Gambar Isteri-Isteri Salih Yaacob

Gambar Adik Beradik Neelofa Yang Cun Melecun

Gambar Taman Tema Legoland Malaysia Di Nusajaya, Johor

Syarat Permohonan Rebate RM200 Telefon Pintar 3G (Smartphone)

Syarat Dan Permohonan Geran RM1,000 Untuk Usahawan Online

Gambar 3 Lamborghini Kemalangan & Terbakar Di Lebuhraya PLUS

Borang BR1M 3.0 2014

Video Adam & Hawa Episode 25 | Youtube

by Ezany-Kun in Adam Dan Hawa,Drama Bersiri

Adam & Hawa Episode 24

Adam sudah mengetahui mama dan ibu mertuanya yang merancang untuk memberi peluang kepadanya berbaik dengan Ain.

Ain turut merasa dalam keadaan serba salah dan dilema apabila mengetahui ibu mertuanya turut ada bersama Adam dan tidak sampi hati untuk mengecewakan mereka.

Dalam pada itu Adam dan Ain tetap ‘bertegang urat’ kerana Adam sering mempersoalkan banyak perkara sehingga Ain mula naik angin.

Adam & Hawa Episode 26

Related posts:

  1. Video Adam & Hawa Episode 7 | Youtube
  2. Video Adam & Hawa Episode 21 | Youtube
  3. Video Adam & Hawa Episode 2 | Youtube
  4. Video Adam & Hawa Episode 24 | Youtube
  5. Video Adam & Hawa Episode 12 | Youtube

{ 111 comments… read them below or add one }

nurul October 8, 2012 at 1:30 PM

Hmmm..kesiannyer dkt am..kenape hati ain terlalu keras untuk memberi kemaafan..x sabar tunggu episod seterusnyer..

Reply

bain November 8, 2012 at 8:45 PM

hati ain terlalu keras… nape menidakkan kate hati… nape slhkn am sngt2… am pun magsa jugak…. haihhhhhhhhhhh bosan plak……

Reply

syazuar October 8, 2012 at 4:58 PM

Dugaan….
Terlalu kers hti ain nk trima am…
Episod strusny cam lmbt je….

Reply

adamfan October 8, 2012 at 9:27 PM

bosannyaaaaaa….tengok ain hawani ni….dalam novel x de la egois sgt…..extreme gilerrrr…

Reply

bain November 8, 2012 at 8:48 PM

betul bosan dan meluat… terlalu egois… masalahnye bukan berkesan wataknye… jd mcm malas nk tgk… bnyk sy skip je…. yg menguatkan nk tgk citer neyh Aaron aziz je… haihhhh overdos sngt kot watak ainnye

Reply

afie 94 October 8, 2012 at 9:39 PM

eeee , geram lak tgk ain tu…. keras sgt hati dia nk terima am… kecian kt am…

Reply

TejaWafa October 8, 2012 at 10:10 PM

Nampaknya berkesan watak Ain itu di hati penonton…;)

Reply

effa October 8, 2012 at 10:14 PM

eeii kesian am..sedih plak tgk babak ni…ain hawani xnk bg peluang pn kt am..

Reply

edina October 8, 2012 at 10:27 PM

napa ler aku leh tjebak tgk citer ni.. geram lak aku kalau pompuan mcm ni..heheheeee

Reply

june October 8, 2012 at 10:43 PM

Baru lepas tgk ep 25, iss sed ihnya.
Ain masih keras hati , kesian Adam

Reply

Rose October 8, 2012 at 10:56 PM

Cepat la upload episod 25……. umah saya takde mustika HD

Reply

Rose October 8, 2012 at 10:58 PM

Selalu pkl berape upload episod baru?

Reply

ena October 8, 2012 at 11:01 PM

Aku tak paham lah… ain hawani yg konon2nya hawa ni adalah kaum hawa ke adam? Perangai over walaupun di tempat suci? Tak masuk akal… yang kaum hawa lagik kuat dari kaum adam? Yg si adam lembik jek.. sakit lak hati aku tgk.. bukannye si ain tuh kena rogol pun… tangkap khalwat jek kan?!!! Tapi benci am tuh cam si am tuh ader sentuh dia lak!!!

Reply

shiera October 9, 2012 at 12:45 AM

Salam cik@puan Ena. Cuba bayangkan diri awak kat tempat Ain. masa kena tangkap tu dia baru umur 20 tahun dia punya cita-cita, dia budak kampung. Kena tangkap khalwat tu awak kata biasa. Saya lagi tak faham tahap pemikiran awak. Maaf ye.

Reply

hafiqain October 9, 2012 at 1:14 PM

mgkn tahap pemikiran org sekarang kena tgkp khalwat adalah perkara yg biasa tp sbnrnya x..tu kan soal maruah..klu sy pn saya malu n sakit hati..dituduh buat perkara yg saya xbuat..melibatkan maruah keluarga plak 2..tp melarikan diri bukanlah cra..sbb dgn mcm 2 lgi la org akn anggap perkara 2 betul..

Reply

basri41 October 8, 2012 at 11:08 PM

benci tengok ain macam lah si ada rogol dia..bodoh nak mampus lah ain

Reply

Murad Karim October 8, 2012 at 11:19 PM

macam sial la ain ni..

Reply

nadiya nissaa's fan October 9, 2012 at 12:03 AM

teruknye bahasa… tsktsk

Reply

edina October 9, 2012 at 12:16 AM

jgn tlebih emosi.. ni kan citer ajerrr… bahasa melambangkan diri anda, pandangan 10 sen dr akak..

Reply

farid October 8, 2012 at 11:22 PM

weiii…nampaknya nadiya nisaa’ telah berjaya membawakan watak ain… sampai ada yg marah2 kat luar cerita ni… rilek la… hiburan je kan… just enjoy the show… :)

Reply

jue October 8, 2012 at 11:26 PM

terbaek lah nadya nissa! memang berjaya menyakitkan hati penonton. :)

Reply

nuhaz October 8, 2012 at 11:40 PM

bagus la ain mcm tue.. am kena berusaha utk memenangi hati ain.. tue menunjukkan yg am betul2 nk kat ain..

Reply

edina October 9, 2012 at 12:14 AM

agak2 kalau realiti ada tak mamat mcm si am ni..

Reply

hafiqain October 9, 2012 at 1:16 PM

ada.. sungguh xtipu..mmg ada..:)

Reply

edina October 9, 2012 at 11:20 PM

kalau betul2 ada, alangkah bahgianye hidup teman hidupnya.. :) )))) i wish hubby i mcm am…

Reply

kucing Gemok October 8, 2012 at 11:28 PM

Napelah aq terjebak dgn cita ber episod ni… huhuhuhu…

Reply

farid October 8, 2012 at 11:35 PM

korang nampak tak? ezany-kun tgh berpeluh2 upload ep25…. go ezany! yeah ezany! go! go! go! tenkiu! tenkiu! tenkiu!

Reply

jie October 8, 2012 at 11:40 PM

memang nissa ni terkesan lakonannya. cantiklah nissa ni..i like

Reply

raini October 8, 2012 at 11:42 PM

waiting with patients
thanks ezany.
hope can sleep b4 12.30am

Reply

edina October 8, 2012 at 11:56 PM

cepat ler upload wehhhh… dah mood x sabar niii…

Reply

Ada Syuha October 8, 2012 at 11:57 PM

Fuyooo!!! Walaupun si nadya nissa ni x cantik sngt,tapi lakonan dia mantap giler… smpaikan ada org marah.. Kahkahkah..
p/s: Adam & Hawa cite adaptasi drpd novel yg paling best sedunia… ^..^

Reply

edina October 9, 2012 at 12:18 AM

akak nak tambah kah kah kahhhhhhh marah x btempat.. nmpknya ain leh ‘menang’…

Reply

Mel October 8, 2012 at 11:57 PM

still waiting …zzzzzzzz

Reply

azua October 9, 2012 at 12:07 AM

yup still waiting..x sabar nye..hope soon bfr 12.30am

Reply

Murad Karim October 9, 2012 at 12:11 AM

tak logike cite ni.am bukan main hensem,pilot lak tu.ain yang habuk pun xdak jual mahal lebeh.kalau aku jadi am, dh lama angkat kaki..

Reply

Zizetzizet October 9, 2012 at 12:48 AM

Amboi.lumrah alama awak yg hensem ngan yg cantik ke.hahaha.

Reply

hafiqain October 9, 2012 at 1:19 PM

:) .. 2 kata awak..Allah yg tetapkan jodoh hamba2-Nya..jgn cakap besar..xbaik tau..:)

Reply

abady October 9, 2012 at 7:32 PM

klu kaki perempuan siapa yang suka

Reply

eisya October 9, 2012 at 12:15 AM

Zzzzzzzz……… lame lg ke…..

Reply

adamfan October 9, 2012 at 12:15 AM

ehh…..dia org tu kn kat tanah suci….si ain tu x takut kena balasan Allah ke? kat tanah suci mana boleh herdik suami macam tu….

Reply

teamainhawani October 9, 2012 at 1:20 AM

masa ni dia tak tau yg dia masih isteri Am la.

Reply

syen October 9, 2012 at 9:33 AM

ain tak tahu status hubungan dia dengan am, samada masih suami isteri atau pun sebaliknya. So dlm episod 25 kan ain mcam dah sedar sikit akan kuasa ASW

Reply

JEY October 9, 2012 at 12:16 AM

tu laa..mengarut cite ni..lain lah klu kne rogol..tgkp khalwat je pun..x leh nk pkiaq ka.cam bdo ja..cite paling terbaik , maria elena.. tu baru kne rogol..n then dye bleh time gak skit2..ni nk over2 plak si hawa ni…agak2 lah ego tuh..ati keras mcm besi je..ni bkn pmpn nih.ati pmpn lmbut beb..hahahah

Reply

hum October 9, 2012 at 12:42 AM

ambik kau,marahbtoi no,,maria elena pon maria elena lah,,kuangkuang

Reply

Jey October 9, 2012 at 1:49 AM

hahah..dah tlupe..asyik dgar nama maria elena blogger tu ..wakakka

Reply

syen October 9, 2012 at 9:36 AM

jey ! ko igat kena rogol jer ke hilang maruah. Perempuan ko nak tahu semua benda yang bertentangan dengan hukum kalau tercemar adalah maruahhh.! Belajor !

Reply

Jey October 9, 2012 at 11:56 PM

mslh nye kawin ngok..bkn nye dye p bayar 2k utk x nk kawin..yg tu lagi org mengata ngeng! ni laki da BRUBAH..lain la laki mcm haram dalm cite ni..
x pyh blajar lah bnda2 nih..x de dlm mata plajaran pon! :P

Reply

Ada Syuha October 9, 2012 at 6:49 PM

Cite ‘Maria Elena’ 2 aku x prnh tngk ,tapi cite Nora Elena aku prnh tngk..
Cite ‘Maria Elena’ yg kau tngk 2 best ke.. Muahaha…

Reply

zety October 9, 2012 at 12:21 AM

bukan maria elena laa,nora elena laa. haha..dah pengarah suh jadi cmtu kena laa dia jd cmtu. hihi..niway thnk ezany!

Reply

:) October 9, 2012 at 12:23 AM

Ini cerita jela….nk tengok, tengok xnk ngok g ngok cerita kegemaran masing2 yea..papepon Adan dan hawa terbaik!!!Dr. novel sampai ke drama siri terbaikkk….:) Chill!!

Reply

Mak 4 Hawa October 9, 2012 at 12:29 AM

Kami ada mustika HD di rumah tapi kerana berada di Arab Saudi ni sehingga hari Sabtu, parah menanti versi upload Ezany…bila ya dapat tonton episod ke -25 ni? Tak sabar rasanya…tqvm Ezany.

Reply

ceh October 9, 2012 at 12:40 AM

tah,mcm la lawa sgt ain tu,keding,dpt husbnd macho,nk ego la,,lempang kang

Reply

abady October 9, 2012 at 7:37 PM

dah pengarah suruh buat mcm tu nak buat mcm mana.keding-keding ain pun am suka

Reply

noor October 9, 2012 at 12:49 AM

Syahdunya tgk masjid nabi n mekah mengimbau kembali kenangan sepanjang menunaikan umrah tahun 2010 & 2012, manalah tak sakit hati bila am perli2 tentulah pedih hati seorang perempuan, wbpun sebenarnya ain atau hawa benar2 cintakan am, begitulah hati seorang perempuan yang benar2 keras kerana telah dilukai dan dikhianati.

Reply

Kak Ju October 9, 2012 at 12:51 AM

…. Baru lepas tengok episod 25… sukanya. Sekarang dah boleh tidor… tima kasih bebanyak Ezany…. hari2 mmg tunggu awak upload cerita ni…. thanks again…

Reply

Hannah Damia October 9, 2012 at 12:51 AM

Kalo hati ain lembut, x sampai 80 episod ler cite ni, sampai 3 episod je …

Reply

azua October 9, 2012 at 12:53 AM

ezany..tq tq tq..appreciated it..:) terbaekkk lah..

Reply

Hannah Damia October 9, 2012 at 12:55 AM

cite ni mmg x logik, mana ada lelaki bergelar suami sesabar tu kt dunia ni. walaupun x logik tapi jln cite ni bestttttt, dh nama nya lakonan semata2 …

Reply

hafiqain October 9, 2012 at 1:22 PM

ada… mgkn awak blm jumpa..tp sya kata mmg ada.. :)

Reply

Mel October 9, 2012 at 1:00 AM

Ok done.. Baru aku bole tido. Tq to tuan tanah yg setia mengupload tiap hari. To be continue tomolo.. Wassalam

Reply

Gegurl October 9, 2012 at 1:03 AM

Rindu terubat!!! Thanks ezany :)

Reply

Arin October 9, 2012 at 1:15 AM

Maria Elena??? hahaha

Thanks Ezany…really appreciate it…good nite everyone!

Reply

zura October 9, 2012 at 1:17 AM

salam semua. Kalau marah pun jaga bahasa tu sikit. Kalau tak suka tak payah tenguk. Yang baik jadikan tauladan.

Reply

Lynn Elin October 9, 2012 at 1:19 AM

Hurmm… ble lah si Ain Hawani tue bole trima Am… tlalu egois n jual mahal nti tpikat kt kwn baik dia br tau…mlepas hehehe..

Reply

aduduu (geng kepala kotak) October 9, 2012 at 1:28 AM

hmm.. panjang lagi cite nie.. tp nak wat cmner kan,
dah terjebak dgn drama bersiri ni. Mesti nak tau ending jugak..
next time tobat taknak tgk cite drama bersiri dah.
seksa oOo menunggu.. >_<

Reply

JJ October 9, 2012 at 1:35 AM

Ezany… thanks :)
Jasamu dikenang…

Reply

JEY October 9, 2012 at 1:47 AM

haaa nora elena.. silap plak..ni sbb maria elena peliks.com tu lah..ahhaha

Reply

alif azwan October 9, 2012 at 1:58 AM

besar Nye dugaan AM”.

Reply

ija October 9, 2012 at 2:02 AM

ain, ain,,, terlalu keras hati nya utk menerima adam…. Adam kena berusaha lebih kuat lagi utk memenangi hati ain.. lakonan nadiya nissa berjaya membuatkan hati penonton kekadang marah dan benci dengan sikap ain yang terlalu bencikan adam.. jauh disudut hati ain sebenarnya memang sukakan adam….cerita ni pendek sangat ….tak puaskan nak tengok episod seterusnya… :) anyway thanks to ezany!!!

Reply

sasha October 9, 2012 at 2:03 AM

Xkan nak bincang gan pokok ngn monyet kot..apelah nasib am dlm citer ni..xsabar nk tunggu mlm esk!!!!!!!!!!!dunia bpusing lah laju..

Reply

niza_emay October 9, 2012 at 2:06 AM

laki bini terjebak tgk adam hawa ni..hihihi…lakiku lg semangat…hihihi..

Reply

lijah October 9, 2012 at 2:08 AM

kan hanya cerita, yg baik ambillah jadi teladan, yg nak marah2 nape. kalau tak nak tengok, jgn tengok, ramai lagi org lain yg nak tengok cik murad karim oii.

Reply

mak adam October 9, 2012 at 2:59 AM

alhamdulillah, baru selesai tgk. tq ezany..

Reply

Mr H October 9, 2012 at 4:26 AM

Dey ape daa tgk drama pun mcm makcik2, terpengaruh sampai lupa diri habis segala perkataan yg “baik2″ dikeluarkan utk komen. kalo xfaham lagi maksud penulis atau pengarah drama ni.sebenarnya dia nak sampikan betapa komunikasi itu sgt penting dlm hidup kita, lebih2 lagi sepasang suami isteri, itu je. babak lakonan pelakon sekadar menarik emosi penonton je, nama pun drama tu hiburan. tapi yg pentingnya kita ni sekadar tengok je ke atau kita belajar sesuatu dari ape yg kita lihat setiap hari. kalo nak marah2 sbb terpengaruh dgn lakonan tapi xfaham2 ape yg cuba disampaikan penulis cerita. mmg sekadar jadi hiburan jela sebuah cerita yg baik. sbb tu berlambak dah drama mcm ni ditayang tapi kat luar sana ramai pasangan masih simply mudah2 je nak runtuhkan masjid dgn alasan dah x serasi. padahal masalahnya dah xberkomunikasi, masing2 dok pendam perasaan makan hati kat pasangan tp xnak share bincang masalah bersama ceh!..lantok deme lew. janji cite ni mmg layan. hehe

Reply

gucci October 9, 2012 at 6:31 AM

Semua pelakon cerita Adam & Hawa besttttt… esp Nadiya & Aaron. I love Mak Adam too. Layannnnn jer zzzzzzz……

Reply

farid October 9, 2012 at 6:47 AM

saya sokong Mr. H…

Reply

jojie October 9, 2012 at 7:46 AM

Apalah nak dikutuk kat ain. semua yang dicipta allah cantik..anyway cerita ini happy ending. ain cinta giler kat am nanti…jangan kutuk nadiya nissa (ain) bestlah dia ni…cantik ape dia…

Reply

Rampas Merampas October 9, 2012 at 7:46 AM

Apa nak mrh2 atau nak geram2..kalau cerita nya mendatar apa lg tarikannya..lg pun rasanya semua dah tau ending novel Adam dan Hawa…HAPPY ENDING..Ain mengandungkan anak Am…perempuan kalau merajuk mmg mcm tu tp biasalah mcm kerak nasi kalau kena gaya pujuknya cairlah…

Kalau drama ni ikut novel sgt..mesti kita tgk pun kurang sikit emosinya..nasib baik Rozie Rashid (Kak Za) bijak mengolah unsur2 suspen dan elemen menarik
Tahniah utk semua krew..esp Aaron…dan Nadiya Nisa telah berjaya mengubah persepsi saya ttg awak yg bw watak Ain..mmg kena dan hidup salute dgn stail lakonan bersahaja tp natural dan berkesan..

Reply

wulan October 9, 2012 at 8:02 AM

Kena ingat dan faham dulu siapa Ain? dlm novel ni watak ain digambarkan biasa2 jer..bukan jelitawan..gadis kampung jer tp saya melihat Nadiya Nisaa ni ada tarikan tersendiri..itu kelebihan ..jgn tgk kekurangan..semua kita manusia sama saja..ciptaan ALLAH..BERDOSA kutuk ciptaanNYA..

Lojiknya kalau hiburan tu 100% lojik apa lg tarikan yg ingin kita lihat..kenalah ada yg tak lojik sikit2..tp sebnr nya kalau kita nak berhibur sambil cari mesej drama ini mmg ada semua tu terutama hubungan antara manusia ..tp itulah biasanya mmg kebanyakan minda kita fokus nak berhibur dan nak tgk artis pujaan beraksi kat skrin itu jer..pengajaran dari cerita tu tak sampai..itulah susahnya..

Reply

meen October 9, 2012 at 8:19 AM

eeeeeeee….. geram la si ain ni, degil. kat novel x lah seteruk gini… hampeh! panjang lagi tu cite ni…. sabar ajelah

Reply

meen October 9, 2012 at 8:23 AM

apa pun thanks to ezany… jasamu mmg terbaiiikkkk la bro!

Reply

asampedas October 9, 2012 at 8:25 AM

Apa ni korang….weiiii….dh novel dia mmg mcm tu la,watak ain tu mmg keras hati ,korang kutuk2 smpai meroyan tu maknanye brkesan sgguh lakonn si nadiya tu,dpt dosa je korg yg smpai kuar prkataan yg x elok. Kita tengok je la sbg hiburan smata2….jngla emosional…ishh..bosan la org2 mcm ni…

Reply

Hawa October 9, 2012 at 9:18 AM

memang patut pun am kena mcmtu, sblm nie dia kan playboy, so bila da betul2 jatuh cinta mmg dia sanggup buat apa saja…watak ain dlm citer nie mmg berkesan, suka lakonan die masa dlm cun aritu, bersahaja…bkn semua leh buat mcmtu..

Reply

Mr H October 9, 2012 at 9:24 AM

lps fikir2 kenapa watak cerita ni sgt terkesan dihati penonton. bru aku sedar sbb walaubg manapun hendak direka sesuatu watak itu didlm novel atau lakonan, sebenarnya ianya tetap berasalkan realiti. maksudnya mmg wujud kat dunia ni seseorang yg berperwatakan sprt adam/hawa dlm drama tu. atau pun ade sebahagian sifat adam/hawa dlm diri kita sendiri. pd hemat aku watak adam pd asalnya diceritakan sgt happy go lucky, selfish dan xpentingkan perasaan org lain, dipertengahan cerita pulak watak tu dikembangkan lagi menjadi semakin negatif iaitu kita ingatkan dia seorang lelaki yg kuat dan egois. tapi rupa2nya dia seorang lemah pendirian (lambat nak selesai masalah, berahsia dan menunggu2 masa sesuai), penakut dlm buat keputusan n takut bersuara bila dilanda krisis.then cuba cover dgn bermcm2 alasan. no wonder ramai penonton marah ke ain bodoh tolak tuah xbleh terima adam. sedangkan dorang dah tertipu dgn fizikal luaran aaron yg macho dan hensome. tp mmg tu sengaja dipilih sutradara sbb nak smpikan mesej kat penonton, kesempurnaan luaran xmenjamin kebahagian. senang contoh ayam goreng yg perfect luarannya, nampak garing dan ranggup tetap xkan kenyangkan kita kalau ianya tidak halal sbb cara sembelih dia salah. so xbleh mkn. tp nmpak sedap sgt pd luaran, but sebenarnya ianya dianggap bangkai, sama mcm ayam kena langgar kereta kita amik n goreng. tapi kelemahan disebalik muka hensem n tubuh macho pd adam itulah yg dpt dilihat ain dan bukan watak perempuan lain dlm drama. itu yg membuatkan watak ain sgt istimewa, sbb dia bukan tipikal wanita yg hanya akan pasrah dan terima seadanya adam kalo dia tahu kekurangan adam itu boleh diubah sendiri oleh adam. tapi as drama berkembang kita boleh nampak watak adam sedang mendaki kearah positif dimana dia mula berani take charge, berkeras nak ain dgr penjelasan dia yg mana dia takut nak buat sebelum ni. watak adam juga semakin berubah kearah seorg lelaki yg diidamkan ain (mula kembali jlnkan suruhan agama, matang dan berpendirian) its normal kalo watak dlm sesebuah cerita itu akan berkembang dan berubah diakhir cerita. itu bru dipanggil watak tersebut hidup. bkn mcm watak kakak adam (k.zah) yg statik dr awal smpi habis cerita

Reply

Mr H October 9, 2012 at 9:29 AM

Hmm menarik kalo view drama ni dalam kelas pastu suruh students buat kertas kajian terhadap watak2 dalam cerita untuk tajuk Wanita dalam kesusasteraan Melayu moden. tgk berapa ramai yg boleh berfikiran kritis…masalahnya nak view video ni kena bayar royalti kat produser ke hape dulu?

Reply

chepah October 9, 2012 at 10:11 AM

lelaki macam Am ni memang patut dilayan macam ni. bila nak enjoy cari bohsia. bila nak kawin cari yg baik. salute sama Ain Hawani, u go girl!

Reply

hana October 9, 2012 at 10:21 AM

Sebuah drama dengan olahan yang baik dan pelakon yang boleh berlakon dengan hebat, watak Ain dan Adam meresap kedalam jiwa , tahniah !. pndgn iklas dari saya , babak bertengkar sepatutnya tidak dilakukn di Mekah.. salah satu perkara dilarang sewaktu mengerjakan haji/umrah adalah bertengkar, apatah lagi keterlaluan.ianya akan merosakan ibadah umrah kita. alangkah baik babak tersebut dilakukan di Malaysia dan jalan penyelesaiannya di Mekah.lebih harmoni dan manis dan disitu kita nampak kebesaran Tuhan , kemakbulan doa dan indahnya Islam…

Reply

iedah October 9, 2012 at 10:25 AM

relax sudah la korg ni,,emosi lebih..dah nme pun cerita, nk benci smpai nk maki2 pn xde guna jgk, bkn bleh ubah jalan cerita pn..dh tmaktub dlm cerita n sah2 adaptasi dri novel..tgok je smpai episod 80.kn senang..anda adalah apa yg anda perkatakn, so kalu dh mlebih2 npk sgt lh xmtang..kalu sape2 yg thu pasl lakonan, tknik pncerita’n msti dorg da lme gelak kn korg smpai tgolek2 ats lantai.thumbs up utk penulis novel n team2 produksi yg brjya mengangkat crita ni krna berjaya meninggalkan kesan di jiwa pra penonton..bab2 adegan yg xspatut’ye di mkkah 2,pk n serahkan kpd mreka yg pkar..sure dorg mesti dh wt homework dlu, n kalu msh ada klemahan itu antra die & Dia.ambillah yb baik itu sbgai panduan, yg bruk 2 sbgai sempadan.sekian.

Reply

suzie October 9, 2012 at 10:40 AM

saya dengan sabar menunggu episode 26 di upload. heheh..tq!

Reply

dahlia(fx) October 9, 2012 at 10:59 AM

Saya dah baca novel Adam dan Hawa semua dek kerana nonton drama ni hehe…Semua orang marah kat Ain Hawani kan?Tapi bagi saya Ain Hawani ada hak untuk marah sebenarnya dia merajuk dan keliru tambahan tak percaya ngan Adam maklumla dah lapan tahun terkonteng-konteng.Salah sape?Adam la kerana lepas laku dan suka berpoya-poya serta sosial sebaliknya Ain Hawani seorang gadis suci murni,sopan-santun,latarbelakang keluarga baik2 dan punya azam tinggi,berilmu menjadi pensyarah demi ibu dan adik2nya dikampung tup-tup kena inaya dek hubungan plastik Adam-Dee.Akibat dendam Dee terhadap Adam Ain jadi mangsa.Adam patut berterus-terang dari awal selepas dinikahkan walau Ain tengah marah sekalipun kerana terpaksa kahwin diusia muda kerana dia nak capai cita2nya dulu.Tapi sebab Adam tak yakin dan buat tak kesah ni la padahnya!Jadi kena lah banyak bersabar wahai Adam dan pujuk la Hawa tu ye..Bak senikata lagu Allahyarham PRamlee “…sedangkan lidah lagi tergigit inikan pula suami-isteri…buang yang keroh ambil yang jernih….” Memang menarik nak tahu apa kesudahannya walau lama lagi saya akan turuti drama menarik dan gempark nii heheh

Reply

Ada Syuha October 9, 2012 at 6:55 PM

Betul betul betul… Saya setuju sngt ngan cik dahlia (fx) ..
Org yg dh baca novel ‘Adam & Hawa’ je yg faham cite ni n sbb Ain jdi cm 2..
Tpi ending dia sweet giler…

Reply

Raiyan mummy October 9, 2012 at 11:48 AM

hahahahahha…apelah korang nie…pasal SEBUAH CERITA gaduh mcm tue skali…hahahahahahahahahahahahaah… enjoice :P

Reply

Noji October 9, 2012 at 12:19 PM

lor…

Reply

cik onnie October 9, 2012 at 1:48 PM

eeeeeeee tak sabar nye nak tgk episod seterusnyer…w/pun dah baca dan tau endding nyer…thanks a lot to you ezany coz upload episod demi episod..:)

Reply

imae October 9, 2012 at 1:50 PM

huk…huk…huk….A&H26

Reply

nurul October 9, 2012 at 2:37 PM

Tq ezany

Reply

shima October 9, 2012 at 3:05 PM

sy sokong apa yang dismpaikn oleh Mr H . apa pun terima kasih banyak ezany sebab upload citer ni semoga sehat selalu amin.

Reply

Mak Lang Ain October 9, 2012 at 3:40 PM

Nape la boleh terjebak ngan cite ni…adeyyy…
Lakonan mantap betul, terkesan digati penonton…
TQ EZANY…

Reply

Mak Lang Ain October 9, 2012 at 3:41 PM

typo…*dihati

Reply

Mr H October 9, 2012 at 4:20 PM

hehe terima kasih kepada mereka yg berpandangan sama dgn saya. kalo nak kritik pun saya open je. sbb bagi saya yg dah mempelajari dan pernah menuntut bidang kesusasteraan (walaupun bukan bahasa melayu) saya peka dan senang bila dpt engage dan baca buah fikiran dan kritikan org lain diluar sana. mmg pun puisi, pantun, sajak, cerpen, novel, drama, filem dan teater merupakan bingkisan sastera. dan kreativiti penceritaan ini mmg dibuat oleh penulisnya untuk dibincangkan, difikirkan dan disimpulkan mesejnya yg cuba disampaikan penulis agar dpt memberi kesan dan kesedaran pd hidup kita sedikit sebanyak, disamping kita berhibur dpt tgk artis pujaan melakonkan watak tersebut : ) best baca komen2 tentang olahan watak2 utama dan kritikan membina dari org lain. sambil2 layan drama yg still on going, dpt gak membuka mata&cairkan sket otak yg dah beku sbb jarang berfikir kritis dgn membaca komen-komen korang. hehe at least meriah sket site ni dgn komen2 dan pandangan2 peribadi kan? betul atau salah itu bukan persoalan sbb lain padang lain belalang. ade org dia emo lebih sbb membesar dlm latar belakang yg berbeza dgn kita. so penerimaan dan cara luah pendpt dia lain sket dari kita.hehe yg jadi salah tu bila komen kita memburuk2 kan peribadi org lain dan pakai pulak words yg “manis2″ sbb jadi berdosa doh tu huhu :p so xpyah takut2 nak komen n beri pandangan anda. cuma jaga je sket bahasa yg kita nak gunakan : )

Reply

mila October 9, 2012 at 4:35 PM

apa la korg yg nak marah si ain xpasai2 ne..tu kan hanya lakonan dan hanya diaptasikan dari novel je..kalu nak real dlm novel kena betul2 pgl isteri si aaron tu berlakon skali la…baru lh follow sebijik cm dlm novel…sian ain tu…dia hanya di byar sebagai pelakon dan menjadi pelakon…rupa bukan ukuran kalau maruah seorang wanita dh tercemar..so khalwat ne pun dh anggap kes berat jugak la..okey Peace….

Reply

mak adam October 9, 2012 at 4:48 PM

hee.. akak tak masuk campur la komen2 korang kat atas. cuma akak cadangkan pengarah patut tambah scene am jadi pilot. asik berlakon kat klia jer.. sekali sekala tunjuklah kapal terbang berlepas ke, mendarat ke… (wpun dia tu tak reti bawak).. konon2 la.. buat2 berlakon jer. baru real jadi pilot. tak pon konon2 dok dalam cockpit ke,.. simulator ke.. kan? (mak adam suka cari jalan tengah jer :) )

Reply

Ada Syuha October 9, 2012 at 6:51 PM

Diorg buat cite Adam & Hawa ni bkn ikut suka hati diorg je tapi ikut novel ni le… ^..^

Reply

folower October 9, 2012 at 6:05 PM

Besarnya pengaruh adam danhawa ni…sampaiada yang mnagaku suami dia am…hahahahahahahahaha..berangan…

Reply

abady October 9, 2012 at 7:55 PM

sy sokong apa yg di katakan MR H

Reply

anna October 9, 2012 at 10:21 PM

khas untuk mak adam… kalau ikutkan novel A&H.. NANTI akan ada simulatornya.. tapi tak taulah dalam cita ni mereka nak gambarkan macam mana…
apa apapun thankz ezany…

Reply

june October 9, 2012 at 10:31 PM

Yessss, Baru abis tgk ep26, semakin best. Tak sabar naK tgk ep 27
.gd nite semua

Reply

mazs October 10, 2012 at 9:50 AM

sian am.sabar betul die…

Reply

ariana October 12, 2012 at 4:47 PM

bes2 ain dlm cite ni! tkda la asik nk forgive je, kaum hawa slalunya dlm drama asik easy to forgive n forget je. this is why i LOVE cita ni :D

Reply

Nurhanie November 1, 2012 at 12:17 AM

Nak tya tempoh hari saya ader tgk citer adam hawa ni versi iPad nak tahu mcm mana yer nak tgk kat iPad sbb masa sy dpt citer adam hawa versi iPad tu pun ader yg hantar d FB sy n skg dah hilang nak cr xtahu la mcm mana nak buka citer ni d iPad saper dpt tlg…..

Reply

omar November 17, 2012 at 1:25 PM

apalah adverstiment lepas tu takder gambar tension!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reply

Leave a Comment