Gambar Isteri-Isteri Salih Yaacob

Gambar Adik Beradik Neelofa Yang Cun Melecun

Gambar Taman Tema Legoland Malaysia Di Nusajaya, Johor

Syarat Permohonan Rebate RM200 Telefon Pintar 3G (Smartphone)

Syarat Dan Permohonan Geran RM1,000 Untuk Usahawan Online

Gambar 3 Lamborghini Kemalangan & Terbakar Di Lebuhraya PLUS

Borang BR1M

Video Adam & Hawa Episode 31

by Ezany-Kun in Adam Dan Hawa,Drama Bersiri

Adam & Hawa Episode 30

Ain masih tidak boleh menerima perbuatan mengikat perkahwinan melalui duit Adam kerana terasa dipermainkan. Lebih kesal apabila maknya menerima perkara tersebut sedangkan ibunya itu terlalu marah dan benci terhadapa Adam.

Ain mula teringatkan semua perkara yang berlaku melibatkan dia dan Adam. Dia menangis semahunya dan tidak menyangka masih menjadi isteri Adam yang sah.

Adam & Hawa Episode 32

Related posts:

  1. Video Adam & Hawa Episode 27 | Youtube
  2. Video Adam & Hawa Episode 5 | Youtube
  3. Video Adam & Hawa Episode 30
  4. Video Adam & Hawa Episode 24 | Youtube
  5. Video Adam & Hawa Episode 28 | Youtube

{ 148 comments… read them below or add one }

Mr. Engineer October 17, 2012 at 7:57 PM

Saya perhatikan terlalu banyak scene yang membazir dlm A&H ni, contoh scene semalam di mana Azie n Johan membuat order di kedai makan.
Sedikit meleret2 untuk mengetahui scene utama.

Teknik flash back yg digunakan dan dialog Am yg kadang2 macam kelakar tak kelakar tu boleh tahan juga. LOL

Reply

hyg October 17, 2012 at 8:11 PM

Scene2 yg tak berapa perlu tu bukan apa, nak memanjangkan cerita je….nak buat 80 episod kowt……..macam gak cerita2 indon atau telenovela latin….Hai mr. Engineer dah ada ke yg di shortlisted rasanya ramai yg respond kan?

Reply

Mr. Engineer October 17, 2012 at 8:15 PM

takda la nok shortlisted mana pun, ada la beberapa yang respond .. kawan2 n knl2 dulu.
adoi terbwk2 ke ep31 plak hehe

Reply

cik wanita October 18, 2012 at 1:23 AM

hmmmm…klu Mr. Engineer jd pengarah filem msti xbest cite dia..sbb smua nk stret 2 de point…hukhuk

Reply

JEY October 18, 2012 at 2:18 AM

salah lah cik wanita oit..mmg dlm production ni x perlu sume tuh..huhu..

Reply

Muhaimin October 18, 2012 at 1:29 PM

what kind of person are you? you are engineer, go do your own things..dont judge on this as this is not in your expertise..talk like you own A PRODUCTION but zero knowledge on how to make a film -__- talk to your own mirror Mr. fake engineer

Reply

Mr. Engineer October 18, 2012 at 2:40 PM

There you go, keyboard warrior was here. hehe.
For sure you’re from PRODUCTION house right? so wow.
It’s just an end viewer comment, nothing to lose.
TROLL LOL LOL.

Reply

aramisz October 24, 2012 at 11:27 PM

wakakak guwa minat laa kt mr.engineer nih… well…people tend to spoke over the top using the keyboard…^_^ hahaha

Reply

aramisz October 24, 2012 at 11:31 PM

lex laa weh…. awat emo beno nih… drama je pon…x bawak ke mane pon…

Reply

juita nur October 18, 2012 at 11:16 PM

Purpose scene makan antara Johan & Azie mungkin utk tunjuk mcmana relationship antara Johan & Azie bermula… not entirely a wasted scene kot…

Reply

vespa_kunci October 19, 2012 at 2:11 PM

i like,,yup,,scene tu nk tunjukkn yg dah bermulenye hbungan makin rapat dorang,,tp dorang xsedar,,,same lah mcm org2,yg komplen tu,,patut cut pe la sume,,okeii,,kalau dah cut pe sume,,better korang bace je sinopsis ..tu memng btul2 cut,,bape minit je,,xde smpai episod,,xde smpai hari2,,huh,,

Reply

zu November 7, 2012 at 12:52 PM

hai, sy baru nak follow cita ni … hehehe

Reply

zu November 7, 2012 at 1:05 PM

salam mr engineer … :)

Reply

Mrs adam October 17, 2012 at 8:10 PM

setuju ngan Mr. engineer, tu yang jadi sampai 80 eps. Scene johan ngan azie kluar makan dlm ep 30 tak der pun tak effect jalan cerita kan? Sorotan eps 31 nampak ain masih ego tp agak kurang. cant wait until 10 pm

Reply

Wan.mf October 17, 2012 at 10:42 PM

Salam…

Mr Engineer, bgs utk kita komen, tp kdg2 jln cerita tu walaupun bg kita xde pape, sbb kita penonton just mahukan jwpn pd klimaks sesebuah kisah tu, tp sedikit sebanyak Azie dan Johan menambah seri dlm drama ni… Johan, true lover ke? huhuhu..

n plg pelik, sy xpernah follow cerita2 ni, drama2 ni, skrang, tergila kerana Adam dan Hawa… cuma part yg kat Mekah, kekadang Ain Hawani terpakai mekap time solat… hehehee

Reply

minat johan October 17, 2012 at 8:12 PM

ni ok lagi bro….baru 80 episod..kalau sinetron beratus episod…blum lg telenovela….miss kt citer maria mercedez n la urpasola

Reply

Mr. Engineer October 17, 2012 at 8:13 PM

suke la tu smpi 80 episode cik minat Johan, suka kt Johan rupanya… jambu tuh haha

Reply

minat johan October 17, 2012 at 10:58 PM

cute sgt dia tu…senyum jer…naper la ain reject dia..

Reply

hyg October 18, 2012 at 7:03 AM

tak la suka sangat johan tu,tp serious rambut dia cantik sangat, nampak lembut je…kalah la rambut si ain hawani tu. Ain tu klu pakai tudung macam kat mekah tu nampak sweet, tp bila pakai shawl nampak rambut tu nampak tua sikit…..

Reply

vespa_kunci October 19, 2012 at 2:20 PM

kalo xnak join tengok,,dduk diam2,,episod 80,,kire ok dari cerite endon,,whts the problem 80 episode???tulah name nye orang x penyabau,,,asal tengok cerite je terus nk tahu ending,,jst nk tahu adam n hawe,,janji episode 80 tu dah tetap 80,,,u nk bising2 ape lagi,,,

Reply

Pn Hawa October 17, 2012 at 8:32 PM

alololo..swettt nye adam..mr. engineer..sy suka dialog Am yang kelakar mcm tak kelakar tu..hehe

Reply

mak adam October 17, 2012 at 8:53 PM

kalo scene2 tak penting tu tak ditambah, penat la watak utama nak berlakon. Jadi untuk beri kerehatan,… so terpaksa la watak2 sampingan tu panjang2 kan citer.. kalo tak 10 episod pun dah boleh habis citer ni.. he.. (sebenarnya akak pun nyampah scene2 flashback etc etc ni – buang karan je)

Reply

Mr. Engineer October 17, 2012 at 9:08 PM

Wasted scene dalam drama melayu mmg dah selalu dah, kalau tgk cerita2 mat salleh very str8 forward je .. gemuk dan padat … solid mcm neelofa.
tp it’s a good strategy nak perbykkan episode, marketing business too.

Reply

miss teacher October 17, 2012 at 10:55 PM

mr. engineer ni engineer pe eh? pandai giler ngomen, kalah2 penkritik professional

Reply

ain wangi October 17, 2012 at 11:14 PM

Mr Engineer ni dalam hati ada tmn betul la….. banyak beno komen nya

Reply

Mr. Engineer October 17, 2012 at 11:19 PM

hehe, komen je pandai. .. suruh jadi produksi filem tak pandai.

Reply

ain wangi October 18, 2012 at 12:12 AM

Mr Engineer kadang2 apa yang kita nak sebenarnya ada depan mata tp kita slalu x perasan….. cuba lihat sekeliling intai2 dan lihat betul banyak bunga tinggal pilih je… cam am banyak bunga keliling dia tp ain yg lebih terserlah sb sikapnya yang sederhana dan lembut

Harap tirulah cara am ..apa pon doa yg terbaik wat awak….

Reply

Muhaimin October 18, 2012 at 1:37 PM

sedar pun diri tu..

Reply

kasih ixora October 17, 2012 at 8:58 PM

Kekdg cam jemu gak dgn ego ain tu…

Reply

mira October 18, 2012 at 8:51 AM

betul3x….setuju….

Reply

Kakak tiri adam October 17, 2012 at 9:09 PM

Cite ni panjang sbb tokeh astro ni bijak nak cari untung. Lagi lama lagi byk untung tu. mustika + beyond dah rm30 x berpuluh ribu subscriber x 5 bln, wooo, untung besar! Apa2 pun, demi Adam, akak rela dik, aww!

Reply

iza.izat October 17, 2012 at 9:46 PM

Hi alls, ari tu I gi tengok citer ‘Ngorat’..kelakar jugak AA dlm moV tu. Yg bestnya OST filem Ngorat – ‘selama ini’ dinyanyikn oleh AA. Suare dia okay… gud try!. Thanks again ezany.

Reply

mariaworld October 17, 2012 at 10:32 PM

aku dh menyirap dah tengok citer nii…poyo pompuan nii jual mahal sgt…nmpk mcm suka tp….perasan cntik sgt ker….

Reply

qaseh jannah October 17, 2012 at 10:36 PM

watak tambahan tu penting gak untuk menambah citer supaya lebih pelbagai..x der lah tgk orang yg sm kan? mcm kite yg dok ramai2 kat dunia ni..mcm2 ragam dan pelbagai karenah..

Reply

Eda October 17, 2012 at 10:46 PM

leh tahan yer komen mr engineer?

Reply

Mr. Engineer October 17, 2012 at 11:16 PM

hehehe kenapa ye? biasa2 je

Reply

hawa sheila October 17, 2012 at 10:51 PM

Terbuai seketika apabila tgk cite ni ….sukeeeee

Reply

Tejawafa October 17, 2012 at 11:01 PM

Drama adaptasi novel kan.. so kenalah ikut byk jln citer mcm dlm novel…klu ubah byk sgt macm citer Bicara Hati lagi sakit hati tgoknya….BicaraHati is the worst adaptation drama yg pernah ditonton

Reply

Moumo October 18, 2012 at 12:10 PM

setuju sgt2..
Trok gle jd novel bicara hati.
Sy baca novel tu 5kali,5 kali nnges
mmg best sgt.
Ble buat drama jd hmpeh gle.

Reply

.. October 17, 2012 at 11:01 PM

nyampah lak komen mr engineer ni byk sgt, u tkar nma lain plak lah

Reply

Mr. Engineer October 17, 2012 at 11:17 PM

bagi cadangan, nama apa nak tukar

Reply

minat johan October 17, 2012 at 11:21 PM

Mr Johan kerrrr

Reply

Mr. Engineer October 17, 2012 at 11:24 PM

oh tidak sama sekali kalo Johan, watak antagonis tu.
hehe

Reply

Tejawafa October 17, 2012 at 11:01 PM

Drama adaptasi novel kan.. so kenalah ikut byk jln citer mcm dlm novel…klu ubah byk sgt macm citer Bicara Hati lagi sakit hati tgoknya….BicaraHati is the worst adaptation drama yg pernah ditonton

Reply

Tejawafa October 17, 2012 at 11:01 PM

Drama adaptasi novel kan.. so kenalah ikut byk jln citer mcm dlm novel…klu ubah byk sgt macm citer Bicara Hati lagi sakit hati tgoknya….BicaraHati is the worst adaptation drama yg pernah ditonton

Reply

honey October 17, 2012 at 11:10 PM

mna episod 31. hmm. nk tk nieh. esk nk sek. nak tgk skarang..

Reply

Wan.mf October 17, 2012 at 11:14 PM

A’a… mane episod 31 admin? sy dgn penuh sabar menunggu… :)

Reply

lian October 17, 2012 at 11:18 PM

cepatla ….. tak sabar nak tgk next episod nihhhhhhh ……
cepatla cepatla ..plisss

Reply

minat johan October 17, 2012 at 11:19 PM

thxs ezany-kun sudi upload…

Reply

London Eastham October 17, 2012 at 11:23 PM

assalamualikum,
saya minat novel dan drama ni. cuma dlm drama ni terlalu banyak flashback.

Reply

London Eastham October 17, 2012 at 11:30 PM

kwn2 di Malaysia tolong cepat upload, xsabar nak tengok episode 31 nie.

Reply

hawa sheila October 17, 2012 at 11:24 PM

Letak je nama sebenar …..hihihi

Reply

hawa sheila October 17, 2012 at 11:27 PM

Mr engineer … bila you ltk nama sebenar mesti lg ramai yg suka kot

Reply

qaseh jannah October 17, 2012 at 11:28 PM

biasanye kul bape diupload citer ni?kite biasa tgk pg esoknye..

Reply

mamahana October 17, 2012 at 11:28 PM

Sabar menunggu sampai episod 80!!!!!!!

Reply

mamahana October 17, 2012 at 11:31 PM

It’s the time!!!!!!! Sabo aje le !

Reply

Qellah Wagee October 17, 2012 at 11:37 PM

Bila lah Ain nak lower down her ego?

Reply

red October 17, 2012 at 11:39 PM

X sabar nk tgk epi 31

Reply

Suker 'Ain October 17, 2012 at 11:44 PM

a’a… bila biasa upload citer dia ye? slalunye i tgk @ 1am.. tak tahan mata today nie..esk dah nk keje.. nnti panda eyes pulok.. hehe.. thanx Ezany, ur the best! =*

Reply

Cik Misi October 17, 2012 at 11:45 PM

Xsabarnye nak tgk episod 31 ni….hihihihi

Reply

Wan.mf October 17, 2012 at 11:45 PM

Pada perempuan2, jgn ego2 sgt.. berpada2…. sgt saat pada kaum lelaki, merendahkan ego, kerana sygkan seseorang, sabar dgn pelbagai karenah yg menguji naluri lelaki………. di saat ego vs kasih syg, jiwa lelaki sakit! huhuh

Reply

rosnah ibrahim October 17, 2012 at 11:46 PM

padan muka ain…adam mukriz dah mula menyampah kat dia dlm episod 31…eheheh….gelak…lu hingat lu badget bagus ah…adam pi cari dee…oh no not dee lah…pompuan lain lah…adam pun dah letih tengok muka dia tu…..x kuasa lagi…ada ku kesah…

Reply

Mr Pilot October 18, 2012 at 12:01 AM

Terbaiksss…

Reply

doctor October 18, 2012 at 12:16 AM

Tqvm ezany ^^

Reply

mak adam October 18, 2012 at 12:26 AM

sdg nonton ep 31

Reply

ManCho October 18, 2012 at 12:36 AM

kalau ikutkan realiti drama ni 50 episod dah habis dah.. lagi pun mana ada lelaki yg sanggup tunggu mcm ni punya lama.. kalau aku sekali org dah x suka 14 kali lagi aku x hingin… :)

Reply

she October 18, 2012 at 12:38 AM

bosan plak rase dgn si ain ni….mcm die bagus sgt..

Reply

sabar October 18, 2012 at 12:39 AM

Sekeras keras kerak nasi…akhirnya lembut juga..anyway..time untuk Am ajar Ain pulak..lagi cemas!!! tak sabaq la pulak…esok nak langgan Mustika..anyway AM..be my best!!!..Thanks Ezany..akak sanggup tunggu ..walaupun mata setiap hari steam..p kerja

Reply

Piston Pecah October 18, 2012 at 12:41 AM

garang betul ain hawani tu…

aku pon last2 minit layan cita nih….

Reply

Gegurl October 18, 2012 at 12:43 AM

Selesai sudah episod 30., barula lena tido :

Reply

kakyam October 18, 2012 at 12:44 AM

wah, dh ada mr pilot! leh la lwn komen ngan mr engineer kan…

Reply

zulfa October 18, 2012 at 12:44 AM

naik jadi mcm am….omg…memang penyabrlh……
untung ain,tp ain x merasai pengorbanan am tuuu…..sedih

Reply

maria October 18, 2012 at 12:48 AM

sedih nya..nape ain xcuba buka ht dia tuk terima am…
Lg pun dh lama am tunggu ain

Reply

R.milah October 18, 2012 at 12:50 AM

Sebenar Nya Jln cite ni bosan, kalau tak Ada sokongan kekuatan pelakon2 Nya, citer Nya hamba

Reply

kakyam October 18, 2012 at 12:51 AM

mmg kelakar la certain2 dialog am tu kan mr engineer…bukan apa, slang singaporean dia tu pekat sgt…tp best sbb dia pndai buat lawak, ain jek yg xde sense of humour! ego je ter’over’2 ek…

am kene buat jual mahal sikit, bio ain nnti terhegeh2 balik…br pdn muka dia!!

Reply

maria October 18, 2012 at 12:52 AM

hanya org yg ad kesabaran yg tinggi je boleh jd mcm am sangup tungu lama

Reply

pn hawanie October 18, 2012 at 12:57 AM

ish..ego juga ain hawani ni…tapi tak sabar nak tunggu next episode..

Reply

love arm & ain October 18, 2012 at 12:59 AM

dpt gak tgk ep31 mlm nie..bru rase ngantuk…tp lme dh xnapak cik ted

Reply

R&J October 18, 2012 at 1:01 AM

Sorry, nak komen, mana Ada lelaki zaman sekarang yg setia macam Adam Mukhriz tu, terutama dengan perempuan yg ego Nya terlalu tinggi macam Ain tu.

Reply

Adam & Eve October 18, 2012 at 1:01 AM

terbaik! lakonan Aaron dan Nadiya sempoi habis! cara berbual pun mcm bukan dari skrip tapi sendiri punya. scene yg nak berpisah di airport waktu Ain peluk mama dan Erin, Am hulur tangan mintak peluk jugak itu pasti dtg dari Aaron sendiri sebab Nadiya dan yg lain mcm hairan tgk Aaron dan Nadiya pun mcm lupa sekejap apa nak buat..haha. fantastic acting from all. besok punya lagi best. sesabar sabar lelaki pasti atas batas nya. betul Am, lantak dia lah bnyk lagi perempuan kat luar tu. nak kena gertak sikit baru dia panik.

Reply

dee October 18, 2012 at 1:04 AM

ego gile si ain ni.. haih.. lelaki macho macam am pun nak ngada2.. elok kna dump jek ain ni.. huhu

Reply

nini October 18, 2012 at 1:16 AM

thanx ezany:) :) serius kesian kat am..keras ati sgt si ain ni.biaq pi la am.carik je yg lain.ramai lg yg lmbut hati(tibe2 teremo n anggap mcm realiti plak)..haha..

Reply

feeza October 18, 2012 at 1:24 AM

cian azie kna mrah ngan ain huhuhu

Reply

cotton candy October 18, 2012 at 1:25 AM

Hey,Mr Ezany.!!
Tq for the upload:)
Really apperciate it.!

Reply

anumsuraya October 18, 2012 at 1:57 AM

kalo dulu sakit ati jer dgn ain… tapi sekarang da semakin menyampah dan benci GILERRRRRR sbb ego ngan belagak dia makin mengGILERRRRR2…..tp bila dgr am cakap da penat/bosan nak layan karenah dia ….dan ramai lagi perempuan kat luar tu… waaaa!!!! sgt2 suka GILERRRRR.. anyway x sabar GILERRRRRRR nak tgk ep seterusnye :)

Reply

Salmi Zack October 18, 2012 at 2:01 AM

terimakasih…… upload

Reply

Jaja Azizan October 18, 2012 at 2:23 AM

Really ain?? Have u had enough of ur egos? Mulut ckp benci, tp dlm hati ada taman! Ekekek…

Reply

Jey October 18, 2012 at 2:43 AM

btul ap yg am pikir.. x pyah nk mengemis cinta org lah..da jd bodo cte nih..da x nk tu mmg ak x lyn la pmpn tu dah..x suke dah..its ok.

Reply

Mrs engineer October 18, 2012 at 3:42 AM

Jadi geram dgn ain, she is juat too much,isn’t she? And johan over gile!

Reply

aMaIN October 18, 2012 at 4:03 AM

johan tu poyo giler hehe sbb tu fizz fairuz reject watak tu

Reply

Mr H October 18, 2012 at 5:44 AM

Fizz fairuz reject watak tu sbb dia dah pernah pegang watak yg sama mcm tu dlm citer Nur kasih. watak seorang pencinta setia tapi sekadar org kedua yg akhirnya xdpt apa2. huhu :p bosan dah dia watak jenis tu xberkembang, dari awal smpi habis mcm tu je. lain la watak hero. mula2 jahat or playboy or nakal. in the end berubah jadi lelaki idaman malaya huhu smpi penontot tergila2 :p

Reply

minat johan October 18, 2012 at 1:49 PM

la ye jer…baru tau,..tp dazrin bwk la ok..fizz dh matured sgt..i like johan…sweet sgt….

Reply

astaff nurse October 18, 2012 at 3:44 AM

Boringla ….ain tu ego sgt….mngada2…jd naik mnyampah tengok dia

Reply

aMaIN October 18, 2012 at 3:59 AM

Ain ni btl berlagak x sedar diri..is3 durhaka n tak soul langsung..klu aku jd am dah bawak gi court..suh kembali taat..or try azie tu n jd player dpn mata ain..baru dia ada akal..

Reply

aMaIN October 18, 2012 at 4:10 AM

mcm mana la am blh tahan dgn perangai ain till 8 years!!!aku tgk 31 episode x 20 minutes pun dah fed up dgn ain n dah fed up dgn drama ni pun ada..

Reply

hana October 18, 2012 at 4:37 AM

he,he, semua dah emosi dengan Ain, menjadi la watak Ain tu, sampai orang menyampah… drama je, mana ada ada perempuan keras hati macam tu, tambah lah dapat husband hensem, kaya kelakar.. bodo la nak lepaskan…sabar2 tunggu next episod, baca novelnya nak hilangkan cemas.

Reply

adik October 18, 2012 at 7:16 AM

agree with you…..handsome, kaya, kelakar, apa lg yg nak…kaya, tak berapa hensem dan boroi pun org berebut…he..he..

Reply

aMaIN October 18, 2012 at 5:51 PM

tambah lg 1….beriman

Reply

rusnita October 18, 2012 at 5:10 AM

Br lps tgk episod 31. Ha, tulah ain x nk rendahkan skit ego dia, am dah start nyampah lak. Hm, dalam novel lps gaduh kat airport, dapat jgk am paksa ain kluar dgn dia – siap bwk pg gulati’s and ofis lagi. X thlah dlm drama ni camne storynya.

Reply

ain hawauni October 18, 2012 at 5:33 AM

berdasarkn komen you all maknanya nadiya nisaa telah bwk watak yg terbaik dlm cite ni..ye lah sampaikn orang meluat. tak pe relaks… mmg am fed up tp dia kan cool men. Dlm hati dia mmg ada ain je… kita tunggu aje episod ain nye kereta breakdown, dia nangis dpn am bila johan dan azie bercinta diam2 dan episod ain jatuh hati bila am jd imam masa kenduri nanti… sweetnya am pakai baju melayu pink…. hehehehe. apapun, thanks to u you ezany… berkat sharing :)

Reply

Mr H October 18, 2012 at 6:25 AM

hehe semua org terbawak bila tgk drama ni n salahkan watak2. tapi mmg itula kehendak penulis n pengarah. nak penonton beremosi. kita mudah kata ain tu bodoh n egois bagai sebab kita sbgai penonton ditunjukkan semua keadaan watak2 lain. dlm dunia realiti, mmg ade org macam ain, dia adalah diri dia, dia xtahu adam tunggu dia, xtahu adam cintakan dia, xtahu adam dh berubah, xtahu yg family adam tu jenis org kaya yg baik etc. yg dia tahu hanya apa yg dia alami dan experience. tapi kita sebgai penonton yg jadi geram sendiri sbb kita tahu ape yg terjadi pd watak adam. cuba pengarah xtunjukkan scene adam menunggu ain selama 8 tahun tu. kita sbg penonton pun xberapa kisah sbb kita xkesian pun kat watak adam sbb kita pun xtahu huhu. bagi yg masih xpercaya ade org mcm adam & hawa kat luar sana. percayalah mmg ada. sbb watak2 dalam novel adalah hasil dapatan penulis dari pemerhatian dia tentang sikap manusia. kita pernah dgr dlm paper ade suami yg sanggup jaga isteri dia yg dah jadi giler or kena cancer bertahun2 hingga akhir hayat. sekeliling kita pun ramai wanita yg 30-40′an masih single sbb pentingkan karier dan cita2. watak ain tu kalo bukan sbb kena tangkap khalwat masa dia umur 20 tahun. confirm dah akan jadi andartu jugak judging dari komen2 kat atas yg geram sgt kat watak dia n yg lelaki pulak ramai kata nak tinggal je n xminat pompuan mcm dia.hehe. so mmg ada watak adam & hawa dlm dunia realiti. kalo watak tu bukan watak manusia, dah tu xkan alien pulakkan? :p banyak pengajaran dlm drama A&H ni yg cuba penulis dia sampaikan disamping kita melayan perasaan berangan jadi watak or impikan pasangan berwatak sedemikian. ramai yg komen harap suami/bakal suami mcm adam. boleh je dapat, kalo lelaki tu tgk citer ni n insaf dan berubah. tapi sanggup ke terima? sbb watak adam tu kalo nak bawak jadi org sebenar maksudnya sebelum jadi baik (bertaubat) dia asalnya seorang playboy, pernah berzina dgn dee or ramai perempuan lain. realitinya, sanggup ke terima lelaki mcm tu even dia dah berubah? kita xtahu sejauh mana dia berubah, sbb kita xditunjukkan keadaan dia berubah mcm tgk drama. kita just tahu dari mulut dia n org lain. itulah apa yg watak ain rasakan. sbb tu dia masih berkira2 dan teragak2 nak terima adam walaupun sebenarnya dia suka kat adam.

Reply

english teacher October 18, 2012 at 6:32 AM

ain hawauni, xpayah la bagi cerita selanjutnya, spoils the curiosity

Reply

adeq October 18, 2012 at 6:35 AM

ain…ain knp la bodoh sgt kn….skjp mcm suka,skjp x suka plak….eishhh…

Reply

chelsy October 18, 2012 at 7:06 AM

hahhahaha…dah menyampah dah dgn gelagat Ain nih… sible drama, kalau kat luar mmg sah xkan Adam Mukhriz nak buang masa sampai 8tahun…..seriously saya dah xtggu dah drama nih dah meluat dgn gelagat Ain yg balik2 dgn ungkapan yg maksudnya sama aje….bagi yg masih setia dgn AH saya salute u all yg masih boleh mengikutinya lol..

Reply

sara October 18, 2012 at 11:42 AM

setuju. Cinta manusia ada hadnya. Xperlulah buang masa menanti org yg xperlukan kita. Hidp ini singkat. Penuhi dgn membahagiakan & dibahagiakan. Honestly, xblh layan lagi drama ini. Menghayalkan & memesongkan.

Reply

Am Jr. October 18, 2012 at 7:40 AM

Haha..semua dh emo..dh nama pon creta…alangkah best kalau creta nih heret sampai 8 tahun…bru btol punya menunggu kesudahan creta neh..anyway I terminat plak kat lakonan si Nadiya nih..natural bersahaja…I pun mcm Adam Mukhriz gak..tp sorila kalau nk tgu smpai 8 tahun…bunga bukan sekuntum..

Reply

mira October 18, 2012 at 8:54 AM

mcm tak logik je…8 tahun? wahhhh….hebatnya cinta….

Reply

vespa_kunci October 19, 2012 at 2:34 PM

nadiya berjaya bawa watak hawa,,,n memang sesuai watak tu dgn die,,
org yg bersabar,,akan dpt kenikmatan yg tak terhingga,,8tahun tunggu n akhirnya dapat,,memang xsie2,,sedangkn kite yg tengok pun boleh merase kebahgiaan tu,,ni kan yg dapat,,

Reply

Eija October 18, 2012 at 7:43 AM

Nape la ngan ain ni… Bebal ke apa? Pundek…. memanjang2kan cerita je…. Ego tak bertempat. Mcm hilang sabar je tgk cite ni…… Nak tunggu smpi 80 episod, perkh, aku yg jd gile…. Make it simpler la, nak sgt ikut novel…i feel i need to skip few episodes…. Am pun satu, p cari pempuan lainla, biar jatuh berdebuk2 ego ain tu….. huhuuuuuuuuuuuuuuuuu…..

Reply

ida October 18, 2012 at 7:46 AM

Epi 31 tak dapat tengok malam tadi hujannn..huhuhu

Reply

Mrs adam October 18, 2012 at 8:17 AM

salam. Kenapa semua marah ain hawani. Marahlah penulis skrip yang mengolah novel tu. Satu babak dlm novel boleh jadi beberpa episode drama. Ada berapa babak dlm novel tu? So paham2 jelah, lebih banyak episod lebih banyak duit masuk..Pls take note. Jangan marah Ain Hawani shes
nothing but scriptxxxx

Reply

Muhaimin October 18, 2012 at 1:34 PM

betul tuuu..diorang ni zero knowlegde..narrow minded

Reply

man October 18, 2012 at 9:02 AM

orang pompuan memang macam tu ……..
tak sedar untung….
hi…hi…hi…. jangan marah……..ha

Reply

mrs z October 18, 2012 at 9:16 AM

mula mula saja jer nak intai tgk cerita ni best ke tak sama tak ngan cerita melayu yg lain…akhirnya duk melekat terus nak tahu sambungan apa yg jadi

Reply

Azie October 18, 2012 at 9:48 AM

saya setuju dgn. komen Mr. H tu, bukan apa bila kita menonton sesuatu drama atau apa2 program tu mesti ada mesej yg boleh kita pelajari, x adalah masa kita terbuang begitu saja…manusia ni kena lah byk. bersabar. Allah akan beri byk. kebaikan pd. org. yg. bersabar atas segala ujian..teringin nak jadi ibu mertua yg baik mcm mama Am, & mak Ain….ada usaha yg. bersungguh2 demi mencapai kebahagiaan anak2….coooooool aje.

Reply

fatty October 18, 2012 at 10:20 AM

klu.mek jadi adam dah lama cerai talak 3 ,sabar bebeno. ada ke leleki sekarang nak tunggu selama 8tahun

Reply

manjaa October 18, 2012 at 10:50 AM

cite ni lg feel good klo heroin dia lg meletup cun n mesti brbakat laa..sbb aku tengok feel aaron tkleh pg jauh laa dgn minah ni.yelah,sakan aaron mujuk tp minah ni bajet cun sombong…klo heroin tu cun,kita penonton ni lg trbuai2 dgn jiwang cite ni…kata drama jek…biarlaa buat mcm bidadari…ye dok

Reply

lianashamsuddin October 18, 2012 at 11:55 AM

bacalah novel

Reply

Peminat A&H October 18, 2012 at 11:57 AM

Tolong la ain jangan ego sangat. Bosan dah tgk keegoan die. Episod berape ain n adam akan berbaik?

Reply

pu3 October 18, 2012 at 12:20 PM

Tetibe hangin plak ngan ain ni..ha skang am dh tak kose nk lyn lg..sape nk jawab??jgn hegeh2 plak kt org tu..tinggi betol ego mina sorang ni..kalau bg kt kite, kite dh ilang ego tgk muke ensem adam..ekekekekeke…

Reply

mommy_iffa October 18, 2012 at 1:11 PM

dah naik menyampah aku tgk si ain ni… keras ati x bertmpt, padan muka lps ni am dh mls lyn dia.. confirm lps ni dia lak terhegeh2 kat am.. johan pon sama.. meluat aku! buweekk!!

Reply

cik yani October 18, 2012 at 1:12 PM

klu org perak kata Ain ni jenis ketegaq..!..adui la…bila Am dh mula buat x tau je kt dia, msa tu baru dia tau..

Reply

Ohrojak October 18, 2012 at 1:28 PM

Ain and Johan sama2 over, menyampah pulak aku tgk..napa sampai mcm tu sekali nak benci adam, tak logik laa..

Reply

Muhaimin October 18, 2012 at 1:33 PM

this is a good cinematography plot story..whoever dont like it dont watch it..tak sangka ada orang yang begitu naif dan kosong tak hargai karya kita..kalau kita tak hargai, siapa nak hargai..cerita lain korang tgk pula..rempit lah apa lah..cerita real life situation mcm ni korang tak hargai..hormati penulis nya yang menulis buku ini..tahu komen sahaja..tapi kat rumah bukan ada PRODUCTION ke apa..tahu ke apa tu cinematography? kalau tak tahu jangan nak komen sangat lah

Reply

Rosyam Nor October 18, 2012 at 7:09 PM

Perghhhh!! mesti otai ni dalam industri perfileman dan produksi.
salut lu bro.

Reply

sue October 18, 2012 at 1:43 PM

jam 1.oo je sanggup tak makan..dok depan PC nak tngok AH punya pasal….

Reply

Norani October 18, 2012 at 1:56 PM

penonton sekelian naper marah sangat kat ain dia ikut skrip jer. Orng2 yg angin ngan ain adalah orang yg tk faham pasal penulisan, penerbitan dan lakonan. Inilah jawapan paling sesuai untuk anda semua. Yang baik jdkan tauladan. Logik ke tak logik am jadi macam tu pun lakonan. Allah sahaja yang sempurna. Buat apa nak sakit hati, meluat menyampah tapi tonton juga sampai eps ntah berapa nanti…..

Reply

aezar October 18, 2012 at 2:12 PM

Master director suruh daaa.. sabarlah nanti oklah si hawa tu..

Reply

Ohrojak October 18, 2012 at 2:32 PM

Klau jadi menyampah tgk watak Ain tu maknanya lakonan dia berjaya,..adoi ramai pulak yg sensitif lebih..haha.

Reply

Nora saleh October 18, 2012 at 3:08 PM

Tank u so….. much Ezany. Paling cepat di upload kol 12.30pg so i slalu tunggu x camni tuk nonton drama ni….so sesiapa yg slalu tido lambat x yah tunggu esok pagi baru nonton k….

Reply

asampedas October 18, 2012 at 3:26 PM

Poyolah korang ni….nilah sikap sstgh org melayu yg bila tengok drama je terus emooooo….smpai mgutuk mgata bagai…ishh…ishh…buruk prangai….

Reply

aezar October 18, 2012 at 4:04 PM

Biasalah.. diorg bukan nak mengutuk ke ape.. cuma rasa frust dengan the development of the plots. Tapi sebenarnya they are enjoying the drama. Ini petanda baik. Tapi percayalah, kalau habis drama ni, aku rase apelah aku nak buat tengah malam selain tunggu mister ezany uploadkan drama ni.

Reply

dee nak adam October 18, 2012 at 4:21 PM

mmg la pnjg cter ni smpai 80 episod.. novel dye pown pnjg.. kalau sape yg prnh bace novel mmg akan sabar laa dgn cte ni..kalau yg blm bce novel mmg naik mympah la kat si ain tu.. ape pownn mmg best novel ni..jln cter pown same ngn novel .. kalau nak diorg bbaik teruss..ari ni pown boleh tamat cter..aahaha.. biar la si ain tu nk ego pown..am tetap tggu..

Reply

j.lo October 18, 2012 at 4:48 PM

Wahhh… lepas ni best la tengok am pula yang jual mahal ;)

Reply

adiksha October 18, 2012 at 5:05 PM

Komen mr.H paling panjang!!heheheh..

Nape la xbuat tayangan ari2 cite adam hawa ni..bru best..

Yg pastinye,rase cm panjang sgt citer ni,bosan lak nk tgu lame..huhuhu..

Reply

aMaIN October 18, 2012 at 6:17 PM

komen org kat epi 1 kata NN ni x sesuai jd heroin sbb x cun..bila dah sampai epi 31 semua hangin tgk dia sbb ego..honestly dia mmg pelakon yg bagus..TP I TTP FED UP..SBB DAH TAU ENDING THROUGH NOVEL ..so pd i, pompuan yg cam ain ni mmg x lyk utk lelaki baik cam am in reality life..dia x beriman n x menghargai pemberian allah…so pd yg tgk drama ni amik iktibar k..jgn sombong sbb sombong adalah perangai iblis..sepatutnya blk dari mekah dia ptt insaf n zuhud..citer ni dah mislead people,becareful

Reply

abady October 18, 2012 at 8:19 PM

tak sabar tunggu episod Am sarung cincin di tangan Ain. walaupun Am kata dia dah fedup tapi dia masih tunggu Ain. kadang-kadang manusia ni hati kata lain.mulut kata lain. ala Ain tu hanya nak menguji Am.

Mr Engineer dah jumpa Ain Hawani ke?

Reply

Nurul October 18, 2012 at 8:37 PM

engineer mmg ska straight to the point….my boss engineer civic sngt

Reply

fezza October 18, 2012 at 9:41 PM

la korang sume ni npa nk emo plakk kat ain tu, dah watak dia cmtu nnt diaorg loving2 korang suka plak kan. mmg dlam novel cita dia mcm ni la. sya sbar je je tgk huhuhuhu

Reply

az zahra October 18, 2012 at 11:11 PM

mcm x kena je ain pakai shwal 2, dh lh berjambul. knapa x payah kurkn jambul 2? lg ok, tp klu pkai tudung lagi3x ok

Reply

Mrs engineer October 19, 2012 at 12:46 AM

Azzahra Setuju sgt. Better tudungkan?

Reply

Adda October 19, 2012 at 11:32 AM

Mmg pun, pakai shawl cam tu x cantik dan ain pun nampak cam tua sikit. Kalau pakai tudung cam kat mekah tu nampak sweet kan. Tp mmg sengaja mcm tu kot sbb nak nampak kan perubahan, sbb ada satu scene masa dia pregnant (dlm you tube ada) dia pakai tudung lengkap.

Reply

Erisya Riftha@Puteri Imaneisya October 19, 2012 at 8:38 AM

Drama ni berjaya membuat emosi lebih dekat dengan watak-watak lebih dari sekadar membaca. Tahniah kepada seluruh team production dan penulis skrip dan tak ketinggalan untuk Kak Aisya Sofea. Bila penonton memberi perbagai komen bermakna semua yang dihidangkan mendapat perhatian. Scene meleret, tak patut ada hatta sikap Ain Hawani pun di hayati hingga mencetuskan berbagai rasa. Sebenarnya itulah kejayaan bagi sesebuah karya. Good job buat semua yang terlibat di dalam drama ini dan juga penonton semua.

Reply

lian October 19, 2012 at 8:11 PM

hey .. gramm nye tgk si ain.. terima jela am tu . susah sgt ke . apedaaa

Reply

Amy October 22, 2012 at 5:12 PM

Tk sabar nk tunggu episod mlm ni. Dh kemarok dgn Adam & hawa ni. Sampai kan dh ramai yg marah2 dgn Ain ni.Kesian Ain kan? Tk pe itu mennjukkn Ain brjaya mmbawa watak dia. Dgn muka selamba ,muka kesian Am memang kadang2 lawak juga.Bila trkenang diepisod 1 perangai buaya Am tu…biar dia rasa Ain buat dia mcm tu.Ha ha ha tk cuma dlm drama aje…real life tk de lh mcm tu kan.Semua pelakon brjaya mmbawa watak masing2 dgn jayanya. Tahniah pada pelakon2 semua.

Reply

abcdefg October 23, 2012 at 1:28 AM

salam~ tumpang lalu.. saya ni tak pandai sangat la bab PRODUCTION ni sume, tapi dialog am gaduh ngan ain kat epot tu memang bes.. sangat natural, mcm xde skrip pon..

Reply

Taman Bunga October 25, 2012 at 5:49 PM

Layan…….tgk sampai habis dulu…ending mesti romantik

Reply

LELA November 16, 2012 at 11:28 AM

hmm… layaannnnnnnnnnnnnn…. DEMI..!!! CINTA!!!!

Reply

Leave a Comment