (anak org kaya @ sebagai nyer), xperlu la ambil rebate tu… bg pd mereka yg memerlukan :) .. Mereka yg kurang kemampuan mesti teringgin nk pakai hp canggih sket.. Member aku ada ambil rebate nih, dia cuma topup Rm seratus lebey jer. harga hp tu Rm300++ . kalo x silap hp samsung touch skrin kowt. aku pon xingt daa.. dia belikan utk ayah dia (n_n) .. Peace Yo !!

Reply

apache March 14, 2013 at 11:46 AM

pada pendapat aku cm ni je senang….amik fon yg xperlu langgan plan (tebus rebet tambah wang bawak balik) cth galaxy y tmbh rm169 di maxis, klo nk besar ckit amik ninetology black pearl tmbh rm299 je..puas hati screen 4″,android 4.0.4(ics)…camera pn cun 5mp,,,,janji ape kerajaan bagi kite sapu..politik tolak tepi. klo amik plan memang jerat tengkuk sdri la jawabnye. aku dh guna ninetology ni hampir 3bln xperlu amik plan, stkt ni xde mslh..allahualam…tq

Reply

aloha March 20, 2013 at 11:52 AM

yg ni aku sokong…org bagi rebat RM200 angkat tgn syukur, yg penting halal… klu x nk terima, biar je la…halalkan je…politik biar la politik…pancing biar la pancing…tu mmg cara politik pun…undi kat tgn korg..,,yg penting nk ambik gak la ninetology…hak3…

Reply

Azi March 20, 2013 at 1:53 PM

Mcm mane nak tahu kedai yg terima rebat ni area melaka

Reply

dino March 21, 2013 at 9:54 PM

sabar,sabaq,sabau..
1st,kita brsyukur dgn apa y diberi..byk brckp pun xelok..
2nd,kalau nk brcrita bab politik smpai ujung dunia pun xabis.apa susah
sgt,time mgundi pangkah je la apa y kita sokong.
sapa pun xtaw.
3th,kalau rasa nk beli on je la,kalu xmau pelan2 kumpull duet
sendiri.br ada kberkatan dgn hasil kringat kita.k,cau.

Reply

hamballah March 24, 2013 at 9:25 PM

bersyukur je la

Reply

Budak Kampung April 13, 2013 at 12:26 AM

Pada yang terlupa nak print lepas log out
ni haa…cara nye,

Semakan Pendaftaran: Untuk menyemak permohonan anda sama ada berjaya dihantar atau tidak, buka pautan berikut dengan No. Kad Pengenalan anda; https://komunikasibelia.skmm.gov.my/Public/Success?ic=no i/c korang tanpa (-)

CONTOH= https://komunikasibelia.skmm.gov.my/Public/Success?ic=123456789012

pas 2 tekan enter

Reply

budak bandar May 1, 2013 at 11:28 PM

pahtu dia kuar sukses…takde pape pun…even contoh yg diberi pun sukses jugak?

Reply

budak kampong May 24, 2013 at 1:41 PM

ada la awak, awak edit dekat link tu, letak ic awak. yang dia bagi 1234567891011. yang atas tuuuu…..

Reply

kesuma wahida April 16, 2013 at 11:23 AM

tumpang tanya~
kalau rebat RM200 ni kita guna untuk beli iPad tak boleh ke???

Reply

nur delisa April 17, 2013 at 5:36 PM

Assalamulaikum..nk tumpang tnya ckit,napa klu nk beli hp gna rebat RM200 msti nk tmbh duit beli sim mxs RM5 N rld RM30..WAJIB KA NK BELI SIM DGN RLD 2…????? smua yg jual hp gna rebat wajib beli sim mxs + reload ka??

Reply

fyqa April 19, 2013 at 3:28 PM

Sokong aliip…

Nie kira untung de org na bg..
law na… amik…law xnk xyah bnyk soal n bnyk ckp…
na politik ke..na pe ke…tu sume kebetulan shaja…

Reply

cimb April 22, 2013 at 6:26 PM

mcam taik ja kamu semua.

Reply

bsn May 2, 2013 at 8:30 PM

kau pula mcm bodo ja.. puihhh

Reply

Mohd NoorAzman Bin Mat Daud April 28, 2013 at 10:01 PM

Pusat Latihan Tempur Tentera Darat,81800 Ulu Tiram Johor

Reply

ain May 1, 2013 at 12:26 PM

mcm ne klo nme da blacklist…? ley amik gak kew…?

Reply

superman May 2, 2013 at 8:26 PM

ini semua bodoh…..

Reply

gemok babi May 2, 2013 at 8:28 PM

korang semua tak de otak.. pegi semayang laa..

Reply

tasha May 29, 2013 at 11:34 PM

nak tanya. tahun 1992 boleh ke? ikot bulan tak lepas 21. hehe

Reply

Massafzzz June 18, 2013 at 3:18 PM

-Nama pn Rebat Komunikasi BELIA……lau yg 45thn 2 belia ke??2 warga tua la dowh…
-plan ntenet?rasanya skrg takde pn org kdai 2 mnx suh daftar internet..apa beza lau langgan internet bulan2 45rggt dgn korang topup tiap2 minggu utk beli internet yg harga 12…
-lau nak hp yg UP,xperlu kowt ada rebat nie..hp yg UP kn MAHAL..aku rasa korang mcm telebih mampu je…yg rasa blagak 2 xnk amk dh lah..
-rebat nie untuk orang sederhana yg rasa xmampu nk bli hp harga mahal.galaxy y baru 3lbh.just tmbh skit je.ukur bju di bdn sndri..

Reply

lia June 26, 2013 at 1:11 PM

saya nak tanya,kenapa orang lain dapat pakai nama orang lain untuk dapatkan rebate ni,macam saya tertipu oleh kawan saya,dia minta copy ic saya,bukan hanya orang yang punya ic iti saja kh yang dapat ambil..

Reply

kasturi June 26, 2013 at 8:42 PM

0rg kaya x ape la bawah rm1000 p0wn blh beli. . .rebet ni t0k org yg x mmpu je beli nset mahal. . .xkisah la nset pape p0wn, jnji mmpu milik.

Reply

jabell June 30, 2013 at 1:22 AM

gaduh la korang semua,,,berasap kubur,,,

Reply

khalid July 4, 2013 at 3:11 PM

wei zack , kau ni tak reti b’syukur r..kau nak duit turun drpd langit ke ? kau ni mesti pemalas..kau nak fon mahal2 , keje r rajin2..pembangkang oh pembangkang -_-

Reply

WAZIIIR July 9, 2013 at 4:21 PM

aku nak beli tp dengar free 3 bulan internet bole pkai ,btul ker?

Reply

hafiz July 29, 2013 at 8:40 AM

yg bising tu sume yg pkai note 2, s4 segale bgai…tu sebb xleh tngok orang lain dpt senang same….kecoh je lebih….brsyukur je la dgn ape yg ade…org Bgi bsing x bgi bsing….sh*****t..!!!

Reply

ally September 10, 2013 at 5:41 PM

kata start 3 sept 13 akan dibuka lg borang permohonan untuk rebate rm200 hp ni tp tak der pon? mana nak apply..?

Reply

M. September 21, 2013 at 6:54 PM

ramai nya macai….

Reply

pentol gitu October 13, 2013 at 12:59 PM

poyo semua ni..duit rakyat lagi bnyk ye mkn…bg rm200 mkn duit rakyat 200ribu setiap sorg

Reply

Leave a Comment