Gambar Isteri-Isteri Salih Yaacob

Gambar Adik Beradik Neelofa Yang Cun Melecun

Gambar Taman Tema Legoland Malaysia Di Nusajaya, Johor

Syarat Permohonan Rebate RM200 Telefon Pintar 3G (Smartphone)

Syarat Dan Permohonan Geran RM1,000 Untuk Usahawan Online

Gambar 3 Lamborghini Kemalangan & Terbakar Di Lebuhraya PLUS

Borang BR1M

Video Adam & Hawa Episode 30

by Ezany-Kun in Adam Dan Hawa,Drama Bersiri

Adam & Hawa Episode 29

Ain mula merasa rimas dengan sikap Johan yang menyoal bertalu-talu kerana Ain menganggap mereka hanya teman biasa yang rapat. Johan menyangka bahawa Ain adalah teman istimewanya kerana menerima rantai cincin pemberiannya sebelum ini.

Dalam pada itu, Fauzi yang juga pelajar kepada Ain mula menunjukkan minat dengan terhadapnya sehingga membuatkan keadaan bertambah teruk dengan sikap mereka.

Sementara itu, kerinduan Adam terhadap Ain semakin bertambah dan dia sendiri tidak sabar ingin berjumpa dengan Ain kelak.

Namun setibanya Ain di kampung, bermula topik perbualan yang sering menjadi tanda tanya emaknya sendiri. Apakah topik perbualan yang dimaksudkan itu?

Adam & Hawa Episode 31

Related posts:

  1. Video Adam & Hawa Episode 28 | Youtube
  2. Video Adam & Hawa Episode 21 | Youtube
  3. Video Adam & Hawa Episode 22 | Youtube
  4. Video Adam & Hawa Episode 5 | Youtube
  5. Video Adam & Hawa Episode 27 | Youtube

{ 155 comments… read them below or add one }

Mr. Engineer October 16, 2012 at 6:41 PM

Jambu la si Johan ni, saya labelkannya sebagai watak antagonis. Bini orang tu bro.
Saya pun masih mencari cinta hawa yang masih bujang.

Reply

Mrs adam October 16, 2012 at 6:56 PM

Mr engineer ni macam serious nak cari the right hawa. Ada sapa2 yang single avaialable response la kat Mr Adam yang sorang ni. Ntah sikap dia sama ngan adam mukhriz hah

Reply

Mr. Engineer October 16, 2012 at 7:07 PM

Nak cari pasangan hidup, perlu la serius. Untuk melengkapkan ruang2 yang kosong tu hehe.
Mrs Adam mesti dah lalui saat2 tu

Reply

Mrs adam October 16, 2012 at 8:45 PM

ya Mr engineer. Anak saya dah 3 orang. Alhamdulillah hubby penyabar gak tp tak lah sesabar adam mukhriz tu. Saya doakan mr engineer akan bertemu si hawa yang serba ada. Aminnn!!!

Reply

iyza October 16, 2012 at 10:31 PM

amin…

Reply

maria October 17, 2012 at 12:58 AM

Ya allah pertemukan la hamba mu ini dengan seorang hsband
Yg mempunyai ciri2 sprt adam mukhriz….dengan sifat penyayang n kesabaran yg tinggi amin ya rabal alamin……

Reply

izairin October 17, 2012 at 5:16 PM

=)

Reply

miss teacher October 16, 2012 at 11:07 PM

sama ea sikap mr.engineer ngn adam mukhriz? mmg bharap sgt ade la laki mcm adam mukhriz ni..penyabar kn..

Reply

Mr. Engineer October 16, 2012 at 11:17 PM

Hi ms teacher,
Yang indah dan sempurna msti semuanya datang dr novel atau drama hehe. Realitinya susah nak dpt sesempurna spt diidamkan.
Tapi perlu cuba ke arah tu.

Reply

ain wangi October 16, 2012 at 11:55 PM

mr Engineer. selamat bertemu jodoh jangan la memilih sangat sedap mata memndang dalam segala segi adalah lebih baik…..

x sabo A&H for next episod….

Reply

miss teacher October 17, 2012 at 12:12 AM

btl tu..yang sempurna hnya dlm novel je..realiti kehidupan sbnr x mcm tu.. tp kita boleh berdoa mngharapkan yg terbaik.

Reply

Pu3 October 17, 2012 at 2:42 PM

blh tak sy gelak2 sikit tgk komen2 Mr. Engineer..hehehehe…serius betol dia…hik3..eh sy bujang lg tp blom nk mencari cinta lg.walaupun dh 27thn..tua sudaaa..kekeke.keje dan pelajaran sgt2 menuntut kesabaran yg tggi..nanti sy rekemen2 kn yg bujang..hehehehe

Reply

Azie October 16, 2012 at 11:26 PM

Klau de hawa yg bujang menawarkan diri utk knl dgn mr.engineer cmne?

Reply

Mr. Engineer October 17, 2012 at 1:09 AM

Hi cik azie, kalau sudi berkawan boleh la

Reply

snuraisyahb October 17, 2012 at 4:53 PM

mr engineer..terus bagi no phone..huhu..betul2 dh serius nk mencari eh..

Reply

maria October 17, 2012 at 12:52 AM

Ya allah pertemukan la hamba mu ini dgn seorang hsband seperti adam mukriz…dengan sifat sabar n kasih syg nya…amin…

Reply

cenderella October 17, 2012 at 9:11 AM

huhuhu amboi mr.engineer ni yee2 je still bujang..hahaha blh cari jodoh kat cni ekh,,, huhuhu kawan2 nt law rajin add la kat pesbuk sye pweincessdarkmoon.yahoo.com…saje nk tambh2 kenalan…

Reply

Mr. Engineer October 17, 2012 at 9:33 AM

hehe, mesti la masih bujang. kalau bujang 3 nak pasang lain bukan di sini tempatnya.

Reply

bella87 October 17, 2012 at 10:17 AM

nasib baek bukan betik..hik hik
=p

Reply

izairin October 17, 2012 at 5:19 PM

mr.engineer yg serius mncari hawa nya…saya mncari adam saya…..

jgn cri yg sempurna…cri yg boleh buat hati tenang..penyejuk hati…teman yg setia..pendengar yg setia….=)

Reply

Mr. Engineer October 17, 2012 at 7:22 PM

Saya x mencari yg sempurna, hanyalah keserasian. Kesempurnaan itu bila masing2 saling melengkapi yg ketidak sempurnaan itu.
tq

Reply

aprina October 18, 2012 at 12:36 AM

jom kita try kawan dulu…

Reply

ain bukan hawani October 17, 2012 at 7:12 PM

nk ngorat mr engineer boleh?? hi2 *takmalunye kan??

Reply

Mr. Engineer October 17, 2012 at 7:26 PM

boleh berkawan, apa salahnya kan hehe

Reply

miss teacher October 17, 2012 at 10:48 PM

dah lame jd silent reader comment Mr. Engineer….
Mr. Engineer masih mencari hingga hari ini?

Reply

Mr. Engineer October 18, 2012 at 9:48 AM

InsyaAllah masih mencari kerana dalam Islam kita mesti berusaha hehe

Reply

Wan.mf October 17, 2012 at 11:55 PM

Betul tuh bro… Bini org tuh tetap bini org, jgn jadi org ketiga… first, Johan ada nasihatkan Ain Hawani, tp last kemaruk jugak kat Ain…. Aduh… Bini org tetap bini org sehinggalah dilepaskan dgn lafaz dr suaminya… hehehe

Reply

sesak nafas aku October 16, 2012 at 6:48 PM

tenguk sorotan ep 30 boleh sesak nafas. Mesti best lah.
lambatnya kul 10.

Reply

mak adam October 16, 2012 at 6:48 PM

bagus sorotan kali ni… lama.. x de la kedekut 30 saat jer.. akak akan sabar menunggu am balik malaysia malam ni.. x sabar tgk ain jumpa am kat epot. permulaan utk berbaik2… he

Reply

alin October 16, 2012 at 6:55 PM

x sabar nak tunggu episod malam ni….

Reply

kerabu mangga October 16, 2012 at 7:37 PM

suka tgk sorotan yang ain tgk adam baru lik dari umrah.pastu am kejar ain..wah2..wah2..tak sabar nak tgk..

Reply

milah October 16, 2012 at 7:59 PM

Mr engineer umue berapa, siapa tahu milah boleh recommend… tak abr nak tngk esp , Johan ini siok sendiri,, am lagi handsome siapa nak kasi lepas kalau suami mcam am…..

Reply

Mr. Engineer October 16, 2012 at 10:03 PM

bwh 30 tahun umur. tq kerana recommend.

Reply

shamiemuda October 16, 2012 at 11:31 PM

meh jadi calon adik ipar…hihi ade 4 kekosongan..

Reply

Mr. Engineer October 17, 2012 at 1:07 AM

amboi 4 terus offer hehe, terima kasih. sampaikan salam saya ye

Reply

nak am October 16, 2012 at 8:04 PM

Ala scene airport tu mesti last, ain nampak adik am dia jeles ingat tu gf am, pas2 dia lari mesti bersambung pas2..ihhh..tk sabarnya nk tgk dorg loving2..ain ni kdg2 buat org bengang je, asik2 mulut kata tk nak am tp sebtolnya nak..admit aje la yg dia rindu kt am, layan johan lagi watper, bg org tu harapan palsu jek..

Reply

Adam & Eve October 17, 2012 at 1:29 AM

Tak, Ain tak lari. Itu part bila Am hantar Ain balik ke kereta dia. Walau apa pun, part sweet sweet dah nak dekat tu….:))

Reply

Zahida October 16, 2012 at 8:32 PM

tak sabar nak tunggu untuk tengokkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

Reply

Nita October 16, 2012 at 9:11 PM

Ezany… kalau blh kul 12 mlm da blh upload lah..pls.. kalau tidak tido tk lena lah.. tkasih..

Reply

ati October 16, 2012 at 9:12 PM

Miss nak am.., mesti tak baca novel kan… hehehe.. beli la novel jugak dan baca la… best tau! kalau ikut novel, ain tau tu adalah Erin adik si am..malah dia suka sangat tengok keluarga am yang loving…Ok lah x leh nak cerita panjang2 nanti x surprisekan.
Ezany nanti cepat2 upload episod 30 tu tau.. TQ…..

Reply

rusnita October 16, 2012 at 10:17 PM

Salam ezany. Upload jelah ikut kelapangan. Ikutkan km peminat drama ni mmg x sbr. Tp x kisahlah bila2 pn asalkan blh tgk. Nk tggu cd, thn dpn la kot kalau ada pn.

Reply

peminat a D h October 16, 2012 at 10:36 PM

sorry nak up date skit jer. baru tonton ep 30. Scene yg adam kejar ain tu takder dlm ep 30. frust betul. Besuk baru ada.

Reply

abady October 16, 2012 at 10:37 PM

baru lps tengok episod 30. nampaknya cerita semakin menarik. rasa tak sbr lak nak tunggu episod seterusnya.

Reply

Kak Bee October 16, 2012 at 10:39 PM

Baru tengok je episode 30. I think Ain is too much.
Yang si Johan tu, ee macam budak2 je. Adik si Ain tu lagi make sense
than her sister who is a LECTURER!

Reply

peminat a D h October 16, 2012 at 11:06 PM

setuju ngan kak bee Ain is too much, tp bila dah kena lecture ngan adik dia, pasti lepas ni Ain ok dah ngan adam.

Reply

adik tiri ain October 16, 2012 at 10:43 PM

Best ler AH30 malam nie rugi sape yg belum tengok ….. :)

Reply

adiksha October 16, 2012 at 10:44 PM

Thanks a lot ezany sbb rajin menguplod..

Saye ni dlu mls nk folow stori yg pjg2,tp finally tejatuh cintan lak tgk citer ni..haishhhhh.. :o D

Utk kwn2 yg addicted tahap gaban,sy advise bli jelah novelnye,at least tak la kite tdesak sgt nk tgk citer ni…kecian kt ezani sbb tpakse upload tgh2 mlm utk kite sume…
:o )

Reply

norazwa ahmad October 16, 2012 at 10:48 PM

memang best episod 30.tak sabar nak tggu episod seterusnya……

Reply

aQak jemah October 16, 2012 at 10:50 PM

mengapalah si ain nie ego sangat……geram…geram…geram

Reply

Noor Bety Hashim October 16, 2012 at 10:56 PM

saya ni oku pendengaran….dalam HD xde subtitle…lepas nonton tv saya ikuti la pulak coretan cerita kat sini untuk lebih memahami..maklumla cuma bergantung pada bacaan bibir..kan bagus kalau ada subtitle…untuk orang oku pendengaran mcm saya boleh menonton dan menghayati jalan cerita…hu..hu..

Reply

edina October 16, 2012 at 11:28 PM

hi bety smbg kat sini yek.. kalau ko tgk 2 X, aku lg teruk 3 4 kali 1 episod..heheheee ko jgn leka yek, kek2 dlm oven tu nnt hangus..heheheeee kalau sapa2 ddk ktn leh contact Bety.. kek dia mmg tsangat sedapnyee :)

Reply

ati October 16, 2012 at 11:29 PM

wow tgh uploading yeeessss…… thanks ezany :)

Reply

waniey jaudad October 16, 2012 at 11:32 PM

Ain tu macam selfish sangat.. geram nye tengok dye..

Reply

nozinordin October 16, 2012 at 11:39 PM

tgh mnunggu episod 30 a&h diupload..hehe..nk taye..ade sape2 tau x link masterchef msia musim 2??byk episod yg xdpt nk tgk..ezany ade upload tp spai episod 4 je kot..

Reply

rica October 16, 2012 at 11:45 PM

wah x sabar nak tgk mcm best je ….kalo lah dpt yg cm am

Reply

hafiqain October 16, 2012 at 11:46 PM

Mr Engineer xde hawa lgi yg ctc ke? ke memilih sgt ni..engineer la katakn..hehehe…

Reply

Mr. Engineer October 17, 2012 at 1:06 AM

memilih yg serasi lebih penting, kalau tak ngam x best jgk kan.

Reply

bedadotdot October 16, 2012 at 11:46 PM

seronoknya law dpt suami mcm am..teringn nk suami mcm 2 yg sntiasa sbar mnggu isterinya..hehehe..berangan jap :)

Reply

nak adam jdi mnntu October 16, 2012 at 11:48 PM

alar blom upload lagi episode 30 …ish tadi x sempat nk tengok amik ank blik tusyen.walupun dh lme bce novel ni tp tengok citer lgi besttt …Ain tu ego tinggi sgt sian kn kat Am tu huhu..patot ank i xsuker tgok citer ni sbb dia pun keras kpla mcm Ain gak hehe..

Reply

Peminat dr Singapura October 16, 2012 at 11:50 PM

Yeay! Dah upload! Thank you! :D D

Reply

aton wonderton October 16, 2012 at 11:56 PM

bedebar nyer nk tu citer nie kluar…

Reply

peminat jauh.. October 17, 2012 at 12:02 AM

tima kasih incik Ezany sbb sudi upload segera.. thanx.. :)
appreciate sgt2.. :)

Reply

izmaida October 17, 2012 at 12:13 AM

tq ezany………dpt tdo ngn lena la mlm ni.
next episod lg ler suspen…huhu

Reply

bukan ain hawani October 17, 2012 at 12:23 AM

tq coz awal upload mlm ni…

Reply

Kaca Pecah October 17, 2012 at 12:23 AM

secara rasminya saya peminat setia Ezany-kun!!
Thanks for the upload!!

Reply

Hannis October 17, 2012 at 12:23 AM

Tengkiu Izani! Tak sabr tgk episod 31…

Reply

Kak Cham October 17, 2012 at 12:30 AM

Hishhh…bila agaknya kak cham dapat jumpa Ain sunyi tadika tanpa Ain… ego la ko ni Ain …

Reply

nuhaz October 17, 2012 at 1:09 AM

nice to see for next episode:)

Reply

ishah October 17, 2012 at 12:31 AM

thanks ezany.bru abis tgk ep30.x lma menunggu mlm ni.

Reply

vanilla2apple October 17, 2012 at 12:36 AM

tq ezany sbb upload segera……

Reply

nini October 17, 2012 at 12:37 AM

tq ezany:)))) suke2..moge sentiasa dimurahkan rezeki dan sihat selalu:)

Reply

Salmi Zack October 17, 2012 at 12:48 AM

timakasih…Ezany-kun

Reply

atyalis October 17, 2012 at 12:48 AM

Alaa geram betul ngan ain tu lau dah tau masih sah isteri org kene la terima .. n ikut batas2 … .si johan la ngada je …ishhhhhh terlebih emo la pulak mmmmm makin best la episod a&h… tq ezani leh tgk ulang2 walau kat luar pun

Reply

Eydalisa October 17, 2012 at 3:24 PM

betul3x…..

Reply

kucing gemok October 17, 2012 at 12:49 AM

Tq En Ezany…. Wahhh… x wait next episode. Muaaaallllah….

Reply

edps198 October 17, 2012 at 12:50 AM

Thanks for uploading adam & hawa episode demi episode….mcm dah rutin sejak kebelakangan ni sebelum tido bukak laptop tengok Adam & Hawa dulu…Thanks again Ezany-kun.

Reply

Gegurl October 17, 2012 at 12:58 AM

Thanks ye ezany…baru la lena tidur ;)

Reply

Ila Ryl SG October 17, 2012 at 1:02 AM

Thanks Ezany for your efforts uploading the drama!!

Reply

kawan mrs. hawa October 17, 2012 at 1:14 AM

mr. engineer,
saya ada kwn sedang cari ‘kawan’ jugak..
nak knl x?
dia mmg nk cari guy yg suke cite AH ni..

Reply

Mr. Engineer October 17, 2012 at 1:34 AM

terima kasih, sampaikan salam kenal saya pdnya.

Reply

Adam & Eve October 17, 2012 at 1:35 AM

Esok punya best….:Kalau Ain tak dapat terima Am sepenuhnya setengah, setengah tak boleh pun 3 suku…semua Am buat Am buat dgn kasih syg utk Ain…Aaron Aziz terbaik dlm lakonan apa pun. mimik muka dan cara penyampaian dialogue dia fuyohhh!!!!! Terbaik di Singapore dan Malaysia! ni lah baru hero Malaya…..kalau jadi gangster lagi baik!

Reply

Hanna October 17, 2012 at 2:58 AM

Domo Arigato Ezany~kun for your efforts uploading the drama ^_______^, after watching Adam&Hawa Continue doing my FYP..

Reply

Dahlia(fx) October 17, 2012 at 4:17 AM

Wow!Camtu la Adam awak berani beritahu Hawa apa yang awak juga dah lalui demi mempertahankan rumah-tangga kamu berdua.Awak kena sabar lagi kerana Hawa tu masih merajuk kerana lama tu 8 tahun!Demi cinta yang utuh dan keberkatan dari Allah yang azali pasti bersatu cuma liku-liku dan onak duri kena diharungi sebelum mecapai puncak cinta sejati Adam dan Hawa.Tahniah para pelakon utama Aaron dan Nedeeya serta pembantu yang memang bagus dalam drama ini:)

Reply

mak adam October 17, 2012 at 4:54 AM

hee baru tgk eps ni.. bestnya.. apsal la tang scene epot ni jer bersambung… kena tunggu la malam karang plak untuk am & ain jumpa.. akak dah berangan2 dia jumpa semalam… tqvm ezany.. really appricate u.. cepat2 lah mama buat kenduri..

Reply

rusnita October 17, 2012 at 5:25 AM

Br lps tonton episod 30. Nk tya, apa yg tertulis pd msg ms ain dlm keta yg br blk dr kg tu? X clear la…

Reply

iReNe October 17, 2012 at 5:42 AM

Patot td masok kem… Xde astro, xde mobile coverage, tp sbb br abeh betugas, dpt hold, pg ni br nk g kem.. Haaa.. Dpt tgk ep 30 td onlinenih.. Tp npknye , ep 31 n 32 kene tgk online bila turun dr kem ujung mggu nih.. Aduyai.. Gelisah laaaa… Neway, tq ye ezany for your effort.. Xde ler irene ketinggalan episod2 ni nnt… Wpon lewat tgk, tp still de pluang…

Reply

Allah Slave October 17, 2012 at 9:13 AM

salam..Mr.Engineer…
saya bukan nak offer atau rekomen…
saya ada kenal seorang hamba allah ni..
kalau nak tahu ..boleh susuri sinarqalbi.blogsport…

salamm

Reply

Mr. Engineer October 17, 2012 at 9:31 AM

terima kasih

Reply

merah cinta epal October 17, 2012 at 9:22 AM

suke sgt tgk cite ni..hehhehheh mmg terbaik la..
Mr Engineer…memilih sgt kot..gud luck!!!!

Reply

Mr. Engineer October 17, 2012 at 9:30 AM

bukan memilih, mencari keserasian dlm hubungan.
cik merah cinta epal juga sebegitu, memilih tu fitrah manusia

Reply

Kutin Bubuz October 17, 2012 at 11:03 AM

Assalamualaikum…Waaa jadi jejak kasih pula dam web ni…Tak ape saya doakan supaya dapat jodoh yang serasi sampai kawin sampai akhir hayatmu…

Reply

merah cinta epal October 17, 2012 at 9:42 AM

keras btol hati ain…..geram tgk…xkn xlembut ckit pon

Reply

merah cinta epal October 17, 2012 at 9:47 AM

mr engineer..btol xsalah pon memilih..sbb dlm islam pon suh kita memilihkn..y not bgi peluang kt sape2 mngenal antara satu sama lain…maybe mr engineer bnyak pilihn kot…xknl maka xcinta kn

Reply

SHeda October 17, 2012 at 10:32 AM

Ezany, still waiting for episode 31.. lame lg ker? hihi xsbr :)

Reply

nis October 17, 2012 at 10:57 AM

hi,mr.engineer..r u really an engineer?hw old r u?

Reply

Mr. Engineer October 17, 2012 at 12:55 PM

Hi Nis, yes i’m. nearly 30.

Reply

Jameela October 17, 2012 at 11:05 AM

eh, yang semalam episod berapa?31 episod bila?ada HD kat rumah tapi selalu terlepas sbb ngantok sangat2 saya ni penido org nya..hewhewhewhew… :)

Reply

sery October 17, 2012 at 11:44 AM

menyampah n sakit hati lak tgok ain tu! susah sgt nak terima. tak reti nak hargai org! huh.. malas dah nak tgok next episod. kbai!

Reply

yana October 17, 2012 at 11:55 AM

ya, Allah….sabar n tenang sikap Adam Mukhriz ni…..susah nk jumpa laki cam ni kat dunia reliality

Reply

adam mukhriz October 17, 2012 at 12:24 PM

saba ok smue..kikiki

Reply

zzi October 17, 2012 at 12:39 PM

apsal suma berminat kat en engineer tu? hmm tsekat2 la nk tgk pon.. adeh..

Reply

fifiey October 17, 2012 at 12:41 PM

bile laaa aek am n ain nak baek2? ain ego giler bapak arr. cian kat am :(

Reply

Zana October 17, 2012 at 1:23 PM

Episod 30 tak best..banyak flashback..

Reply

cik yani October 17, 2012 at 1:34 PM

x sabar nk tgu episod mlm ni..

Reply

Mrs Engineer October 17, 2012 at 1:43 PM

Hai Mr Engineer…
where u study b4 become engineer??

Reply

Mr. Engineer October 17, 2012 at 2:19 PM

Hi Mrs. Eng, shall we continue our conversation at sms/whatsapp pls.
tq

Reply

Dr Ain October 17, 2012 at 2:01 PM

Mak aiiii,

Lepas nie ada cerita antara mr ir pulak ya. Huhuhuh

Reply

hami October 17, 2012 at 2:16 PM

xdapat setengah pun suku pun jadi lah…..A&h30

Reply

Mrs Engineer October 17, 2012 at 2:41 PM

:) btol ker engineer ?

Reply

Eda October 17, 2012 at 3:04 PM

mr.Engineer orang mana?

Reply

Mr. Engineer October 17, 2012 at 6:18 PM

Pantai Timur.

Reply

eda October 17, 2012 at 3:02 PM

siapa pun tak nak cari cam adam sy pun nqk jd hawanye….moga2 bertemu dengan jodoh yg baik….Amin…

Reply

Dr Ain October 17, 2012 at 3:13 PM

ermmmm

Cinta tak mengenal perkerjaan.

Betul tak. Hahaha

I tak jumpa my Adam dah dua hari. Rinduuuuu kat my Adam n puteri puteri Adam.

Reply

eydalisa October 17, 2012 at 3:22 PM

wahhh….dh jd tmpt cri jodoh pulakk..x pe..apa2 pun moga berjaya nnt..

X sbr nk tggu episod yg seterusnya….

Reply

ija October 17, 2012 at 3:24 PM

pandai la eja tu nasihat kakak dia..

Reply

rusnita October 17, 2012 at 3:32 PM

Tlg la sapa2 gtau apa yg tertulis pd msg ain on the way blk dr kg tu. Dlm novel xde part tu.

Reply

cik yani October 17, 2012 at 3:55 PM

Mr Engineer ni ada rupa cm Am x..?

Reply

Mr. Engineer October 17, 2012 at 6:14 PM

Am dh mcm Aaron Aziz, jauh sangat tu.

Reply

Miss Lurve October 17, 2012 at 4:07 PM

degil sangat ain ni…… sgt kesian dgn am…..

Reply

Jameela October 17, 2012 at 4:14 PM

kita org pun tak jelas apa yang tertulis kat fone tu..takpe kita sama2 tengok lah mesti best kan….haishhh…

Reply

Hawa October 17, 2012 at 4:24 PM

Waaahhh dh jadi terfollow citer mr n mrs eng la pulak nih… Haha btw, gud luck doa yg terbaik!

Reply

Lavender&Mickey October 17, 2012 at 4:44 PM

Hi Mr Engineer,

Don’t you think u r kinda desperate?Okay,maybe u think it is another way besides praying but still,I do think that if you are ready enough to be a husband,to be someone who you think can lead a family,and with a really sincere heart,Allah will show you your Hawa someday. In my opinion,if I’m the Hawa,I would think that u r not serious at all and U freak me out by advertised your number like that.Besides,U r an engineer rite and below 30 is nothing.You can be considered as a matured men.So U should have your own standard.Your right Hawa would just appear without U notice it.
This is just what I think of you.
Have a nice day ;)

Reply

Mr. Engineer October 17, 2012 at 6:08 PM

Thanks for long comment, appreciated it.

Reply

faddy October 19, 2012 at 5:06 PM

agree with the statement ^^

Reply

nis October 17, 2012 at 4:55 PM

mr eng mybe we can be fren..

Reply

Mr. Engineer October 17, 2012 at 6:12 PM

Sure, why not.

Reply

N.s Fazilah October 17, 2012 at 5:10 PM

sabar jerlah ain ni…dapat cari mcm adam dah baik…berubah..bukan mudah nak cari yang serasi,tolenransi…

Reply

has October 17, 2012 at 7:22 PM

hi amboi Mr Enggnr: apa pn jgn memilih haha

Reply

riana October 17, 2012 at 7:33 PM

bestnya episod nh….ain trpksa mgalah pd adiknya dn trpksa jemput am dgn mamanya kt airport….hehehe…suka2..:-)

Reply

peminatAH October 17, 2012 at 7:38 PM

Assalamualaikum semua :-)
Ucapan terimakasih yang tidak terhingga pada Ezany.
Cool je Mr Engineer. Tak pe lah biar orang cakap apa pun … niatkan yang baik2 dan akak doa awak dapat yang terbaik.

Reply

Zul October 17, 2012 at 8:00 PM

haiyo. susah camni, Am Am, ada
bini cam takde bini.
yang sorang tu setia tunggu.
haha

Reply

minat johan October 17, 2012 at 8:02 PM

kenapala johan suka senyum bila ckp…melting…

Reply

Zul October 17, 2012 at 8:15 PM

Hmm. Walaupun dah baca novel banyak kali
still nak tengok citer ni, siap
ulang2 lagi.

Reply

nak am October 17, 2012 at 8:15 PM

ain dpt msg dr johan masa dlm keta tu..drive safely..i’ll be waiting for you..lebih kurang camtu le..
cik ati, mmg btol i tak baca lag novel tu, tp dah stdby siap2 , lepas abis dlm tv baru nk baca novel spy tetap suspense w/pun kdg2 curious gak nk tau apa yg berlaku. so lps abis drama, bila baca novel i boleh la bygkan am yg hensem giler tu hehe..

Reply

hawa October 17, 2012 at 8:43 PM

suke plak tgk mr engineer nie.. gud luck k.. semoga berjumpa HAWA nye..

Reply

dewi October 17, 2012 at 9:48 PM

Watching AH and reading the comments at a time.Most of the comment from Mr Engineer really made my day.Haiyo.Funny but interesting.I pray that u’ll meet someone good and suit u.InsyaAllah.Uppermost,thank you very much to Ezany for uploading the video.May Allah bless u.

Reply

mrs. K October 17, 2012 at 9:54 PM

apa tajuk lagu tym ain crita ngan adik dia???plz bg taw,sapa yg taw..thanks..

Reply

suri raudhah October 17, 2012 at 9:55 PM

suka tngok lakonan nadiya nisa ni..dia ada style lakonan trsendiri.n suka dngar suara dia..pelik klau ada yg terlalu condemn dia..Aaron memang x dinafikan la watak adam tu mmg sesuai dgn dia.
johan dngan azie tu pelakon baru ke..?even msih baru tp lakonan dorang sngat menjadi.nmpk natural..

Reply

Apple October 18, 2012 at 12:53 PM

Azie adalah pelakon Singapura. Popular jugak kat Singapura. Agaknya baru first time belakon di Malaysia dalam cerita Adam dan Hawa ni

Reply

Bams October 17, 2012 at 10:11 PM
Qellah Wagee October 17, 2012 at 11:07 PM

Enjoy watching this. Life is a long sleep, its either we realize that our past mistake is worth to be keep as memories or keep on haunting your life with your past which you can change them but by living your present & the future. Keep it up Ezany, our end of semester much dramatic & emotional, laid back watching on this ;)

Reply

miss daia October 17, 2012 at 11:24 PM

haha..klakor2..mcm2 name la korang letak, “nak adam, bukan ain hawani, johan.. la..ha3….neh pehal lak tetibe mr.engineer terfemes dri Adam mukhriz ne..wakaka…so sweettttt…cari jodoh yer bro..;p apptb lor..

Reply

mcm ain hawani October 17, 2012 at 11:28 PM

sebijik mcm kisah hidup sy..tp xg umrah la…perangai pon same mcm ain hawani..haha3…hopefully ad r kuar cd nnt….

Reply

maria October 17, 2012 at 11:34 PM

Ya allah pertemukan la aku sebagaimana kau pertemukan adam &hawa… Temukan la aku dengan seorg yg btangung jwb…setia…seperti adam yg penting keikhlasan n keserasian..

Reply

Dusty Pink October 18, 2012 at 2:33 PM

Minat gilerrrrrr dgn nadiya nissa sekrng! hahaha well done nissa!

Reply

ayu October 18, 2012 at 8:30 PM

sgt x sbar nk tgok next episode…..:)

Reply

qasehnya nurul October 19, 2012 at 9:35 PM

huh…mr engineer org pantai timur ke?

Reply

Yati October 19, 2012 at 10:36 PM

Makin hebat Cita ni

Reply

Bunga Asyiqin October 20, 2012 at 12:27 AM

ya allah… seandainya perkahwinan itu mengangkat darjatku disisimu, kau lamarkan lah aku seseorang yang dapat membimbingku dunia dan akhirat… ya allah… masih ada lagi ke lelaki mcm ADAM? love adam hawa thousand trillion!!!

Reply

cinta qaseh October 21, 2012 at 11:58 AM

slm.. cmna nk download citer ni?

Reply

LELA November 16, 2012 at 10:33 AM

Baru layan cite ni.. best

Reply

iman December 4, 2012 at 3:07 PM

klu la dpt lelaki mcm adam mukhriz 2 alangkah bahgia nyer…haha

Reply

wawa December 5, 2012 at 4:04 PM

kenape johan nk sangat kat ain ???????

Reply

cikgu sue December 6, 2012 at 7:22 AM

kisah ni ada lebih kurang sama je dengan kisah hidup saya….makan hati…merana…semua dah rasa….

Reply

kak zah punye husband March 5, 2013 at 2:00 PM

hai. saya da cerai da denagn kak zah. anybody wants me to be ur husband ? juzz kidding k .

Reply

Leave a Comment