Gambar Isteri-Isteri Salih Yaacob

Gambar Adik Beradik Neelofa Yang Cun Melecun

Gambar Taman Tema Legoland Malaysia Di Nusajaya, Johor

Syarat Permohonan Rebate RM200 Telefon Pintar 3G (Smartphone)

Syarat Dan Permohonan Geran RM1,000 Untuk Usahawan Online

Gambar 3 Lamborghini Kemalangan & Terbakar Di Lebuhraya PLUS

Borang BR1M

Video Adam & Hawa Episode 32

by Ezany-Kun in Adam Dan Hawa,Drama Bersiri

Adam & Hawa Episode 31

Eja mula memaksa kakaknya untuk cuba terima dahulu perubahan Adam, lebih-lebih lagi ibu mertuanya yang sangat baik hati. Perkara ini membuatkan Ain merasa serba salah dan akhirnya terpaksa juga Ain menjemput Adam dan mertuanya di KLIA.

Adam semestinya lebih  bijak apabila menggunakan ibunya untuk memujuk Ain dan ini membuatkan isterinya itu makin marah dan geram terhadap tindakan Adam itu.

Johan pula semakin resah apabila Ain tidak menjawab panggilan telefon mahupun membalas SMS yang diberi. Azie menjadi tempat Johan mengadu dan meminta bantuannya untuk memeriksa sendiri apa yang telah terjadi dengan Ain.

Promo Adam & Hawa Episode 33 – 36

Adam & Hawa Episode 33

Related posts:

  1. Video Adam & Hawa Episode 25 | Youtube
  2. Video Adam & Hawa Episode 27 | Youtube
  3. Video Adam & Hawa Episode 6 | Youtube
  4. Video Adam & Hawa Episode 1 | Youtube
  5. Video Adam & Hawa Episode 20 | Youtube

{ 200 comments… read them below or add one }

nurul October 18, 2012 at 12:35 PM

nape xleh tgk episod 32 nie???dari pagi td tunggu…huhuh…

Reply

London Eastham October 19, 2012 at 12:23 AM

samalah.., masih xdapat tengok nie..

Reply

Amy October 19, 2012 at 3:37 PM

sy pn x blh tgok….hurm….npe erk???

Reply

niqira October 19, 2012 at 4:50 PM

tak bleh tgk jugak ni…. nape ekkk

Reply

kasih ixora October 18, 2012 at 1:53 PM

Skrg kat astro citer adam dan hawa ni dah episod ke berapa?mlm ni episod berapa?sori sbb xde astro.ada sesapa noleh bgtau kat saya x?

Reply

mie October 18, 2012 at 10:34 PM

sekang episode 32 tgh on air kat astro:)

Reply

mie October 18, 2012 at 10:36 PM

kaish ixora, u just go through website ezany.com nih, semua episode ada termasuk yg terbaru yg keudara malam nih akan diupload kejap lagi:)

Reply

kasih ixora October 18, 2012 at 11:26 PM

Thnx 4 d info.

Reply

Mira October 18, 2012 at 2:04 PM

salam malam ni eps 32.

Ok pada yang marah ain sebab ego dan keras kepala, ada yg kata ketegaq tu harap puas hati bila am dah mula rasa feed up ngan ain. Tp saya tetap suka watak ain kerana menunjukkan masih ada wanita dlm dunia ni yang tegas dan tidak mudah tunduk pada laki-laki.
90% drama melayu biasanya wanita aje yg kalah, dipermainkan, ditipu diseksa dan macam2 lagi. Kesian lah kat wanita. Tolong lihat pada semua aspek. Ok maaf gangguan emosi plak baca komen tentang ain.

Reply

huh?? October 18, 2012 at 8:55 PM

awak ni msti jnis ego kan?,,,xpayah nak tegas sangatla dgn namenye suami,nk merajuk kjab2 xpela,,,,xde mknenye nk tegas ego xtentu psal dgn suami…kate lecturer,hukum agama pon xtw,,,not good to follow,,,coiii sangat,,,,isteri ttp isteri r,,,blah

Reply

mie October 18, 2012 at 10:40 PM

setuju 105%… agak2le kalau nak marah dan merajuk pun sampai dah berdoa ke tanah suci dah Allah dah tunjukkan macam2 pun masih nak mengada2..boley blah le kalau in realiti kat luar, xdenya kuasa siAdam tuh nak tggu sampai 8 tahun… ni cerita bolelah…

Reply

jey October 19, 2012 at 1:52 AM

hahaah tau x pe..mira ni jgn nk ikut sgt mcm tu ye.. bnde am da brubah..bkn nye setan lagi..so x yah gatai bu la nk mgada2..:P

Reply

Lady October 19, 2012 at 1:40 PM

Apalahh huh?? ni. Masing2 kan ada pendapat masing2. Rileks sudah..

Reply

Mimizaza October 19, 2012 at 1:46 PM

Nampak emoo je memasng ilek! Ilek!

Reply

bain November 8, 2012 at 11:27 PM

betulllllllllllllll saye setuju… bukan mcm tu nk ajar, kalu suami kita buat salah… ade kaedahnye… musyawarah ke… bincang ke…. x elok wat mcm tu… hurmm kena ingt suami org yg paling kita kena patuh after mak ayah… dlm citer ney pun am tlh berubah…. so… nape ain x terima… saye faham ini hanye cerita… tapi kan… saye BOSANNNNNNNNNNNNNN tgk wataknye… huhuhuhuhuhu sory

Reply

Take 5 October 18, 2012 at 2:15 PM

saya pun setuju ngan Mira. Kesian ain, kalau ya pun ain tu tak berapa cantik pd pandangan you all, jganlah sampai apa yg ain lakonkan dlm drama tu nampak tak elok belaka. Ain sebenarnya menaikan martabat kaum wanita drp menjadi mangsa laki-laki yang tidak bertanggungjawap sebenarnya. Am bukan laki-laki yg baik. kalau ya pun dia suka ain, bukan cara kena tangkap khalwat, sepatutnya am menafikan tuduhan demi menjaga maruah ain. Bila dah settle barulah teruskan niat dia nak ngorat ain. Mesti ain respon giler kalau am buat cam tu.
Skrip lemah.Episod AIN HAWANI MARAH AM AJE DAH SAMPAI 30. Saya bukan nak tunjuk pandai tapi inilah hakikatnya Ain Hawani. I like.xxxxxx

Reply

ain wangi October 18, 2012 at 2:33 PM

yes I setuju TAKE 5 ain marah lama sgt sampai rasa malas nak nengok cite ni

Reply

ibu adam October 23, 2012 at 10:02 AM

setuju3x gak….rajuk Ain tu terlebih la sudah….buang masa tul.setiap manusia wat silap. bagi lah peluang…kita semua tak sempurna…klau kita sukar memaafkan…susah jugak dosa kita diampunkan Allah…kan3x…

Reply

Zarif October 18, 2012 at 2:29 PM

Nak ketawa pun boleh baca komen dn penapat peminat a&h. Kenapa nak stress sangat. Yang penting adalah moral of the story. Apa yang kita dapat dr tonton a&h. Nothing much kecuali nasihat-nasihat yg baik dr mama dan mak. Other than that is perkara yang tk berapa nak logik, laki2 sabar tunggu pompuan sampai 8tahun +, yang pompuan degil sampai tahap cipan. Semua tak logik. Aku rasa ep 31 adalah ep akhir aku tenguk. Penulis skrip saja Mainkan perasaan penonton. Jd aku tak mau dijadikan mainan penulis skrip so aku : say babai bye bye to A & H .
Pada peminat tegar Aron, bukalah telinga am tu konon nak nampak real sebenarnya lupa dialog : Kat Meja makan masa dia suruh mama bg tau ain tentang kenduri, dia cakp tk ada koma, pause tp terus aje. Pi la …

Reply

Adam & Eve October 19, 2012 at 12:52 AM

Zarif, mungkin apa yg awak ckp tu ada betulnya. reality who is willing to wait for 8 long yrs? no man. but dlm realiti juga ada yg menunggu lebih dari 8 tahun. tiada apa yg tiada logik dlm drama ni. saya yakin ada lelaki yg seperti watak Adam di luar sana dan ada juga wanita yg mempunyai sikap seperti Ain yg terlalu ego. dan klau soal episod, mungkin sebab drama ni ditayangkan setengah jam aje so rasa lebih panjang cerita nya actually klau satu jam mungkin tak terasa kemarahan Ain tu lama sangat kot.

Dan klau soal Aaron lupa skrip tu saya tak pasti tapi lakonan Aaron memang selalu sempoi dan bersahaja. Guruan Aaron dlm reality pun begitu juga. Dari mula dia berlakon di Singapura sampai skrg memang sempoi habis. So, give credit lah sikit kat dia. Lagipun ni cuma drama aje bukan pun reality dan bukan pun diorang ni semua kenalan rapat kita so chill ok. relax and enjoy the rest of the episodes……:))

Reply

mami October 31, 2012 at 9:42 PM

cerita ni diolah dari buku cerita adam & hawa. Oklah..tangkap feeling sama mcm baca buku ceritanya juga.. cuma ada lah beberapa babak lari sikit.. mcm hujan di Australia.. kat sana masa shooting agaknya tak hujan-hujan.. ape pun aku suka…. tak mcm cerita ‘kau utk ku’ lakonan Remy Ishak yg diolah dari buku cerita juga,tapi cincai jer.. tak lansung menjiwai watak seperti dlm buku tu…

Reply

anumsuraya October 23, 2012 at 2:20 PM

alaaa.. nama pon cerita…. untuk hiburan semata2. x kesahlaa …. kalo suka tengoklaa sampai episod last .. kalo x suka dah la sampai sini sajer :)

Reply

cikkiwi October 18, 2012 at 3:51 PM

ain. perasan marah pada suami tu semuanya bisikan syaitan..kikiki…:P

chill lah semua. :)

Reply

June October 18, 2012 at 4:02 PM

Zarif…elok jugaklah you berhenti tengok A & H. Kita sepatutnya menyokong industri kita sendiri. Bukan sahaja you menghentam penulis novel ini tapi secara tak langsung you menghentam Datin Zaitun Muhd Jiwa. Kepada peminat2 A & H dan kepada sesiapa yg membaca novel ini…tunggulah episod-episod yang akan datang !!! Enjoy watching Aaaron Aziz…

Reply

aezar October 18, 2012 at 4:18 PM

NOthing is impossible until it is done. Siapa kata takde org macam Adam? Adam ni is just an ordinary character. Bukannya malaikat. Tapi setiap manusia ada turning point nya. People change, yes they do. Soal hati dan perasaan ni suatu benda yang kompleks, tak boleh di terangkan hanya berlandaskan logik. Orang mcm Adam ni, kalau diorg dah jumpa dengan org yg betul2 menyentuh hati dan perasaan diorg, diorg akan berubah. Sekali Allah dah buka pintu hati manusia tu, mcm2 boleh jadi.

Reply

julie October 19, 2012 at 1:37 AM

Setuju ngan komen awak. Bila Allah dh buka pintu hati sseeorg hmbaNya utk
berubah, xde ape yg mustahil. Apepun bole jd. Utk peminat a&h, enjoy

Reply

azfar October 18, 2012 at 4:19 PM

Ain nie sgt egolah… geram plak tgk… tp A&H ttp best!

Reply

Jameela October 18, 2012 at 4:55 PM

ni sorotan jer lah sekarang baru episod 31 hehehehe malam ni episod 32

Reply

Jameela October 18, 2012 at 4:57 PM

zarif, kalau awak tak tengok pun cerita ni tak rugi ape pun kan…tak kisah lah cerita dia macam mana hati kering mcm awak ni tak tahu menilai..okay sekian…

Reply

mamahana October 18, 2012 at 5:15 PM

ALA buat apa la nak berbalah pasal AH ni membazir aje le! Think positive !

Reply

Mr H October 18, 2012 at 5:47 PM

seronok baca pendapat masing2 tentang drama A&H kat site ni. betul2 membuka mata dan minda. setengah dari kita xpernah nak rasa apa yg org lain rasa sbb kita hanya sibuk dan pentingkan perasaan/diri kita sendiri je. tapi kita lupa yg kita ni hidup perlukan org lain. kalo xnak amik tahu pasal org keliling kita, boleh la duk dlm hutan sorang2.hehe nak xnak kita hidup bermasyarakat, kena saling memahami.kuar rumah je dah bertembung dgn pelbagai ragam org. kalo kita xfaham n cuba bersabar dgn perangai org yg pelbagai. mmg boleh jadi gila rasanya.hehe
saya hormati komen org lain yg semakin benci dgn watak ain yg terlalu keras hati n rasa xlogik n xakan ada org mcm ain kat dunia nyata. well itu pendpt masing2. tp xsalah baca pdt org lain jugak sbb ia membuka mata kita pd benda yg kita xtahu or belum terfikir sebelum ni. pd saya apa yg penulis A&H cuba smpikan melalui watak ain hawani sgt bagus. xtahula dgn org lain samada xnmpak atau belum terfikir. tapi apa yg saya faham. dia cuba mengangkat semula martabat wanita melayu zaman moden ni melalui watak ain. kalo tgk zaman sekarang ni, ramai perempuan atau wanita amat mudah layu dan serah segalanya yg ada pd diri dia pada org laki yg kategori kacak/kaya. brp ramai yg kalah pd pujuk rayu lelaki mcm tu? betapa semakin xramai wanita melayu yg hendak mementingkan harga diri dah. n betapa mudahnya kriteria lelaki idaman yg diimpikan utk jadi suami/bf. asal kacak, terus cair n sanggup berlembut hati terima je n serah segala. latar belakg moral n agama lelaki tu dh xpayah amik kira. pastu bila paper kuar citer isteri kena pukul/dera or kehormatan diragut kekasih hidung belang, pandai plak melenting hanya nak salahkan sebelah pihak. knp awal2 mudah menerima lelaki yg mcm tu? sbb takut xkawin? jodoh ditgn kita ke tuhan? kenapa xmcm watak ain hawani yg lebih mementingkan lelaki berakhlak baik dari hanya kacak semata2, dan dia sanggup terus berkeras hati pertahankan prinsip dia. dan kesannya apa? Penulis cuba mengambarkan lelaki yg asalnya rosak mcm adam mukhriz pun boleh terbuka mata bertaubat sanggup berubah dan jadi baik/setia demi nak dptkan perempuan yg macam ain. perumpamaannya mudah, manusia ni kalau sesuatu yg diingini itu bersusah payah dia nak dapatkan, baru dia nak betul2 appreciate dan sayang selamanya. kalo benda tu dia main petik jari je boleh dapat, maka dgn petik jari jugak dia bila2 masa boleh buang/tingalkan/buat xkisah/layan asal boleh je. walaupun pengarahan cerita ni sangat baik smpi penonton terkesan dan menyampah dgn sikap keras hati watak ain tu. tapi jgn plak kita cuba tutup sebelah mata mesej yg cuba disampaikan penulis. sbb pd saya mesej dia sgt2 baik : )

Reply

qaseh jannah October 18, 2012 at 9:27 PM

sokong…setuju sangat2 walaupun penat baca, panjang sangat..hehe

Reply

aMaIN October 18, 2012 at 11:50 PM

mcm ulasan reporter RAP harian metro lak..caya lah mr h

Reply

iR October 19, 2012 at 12:14 AM

mak aih….panjangnye komen…paling pnjg ni…seb baik ezany x buat contest komen paling panjang kat sini =D

Reply

Penjual Aiskerim October 19, 2012 at 2:20 AM

Lu cakap manyak panjang woh!! kalo makan wa punyia aiskerim sula abis 3 batang woh!! Aiiyah!! wa sakit pelut mau berak lulu.. lu lilek lulu.. !! aiiiyah! jalan manyak lobang.. aiiyah.. lompat apek lompat!! aiiyah!! ta bole tahan woh!!!

Reply

JJ October 21, 2012 at 2:53 PM

Setuju sgt3x

Reply

sham.. peminat Am October 21, 2012 at 3:03 PM

Panjangnya komen Mr M.. ada yg saya setuju dan ada yg saya tak setuju.. betul Ain ada prinsip.. nak cari org yg ada pegangan ugama.. itu sudah bagus.. tapi.. kalu Ain tak nak pada Am yg baginya tak layak jadi suaminya.. kenapa tak p pejabat agama.. leraikan ikatan perkahwinan dia.. itu lebih afdal dari dok tunjuk keras ati.. menolak takdir Allah.. cari dosa.. dgn menduakan suaminya.. Ini la persoalan kenapa org marah sgt dgn sikap Ain (walaupun ini cuma drama tapi menyampaikan massage yg betul tentang hukun hakam Allah adalah kewajipan penulis) Ain digambarkan seorang yg kuat agama.. tapi kenapa layan lelaki lain.. walau pun dah tau diri itu isteri org.. Dosa besar.. tak cium bau syurga.. massage ini perlu ditonjolkan dlam drama kita.. sbb risau anak muda yg dangkal pengetahuannya tentang agama.. menganggap just keluar atau bersembang dgn lelaki lain itu bukan dosa… sebenarnya dosa besar.. apa saja yg kita tulis walaupun untuk dunia semata tetap dipertanggung jawabkan apabila kita betemu Allah nanti.. saya membantah sikap Ain yg menderhaka kepada suaminya walaupun suami itu dia tak suka atau tak cinta.. tapi sikap Ain yg tidak memandang ke handsoman Am itu saya sokong..

Reply

hyg October 18, 2012 at 6:01 PM

Ambik kau!! Panjang lebar ulasan Mr. H….he..he..

Reply

aMaIN October 18, 2012 at 6:42 PM

walau pun ain insaf n lembut hatinya dia ttp bkn taste i..sbb lama sgt 8 tahun..so pintu rundingan dah tertutup…GOODBYE LOVE!!!!!!

Reply

rusnita October 18, 2012 at 6:51 PM

ha, panjang lebar komen Mr H. saya setuju dengan pendapat u tu. to me, siapa yang x suka citer ni, x pyh la tgk. komen mcm2 – lupa dialog la, heroin x lawa la, ego tinggi melangit, dah xde lelaki mcm adam dlm dunia ni. hehe… rasanya xde pengarah dengan penerbit yang saja nak melingkupkan drama sendiri. dah tentu2nya depa buat homework terhadap kerja depa. citer ni mungkin berlaku dalam realiti. kt yang tgk ambiklah iktibar seadanya. biar la ain ego sekarang ni, sebab itulah penyedap cerita pun. biar la am terkejar2 sekarang ni, kemanisan cinta akn dirasai kemudian nanti. novel mmg best, tp layan drama lagi best. banyak part yang kita x ambil tahu dalam novel dijelaskan dalam drama. saya sanggup tggu sampai episod 80, walaupun terpaksa bangun kul 4.30 pg setiap hari selasa-jumaat. semata2 nak menghayati drama ni tanpa gangguan. lagipun bangun awal, sempat prepare lesson yang nak ajar kt student and prepare breakfast anak2 sblm ke sek. pilihan pelakon mmg terbaik. sebelum ni x minat pun AA (sy x tgk ombak rindu or nora elena) dgn NN (saya x tgk filem cun), tapi A&H ni mmg saya rs sgt meruntun jiwa lakonan mereka berdua. juga salute pada pelakon2 pembantu.

Reply

aMaIN October 18, 2012 at 7:02 PM

kan baik kalau bgn 4.30 pg wat solat tahjud instead of tgk A&H…

Reply

rusnita October 18, 2012 at 8:21 PM

kang ckp wat solat hajat ke, solat tahajud ke, riak plak tu. insya allah, itu mmg kebiasaan pn stkt ni. hehe…

Reply

sham.. peminat Am October 21, 2012 at 3:22 PM

alhamdulillah Rozita.. kita kena ingat akhirat .. tanpa meninggalkan dunia.. JANGAN asyik dgn dunia jer.. mati tak tau bila.. entah2 tak dan nak tengok Ain kawin dgn Am..

Reply

aMaIN October 18, 2012 at 6:56 PM

org mcm AM ni dlm drama blh la..realitinya aku,tiap hari balik ofis awal 2 jam dari wife aku sbb ofis dia jauh.Bila sampai umah aku lipat kain,iron baju n kemas umah,mop lantai n sapu sampah n buang sampah etc..wife aku balik je umah,dia happy senyum je sbb semua beres..pas tu dia masak..Mungkin AIN ni nak cari suami cam aku..sorry AIN xde dah…1 je dlm M’sia dia ialah aku..pd awek-awek yg syok bagai kat AM tu x yah la nk berangan..DPT SUAMI CAM AKU DAH OK GILER… COMFIRM

Reply

LOL October 18, 2012 at 8:40 PM

Sorry to say aMaIN rutin awak ni mcam terbalik, bukan suami mithali tau, tapi suami kena buli jer. Jangan Puji diri melampau sangat nanti boleh jadi terbalik. Pecahan penyakit hati :- RIAK

Reply

aMaIN October 18, 2012 at 9:30 PM

suka hati aku la umah tangga aku..ada mak kesah..aku wat keja ikhlas bini aku x suruh pun..ko jeles sbb x leh jd cam aku..hehe

Reply

Adam & Eve October 19, 2012 at 1:03 AM

hahahahaha….kelakar pulak baca komen Amain ni. walau apapun, tetap ada lelaki yg nonton dan gemar dgn drama A&H.

Maaf, bagi pendapat saya Amain tak riak pun. saya baca komen nya saya anggap itu cuma satu gurauan aje. cara Amain. tapi apa2 pun, zaman skrg dah bnyk dah suami yg bantu isteri buat kerja rumah. it’s really normal. klau syg isteri, bantu lah isteri. remember, dia adalah seorang ISTERI bukan pembantu rumah yg kena duduk rumah buat kerja rumah, masak , jaga anak2 aje. skrg zaman suami isteri berkongsi dan membantu…:))

Reply

jey October 19, 2012 at 2:02 AM

eeeeee angkut bakul sendri.. x boleh bla la amain ni..
DPT SUAMI CAM AKU DAH OK GILER… COMFIRM
ya Allah.. hahaha..ak bleh wat sume tuh..tp x yah lah nk bangga dri woi..myampah aku.relax sudah..ada je kot org cam ko dlm dunia ni..mustahil kalau ko je mcmtu..bajet nk mam

Reply

ade aku kesah October 19, 2012 at 11:02 AM

bgs la aMain ni kan…menolong isteri.. isteri pun cari duit untuk keluarge jugak.. alhamdulillah…suami akak pun camtu.. ye lah anak 3. akak bgn pagi masak utk anak2 skolah… time dia balik keje time dia la plak kan.. apa2 pun suami isteri mesti tlg menolong. pasal cerita A&H.. mmg terbaik..bagus lakonan ain apatah lagi am..sape2 yg nak stop tgk tu biorkanlah.. ade kite keeesahhh..keegoan ain tu ade terjadi kat reality ni.. mmg ade.. dh ade cnth depan mata.. kesabaran am pun ade reality ni.. ade jugak depan mata..just ambik ikhtibar, muhasabah diri sendri ok.. chilll..

Reply

Penjual Aiskerim October 19, 2012 at 2:40 AM

Aiyah!! lu manyak baik ati sama lu bini woh!! ini macam tatak manyak dalam ini Malaysia ma!! ini macam wa kasi lu Anugerah Aiskerim Top ten berperisa cokelat ada toping kacang goreng secara PERCUMA selama 3 hali 3 malam.. sama becuti di bawah umberlela aiskerim di tengah bandaraya Chow Kit ma..Unler my UMBELELA LELA LELA ELA ELA..HA HA HA!!aiya.. wa pi belak lulu.. aiiyah jalan manyak lobang.. lompat! ayiiah!!lompaat! aiiyah!!cik sin!!hak tuiii!!

Reply

sham.. peminat Am October 21, 2012 at 3:29 PM

bagus aMaIN.. u tahu tanggung jawab seorang suami.. sbb suami yg baik akan sentiasa membantu isterinya.. husband i kata kalu tak nak bantu isteri sediakan org yg membantu dia.. (org gaji) kerana tugas isteri ialah melayan suaminya.. bukan jadi tukang masak dan tukang basuh baju suami.. itu husband i kata..

Reply

mami October 31, 2012 at 10:56 PM

sori leh aMaIN..laki aku pun baik jugak… tolong mop rumah, tolong buang sampah, tolong susun baju… he he he he.. I LOV U ba…

Reply

lemas October 18, 2012 at 7:20 PM

salam semua org2 yang bijak laksana. ruangan ni dah jadi ruang curahan hati la pulak. Saja nak tunjuk pandai ke apa? Tak yah komen beratus patah perkataan, penat nak baca. boleh tak tenguk jer tak payah nak cerita balik. sumer manusia ada otak lu fikir la sendiri kata nabil. so kata saya plak tak yah komen tenguk jer. Ko komen pun itu gak citernya.

Reply

aMaIN October 18, 2012 at 7:28 PM

lemas kalau tak suka baca tak yah komen..kalau x suka tgk drama ni tak yah tgk..suka hati kita la nak komen ke tak lu nak emo pehal..minda kau tertutup cam banggang

Reply

lemas October 18, 2012 at 8:23 PM

manpuslah ko aMAIN sedap hotak ko cakap orang bangang. Orang yang puji diri sendiri biasanya orang yang RIAK = Setan tau tak. Kao jantan mulut puaka. Ko bodoh ke kena bomoh buat sumer kerja rumah. GELAK PECAH PERUT !,0000 XXXX
bini kO RUGI KE UNTUNG DAPT LAKI CAM KO NI HAH?

Reply

aMaIN October 18, 2012 at 9:33 PM

ada mak kesah hahaha ko jeles sbb laki ko x baguskan hehe

Reply

aMaIN October 18, 2012 at 9:34 PM

tpkan ko mmg banggang pun..sbb layan aku hehe

Reply

amain October 18, 2012 at 9:42 PM

DIAM LAH KORANG BERDUA NI

Reply

aMaIN October 18, 2012 at 11:56 PM

ok ok :)

Reply

daisy October 18, 2012 at 7:45 PM

ain memang dah ok masa balik dari umrah….tp dia kembali marah sbb baru dpt tahu am ikat hubungan perkahwinan tanpa pengetahuan dia dengan bagi duit nafkah dan minta semua ahli keluarga komplot tak nak bagitahu dia. lepas ni ain akan ok…cinta dia dan am akan bertaut kembali…..korang lupa ke…bak kata Am masa scene dgn Dee dulu…Ain ni CHALLENGING…..Am kena lash sabar nak dptkan ain….

siapa yg taknak tengok citer ni pi lah tengok citer lain…kecoh lah lu…

Reply

aznah hamid October 18, 2012 at 7:49 PM

you all kalau tak suka tengok ain dengan am…you all boleh continue tengok I ok….hehehe

Reply

mami October 31, 2012 at 10:49 PM

i like….

Reply

Nur October 18, 2012 at 8:01 PM

Assalamualaikum. Ada sesiapa tahu tak, selalunya Ezany ni upload video jam berapa ya? 11 ? 12 ke keesokkan harinya? Btw, tak perlu lah nak bergaduh sebab perkara remeh temeh ni. tengok jela kan senang, kita menumpang je tengok kat sini sebab sedar diri tu takde Mustika. Hehe ^^V

Reply

minat johan October 18, 2012 at 8:09 PM

kalau bangun awl pagi mungkin boleh solat tahajud then tgk Johan,..

Reply

aMaIN October 18, 2012 at 9:39 PM

good girl!!!

Reply

iR October 19, 2012 at 12:17 AM

JOHAN..???

errkkkk…geli…

Reply

aMaIN October 19, 2012 at 12:44 AM

good girl sbb tahjud..bad girl sbb johan…johan punya pasal trus x soul awek ni-setuju dgn iR… johan poyo

Reply

minat johanM October 19, 2012 at 2:51 AM

ehhh..mn u tahu i gurl…ntah2 boboi…hehe…bangun awal hari ni…tp napa episod ni bole half jer eak….

Reply

abady October 18, 2012 at 8:55 PM

mlm ni episod ain dan am pi beli kain kat gullatis

Reply

angah October 18, 2012 at 11:00 PM

takde pun. ain kat rumah jer tak gi mana2

Reply

abady October 18, 2012 at 11:45 PM

minggu dpn kot.dlm fb ada scene am dgn ain kat gullatis

Reply

aMaIN October 19, 2012 at 12:46 AM

ada aku kesah !!!!

Reply

bb October 18, 2012 at 9:41 PM

Wah…syok giler baca komen korang ni….aku yg stress pun lega rasanya…kita ni penat seharian keje kan…so x salah kan ….dgn cara masing2 nak layan drama yg penuh dramatik ni…tengah mlm k…awal pagi k…yg penting happy for the next day…bila bangun dan bersiap g kerja…..x gituuuu….senyum sampai telinga lagi…nonn…

Reply

ati October 18, 2012 at 10:06 PM

Seronok bila baca komen-komen yg membina cayalah……

Reply

syazwan October 18, 2012 at 10:07 PM

arap2 admin upload episode 32 malam ni jgk..huhuhu

Reply

Miss N October 18, 2012 at 10:29 PM

pukul berapa admin upload ye? esok ke?

Reply

cikgu nur October 18, 2012 at 10:34 PM

malam ni xde plak mr.engineer menempel kt sini ek?? ke mana kah beliau?

Reply

Cik Misi October 18, 2012 at 10:47 PM

hari2 org cr Mr.Engineer…sape tu?glamour jgk die ni..hihiihi

Reply

ain wangi October 18, 2012 at 11:20 PM

Mr Engineer sibuk nak cari pasangan …

Reply

Mr. Engineer October 18, 2012 at 11:25 PM

Ade je ni, mulai malam ni saya jadi silent reader dah.

Reply

ain wangi October 18, 2012 at 11:57 PM

merajuk ke ..kes smalam…relax la bro saya suka comment yang leh wat kita berfikir-fikir… pendapat yg berbeza2..yang x penah tefiki pon ada juga juga komennya..
Saya rasa peminat anda da ada disini ..tiap kali ada je yg tanya Mr Engineer where are u kan…
Terima komen dgn hati yg terbuka coz itu pendapat masing2 yang penting apa kita rasa ….kan

Reply

Cik Misi October 19, 2012 at 12:35 AM

merajuk ker Mr.Engineer….?
mcm mane pencarian pasangan..dh ade jumpe ke?hihihi
try the best Mr.Engineer

Reply

merah cinta epal October 22, 2012 at 9:01 AM

glamor jgk mr engineer ni ek..ade lak org tertunggu2 komen die…gud2

Reply

miss lychee October 22, 2012 at 9:22 PM

alahaiii mr engineer neh , ajak jumper malu pulakk XD

Reply

Laila October 18, 2012 at 10:58 PM

salam sumer. Baru jer habis tenguk A&H epi 32. Tak best sbb takde scene ain ngan am pun. Selebihnya you all kena tunggu ezany upload kan. Happy watching.

Reply

nieza October 18, 2012 at 10:59 PM

dapat tgok AA berlakon mmg mencairkan jiwa… klu tgok dia sebagai Seth Tan dlm Nora Elena memang meruntun jiwa, tak tau la di luar sana masih ada lelaki seperti Seth Tan… dalam AH ni, watak lelaki yang setia dan sabar menunggu w/pun 8 thn lamanya.. tp apapun ini hanyalah dalam novel, kita kena kembali ke alam nyata, setiap manusia ada kelebihan dan kekurangannya, mungkin agak sukar mencari yg super perfect macam dlm novel atau drama.. apapun bersyukur dengan apa yang Allah kurniakan pd kita sbbnya Allah maha mengetahui dan d berikan yg terbaik untuk kita. Adam Mukhriz nampak kurus sikit dr Seth Tan, kan? kesian AA kerja keras nak sara family hidup di Malaysia ni.. AA u are super awsome!!

Reply

kasih ixora October 18, 2012 at 11:36 PM

Saya pun rasa cerita yg diadaptasi dr novel yg paling best nora elena..ombak rindu pun x se BEST citer NORA ELENA…mmg seth tan yg terbaik..

Reply

IMWAN October 18, 2012 at 11:06 PM

biasanya orang melihat dari atas,bawah, kiri,kanan, depan ,belakang, melihat dari atas ke bawah, atau dari bawah ke atas… tapi pernah tak kita melihat diri sendiri? hhmmmm.. aku 90% agree dengan Mr H. aku mmg 90% tak agree dengan AMAIN coz i hate this kind of people yang selalu pikir diri bagus sangat…malangnyer sapa yang jadik bini AMAIN tu… this is only a story that being adpt from the novel… yang baik jadikan tauladan, yang jahat jadikkan sempadan. apapun aku cuka nadiya nissa jadik “ain”. LIKE to her!!! syabasss… pasal berjaya melakonkan watak tu. Aaron Aziz dah biasa tgk dah lakonan dia yang mantap-tak diragui kehebatannya… kul brapa nak upload latest episode ni?

Reply

aMaIN October 18, 2012 at 11:26 PM

hak ala mamat ni..lu poyo la bro..CEH PODAH..masalahnya ko tak bagus n bini ko la yang paling malang sbb ko pemalas…
ingat sikit..PIGI DAH

Reply

jey October 19, 2012 at 2:10 AM

ko ni sawan ke amain..ak ase bini kau da MATI lah sbb tu ko jadi giLA macam ni..hahahah bodoh pnya amain..statemnt lu mcm org bangang tulis…da kawin tp tak matang..bengap.tolol..x layak lgsung jd suami..da la puji diri sndri..puiiiiiiiiiiii! x heran lgsung ngn ko lah..hahahha kau yang patut blah tau? baca la baca la amain oit..

Reply

aMaIN October 24, 2012 at 2:38 AM

jey—- ko tu yg TENGIN wat kata org perak haha…baca apanya..ko tu yg patut baca…bonggok!!!! tu sbb ko x de bini or bini benci ko..kudi haha

Reply

Ain Perut Mulas October 19, 2012 at 3:33 AM

aMaIn.. I suke u pnyeer komen sampai terkentut kentut I di buat nyer.. ini pun dah rasa mulas.. I ada hadiah buat u.. U dudok bersila, tutup mata.. sedut nafas panjaaang!! aw! seksinyer!! begitu patuh dan berdisiplin lah u ni.. ini mesti bekas askar betul tak?? ah sekarang emph!! akhhh ! ukh! phOoOOoooooooT!! amacam cuba teka bau ape?? ada bau telor rebus tak?? tak ape jangan jawab sekarang.. 3 hari lagi u bole kasi jawab… bye..!!

Reply

aMaIN October 24, 2012 at 2:40 AM

askar amendanya…yong hmmm

Reply

Raihan October 18, 2012 at 11:09 PM

Agak-agak pukul brape akan episode 32 diupload ?

Reply

ain yasmin October 18, 2012 at 11:10 PM

hehehe lawak la uol ni, nak gaduh2 lak. cite tak habis uol dah bertempek… hehe relaks la.. mr engineer mmg tak on9 lagi ni… dia kan tgh nak cari hawa tuk hidup dia. good luck.. cerita mmg best.. lagi2 anak saya nama adam mukhriz, memek muka pun mcm AA…hahahaha, perasan sudah. ezany kalau leh upload la mcm hari isnin hari tu… 11.32 mlm dah leh tgk….pls……

Reply

one October 18, 2012 at 11:16 PM

hehhehehe, 8 tahun menunggu si Am punya air pun dah bukan aje penuh kat kepala tapi dah nak meleleh2 dah…agak2 Ain nih bila dapai ice loli yg tak terhingga barulah xlepas kah kah kah

Reply

aMaIN October 18, 2012 at 11:33 PM

bro 8 tahun blh wat 8 anak..rugi tak hengat depa ni.. bonggok haha

Reply

DramaFreak October 18, 2012 at 11:25 PM

Biasanya berapa jam lepas Adam & Hawa on air kat astro, akan diupload to this website???

Reply

♛ the princess ♛ October 18, 2012 at 11:30 PM

tak sabar nak tengok episode 32. upload cepat ea ea ea. thanks a lot. page nie banyak membantu dalam menonton adam dan hawa. i loiiikkkeee. :)

Reply

bedadotdot October 18, 2012 at 11:35 PM

png nya bca komen pnjg2 nie..xlrt nk bca..huhuhu…yg pntg xsba nk tggu ezany upload episod32..huhhu:)

Reply

aton wonderton October 18, 2012 at 11:37 PM

bile ade ase geram ngn ape2 watak dlm citer nie….mean that, pelakon2 telah berjaya membawakan peranan watak masing2…hahahah….hebat2…

Reply

jeriah October 18, 2012 at 11:40 PM

sy rasa en zarif ni ada masalah ni… elok la bhenti tgk adam dan hawa… dh x minat kutuk beria2.. mmg la itu kan cuma drama je … dh kami berminat nk menonton citer tu, mk wat cam ner…

Reply

aku...disini October 18, 2012 at 11:41 PM

setia mendengar……:)

Reply

noor October 19, 2012 at 12:16 AM

Bagi saya apa yg cuba disampaikan mengenai perassan ain dlm cite A&H tu betul….ain pada mulanya suka am, ok….kenara kes khalwat..dan sikap berdiam diri am membuatkan dia amat marah. Bagi ain, am menggunakan easy way untuk dapatkan dia….bayangkan kalau kita kena apa tindakan kite? boleh ke kita lupa dlm masa 8 hari, 8 bulan?….kalau saya 10 tahun pun belum tentu saya boleh maafkan dia….bukan masaalah ego,….masaalahnya maruah diri….ianya jadi sejarah hidup yg tak mungkin dapat dilupakan….
Am tak sepatutnya berdiam diri masa kes khalwat tu…..kalau dia ambil tindakan membuktikan kebenaran…..cuba bayangkan perasaan ain pada dia selepas tu…….more love, more respect most important more appreciate…feel protected… orang macam tulah yg nak kita jadikan teman sepanjang hayat…..fikir2kan..

Reply

Crazylurv October 21, 2012 at 3:22 AM

Wahai noor, kalau semuanya terjadi seperti yg awak cakap ni, tak adala cerita A&H ni, jadi cerita rutin biasa je la. Mungkin tajuknya – Pagi pergi kerja, petang balik duduk dengan keluarga. Atau – lepas hujan , trafik jam. Kan boring tu?!! Adoiii….

Reply

riana October 18, 2012 at 11:44 PM

seronok nya baca comment kwan2 smua nh….agak2 kul brapa lh ezany siap uploud AH32 nh….:-)

Reply

aku....disini October 18, 2012 at 11:45 PM

kita bertekak, menegakkan kebenaran masing2…..entah la apa kata ezany….
aku? hanya di sini memerhati kalian….

Reply

FBI October 18, 2012 at 11:45 PM

AmAin sesuai sangat la jadi watak antagonis dalam komen kat sini..haha..Aku harap dalam realiti ko tak macam dalam komen ni bro…aku doakan kebaikan dan kesejahteraan ko…

dah lama tak layan novel~:)

Reply

aMaIN October 19, 2012 at 12:04 AM

tq bro for your doa..i like.. aminnn

Reply

Yan October 18, 2012 at 11:54 PM

episode 32 bila nk fully upload … x sabar lh…:)

Reply

love a&h October 19, 2012 at 12:05 AM

superb lawak bile bace komen2 sebelum ni..relax lah..name pon drama…macam mane korg x suke pon…ak still suke drama ni sbb jln cter 90% ikut dlm novel..yg dah x bminat tu mesti x pnh bace novel ni kan…klo malas nk tunggu cter ni sampai episod 80..g beli novel bace…yg pasti cter ni best =D.

Reply

hafiqain October 19, 2012 at 12:06 AM

go through sume komen2..tp smpi komen ke-4 da juling mata…hahaa..tumpang gelak je baca komen2 di atas…sgt emosi kalian semua..sya layan je cite ni..follow dgn bertenang smbil mengambil iktibar apa yg cuba disampaikan..lebih kepada melihat diri sendiri drpa melihat kesalahan org yg memegang watak dlm cite 2.. penah x memasing terfikir? terutama yg da berkahwin..( sbb sy pn da kawin, ank da 2 wlupun sy muda lgi,,hehehe)…penah x kita dlm situasi mcm ni(maksud sy bile kita berdepan dgn masalah terutama dlm hal rumah tga..) adakah kita mengelak mcm yg ain buat> atau kita face 2 face dgn husband n berbincang?atau asyik nk slh menyalah tanpa ada unsur perbincangan? bila tgk cite mcm ni kita marah2..ego la ppuan 2..apa la lelaki 2..apasal dgn ppuan ni..mcm2 la..tp sedar x adakala ny kita sendiri pn mcm 2..cuma xnmpk..jadi tgk cite ni jgn nilai org 2..cuba nilai diri..ADAKAH AKU JUGAK MCM NI??? dri situ kita ubah apa yg patut..hehehe… supaya xjadi mcm dlm cite ni.. opss..terpanjang plak komen..so, selamat meononton dgn tenang..xperlu emo sgt..nnti sendiri sakit hati..hehehee

Reply

feeza October 19, 2012 at 12:07 AM

adoi asyik2 sorotan…….. xsabo full nih…

Reply

mr.cool October 19, 2012 at 12:09 AM

haha,kelakar la korunk ney,ney sume citer jea,but memang ain tue keras kepala,gentle,but lakonan dia mantap sbb pe korunk skunk bertekak2 kt dalam blog ney makna nya cerita ney dan lakonan mereka berdua mantap dan berkesan,kalo x xdela korunk semua ney nk bertekak,apa pon nantikan episod setrusnya,aku tetap tgk citer adam dan hawa,chow…haahaaaahhaha

Reply

adam mukhriz October 19, 2012 at 12:12 AM

kepada peminat2 saya janganla bertekak disini saya hanya mengikut skrip,dan memastikan lakonan saya berkesan dan mantap,so keep it guy,sokong la industri tanah air kita dan juga novel2 dimalaysia,dgn ini sy mengucapkan selamat hari raya haji,moga ade rezeki lebih nk g haji….hahahahahahaha

Reply

fan ezany October 19, 2012 at 12:12 AM

sabar separuh dari iman…jom wirid dulu sementara tunggu siap upload n berdoa supaya lembut hati si ain ni..tq ezany u’re my star

Reply

aton wonderton October 19, 2012 at 12:17 AM

relek2…betenang ye….x mo stress2….

Reply

iR October 19, 2012 at 12:20 AM

=D

hilang stress aku naip tesis ni ble baca komen korang smbil tgu ezany upload citer A&H!

habis je episod A&H ni ley la wat reunion.. Aaron Aziz ngan Nadia Nisa blanja makan…=D

Reply

kak ruby October 19, 2012 at 12:26 AM

watak ain dikatakan tidak menarik tp ramai peminat lelaki..sepatutnya CANTIK ..nmpk sgt KONTRA…penulis novel tersilap agaknya..

Reply

Adam & Eve October 19, 2012 at 12:34 AM

Ain (Nadiya Nissa) cantik apa. mungkin tak lah secantik Erra, Fazura, Fouziah tapi tetap ada kecantikkan yg tersendiri. Paling penting dia ada chemistry dgn Adam (Aaron Aziz). lakonan dua2 sempoi habis. terbaik.

Reply

BelalangKunyit October 19, 2012 at 12:28 AM

tau le mlm ni mlm jummat…semua emo belaka…ada hajat tak kesampaian ke?..kahkahkahkah

Reply

shahzah farizah October 19, 2012 at 12:30 AM

emmmm…komen..komen…je terus…tak kisah le….tp jgn marah 2…ini kan cuma cerita…sbg hiburan…klu tak ada cerita…mesti hidup bosan…

Reply

ezany-kun October 19, 2012 at 12:34 AM

Cepat Laaaaaaa ezany ooooiiii….~

Reply

Adam & Eve October 19, 2012 at 12:36 AM

sabar lah syg. beri dia masa utk upload. Ain: “takde masa.” Am: “Buat lah masa”…hehe

Reply

Liya71 October 19, 2012 at 12:35 AM

Boleh tgk watak nadiya ain berkembang dlm drama ni, dulu dia emo terjerit2 dlm ep 11. Skrg dia masih emo tp cool sikit, tapi dia masih blm matang, masih banyak kena blajar adab seorg isteri thdp suami…..
AA as Am mmg lakonan mantap, kalo bab memek muka dan mainan perasaan, esp time nak hantar ain naik bas umrah. Boleh lak gerak bibir sebut i love you okay, …okay

Reply

viachitchat October 19, 2012 at 12:35 AM

<– sabar menanti slalu
kecian ezany hempas pulas uplod vid tuk kteowg smua..

Reply

Miss Swarovski October 19, 2012 at 12:37 AM

Macam2 dikomen oleh penonton di sini…

Hurmmmm..kalau tak suka, maybe the best way ialah jgn tgk lah kwn2…penat korg bergaduh kt sini, pengarah, pelakon semua tak rugi apa2 pun…

Buang yg keruh, ambil yg jernih…Kita kan sudah di zaman moden, semuanya berpelajaran tinggi, rasanya lebih bijak utk membezakan mn buruk mn baik….

Drama adalah hiburan utk kita release tension, jgn la menambahkan tension diri sendiri….

Apa kata respect hasil kerja org lain… Sekurang2nya dorg ada, kau ada? :P Kidding.

Reply

miss leya... October 19, 2012 at 12:38 AM

hehehehe…hi..sorry nk menyampuk sikit….sy dh baca komen2 diatas…kelakar gak tgk feedback dr penonton….ader yg benci yg teramat lah sgt…ader pulak yg suka giler…..pada pemerhatian saya lah.. penulis novel, penerbit drama, pengarah drama & yg paling penting pelakon drama A&H nie telah berjaya menghasilkan sebuah citer yg menarik….bila kita terlalu benci lihat watak seseorg pelakon tue bermakna pelakon tersebut telah berjaya melakonkan wataknya….so pada pengkritik2 yg benci sgt pada lakonan hawa dlm drama nie …ini telah membuktikan NADIYA NISSA adalah pelakon yg bagus…sbb dia berjaya lakonkan watak yg diberi…..cuba think positive ok…..

Reply

Menunggu October 19, 2012 at 12:39 AM

Lambatnya

Reply

Dah naik kematu menunggu October 19, 2012 at 12:41 AM

hehehehe

Reply

intan October 19, 2012 at 12:42 AM

lambatnya…huhuhuuu

Reply

viachitchat October 19, 2012 at 12:43 AM

opinion dn pendapat masing2…
yg penting smua kt cni bersatu sbb nk tgk crite ney
btul x…adoyyy dh2 kesian si ezany..jagalah hati dia ckit
sbb dia uplod crite pon tuk kteowg jgk kan…

salam semua

Reply

feeza October 19, 2012 at 12:43 AM

mlm ni lmbat la pulek skit pggang den nunggu…..

Reply

setia menanti October 19, 2012 at 12:44 AM

emm….first time menunggu A&H diupload…lamer gak yea…takpe2 sabar..

Reply

satay jane October 19, 2012 at 12:44 AM

Lambat nari upload… cnt wait to watch before heading to bed…

Reply

viachitchat October 19, 2012 at 12:46 AM

smlm cpat plak ezany uplod…ariney lambt plak…

Reply

sesambil menunggu mcDonald samurai berger sampai kat opis :P October 19, 2012 at 12:48 AM

sejuk3 ni lapar plak

Reply

adoi mak... October 19, 2012 at 12:49 AM

xsabaq dah ni….. ngntok..

Reply

Mrs engineer October 19, 2012 at 12:49 AM

Lambatnya, first time gak menunggu utk diupload.huhuhu

Reply

weiiii October 19, 2012 at 12:51 AM

ezany da tdo agaknya… ntah2 esk dia upload

Reply

nieza October 19, 2012 at 12:51 AM

wahai saudara Ezany yg budiman lg berbudi.. bila nk upload episod 32 ni.. dh ngantuk dah akak nunggu.. perlukah aku menunggu camni lg 48 episod? nampaknya kena amik beyond jugak la..

Reply

ain hawani October 19, 2012 at 12:53 AM

ada lg mr engineer huhu nape first time lak?

Reply

viachitchat October 19, 2012 at 12:53 AM

haha tunggu jer…paling lmbt pon dlm kul sblum 1.30am..
dh abis uplod aru dia tdo..xprnah dia tunggu esok nk upod

Reply

internet slow tu kot October 19, 2012 at 12:53 AM

hujan lebat mlm ni :D

Reply

satay jane October 19, 2012 at 12:53 AM

Thk u ezany…
Worth waiting….

Reply

yeye October 19, 2012 at 12:54 AM

dah ada

Reply

viachitchat October 19, 2012 at 12:55 AM

yes arhhh tq so much ezany…!!!!!

Reply

Mrs engineer October 19, 2012 at 12:58 AM

Sy mrs engineer, bukan mr engineer yg rajin lepak sini tu. Lain org nicknme kbetulan lbh kurang

Reply

wohooo October 19, 2012 at 12:59 AM

wohooooo da blh tgk EP 32!

Reply

fan ezany October 19, 2012 at 1:06 AM

ezany main futsal tadi sampai kul 12.00..skg tgh lepak dgn member..minum kat mamak..korang tunggu la yea..t dia balik dia upload… cheers

Reply

Goodbeingood October 19, 2012 at 1:07 AM

Am jadi pilot sekurangnya umur dah 32 thn, tunggu Ain selama 8thn umur Am dah jadi 40.. mmmm .. macam cabar logika jerr cerita nih!!! cerita katun lagi masok akal… hih! 8THN dah berapa TON SABUN di bilik Mandi… SABON!! SABUUUUUN! AM SABUUUUN!! AIN kalau amik Phd.. tambah 4thn ek eleh.. nanti jap!! umur Am dah jadi 44thn mari kita nyanyi utk AM!!! saboooon di bilik mandi sabOOooOon!!! saboOoOOoOooon !!!!

Reply

MAS staff October 19, 2012 at 1:28 AM

goodbeinggood… mane ade nk jadi pilot umo mesti sekurg2 ny 32…kwn saya umo 25 da jadi pilot..bukan co-pilot lgi tau..pilot da..dlm cite ni am da 27 thn..apada…

Reply

Malaysia Aviation Authority staff October 19, 2012 at 3:15 AM

kalu gitu ..Am umo 27 thn tambah 8 jadi 35thn.. mmm tambah setahun pujuk, setahun baru terpaut semula, setahun yakin dan bersatu.. mm umo dah jadi 38thn.. dah kapok! Mas staff lu suka makan aiskerim?? apek lu kasi aiskerim drumstick baik punya!! wa belanja wa kawan.. aiya apek sini ada longkang lah apek!!!lompat apek!! lompat!!aiiyah!!

Reply

JuruJualSabun October 19, 2012 at 1:26 AM

hhahahaa!aku ada cipta lagu yg bole di guna pakai utk cirita ini..ulp!
Am, G, Am G,
Saaaabunn????, Ain benci Am.. tak ape Am bole sabun..sabuuun! Ain Ego kelangit tak ape.. tak ape Am sabarrr Am boleh SaboOoOon SaabOoOon!!!! Am paham Ain perlu masa.. dan Am boeh sabooon !! sabOoOon! Am umur dah masok 44thn tak ape Am bole saboon! saaaboon!!
Chorus
F,E.. dan G gasakeromo..
Di bilik mandi.. Sabooon!! Sabooon! Am …Saboooon saboOoon!

Reply

aMaIN October 19, 2012 at 1:34 AM

episod ni,,, episod buang karen namanya…

Reply

aMaIN October 19, 2012 at 1:42 AM

ain ni x habih-habih benci am..dah nk kena reject pun nk belagak lg..nk je aku lempang muka dia ni..pundek arr.. bloody fool

Reply

erin adik adam October 19, 2012 at 1:58 AM

Azie gan johan caye lah lpas ni korg plak couple..

Reply

Salmi Zack October 19, 2012 at 2:15 AM

timakasih…Ezany-kun

Reply

Umm Muhammad October 19, 2012 at 4:25 AM

Sapa kata waktu makan tak leh bercakap. Pembetulan kepada skrip hawa!
Hawa suap makan menggunakan tangan kiri, Islam ajar kita makan menggunakan tangan kanan macam Azie!

Dalam Islam kita digalakkan bercakap ketika makan. Ia akan menjalin kemesraan antara ahli keluarga. Kita akan lebih seronok bertanya khabar pada anak-anak ketika itu kerana masa kita sangat terhad kerana sebok bekerja.

Menurut al-Hafidz dan Syaikhul Islam Ibn al-Qayyim ,
Pendapat yg benar ialah Nabi saw bercakap dan berbual semasa makan. Dalam kitabnya Al-Zaad (2/397), ada kalanya Nabi bertanya apakah menu pada hari ini dan memuji menu tersebut (HR Muslim 2052),

Ada kala Nabi saw mengajar adab dan susila makan kepada kaum keluarganya (Bukhari 5061) dan ada ketika Nabi sentiasa menggalakkan tetamu beliau supaya menambah lauk pauk dan minuman (Bukhari 6087).

Adalah tidak benar meja makan menjadi tempat yg kaku dan senyap sepi dari perbualan.

Sekadar renungan

Sebuah keluarga yang terdiri dari ayah, ibu dan seorang anak sedang makan malam bersama.

Anak : “Ayah, di…”
Ayah : “Diamlah..! Sewaktu makan tidak boleh bercakap!”
……Setelah selesai makan…
Ayah : “Man, waktu makan tadi apa yang Man nak cak cakap kat ayah?”
Anak : “Ayah, Man nampak ada ulat kat daun salad yang ayah makan tadi !”
Ayah : Awat tak habak…uweeeeekkkkkk….

Reply

Gumpball October 21, 2012 at 3:32 AM

Bukan nya tak boleh bercakap masa makan, boleh tapi bukan semasa MULUT PENUH dgn makanan. Kunyah & telan dulu, pastu cakap la puas2. Susah org yg pikiran tertutup ni, otak bengap. Mesej yg mudah & simple pun dia salah interpret. Oii pegi sekolah balik la wei.

Reply

ManCho October 19, 2012 at 5:50 AM

rasanya banyak lagi novel eisya sofea ni yg best2.. tpi kenapa eh dia pilih novel ni utk di jadikan drama.. sebab terlalu banyak sence meleret yg memosankan je..
paling aku menyampah watak Johan.. poyo je aku tgok..tau x rasa mcm aku nak off je lappy kalau setiap kali membabitkan watak dia.. uweekkkkkkk

Reply

abady October 19, 2012 at 4:31 PM

dlm byk-byk novel eisya sofe, novel A&H dan uda dan dara paling best.yg lain-lain tu biasa aje. sence meleret yg membosankan tu dlm drama saja. dlm novel manaada meleret

Reply

minat johanm October 19, 2012 at 6:05 AM

Johan nk gi beli baju keje?…..nk gi beli gak la….nape la
Johan dh kurang senyum la skrg….

Reply

asampedas October 19, 2012 at 8:41 AM

Amende la korang ni merapu….”bahasa jiwa bangsa” lebih elok muhasabah diri……

Reply

Cikgu Zawiyah October 19, 2012 at 9:09 AM

cerita dah meleret leret…. pi rahhhhhhhhhhh

dah makin bosan aku tengok cit ni….

yang ko johan berapa banyak scene yg ko nak kongker dlm cite ni hahhhh, cuba nak buat muka control ayu konon…… menyampah aku tengok…

johan ni patut kena ganti dgn bazlan laaaa….. baru ada fight dgn adam…. paham…

hey nadia…. ko jangan nak buat muka buat2 kesian laaa… balik umrah pun tak tutup jambul lagi…. aku menyampah tau tengok jambol ko tu…. botak kan lagi bagus tau…. bagi tak nampak rambut tu…..

Reply

minat johan October 19, 2012 at 12:42 PM

yup…kalau Bazlan memang best….tp rambut Bazlan x se soft rambut Dazrin…jeles betul dgn rambut n skin dia…

Reply

Medina Izwani October 19, 2012 at 10:41 AM

salam..first thx to encik Ezany-kun, cz ur effort for upload this drama… ;) utk yg rajin mengomen..hihi, mmg sronok bce komen korang brmcm2 pndpt n pndgan yg korang bgi..utk “Mr Engineer” awk ne cool la.. sye bygkan awk ne da mcm “Mr Engineer” dlm novel yg sye bce tajuk MAID best cter 2..lelaki 2 engineer..cool je..mcm awk kot =p

Reply

Mr. Engineer October 19, 2012 at 11:56 AM

terima kasih medina izwani

Reply

Mimi October 19, 2012 at 2:11 PM

Bila baca nama awk teringat dekat heroin Isteri Separuh Masa – Suri Ryana… Hehehe

Reply

Jameela October 19, 2012 at 12:56 PM

tak de juga yang cakap makan mesti bercakap2….mak dia kata makan tak boleh bercakap sbb takut tercekik..yelah tengah kunyah nak cakap…TAK SOPAN tau….huh ikut keperluan lah tengah makan asyik bercakap pokpet pokpet hilang terus feel aku….betul la ain hawani cakap tuuuu

Reply

♛ the princess ♛ October 19, 2012 at 12:57 PM

kenapa tak boleh tengok, dapat dengar suara je. sedeeeyyyy :’(((

Reply

Jameela October 19, 2012 at 1:01 PM

ala kesian nya hehehe usaha tangga kejayaan cuba lg mesti dapat punye

Reply

hami October 19, 2012 at 1:46 PM

benci tanda rindu…………..A&H32

Reply

Mimi October 19, 2012 at 2:00 PM

Cerita semakin bosan.. Lame sangat Ain marahnyer… Ain ni terlebih ego la.. Dengan suami pun, nak ego.. Bukannye reti nak hormat…

Reply

azie nak johan October 19, 2012 at 2:13 PM

suke cter ni biar la ego tinggi pown.. kite ptut ambil pgajaran dr cte ni.. sambil tgk cte sambil bce novel..

Reply

sufi October 19, 2012 at 2:17 PM

bila nk upload episod 32 nie…x sabar nk tgk…

Reply

Hani October 19, 2012 at 2:40 PM

Citer ni ada lari sikit dari dalam novel. Tapi x lah jauh sgt. Baca novel tu memang terkesan sangat2. Tentang cite Ombak Rindu, jauh sangat tersasar dari novelnya. Novel tu cukup terkesan bila kita membacanya. Tapi filem Ombak Rindu.. kuraang adaptasinya, mungkin x nak terikut sgt ngan novel tu. Ada satu lagi novel yg cukup terkesan.tajuknya.Kau Yang Satu….karya Nia Azalea. cuba gi
http://aznanie.blogspot.com/2011/02/kau-yang-satu.html. Mungkin Kak Ton boleh buat drama ni pula. Tapi skripnya.. tolonglah jangan lari sangat.. sebab baca novel tu, tanpa sedar boleh meleleh air mata.

Reply

cik yani October 19, 2012 at 3:16 PM

benci tp rindu…..

Reply

AKU LER WEI.. October 19, 2012 at 3:55 PM

bile lar ain nak terbuke hati nie…dia x sedar ke berdosa wat cam tu kt suami…padahal dah tau status….kene suh pegi kaunseling nie…kelas agama kerrr

Reply

iman October 19, 2012 at 4:52 PM

kenapa ingatan aku pada dia tiada titik noktah?

Reply

azlina October 19, 2012 at 5:49 PM

sama le. . . masih x boleh tengok epsd 32

Reply

sha fazliena October 19, 2012 at 5:50 PM

bestny cter nih!
akhirny dpt gak tgk muka adam & hawa depan2….
nsibla depa msuk kt dlm kdai tdi…. :)

Reply

QyLa October 19, 2012 at 7:04 PM

kenapa ain susah sangat nak mengaku yang dia suka dan sayang dekat am , kesian am ~~ tak sabar nak tunggu next episod :) wacahhh

Reply

angah October 19, 2012 at 7:07 PM

Walaupun dah baca novel but still excited nak tgk….. yg frust nya sampai skrg dapat dgr suara aje. Anyway thnks to Ezany-kun on ur effort

Reply

cik amy October 19, 2012 at 7:17 PM

knp episod 32 x leh tgk nieeee….tensennya…

Reply

Dahlia(fx) October 20, 2012 at 2:48 AM

Bestnyer tengok orang masih merajuk iaitu Ain dan Am kenala pujuk walau sedikit siksa hehehe…Ain dah mula cakap “Benci tapi rindu….”Ouchhh can’t wait for next week mereka nak dating tuuuuuuuuuu

Reply

merpati puteh October 20, 2012 at 11:50 AM

bestnyer tgk adam hawa nie…lmbat rasanya nk tggu episode seterusnya…

Reply

budak sekolah October 20, 2012 at 3:53 PM

apelah nk kecoh2…. tengok je lha… ni hnye lakonan je pun …. cer lah brfikiran relevan ckit …

Reply

june October 20, 2012 at 7:34 PM

setuju ngan budak sekolah..tak yah komen yg bukan2..panjang2 penat nk bca

Reply

Mr H October 21, 2012 at 2:54 AM

Hehe ade jugak nak baca komen saya yg panjang berjela tu ye. tq2 : ) terima kasih pd yg menyokong pendapat saya. yg xsetuju dan cuba membalas dgn pendapat sendiri pun saya suka juga : ) bnyk yg dpt sy belajar dari komen2 fan A&H kat site ni. xkisahla yg merapu ke apa, lawak jugak membacanya hehehe tp sy baca jugak sbb nak latih diri utk terima pendapat org lain dari just being selfish pikir dalam dunia ni hanya kita yg betul : )
ni ha, nak kabo. sy perasan ramai jugak yg komen xdpt bukak video or just dgr suara je pun ada. xpyah panik, kalo tempohnya dh melebihi 4 jam dari pukul 12 tgh malam maksudnya hero kita Mr Ezany dh upload dh. cuma kalo video xbleh main just tekan butang refresh. cuba je banyak kali smpi boleh. maybe ade ganguan server atau broadband tuan/puan kureng laju. hope can be of help : )

Reply

Faidzah October 21, 2012 at 3:27 PM

Wei mendelah korang nie,pasal adam ngn hawa pun nk gduh2..rileks ah..citer ni kan dah diadaptasi dr novel,so x yah buat andaian yg ntah ape2..dah memang watak dia camtu,mereka kn hanya pelakon..yg pnting citer ni happy ending so we just wait n see ok!

Reply

hafiqain October 22, 2012 at 11:59 AM

masing2 emo terrlebih..hehehe…

Reply

Amy October 22, 2012 at 9:55 PM

Tk sabar nk tengok episod seterus nya walaupun dh tau ending nya. Mmbaca tk sama dgn menuntun.Ain telah brjaya mmbawa watak nya dgn baik sekali,begitu juga yg lain2 . Pendek kata semua pelakon bagus. Yg kelakar tu anak saya kata, anak saudara suami dia menggunakan nama am dan ain utk diri masing2 bila dirumah…..kuat betul pengaruh drama ni kan.

Reply

cik yani October 22, 2012 at 10:31 PM

pas tgk kt tv, baca plak novel nk tau apa seterusnya..ish..ish..kuatnya pengaruh…novel Adam Dan Hawa ni sy beli dh bertahun dh, tp x jemu2 baca…

Reply

syida October 23, 2012 at 10:46 AM

kan nmenye cerite main emosi penonton yg gado2 free sni npe..
pastu sy mmg minat aaron bkn sbb cte ni je sbb dier pndai belakon,,real..plus encem laa
drama mmg la ade konflik,, ade lagu cinte beRIBU tahun kot,, da mati pon cinte gak…mmmm
yg xnh rse cinte tu mmg le agk tawar skit,,
ble ade moral tu amik buat teladan smpai la msj penulis,,
kdg kala mcm2 bole jd dlm dunia ni
nme pon pentas dunia… tahniah penerbit drama AH,,sy blum mis lg menonton hihi…

Reply

elly zulaikha November 6, 2012 at 9:58 PM

fesyen tudung dlm cita ni suma nmpak jambul dan leher…napa x pakai tudung tutup betul2..kan lagi cantik kalu camtu..

Reply

rozany November 13, 2012 at 10:55 PM

syurga isteri di bawah tapak kaki suami. Lagikan Rasulullah ampunkan umat ini plak kita manusia biasa. don’t be so egois. Just forgive and forget. move on

Reply

wawa December 5, 2012 at 4:25 PM

harap ain dapat terima am

Reply

eza December 16, 2012 at 3:07 AM

Ain??? whoever yg ckp menaikkan martabat wanita?? I dont think so…kalau ye pun,, perluke pasang dua. Dgn Johan?? Meluat ok!!! Tak Mengaku BF, Tapi statement dlm cerita ni and the way she treat him…BULL

Reply

snsd January 10, 2013 at 12:34 AM

relek la sume.cite je ni.hahaha.even kdg2 muak gak tgk si ain ni keras kepala tp ok lah.mknenye lakonan dye mmg berkesan ah smpi ade yg nk berbahas kat sini.hahahaha

Reply

Leave a Comment