Gambar Isteri-Isteri Salih Yaacob

Gambar Adik Beradik Neelofa Yang Cun Melecun

Gambar Taman Tema Legoland Malaysia Di Nusajaya, Johor

Syarat Permohonan Rebate RM200 Telefon Pintar 3G (Smartphone)

Syarat Dan Permohonan Geran RM1,000 Untuk Usahawan Online

Gambar 3 Lamborghini Kemalangan & Terbakar Di Lebuhraya PLUS

Borang BR1M

Video Adam & Hawa Episode 26 | Youtube

by Ezany-Kun in Adam Dan Hawa,Drama Bersiri

Adam & Hawa Episode 25

Adam merasa kecewa kerana walaupun cuba bersikpa jujur Ain masih tetap berkeras hati dan tidak mahu memaafkan Adam.

Lebih teruk, Ain tidak boleh melarikan diri dari Maria dan sering bertemu di Masjidil Haram ketika menunggu waktu solat. Azir yang sudah sembuh juga diperkenalkan kepada Maria.

Apa yang mengejutkan Azie yang buat pertama kali bertemu ketika terserempak di luar masjid mula merasakan sesuatu. Apakah yang membuatkan Azie kaku ketika bertemu Adam?

Adam & Hawa Episode 27

Related posts:

  1. Video Adam & Hawa Episode 6 | Youtube
  2. Video Adam & Hawa Episode 3 | Youtube
  3. Video Adam & Hawa Episode 2 | Youtube
  4. Video Adam & Hawa Episode 24 | Youtube
  5. Video Adam & Hawa Episode 11 | Youtube

{ 136 comments… read them below or add one }

NURUL MYRA October 9, 2012 at 3:42 PM

Wahhh . Tak sabar nak tunggu ni . Semoga ezany-kun upload cepat2 ehhh :) )

**tQ ezany-kun

Reply

sharina October 10, 2012 at 8:18 PM

betapa sabar nya seorang suami untuk memulihkan hubungan,,,,,,,8 tahun jarak yang terlalu panjang,,,,,

Reply

Mr H October 9, 2012 at 4:43 PM

huhu saya org kedua yg tulis diruangan komen ye?
hehe thanks bro Ezany for the effort : )
keep it up! : )

Reply

Mr H October 9, 2012 at 5:00 PM

Alhamdulillah..dari sorotan episod 26 akan dtg ni, nmpak mcm hati wanita milik Hawa dah nak mula terbuka menerima adam. kita nmpak mcm mudah je dia nak mula membuka hati, tapi yg kita xsedar punca dia sbb kedua2 watak dh mula bertemu dan bertambah matang untuk sanggup berhadapan dgn krisis hubungan mereka dan mula berbincang. haaa tu la dia, komunikasi tu penting dari kita pertahankan ego dgn memendam masalah.huhu
dari perspektif keagamaan pulak. betapa cadangan/rancangan kedua ibu adam &hawa utk mempertemukan mereka di tanah suci mmg jalan terbaik sbb tuhan mempermudahkan masalah kita bila kita serah jiwa raga berdoa mohon pertolongan direct dgn dia. lebih2 lagi kat tanah suci. Subhanallah..

aku pun dah terlebih emo sampi ucap Alhamdulillah untuk jalan cerita drama plak ahahaha :p yela, dah nak dekat pecah dada tunggu babak demi babak Hawa yg tetap berkeras hati untuk berakhir dari mula episod 11 sampi 26 n ha baru nmpak tanda2nya. So sweettttttt hehe : )

Reply

zai October 9, 2012 at 5:26 PM

itulah dia berkat kesabaran dan juga doa…lebih2 lg di tanah suci,,,apa2 un hepi gak rsnya bla tgk hawa dah mula berbaik dgn am…xsbr nk tgk eps 26 kan,,,

Reply

edina October 9, 2012 at 11:08 PM

sooo sweet kalau dpt hubby mcm watak am ni.. so loving…

Reply

HotMama October 9, 2012 at 11:43 PM

Mmg brsyukur sgt Ain dh nmpk berlembut dgn Am dan mama tapi still xnk mengalah
dan mngungkit kisah lama :( & don’t know what’s going happen bila dia org dh balik Malaysia nnti :-)

Reply

Zana October 9, 2012 at 5:09 PM

Adoiiii tgk preview pun dah bergenang mata ni…camne?

Reply

zai October 9, 2012 at 5:24 PM

jom semua tgk episod 26…tgk sorotan tu rsnya dh xsabar nk tgk bla hawa mula lembut hati menerima am di tempat yg maha suci…

Reply

milah October 9, 2012 at 8:50 PM

kalau dapt jumpa jodoh kat tanah suci betul jodoh tu,,,, tak kemana, kalu lah dapt jumpa mcm am adam & hawa allamduillah,,,, ..

Reply

aby October 9, 2012 at 9:59 PM

ah! x bestlah, bila bila akhirnya happy ending, dah x srnk nak tengok lagi!

Reply

puteri1 October 9, 2012 at 10:34 PM

tapi macam tak manis scene bergaduh kat tanah suci tu kan… siap tengking2 lagi si hawa kat adam.. padahal suami sendiri tuh.. sampaikan pak2 arab tu berpaling tengok…huhuhu

Reply

puteri1 October 9, 2012 at 10:37 PM

macam tak berapa sesuai bergaduh suami isteri kat tempat suci gitu.. seharusnya kita ke sana untuk beribadat .. ini lebih pada nak setle kan problem dia suami isteri plak… lebih manis klu diubah sedikit scene gaduh tu bila dah kembali ke malaysia… tapi yerla..dah pengarah nakkan gitu kan…. nak kata apa… sekadar pendapat…

Reply

noor October 10, 2012 at 1:47 PM

Assalam puteri1, sebenarnya bila ditanah suci yg bergaduh boleh baik, yg baik boleh bercerai berai….yg bertumbuk pun ade….semuanya dugaan allah, saya pernah berada disana menyaksikan berbagai kerenah….kadang2 terfikir mengapa mereka ni bersikap begini….ustazah kate yg lebih teruk lagi pun ade…

Reply

ogierazali October 9, 2012 at 10:37 PM

episod makin menarik… x sabar nak tgk episod 26 ni…

Reply

jawe October 9, 2012 at 10:41 PM

Debaran Makin Terasa…..n___n

Reply

ly October 9, 2012 at 11:00 PM

Tetap sabar menunggu episod demi episod adam & hawa…

Reply

Kaiera October 9, 2012 at 11:01 PM

Kul berpa ezany nak upload episod 26 ney?

Reply

edina October 9, 2012 at 11:04 PM

Tq ezany-kun, setia menunggu.. :)

Reply

Kaiera October 9, 2012 at 11:05 PM

Rsa nye tak sabar ler nak tengok…..

Reply

QyLa October 9, 2012 at 11:37 PM

lama lagi ke upload episod 26 ! tak sabar ni menanti :”)

Reply

Mak Anjang October 9, 2012 at 11:46 PM

tq ezany…sikit lagi..mudah-mudahan 12 lebih SIKIT nant bolehlah tengok..

Reply

aush October 9, 2012 at 11:48 PM

episod 26 nie xupload abis ker….??

Reply

edina October 10, 2012 at 12:00 AM

lum upload lg.. tungguuu

Reply

Mak 4 Hawa October 10, 2012 at 12:02 AM

Brp minit lagi siap uploadnya ya Ezany Kun? Apapun tq for uploading selama 26 episod ni. Kita sabar menunggu, asyik menyemak dah upload ke belum…heehee. Excited sangat nak tonton. Kalau Ain tak hati2, melepas kat Azie baru tau.

Reply

Gegurl October 10, 2012 at 12:04 AM

Setia menunggu…. :) tq so much ye ezany

Reply

aprina October 10, 2012 at 12:11 AM

cepat le..upload tu..tq.

Reply

azua October 10, 2012 at 12:12 AM

kte pun dah berkali refresh nih..sabar menanti.., walo hakikatnya x sabar sesgt hehehe..

Reply

syida hawani October 10, 2012 at 12:14 AM

saborr saborrrr dup dap dup dap……..

Reply

ishah October 10, 2012 at 1:15 AM

lma lg ke nk kna tunggu

Reply

alif azwan October 10, 2012 at 12:18 AM

wahh.. lame Nye episod 26 ni?? tak sabar niew.. cepat sikit upload”> :)

Reply

edina October 10, 2012 at 12:18 AM

sabarrrr, nnt dia x upload melepas semua yg menunggu..heheheeee

Reply

edina October 10, 2012 at 12:18 AM

tahan mengantukkkk nak tgk gak ep.26 ni b4 zzzz

Reply

aku October 10, 2012 at 12:22 AM

Dr episod 1 sampai 25, mmg best sgt2 n suspen. Walau pun ada tanda2 yg ain dh mula mmbuka hatinya pd am, aku ttp brdebar2 mnantikan episod strusnya. Bayangkan lagi 55 episod yg kita tk dpt jangka apa akan berlaku. Mcm2 blh jadi. Tapi aku tetap tabik pada pengarah, penerbit n pelakon cite ni. Inilah drama terbaik yg pernah aku tengok.tq ezany!

Reply

HotMama October 10, 2012 at 1:56 PM

sokong 100%….the best Drama kn :-)

Reply

ati October 10, 2012 at 12:22 AM

pls upload tq

Reply

Puan Lisa October 10, 2012 at 12:26 AM

tahan ngantuk tunggu cite ni d upload…..anyway, thanks Ezany..

Reply

nana October 10, 2012 at 12:30 AM

TAKE UR TIME, ITS OKAY :)

Reply

peminat fanatik adam & hawa October 10, 2012 at 12:31 AM

waa.. cpt la.. xsbr nk nengok ni… huhu

Reply

aku October 10, 2012 at 12:31 AM

masing2 excited nmpk.tk dpt tgk mlm ni siang esok kan msh ada

Reply

aprina October 10, 2012 at 12:32 AM

ada @ tak ni?

Reply

lina October 10, 2012 at 12:34 AM

sian ezany…bertungkus lumus mengupload utk kita semua..
tq byk2..and keep it up. =)

Reply

Mr. Engineer October 10, 2012 at 12:34 AM

Episod 26 pasti menarik, Hawa sudah mula menunjukkan perasaan dapat menerima Adam.

Reply

hafiqain October 10, 2012 at 12:37 AM

hehe.. mcm ni pn ada ke??? kelakar la pulak..

Reply

Mr. Engineer October 10, 2012 at 12:41 AM

nak cari calon, kena la usaha sikit hehe

Reply

hafiqain October 10, 2012 at 12:47 AM

haha..tp agak2 ade ke yg nk sms?? cari kt masjid la..tgk2 mane berkenan n if still single.. da berkenan gi merisik terus..haha..baru terbaik..:)

Reply

edina October 10, 2012 at 12:37 AM

hahahahaaaaaa ko buka talian lak kat sini… akak doakan ko btemu ngan pilihan yg x keras ati mcm ain ni.. :) )))

Reply

Mr. Engineer October 10, 2012 at 12:43 AM

hanya org yang berjiwa macam cerita ni sahaja akan ikuti A&H ni. saya mencari calon yg berjiwa sebegitu.

Reply

TejaWafa October 10, 2012 at 12:44 AM

saya ada kawan yg sedang mencari calon suami.

Reply

Mr. Engineer October 10, 2012 at 12:46 AM

terima kasih kerana perihatin dgn kwn awk, boleh berkwn apa salahnya.

Reply

nuhaz October 10, 2012 at 12:53 AM

InsyaAllah mudah2 an bertemu jodoh ya mr. engineer..

Reply

TejaWafa October 10, 2012 at 1:34 AM

Boleh boleh !! Saya bru je paksa dia tgok citer ni siap download utk kwn saya tu lagi, tgok mcm mana dia boleh masuk tak dgn citer ni…ngee

Reply

shah October 10, 2012 at 8:14 PM

dikota mekah dah bermacam saya lihat,,, itulah hakikat keimanan kita bergaduh biasa kita lihat disana.

Reply

Pa October 10, 2012 at 9:42 AM

Mr. Engineer. Buat mcm adam lah. Kawin tangkap basah. Baru romantik. nak tunggu org ngorat kau lambat sgt lagi. kahkahkah

Reply

Adam & Eve October 11, 2012 at 12:04 AM

Pa, kelakar lah awak ni. Kahwin tangkap basah romantik ke? buat seram ye lah. haha

Reply

Lija October 10, 2012 at 12:44 AM

refersh kali ke 23456789101112 . haha

Reply

aku October 10, 2012 at 12:46 AM

gara2 adam dan hawa la ni. Tak nak masukkn kriteria gadis idaman skali ke

Reply

Mr. Engineer October 10, 2012 at 12:49 AM

Kriteria tu berat sangat menampakkan terlalu memilih, yang penting keserasian dlm hubungan hehe.

Reply

Fawa October 10, 2012 at 12:48 AM

adoiii….ngantuk dah ni. Esok nak keje…tapi nak tengok jugak episod 26 ni…pelllisssss. Dah juta kali refresh. Haha

Reply

edina October 10, 2012 at 12:51 AM

bukan ko sorang yg dah refresh 2 juta X… akak ni dah ngantukkk giler. sok anak2 nak ke sekolah… :(

Reply

Azieyah October 10, 2012 at 12:49 AM

Ade jgk yg cari calon kt sini yer….hihihih

Reply

Mr. Engineer October 10, 2012 at 12:52 AM

Niat ikhlas apa salahnya kan hehe, yang penting usaha

Reply

hafiqain October 10, 2012 at 12:50 AM

da ngantuk ni…huhuh..esok mau gi HQ kt KLIA maaa…**keep refreshing and again..n again…again…huhuuuuu**

Reply

atyalis October 10, 2012 at 12:54 AM

Td kuar mkn ngan hubby lik umah Sempt tgk separuh je episod 26 best sgt nk tgk ulangan kene tggu kul 2 alllllaaaa … harap ezany bjaya uplod awal …. ape pun tq sgt sebab sudi upload semua episod Adam n hawa .ni…x boring tgk ulang2 episod yg lps2… thanx so much

Reply

hafiqain October 10, 2012 at 12:55 AM

xpe..xpe..Mr Engineer…gudluck..semoga bertemu dgn insan pilihan…:) usaha tangga jaya.. >_<

Reply

ash October 10, 2012 at 12:55 AM

yeay.. tggu encode je ni.

Reply

hanadeena October 10, 2012 at 12:55 AM

dh terjebak ngn drama ni, wlaupun pelik leh biarkn ikatan pkahwinan mcmtu je smpi btahun2, dua2 ego, actually hati ain x keras mane, tp adam x cube nk jumpe n pujuk smpi btahun2 yg buat ain marah sgt2…..susah sbenarnye nk faham hati perempuan, ape yg diucap oleh mulut x sama ape yg ada dlm hati…..=)

Reply

amal October 10, 2012 at 12:55 AM

mmbe da xsabar nk lyan ni AH26..hahah..

Reply

Murad Karim October 10, 2012 at 12:56 AM

woi cepat kit!!aku dah ngantuk gila babeng ni,..

Reply

izzatyzaki October 10, 2012 at 12:57 AM

lmbt agi ke nk upload….ngantok da nih…bile nk tengokk….x sabarnye!!!

Reply

Azieyah October 10, 2012 at 12:58 AM

Xpe Mr. Engineer..ramai hawa2 single kt sini…chaiyooookkk!!!!!!

Reply

hafiqain October 10, 2012 at 12:58 AM

terima kasih ezany… ^_^

Reply

Azieyah October 10, 2012 at 12:59 AM

Selamat menonton semua…hiihihi

Reply

Adam & Eve October 10, 2012 at 1:00 AM

hahaha…kita semua nie macam kelakar kan. sanggup tak tidur tunggu episod 26. dan yg ada sampai emo emo sekali tapi best best! itu bermakna watak yg dibawa oleh Aaron dan Nadiya mantap! sampai terharu kita semua..haha. buku Adam & Hawa sudah habis dibaca tapi saya rasa dramanya lebih bagus. lakonan Aaron sangat sangat natural dan salah satu pelakon lelaki yg terbaik di Malaysia.

Reply

atyalis October 10, 2012 at 1:01 AM

Hehe jgn ade yg tetido kat opis dh gara2 A&H ni nt

Reply

aku October 10, 2012 at 1:01 AM

mr engineer.. yg serasi tu ko tk yah cari. Dia dtg dgn sndiri. Ko kan terserempak mana2.mcm ain ngan adam la. Ko hepi go lucky je n maintain ke’adam’ an ko. Caye lh ckp aku

Reply

pa October 10, 2012 at 9:39 AM

Mr. Engineer. kau buat cam adam lah. Tangkap basah. baru Romantik kahkahkah.

Reply

tie October 10, 2012 at 1:10 AM

wah dah masuk :) :) :) . tak sangka masuk awal. baru sat maraton tgk bbrape episod terbaru
tqvm

Reply

syida hawani October 10, 2012 at 1:22 AM

thank you ezany-kun. hope for next episode tommorow.
may Allah bless :)

Reply

FiQa October 10, 2012 at 1:22 AM

tHANK YOU!!!!!!
Terbaek !!!!

Reply

ija October 10, 2012 at 1:23 AM

tq ezany-kun. bess AH26 nie…can’t wait for next episode.

Reply

azua October 10, 2012 at 1:25 AM

tq10x ezany..,dah tngok dah..nk tido sok meting pepagi huhuhu..

Mr.Engineer good luck for you..hehehe, kwan sy pun ada mncari jodoh. Cikgu sekolah menengah bwah sikit le dr ain hawani sbb dia pensyarah..hikhikhik..

Reply

Mr. Engineer October 14, 2012 at 2:33 PM

hi azua, nti kirim salam dkt kawan azua tu ye hehe

Reply

Mel October 10, 2012 at 1:27 AM

Wei u ols, aku baru ter bgn dr tido nak tgk citer ni.. Blk keje td jam dan aku ngantok ngat. Harap2 esok tak ngantok dah.. Good night n wassalam..

Reply

nini October 10, 2012 at 1:28 AM

thanx ezany:)setiap hari menunggu nak tgk episod seterusnye..dah la azie pulak minat am..huhu..

Reply

Gegurl October 10, 2012 at 1:34 AM

Selesai nonton episod 26…barula lena tido..heehe tq ezany :)

Reply

JJ October 10, 2012 at 1:35 AM

selesai episod 26.. x sabar tggu next episod…tqsm ezany..

Reply

zul October 10, 2012 at 1:43 AM

tak pernah saya tengok cerita drama melayu sampai saya ternanti2 semua episode akan dtg…sampai tak sabar nak tunggu sampai beli novel dia kat MPH…THE BEST DRAMA EVER IN DECADE…much more better then nora elena and ombak rindu…great cast…thanks ezany for uploading every episode to us….

Reply

QyLa October 10, 2012 at 1:44 AM

Terbaiklah episod kali ni tak sabar nak tunggu next episod !HEHee :) sangup tahan mata semata-mata nak tengok ADAM&HAWA ~ sah esok bangun lambat pergi sekolah HEHee >.< ! malam ni sah mimpi 'am' aaron aziz Huhuhuu :D

Reply

Salmi Zack October 10, 2012 at 1:48 AM

timakasih …Ezany -kun…dpt ikut episod 26

Reply

ishah October 10, 2012 at 1:57 AM

tq ezany.dh bleh tido.sok nk kja plak.

Reply

shareennatasha October 10, 2012 at 2:01 AM

Tq bnyk2 ezany -kun .com sb upload cpat …. klu x mlm ne sure tmimpi2 episode 26 nih …

Reply

aduduu October 10, 2012 at 2:06 AM

54 episode to go. hmm… sakett.. (>.<)

Reply

Ainur Nazirah Zulkifli October 10, 2012 at 2:18 AM

cpt La upload episod 26..xsbr nk tgk nii..

Reply

Miss Clerk October 10, 2012 at 2:45 AM

best sgt…..2, tq ezany-kun, esok upload gi k…. kpd Mr. Engineer good luck k…….. nanti klu dah jumpa yg sesuai jgn lupa jemput kita org mkn nasi myk tw…. he..he.

Reply

kucing gemok October 10, 2012 at 2:45 AM

Mu hebak ezany kun…. Timo kaseh…

Reply

nora October 10, 2012 at 2:47 AM

Terrrrrminat lak kat lagu ni, play masa 18:53 :D

Mencintaimu
sesuatu yg tak bisa aku hindari
begitu kuat perasaan yg kurasakan
dirimu hadir di saat aku rindukan belaian
terpanah aku akan cinta yg kau tancapkan

Reff:
Dan kau bawa aku ke awan menghias langit
merangkai bintang2 menjadi sebuah kata
sebuah kata cinta

Seindah-indahnya bila tersentuh hangatnya asmara
sebentuk cinta yg au beri apa adanya

Repeat reff

Reff 2:
Dan tercipta pelangi jiwa warnai hatiku
engkau anugerah terindah dariNya untukku
engkaulah kekasih separuh jiwaku

niway BIG thanks ezany.. thank you

Reply

Ct Kalsum October 10, 2012 at 3:14 AM

adehhhh … sakit jantung tgk siri nie walaupun da baca buku nyer bertahun2 lame dlu … T_T byk lagi episod nk kena tggu nie .. rase mcm nk mintak original copy dr penerbit je sbb nk tgk beribu-ribu kali cite nie … hehehe .. TQ Ezany sbb upload :)

Reply

Hyg October 10, 2012 at 7:35 AM

cik ct kalsum, i agree with you 1000%….hehe…..

Reply

lijah October 10, 2012 at 3:42 AM

t.q pada ezany-kun kerana dgn usahanya kita dpt menonton drama yg terbaik ini. ambilah yg baik2 utk teladan , yg tak baik jdkan sempadan. pd mr. engineer, moga tercapai hajat di hati… sama2 kita layan A & H sampai last episod…

Reply

Kak Ju October 10, 2012 at 5:29 AM

Thanks Ezany….. bestnya episode ni…. watak2 dlm cerita ni semuanya best2 belaka, especially watak Am dan Ain. Tapi saya sgt suka juga dgn watau ibu2 mereka…. sgt memahami dan lemah lembut. Rasa saya semua anak2 mengharapka ibu2 mereka seperti ini especially bila menghadapi masalah besar. Respect sgt2 pada mama dan emak …… harap2 saya dapat menjadi seperti mereka ….. lembut, tenang dan sabar tapi tegas…..

Reply

Haji Mohd Faisal October 10, 2012 at 7:24 AM

Subhanallah….lokasi terbaik…pelakon lelaki dan wanita terbaik…walauapapun kerakyatan….hidup bangsa melayu!! Lakonan Aaron Dan Nadia memang mantap…tidak dinafikan memang sah mereka adalah pemenang anugerah lelaki Dan wanita terbaik!

Reply

ilaz5042 October 10, 2012 at 7:52 AM

huhu..saya minat engineer..bertahun2 menunggu…

Reply

Mr. Engineer October 14, 2012 at 2:34 PM

hi salam kenal Ila, minat kena mencari la hehe

Reply

qaseh jannah October 10, 2012 at 8:14 AM

tenkiu,suka sangat tengok citer ni..

Reply

nor October 10, 2012 at 8:39 AM

ssh gak nk jmp mak mertua mcm ni skg

Reply

asampedas October 10, 2012 at 8:39 AM

Kita baca novelnye je dh 3x,ni dh kemaruk nengok dramanye pulek…adoiii…parah ni…Banyak kan novel2 yg hebat kt malaysia ni,mmg dh jd trend skrg dorg buat movie @ drama brdasarkn novel2 mcm filem hollywood yg biasanye mmg meletup bila dibuat brdasarkan novel….

Reply

ecca October 10, 2012 at 9:02 AM

TQ Ezany…tak sabar nak tengok eps 27

Reply

naz October 10, 2012 at 11:30 AM

betul3

Reply

Dahlia(fx) October 10, 2012 at 9:02 AM

Bila dah merajuk memang perlu masa untuk mengubati hati terluka dan masa yang menentukan dan berkat kesabaran,keikhlasan,keyakinan untuk capai matlamat cinta yang suci insya Allah Adam dan Hawa akan bersatu….perjalanan ke arah itu yang saya nak tengok yang baik kita ikuti yang tak baik tolak tepi heheh

Reply

Dayana_Babe October 10, 2012 at 9:40 AM

Semenjak kakak saya kenalkan drama Adam Dan Hawa ni menurut katanya drama ini masya Allah bagus dan ‘gempark’ maka saya pun tontoni drama ini hmmm memang best giler!Kalau dulu saya suka drama2 korea yang penuh emosi, jenaka dan sarat dengan tauladan kini ubah persepsi yang drama Melayu pun bagus dan berkualiti.Harap banyak lagi drama bermutu begini diterbitkan dan pemilihan pelakon penting juga tampilkan muka2 baru dan pengarah yang kreatif,inovatif dan era terkini..Selamat menonton semua:)

Reply

kaksue October 10, 2012 at 10:02 AM

cuba baca novel sekarang, ,mesti korang dpt bayang watak watak itu hidup spt dlm drama. Akak ni tak sabar rasanya nak tggu setiap episod diuploadkan, ,atleast dgn baca novel hilang skit tense nak tggu next episod. Tak caye cuba tengok..

Reply

jumiati qaleesya umairah October 10, 2012 at 10:22 AM

wow tmbah best crita nie …. xsbr nk tggu epd seterunya … tq Ezany ….

Reply

Nadira imran October 10, 2012 at 10:28 AM

Cerita ni makin bestlah ……. Kenapa astro siarkanlah setengah jam aje?

Reply

janna October 10, 2012 at 10:54 AM

naik gila aq tgk cita niyh

Reply

azua October 10, 2012 at 12:58 PM

hari ni tetiba aku jd emo jap..< td sj masuk page Astro Gempak kat FB pastu sj le baca2 komen. ada 1 tak tau le mamat ke..bdak ke..<asal ada cite pasal drama adam & hawa ni..,dia x abis2 kutuk heroinnya x cntik je komennya x ada lain..ya allah sabar je la..ntah apa le masalah dia. naik heran aku..hampeh tul org2 yg tak menghargai pemberian Allah ni sedangkan kecantikan tu sgt2 subjektik.

:~ Suka sgt ngan lakonan NN ni..suara pun sedap

Reply

hamidzaty October 10, 2012 at 1:10 PM

Byk pengajaran yang dapat diambil dalam erti kata….kekecewaan…kedukaan…dendam silam…pujuk rayu…erti kecintaan…erti kasih sayang…..peranan ibu kandung….ibu mertua…..adik-beradik….teman dalam membina kebahagia rumahtangga supaya ianya berdiri teguh…..Kita tgok pula cerita seterusnya apa yang akan terjadi setelah mereka kembali dari tanah suci mekah….

Reply

mama aida October 10, 2012 at 1:13 PM

i tak minat tgk drama melayu b4 this…first & last i follow Nur Kasih. Lps tu takde lg drama yg menarik i terasa nak tgk/follow even Nora Elena pun i tak follow. But different with Adam & Hawa. Bestnya citer Adam & Hawa ni sampai sanggup i langgan Beyond (sabtu ni baru cina tu dpt dtg pasang…eee tu pun kira lambat sbb i dah order last week lagik) and internet umah siap kena block coz i dok ulang tayang sampai 15GB i keje kan hahaha ngamok Mr Suami

Reply

Salmi Zack October 10, 2012 at 3:11 PM

saya pun x minat tgk drama melayu’ mama aida’,x selalu pun tenguk tv,x tau cam na tsangkut kat A&H…dah angau rentung sorg2,sib baik pakai unifi,puluh kali layan…dia x kisah :)

Reply

cuani October 10, 2012 at 1:22 PM

Terima kasih ezany-kun….baru je abis membaca novel Adam dan Hawa ni sebab nak tau ending dia camner..(punya tak sabar nak tunggu episod 80) kuang..kuang..sambil baca membayangkan watak dlm novel tu ialah Aaron dan Nadiya barulah feel lebih..hehe…

Reply

zwati October 10, 2012 at 1:42 PM

sbb crita ni i snggup beli novel adam n hawa coz nk tau ending crita ni..stleast da tau jln crita mcm mne..tp tiap2 hari msti nk lyan jgak crita ni…hri ni nsib baik xt’lewat ambil anak dkat skolah. klu x hbis la ckgu nk lyan ank i mnangis…

Mr. Engineer. y not u try mmber i ni..sngle lg ni…this her email nurfariezza@yahoo.com.my

Reply

wani October 10, 2012 at 1:46 PM

mgu ni adam hawa start by chapter 33 m/surat 204.. start episod 26 ni nmpk dia da mula nk terima am n pertemuan akan terus berlaku shgga balik ke malaysia.. sweet.. x saba tgu time family am wat kenduri, ain dpt cincin.. :)

Reply

edina October 10, 2012 at 11:07 PM

tak sabarnyeeee nak tgk ain dpt cincin… bestttnye. akak ingat akak ajer yg giler tgk 1 episod bulang kali rupanya ramai yg wat mcm tu..heheheeeee

Reply

faridah October 10, 2012 at 3:39 PM

sampai ep 25 still x bole feel sgt eron tul2 adam (sbb dia selalu letak gambo2 dia ngan wife dia, so rasa cam dia memang belakon la kan) tp bile masuk ep 26 ni bile dia selalu ngan ain baru rasa cam diorg suami isteri (dlm citer ni la)… baru ada feel sikit… siap nangis2 la pulak… ekekeke… macam2 hal ek…

Reply

Nisa October 10, 2012 at 3:44 PM

Terima kasih Ezany ….. x sabar nak tunggu episod seterus nya :)

Reply

Hanees Bahar October 10, 2012 at 3:56 PM

thanks a lot Ezany….tak sanggup nk baca novel sbb nanti tak surprised..hehe..

Reply

faridah October 10, 2012 at 4:49 PM

wei.. nengok sorotan kat facebook adam dan hawa…. am rindukan ain…. ces…bergetar jantung den….

Reply

cik lychee October 10, 2012 at 5:31 PM

ehh , ade lg ker abg engineer ? nak kawan neh . haha

Reply

ohrojak October 10, 2012 at 6:18 PM

ish , tak sabar nak tgk episod seterusnya..

Reply

ati October 10, 2012 at 6:26 PM

cam tak sabar nak tengok episod 27 huhuhu

Reply

syida October 10, 2012 at 6:30 PM

hawa mmg pndai men layg2..

Reply

aida October 10, 2012 at 6:59 PM

Terima kasih ezany kerana upload….citer Adam dan Hawa ni buat dada saya sesak,tak sabar nak tunggu ep 27…

Reply

hana October 11, 2012 at 9:34 AM

Semua orang yang ada pengalaman ke Mekah bersama masalah yang hampir sama akan menangis setiap kali tengok Ain dan Adam berdoa dengan nada yang sebak dan syahdu dan insyaallah Allah akan makbulkan doa kita.
Sebuah drama yang baik, banyak teladan dan iktibar, tahniah pada semua pelakon yang memang hebat.kagum dengan tonasi suara Ain dan Adam yang sentiasa bergetar..
Pandangan iklas saya, sekiranya dikurangkan adegan bertengkar lagi cantik kerana bertengkar dan berselisih faham akan merosakan pahala umrah kita..

Reply

hana October 11, 2012 at 9:49 AM

Semua orang yang ada pengalaman ke Mekah bersama masalah yang hampir sama akan menangis setiap kali tengok Ain dan Am berdoa dengan nada yang sebak dan syahdu dan insyaallah Allah akan makbulkan doa kita.
Sebuah drama yang baik, banyak teladan dan iktibar, tahniah pada semua pelakon yang memang hebat.kagum dengan tonasi suara Ain dan Am yang sentiasa bergetar. suka tengok xpresi muka Ain dan Am
Pandangan iklas saya, sekiranya dikurangkan adegan bertengkar lagi cantik kerana bertengkar dan berselisih faham akan merosakan pahala umrah kita..

Reply

rusnita October 15, 2012 at 5:53 AM

terharu sangat tgk am ajak ain solat sama2 and ain pn setuju. sejuk hatiku ini… waaaa, dh brp kali ulang tgk citer ni dari episod 1-28. nasib baik hubby seorang yg memahami. siap tanya lagi, xde jual cd ker? hehe

Reply

Ris April 22, 2013 at 8:11 AM

Yaah tak sabarnya nak tengok siapa bakal menjadi isteri A’in Hawani dan Siapa kah pujaan hati Adam Mukhriz selama 8 tahun berturut turut , Adam dan Hawa.

Reply

Leave a Comment