Gambar Isteri-Isteri Salih Yaacob

Gambar Adik Beradik Neelofa Yang Cun Melecun

Gambar Taman Tema Legoland Malaysia Di Nusajaya, Johor

Syarat Permohonan Rebate RM200 Telefon Pintar 3G (Smartphone)

Syarat Dan Permohonan Geran RM1,000 Untuk Usahawan Online

Gambar 3 Lamborghini Kemalangan & Terbakar Di Lebuhraya PLUS

Borang BR1M 3.0 2014

Video Adam & Hawa Episod Akhir 80

by Ezany-Kun in Adam Dan Hawa,Drama Bersiri

Adam & Hawa Episode 79

Apakah kesudahan kisah ini?

Drama ganti Adam & Hawa – Sehangat Asmara

[promo] Memoir Adam & Hawa – Opps! Adam & Hawa

Apakah babak-babak yang paling anda ingat? Saksikan Memoir Adam & Hawa, Isnin, 10 malam di Mustika HD (134)

Saksikan aksi-aksi lucu ketika pengambaran drama bersiri Adam & Hawa dalam Opps! Adam & Hawa, Selasa, 10 malam di Mustika HD (134)

Memperkenalkan drama bersiri terbaru, Sehangat Asmara. Saksikan di sebalik tabir Sehangat Asmara dan Ratuku (Lagu Tema Sehangat Asmara), Rabu dan Khamis, 10 malam di Mustika HD (134)

Related posts:

  1. Video Drama Adam Dan Hawa Full Episode
  2. Video Adam & Hawa Episode 3 | Youtube
  3. Video Adam & Hawa Episode 77
  4. Sinopsis Adam & Hawa | Astro Mustika HD (134)
  5. Video Adam & Hawa Episode 2 | Youtube

{ 198 comments… read them below or add one }

Bibik Grunge January 10, 2013 at 10:59 AM

Alhamdulillah….. dpt jugak tgk…

thanks a lot ezany for all the efforts!

Reply

b January 11, 2013 at 6:09 AM

terbaek…………….bestnya…ending…

Reply

gee January 11, 2013 at 3:54 PM

paliiinnnggggggg bessshhhhhh….touching,happy,loving indeed….cayok cayok aron n nadya….lov u all

Reply

aezar January 10, 2013 at 12:01 PM

Salam semua,

Sampai juga kita akhir episode an h ni..alhamdulillah. Macam-macamlah response terhadap drama ni, ade yang suka ade yang tak suke, ade suke tapi buat2 tak suke pun ade. Apapun, kita nak ucapkan terima kasih buat pemilik blog ni kerana beri kami, yg tak subscribe mustika hd dan juga tak sempat nak tonton tv sebab, remote control di control oleh anak2 sepanjang cuti sekolah baru2 ni, peluang untuk menonton drama Adam dan Hawa. Dari mula sampai akhir saya setia menonton drama ni, walaupun ada satu ketika emosi sya pun macam roller coster bila ain dan adam sering berhadapan dgn konflik kehidupan. Drama ni banyak menyentuh perasaan saya dari pelbagai aspek, yg pelik tu siap boleh relate dgn realiti di sekeliling kita, walhal ini drama saje.. itulah dia, drama seperti ni mencerminkan banyak kenyataan yg kadang2 kita sendiri gerun nak hadapi. Tema kasih sayang sesama keluarga, suami isteri, sahabat berjaya digarapkan melalui drama ini.

Terima kasih Aaron and Nadiya, the rest of casts.. kerana membuat kami rase sentiasa ade sesuatu nak looked forward to, at late nights, after a hard and long day at work. Terima kasih juga buat kami excited about Mondays, and for the first time rase a little sad when weekends would approach. Pelik kan? Okay kawan2 di blog ni.. kita ni pengkritik yang sgt versatile, apa pun boleh.. despite ape pun profession masing2, kita masih leh beri kritikan with class ade yang siap guna perkataan tak manis tu, bukan ape.. , sakit sgt rase hati bila tengok2 plot2 yang tak best. Ade tak yang dah melahirkan anak, namakan anak adam mukhriz atau ain hawani? Haaaa… Jangan namakan anak Ostolia dah…

P.S: Sekarang ni saya dah pandai sebut Ostolia, bukan Australia..
P.P.S: You guys rock!

Reply

Tengku January 10, 2013 at 1:22 PM

Im very sad..adam hawa jgn tinggal

Reply

yana January 10, 2013 at 1:33 PM

Ezany..nnt tlg laa upload video scene xjadi adam n hawa next week isnin n selasa 10pm..kta xde mustika hd..huhu jasamu akan dikenang..suka sgt2 drama ni..mmg terbaikkk..!!

Reply

Kekasih Am Hehe January 10, 2013 at 8:17 PM

ye ye betul sy pn nak sgt2 tgk kan….mesti best tq very much ezany for ur effort..jasa amat di kenang tq tq tq

Reply

ok boss January 10, 2013 at 9:05 PM

A..ah..saya sokong.nk juga tengok bloopers scene tak jd..mesti lucu..anyway tq ezany..atas jasa baikiter AH dgn penonton yg byk ketenah ni

Reply

nenek fa January 10, 2013 at 1:58 PM

salam semua,
wah nenek tengok AH episod semalam bukan main ramai yang komen. ada 122 komen. apa apa pun malam ini merupakan kemuncak komen kita terhada drama adam hawa. harap kita semua berjumpa kembali pada 21 januari nanti pabila ditayangkan cita sehangat asmara lakonan adi putra dan rita rudaini. ceritanya seakan sama tunggu 9 tahun untuk menuntut hak. semua ada sedih, marah, geram dan dendam.
nenek harap kita semua akan terus memberi komen di drama sehangat asmara.

Reply

zara aina January 10, 2013 at 2:31 PM

wah..nenek fa promo next drama..hehe..suka2…ye la kan..hope semua pun enjoy..mcm2 feelings kita sepanjang AH ni..mula2 terusik dgn kenakalan am ngorat ain, then sedih bila diorg kena ambush…lama2 tu boring tahap gaban pulak bila si ain dok jual mahal kt am tu…mcm2 perkataan kluar (x baik kan)….kemudian rasa lega bila diorg dah mula nak berbaik..ain dah bole terima keadaan, alamak geram, benci, meluat pulak dgn si johan x abis2 nak propa…aduhhh…baru nak lega, sesak balik dgn si dee (delaila/deenawati – ntah mana satu)…hehehe..now sampai ke penghujung..alhamdulillah citeR back to the real novel..x melalut dah..tu yg kita harapkan..so mcm nenek fa jgk..semoga kita berjumpa di “SEHANGAT ASMARA’…

Reply

Ani January 10, 2013 at 3:14 PM

Seandainya SA mengambil alih tmpt AH maknanya kita x jd berpisah lar…..Virgo da nyanyi lagu perpisahan tup..tup x jd. Hahaha….boleh komen2 lagi kat blog nie. Should thanks to Ezany.

Reply

pengkritik January 10, 2013 at 4:21 PM

kesian ye NADIYA NISAA tak tercalon langsung top 5 abpbh 2012 utk pelakon drama popular tu ar rupa juga penting utk popular bkn bakat je NN tak cantik n tak lawa ………….mesti NN rasa dia akan menang pelakon drama popular ABPBH 2012 setelah jadi heroin Adam dan Hawa ni………

Reply

PositifMind January 10, 2013 at 4:56 PM

helo Pengkritik, you ni fikiran byk singkat…… beauty is on the eye of the beholder, u kata tak cantik,,orang lain kata cantik… NN sangat berbakat, seorang perempuan melayu yang sedap juga mata memandang…

Reply

Kekasih Am Hehe January 10, 2013 at 8:21 PM

mesti ko ni salah sorg artis yg dengki dgn NN kan ayat mcm hasad je

Reply

Kekasih Am Hehe January 10, 2013 at 8:24 PM

amboi sdap mulut ko ..siti saleha tercalon ker abpbh 2011 aritu walaupun meletop nora elena?tak kan?tahun ni br tercalon ss tu…so NN ni tgk la thun ni tercalon jg 1 dan insyaallah next year ada la rezki dia…ko tu cantik sgt ke nak hina ciptaan Allah…cantik tu subjektif bg aku nn ni cantik dan SUAMI dia lebih HENSEM dr aaron Aziz ok….kau ada?

Reply

Kekasih Am Hehe January 10, 2013 at 8:25 PM

so NN tak tercalon bukan sbb tak cantik….cite ni lum habis pun…tggu la next year…SS aritu dah abis awl NE pun dia tak tercalon top5 ko ni menilai dr mata hati ke apa…ayat nampak sgt hati tu busuk

Reply

nenek fa January 10, 2013 at 9:02 PM

sayang #kekasih am hehe & positifmind#jgn d layan org cam tu. Mengata ciptaan tuhan..jgn d tambah sakit d hati. Biarkan aje si luncai terjun dgn labunya.

Reply

Ani January 10, 2013 at 9:59 PM

Betul tu fans semua. Mereka yg menghina ciptaan tuhan sama juga mereka menghina penciptanya. NN pun baru 2 3 bulan ini meletop2…. ABPPBH 2012 mungkin berdasarkan prestasi sepanjang tahun. Belom de rezeki NN lagi…..
So xde kne mengena dgn cantik x cantik…… Setakat cantik je x menjaminkan sesuatu kemenangan tanpa bakat dan image bersih…..
Tak payah nak pertikaikan lagi lah ttg hal. AH pun da nak melabuhkan tirai mlm nie……. So happy2 lah semua ye.

Reply

ADLI January 10, 2013 at 11:49 PM

Lepas drama Adam Dan Hawa ni NN jadi heroin drama apa plok…………tentunya akan lebih meletop………………………..

Reply

adli January 12, 2013 at 8:16 PM

TRIMA JE HAKIKAT NN TAK TERCALON SEBAB TAK CANTIK N TAK LAWA DIA PERASAN KOT DIA AKAN MENANG PELAKON TV WANITA POPULAR ABPBH 2012 NN RASA DIA DAH CUKUP POPULAR ALMAKLUM LER DAH JADI HEROIN ADAM DAN HAWA…….

Reply

pengkritik bebas January 12, 2013 at 8:20 PM

jgn sama kan NN dgn SITI SALEHA , NN tak cantik SS cantik…….tak sabo tunggu thn dpn nak tgk NN menang anugerah pelakon tv wanita popular 2013!!!!!!!!!!!

Reply

boy January 10, 2013 at 9:12 PM

pengkritik bodoh. kau tk suka NN kau punya pasal, tapi kenapa kutuk orang. Kau ni kempunan nak jadi pelakon n heroin pd AA..eee ado ..tu yg mental.

Reply

ummi azlina January 11, 2013 at 1:56 PM

salam semua..A&H dah tamat. terima kasih sbb ia jadi drama melayu pertama yg saya ikut sbb ceritanya dekat dgn jiwa suami isteri.

Pada saya NN sgt cantik dan sweet. Cantik melayu asli. tak jemu mata memandang. semua makhluk ciptaan Allah swt jadikan cantik dan bersebab.

Reply

Eliza January 13, 2013 at 4:20 AM

Salam semua,
Masing2 berhak utk memberi pendapat masing2. Janganlah nak emo pulak. Kalau ada yg nampak NN tu tak cantik, takkan dia nak kata cantik pulak, terpulang pada pandangan setiap mata yg melihat. Pada saya memang NN bukan pelakon yg cantik, kalau tak kerana AA saya tak nonton drama ni (memang tak tengok sangat, lompat2 je pilih2 episod), sebab tu NN sendiri pun mengaku she’s a struggling artist.

Episod akhir ni sebenarnya sangat hambar & mengecewakan. Buat potong stim aje, semuanya babak2 flashback, nampak sangat director dah malas nak direct scene2 baru, ambik aje snapshots dari episod lepas2. Dahla tak logic baby lahir2 besar macam dah 10bulan! Come on la, ntah di mana yg best cerita AH ni….bagi sAya, ianya hanyalah hiburan yg melalaikan semata2, tiada apa yg boleh diambil ikhtibar.

Yeay AH dah habis. Mohon Astro lepas ni tayanglah drama2 yg ada memberi banyak faedah…TKasih

Reply

Kekasih Am Hehe January 15, 2013 at 12:58 AM

kita tgk majoriti.majoriti suka dgn drama ni….drama ni lebih hebat berbanding dgn nora elena yg mana mcm kayu je citenya ….tp biasala kalau de yg tak suka normal …tp bila de byk yg suka maknanya drama ni berjaya…cume pelik dgn cara komen2 yg lain mcam….setakat komen2 ckp tak suka ok la..mcm sy pun tak bpe suka nora elena…cume cara org atas komen ni mcm de rasa kecewa je…mcm tgh berusaha supaya org benci dgn adam hawa..maybe ni sedara mara artis2 yg cantik yg kecewa sbb NN tgh meletop dorang tak puas hati nape nn leh meletop…masyrakat dah cerdik pilih sbb BAKAT okey dan ramai jg yg kata NN ni cantik hik3…..so sia2 je la usaha kalian…makin kalian burukan NN makin memburukkan diri sendiri dan makin popular NN tu hik3……..nak kutuk patut2 la..mcm sy tak suka nora elena pun ta pernah sy g page nora elena kutuk2 SS hik3x…..sbb itu hak masing2 bg sy dan pandangan masing2…tp pengkritik ni sy rasa mcm guna nama dan akaun lain2 tp org yg sama…dlm usaha nak suh org benci…….tapi tak sedar membuka pekong di dada sendiri…sy ucap takziah la sbb awk gagal jd heroin A&H hik3x..adam hawa drama terbaik dlm hdup sy…sebabnya? pertama 1) pelakon hebat2 berlakon natural tak nampak mcm berlakon….. 2) lagu OST dia best2 bukan takat best kena dgn situasi dia guna 3) gabungan pelakon menjadikan ia hidup bukan takat pelakon utama yg sampingan semua menjadi lakonan tak KAYU okey 4) warna atau resolusi drama ni cantik…tak malap……nampak ceria….5)cerita ni ada kisah sedih ,gembira,ceria kelakar romantik semua ada 6) PALING PENTING cerita ni dah bawa RAMAI penonton masuk dlm cite ni…rasa mcm kita duduk dlm cite ni….penonton dok tgk tersenyum2 bukan sorg yg ckp BANYAK….bila sedih kami nagis….so semua kelebihan YANG ADA telah MENUTUP kecacatan yg ada…takde cite yg perfect…..tp yg penting kelebihan mengatasi segalanya….so pada yg tak suka takpe its okey masing2 punya hak…TAPI pada pendengki yg tak dapat NAK JADI HEROIN tu tak payah la nak menghasut org hik3x……SAMADA NN jadi pelakon TV popular ke tak PE KORANG DAPAT?semua rezeki dia ALLAH DAH TULIS…walau ramai kemaruk nak berlakon dgn AA dan nak jadi HEROIN A&H tap ALLAH DAH TULIS NN JADI HEROIN ADAM HAWA terima la KENYATAAN OKEY…hik3x sekian terima kasih…

Reply

Eliza January 15, 2013 at 1:30 AM

Salam,
Hihi kelakor plak baca komen Kekasih Am Hehe ni (nama pun kena tulis kekasih Am ke? Kesiannn..). Tak jeles sikit pun kat NN. Takde kena mengena hidup atau mati. Lantak la dia nak jadi fofular ke idak, tak rasa apa2 pun, banyak lagi benda2 lain yg lebih penting dlm hidup ni. Yang pasti, memang dia tak berapa cantik, itu je yg nak dihilight. Bukan mengutuk, sekadar memberi pendapat ikhlas. So, terpulanglah..

Tak payah nak beriya2 puji cerita AH ni… Takdela hebat mana, sekadar hiburan bolehla…tak lebih dari itu. Daripada sibuk nak analisa yok yok pasal scenes la, pelakon2 la, OST la…. Baik buat kerja2 lain yg lebih berpekdah….baik baca bahan2 ilmu yg lebih membawa manfaat dan perbanyakkan amal jariah. Setakat nak buat analisa pasal drama, buek perhabis beras je

Ok la, jgn la buang2 masa kat sini….selamat malam…=o))

Reply

peminat ah January 10, 2013 at 4:55 PM

jika anda soerang gadis kampong yg jauh dari kemudahan kota sekitar tahun 60/70 han nescaya dia akan dapat merasa sedalam2nya perasaan ain apabila ia di kena paksa kahwin dalam usia muda gitu. begitulah diri saya walaupun tidak berlaku peristiwa pahit begitu tetapi perasaan nak keluar dari suasana (kahwin dan beranak pinak macam nenek kita) sangat membara di jiwa. maka dengan sebab itu apabila ain menanggis meminta belas kesihan kepada bapak/emak saudara saya menanggis teresak2. tatkala ain mengutus surat kepada penjaga kanak di tadika puncak alam, saya menanggis lagi sekali. drama ini memang menyentuh jiwa. sehinggalah ia membawa dirinya ke perth australia. di satu pagi di australia dia berdoa kepada Allah dengan kata2 yang betul2 menyentuh perasaan saya.
di peristiwa lain yang meronton jiwa saya ialah tatkala am meluahkan perasaan nya kepada mama tatkala di hotel baru lepas berjumpa ain di mesjidil haram. dan lagi satu perasaan rindu am yang amat sangat sambil tidur di rumah ain memeluk bantal, dan mencium baju ain. peristiwa2 gini akan dapat di rasai sedalam2nya jika pelakun pandai melahirkan apa yang ada di dalam. tahniah untuk aa dan nn.
di waktu ain menunaikan umrah lagi sekali menyentuh jiwa apabila dia berdoa seolah2 saya pula yang sedang mengerjakan umrah. perasaan rindu pada kaabah dengan serta merta terasa amat mendalam.
begitulah kesah adam dan hawa. agaknya bila lagi kita dapat menonton drama sehebat ini.

Reply

Azie January 10, 2013 at 5:49 PM

Betul…. Sememangnya drama ini.. Sebuah drama yg hebat. Yg adapt menarik perhatian ramai peminat. Sebuah Karya yg hebat drp novel yg ditulis oleh Kak aisya Sofea. Lakonan yg mantap drp pelakon2nya terutama watak utama dalam drama ini Aaron Aziz n Nadia Nisa. Kita semua pastu Akan merindui drama ini. Diharapkan.. . Sehangat Asmara nanti pun best cam drama a&h jugak.

Reply

Soulreaver January 10, 2013 at 6:08 PM

Sedih sket lar crita nie nak abis. AH berjaya sparked balik my marriage life. Memang thank you sgt2 ngan producer, pengarah, penulis and pelakon2 yg berjaya menyampaikan naskah yg sarat dgn msg2 yg baik & berguna. I will always remember this drama forever. Mintak maap klau ada salah silap saya selama mengomen di blog nih. Aduh… Sedih.. Pasni sure miss the time bila terkejar2 and excited nk tgk AH dr kul 9:30pm sampai 10:30pm. Then excited nak tgk ulangan (berbyk2 kali) and komen kat blog nih.

Reply

nak am January 10, 2013 at 7:05 PM

tonight is the night , jom pi kari kplala ikan yap kwan seng…

Reply

Nisa January 11, 2013 at 5:28 PM

Ribuan terima kasih kepada Ezany kerana dapat mengikuti cerita ni dari awal hingga akhir …walaupun diperantauan .

Reply

A&H January 11, 2013 at 8:04 PM

cyber world-sekarang semuanya dihujung jari je…ayat walaupun diperantauan tuh hanya utk memberitahu yg pengomen tuh berada diluar Malaysia, that’s all…no significant though!

Reply

Kak Yong January 10, 2013 at 7:10 PM

Salam utk semua peminat AH..
Bila drama dah sampai penghujung ni teringin plak nak mencatatkan sesuatu. Selama ni hanya membaca je segala coretan dan kritikan teman2 di sini. Memang happy bila baca segala komen.. senyum sendiri dibuatnya. Macam2 ada… apa pun terima kasih kpd ezany kerna menguploadkan drama rantaian terhebat yg menjadi kesukaan ramai ni.
Byk pengajaran yg dpt kita pelajari. Setinggi mana pun ilmu kita, setinggi mana kita berdiri dan sebesar mana pun ego manusia, kita tak boleh lari dari qada dan qadar Allah kan. Moral of the story… manusia boleh berubah jika ia berkehendakkannya..cuma sebagai manusia kita kena sentiasa bersyukur dan mengingati Allah sentiasa.
Jika Ain dan adam ada catatan sendiri untuk meluahkan perasaannya, akak rasa akak pun nak luahkan segala perasaan akak kt blog nanti. Ya lah kisah hidup seorang isteri kepada seorang flight crew yang kini telah dimadukan…grrrrrr…tp apa pun akak tetap redha dan brsabar dgn dugaan yang Allah berikan.. bak kata adam..Hikmah ada dimana-mana.. betul tak..cuma cepat dgn lambat je kita nak menikmatinya..
Kepada semua pelakon yang menjayakan drama ni.. dari pelakon pembantu sehingga pelakon utamanya.. anda semua adalah superb dear…. lakonan anda semua dapat dirasai oleh semua orang.. jangan sia-siakan bakat yg ada…
Anda semua memang yang terbaikkkkk..
Bagi yg akan join di restoran malam nanti juz enjoy and have fun dgn artis pujaan anda semua.. all the best…

Reply

nenek fa January 10, 2013 at 7:11 PM

salam semua,
fan AH jangan la sedih. kita boleh berjumpa di blok ni dengan komen komen yang lebih menarik dan memberi pengajaran kepada kita. cita SEHANGAT ASMARA akan keudara waktu yang sama mulai 21 januari ni.
kepada GAH nenek ucapkan berbanyak terima kasih kerana mendoakan saya. walau pun kita x pernah bersua tetapi kamu semua adahlah kawan yang baik yang mengembirakan saya.
Virgo tgk msg itu lah cerita saya kenapa saya sakit.

Reply

AKU January 10, 2013 at 7:16 PM

JEMUR PADI DI ATAS TITI
JANGAN PADI DIMAKAN KEDIDI
SALAH DAN SILAP HARAP DIMAAFI
PANJANG UMUR BER JUMPA LAGI (di alam maya la)

Reply

nenek fa January 10, 2013 at 9:09 PM

SEHANGAT ASMARA AKAN MENYUSULI
SUDAH PASTI DI MUSTIKA HD
BERILAH KOMEN YG BERISI
SUPAYA XDE YG TERASA DIHATI

Reply

chelsy January 10, 2013 at 9:46 PM

wow..nice, I like Rita Rudaini punya lakonan dan citer yg nenek cakap tuh macam sedap aje…thanks

TQ Ezany!

Reply

chelsy January 10, 2013 at 9:53 PM

Nothin’ last forever…

Reply

mama January 10, 2013 at 8:19 PM

will miss this drama… :-(
#pd mr ezany…plisssss buat cd episod 1-80…. Confirm ramai nk bli…..

Reply

rika January 10, 2013 at 9:16 PM

SALAM SUMER, JGN LAYAN SI PENGKERITIK YG MENGUTOK NN KAW2. KESIAN NN. SAYA RASA SI PENGKERITIK NI MENTAL SBB TK DPT BELAKON DGN AA TU YG HANGIN..PENGKERITIK ADE KE KAU SALAH SEORNG PELAKON YG TK LAKU?
kalau kau busok hati sampai tualah ko jd cam ni pendengki tk habis… nanti aku pujuk Murali Abdullah amek kau jd heroin pada Pak Hamid Gurkha. ya… canteeek.

Reply

peminat ah January 10, 2013 at 9:52 PM

adam & hawa cerita nya ada banyak warna. di samping cerita cinta yg unggul dr seorang anak muda yg ‘ply boy’ menjadi seorang yg baik, penyayang, bertanggongjwb, berugama, taat kpd orang tua. kalau ada cerita cinta yg bermoral begini sampai tgh mlm pun sanggup tunggu. kalau tak ada pengajaran yg kita dapat maka itu di namakan lagho atau sia2.

Reply

chelsy January 10, 2013 at 9:56 PM

Sia2?…I dun think so…sometimes watching just for fun though…:)

Reply

teen January 10, 2013 at 10:10 PM

Banyak cara mengisi masa lapang, release stress or tension …salah satu cara dgn menonton…xperlu mendabik dada and let the world know jika seseorang xdpt apa2 pengajaran dari apa yg ditonton itu sesuatu yg sia2….really? Setahu saya kalau menonton atau apa saja kita buat jangan sampai melalaikan, misalnya sanggup menunggu A&H sampai solat isya’ tertunggak… itu baru jadi lagha dan sia2….:)

Reply

teen January 10, 2013 at 10:14 PM

tuh..solat isyak dah buat ke belum, ke tgk A&H dulu then baru solat isyak? ngeh:D

Reply

Muzaffar January 10, 2013 at 10:32 PM

Tamat

Reply

cik dayah January 10, 2013 at 10:33 PM

Tahniah ezany sbb siarkan dr awal episod 1 smpai abes episod 80.. thanks byk2..

Reply

Soulreaver January 10, 2013 at 10:38 PM

Sedih dah nih… Tamat… Sila lah menonton mlm nih. Penamat yg romantik, happy & sayu… Adios kengkawan. Semoga kita berjumpa lagi. A’kum

Reply

caca January 10, 2013 at 10:39 PM

Baru lepas tgk ep. 80. Best la jugak ….tp aku menyampah kat pengarah yg tak sensitif ni, ade ke adegan salam2 and cium dlm masjid, mmg la adegan azie ngan johan kawin, tp depa tu bukan mahram dlm realiti…so tolonglah hormati kesucian masjid, klu xde adegan tu pun tak menjejaskan cerita, akad nikah je dah la…

Reply

kak rose January 11, 2013 at 9:35 PM

saya seetuju..lainkali …adegan dalam masjid kena berpada2….atau buat nikah dekat rumah je…demi menjaga kesucian masjid/surau…tempat beribadah…kesian kat abg kadi dan tok imam yang terpaksa menonton babak tu dlm masjid yang disayangi…ada lg babak yg tak boleh…tp nak buat macamana…dah kena berlakon mcm tu. :(

Reply

milinda January 10, 2013 at 10:42 PM

Best ending adam hawa, akhirnya yg ditunggu2 oleh peminat adam dan hawa
dapat gak am pelukan dan ciuman dr ain.. Best giler…

Reply

Ana Natasha January 10, 2013 at 10:46 PM

Ana paling seronok tengok persahabatan Ain & Azie, tentunya mengingatkan ramai antara kita kpd sahabat/roomate waktu belajar di perantauan…sama2 gila2…jaga each other,,.then soon after grad first job tinggal lagi serumah, then melalui kehidupan sebenar pun masih terus bersama, saling ingat mengingatkan mana2 yg tak kena..aduhai…terlalu real lah Ain/Azie ni…hopefully NN dan EUH pun berkawan serasi macam Ain/Azie.. Pastinya Ana akan rindu scene2 Ain/Azie tu…

Ain dan Azie teman sejati
Susah senang selalu bersama
Begitu persahabatan penuh bererti
Tauladan untuk kita semua

Reply

azie nak johan January 10, 2013 at 10:52 PM

as salam ..pertama sekali saya nak ucap ribuan terima kasih pada ezany kerana sudi bg kita semua tgk cite adam dan hawa ni.. terima kasih byk2.. jasamu dikenang.. saya amat minat novel adam dan hawa..dah banyak kali duk ulang2 novel tu sampailah suatu hari saya dapat tahu novel ni dijadikan cite dan akan disiarkan di kaca tv. masa tu saya tahu AA yg jadi hero tapi xpasti siapa heroin.. sy x kisah sgt siapa pown heroin die asalkan dpt tgk jalan cite sudah cukup..

dan dlm bulan ogos kan cite ni keluar tapi sedih sbb hanya kt astro je.. rumah sy lak xde astro.. hehe.. tibe2 dpt taw yg ada org yang baik hati mcm ezany ni tlg kita semua.. epi 1 sy tgk mcm x brape best je sbb heroin die mcm xsesuai lgpown x femes kn.. ms tu ramai sy terbaca yg duk kutuk2 NN. sy ms tu x minat la jgk NN.. tapi sbb minat giler novel adam dan hawa, saya tetap tgk jgk cite nie..saya gantikan watak ain hawani tu dgn diri saya walaupown sy lg2 x cantik dr NN.. heheheh..( ni saya gurau je) hehe..

lps satu ep, sy tgk lg ep seterusnya sampai x sabar nk tggu ep akan dtg.. lame2 sy tgk NN ni mcm sesuai sgt pegang watak ni.. rase da suke kat NN.. walaupun die x sejelita artis2 lain..tapi sedap mata memandang..muke die kalau tgk lame2 manis jer.. heheh.. bile tgk babak kat mekah terharu sgt rase.. sambil tgk cite sambil bace novel die.. haha.. sy smpai x pulgkan novel ni kat library ms study dulu sbb gile sgt cite ni dan dulu ms bace cite ni teringin sgt nk jadikan die cite ..akhirnya jadi kenyataan.. tapi pasal novel yg sy x hntr tu sy da bayar ganti rugi kat library.. haha.. sekarang cite ni da tamat lepas ni hari2 duk bace novel die lagi.. msti rindu sgt2 kat adam dan hawa….

Reply

mak cik 59 January 10, 2013 at 10:57 PM

Thanks Ezany .

Reply

minat adam January 10, 2013 at 11:32 PM

Salam ezany tolong upload utk episod 80 ni ye. klu x dak aral bolehlh upload cepat sikit kat kami yang tak ada mustika HD ni.Thanks ezany…

Reply

siti wan kembung January 10, 2013 at 11:12 PM

Millions Thanks to Ezany … Sharing is caring ….
To all AH fans, nice to ‘meet’ you all here and share some thoughts …
Mak Iti doakan mudah2an semua mendpt pengajaran, kebaikan dan dipermudahkan menempuh kehidupan harian … Insyallah ..

Reply

DRJ January 10, 2013 at 11:20 PM

Satu ending yang sungguh romantik. Walaupun frust juga tak berkesempatan nak join d Restoran Kari Kepala Ikan, Jalan Yap Kwan Seng, malam tadi kerana di maklumkan jalan terlalu sesak, namun terubat juga tengok adegan akhir sepasang suami isteri yang sejati dan ‘loving’ scenes seperti semua harap-harapkan. Thanks to Tuan Pengarah kerana memahami kehendak penonton. Something to remember and cheerish walaupun A&H dah tamat. Hu..Hu…Hu… Salam pada semua ye. Kali pertama dan akhir bagi luahan perasaan.

Reply

Mummyanne January 10, 2013 at 11:24 PM

Mlm ni Ezany tak upload ke…click kt astrogempak tak boleh pun…

Reply

Virgo January 10, 2013 at 11:26 PM

Masih sabar menunggu ezany yg baik hati uploadkan episod akhir mlm ni. Sementara tu mcm biasalah review koment2 dari penonton. Hopefully mlm ni rusnita akan muncul dgn final komen nya…cikgu nape senyaaap aje..bnyk homework ke? Syabas diucapkan pada Nek Fa….mlm ni dia tunjukkan bakat dia berpantun, tk ketinggalan juga pada Aku & Ana Natasha..masing2 keluarkan kebolehan mereka pada mlm ini. Saperti Ana Natasha, i juga harap NN & FUH akan menjadi kawan karib dlm real life.
Ani my Auld Lang Syne & Bertemu & Berpisah tu you tolong simpan kan dulu ya…hehehe .
Akhir sekali nk ucapkan ribuan terima kasih kpd Ezany- Kun.com yg bermurah hati dan tidak pernah gagal menguploadkan setiap mlm utk kami yg tk ada Mustika HD ini. Kami sangat2 menghargainya.

Reply

Ain Hawani January 12, 2013 at 9:39 AM

Dah pun tamat…..lm x komen kt blog ni sbb k.rusnita dh jrg ada…apa2 pun msti rindu kat GAH…….:)

Reply

nur here January 10, 2013 at 11:34 PM

as salam..
i’olls antara peminat tegar. eh tegar eh ? tp jenis y ttgu2 ah cite ah neh..am tuh nsem sgtt..ngeh..ngeh..dlu2 agk borink sbb jap baik jap gado..skrg soo…sweet. ermm..slalu gak bce komen2 u’olss. heeeeee.
bgos jugak ade cite2 y adaptasi novel neh sbb i’olls neh antara y ‘mengeja’ bila bce novel. mayb kurenzz minat kot..skrg tv3 pom besh setia hujung nyawa.
oke la . salam ukwah u’olls.

erm..if nk muka gebu lg berdebu gunakan PRODUCT MIRACLE TAB. nur ade jual .hehhee..bole refer sini yep http://www.facebook.com/NurMuhammadSweetHouse

Reply

adamhawa forever January 10, 2013 at 11:54 PM

Thanks to ezany for uploading all the episodes! Best gila adam hawa! The best tv episodr of all time! Haha. Haritu i nmpk ain dgn azie dekat the curve. Rasanya drg mmg bff kot. Comel je ain masa tu. Pakai mcm baju pijama je pg mkn ayam penyet. Hehe… gonna miss adam dan hawa!

Reply

Setia AH January 11, 2013 at 12:04 AM

slm all fans AH…sedih AH dah habis…nmn happy coz happy ending…sy x pernah miss cite ni dr 1-80 saluran HD..nmun tgk jugak blog ni…tq ezzany krn sy blh mbaca dan mberi komen…so far sy x pernah komen negatif wlupun setegh eps tu rasa geram..sedih…nmn sy sabo krn asam grm pgarahan klu tidak x bestlah semuanya…happy jee….last eps mlm ni sgt best…happy semuanya…am n ain manja jee…cite ni bgusnya sbyk 80 eps romantik x mlampau ain n am…hanya eps 78 n 80 jee diselik sedikit…mmadailah…dan sy percaya smua peminat Setia AH sgt suka…tahniah sgt to semua yg terlibst dgn drama ini…smua berjaya mjlnkan tugasan yg diamanahkan dgn begitu baik seksli…ksilapan kecil2 biasalah..lumrah kehidupan slagi kita bernama manusia…to AA n NN gandingan mantap skali..mrk sgt berbkt..kalu x mng apa 2 anugerahpun x pa …asalkan kpuasan diri dan peminat sgt ptg…insyallah setiap yg berusaha pasti ada kjayaannya 1 hari nanti… kpd yg tonton bersama AH pelakon di restoran tu post foto2 di fb blh tgok…ok maaf seandai ada terljur bicara..terguris hati..kpd smua GAH…..btw..AH sgt hebat n akan dikenang spai bila2… AH terbaeeeeekk…

Reply

Puteri January 11, 2013 at 12:05 AM

Will miss A& H..hope to watch another drama like A&H. Will miss AA n NN too..sob sob sob..nice to know everyone here..

Reply

wonderton January 11, 2013 at 12:11 AM

sedih n sebak bce semue komen….ttbe nak meleleh air mate nie….

Reply

Dayah January 11, 2013 at 12:16 AM

Dh tgk episod 80 kat astro on the go…

Reply

Dayah January 11, 2013 at 12:21 AM

Thank u so much to ezany…tanpa usaha ezany kmi yg x de mustila ni x dapatla nak rse kehangatan adam n hawa…best sgt A&h wpun pengarah tokok tambah tp tetap best..dsbbkn tokok tambah tu la kte jdi geram n nk tgk dri sehari ke sehari sbb nk tau ape yg pengarah sdg buat sbnarnye…anyway rindu kat smua komentar kt cni…BYe!!!!!

Reply

niejey January 11, 2013 at 12:23 AM

lamba weh….jgn lh jd cm semalam…

Reply

baby am January 11, 2013 at 12:25 AM

agak2 ezany upload x mlm ni? masih mnunggu ep terakhir ni

Reply

marya January 11, 2013 at 12:27 AM

Masih setia menanti ezany upload episode terakhir ini..thanks a lot ezany coz byk berjasa kpd peminat2 AH.

Reply

Mencari Am January 11, 2013 at 12:28 AM

Salam semua kwn2.. Tonite last episod of AH.. Superb act by NN n AA as well all d casts.. Best… Hepi ending..
Shall miss uols here but do hope ezany still mjadi pilihan kwn2 jd host for d next 3o episod of Sehangat Asmara… Boleh compete AH ka?? Kita tgk n komen sama2 ya.. Seronok dpt membaca komen2, emo, kritik, nasihat menasihati sesama kita..
Thanks ezany for ur excellent effort..

Reply

Ulfah January 11, 2013 at 12:32 AM

Salam, izinkn saya berkongsi buat mereka yg x ada HD. Babak 1 am angkat beg nak ke london. Am usap rambut ain n b’cakap dgn baby kt perut ain. Am nampak risau tinggalkn ain. Kak zah antar am ke airport.

Reply

ain hawani January 11, 2013 at 12:33 AM

Woah da last eisode ni. Tak sabar sangat. Akan rindu sangat dengan adam. Rindu adam pun6e romantic. Harap harap adam dan hawa 2 pulak keluar anak azie dengan anak hawa pulak kahwin. Hahaha

Reply

AA & AH fanatic fan January 11, 2013 at 12:33 AM

Thank you Ezany for your hard work in uploading AH. We really appreciate it.

Reply

Ifa Manja January 11, 2013 at 12:41 AM

salam semua….

saya tak pernah nampak pun ezany beri komen kat sini atau pn mgkin saya yg tak perasan….apa pn thanx ezany…….:)

Reply

zaujah January 11, 2013 at 12:52 AM

cm ner nk tgk epsd 80…?plzzz help me…

Reply

H. Lin January 11, 2013 at 12:57 AM

Thanx Ezany… Dpt juga tngok… (“,)
U r the best… (“,)
Thank you so much for loading…

Reply

Ulfah January 11, 2013 at 12:58 AM

Samb bbk 2 ain kemas bilik baby n peluk Cik Ted. Bbk 3 majlis pernikahan johan n azie. Bbk 4 hospital.. Mak am tanya erin, kak zah dah jemput am. Erin kata dah. Detik2 cemas semua menunggu. Dee n muzafar pun ada. Bila nurse minta seorg temankn ain, tiba2 am muncul ‘saya akan temankn isteri saya’. Bbk 6 am dukung anak. Then dok sblh ain usap baby. Dee minta maaf drpd ain. Ain sambut baik. Semasa mereka berdialog, am usap2 rambut ain n pegang tgn ain. Then azie n johan muncul. Tambah meriah. Mak am tanya nama baby. Ain jwb Arissa nurashikin. Bbk 7 am tido sblh ain di hospital. Ain capai jam tgn hadiah am n then baca kad drpd am ‘hawa diciptakn utk adam..utk dijadikn teman hidup.. Am tersedar, sambung ayat, from ur loving husband. Am betulkn posisi hadap ain n kata i luv u syg. Am letak kepala kt bahu ain..

Reply

mrak kayangan January 11, 2013 at 1:08 AM

episode akhir yang sangat menyentuh perasaan…pengakhiran yang sangat baik telah menutup banyak kelemahan yang lain.

Itulah selalu orang kata”bagaimana kita mula tak penting tapi bagaimana kita berakhir yang sangat penting “…..LOL

Reply

Widany January 11, 2013 at 1:11 AM

Tq sooo much ezany sbb setia upload drama terhebat dipasaran ini utk tatapan kami yg x de mustika HD ni…penantian sampai jam 1230 tgh mlm ni mmg berbaloi2!

Reply

Umie Ainn January 11, 2013 at 1:12 AM

Salam
Firstly thks to Ezany….it great drama….

Reply

Aniey January 11, 2013 at 1:12 AM

Alhamdulillah. Sedih pula bila cerita AH dah berakhir. Best….

Reply

zaujah January 11, 2013 at 1:12 AM

t.you admin ezany utk full epsd adam hawa…best n enjy sgt…tggu utk crita shangat asmara…

Reply

amirah January 11, 2013 at 1:13 AM

seronok lyn episod akhir adam dan hawa..sampai terkluar air mata …huhu

Reply

Kekasih Am Hehe January 11, 2013 at 1:22 AM

td lepas salam dgn kak aisya penulis buku A&H dia kata terharu sbb tak sangka sgt2 sambutan sehebat ni…. hik3x…mmg gila la cite adam hawa ni..byk faktor sbb cite best…gandingan AA dan NN serasi dan AA dan NN dua2 berbakat..dan pelakon2 lain juga berbakat mereka byk buat lakonan spontan yg menghidupkan cerita ni….cantum2 cite ni buat penonton masuk dlm cite ni..leh dpt byk anugerahni…..tahniah pada semua yg terlibat ni cite paling best sepanjang umur hayat sy…ikhlas ni….hik3x….

Reply

Gegurl January 11, 2013 at 1:22 AM

Alhamdulillah..dpt jugak tgk sampai episod 80..tq so much èzany..really appreciate it…gonna miss adam & hawa….tataaa… ♥♥♥

Reply

arafah January 11, 2013 at 1:22 AM

tq so very much ezany.. & for patiently uploading each and every episode ! May Allah bless and protect you, ameen 3x.. my first and only malay drama bersiri that i followed and didnt miss a single one, regardless of where i am ……

Reply

roy January 11, 2013 at 1:24 AM

Wrap Up and a Big Applause to AA n NN. Kepada kesemua pelayar blog ini diharap anda turut dapat merasakan kebahagian yang dirasai Ain hawani dan adam mukhriz.

Reply

hana January 11, 2013 at 1:26 AM

t.kasih Ezany…pengakhiran drama AH yg sgt mengharukan dlm kegembiraaan, keinsafan..dan ada yg telah mendapat hidayah Allah.garapan kisah cinta luarbiasa yg sarat dgn ujian..terbaik dari NN n AA , penghayatan wtk yg tdk perlu dipertikaikan…natural beauty Ain tnpa alis bermaskara, tanpa baju bling2..menghidupkan wtk Ain Hawani yg akan melekat dihati penonton..wtk AA yg hbt sebagai suami penyabar, penyayang, romantis yg menjadi impian para isteri….dan yg pasti kasih sayang, keikhlasan, kejujuran dan bergantung harapan pada Allah itulah kunci kebahagiaan hidup berumah tangga…bye..

Reply

katak chit January 11, 2013 at 1:28 AM

dh abis AH, tp sejujur nya novel x sama dgn drama…he he he… bunyi pn tk sama, apalagi mkna nya, namun ttap ada keistimewaannya , w/pun x dpt d adptasi spt yg kita baca , feel ttp ada… thnx ezany….vry2 much….bravo buat sume crew , …. thumbs up buat AA n NN…. pd sya NN x perlu risau anggapn neg org lain…ain hawani yg d jiwai NN , mengesankn dn mnyentuh perasaan.

Reply

Kak Bee January 12, 2013 at 9:36 PM

Yes, definitely, I couldn’t agree more. Lakonan bersahaja NN, AA and the rest memang cukup berkesan, especially towards the end of the story. Two thumbs up to the actors, director and of course the producer. Keep up the good work! Sangat suka and the beautiful ending has indeed been the icing on a cake ! Thanks Ezany for all ur effort. Wassalam …………
and CUT!!! That’s a wrap!

Reply

Anggerik January 11, 2013 at 1:30 AM

Hore!!!!tamat riwayat adam &hawa epi 80…..sweet sgt hilang segala ketegangan, stress….romatik habis…nak tergelak tengok anak yg baru lahir tu dah pandai senyum…..cpt bebeno….mcm dah sebulan je…..tak sangka scenne lps bersalin am tido atas katil dgn ain, adegan manja-manja mcm tak tak percaya….yg lps2 bnyk kontrol gak….hai meremang bulu roma……baju kahwin azi dn jo pun menarik sgt, wrna coklat ada kelainan, dee pn ekspress prgnant sekali lagi….fuyyo…..pendek kata sume yg indah-indah belaka…..tak sia-sia bangun tido tengah 2 mlm utk langsaikan A&H……..dipenghujung ini kpd rakan2 sume maaf klu ada terkasar ungkapan…harap kosong-kosong…

Reply

ummiumaira January 11, 2013 at 1:34 AM

Akhirnya..Adam &hawanya bersatu…soooo sweeettttt….manja sgt am nie…all d best tuk…diorg…tp bila tgk Nn Dlm Jiwa Taiko…mak aiiii….dahsat sgt. adegan dgn Bront tue yg sy sendiri rasa amat2 tergezut n malu pun ada…aksi yg sgt Panas n terlalu berani cam x caya jer.sbb watak ain sgt sesuai dgn NN..Dari Watak LARA… ..please NN pas nie ambil watak yg x kterlaluan…awak sgt berbakat x perlu beraksi seperti..itu…love Adam n Hawa..gonna miss them….maaf klu Ada yg Marah…police

Reply

Ummiumaira January 11, 2013 at 1:37 AM

***Peace not police…heeeee

Reply

Virgo January 11, 2013 at 1:36 AM

Sengeh2 sensorang di awal pagi….maka tamatlah sudah kisah percintaan Adam & Hawa yg penuh dramatik. Happy ending yg tk terbayangkan di ruang mata, pengarah flashback kan episod2 yg mengusik hati, jika part yg tragis iaitu semasa mereka ditangkap khalwat itu dimasokkan sekali rasanya lagi terkesan dihati.By the way tahniah kepada semua yg terlibat dlm merealisasikan Novel Adam& Hawa ini menjadi sebuah filem. Pendukong watak utama: AA & NN lakonan anda amat terkesan dihati penonton, diharapkan selepas ini anda berdua akan digandingkan lagi membintangi filem2 yg akan dtng. NN nama mu akan meletop selepas ini…percaya lah. Lakonan mu sangat natural , suara mu lemak merdu dan mata mu yg bundar dan wajah mu yg manis ,tinggi lampai .Nak tnayalah ,adakah rambut NN tu rambut asli dia atau dia pakai wig?
Sesiapa yg pergi gathering tu tolong cerita sikit ……tq. Good morning and Adios!

Reply

miss sweety January 11, 2013 at 1:45 AM

Salam…….semua tman2 peminat AnH……thanks alot to Mr.ezany kerana dri epsod 1-80 uploadkn utk km yg xde HD dan Astro…..berbyk terima kasih lgi sekali…..Sedey la citer dh abis…..dh xde la nk nangis,ketawa,sengeh2,marah dn brmacam lgi emosi…
pe2pun yg baik djdikn tauladan begitu jua sebliknya
Tahniah bt semua yg terlibat dlm production AnH….xlupa utk para pelakon masing2 dpt menjiwai watak masing2 dgn berkesan dn mantap..sehigga buat kmi menpunyai betmcm perasaan….

Reply

Arep January 11, 2013 at 1:47 AM

Adam tak berbaik semula dengan Johan ke? Masam je nampak.. :P

Reply

tipah January 11, 2013 at 1:48 AM

thanks…. ezany
saya layan AH dr epsd 1-80 disini… tambah dgn komen2 semua…
memang meriah….. Terbaik Wooo ;)

Reply

sari January 11, 2013 at 1:49 AM

best sgt episod mlm ni … tqvm ezany

Reply

sari January 11, 2013 at 1:51 AM

best sgt episod mlm ni .. walaupun baby newborn tp mcm dah 3 bln tp kira ok je le .. tqvm ezany. lps ni upload sehangat asmara pulak ye, sy dah baca novel tu ..

Reply

kerabu mangga January 11, 2013 at 2:10 AM

terima kasih byk pada ezany kun…

Reply

Kakak A&H dari Canada January 11, 2013 at 2:15 AM

Salam Ezany dan Fans A&H

Terimakasih teramat sangat buat Ezany yg mendownloadkan citer A&H ini dari Epi 1 hingga 80. Hanya Allah swt yg membalas budi baik awak. Dapat lah jugak penonton drama Melayu yg berada di perantauan menikmati drama2 setempat.

Untuk Fans A&H, komen2 disini mmg menghiburkan. Mcm serbuk perasa bagi drama ini! Dah sedap, bertambah sedap pulak! Terimakasih juga buat anda semua.

Reply

nurkhumala January 11, 2013 at 2:17 AM

selesai…..sudah cerite nie……alhamdulilah…selamat sudah semua..dah tak ada emo=emo lg dah…….dah boleh bernafas dalam-dalam dah nie…..
terima kasih kepada e-zany yg sudi meng upload cerita nie…..terima kasih banyak-banyak yer…tahniah…

Reply

kucing gemok January 11, 2013 at 2:20 AM

Mlm terakhir baca komen2 peminat A&H….. Will miss all of u… Virgo dh beri komen…. Komen rusnita utk episod akhir???? Hihihihi…. komen2 anda semua kadangkala bleh menghilangkan stress. once again thousand thanks to En Ezany kun yg mengupload hingga episod akhir… luv u lah.

Reply

tersenyum riang January 11, 2013 at 2:24 AM

salam.

akhirnya tamat lah Kisah A&H. terlalu banyak kenangan dengan citer A&H nie. Dari episod 1 smpai 80. msa mla2 tgk citer nie mcm boring jer. nmun tgk jgk smpai rse x sbar nk tgu epsd sterusnyer. smpai menitis air mata lelakiku bla babak kat Tanah Suci. Rindu aku untuk ke sana. Terharu dgn lakonan hebat AA & NN yg berjaya meruntum jiwa.

penangan cerita A&H nie buat aku tersenyum riang. kawan2 tempat kerja aku yang x layan citer cinta sanggup mengadap A&H. Muka ganah tp cair dek A&H. Esok akan dengar la ending dri kawan2 ttg cter A&H nie. bermcm komen yg akn d ungkapkan.

A&H akan menjd kerinduan ku..

trima kasih ezany yg sdi upload A&H.

Reply

iReNe January 11, 2013 at 2:40 AM

Slm all…

Tamat suda kesah yg memenangi hati semua.. AH mmg sgt berkesan di hati kita.. Tersirat pelbagai pengajaran buat semua…

Makaseh xterhingga buat ezany kerana mencipta ruang buat kami menonton di sini. Berpeluang utk menjalinkan silatrurrahim.. Berpeluang untuk mencermin diri. Berpeluang ntuk memperbaiki diri.

Buat semua sahabat, jaga diri, n smoga berjumpa lagi di ruangan laen..

Assalamualaikum..

Reply

Maulana January 11, 2013 at 2:52 AM

Aslmkm smua,
Firstly, Thanks lot to Ezany Kun for all yr hard works…no words can say… SYABAS!!!!!!
And to all friends…TQ for sharing your comments…Hangat beb…emo lg… Kpd yg terlibat dgn AH…Congratulation to everybody hah….
Maaf ye buat smua… Wslm…

Reply

mamy reen January 11, 2013 at 3:43 AM

Mamy layan episod akhir dlm keta ondway ke Penang. Layannn..
Thank you ezany coz upload citer ni. Finally, happy ending.
Tahniah buat semua pelakon n krew A&H..will miss NN & AA afta dis..

Reply

bahagia January 11, 2013 at 5:07 AM

Terima kasih kpd ezany-kun yg bertungkus lumus upload … akhirnya tamat sudah 80 episode. Lakonan yg hebat oleh AA dan NN serta Johan dan Azie dan ibubapa kedua2 belah pihak. Kebahagiaan yg dorang lakonkan boleh dirasai oleh pasangan2 yg mmg bahagia dlm perkahwinan. ‘Feel’ nya lain bila tgk bersama2 dgn isteri tersayang… lurve u my wife! :)

Reply

rusnita January 11, 2013 at 5:18 AM

salam semua, br je lepas tgk final episode. for me, drama AH ni best sangat. x penah miss walau 80 episod (banyak tu) sebab jasa mr ezany (terima kasih sangat).
buat semua kawan2 yang selalu bc and tulis komen kt sini, terima kasih kerana memeriahkan hidup i. maaaf juga kalau ada yang tak puas hati dengan komen2 i. minta maaf sungguh2 sebab kita x pernah berjumpa so, x tahu bila nak minta maaf kalau bukan di sini.
buat semua krew yang terlibat dgn AH, tahniah kerana berjaya menghasilkan karya yang begitu menyentuh perasaan dan membuai jiwa. semua kekurangan yang telah disuarakan jadikan sebagai pengalaman untuk menjadikan sesuatu itu lebih baik dari yang sbelumnya. dan jadikan juga kelebihan yang ada sebagai sumber kekuatan untuk meneruskan usaha.
in shaa allah kita jumpa pada drama SA kiranya ezany masih sanggup mengupload utk kita. akhir kata, terima kasih tak terhingga buat ezany. semoga allah memurahkan rezeki atas kebaikan anda. amin.

Reply

indah January 11, 2013 at 5:23 AM

Assalamualaikum… Tamat sudah Adam dan Hawa… Drama yg sarat dengan kasih sayang dan pengajaran yg berguna untuk kita semua.. Walaupun kadang2 ada part2 yg rasa nya x relevan dengan jln crita yg diadaptasi dr novel.. Tapi apa2 pn x jemu2 manonton drama ni.. Gandingan AA n NN dan pelakon2 lain menjadikan drama ni TIPTOP… . Disini saya mengucapkan jutaan terima kasih to Ezany yg menguploudkan drama ini dr mula smpi tamat… Jasamu dikenang selamanya…

Reply

Yg Jauh January 11, 2013 at 5:33 AM

Assalam semua
Saya sebelum ni sememangnya bukan peminat drama melayu. Infact x pernah menonton pun drama melayu selepas meninggalkan tanahair lebih dari 10 tahun yang lalu. Cuma atas komen2 kengkawan dalam fb saya tonton Nur Kasih TV3 online. OK saya suka!. Dan tiba2 oktober yg lalu my best friend masa study kat Melbourne dahulu (kami macam Ain dan Azie la cuma terpisah bila berkerjaya) recommended me Adam dan Hawa….so saya mula tontonnya ikut website ni. Siri pertama saya tertarik ngan pelakon utamanya NN dari dia punya kata hati tentang Dee bila dia senyum…’Uhmm sombongnya’ (something like that!) so saya terus berminat untuk mengikuti cerita ini…..masa tu Aaron Aziz pun saya x kenal! Tapi sekarang rasanya boleh jadi peminatnya lah. Saya rasa NN ni adalah pelakon wanita malaysia yg pertama yg saya betul2 kagumi. Bakatnya memang tiptop macam pelakon hollywood dan rupanya ayu wanita melayu. Pada saya she is beautiful! Lagi cantik bila make-upnya nipis jer.
Menetap di negara orang ni rupa kacukan eurasian or whatever ada melambak boleh di lihat dimana-mana tetapi kecantikan melayu asli tersangatlah exotic. Sesiapa yg x meminati NN kerana rupa adalah seseorang yg tidak pandai menilai bakat dan seni. Cantikkah Cameron Diaz? …….
P/S: beauty is in the eyes of the beholder.

Reply

zaha January 11, 2013 at 5:47 AM

Mlm ni suka baca komen2 peminat A&H.. love Adam n Hawa..we gonna miss them..komen2 anda semua kadangkala bleh jdi teman n menghilangkan stress. once again thousand thanks to En Ezany kun yg mengupload hingga episod akhir…luv u AH mmg sgt berkesan di hati…Moral of the story.. Berpeluang untuk mencermin diri n.Berpeluang ntuk memperbaiki diri n sentiasa ambil iktibar dgn pelbagai pengajaran agar sentiasa bersyukur dan selalu ingat pd allah…
TQ buat ezany kerana mencipta ruang buat kami menonton di sini n berpeluang utk menjalinkan silatrurrahim .. .

Reply

nenek fa January 11, 2013 at 6:33 AM

salam semua, sudah pasti semua orang kat sini dah dapat tengok episod last adamhawa. satu je yang kelakar dalam episod ni….perasan x anak adam hawa…..dah besar…..dan itu lah anak yang ain kendong waktu kenduri kat rumah mama am.

Reply

Ani January 11, 2013 at 12:05 PM

Nenek fa,
Hahaha…..semua org pun perasan. Keluar jer, mata dah bulat, botak lak tu cm bru lepas cukur. Dah pandai ketawa….ternganga mulut. Hish….gerammmm…so cute….Apa2 pun AH ttp the bestkan? TQVM to ezany.

Reply

kakak ain January 11, 2013 at 7:46 AM

iyeke nenek fa…peka sungguh…ni mesti dah tengok episod tu banyak kali nie…hehehe…Dh tengok episod akhir nie 3x…masih meleleh lagi air mata nie…syahdu sungguh…macam real je…
Apapon cerita dah abis…thank you semua….kerana Adam dn Hawa…aku dah suka tengok drama melayu ‘balik’…kerana AH juga…aku minat ‘balik’ baca novel cinta…lepas nie kenalah asingkan duit sikit utk beli novel…dan kerana AH jugak…rasa cinta ngan suami berbunga kembali….pasalnya sebelum nie perasaan tu ade cume…blur je…maklumlah umor perkahwinan dh masuk 20thn…so…jumpa lagi di drama seterusnya….

Reply

maria sp January 11, 2013 at 8:05 AM

Salam,
Thanks a lot Ezany…t’lalu besar jasamu utk kami2 yg xde astro mustika HD ni..:)
Drama yg sgt bestttt…cedih plak tgk last episod ni ..huhu..t mntk tlg ek upload opss adam & hawa ek..tq skali lagi….

Reply

mummy adam January 11, 2013 at 8:14 AM

waaa… bestnya ending drama nie… terbaiklah AA & NN melakonkan watak msg2.. kepuasan tahap maksima bila dpt tgk happy ending mcm nie…

Reply

along_alias January 11, 2013 at 8:20 AM

Salam utk semua,
walaupun tak sempat tgk lg AnH tp baca komen fans semua dah terbayang apa yg diceritakan. Senyum sorang2.

Wahai hati sabarlah ya, nanti free kita tgk boss bg keje tak siap lg. So tak leh tgk lg…Apa2 pun maaf klu ada terkasar bahasa, terburuk bicara, di lain kesempatan kita jumpa lagi.

Reply

salmi January 11, 2013 at 8:40 AM

Thank to ezany …jasamu dikenang.

Reply

Virgo January 11, 2013 at 8:46 AM

Arep…director terlepas pandang lah tu…dia org beri tumpuan pada Adam & hawa, Mak Cik Faridah & Mak Cik Normah , Dee & Mus ,Azie & Johan…last2 terlupa pulak pada Adam & Johan…….happy sangat dapat tengok Kak zah in the last episod ni. Cantik cincin mama Am. Adam betul2 natural bila menatap baby tu seolah2 baby dia yg betul. Eja pun pandai mengagah2 baby dan saperti biasa auntie Azie…..kecoh….menceriakan suasana sampaikan terlepas genggaman tangan Am & Ain…..
Selama ini pengarah simpankan kemesraan suami isteri ini…..mlm ini pengarah tunjukkan kemesraan itu. Okay lah tu tk payah lebih2 sangat pun tk apa, kami puas sudah!

Reply

Ani January 11, 2013 at 12:14 PM

Virgo,
Kemesraan yg berlebihan n keterlaluan nnt mualkan penonton pulak……memadailah setakat tu jer. Bila terlebih dikencam . Drama yg sesuai tok semua peringkat umur. AH the BESTTTT………….

Reply

yanie humaira January 11, 2013 at 8:54 AM

assalam semua….tamat sudah 80 episod Adam dan Hawa……pengajarannya yang baik kita jadikan teladan dalam hidup kita, yang buruk kita jadikan sempadan….pe peun terima kasih banyak2 kepada En. Ezany kerana sudi bgi tayangan yang FOC pd kmi yg tkde HD….tenkiu banyak2….wsalam..

Reply

cempaka January 11, 2013 at 9:15 AM

Terima kasih kepada ezany kerana upload semua episod nie…enjoy…

Reply

yanie January 11, 2013 at 9:22 AM

ezany, nanti upload lah jugak yang memori & blakang tabir adam hawa tu! hehehehe

Reply

Akak baik hati January 11, 2013 at 9:23 AM

Darl ezAny, tq soooo mu h….. Semuga hidup sentiasa dirahmati dan di erkati . Ami n

Reply

mummyct January 11, 2013 at 9:23 AM

A million thk to u ezany for all your effort to upload Adam dan hawa…
Wink;))

Reply

dieyb January 11, 2013 at 9:29 AM

ezany-kun,
otsukaresama deshita!

Reply

yna January 11, 2013 at 9:39 AM

Assalam semua kat sini, firstly nak say thank a million to ezany sb dapat tengok A&H dari mula sampai akhir di blog ni. Bravo!

Kedua, banyak yang saya kutip ilmu positif dari cerita ni, walaupun apabila saya membaca novel, penghayatannya jauh berbeza. Mimik muka dan mainan emosi yg ditunjukkan AA & NN amat memberangsangkan. Secara tak langsung ia mempengaruhi cara pemikiran ke arah yang positif! Peranan ibu ain yg sering berdoa utk anaknya(sampai kadangkala saya yg menangis – ada doanya itu saya apply untuk anak2 saya juga!), peranan mama am yg sentiasa memujuk ain sehingga dapat bersatu semula dgn am (ibu mertua yg positif), peranan bff azie yg sentiasa menyokong ain, dan banyak lagi pelakon yg dapat menjiwai watak2 mereka. Syabas diucapkan!

TY to all.

Reply

intan norsiah mohd salim January 11, 2013 at 9:54 AM

Salam ezany-kun.. terima kasih kerana memaparkan 80 episod drama adam & hawa ini.. semoga berjaya di masa2 akan datang.. Amin…

Reply

NISA January 11, 2013 at 10:04 AM

Salam…

At last tamat sudah A&H…ending yg memuas kan ati…GOOD!!! Thanks 2 ezany coz sudi upload kan citer ni buat tatapan sume2 yg xde Astro Mustika nih…huhuhu.. Wallllah!!!!

Reply

tuAN ZAIDAH January 11, 2013 at 10:13 AM

Berakhir sudah demam adam hawa…tapi saya belum tengok kesemua episod cerita ni…jadi walaupun episodnya dah berakhir tapi saya baru nak menonton siri ni….hehe…apa apa pun saya nak ucapkan terima kasih kat ezany juga….TERIMA KASIH.

Reply

azie January 11, 2013 at 10:59 AM

Best sgt2…..terbaik..semlm dpt bjumpa dgn pelakon A&H dkt kari kepala ikan…fuhhh ramai siot…. Aaron Mmg Hot…

Reply

ctee January 11, 2013 at 11:24 AM

adam hawa dah habis…. huwaaa.. sobsobsob…

Reply

Mimizaza January 11, 2013 at 12:31 PM

Cik Ezany. Apa next project? Sehangat Asmara nnt Ezany akan follow x?

Reply

hana January 11, 2013 at 12:41 PM

berbaloi Am tunggu Ain 8 thn dapat baby dah pandai senyum…..anyway best sgt penyudahnya…lots of love n happiness.

Reply

Kak Ruby January 11, 2013 at 1:09 PM

Fans semua jgn tinggalkn blog ni..kita berkomen ‘Sehangat Asmara’ pulak k. Kak Ruby dah beli novel Sehangat Asmara tp masih dlm plastik lagi ha..ha..ha..plan nak baca ikut pkembangan drama. Tak sabar nak tengok Adi Putra yg macho tu..alamak..

Reply

Kak Ruby January 11, 2013 at 1:14 PM

Next drama di blog Ezany kun.co Sehangat Asmara ke? Confident je aku…Ezany kun.co boleh beri kepastian ….

Reply

JZ January 11, 2013 at 1:14 PM

Thank you so muchhh Ezany…thanks for d effort.. Gonna miss adam mukhriz a lotssssss…

Reply

rh January 11, 2013 at 1:33 PM

Good job ezany n thanks!

Reply

rozita January 11, 2013 at 1:35 PM

Tq ezany-kun!really apreciate ur effort..!

Reply

linda January 11, 2013 at 1:47 PM

salam..semua cter dah habis…ending dia memang best.
Terima kasih Ezany yg sentiasa sabar melayan kerenah kawan2.
klau x keberatan saya pun nk tgk jugak scene yg tak jadi….hehe.
Bye semua

Reply

ummi azlina January 11, 2013 at 2:09 PM

salam semua. apa tajuk lagu ending tu…best lah.

Reply

haya January 11, 2013 at 2:44 PM

syabas…..adam & hawa..terutama pada pelokon utama AA dan NN next time gandingkan dua pelakon ini dalam drama yang lain pulak.

Reply

Mak Teh January 11, 2013 at 2:57 PM

Baru dpt tengok epi 80….. sgt best….. suka sgt. Rupanya producer ngan director simpan kemesraan Ain dan Am utk babak akhir. Sgt menjadi dan berjaya menambat hati. Slow, sentimental dan penuh emosi….. saya suka sbb terasa sgt kebahagian mereka.
Tak lupa nak ucap terima kasih pada Ezany kerana memberi peluang kpd kami yg takde HD ni menonton sehingga ke epi akhir. Selain dari tu peluang memberi dan membaca komen di ruang ini sgt2 menyemarakkan lagi minat pada cerita AH. Tq tq tq dan berbanyak- banyak kali terima kasih. rasa2nya lepas ini saya akan terus ulang tengok cerita ni kerana best sgt.
Harap2 Sehangat asmara pun akan dapat ditonton melalui mereka yg baik hati seperti Ezany. Walaupun dah baca novelnya, saya tetap nak tengok ceritanya dalam bentuk drama ……
Ape2pun terima kasih juga pada mereka yg selalu memberi komen positif yang menarik…. Kalian sgt best, sama spt krew dan pembawa watak2 dalam ADAM DAN HAWA……. jumpa lagi …. Sayang anda semua….

Reply

ryzatie January 11, 2013 at 3:50 PM

thanks a lot ezany….

Reply

aida January 11, 2013 at 4:22 PM

Terima kasih buat ezany,saya sangat happy sangat dapat tengok am & ain sampai habis episod.(ep 80).Sangat menyentuh hati..happy ending,am sangat sayangkan ain..menjadi dambaan setiap isteri,Tahniah buat AA dan NN..love you

Reply

Setia AH January 11, 2013 at 5:08 PM

AH best sgt….betul kata virgo , mak teh…produser simpan tuk last eps…slow and sentimental sgt…ain and am….manja sgt am….bbaloilah yg pergi tonton gan AA…AA the best…..muahhhhhh

Reply

adamazra January 11, 2013 at 5:34 PM

habis dah !! hehehe

Reply

mrs. 123 January 11, 2013 at 8:35 PM

ezany. memoir A&H upload tak?

Reply

mmmm January 11, 2013 at 8:58 PM

salam ezany nanti jn lupa upload memori AH dgan oops

Reply

HNP January 11, 2013 at 10:07 PM

1st time sy comemnt kat sini. baca2 comment korang semua buat sy tergelak je. hehee. bestnyer happy ending!! suka sgt AA dan NN. keep it up! nanti boleh gandingkan dorang lagi. thanks Ezany xpnh missed uplaod citer ni. ;)

Reply

dayang January 11, 2013 at 10:27 PM

baek la…. puas hati… puas hati… buleh i join in the klub?

Reply

dayang January 11, 2013 at 10:30 PM

i nie orang singapor. kari kpala ikan yap kwan seng katne? halal ke?
nanti kalo i p KL nak jugak try. kat singapor asyik makan kari kpala ikan mamak je naik bosan… buleh share???

Reply

Mamaariz January 11, 2013 at 10:40 PM

Thanks a lot Ezany for your hard works..wish you good luck in near future.

Reply

org kena madu January 11, 2013 at 11:29 PM

AH memang happenings !!!
Thanks a lot ezany n fans…..

My 1st n last comment….

Reply

Arep January 12, 2013 at 12:25 AM

Virgo.. Hehe.. Terlepas pandanglah tu..

Apa-apa pun terima kasih Ezany, kerana upload video-video ni.

Tengok episod Adam dan Hawa dari episode 1 – 80 disini je,
sebab rumah tak ada Astro ( tak mampu ) hehe..

Terima Kasih Ezany!

Reply

wonderton January 12, 2013 at 1:19 AM

huhuhu…cne ni…rindu citer ni….td review citer nie…episode 80 yg part last tu sgt touching dengan diiringi lagu muara hati….sedih nyer…huk2..

Reply

wonderton January 12, 2013 at 1:22 AM

huhuu…rindu citer nie….sedih yg part last….lagu muara hati pon mensayu kan lagi ending citer nie…lebih sedih dari membace novel…

Reply

Adellaa Sephia January 12, 2013 at 3:05 AM

Secara keseluruhan drama ini biasa sahaja berbanding struktur cerita dalam novel lebih menarik… subplot yang sengaja dicipta sehingga main plot hilang, conti banyak sangat lari, tidak diberi perhatian semasa shooting dan editingbegitu juga cut off & cut to tidak teliti. banyak yang tidak logik berlaku ( jangan perbodohkan penonton, kalau genre nya realism, visual nya mesti boleh dipercayai} manakala yang memberi komen pun ada juga tidak memahami perbezaan adegan dan babak. Dari segi characteristic, lakonan Aaron stereotype hampir sama dengan drama2 lakonan beliau sebelumnya ( harap muka sahaja- kerana itulah pilihan penonton M’sia)
Nadiya seorang pelakon yang bagus tetapi karakter tidak konsisten (sayang sekali seorang pelakon yang bagus tidak mampu bertahan dengan kekangan shooting dan cerita ditambah2 ) Harap selepas ini ramai produser memberi peluang kpd Nadiya Nissa…beliau bijak menterjemah perkembangan watak AIN.

Reply

Kekasih Am Hehe January 15, 2013 at 1:04 AM

kita tgk majoriti.majoriti suka dgn drama ni….drama ni lebih hebat berbanding dgn nora elena yg mana mcm kayu je citenya ….tp biasala kalau de yg tak suka normal …tp bila de byk yg suka maknanya drama ni berjaya…cume pelik dgn cara komen2 yg lain mcam….setakat komen2 ckp tak suka ok la..mcm sy pun tak bpe suka nora elena…cume cara org atas komen ni mcm de rasa kecewa je…mcm tgh berusaha supaya org benci dgn adam hawa..maybe ni sedara mara artis2 yg cantik yg kecewa sbb NN tgh meletop dorang tak puas hati nape nn leh meletop…masyrakat dah cerdik pilih sbb BAKAT okey dan ramai jg yg kata NN ni cantik hik3…..so sia2 je la usaha kalian…makin kalian burukan NN makin memburukkan diri sendiri dan makin popular NN tu hik3……..nak kutuk patut2 la..mcm sy tak suka nora elena pun ta pernah sy g page nora elena kutuk2 SS hik3x…..sbb itu hak masing2 bg sy dan pandangan masing2…tp pengkritik ni sy rasa mcm guna nama dan akaun lain2 tp org yg sama…dlm usaha nak suh org benci…….tapi tak sedar membuka pekong di dada sendiri…sy ucap takziah la sbb awk gagal jd heroin A&H hik3x..adam hawa drama terbaik dlm hdup sy…sebabnya? pertama 1) pelakon hebat2 berlakon natural tak nampak mcm berlakon….. 2) lagu OST dia best2 bukan takat best kena dgn situasi dia guna 3) gabungan pelakon menjadikan ia hidup bukan takat pelakon utama yg sampingan semua menjadi lakonan tak KAYU okey 4) warna atau resolusi drama ni cantik…tak malap……nampak ceria….5)cerita ni ada kisah sedih ,gembira,ceria kelakar romantik semua ada 6) PALING PENTING cerita ni dah bawa RAMAI penonton masuk dlm cite ni…rasa mcm kita duduk dlm cite ni….penonton dok tgk tersenyum2 bukan sorg yg ckp BANYAK….bila sedih kami nagis….so semua kelebihan YANG ADA telah MENUTUP kecacatan yg ada…takde cite yg perfect…..tp yg penting kelebihan mengatasi segalanya….so pada yg tak suka takpe its okey masing2 punya hak…TAPI pada pendengki yg tak dapat NAK JADI HEROIN tu tak payah la nak menghasut org hik3x……SAMADA NN jadi pelakon TV popular ke tak PE KORANG DAPAT?semua rezeki dia ALLAH DAH TULIS…walau ramai kemaruk nak berlakon dgn AA dan nak jadi HEROIN A&H tap ALLAH DAH TULIS NN JADI HEROIN ADAM HAWA terima la KENYATAAN OKEY…hik3x sekian terima kasih…

Reply

Anonymous February 5, 2013 at 4:33 PM

KEGAGALAN NADIYA NISAA DLM SENARAI TOP 5 MENCETUSKAN TANDA TANYA,APAKAH PENGARUH WATAK AIN HAWANI MENERUSI DRAMA BERANTAI FENOMENA,ADAM & HAWA BLM KUAT UTK MEMACU POPULARITINYA ?ATAU BARANGKALI IA ADALAH HUKUMAN YG TERPAKSA DITERIMA APABILA KEHADIRANNYA BAGAIKAN TIDAK DIRESTUI PEMINAT UTK MENDAMPINGI BINTANG PALING POPULAR ABPBH AARON AZIZ DLM DRAMA ITU?PETIKAN BIPOP BH AHAD 20 JANUARI 2013.

Reply

Anonymous February 5, 2013 at 4:36 PM

NADIYA NISAA – HEROIN PALING HODOH MALAYSIA.

Reply

chloe January 12, 2013 at 3:14 AM

Terima kasih ezany :) )))

Reply

lalala January 12, 2013 at 1:12 PM

Akhirnya , setelah 9 tahun , mereka bahagia jgk , alhamdulillah .

Reply

Jiwa Kacau gara2 AH January 12, 2013 at 4:31 PM

Episode 80 boleh dikatakan ‘save the best for last’! SUngguh ending.terharu dan happy

Reply

adam azfar January 12, 2013 at 9:00 PM

yang bermula pasti akan berakhir, begitu jg dgn A&H. selama hampir 5 bulan mengikutinya, byk pengajaran dan teladan yg diperolehi. kasih sayang, persahabatan dan kesabaran boleh dijadikan iktibar dlm hidup kita. jg setinggi2 penghargaan buat ezany yg sudi upload cerita ini bg membolehkan kami mengikutinya dari awal sampai akhir…jumpa lg pd kesempatan yg lain….

Reply

aini January 12, 2013 at 11:31 PM

hai semua…baru je dapat tengok Ah hari ni…ending yang sangat romantik, menyentuh jiwa dan happy sesangat…dua kali putar semula ending tu, dua kali juga i menitis air mata…dapat dirasa dalam jiwa ni adegan mereka baring satu katil tu dilakonkan dengan penuh jujur dan ikhlas penuh rasa kasih…moga kita smua dapat nonton drama lain sehebat AH ini lagi…untu sehangat asmara…belum tentu nak tengok coz i tak minat rita lah…. tata…

Reply

toodiefor January 13, 2013 at 1:05 AM

i think the drama is much more better than the novel..novel banyak cite hanging..and if compara adam n hawa dgn sehangat asmara, cite ni is much better.

Thumb’s up to the cast..another novel to be considered – andai itu takdirnya by siti rosmizah. Confirm meletupss….

Reply

maisara January 13, 2013 at 2:26 AM

Akhirnya habis jugak episode adam hawa nih, apalah… Kalau ya pun carilah baby yang kecil sikit, ni bunting gajah ke apa , keluar2 dah boleh melingas2 mata siap boleh ketawa.look silly. Citer ni, kalau buat 60 episode pun dah cukup sebab 25
% dok flashback. Kepada penonton,kalau sambil kerja kat office pun nak surfing drama, tak berkat rezeki bagi makan anak2 & keluarga. Tak payah nak terbawa2 sangat citer ni cuma rekaan je, hakikat sebenar tak da mana nya lelaki nak tunggu lama camtu kat bini yang jual mahal .LOL.

Reply

minat johan January 14, 2013 at 12:04 AM

thxs ezany…..

Reply

Elu January 14, 2013 at 11:09 AM

Adella Sephia~> AA Just follow skrip mr. Director.. And mr. Director follow skrip / jalan crite dr novel n novel plak mmang dh meletop ramai pembacanya..Yes true..in d novel theres no fighting fighting scene unless only Am nk tumbuk Johan tu trjadi betul.. Thts why character Am nmpak steriotype..Genre keluarga pun..i think dia pn sedar ni sbb dlm masa yg sama dia tgh shoot filem ala2 ganas ‘Lari’ d sempdn thai..utara tanah air..so tk blh nk salahkn AA. (Klau blh biar bykkn scene2 kt luar drpa cafe ~ rumah ~ cafe ~ rumah..errrh.. Director n pelakon dh penat kot.. )Pepepun,Thumbs up bcs AA manage to cary 2 diff character at one time.. Well NN , anggap sdg seriously mengutip pengalaman n long life learning smpi 80 episod cukup 1 semester klau kt U utk mncipta nama dlm industri ni..haha…xoxo.Peace yaw!!

Reply

Kekasih Am Hehe January 15, 2013 at 1:00 AM

kita tgk majoriti.majoriti suka dgn drama ni….drama ni lebih hebat berbanding dgn nora elena yg mana mcm kayu je citenya ….tp biasala kalau de yg tak suka normal …tp bila de byk yg suka maknanya drama ni berjaya…cume pelik dgn cara komen2 yg lain mcam….setakat komen2 ckp tak suka ok la..mcm sy pun tak bpe suka nora elena…cume cara org atas komen ni mcm de rasa kecewa je…mcm tgh berusaha supaya org benci dgn adam hawa..maybe ni sedara mara artis2 yg cantik yg kecewa sbb NN tgh meletop dorang tak puas hati nape nn leh meletop…masyrakat dah cerdik pilih sbb BAKAT okey dan ramai jg yg kata NN ni cantik hik3…..so sia2 je la usaha kalian…makin kalian burukan NN makin memburukkan diri sendiri dan makin popular NN tu hik3……..nak kutuk patut2 la..mcm sy tak suka nora elena pun ta pernah sy g page nora elena kutuk2 SS hik3x…..sbb itu hak masing2 bg sy dan pandangan masing2…tp pengkritik ni sy rasa mcm guna nama dan akaun lain2 tp org yg sama…dlm usaha nak suh org benci…….tapi tak sedar membuka pekong di dada sendiri…sy ucap takziah la sbb awk gagal jd heroin A&H hik3x..adam hawa drama terbaik dlm hdup sy…sebabnya? pertama 1) pelakon hebat2 berlakon natural tak nampak mcm berlakon….. 2) lagu OST dia best2 bukan takat best kena dgn situasi dia guna 3) gabungan pelakon menjadikan ia hidup bukan takat pelakon utama yg sampingan semua menjadi lakonan tak KAYU okey 4) warna atau resolusi drama ni cantik…tak malap……nampak ceria….5)cerita ni ada kisah sedih ,gembira,ceria kelakar romantik semua ada 6) PALING PENTING cerita ni dah bawa RAMAI penonton masuk dlm cite ni…rasa mcm kita duduk dlm cite ni….penonton dok tgk tersenyum2 bukan sorg yg ckp BANYAK….bila sedih kami nagis….so semua kelebihan YANG ADA telah MENUTUP kecacatan yg ada…takde cite yg perfect…..tp yg penting kelebihan mengatasi segalanya….so pada yg tak suka takpe its okey masing2 punya hak…TAPI pada pendengki yg tak dapat NAK JADI HEROIN tu tak payah la nak menghasut org hik3x……SAMADA NN jadi pelakon TV popular ke tak PE KORANG DAPAT?semua rezeki dia ALLAH DAH TULIS…walau ramai kemaruk nak berlakon dgn AA dan nak jadi HEROIN A&H tap ALLAH DAH TULIS NN JADI HEROIN ADAM HAWA terima la KENYATAAN OKEY…hik3x sekian terima kasih…

Reply

Anonymous February 5, 2013 at 4:30 PM

KEGAGALAN NADIYA NISAA DLM SENARAI TOP 5 MENCETUSKAN TANDA TANYA,APAKAH PENGARUH WATAK AIN HAWANI MENERUSI DRAMA BERANTAI FENOMENA,ADAM & HAWA BLM KUAT UTK MEMACU POPULARITINYA ?ATAU BARANGKALI IA ADALAH HUKUMAN YG TERPAKSA DITERIMA APABILA KEHADIRANNYA BAGAIKAN TIDAK DIRESTUI PEMINAT UTK MENDAMPINGI BINTANG PALING POPULAR ABPBH AARON AZIZ DLM DRAMA ITU?PETIKAN BIPOP BH AHAD 20 JANUARI 2013.

Reply

Virgo January 15, 2013 at 10:23 AM

kekasih am hehe…tk sangka masih ada peminat A&H memberi komen.I like….I pun teruja jugak nk bagi komen walaupun entah ada entah tidak org nk baca….just nk meluahkan rasa dlm hati. Memang i kalau komen suka beri tumpuan pada heroine dan tidak pada hero. buat apa puji banyak2 hero sebab ramai yg dh memuji & memuja dia, walaupun AA tk lah sehebat mana , cuma harap kan muka dia saja. AA tu pelakon biasa2 aje sebenarnya, malah ada barisan pelakon2 lain lagi yg lebih hebat dari dia. NN memang berbakat.Siapa kata NN tk cantik. dia memang cantik lagi berbakat. Bila diasah lagi bakat dia mesti lagi bersinar.
Sekarang ni di TV3 tngh tayang cerita SETIA HINGGA KEHUJUNG NYAWA. Kawan I suroh tengok cerita itu katanya lebih kurang mcm A&H. Sbb kawan dh convince i tengok jugalh sbb bila I convince dia suroh tengok A&H dia ikut. So nak balas balik lh ni….I pun tengoklah. Pelakon2 nya semuanya control “jelita” …mcm tk real pulak.Tk mcm A&H semua nya natural walaupun dimake up. Pelakonnya kaku aje, terutama Raja Emma (anak allahyarham Yusni Jaafar) dan Zila Bakarin tu biasalah muka dh tk tau nk cakap apa sbb dh di botox2 kan nya. Itu lah kurnia Allah nk diubah2 nya dh jadi mcm tu. daripada cantik dh jadi hodoh! Dlm hati I berkata2 ini lh the first & the last aku tengok drama ni sbb not worth, melewat kan solat maghrib I.
So friends, conclusion nya ialah Drama ADAM & HAWA jauh lebih baik dari drama2 lain……
( kalau nk hentam I jgn lebih2 tau….berdosa nnti)

Reply

Ani January 15, 2013 at 4:41 PM

Bukan niat nak hentam sapa2 hanya beri pendapat. Bagi i drama AnH ttp terbaek berbanding dgn drama2 yg i tonton. Mungkin ada drama yg lbh baik yg i tak tonton. Semua cast AH sudah beri yg terbaik, pujian patut diberi wlaupun ada cacat celanya, tu biasalah kan? Jln cerita yg baik, variety feelings suka, duka, benci, sedih, geram, romantik sampai buat kita berangan…..angau…..hahaha……Gandingan AA and NN bg i sgt memuaskan wlpun ada yg kata bukan the best. Virgo, AA bg I sederhana dalam semua espek. NN pula cukup berbakat….kan dia masih baru/muda masih bnyk masa tok memantapkan lakonannya. Setia Hujung Nyawa I tak minat sgt tgk 1 2 epi sbb x dpt menarik minat I. Sependapat dgn virgo, pelakun2 drama SHN kurang menyengat. Bagi I cite budak2 unlike AnH sesuai tok setiap lapisan umur- tak keterlaluan……

Reply

ct ^_^ January 15, 2013 at 1:19 PM

suka3x tgk A & H…. alhamdulillah…. baru habis tengok….
terima kasih banyak-banyak buat ezany….. thanks a lots…..
lepas ni jgn lupa upload citer Sehangat Asmara …….

Reply

Virgo January 15, 2013 at 5:28 PM

Yes ani, A& H cerita utk semua peringkat umor. I tk tertarik nk tengok SHUN sbb ramai sangat pelakon yg plastik. sambil menonton sambil mengumpat buat apa….menambahkan dosa aje. I wonder why TV3 tayang waktu mcm tu. Bagi org yg meminati nya akan jadi dilema pulak.

Reply

Ani January 15, 2013 at 8:00 PM

A’ah lah I tak faham knapa nak di siarkan waktu mcm tu patutnya mereka lbh tau , ni kan negara islam. Sepatutnya diubah lah waktu siaran samada di cepatkan atau lewatkan sedikit. Masa epi Adamaya dulu I mmg tgk sampai melekakan dan melambatkan kewajiban……

Reply

Adam Mukhriz January 15, 2013 at 6:12 PM

Best ah……….. Boleh tengok berkali-kali

Reply

Qistina January 16, 2013 at 5:13 PM

Yelah,am.
Nak tanya one thing seronok tak belakon with nadiya nisa

Reply

Pinky January 15, 2013 at 9:46 PM

Ezany… Memoir adam hawa takder eh? Kalau ada pls upload… Thanks eh

Reply

sarah klantan January 15, 2013 at 11:15 PM

ezany , mmoir adam & hawa xd ke . nk sgt tgk . blh upload x kalau ada .

Reply

Qistina January 16, 2013 at 5:10 PM

Seronok pulak tengok cite ni masa dulu tak tengok sikitpun.
Comelnyaaaaaaaaaa tengok anak Ain

Reply

Sue JB January 17, 2013 at 1:06 AM

Terima kasih daun keladi. Atas usaha Ezany, saya dpt mengikuti Drama Bersiri Adam dan Hawa ini dari Episod 1 hingga 80. Salam, utk rakan yg memberi komen. Komen-komen kalian mmg sering buat saya tertawa. Terkesan dijiwa saya cerita ini.

Reply

nurul January 17, 2013 at 7:04 PM

salam ezany thanx 4 yr kind hardwork all these while..
nk tnye, memoir adam hawa and opss! adam hawa xupload ke…huhu

Reply

leen January 20, 2013 at 7:06 PM

ezany bagi lah ops adam&hawa punya viedeo full

Reply

leen January 20, 2013 at 7:27 PM

pliss…..saya x ada mustika HD..

Reply

Anonymous February 5, 2013 at 4:28 PM

KEGAGALAN NADIYA NISAA DLM SENARAI TOP 5 MENCETUSKAN TANDA TANYA,APAKAH PENGARUH WATAK AIN HAWANI MENERUSI DRAMA BERANTAI FENOMENA,ADAM & HAWA BLM KUAT UTK MEMACU POPULARITINYA ?ATAU BARANGKALI IA ADALAH HUKUMAN YG TERPAKSA DITERIMA APABILA KEHADIRANNYA BAGAIKAN TIDAK DIRESTUI PEMINAT UTK MENDAMPINGI BINTANG PALING POPULAR ABPBH AARON AZIZ DLM DRAMA ITU?PETIKAN BIPOP BH AHAD 20 JANUARI 2013.

Reply

adik lieya February 6, 2013 at 3:49 PM

salam semua… nk komen bleh?? ksian NN ..kne ktuk.. tp bg sye NN cantik luaran dan dalaman .. buat ape nk cantik2 sgt klau pangai mcm setan…ske nk kutuk org kan.. tp ni cuma crita,jgn la bgduh sbb c NN ni… dye cuma blakon..jgn la emo sgt… positif la ckit…

Reply

Anonymous February 20, 2013 at 6:56 PM

NN TAK CANTIK LANGSUNG NN GIGI JARANG………NN HEROIN HODOH TERHEBAT MALAYSIA

Reply

SA February 7, 2013 at 11:40 PM

Apa pendapat korang kalau Sein yang jadi watak Adam? hehe… Saje nk bagi komen

Reply

kak ina February 16, 2013 at 1:41 AM

Saya pertama Kali di sini. Suka Baca komen2 yang diberikan. Pada saya yang jarang ada kesempatan menonton drama melayu Dan take pernah Baca novel, cerita AnH telah membuatkan saya melakat di kaca tv Dan membaca novel ni berulangkali. Thumbs up.

Reply

cck March 2, 2013 at 9:57 PM

Bagi saya, Nadiya Nissa adalah aktress “tersesuai” sekali memegang watak Ain Hawani ni. Al-maklum, selama ni pelakon wanita utama sesuatu drama/filem mesti CANTIK SANGAT. Tapi NN ni just nice… Tidak terlalu cantik dan tidak pula hodoh.. JUST NICE… bayangkanlah hidup realiti, tidak semua wanita secantik Maya Karin/Erra Fazira/Rozita Che Wan atau semua heroin cantik yang lain… On top of that, talent NN sangat berkesan hingga terasa seperti Adam dan Hawa benar-benar berada di kalangan kita. Drama Adam & Hawa, dari semua segi, mengingatkan kita kepada realiti sebenar.. Itu pendapat saya..

Reply

dila March 7, 2013 at 12:10 AM

aku paling suka watak dye yg jahat giler babi hahahah korang tak suka takpe coz takde dye dalam ni tak susspens lar!!!

Reply

dila March 7, 2013 at 12:15 AM

dlm hal ni aku rasa bini aoran paling untung sebab dapat lelaki handsome idaman semua wanita malaysia!!!!!

Reply

Anjea March 13, 2013 at 9:35 AM

Mmg best sgt…sggup tunggu sampai episode akhir. X nk Ikuti semasa on air. Coz x sggup ternanti2 episode seterusnya. Yeeeeeeeh..happy ending. So sweet Aaron. Minat giler kt dia..

Reply

noraz April 6, 2013 at 1:04 AM

Dh lme abis tgk cter ni..tp br teringat nk komen. Drama Adam Hawa mmg best. Drama Sehangat Asmara pn best. Pemilihan pelakon sgt sesuai,skrip dan plot cter pn sgt bagus. Boleh dikatakan mengikut plot novel dan menjiwai. Sy bg 94% marks. Ssh nk tgk drama yg mengikut rentak novel,tp team global station bagus. Tahniah pd penulis skrip, pengarah, penerbit dan semua krew.

Reply

alleya April 6, 2013 at 2:46 PM

alleya minattttttttttttttt aaron aziz .adam dn hawa episod last best gilerrrr
harap 2 ada lagi adam dan hawa musimke dua alleya bagi 5bintang thniah kpada penulis dan pelakon-pelakon

Reply

Leave a Comment