Gambar Isteri-Isteri Salih Yaacob

Gambar Adik Beradik Neelofa Yang Cun Melecun

Gambar Taman Tema Legoland Malaysia Di Nusajaya, Johor

Syarat Permohonan Rebate RM200 Telefon Pintar 3G (Smartphone)

Syarat Dan Permohonan Geran RM1,000 Untuk Usahawan Online

Gambar 3 Lamborghini Kemalangan & Terbakar Di Lebuhraya PLUS

Borang BR1M 3.0 2014

Video Adam & Hawa Episode 1 | Youtube

by Ezany-Kun in Adam Dan Hawa,Drama Bersiri

Sinopsis Adam & Hawa Episode 1

Pertemuan tidak sengaja antara Ain dan Adam dipersimpangan jalan bersama teman wanitanya Dee membuatkan Ain memandang sinis pada Adam yang tanpa segan silu bermanja-manja di dalam kereta. Perbuatan keterlaluan dan perangai mengada Dee yang Adam suka layan sehingga dia diberi gelaran `playboy` Ain yang menuju ke Tadika Bintang Kecil terkejut sekali lagi apabila kereta yang sama dipersimpangan jalan berhenti di tadika tersebut. dia merasakan sesuatu tidak kena. Hakikatnya Ain suka melihat ketampanan Adam begitu juga Adam yang suka mengusik perempuan. Sementara itu, gelagat cikgu-cikgu di tadika juga cuba menarik perhatian Adam. Terutamanya Cikgu Zauyah yang cuba sedaya upaya hendak menggoda Adam. Kenakalan Adam terserlah bila Ain diusik ketika waktu temuduga yang sepatutnya dilakukan oleh Kak Zah. Jadi apakah kesudahan Adam & Hawa untuk episod pertama ini?

Adam & Hawa Episode 2

Related posts:

  1. Sinopsis Adam & Hawa | Astro Mustika HD (134)
  2. Barisan Tenaga Pengajar Akademi Fantasia 9
  3. Gambar Kereta Khairul Fahmi Che Mat @ Apex Kemalangan Jalan Raya (Accident)
  4. Awas! Teknik Terkini Peragut
  5. Kad Hawa Beri Perlindungan Insuran Sehingga RM10,000

{ 1 trackback }

{ 157 comments… read them below or add one }

kaki novel September 10, 2012 at 12:10 AM

pelakon die x sesuai langsung .. perempuan tu x sesuai dgn watak ain tu .. tlg hayati novel adam & hawa tu betul2 .. serius ! x sesuai pelakon2 die .. menyampah nk tengok !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reply

peminat adam September 10, 2012 at 1:29 PM

Betul….setuju 200%.Saya frust sangat….cuma boleh bertahan sebab hero jeeee

Reply

human October 3, 2012 at 5:20 PM

alasan yg tak masuk akal..

Reply

Lisa Liana September 14, 2012 at 9:40 PM

Hoi kaki novel tak yah tgk klo benci kt pelakon bodoh ngok.kau Bca novel JE bangang jgn nk bnyk ckp.Nadiya nissa blkon best dsr

Reply

cikpuanueya September 21, 2012 at 1:54 PM

awak ter…. cube baca betul2 novel dier…. ain hawanie adalah gadis biasa jer… jd diorang cr r gadis biasa.. yuhuu

Reply

human October 3, 2012 at 5:19 PM

buat la drama sendri kalau mampu and cr heroin sendri!!! x suka x yah tgk..dok jer diam2!

Reply

Itta omar November 23, 2012 at 7:21 PM

Setuju sangat

Reply

sham rashid October 19, 2012 at 12:31 PM

skrang setelah episode 32.. sesuai ke pelakun pompuan tu.. TAK SALAH PILIH memang sesuai.. i pun baca novel ni.. lama dah lebih lima tahun yg lalu..

Reply

Angel Zeckryl November 7, 2012 at 7:06 PM

Untuk Makluman u wahai KAKI NOVEL…
Setiap pemilihan pelakon ni adalah ATAS KEHENDAK NOVELIS sndiri..
kalau betul2 u KAKI NOVEL SEJATI.. sepatutnya korang boleh RESPECT kehendak novelis tu..
ni ke namanya KAKI NOVEL?? elok tukar je jadi KAKI KUTUK ke KAKI NGUMPAT ke.. baru la SESUAI..
sekian…

Reply

lela manja November 30, 2012 at 11:48 PM

eleh, Kaki Novel u jeles actually..u feeling2 yg watak ‘Ain’ tu it’s u kan….eeeuwwwww…..Verangan!

Reply

Bdk novel December 7, 2012 at 4:16 PM

Ak mnat gla kat aaron nie. Tp watak wanita 2 ak rasakn mmg meletup la wlwpon gg jrg tp.still ad keayuan wanita melyu yg asli..mmg sesuwei dpdn kn..go nadiya nissa i’ll always support u.

Reply

nnurain balqis January 4, 2013 at 12:52 PM

betul e2 btul….myampah sungguh sy lihat,,x sesuai lgsung plakon dea

Reply

aida September 10, 2012 at 10:40 PM

menyampah tgk NADIYA NISAA jadi HEROIN so tak minat langsung nak tengok ……………tak sesuai heroin gigi jarang n hodoh.

Reply

tsk September 18, 2012 at 8:27 AM

sedaonye cakap orang hodoh. awak tu cantik sangat ke?

Reply

TeruTeruBozu'S September 27, 2012 at 9:36 PM

suka hati aje mengutuk org..
sabar aje lah hai manusia…
btol kata tsk awak tu cantik sangat ker

Reply

anash October 21, 2012 at 11:00 AM

boleh thn mulut awk aida …
awak tu CUN sgt ke buwekk…
cermin diri dulu.. :p

Reply

zura October 2, 2012 at 6:07 AM

hoittttt…..macam la dr tu cantik sangat…..xsk tgk jgn la tgk…

Reply

human October 3, 2012 at 5:22 PM

sedap je ckp org hodoh x pandai belakon konon..tgk la diri sendri dlu..biar wajah hodoh hati cantik Allah Sayang dari hati busuk dan mendengki!!! dan comment pun biar la sopan ckit walaupun x minat!!! so typical malay!!!

Reply

Adam & Eve October 5, 2012 at 1:00 AM

Menghina ciptaan Allah. Nadiya Nisaa tidak hodoh dan bukan hanya kerana gigi jarang dia di label hodoh. Nadiya Nisaa seorang pelakon yg cukup baik dan mungkin beliau tidak secantik Fazura, Fouziah Gous, Rita Rudaini tapi cukup cantik untuk membawa watak Ain Hawani. Tak bosan ke tgk pelakon cantik2 aja yg membawa watak utama? Beri lah peluang pada yg lain. Nadiya Nisaa telah membuktikan yg beliau mampu menjadi artist yg baik, tgk aja Cun. Dan maaf kata tapi cermin lah diri sendiri sebelum menghina rupa org lain. kalau awak ckp Nadiya Nisaa tak cantik takpe lah tapi ini awak ckp dia hodoh. Awak cantik ke?

Reply

Angel Zeckryl November 7, 2012 at 7:15 PM

Setuju sgt dgn u ADAM & EVE..
aku suka tgk dia yg berlakon watak ni drpd bg retis2 yg lawa2..
TAK SESUAI nok.. semua tebal make up..
dia natural muka gadis melayu.. ada cantiknya yg tersendiri..

Reply

kak odah November 23, 2012 at 6:20 AM

sebenarnya penggarapan jalan cerita tu yang penting dan gambarann untuk watak ain tu menggambar seorang gadis kampung yang sederhana.dengan suara yang humble sedap didengar ,lemah lembut.di dalam noel memang digambarkan sedemikian, tiada gambaran melampau untuk watak ain,

Reply

Aara_Heart November 20, 2012 at 12:23 AM

Kepada sesiapa yang tak suke kat Nadiya Nisaa tu…cuba tengok dia berlakon dalam JIWA TAIKO….lagi mantap….seksi lagi…jangan jelesssssss

Reply

intan November 5, 2013 at 9:39 AM

betul cakap hang tu.dia berlakon dalam citer tu memang mantap.
ha,ni satu lagi aku nak habak kat aida,lain kali cermin diri hang dulu sebelum cakap orang.hang pikir hang tu cantik sangat ka.

Reply

ika October 20, 2012 at 3:47 PM

kau tu ckp org hodoh kau mcm lawa sngat je. kau x baik mengutuk kejadian tuhan. aku rasa heroin nie lagi cntik dr kau kot.

Reply

Angel Zeckryl November 7, 2012 at 7:11 PM

MISS AIDA….
SORRY TO SAY LAH YER,
SEJARANG2 GIGI DIA PUN INCOME DIA LEBAT..
KAU ADER KER???
Honestly aku tak follow sangat citer ni, nak2 lagi bila dapat tau minah tu yg berlakon.. TETAPI… (ada tapinya yer) bila dapat tau ni pilihan penulis sendiri.. agak2 CIK AIDA la kan??? mesti penulis tu nampak sesuatu pd perempuan tu..
Last2 bila sampai tahap mak kawan aku sndiri smpai sanggup pinjam novel aku, maka aku tergerak hati nak tgk… dia berlakon OK.. xde cela nya sikit pun… so u n CIK KAKI tu syah nak emo sgt k…

PEACE NO WAR!!

Reply

mami November 9, 2012 at 5:10 PM

mami baru terbaca komen korang ni.. cuba tengok komen siri 44 semua dah suka NN yang bawa watak ain ni.. tapi kalau anzalna bawa watak ain ni, … rasanya lagi kurang sesuai ia tak…

Reply

liya December 23, 2012 at 11:31 AM

aida, sesuka hati je ngutuk orang, ko tu cantik sgt ke.. ntah2 ko tu takde gg atau jongang, agaknya ko lagi hodoh dr org lain.. aku suka nadia nisa, dia baik. ko jgn nak kutuk2 dia.. cermin sikit muka ko.. hampeh.

Reply

smtai January 2, 2013 at 3:18 PM

cikpuan aida,
setiap insan samada cantik hodoh etc….. adalah anugerah dari ALLAH yang maha ESA, jadi jangan suka keji atau hina seseorang, klu xminat xyah tengok, pelakon tu cuma lakonkan watak nya saja, ada faham……

Reply

lin September 11, 2012 at 5:28 PM

NADIYA NISAA HEROIN PALING HODOH DI MALAYSIA.

Reply

NOOR September 26, 2012 at 8:24 PM

ape?? ko cantik sgt ke?? poyo jer nk hentam org.. org tu dpt income ribu2.. ko dpt dosa mengata.. lain kali ckp pakai otak skit!!!

Reply

TeruTeruBozu'S September 27, 2012 at 9:38 PM

bila agaknya ya nak jumpa NN minta maaf ya..
tak takut ker dok kata org mcm tu…
jumpa la yer kat akhirat klu tak jumpa dia kat dunia…

Reply

anis December 22, 2012 at 8:52 AM

betul tu!tak elok cakap macam tu!awak ingat awak tu cantik sangat ke?!kalau cantik takpe jugak nak cakap orang macam tu..

Reply

human October 3, 2012 at 5:17 PM

LIN MANUSIA PALING CANTIK TAPI HODOH HATI DAN JIWANYA…

Reply

Adam & Eve October 5, 2012 at 1:04 AM

Mungkin hodoh lagi hati seseorang yg menghina ciptaan Allah swt.

Reply

izne October 5, 2012 at 1:44 PM

astagfirullahalazim..mengucap byk2 ..1 jari kita tunding kat org..4 lg kat kita tau..cermin diri kita dulu..sblm nak ckp kat org cam tu..

Reply

apple November 2, 2012 at 3:17 PM

pergi cakap an cermin la wei…cantek sngt ke diri tu nak cakap org camtu..pui

Reply

diya December 23, 2012 at 11:26 AM

hoi lin, ko la manusia paling hodoh.. sedap je ngata org. diri sendiri tu bagus sangat ke.. bangang

Reply

smtai January 2, 2013 at 3:29 PM

lin, sehodoh2 nadiya nisaa, dia seorang pelakon jua, tapi ekau tu kalu secantik2nya, nape xdapat jadi pelakon….
walaubagaimanapun saya tetap setuju pandangan rakan2 lain tentang NN dia wanita yang cantik dan sesuai dgn watak Hawa

Reply

Nor Mala Samsuddin September 12, 2012 at 11:11 AM

penonton malaysia ni, suka pandang pada rupa, tak pro lansung, bakat adalah yang terpenting sekali, bagaimana sesorg pelakon membawa watak apa pun yang diberi, itulah baru pro

Reply

sue September 12, 2012 at 4:20 PM

sokongggg…seingat saya, ain hawani aderlah seorg yg tidak terlalu lawa, simple, tak der make up bagai, neutral beauty…

mula2 saya pun tak kenal dgn nadiya nie, tapi biler saya tgk lakonannyer, boleh dibanggakan bagi pendatang baru (setau saya die berlakon filem CUN, dan terus menang pelakon harapan)..jgnlah kiter nak tgk pelakon yg ader name jer, bg peluang pada pelakon baru pulak…

mintak maaf, kalu komen saya nie agak keterlaluan..

Reply

iecha November 3, 2012 at 8:21 PM

btol tuh .. bakat itu yg paling penting ….

Reply

penyokong nadiya nisaa April 2, 2013 at 12:19 AM

betul2 sy suke sgt2 nengok nadiya nisaa tu belakon.she acted so natural n real beb!ak suke giler.x mcm artis lain yg harap muke market tp berlakon hampeh!stereotype!cam anzalna tu ha, watak jahat ke baik ke, sedey ke, sume same je penyampaian dia.hmm..setuju NOR MALA SAMSUDIN!
go NADIYA NISAA<3~

#scha alyahya paling ak suka=P

Reply

Bad September 12, 2012 at 1:00 PM

Bakat jer tak memadai paras rupa juga penting kalau nak jadi heroin ,tak payah ler jadi heroin kalau tak cantik buat sakit mata memandang.

Reply

aboi September 13, 2012 at 5:18 AM

abis seme pmpuan2 xlawa kt dlm malaysia nih mcm ner nk cr rezeki bai… xya bodo sgt otak ko tuh… rupa anugerah tuhan.. rezeki masing2.. yg pnting watak yg di bawa di terima pnonton

Reply

Angel Zeckryl November 7, 2012 at 7:17 PM

kalau semua pentingkan rupa…
agak2 ko kan bad??? ader tak retis nak pegang watak makcik tukang sapu???
ke ko nak pegang semua watak2 mcm tu???
HELLO… berpijak pada bumi yg nyata la sikit..
Tuah ayam kat kaki.. Tuah manusia xde sape yg tau..
ke ko dulu tak belajar peribahasa ni??

Reply

ummi September 18, 2012 at 11:21 AM

Kalau rupa je cantik, berlakon macam kayu, cakap bahasa malaysia pun tak fasih and control lawa, tak guna juga. Kat luar negeri, pelakonnya tak secantik mana pun tapi bakat mereka dihargai and moreover, most of them are not only talented but also educated. FYI, Julia Robert pun tak secantik mana kalau dilihat betul-betul tapi bakatnya sangat menyerlah and she’s one of the highest paid and most respected actress in Hollywood.

Jangan ikut sedap mulut je nak cakap orang hodoh, pelakon yang berpendidikan tinggi and berbakat kat Malaysia ni bukannya ramai. Banyaknya yang jual cerita sensasi and tayang body, dari bakat. Beauty comes from brain, kalau nak harap rupa lawa tapi lakonan tak ada jiwa langsung, baik jangan berlakon.

Saya bukan peminat tegar Nadiya, tapi tengok komen2 bodoh just because she’s lacking in looks, sangat tidak adil buat dia. Dia mungkin tak cantik tapi dia manis dan lakonannya jujur.

Reply

sunn September 23, 2012 at 12:23 PM

stuju,,,

Reply

TeruTeruBozu'S September 27, 2012 at 9:41 PM

saya setuju..
perkataan HODOH tu terlalu melampau sgt..
mmg tak patut…

Reply

noury October 3, 2012 at 9:59 PM

sangat2 setuju…..

Reply

human October 3, 2012 at 5:25 PM

dia ingt org buat cerita untk dia sorang jer tgk agaknya… ingt sakit awak ckp org tu tak cantik sama seperti menghina ciptaan Tuhan…fikirlah

Reply

Are long November 16, 2012 at 8:41 PM

Hmm rasanye buang masaje gaDuh pasal sape patut blakon..bagus atau tak..takde mendatangkan faedah…artis dpt duit korang dpt dosa..kesiann..kalau membahaskan bab hukum takpe juge..ada juga pahala…buatlah ssstu pkara yg boleh mndtgkan pahala..walaupun satu gnjaran..mati nnti berat juga nk heret pahala..ni penuh guni dgn dosa kering..huhu

Reply

anisaini November 22, 2012 at 10:47 PM

di sisi allah pon bkn paras yg dipandang
tetapi amalannyer
nk cri calon isteri pon bkn sekadar rupa malah sikap yang perlu dijaga

Reply

smtai January 2, 2013 at 3:32 PM

cik bad, kalu sakit mata jumpa doktor mata, cuba cek tengok kot mata bad haru-biru kot

Reply

sue September 12, 2012 at 2:08 PM

kalau sakit mata jangan tengok. Best apa nadia nisa berlakon.

Reply

ida September 14, 2012 at 10:10 PM

she’s not bad dalam adam hawa. lama2 tgk ok jugak lakonan dia. menghayati :) setiap ciptaan Allah itu indah :)

Reply

que September 15, 2012 at 12:54 AM

yang ckp heroin tak lawa lah, x sesuai lah.. bodoh betol orang tu.. korang ingat korang sape nak kritic orang?? mcm gampang je.. kalo korang blakon xdenye producer nk amik korang..peragai pun buruk jam syaitanirrajim.

Reply

syaz September 15, 2012 at 10:31 AM

kalau rasa heroin x cantik ,duduk je senyap2 x pyh bnyak bunyi ,klau nk tgok ,tgok je lah

Reply

bertam September 15, 2012 at 4:49 PM

yg dok hentam si heroin tu mcm la dy cantekkkk sgt!!! hah pandai ke awak2 berlakon?? asenye lau awak2 smua tu berlakon..lingkup abis stesen TV!!!

Reply

nemo September 15, 2012 at 6:30 PM

comment mcm2..mcmlah diri tu bgs sgt..at least org knl dia..dia pn ada anugerah..korang ada?nk kutuk org cermin diri dulu ok?

Reply

adohai September 15, 2012 at 8:13 PM

klo cantek cam siti saleha pon pe guna?kayu…

Reply

rainianis December 5, 2012 at 10:22 PM

siti saleha memang cun…tpi die bkn kyu .die pon pndai blkon gak

Reply

angah cute September 16, 2012 at 10:03 AM

Dop baik lha korang kate camtu

Reply

Hana September 17, 2012 at 7:25 AM

Buat apa kita nak menghina ciptaan Allah..semua org ada kelebihan masing2..dia pun tak mintak nak muka hodoh ke cantik ke..itu semua anugerah tuhan..kalau tak suka tengok dia berlakon disebabkan dia tiada kecantikan macam korg tu..tak payah tengok..dia pun tak mintak duit korg eh untuk bayar gaji lakonan dia..

Reply

Nurin Balqis Nursyafinaz September 17, 2012 at 12:21 PM

lalalllalalala……..tumpang simpati kt kowank2…..
kritik2…kate 1 mlaysia..
tp prangai 1 sampah..
sptutnyer plakon malaysia dsokong…mbntu mberi nafas tuk mreka2 y mc bru dlm pntas lkonan..ni dimaki hamun pulok…
6pak sgt OTAK UH CETEK..n ur all y mgate uh..
xpena tngok pown kluar tv…
heyy..
r ur pOpular…
or…juz like RUBBISH!!!!
HAHAHHA

Reply

Gangnam Style September 17, 2012 at 12:26 PM

heheee…
alaaa ilek r…
kta bgi kluar cite balu supaya lu all sokong ma malaysia..
aiyaa bukan macam ini maa….
mali2 lilek tension ma gangnam style…
OPPA GANGNAM STYLE

Reply

bella September 17, 2012 at 1:37 PM

boleh tak korang tengok je jangan nak kutuk-kutuk nadia nisa is a humble person tau

Reply

joyah September 18, 2012 at 12:46 AM

memang pun. hodoh si nissa ni. terima kenyataan la. takyah belakon, cari rezeki kot lain. AHAHAHA

Reply

huhu September 21, 2012 at 1:56 PM

awak 2 cantik sgt k????…kite ni ciptaan allah…lau awak kutuk die..same la jugak awak kutuk allah

Reply

human October 3, 2012 at 5:29 PM

busuk betol mulut dan hati ko joyah…mcm longkang!!!! ko ni kalau cantik org tak pggl berlakon kot sbb perangai ko mcm…astaghafirullah….

Reply

lia November 14, 2012 at 8:17 AM

Asalamualaikum semua pada para pengumpat yang mencerca Nissa tolonglah beringat ciptaan tuhan itu ada kelebihanya .Bagaimanapun lipas ,tikus itu hodoh dan kotor tanpa mereka siapa yang mahu makan bangkai kalau bukan binatang itu.Bersih juga bumi ALLAH ini.Pada pendapat saya Nissa seorang yang cantik semula jadi memcirikan perempuan Melayu.Dia juga pandai berlakon .Korang yang mengutuk pandai silap-silap kalah tunggul kayu.

Reply

Elyana December 14, 2012 at 11:44 AM

dah nama pun joyah…mmg la mulut longkang…hehehe

Reply

Zam September 18, 2012 at 7:28 PM

Nama joyah pun hodoh!! Sehodoh perangai mengata nissa tuh hodoh!!

Reply

ariaxxlee September 24, 2012 at 10:37 PM

bersyukurlah kn yg kite ni elok paras rupa,,watpe la nk kondem mcm2,,die blakon dpt dwet,,yg mgutuk tu dpr ape???dosa lg ade r

Reply

Siti October 16, 2012 at 1:34 PM

Mkin Org yg nma joyah ni jnis suke mngata org kot.. Pdan sgt r ngn nama dia Tu.. Bg I cantik @ uduh adalh ciptaan Allah so kite kne mnerima n mnghrgainya.. Apa2 pn lakonan Nisa terbaik…

Reply

Ajo October 25, 2012 at 1:11 AM

Sepengalaman akulah…org yg suker kutuk org hodoh ni hakikatnya die sdiri mmg hodoh. Mgkin die tk nk Nisa tu lebih hodoh drp dier…. Kesian Joyah.

Reply

indahnya setiap ciptaan Allah September 19, 2012 at 1:34 AM

aduhai, memacam lah korang ni….by the way nadiya nissa mmg bagus lakonan dia dan menjiwai watak yang diberi….janganlah kita kutuk ciptaan yang maha Esa…sesungguhnya 3 pacaindera (mata, telinga dan akal/hati) yang dipinjamkan kepada kita adalah hak mutlakNya jua so fikir2fikirkanlah…apa pun nadiya nissa lakonan you mmg best dan pedulikan apa orang lain nak kata…i tengok citer ni sebab nak tengok hasil lakonan…setakat ni memang belum mehampakan….Good Luck!

Reply

Ajo October 25, 2012 at 1:14 AM

Suker Nisa…U go girl!!!!!!

Reply

Lara September 19, 2012 at 9:58 AM

Kalau lah ada bende like dah lame dah aku like komen komen korang ni, Hahahhaah kelakar gila . Pasal heroin pun nak kecoh , ape siaaak ?

Reply

Arianna November 7, 2012 at 8:32 PM

Ahaha..setuju sangat la LARA…Cuba klu ada button like tu ha…

BTW…aper kejadah la nak kutuk2 ni…
Biasanya kan..klu korang cakap cerita tu bodoh, yang tengok lagi bodoh…
Kalau kata orang tu hodoh, yang mengata lagi la hodoh sebab hodoh nya dah berjangkit ke hati perut limpa sekali…ahahahaha….ooopsss….

Reply

Lara September 19, 2012 at 10:03 AM

Biarlah muka dia hodoh ke gigi jarang ke ape ke , janji dia dah dapat anugerah , kau ada ?

Reply

So September 19, 2012 at 3:57 PM

Bodohla korang ni. Bg aku cantik je si Heroin ni. Aku lelaki so bg aku dia cantik. ke korang yg x cantik?kah kah kah

Reply

ainawahida September 19, 2012 at 9:04 PM

eleh sape yg kata hodoh tu????kau cantik ker?dok kata dia hodoh dia dapat gak berlakon ngan si aron aziz tu….dia ada….kau ada??????

Reply

izZ_jod September 21, 2012 at 12:20 AM

yg duk kutuk c heroin ni dh knape???
nape korunk jelez sbb dy pat blakon ngn aaron aziz?
lbey bgus mcm nie lau rupe jew lbey tp bakat kureng, dh 2 mcri publisiti murahan…mane yg korunk nk???
lbey bek berserdahana nie ag tbaek…
dn kepada yg duk kutuk2 2 lau ase bgus awat lar hang xjd plakonnye…
makhluk2 mcm korunk ni lar, byk yg hsilkn kuantiti drp kualiti….

Reply

orangperak September 25, 2012 at 9:26 PM

kat mane ley download ek?umah xde internet T.T

Reply

TejaWafa September 26, 2012 at 5:27 PM

Nadiya Nissa is the best!!! Sejujurnya saya rasa lakonan dia lebih baik drp si heronya….hehe~

Reply

selamba September 27, 2012 at 11:00 PM

nadia nisaa tu sebenarnya cantik,xdelah hodoh,cuma x sesuai dengan bila dia lakonkan watak ain,sebab hero tu terlampau hensem.kalau lah hero dia bukan aaron aziz,mungkin ade keserasian.

Reply

jiwa kosong September 28, 2012 at 11:54 AM

BILAL BIN RABAH SEORANG HITAM LEGAM LEBIH GELAP YG AMAT TETAPI TERKENAL DILANGIT DUNIA,,ITU YG KITA PERBINCANGKAN SEPATUTNYE,,

Reply

nadia September 30, 2012 at 1:23 PM

setiap wanita dikurniakan kecantikan masing2,,org yang ade otak tp letak kat kaki j akan mengate lbih dkt heroin adam dan hawa nie..sedar diri sikit nak kutuk org tu,,siap cakap org hodoh la konon,,tak sepadan dgn ajaran mak bapak j ko kan,,eeuuwwww….manusia sekarang nie..huh..memang!

Reply

nurelina_143 October 1, 2012 at 12:20 AM

Secara jujurnye aku mmg rase nadia nisaa tu ade yg rupe yg biase2 je klo nak dibandingkan dgn aaron aziz..tp mengutuk mengata pun berpada2 la..jgn melampau2 memaki hamun..klo rase diorang x sesuai digandingkan sebagai hero n heroin, bg pendpt..bknnye kutuk ciptaan Allah SWT..

Reply

jenny October 3, 2012 at 10:47 AM

aku tengok nadia ni kan, ada iras muka angelina jolie lah…. cuba engkau orang tengok betul2

Reply

Fani October 4, 2012 at 9:02 PM

Nak download tak boleh eh? :D

Reply

Adam & Eve October 5, 2012 at 1:13 AM

Salaam semua dan salaam Ezany. Boleh tak drama ini saya download? Kalau boleh macam mana caranya? Kalau tak boleh, boleh tak kalau awak download dan save kan utk saya di CD? I can pay you, insya’Allah. Let me know ok. Thank you.

And one more thing, utk penonton2 Adam dan Hawa, berhentilah menghina Nadiya Nisaa. She is not ugly. Perkataan hodoh itu keterlaluan sangat2. Beliau adalah pelakon yg cukup mantap dan berilah beliau peluang. Takkan tak bosan2 tgk artist cantik2 aja? Macam mana yg lain nak cari rezeki? Walau macam mana pun, syukur heroine nya adalah Nadiya Nisaa kalau Neelofa, saya takkan menghina tapi biar hero nya Aaron Aziz sekali pun saya akan tetap matikan tv tu. Jgn terlalu harapkan rupa, yg penting lakonan juga.

Reply

neaqaisara October 6, 2012 at 6:03 PM

yes!!!!….sy sokong pandangan Adam & Eve tu….ikut pengalaman sy bc novel tu watak ain adalah gadis biasa tetapi sdp mata memandang…ms blum tgok cite ni dgr pelakon wanita nyer mmg t”bayang2 takut mcm x match tp bila tgok nisaa tu mula b’lakon episod1 trus jadi suke…..pandai tul dia bwk watak tu…suke2 sgt!!!!!

Reply

zzzz October 7, 2012 at 8:26 PM

sy tgok cite ni sbb heroin die,,if nora danish ke or artis lain mintak maaf la!

Reply

siti October 9, 2012 at 2:34 PM

woittt…sek2 mu yg suko kutuk ni sememangnye bodow2 blakooo

Reply

ery October 10, 2012 at 3:11 AM

kalo rupa cantik tak pandai berlakon wat pe….

Reply

sandra October 11, 2012 at 2:10 PM

kesian juga org yg menghina ni , mcm tda keja lain ~ org yg tda salah kna hina2 , endu ! bfikiran tbuka lah wahai manusia , jgn tau mhina org lain . jgn d sbbkan mulut badan binasa , watch out ur mouth !

Reply

iera October 13, 2012 at 2:23 AM

cerita menarik, tapi amat terkilan kerana watak hawa seakan mengajar seorang isteri yang tidak setia di sisi suami..

Reply

NurHarrah October 13, 2012 at 5:09 PM

kawan2, apa yg ain tulis yg dia tampal kat peti ais tu ek..? xnmpak.. sbb kabur la kawan2.. hehe..

Reply

rubyabkar October 13, 2012 at 5:10 PM

Sy suka sgt on NN, bg sy dia plakon hbt, soal rule bg sy dia cntik n unik, Ki x, con jd plakon Ye x? Lakonan yg br sahaja. Kali nk bnding kn dia dgnl neelofa bt ms ni NN jauhhhhhh lbih bgus.

Reply

RaniaZara October 16, 2012 at 4:15 PM

Wah!! Tak sangka tul dah ep29.. Tak sbar nak tunggu mlm ni.. Rsa2 nya org2 yg mgutuk tu skrg dah bleh mnilai sapa yg BODOH & sapa yg HODOH..?? Hahaha all the best to NN..

Reply

laili October 17, 2012 at 12:07 PM

cite ni memg best…heroin nye pun best…NN pelakon terbaik…..hanya org yg busuk hati yg suka ngata org

Reply

aizawa October 18, 2012 at 7:54 PM

yg ngutuk ni orang yg jeles sb xdpt belakon dgn Aaron aziz

Reply

eedachan October 19, 2012 at 9:27 AM

kat mana saya boleh download sume episod adam & hawa ni? cari dlm youtube tak jumpa..

Reply

fatin syazana October 19, 2012 at 4:46 PM

adam dan hawa are the best .

Reply

innara innara.rara October 19, 2012 at 7:36 PM

tx payah nx mengata sangat larh , engad k0rang yg kutuk2 nyh da bagus sangat ke , cam p0y0 je nx reject2 0rg , cermin diri dulu .

Reply

salfarina October 23, 2012 at 6:23 AM

assalam. pelakon adalah dipilih oleh penulis buku dan juga pengarah drama ni. klu nak compare dgn kebanyakan org. 2 org ni lah yg lebih arif ttg siapa yg lebih layak dapat melakonkan peranan dlm cite ni- nway- i love them both so sweeett.. <3

Reply

Nita October 23, 2012 at 5:02 PM

setuju ngan Lisa Liana, Lakonan nadiya nissa memang best, bersahaja…

Reply

zai October 31, 2012 at 1:40 PM

pada saya, hasil karya sentuhan nadiya nisaa ni menjadi. Pandai bawak watak walaupun tak cantik.

Reply

epa November 1, 2012 at 8:23 PM

Salam. jangan le cakap yg x baik. beri le semangat pada generasi baru. jgnlah suka mencaci & menghina org. Klu nk tegur pn, biarlah cara yg bersopan . hai anak2 n adik2!! ngapa le bahasa korang sekarang kesat sgt.

Reply

Ahmad Albab November 2, 2012 at 8:45 AM

Mana Joyah & Kaki Novel? Sekarang nak kutuk Nadiya Nisaa lagi ke? Terbukti she’s pretty in her own way dan lakunan nya superb! The reason I watch A+H is her not AA.

Reply

Ahmad Albab November 2, 2012 at 8:48 AM

Mengata orang tak cantik…. Awak tu cantik sangat ke?

Reply

fee November 3, 2012 at 4:31 PM

bukan rupa yg kita pentingkan ..yg penting bakat tu..muka cantik pun klu tak pandai bawa watak..tak laku juga ..biar muka tak cantik tp lakonan berkesan..1st class..

Reply

iecha November 3, 2012 at 8:34 PM

apa la nak jadi dgn korang ni .. x baek mghina ciptaan ALLAH , setiap manusia ade kekurangan .. tidak sumenye sempurna .. patotnye korang support , bukan nye nak hina smpai mcm ni sekali .. kalau korng memang xminat NN , xpayah la nk kutok2 .. muhasabah la diri sikit .. korng kutok dia , dia dapat pahala , korng dapat dosa .. fikirkanlah :)

Reply

pencinta novel November 4, 2012 at 10:54 PM

Kepada JOYAH dan KAKI NOVEL tue , saye harap korang insaf2 lah , cukup2 lah nk mengata orang .. semua ciptaan Allah niey cntik2 blake , tak baik tau korang ckp NN tue hodoh ..Amat keterlaluan bahasa yang digunakan .. sepatutnye korang bg support dekat dy , bkn korang(Joyah dan Kaki Novel) duk mengata dy , cuba bayangkan apa perasaan dy bile dy baca komen2 korang tue .. mesti dy terase .. cube korang duk tempat dy .. jangan tempah neraka yer .. Bertaubatlah …

Reply

Yana November 6, 2012 at 2:22 PM

ala NN tu cntk ape yg kutuk tu cntk sngt ke……???

Reply

Maulana November 8, 2012 at 1:19 PM

Ain mmg best..yelah..seorg wanita biase2je jd pilihan jejaka prestige & handsome cm AM..She has the value…Why? Am yg pompuan2 cun & sofisticated keliling pinggang tp pilih Ain coz Am dh tau yg luar nmpk vogue tu cume plastik je..! Dlm realiti pun jarang kita jumpa Pakwe hensem awek cun, yg bnyk cris-cross. Itulah Kebesaran & Kehebatan ALLAH..
Eheh..Jgn lak Ain kecik ati lk & Am jgn nk prasan yeh..Anyway, kedua-duanya maulana OK… wa tabik spring beb coz lakonan you all mmg ‘Jempol-up’!

Reply

Hawe Aweirza November 13, 2012 at 11:48 AM

aiyo.. xbc novel meyh.. ain kn awek yg very the simple.. klu amk yg awek yg very the vogue sgt kang.. da xjd le cte adm hwe nye.. phm kn la ye.. ain awek yg cmne kt dlm novel 2.. wokeyyy..

Reply

Bini Adam Mukhriz November 14, 2012 at 5:26 PM

“Sesuaikn i blakon jd watak Ain Hawani…hahaha…” jgn marah..gurau je…

btw,dulu i xminat pun Nadiya Nisa… iyela drp watak bdk senggal dlm cite CUN tu (Manis pn menjadi watak die) tbe2 jd HEROIN…OMG!!! Tkezutt kejap….tp bile dh tgk ADAM & HAWA ni til 10 episode…..i think she so talented….terus add kt twitter n like kt fb…..huhuhu….love u la Ain Hawani….

Reply

نورعيسا November 15, 2012 at 8:10 PM

Watak Ain Hawani dlm novel dgn lakonan memang match.. Azie pulak memang seorg yg lincah sesuai lh sdh tu apa yg dipilih oleh penulis. Adam tu x blh ckp dh memang hansem… Saya sokong drama ni smpi habis nanti mesti tengok punya leerr..

Reply

Fathin November 20, 2012 at 7:22 PM

Act, pelakon dalam cerita ni semua sesuai. and the most important thing is heroin tu comel sangat. muka dia sweet. tak puas memandang langsung. boleh feel la apa yang diorang lakonkan. terbawak-bawak.

Reply

muAZINsubuh November 24, 2012 at 6:00 PM

kepada semua yang tgh dok berbincang nie , saya cuma nak ckp sikit je . saya hormati kehendak novelis sendiri yg memilih pelakon tersebut . tetapi , saya beranggapan bahawa pelakon wanita tersebut x sesuai daigandingkan dengan pelakon lelaki tersebut . pelakon wanita tersebut mmg canti , ayu , sopan etc tetapi saya beranggapan beliau sendiri tidak sesuai melakonkan watak tersebut . saya pun ain juga :)

Reply

aini November 25, 2012 at 1:27 AM

x ska jngn tngok , mak sya ska sngt tngok !

Reply

adam azfar November 26, 2012 at 12:47 AM

sekarang dah masuk episod 52. masing2 dah puji lakonan NN memang best. Itula, jgn pandng org sebelah mata ( ni pd yg suka ngutuk org x cantik ko ke yg cipta kejadian manusia ni nk tetapkan org tu cantik atau x?????) ain jgn risau, kalau org kata ain x cantik, tapi di mata adam ain adalah yg paling cantik….

Reply

SITINAJWAH November 29, 2012 at 1:00 PM

bess ye cerita adam dan hawa

Reply

efa November 29, 2012 at 2:47 PM

best giler….x puas tengok kejap jer..

Reply

up2u November 30, 2012 at 1:45 PM

Best ke xbest ke sme jea…dh mmg rezeki dia..ko orng ade ke…nie la mlyu ska mngutuk jea…dh rase dri 2 bgus p la berlakon…

Reply

mummy g December 1, 2012 at 1:27 AM

Ish tak baik menghina orang macam gitu. . Pada mata saya, ain tu manis dan cantik skali. . Gigi jarang ala ala madonna. . She has xfactor. .

Reply

Makcik December 4, 2012 at 7:00 PM

Eh korg , da episod 58 pon nak kutuk si Nadiya tu hodoh lahh , gigi jarang lahh . Korg x tengok lg , macamana romantiknya aaron ngan nadiya tuu belakon . So please , judge tuu jgn mcm2 . Bkan awok yg belakon skang ni .

Reply

Tina Yeoh December 6, 2012 at 4:34 PM

I think she is really very pretty and sangat sesuai dengan watak Ain. Cannot imagine other actresses acting that role.

Reply

NURUL DIANA December 7, 2012 at 11:06 AM

SAYA TAK SUKA ADIK SAYa buruk macam anak ora ng klain tetepi nasib baik adik saya comel

Reply

smtai January 2, 2013 at 4:14 PM

nurul, saya xpaham……… sya ngok org lain komen ttg pekalon dan lakonan tapi u… nikan entahlah ???????????????

Reply

nurul aine December 12, 2012 at 10:51 AM

Korg kutuk heroin ni apa korang dpt? Dia cantik ke x ke,janji dia da wt yg terbaik. . . . Hei kaki pengutuk ain hawani ,x suka jgn tgk. . . . . Nk ngata org ,cermin diri tu dulu. . . Tah2 gagap. . . Phuiiii. . . Nk tgk. . Layann,xnk tgk tukar channel. . . Aptb

Reply

syasya December 13, 2012 at 2:49 AM

Dah ep 63 dh.x kan x ska lgi dgn wtk ain hawani…best ape dya blakon..

Reply

halimatun December 13, 2012 at 7:57 PM

allah akhbar….pe lhnie…di sbb kn pelakon mcm 2 nk kutuk2…ingat lh pda allah….ko rang ckap lh mcm mne sekali pun tntang keburukan…pe kamu dapat????!!!!!!! ( marah nie!!!!!) sbar…sabar… s a b a r…….biar lh ggi dia jogang ke jarang2 ke ape ke….lntak lh…korang faham x maksut K E J A D I AN A L L A H (SWT) FAHAM X!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jagan lh asyik nk megutuk org n mnghina org….pe korang dapat!!!! TOLONG JAWAB SIKIT!!!!!

Reply

ogie December 13, 2012 at 11:37 PM

Aq memula xlyn cite ni..sbb xpnh bc novel ni..dan sbb pd awalnye heroin die NN.tp adek aku pnh bc novel ni n die kate watak ain sesuai dilakonkn oleh NN…gadis biasa..tp bile aku try lyn start episod tangkp khalwat tu..aku terus suke cite ni…xpnh miss…NN mmng bgs belakon sbg ain…mmng xsalh penulis novel ni pilih die.NN mmng lyk dipuji..mmng neutral kakonn die…due xla hodoh…aq tgk manis je….tp yg pnting bakat….jgn nk downkn…klu muke cantik tp keras buat pe..aku sokong NN…

Reply

Budak Suka novel December 16, 2012 at 12:07 AM

Best apa

Reply

Wafanajwa December 20, 2012 at 8:28 PM

Saya n famili suka tgk adam n hawa.pelakon2 semua hebat2. Mula2 berkata gak sesuai ke nn berpasangan ngan az.bl dah tgk episod satu pun dah mula rasa bahang adam n hawa.wlupun rupa x jelita tp ttp ada kemanisannya.slim n putih gebu sangat nn nie…jelos plk tgk hehe.mgkn yg dok kutuk2 tu x slim n putih gebu cam dia kot.x pun muka jerawat batu.

Reply

Anonymous December 21, 2012 at 3:04 AM

Lawaklah korang ni. Takde kerja lain ke daripada mengutuk Si Heroin tu. Bagi aku dia cantik je. Yang mengutuk mesti sebab jeless kan.

Reply

meprimadonas December 26, 2012 at 6:49 PM

Kelakar lah u all semua.kerana hanya sekadar drama buleh siap beremosi..klau lh realiti..aduhai xtaulah camner..mampos aaron kene kutuk dpt bini xlawa..sib dh jd retiz masing2 dh ade psgn..ciptaan Allah tiada yg sempurna.btw heroin cite ni sgt berkualiti even dlm movie/filem lain.pernh dpt anugerah dlm festival filem..so shbt2 nilailh dr bakat bukan kecntikan.dia xkan dpt aaron pun.hnya adam mukriz…

Reply

smtai January 2, 2013 at 4:25 PM

syabas…. meprimadonas sya amat S E T U J U ngan ekau.

Reply

WHAT EVER January 1, 2013 at 11:06 AM

korang sume tengok la…sampai masa nya..korang akan suke tengok citer ni

Reply

siti roslihanah January 10, 2013 at 8:46 PM

bestlah drama ni…harap ada lagi sambungan selepas episod 80…

Reply

PEMINAT NADIYA NISAA' January 20, 2013 at 7:27 PM

wahai kaki novel x yah la emosi sgt, nie cuma drama dr novel bukan reality jgn nak beriya sgt nak kutuk org, klu awk buat balik drama nie lps tu amek pelakon cantik pon belom tentu lagi laku drama nie, sekian!!!

Reply

tigerlily2425 January 21, 2013 at 2:04 PM

tak baek lh nak kutuk NN. cube korang yg mngutuk tu blakon jadi Ain, xtahu lagi brpe ramai yg kutuk korang. tak yah lh nak tambah2 dosa nak kutuk org lain. sesuai sgt ok NN bawa watak tu. or maybe korang sakit hati sbb dia dpt blakon dgn AA. muhasabah diri banyak2 sbelum nak kritik org lain. kalau korang rase NN tu tak cantik kat mate korang, xpayah lh nak dok sbok tngo cte A&H. rmai lagi fans yg akan watch movie ni.

Reply

Anilza January 30, 2013 at 2:33 PM

Macam mana nak download cite ni ?

Reply

ayuqie February 4, 2013 at 12:23 AM

hello ..asl nk kutok sgt heroin dlm citer nih??nilai bakat nyer okey ..stupid comment lah korg

Reply

mimie February 4, 2013 at 5:34 PM

nadya nisaa berlakon sgt asli, scene makan pun tak kontrol cam sesetengah pelakon tuh! kontrol yaa amat!
so, kalau tak suka tgk, jgn tgk. semua pelakon dalam cita ni memang kena! ada feellll……aku dah baca cita ni dah lama, dan my expectation is very high bila tau adam dan hawa akan dibawa ke layar perak, dan aku puas hati dengan semua pelakon terutamanya untuk watak ain hawani.
kalau muka sja cantik, tapi belakon cam kayu pun tak guna jgk! heh!
nadya nisa pun cantik apa. natural beauty!

Reply

love February 22, 2013 at 7:47 PM

aduhhh.. setiap kali.. mesti ada ja komen yang pelik.. cuba lah duduk tgok elok2 citer ni, tak payahlah nak komen bukan2. tgok ja sudah.. pastu tutup tido… aduhhh setiap movie, x kisahlah u tube ka, apa ka, ada ja komen pelik2.. stop2 lahhh

Reply

vegaa March 27, 2013 at 1:31 PM

memang hodoh pun … :P … gadis biasa konon .. bweeekk .. terima jelah hakikat

Reply

~CuTe GiRl~ January 25, 2014 at 10:34 AM

AMBOI,,,,SEDAP NYER MULUT KO CKP ORG MCM TU,,
TUHAN AKAN BALAS KO DKAT ”AKHIRAT”NANTI BARU TAU,,
MMG X TAKUT DOSA LA ORANG NI,,

Reply

Hamba Allah April 6, 2013 at 12:42 AM

Assalammualaikum,tak baik hina orang macam tu.Kalau awak hina,kutuk dia,bermakna awak HINA CIPTAAN ALLAH.Nauzubillah…To Kak Nadya Nisaa,saya support awak. :)

Reply

Saya sokong Nadiya and Aaron April 22, 2013 at 11:55 AM

Sape hina kak Nadiya , anyway she isnt ugly . Yang lebih ugly tersangat tu ialah jin or syaitannirajim , akak Nadiya boleh tahan berlakon . Cantik pulaktu . Abg Aaron pun hensome. So akak Nadiya Nisaa’ and abang Aaron mustapha boleh lakon same same . Akak Nadiya , kalaulah dia bermekap same macam akak Diyana , isteri Abg Aaron .

Reply

epal hijau May 31, 2013 at 10:41 PM

Tidak menjemukan menonton atau membaca aham & hawa

Reply

fajrul June 23, 2013 at 5:20 PM

tak paham la cite ni

Reply

Amirul Hanif August 14, 2013 at 2:56 PM

weyh , diorg panggil nadiya nisaa mesti ada sebab . yg kita ni tahu komen jer , try kite blakon tgk . org nak kate best ke tak . pikir sebelum nak kate . ingat sng ke nak jd actor . mcm2 kena lalui . member aku actor aku tahuu laah . penat lah sume ko tak reti pikir .

Reply

~CuTe GiRl~ January 25, 2014 at 10:32 AM

APA LAH NAK JADI NGAN KORANG NI,,,MENGUTUK ORANG JER TAU,,YANG X MENGUTUK TU JANGAN NAK LAYAN,,,KALAU KITE LAYAN MAKIN MENJADI NANTI,,,X PASAL-PASAL JADI GADUH,,

YANG MENGUTUK ORANG TU X TAKUT DOSA KER???
MACAM LA DIER TU LAWA SGT,,KLAU LAWA X PE JUGAK,,,
HMMMMMMMMMMMM

Reply

Leave a Comment