Gambar Isteri-Isteri Salih Yaacob

Gambar Adik Beradik Neelofa Yang Cun Melecun

Gambar Taman Tema Legoland Malaysia Di Nusajaya, Johor

Syarat Permohonan Rebate RM200 Telefon Pintar 3G (Smartphone)

Syarat Dan Permohonan Geran RM1,000 Untuk Usahawan Online

Gambar 3 Lamborghini Kemalangan & Terbakar Di Lebuhraya PLUS

Borang BR1M

Video Adam & Hawa Episode 35

by Ezany-Kun in Adam Dan Hawa,Drama Bersiri

Adam & Hawa Episode 34

Ain masih marah kepada Adam, amat sukar baginya melupakan sejarah hitam yang lalu.

Adam mendapat info tentang Ain yang keluar makan malam bersama Johan. Adam terus ke kedai makan tersebut dan ternampak Ain dan Johan sedang makan.

Adam & Hawa Episode 36

Related posts:

  1. Video Adam & Hawa Episode 8 | Youtube
  2. Video Adam & Hawa Episode 7 | Youtube
  3. Video Adam & Hawa Episode 33
  4. Video Adam & Hawa Episode 5 | Youtube
  5. Video Adam & Hawa Episode 21 | Youtube

{ 149 comments… read them below or add one }

mak adam October 24, 2012 at 11:31 AM

macam best jer citer malam ni… tapi dalm novel tak de plak scene am nampak ain makan ngan johan kan.. saje la ni nak kasi sakit hati. he

Reply

Mr. Engineer October 24, 2012 at 11:23 PM

- ain masih dengan benci tapi rindunya itu
- ain sound am supaya jgn lg guna perkataan “wife/isteri” tu
- johan dah beria2 nak suruh maknya jumpa mak ain, tp ain mengelak.
- ain dan azie keluar makan dgn johan (muka jambu nak kena debik je gua tgk), dee nampak kemudian sms am suruh dtg utk bagi tgk isterinya di situ curang atau tidak.
- azie kena sound oleh ain.
- watak cik ted makin dipinggirkan

Reply

azlina October 24, 2012 at 11:53 PM

ye lah. kalau dlm novel ain selalu luah perasaan dkt cik ted

Reply

cik ted fan October 25, 2012 at 1:17 AM

betol2..watak cik ted dh dipinggirkan..kalo dlm novel, cik ted is the BFF of Ain…huhu :(

Reply

cik ted ^_^ October 29, 2012 at 8:10 PM

sian cik ted dipinggrkn huhuhuhu

Reply

zimmy October 25, 2012 at 1:11 AM

Bila nk upload ni…

Reply

klinik October 25, 2012 at 12:26 PM

yela…br jdkan story ni lebih panas….

Reply

zue October 24, 2012 at 11:57 AM

Cepat la upload utk episod seterusnya.. Tak saba nak tengok.. Dia org nie cute sgt tapi masa Hawa tak naik angin la.. Klu Hawa naik angin tu kureng lah cute nyer… apa2 pun thank you so much to you for up loading it here. Such a good job my dear. TQ.. :)

Reply

akak cun October 24, 2012 at 12:42 PM

korang rase siape yang hantar info psl johan mkn dgn ain tu, and kenapa azie cam emo je..huhu..xsabar tgu ending. apapun tengssss ezany!

Reply

nadya October 24, 2012 at 1:09 PM

Still waiting for the next episode..tQ ezany..

Reply

Aishah Sofia (bkn nama Sebenar) October 24, 2012 at 1:22 PM

haaaa… sms tu cikgu zawiyah kot yg send… kan dier peminat am no 1 kat tadika tuh… hahahaha… sbb dee kat US… mmmm…

Reply

mira October 24, 2012 at 1:53 PM

heheheh… mcm2 andaian kan kita wat… tp i rasa ini kijer D kot… coz dia jer seorg yg masih tk give up dok kejar am tu.. per per pn kita tgk jer la mlm nie… mcm ner lak kerenah si ain tu… hai cian kt si am tu… ain.. ain…. dlm hati dia masih ada ruang tuk johan gak… tu yg susah sesangat …mmmmm

Reply

mira October 25, 2012 at 12:34 AM

mamak cendol MANA??

Reply

j.lo October 24, 2012 at 3:09 PM

alahai am….. ada 3 gelas lah atas meja tu

Reply

Cumi October 24, 2012 at 3:43 PM

Kat Sms tu kata hi sayang lama tak jumpa…. Scene ni tak de kat novel… Kat novel azie ngan johan baik lama lagi…. Tak pe lah… Best gak suspen cam ni…dibuat nye azie yg sms am….haa….lagi happening….
(cerita ni memang le drama je…tapi sesekali sesaja nak layan fantasi bodoh-bodoh….sesuka hati je kan…kan…just enjoy je la…)

Reply

nia wihana October 24, 2012 at 5:18 PM

Kiranya semua dlm citer nie ‘liat’……Ain liat sgt nak terima…Am pun liat nak lepas..Johan liat nak terima hakikat Ain masih isteri org….Dee pun liat nak jugak2 kat Am…jgn kita tergeliat plak nak tgk yer…sabar2….the good part wil soon come…

Reply

qill October 25, 2012 at 12:01 AM

hahahaha.. setuju2.mmg sumenya liat2

Reply

ZZ October 24, 2012 at 6:08 PM

Pelakon watak Johan ni tak sesuailah..kuranggg…maaf itu pendapat saya..kalaulah watak ni serah kat Nazim Othman atau Kamal Adli..mesti best ada fight dgn Aaron Aziz..penonton lg serba salah nak pilih siapa lg layak dgn Ain..boleh lah buat undian..hihi

Reply

abady October 24, 2012 at 11:46 PM

setuju

Reply

Adam & Eve October 25, 2012 at 12:21 AM

kalau watak Johan dipegang oleh Adi Putra? Lagi confuse, frust, pening, migraine dibuatnya! Tak tau mana nak pilih. Kahwin dua2 ajalah..boleh? hahaha. Gurau aja.

Reply

QyLa October 25, 2012 at 7:59 AM

setuju 110% :)

Reply

UU October 24, 2012 at 6:48 PM

Kalau Ain dgn Johan tu mmg sepadan lah ..Am dgn Dee lg sepadan sama cantik..watak Dee kalau serahkan dgn Marsha Millan Londoh atau Wawa Zainal pasti menjadi gediknya..Anzalna pun ok tp tak brapa sgt..Watak Ain ni sebenarnya sesuai di bg kat Tiz Zaqyah atau Fazura..

Reply

mie October 24, 2012 at 11:09 PM

hehhehehe… apakata u aje yg ambik alih jd pengarah drama nih, mesti lebih best agaknya..keh keh keh..BTW bila2 nti sila buat permohonan utk jd pengarah drama/filem mesti meletop punya ROTFL!

Reply

Adam & Eve October 25, 2012 at 12:24 AM

Nadiya Nissa yg terbaik. Tiada yg lebih sesuai memegang watak Ain Hawani. Tepat dgn apa yg tertulis di dalam novel. Dan lakonan Nadiya mantap dan sepontan sama mcm Aaron.

Reply

akukate October 25, 2012 at 12:09 PM

setuju. aku pon rase nadiya ni sesuai ngan watak ni. die berlakon pon bagus sgt. geram tgk perangai degil die tu.nadiya mmg sesuai berlakon ngan aaron yg hensem. klu amik tiz zaqyah xblh sbb watak ain ni gadis kampung muka biasa2 je. lgpon bosan la asik tiz, maya, fazura…bg la peluang muke org len plak masuk tv.

Reply

tshirt October 24, 2012 at 7:14 PM

memang fazura cantik tp byangkan boleh ke dia melontarkan tonasi yang bersahaja macam NN, dan tiz zakiah suara dia sering tenggelam, lagi kalau scene air mata dengar nangis jer dialog tk clear.
biarlah aa ngan nn ye.

Reply

UU October 24, 2012 at 10:16 PM

Fazura dan Tiz Zaqyah adalah antara pelakon wanita yg terbaik dan berbakat besar kat Msia..pada saya NN pun berbakat kalau tak masakan dia pernah mng award kan?..saya sebenarnya tak brapa suka tonasi Ain pada setgh part..seolah membaca..suara tenggalam utk scene airmata mmg seharusnya kerana itulah realitinya..menangis sedih mmg kata2 seharusnya tenggalam..klu nangis tp kata2 jelas dan tersusun apa maknanya tu…kurang penghayatan..

Reply

kak ruby October 24, 2012 at 10:19 PM

ya lah UU..tak mesti ambil pelakon yg kurang cantik jika wataknya digambarkan kurang cantik..kerana kalau di hollywood atau di Spain or mexico semua tu boleh ditutup dgn mekap ..cth telenovela Betty..yg penting bakat lakonan kena ada…

Reply

Cumi October 24, 2012 at 7:22 PM

Hi sayang, lama tak jumpa. Berkepit dgn isteri tercinta ke? Since kat US, langsung you tak ingat kat I. But I’m back for you…..

Itu le yg tertulis kat SMS Am…sebelum dia pi ngintai Ain n Johan…

Azie tu jeles sebab lepas makan, johan hantar diorang balik, tapi Johan dok sembang ngan Ain depan rumah dan dia kena masuk rah dulu… Mestilah jeles….

Itulah ramalan kiter…tapi sms tu betul gitu ayat nyer….

Reply

Mayu October 24, 2012 at 7:47 PM

suke tengok Nadia Nisaa belakon..1st time minat cerita macam ni. :) Hopefully ad lagi cite mcm ni. thank yang mengupload :)

Reply

anna October 24, 2012 at 8:21 PM

Best jgk la layan cite mcm ni, tp paling best klu Ada lelaki yg sanggup dgn kerenah mcm a in tu.

Reply

Piston Pecah October 24, 2012 at 9:22 PM

sekejap panas.. sekejap sejuk…

Reply

Zara October 24, 2012 at 9:30 PM

Hi sayang…lama tak jumpa…berkepit dengan isteri tercinta ke? Since I kat US… langsung u tak ingat kat I…but i’m back for u…

Zara rasa kan ini mcm sms D lh, kan dia tulis since I kat US…

Pasal emaknya Johan seperti dia suka ngan Azie… Kerna pilih baju yg sesuai untuk anak dia c Johan.

Apa pun kita nantikan saja lah… Tak sabo rasanya… Debak debuk….

Thanks Kak Ezany-Eun kerna tetap setia.

Reply

Baby AAAAAA October 24, 2012 at 10:10 PM

Dailog ulang2 Ain Hawani..” Jgn ingat Ain akan lupa apa yang pernah Am lakukan dgn Ain”…. ” jgn nak tjk baik lah skrg ni”…

Secara lojiknya ..nmpk sgt Am dayus dan tiada harga diri kerana dia seorg yg kacak bergaya tp dimalukan oleh seorg wanita ego yg ala-ala jer..pada realitinya mmg sah2 kena cerai..muka mcm Ain tu mmg bersepah kat tepi jln..nak kata bgs atau menjaga maruah diri tak juga..tau tentang agama tp tak diamalkan juga..hati nya sering prejudis dan buruk sangka..

Kan best kalau skrip tu ..Am ceraikan ja Ain tu secepatnya..dan kahwwin dgn Johan kerana mereka mmg sepadan pun…

Reply

norish October 25, 2012 at 12:27 AM

yg korang emo sgt ni pa hal…ni cuma cerita je lah…cuba korang bawa watak ni dpt ke tak…dah pengarah bagi skrip mcm tu… dia org ikut je lah…kalau pandai sgt biar korang je jd pengarah n bawa watak tu sekali…

Reply

mie October 25, 2012 at 12:40 AM

hahhahha setuju dgn norish…. banyak bakal2 pengarah terhasil dalam komen2 nih, harap2 makin berkembanglah drama melayu LOL!

Reply

abady October 24, 2012 at 10:23 PM

tengah tengok episod 36. jahat la dee. suka buat fitnah kat ain. nasib baik am nampak azie ada dgn ain kat restoran tu.

Reply

GG October 24, 2012 at 10:52 PM

Dee tak jahat..tp Ain lg jahat dan hipokrit terhadap suaminya..

Reply

abady October 24, 2012 at 11:30 PM

am pun sama jugak. masih lg keluar dgn dee.jadi ain dgn am lebih kurang sama aje la.

Reply

YYY October 24, 2012 at 10:29 PM

This Ain…suka cakap bohong… kiri kanan dia bohong… bila johan tanya Ama telefon dia kata tak.. Bila AM tanya Azi keluar dgn siapa dia kata tak tahu not a good role model…..
asyik asyik… ulang apa dia buat kat ain apa dia buat kat Ain…. dah naik ke tekak…..Tengok Aaron Aziz je…

Reply

abady October 24, 2012 at 10:36 PM

YYY jgn la marah. ni kan cerita aje.

Reply

jie October 24, 2012 at 10:49 PM

jganlah marah2 tonton cerita ni…untuk hiburan tak payah kutuk2 ain..minat kat ain hawani nilah cantik lagi..yang kata nadiya tak cantik tu ade ke masuk tv..hi..hi..jangan marah…

Reply

ieda9756 October 24, 2012 at 11:13 PM

adam muchris the best…. syok sgt tgk am yang nakal tu…. gedik plak tgk ain yg sombong bodoh tu…. geram

Reply

adamfan October 25, 2012 at 7:31 AM

setuju…….

Reply

cik thumbellina October 24, 2012 at 11:16 PM

salam…bila nk upload episode 35 nih??? huhuhu…. tak sabar nk tgok….

Reply

Mr. Engineer October 24, 2012 at 11:17 PM

Kenapa Cik Ted sudah lama dipinggirkan wataknya?

Reply

abady October 24, 2012 at 11:34 PM

cik ted tak di pinggirkan. nanti masa ain blk kpg masa keluarga johan dtg dia bw cik ted blk kpg. cik ted sentiasa dlm pelukan ain.

Reply

Sofea Jane bukan nama sebenar.. October 24, 2012 at 11:22 PM

Esok episod mgkn barulah episod menarik kerana Dee telah muncul semula setelah sekian lama..ayoh dee cpt goda Am..biar Ain yg ego dan bodoh sombong tu diceraikan Am..asyik jual mahal ja..klu cantik sgt tak apa lah juga..nak kata perempuan baik2 pun tak juga..layan jg jantan lain biarpun dah bersuami..

Sorry..saya rasa skrip drama ni perlu diubah suai ..AM akahirnya bersama Dee..Ain bersama Johan…

Reply

abady October 24, 2012 at 11:43 PM

am dengan dee. lg la tak sesuai. gedik2 ain gedik lg dee. ain keluar dgn johan pun azie ada bersama. dee selalu tukar boyfriend

Reply

suami murka October 24, 2012 at 11:25 PM

Lakonan NN memang ada kelasnya, tak perlulah kita nak mggantikan pelakon lain ditempatnya, pengarah dan penerbit lebih arif akan hal itu…tapi watak yg dibawa oleh NN mencerminkan isteri yang tiada maruah diri, menyebabkan penonton jadi muak dan meluat, contohnya saya. Jika dulu ‘layan’ jer tgk sence NN, tapi sekarang ni, tgk jer muka NN dah naik menyampah giler..realitinya lakonan NN mmg menjadi…tapi percayalah, watak yg dibawa oleh NN menyebabkan ramai org yang membenci…Lakonan AA mmg kelas dan tiada pertikaian lagi. Cuma pada pendapat saya, watak Johan sepatutnya diberikan kepada pelakon yang boleh menandingi kehebatan AA. Contohnya Ady Putra ker, Farid Kamil ker..barulah ada persaingan yang mantopp…..! Wahai wanita2 solehah..jgn tiru watak Ain dalam citer ni, tak guna pergi Mekah tapi masih menyimpan perasaan terhadap org lain dan membenci suami sendiri…..tu belum kira bab nafkah batin lagi tu….Kesian Am, terseksa bebenor batinnya..Takpa Am, Dee masih ada..ada isteri pun tak guna juga…hahhahah…

Reply

azah October 25, 2012 at 6:09 AM

Itu dinamakan cerita, membuat orang marah, geram, hakikatnya penulis novel pandai menulis, selain dari itu jualan novelnya pun laris, hinggakan novel adam dan hawa habis stok. Walaubagaimanapun penulis ini berjaya

Reply

ij October 24, 2012 at 11:34 PM

eh..apsl pulak mlm nie semua nk emo…
lek la layan jer..k
x suka x pyh tgk..

Reply

norish October 25, 2012 at 12:39 AM

sy sokong tu…

Reply

rusnita October 25, 2012 at 7:24 AM

betul2, saya sokong 100%

Reply

fawa October 24, 2012 at 11:40 PM

Kesian… Novel punya hal pelakon kena kutuk. Baik kutuk penulis novel sbb hasilkan citer tak logik. NN tak salah…dia yg diminta oleh penulis novel utk memegang watak tu. Penulis novel ni kdg2 buat citer tak agak2..kasilah yg masuk akal sikit…

Reply

pok chek October 24, 2012 at 11:40 PM

mner yer ep: 35????? x sabar nie…

Reply

Aria October 24, 2012 at 11:44 PM

@Suami murka: Sokong 110% !! Hahaha lau Adi Putra ade lagi best!! Lolx

Reply

Amy October 24, 2012 at 11:50 PM

Smntara tunggu ezany -kun sudah mengupload…baca dulu komen2 diatas oleh pengkritik2 brkaliber…trsenyum sndiri…mcm2 pndpt…masing2 bebas mngkritik.Lain org lain cita rasanya.Tapi saya ttp kata NN memang sesuai dgn watak dia….serious,garang ,mesra semua dia boleh bawak. Dia ttp cantik dmata saya. Tk sabar nk tengok episod strusnya.

Reply

adam hawa ditanam dalam hati saya October 24, 2012 at 11:53 PM

let me tell you something….anda semua ngah feeling?adakah anda smua ngah menangis tengok drama ney?…saya pon~

Reply

miss fanatik A&H October 24, 2012 at 11:53 PM

akhirnya uploading jugak

Reply

tuan tanah kedaung October 25, 2012 at 12:18 AM

bila masa upload ep 35 nye……xda pon….

Reply

holahola October 24, 2012 at 11:54 PM

mnympah dengan johan skrg ni. bila watak die nak habis?

Reply

akak cun October 25, 2012 at 12:11 AM

haha watak Johan tu macam awkward je..sekali tengok macam kartun “aku hidup dalam blues”

Reply

adamfan October 25, 2012 at 7:38 AM

haahlah….xsuka tengok rambut dia yg pjg tu…..sesuai ke jd exec….?

Reply

kerabu mangga October 25, 2012 at 12:04 AM

watak johan tue kalau ganti dengan Nazim Othman rasanya lagi best..kalau Nazim Othman ganti tmpt AA lg best..heheh..AA rasanya mcm buat dialog sendiri masa episode 33.ain tanya susah ker jadi pilot..ada ker AA jwb..”mmg susah lah tapi tak juga senang..”pelik..???

Reply

kerabu mangga October 25, 2012 at 12:05 AM

betul2…rindu pd cik ted..patut hidupkan watak cik ted tue..

Reply

akak cun October 25, 2012 at 12:05 AM

tak kesah la sape ego sape jahat yang penting dapat tengok AA..muke nak charming all the time..

Reply

Amy October 25, 2012 at 12:08 AM

holahola jgn la nympah2 …tk baik nyampah2..rilek aje,jgn ikut rasa hati yg marah tu,nnti kena serang sakit jantung pulak.

Reply

zara October 25, 2012 at 12:09 AM

camne abady dah tgk episod 36..
episod 35 pun x download lagi

Reply

abady October 25, 2012 at 12:15 AM

tersalah tekan no.nak tekan no 5 tertekan no 6.

Reply

kerabu mangga October 25, 2012 at 12:11 AM

watak nn mmg terbaik..tapi dlm byk2 watak takda org komen pasal watak azie..

Reply

Amy October 25, 2012 at 12:14 AM

Kerabu mangga betul ckp kamu tu….AA tu jwb mcm acuh tk acuh aje.Patutnya masa nilah dia kena tunjukkn kesungguhan dia pada Ain. Ada le jwb memang susah lah tapi tk juga senang…mungkin dia trlupa dialog. Pada sesiapa yg dh baca novel tu boleh tk bagitau kat kita apa ddialog AA yg sebenarnya?

Reply

abady October 25, 2012 at 12:20 AM

klu dlm novel dialog AA panjang

Reply

nemo October 25, 2012 at 12:18 AM

salam,beginner.tak pedulik apa pelakon pompuan nak buat,yang penting wa tetap minat giler kat Adam.tunggu drama nie coz nak tatap wajah adam jek.esp.biler dia angkat kening ala kebudak-budakan tu kan kan…

Reply

tuan tanah kedaung October 25, 2012 at 12:22 AM

ep 35 dah upload ke blum yer…..asyik soroton jew

Reply

holahola October 25, 2012 at 12:22 AM

amy, klu watak die bagi dkt actor yg lg best takde la rs nymph sgt, sbb die tersgt la cover macho.. haiyoo. tgk AA rilex jee kann..

Reply

nemo October 25, 2012 at 12:24 AM

tapi i lebih suka watak dia kalau dia macho….dan gentleman.Adam should jadi matang selepas 8 tahun.lebih tersusun bahasa dan jadi seperti lelaki yang lembut tapi tegas.mesti lagi nampak macho sesuai ngan body structure dia

Reply

Hana October 25, 2012 at 12:24 AM

Ala..kenapa tak boleh tengok lagi ni episod 35 ni..tak sabar dah ni

Reply

Izzaara helina October 25, 2012 at 12:26 AM

Episod Kali nie memang best..apa-apa pun semua pelakon buat yang terbaik..:)bagus AA n NN..Ada keserasian..

Reply

minat adam October 25, 2012 at 12:32 AM

Jgn semua emosi sgt ini hanya lakonan. Akak cuma nak tengok drama AH ni sampai la episod 80. Ezany akak arah ezany x jemu2 upload drama ni sampai habis ye. Tapik springgggggggg kat ezany sbb tolong kami yg x dak astro mustika ni. Baik hati Ezany.Tima Kasih byk3

Reply

Amy October 25, 2012 at 12:28 AM

Kerabu mangga mcm mana nk hidupkn watak cik ted tu, any idea? Watak azie tu happy go lucky kadang2 tu over juga kan.

Reply

abady October 25, 2012 at 12:30 AM

dah nak blk kpg. ok selamat menonton ep.35.

Reply

BelalangKunyit October 25, 2012 at 12:32 AM

watak johan paling sesuai kalau kasik kat Mr. Engineer :P

Reply

sis nor October 25, 2012 at 12:33 AM

menunggu dgn sabar ni….tq to ezany

Reply

Adam & Eve October 25, 2012 at 12:33 AM

apa apapun..kita layan lakonan Aaron yg power! dah malam sgt ni…Tido lah sebelum kamu ditido kan! :) )

Reply

Lyn ahmad October 25, 2012 at 12:36 AM

As usual i love to read all the comments while waiting for the uploading. Tks ezany dear. Love u most.

Reply

Amy October 25, 2012 at 12:36 AM

Dh agak dh abady trsalah tekan nombor tu….tu lh excited sgt kan….hehehe.AA tu mcm dia suka usik2 Ain tu…lg ain marah lg dia usik2….nakal dia tk habis2 dari dulu..saya pulak klu tengok watak AA saya ketawa geli hati sbb dia suka menyakat Ain yg tngh marah.Kadang2 dia buat muka seposen dia itu yg geli hati.

Reply

Gulai Tempoyak Bota October 25, 2012 at 12:37 AM

honestly…ak nih mmg x minat sgt dgn cite melayu…tapi nih cite melayu kedua yg ak follow selepas cite Nur Kasih…4me…jalan ceritanya agak menarik jgak lar….tapi panjang gler cite nih…80 episode…dh mcm cite indon jer…jgn jln cite pun mcm indon sudah…zzzzzzzz & serrrrrrrr

Reply

zara October 25, 2012 at 12:37 AM

setia menunggu….
setiap 10menit drefresh….
sambil menunggu buat kerja….
supaya tak trasa…..

Reply

Amy October 25, 2012 at 12:40 AM

Abady semoga selamat sampai kedestinasi…balik mana ? Selamat Hari Raya Aidil Adha.Klu ngantok minum kopi….

Reply

abady October 25, 2012 at 8:31 PM

dari kelantan nak blk ke kedah

Reply

viachitchat October 25, 2012 at 12:50 AM

Salam dn slmt mlm semua…
Pd yg bru join..slmt dtg ea…
Pd yg menanti dri tdi harap b’sabar
Video sdg diuplod..dn process uplod video bkn bgitu mudah dn megambil mse yg lama..itu pun bergantung pd kelajuan internet…
sperti biasa harap disini tiada perbalahan antara stu sama len…
Just enjoy the show n say thank you to Ezany…
fyi Ezany x dibayar gaji ouhk..dia uplod vid sebb ingin berkongsi pd mereka yg xdpt tgk kt ASTRO MUSTIKA…so kowg paham2 lah kesungguhan Ezany menguplod vid neyh…sekian selamat menonton sebentar lagi..salam semua.

Reply

minat adam October 25, 2012 at 12:58 AM

saya setuju tu kita tunggu ezany upload video tu bkn mudah tp ezany x pernah hampakan kita. akak sokong tu.bw bersabar. video tu tetap akan diupload oleh ezany akak confirm kan ezany……..

Reply

Miss Swarovski October 25, 2012 at 12:51 AM

Semua org emo bila tgk cte ni..pelik sungguh la…

Bg sy AnH ni adalah sebuah drama yg bagus…
Tak perlulah asyik amik pelakon yg cantik2 je… NN pun berbakat ape… klu dialog dia sedikit mendatar pun ape slhnya, cuba kita tgk pd dunia realiti, kita takde pun cakap penuh drama.. biasa2 je la…janji cite tu nmpk real n spontan..

Reply

Soraiyamueez October 25, 2012 at 12:52 AM

Adoiyaiiiiiii…… Mostly suma tengah EMO. Parah2….

Reply

sistemkasta October 25, 2012 at 12:52 AM

awt tak upload lagi nie?… atau tengah upload masuk tuan punya tanah….?.

Reply

Chaya October 25, 2012 at 12:57 AM

Suka sgt tgok cerita. Drama & novel nye, dua2 pon best. tq ezany for the upload! :)

Reply

plak motor October 25, 2012 at 12:58 AM

haaaaaaahaha layeng mung.!!!!

Reply

Airaaurora October 25, 2012 at 12:58 AM

Cepat laa upload .. nak tengok kerenah si Hawa tuu apa pula dengan Adam …
# dah suka cakap jaa sukaa ain oiii

Reply

layan je laaaa October 25, 2012 at 1:01 AM

Ramai org kata AA hensem.. pada aku husband aku lagi hensem…
Ramai org kata NN tak cantik.. tapi aku rasa ramai juga yg tengok dia cantik..
so pada sape2 yg dok kutuk2 pasal paras rupa ni udah2 la..
untuk bini2 orang pulak.. hati2.. jgn sampai terlalu minat kat AA sampai kita terberdosa lak kat husband..
apa2 pun layan je lah AH ni… real life pun ramai yg bini cantik laki tak hensem.. laki hensem bini tak cantik.. dah jodoh… bahagia jugakk…

Reply

norish October 25, 2012 at 1:06 AM

dah tak larat nak tggu dah…mengantok tahap gaban dah…esok je lah tgk…apa2 pun tq ezany….good9 & sweet dream…

Reply

farah October 25, 2012 at 1:09 AM

thanks alot ezany kun..

Reply

Airaaurora October 25, 2012 at 1:10 AM

Eh.eh video tuu dah nak siap upload ea ??
#video sorotan dah hilang ^^,

Reply

viachitchat October 25, 2012 at 1:10 AM

slmt menonton semua..vid dh hampir siap tuh…

Reply

minat adam October 25, 2012 at 1:15 AM

caya la ezany bestnya tgh nonton ni. jgn lupa episod 36 plak ye ezany.akak respect la ezany ni. tima kasih byk3

Reply

Adam & Eve October 25, 2012 at 1:39 AM

viachitchat, you’re the bomb! Thank you darling for taking the time to upload A&H. Gd night..sweetdreams. Assalamua’laikum.

Reply

Linda October 25, 2012 at 1:13 AM

Yeay!!! dh leh tgk. jom sama2 kte enjoy. Thnks to ezany!!

Reply

shamsay October 25, 2012 at 1:14 AM

yahoo..dah ada..:)tq abg kun

Reply

cik ted fan October 25, 2012 at 1:43 AM

mcm ader lain ckit episode kali ni dgn novel…

Reply

TejaWafa October 25, 2012 at 1:45 AM

Tq Ezany…selesai ;)

Reply

Salmi Zack October 25, 2012 at 1:54 AM

timakasih….Ezany-kun

Reply

akak cun October 25, 2012 at 2:04 AM

ok dah tengok..thanks Ezany..Ezany ni L/P. Ade panggil abang, ade yang panggil akak. Pening akak cun. papepun thannkss. Two thumbs up for u!

Reply

manCHO October 25, 2012 at 2:15 AM

johan poyo poyo poyo.. seyesss aku meluattttttttttt

Reply

miza October 25, 2012 at 2:22 AM

t.kaseh ezany, tapi kenapa kali ni tak ada suara.

Reply

tee October 25, 2012 at 2:24 AM

thanks Ezany-kun

Reply

kak zah October 25, 2012 at 2:42 AM

bru habis nonton episode 35..citer ni mmg best walaupun ada sdikit kelainan tpi ttp ummmph…..cayalah ezany…walaupun kak zah x berape minat sangat kat AA ni sbb pernah tgok drama kat spore dulu masa dia bru je mula berlakon…tpi so far so good…cuma watak johan tu je mcm kelakar…muka mmg hensem…tpi percakapan tu mcm kurang matured….

Reply

nak am October 25, 2012 at 3:52 AM

NN mmg bagus bwk watak ain tp right now jd meluat kat ain cos tk jujur dgn teman baik sendiri, azie . balik2 ckp tk nk ngan am. i suka klau am ngorat azie, biar ain jeles gila sampai melutut depan kaki am. mengada tahap maksima dah ain tu, rasa cam nk sepak je. Am mmg cool, charming and hensem gilerr..

Reply

adamfan October 25, 2012 at 7:50 AM

setujuuuuuu……terlalu protective kat diri sendiri n selfish……

Reply

LL October 25, 2012 at 5:03 AM

Ep 36 mesti best..yessss Dee kembali…AM msk pub lg?..Dee sms Ain bg tau yang dia tidur dgn AM..hehe biar padan muka Ain tu..mana ada lelaki yg tahan kan? sdg kan ustaz dan imam pun tersasar kerana wanita apa lg Am yg baru nak bertatih…tq Ezani..tak sbr nak tgk Dee mengoda Am..

Reply

yatie October 25, 2012 at 5:36 AM

thanks ezany….mmg best giler..

Reply

leeza October 25, 2012 at 5:51 AM

Sesiapa leh tolong x, apsal nk download video ni lmbt sgt, kdg tu lgsung x leh tgk.

Reply

zam October 25, 2012 at 7:36 AM

NN apa…..

Reply

abady October 25, 2012 at 8:59 PM

nadiya nissa

Reply

murai October 25, 2012 at 6:31 AM

Salam, semua pompuan yang crazy bagi nak rak pada AA atau ADam Mukhriz
pls hentikan pujian yg melampau dah rimas baca . Macamlah AA luar dan dalam drama perfect. Kalau ya pun suka sampai apa yang Am buat sumer nampak best juga kat mata korang. Kalau NN buat salah sikit sumer komplen.
Korang mesti tak kisah sebab suka sgt kat AA padahal Am kalau berdialog banyak mumbling aje tp korang yg crazy giler kat am ingat dia berlakon BERsahaja. Nampak tak permainan dia kat situ???
“Oh ya lah korang tak tahu pasal production drama” korang tenguk muka hensem sumer ok.
Hanya ALLAH saja yg layak terima pujian.

Reply

layan je laaaa October 25, 2012 at 8:43 AM

setuju dgn murai..
apa kata kita ubah watak lak.. Dee jadi Ain.. agak2 banyak tak org nak kutuk dia selfish ego bagai mcm org kutuk NN jadi ain? Satu lg, aku teringinnnn sgt nak tengok AA berlakon watak antagonis.. camne ek komen peminat2 tegar AA ni.. silap2 jadi jahat pun still ada org back up.. hahaha

Reply

rusnita October 25, 2012 at 6:59 AM

salam, kawan2. br sampai ke kg, br lepas layan episod 35. episod ni mmg xde dlm novel sbb dalam novel diceritakan situasi ain je. jangan la emo, layan je drama ni sampai habis. dah tajuknya adam dan hawa, takkan ending jadi adam dan dee or johan dan hawa? ain bukan x nak am cuma marah tu x pernah padam. ada org kt realiti pun, marahnya bertahun. bila jumpa kdg2 ok, kdg2 x ok. penulis biasanya buat novel berdasarkan pengalaman atau pemerhatian, that means drama gini mungkin berlaku di alam realiti. for me, citer ni best sangat. jadi panjang sampai 80 episod sebab tayangan cuma setengah jam sekali. x perlulah mintak tukar pelakon sebab drama dah siap. kita ni cuma menonton tayangan je. lagipun AA dgn NN mmg sesuai bw watak masing2. so, cool ek. tq so much to ezany, teruslah mengupload drama ni sampai hbs. lastly buat ezany and semua peminat drama ni, selamat hari raya aidil adha.

Reply

aton wonderton October 25, 2012 at 7:16 AM

hahahaha…coool n chill la….citer je kot….x mustahil mnede2 cmni leh berlaku kat realiti…mgkin jarang berlaku….tp….biarlah kan….nanti klu da episode adam berbaek2 ngn ain, mesti semue smue nk komen positive….normal la tu kan….hahahah…..

Reply

zam October 25, 2012 at 7:40 AM

nn & aa mmg sesuai…..hampa jgn dok pertikai k…..pgrh dah susun cantikkkk dah….crta pun dah smkin debaq ja…hehehe

Reply

mak adam October 25, 2012 at 7:56 AM

eps kali ni terbalik sikit ngan novel. patut lepas gi beli barang ngan azie semalam, johan belanja dorang makan. sebab tu ain tak pegi tgk wayang. ni scene tgk wayang semalam, baru kuar makan ngan johan. yang lain2 tu tambah2 je tak wujud dalam novel,… pasal fauzi, dee etc etc. malam ni pasal mak johan nak dtg kg jumpa mak ain,.. scene makan rambutan sampai azie athsma.. hee cepat2 la citer ni.. tak sabar nak tunggu ain betul2 baik ngan am masa kenduri rumah mama. apa2 mekacih ezany kerana sabar melayan karenah kami ni..

Reply

Siti October 25, 2012 at 8:48 AM

Alamak. Episode this time macam banyak scene yang tak perlu. Takde part ain dengan am. Boring la. Cerite ni dah macam saye punye breakfast. Bangun tidur je pergi website ni tgk episode seterusnya hahaha. Kalau die 2 jam kan best. Setengah jam macam terlalu pendek haha.

Reply

esiana October 25, 2012 at 9:50 AM

bukannya setengah jam .. 20 minit je siti .. hehehe

Reply

azlina Ayub October 25, 2012 at 8:57 AM

tak sabar nak tunggu episod seterusnya…………..

Reply

nunu21 October 25, 2012 at 9:40 AM

Suka watak Am yang mcm budak2 time ckp ngn Ain… sukenyerrrrrrrr….manje
Ain lak jual mahal …alahai ……
tengok ja apa kan jadi… x sabo rasanyerrrrrrrrr…….

Reply

adiksha October 25, 2012 at 10:15 AM

Omg!! Apsal la citer ni bhantu…huhuhuhu..Nk bli novel,tp dh mls nak mbaca,ari tu pinjam novel kawan semata2 baca part ending jek..mls nk mula dr beginning..

Hopefuly en.ezany kite uploadkan episod 36 mlm ni..wpun mungkin mlm ni die sibuk mrebus nasi impit,masak rendang..hehe..(dgn penuh harapan ni!!  ))

Btw,nak wish kat sume kengkawan alammaya ni slamat hari raya aidiladha..sesape lik kg,drive carefuly,jgn anda yg terkorban di hari raya korban ni..hihihi..

Reply

mamahana October 25, 2012 at 10:57 AM

Hish korang ni tak boleh ke kalau tak komen? Tengok diam2 boleh tak? Tak faham ke? Ingat senang ke nak bersandiwara dlm drama?

Reply

aaron yg xhensem..haha... October 25, 2012 at 11:16 AM

tajuk pn adam hawa xkn xtau sejarah nabi adam yg terpaksa bertahun tgu hawa…..pasal hero hensem heroin xlawa la pe benda la korang ni memang realiti cam2 laki hensem dpt isteri xla cantik sgt….aku nk tanye korang la isteri aaron aziz tu lawa sgt ker…..

Reply

Amy October 25, 2012 at 11:20 AM

Murai saya setuju dgn awak 100% Am selalu mumbling…kadang2 tk dengar apa dia tuturkan.Dialog Ain sentiasa jelas dan tegas.

Reply

Amy October 25, 2012 at 11:22 AM

Betul tu aaron yg xhensem…..kalau isteri lawa suami tk hensem, kalau istri kulit putih suami nya kulit hitam…dan sebaliknya pulak lah.

Reply

eimahani October 25, 2012 at 11:38 AM

next episode please…. xsabor dah ni….. makin sakit ati aku tgok…tp ttp nak tgok…..

Reply

suamimurka October 25, 2012 at 12:02 PM

tak sabar nak tggu Dee balik dari US..biar Ain gelabah tahap cipan tgk Dee goda Am..baru tau langit tu tinggi ke rendah….

Reply

Kartini Awi October 25, 2012 at 12:51 PM

terima kasih ezany….. jasa mu tetapku kenang (skrip boboy) hehehe tk sbr nak tengok episod seterusnya. tersenyum mendengar komen2 kat sini terutamanya mr engineer.

Reply

Penjejak Awan October 25, 2012 at 1:07 PM

Paling x syok skali… scene fauzi… adoyyaaiii… watak student muka gersang ketandusan kasih sayang serta jiwa kacau yg sedang mencari cinta yg pasti bkn milik dier…… kiraa mcm iklan jugak la scene nih… actor dier kira berjaya lah kan…… hahahahha…

Reply

Cumi October 25, 2012 at 1:28 PM

Tak yah la cakap hansem atau tak hansem.. Sampai ke isteri AA pun kena jugak…cantik atau tak cantik seseorang tu di mata orang yg sukakannya.. Respek je la pendapat orang yg memang subjektif…
Drama ni utk kita layan perasaan dunia fantasi, so cakap dan komen tentang cerita pun ikut fantasi masing-masing, memanglah realiti berbeza…. Kasi je peluang orang nak berangan dan berperasaan, kita baca pun sporting jelah dengan perasaan dan imaginasi mereka tu…layan je… Tak perlu nak berlawan-lawan…. Baru syok melayan drama ni…kitakan suka kan imaginasi dan fantasi…. Cuma jika dalam cerita drama ada pengajaran dan terkena diri sendiri, maka ambil jadi iktibar..,,
Saya belajar….tak guna simpan dendam dan ego…walau tak nak kasi org lain bahagia, tapi sendiri yang merana dan tak tenang….nampak gelisah Ain… Ego timggi tak jadikan kita kuat dan menang tapi menampakkan kelemahan budipekerti sendiri je… Macam Ain…. Sampai tak nampak silap bila tak tepati janji pd suami sendiri….dan lagi satu yg saya belajar dari Ain… Kita perlu ada kemahuan yg kuat utk berjaya walau hati dilamun cinta, tapi perlu seimbangkan dengan sikap bertimbangrasa dan diplomasi…
Then dah nampak point2 tu….. Layan balik dgn fantasi drama…. Fun… Enjoy… Feeling….tapi rasional….mmg drama tak sama dgn realiti tapi ada point dalam drama ni yg realistik….

Cumi rasa cam tu lah…kalau geng AH ni satu kepala kan best….sporting dan layan je fantasi masing2 dan tokok tambah giler2 macam betul je AH ni…sesaja seronok2….

Reply

yayaaa October 25, 2012 at 2:45 PM

xsabar nk tggu part adam n hawa berbaik….

Reply

nia wihana October 25, 2012 at 3:33 PM

heheheh..viewers Melayu bleh jadi fanatik mcm viewers filem Hindi/Tamil ..hero xleh kalah or sad ending..silap2 panggung kena bakar ..huhuhuhu ..hero kena hensem..kena macho & menang semua fight ..heroin kena cun melecun….takpelah sekali sekala ada twist & turn sket…layan jer lah apa yg telah disajikan tuh ..klu nak buat citer utk puaskan semua org …botak kepala pengarah & penerbit …tabik kat productioons AH..berjaya menjadikan ramai org ‘jiwa kacau’ tgk drama nih !

Reply

ziana zain October 25, 2012 at 8:14 PM

haha..Am dan Dee berada di kelab pd episod 36..big mistake..Am pun masih tak kuat iman..kalau iapun stress jgn lah ke club..jd prejudis Ain mmg btl dan lg lah dia tak percaya perubahan Am tu..rasanya dlm novel tak ada pun ..penulis skrip kak zza ni mmg sengaja nak sakitkan hati penonton..emosi terganggu dibuatnya…

Reply

siti October 29, 2012 at 5:30 PM

waaaa dah tak pat tgk dah…dulu pas kul 5 blh tgk kat opis..skrg dah kena block.. huhuhu ada link lain tak selain dailymotion.. hukhuk kedai mamak mana plak nk g lepak nk tgk online ni… bb slow…

Reply

LELA November 16, 2012 at 4:53 PM

kasihku tuluskah cintamu..
sebuah jawapan ku damba dari bibirmu…
bibirmu,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Reply

sue January 4, 2013 at 8:24 AM

sifat semulajadi manusia..cantik disukai tak cantik dikeji

Reply

Leave a Comment