Gambar Isteri-Isteri Salih Yaacob

Gambar Adik Beradik Neelofa Yang Cun Melecun

Gambar Taman Tema Legoland Malaysia Di Nusajaya, Johor

Syarat Permohonan Rebate RM200 Telefon Pintar 3G (Smartphone)

Syarat Dan Permohonan Geran RM1,000 Untuk Usahawan Online

Gambar 3 Lamborghini Kemalangan & Terbakar Di Lebuhraya PLUS

Borang BR1M

Ujibakat Online Akademi Fantasia Musim Ke 9 | AF9

by Ezany-Kun in Akademi Fantasia 9,Ujibakat

Update: Video Ujibakat Akademi Fantasia 9

Nampaknya Akademi Fantasia Musim Ke 9 ini ada kelainan sedikit yang dilakukan oleh pihak Astro. Ini kerana anda boleh melakukan ujibakat secara online dengan menggunakan youtube sebagai medium pengantara. Berikut adalah langkah-langkah yang perlu anda lakukan jika hendak ujibakat secara online. Jika anda mahu hadiri ujibakat seperti biasa, boleh semak lokasi dan tarikh ujibakat.

1) Pilih Lagu

Lelaki

Selamat Malam – Faizal Tahir
Kebahagiaan Dalam Perpisahan – Shahir
Drama King - Meet Uncle Hussain
Extravaganza – Bunkface
Billionaire – Travis McCoy
Bukan Cinta Biasa – Afgan
Ketulusan Hati – Anuar Zain
Bila Cinta – Gio & Felly
Noktah Cinta – Hafiz
Yang Pernah – Estranged
Dan Bila Esok – Sofaz
Akulah Kekasih Mu – Axl’s
Tinggal Kenangan – Salem
Tak Mungkin Berpaling – Zamani
Pelita – Api
Susun Silang Kata – Aizat
Inilah Cinta - Akim
Sorry Sorry – Super Junior
Baby - Justin Bieber
Yank – Wali Band

Perempuan

Ku Ada Kamu – Adira
Nobody – Wondergirls
Realiti Dewi – Alyah
Tolong Ingatkan Aku – Ana Rafali
Jahat – Stacy
Hati yang Kau Sakiti – Rossa
Matahari – Agnes Monica
Pelamin Anganku Musnah – Azie
Bila Cinta – Gio & Felly
Bertamu Di Kalbu – Jaclyn Victor
Helo – Beyonce
Sejak Ku Bertemu Padamu – Sanisah Huri
Gila – Mila
Puisi Cinta – Ella
Rela – Tila
Aku Tak Percaya Cinta – Liyana Jasmay
Cinta Sempurna – Yuna
Tari Tualang Tiga – Saloma
Cinta Ini – Dato’ Siti Nurhaliza
Ku Bukan Aku – Tilu

2) Rakamkan video nyanyian anda secara kreatif.

3) Muat Naik video anda di www.youtube.com

4) Muat turun borang ujibakat.

5) Hantarkan borang yang lengkap berserta pautan video youtube anda ke di sini.

6) Video-video yang terpilih akan dihubungi oleh pihak produksi untuk ke peringkat seterusnya.

7) Semua video yang dihantar akan dipaparkan di laman web Akademi Fantasia untuk tontonan semua.

8) Tempoh ujibakat secara ONLINE, 13 Januari 2011 sehingga 26 Januari 2011.

Related posts:

  1. Lokasi Dan Tarikh Ujibakat Akademi Fantasia Musim Ke 9 | AF9
  2. Ujibakat Raja Lawak Musim 5
  3. Online Shopping @ PostMe.com.my | Video
  4. Tonton TV Indonesia Secara Online | RCTI SCTV TRANSTV METROTV GLOBALTV TVONE
  5. Sinopsis Halimah Jongang The Series | Musim 2 | Astro Prima 105s

{ 26 comments… read them below or add one }

niesz January 14, 2011 at 10:26 PM

wa..da ade online la plak..hehe..

Reply

Ezany-Kun January 14, 2011 at 10:45 PM

musim terakhir dah ni.. sebab tu astro buat kelainan sket kot..

Reply

etomyam January 14, 2011 at 11:42 PM

lepas ni ramai yg pergi uji bakat ni

Reply

Ezany-Kun January 15, 2011 at 2:54 AM

takyah pegi kot.. kan online jer pun boleh.. :D

Reply

Gerrard January 15, 2011 at 12:56 AM

nyanyi lagu nobody sambil menari ok gak =P

Reply

Ezany-Kun January 15, 2011 at 2:54 AM

haha.. lagu tu untuk pempuan la..

Reply

sweet January 15, 2011 at 2:46 AM

perghh mesti artis2 youtube eksaited nih. dpt nyanyi TIA(anaraffali) syok nih :D

Reply

Ezany-Kun January 15, 2011 at 2:56 AM

ok.. sy vote zura join ujibakat online ni.. :p

Reply

Kamal Ahmad January 15, 2011 at 2:48 AM

meh aku nyanyi lagu sorry sorry sampai habis…ekeke~

Reply

Ezany-Kun January 15, 2011 at 2:57 AM

fuiyoo.. hafal ker? mmg koreantastic la gitu..

Reply

suri January 15, 2011 at 3:38 AM

suri plk maaf..maaf maaf heeee..
asyi nnyi jer lain punya pertandingan tak der keh huh…

Reply

Ezany-Kun January 16, 2011 at 3:21 PM

ade.. raja lawak.. hehe..

Reply

suri January 15, 2011 at 3:37 AM

wah..semakin maju kehadapan lagi ;)

Reply

Ezany-Kun January 16, 2011 at 3:22 PM

lepas ni takde peluang nak maju lagi.. sbb musim terakhir..

Reply

Fitrihadi January 15, 2011 at 8:10 AM

aku cadangkan nama ezany-kun untuk join.. dan aku nak afundi ezany banyak-banyak hehehe

Reply

Ezany-Kun January 16, 2011 at 3:24 PM

tapi kalo setakat ko jer undi sorang2 mmg tersingkir gak aku.. :p

Reply

rockinsudu January 15, 2011 at 10:58 PM

bagus gak gune you tube. baru la uptodate. nnt leyh gune blog lak. hehe

Reply

Ezany-Kun January 16, 2011 at 3:26 PM

yup.. uptodate.. tp cuma tak pasti ni idea asal atau ciplak mane2 negara lain..

Reply

Berita sukan terkini January 16, 2011 at 12:39 AM

erm nie last af 9… nasib baik,, kalau tak cukupkan 10.. huhu.. sedekad dibuatnya…

Reply

Ezany-Kun January 16, 2011 at 3:27 PM

mane tau lepas ni ade akademi fantasia allstars pulak.. hehe.. juara setiap af bertanding.. :D

Reply

Ali ridha January 16, 2011 at 11:25 PM

peluang aku tunjuk kan bakat ni.heee…

Reply

eyriqazz January 17, 2011 at 11:06 AM

nak kena pi ujibakat ni..sah2 boleh masuk bloopers ni..hik3..

Reply

mario January 17, 2011 at 6:10 PM

kalau aku nyanyi lagu baby justin bibir tu sure ko suka kan…wakaka

Reply

Alep Rosli February 19, 2011 at 7:35 PM

aq nk msok scare on9..
tp cmne ek????

Reply

Alep Rosli February 19, 2011 at 7:37 PM

ade spew2 leh tlong x???

Reply

AZRA February 26, 2011 at 5:19 PM

AF9 kali ni tak best lah sbb bawa artis indon jd pengetua.apa kurangnya artis ms’ia.ramai lagi artis kita yg berpengalaman hanya org kita saja yg mengagung kan artis di sana.apa gunanya konsep MALAYSIA BOLEH yg laung2kan oleh org kita

Reply

Leave a Comment