Gambar Isteri-Isteri Salih Yaacob

Gambar Adik Beradik Neelofa Yang Cun Melecun

Gambar Taman Tema Legoland Malaysia Di Nusajaya, Johor

Syarat Permohonan Rebate RM200 Telefon Pintar 3G (Smartphone)

Syarat Dan Permohonan Geran RM1,000 Untuk Usahawan Online

Gambar 3 Lamborghini Kemalangan & Terbakar Di Lebuhraya PLUS

Borang BR1M

Syarat-Syarat Baru Mohon Kad Kredit Bermula Mac 2011

by Ezany-Kun in Berita

Hanya mereka berpendapatan RM2,000 sebulan boleh memohon kad kredit berikutan langkah terbaru Bank Negara Malaysia (BNM) menaikkan had minimum pendapatan tahunan daripada RM18,000 kepada RM24,000.

Pemegang kad kredit sedia ada dan pemohon baru berpendapatan RM36,000 setahun atau kurang daripada itu, hanya boleh memiliki kad daripada dua bank dan had kredit ditetapkan dua kali ganda daripada pendapatan bulanan masing-masing.

Related posts:

  1. Semakan Status Permohonan Program Pensiswazahan Guru (PPG) Ambilan Mac 2011
  2. OST Kemilau Cinta Kamila | D’Masiv – Mohon Ampun Aku
  3. Online Shopping @ PostMe.com.my | Video
  4. Bajet 2011 | Cukai Perkhidmatan Naik
  5. Barisan Nasional (BN) Bakal Perkenalkan Logo Baru

{ 9 comments… read them below or add one }

Eizil March 20, 2011 at 9:50 AM

Owhh… semua bank dah mula kuatkuasakan benda ni erk, kalau yang bekerja sendiri pulak macam mana yer dia kira?

Reply

fatin June 6, 2011 at 2:10 PM

Sy sudah bkerja selama 3 tahun dan berumur 20 tahun 8 bulan. Layakkah sy memohon kad kredit?

Reply

Ezany-Kun June 6, 2011 at 4:02 PM

boleh aje.. yg penting cukup syarat..

Reply

Dzulyizanshah December 15, 2011 at 11:33 AM

saya nak mohon buat kredit kad untuk bisnes network marketing…ape bole x sy pohon….

Reply

victor stephen March 9, 2012 at 2:47 AM

Basic gaji saya RM2000 + OT + elaun = rm2500 sebulan, tapi bila saya pohon kredit kad mesti kena reject oleh bank..why? everytime i applied the answer is…”sorry we are unable to approve your application. Any inconvenience is regretted.” ????? please give an answer.

Reply

Dina August 3, 2012 at 3:26 PM

cuba u buat ngan aeon mesti dpt.

Reply

lee January 3, 2013 at 4:48 PM

Bank tengok juga commitment u. If ada loan lain e.g Kereta, Rumah or Personal loan. Tidak nafikan zaman sekarang memang susah untuk dapatakan kad kredit walaupun seseorang itu bergaji kasar sekitar RM7K disebabkan komitment lain dan welfare.

Reply

Johan April 14, 2014 at 11:08 AM

kad kredit penting kepada sesiapa yang malas nak bawa duit tunai.

Reply

Fatihah Ariffin May 2, 2014 at 5:25 PM

I ada apply credit card dgn bsn .dh sebuln ..tp status tk thu la mcm mn..kol katanya dlm proses penyemakan lg…tp ni dh sebuln..biasa 2 weeks je kn..

Reply

Leave a Comment