Gambar Isteri-Isteri Salih Yaacob

Gambar Adik Beradik Neelofa Yang Cun Melecun

Gambar Taman Tema Legoland Malaysia Di Nusajaya, Johor

Syarat Permohonan Rebate RM200 Telefon Pintar 3G (Smartphone)

Syarat Dan Permohonan Geran RM1,000 Untuk Usahawan Online

Gambar 3 Lamborghini Kemalangan & Terbakar Di Lebuhraya PLUS

Borang BR1M

Video Adam & Hawa Episode 36

by Ezany-Kun in Adam Dan Hawa,Drama Bersiri

Adam & Hawa Episode 35

Mak Johan telah menghubungi Mak Ain untuk datang ke kampung halaman Ain. Apakah tujuan kedatangan tersebut? Adakah Johan ingin “merisik” Ain?

Promo Adam & Hawa Episode 37 – 40

Adam & Hawa Episode 37

Related posts:

  1. Video Adam & Hawa Episode 32
  2. Video Adam & Hawa Episode 35
  3. Video Adam & Hawa Episode 33
  4. Video Adam & Hawa Episode 28 | Youtube
  5. Video Drama Adam Dan Hawa Full Episode

{ 140 comments… read them below or add one }

kerabu mangga October 25, 2012 at 4:35 PM

cik ted kembali.suke2..suke..

Reply

hyg October 25, 2012 at 5:45 PM

Sekarang ni musim Dee pakai singlet, singlet putih, singlet merah, singlet oren, lepas ni singlet warna pe pulak..he..he..

Reply

Cik Ted October 25, 2012 at 5:46 PM

Pasai apa si AM dok keluaq lagi dgn si Dee tu…?? Night club pun pegi lagi..! Grrrrrrrr!

Reply

Lyn ahmad October 25, 2012 at 6:07 PM

Sebab tu lah mungkin Allah belum bukakan pintu hati Ain secara iklas menerima AM sebab dia belum berubah sepenuhnya.

Reply

abady October 25, 2012 at 8:26 PM

Lyn ahmad setuju apa yg awak katakan.ain dia tak percaya am dah berubah

Reply

AKU October 26, 2012 at 1:11 AM

JANGAN LIBATKAN ALLAH DALAM CERITA DONGENG MACAM NI

Reply

mie October 26, 2012 at 8:14 AM

yea betul aku….Oleh kerana terlalu asyik dgn drama nih sampai ada yg lupa bahawa pintu hati Ain dalam drama nih dan semuanya adalah atas skrip yg telah ditulis serta lakunan sahaja LOL….

Reply

skaterr November 10, 2012 at 4:07 PM

lol ke..x pon

Reply

Haji Mail Tawaf Kidai October 26, 2012 at 11:55 AM

btooollll…. ana stuju….

Reply

yusi October 26, 2012 at 6:40 PM

btol3…ni hnya drama aje hahaha

Reply

sarah October 30, 2012 at 12:33 PM

setuju…

Reply

miza October 25, 2012 at 8:08 PM

cik ted – itu lah orang lelaki. kalau lah si ain pergi tempat gitu saya rasa bergegar komputer ni orang kutuk. ni kalau am pergi tak pe. orang asyik marahkan ain aje sedangkan ain tak pernah buat perkara macam tu. sebagai ketua kepada kaum hawa, kamu adalah idola bagi kaum yg lemah. kalau nakkan isteri yang baik. diri sendiri kena baik dulu, bagaimana boleh cantik kueh kalau acuannya tak elok.

Reply

Sher October 26, 2012 at 1:55 AM

Setuju full stop

Reply

ros October 26, 2012 at 2:41 PM

betul.. berubahlah bebetul.. perempuan takut pisang berbuah dua kali..

Reply

Azie bakal kekasih Johan October 25, 2012 at 8:24 PM

Kena tgk drama A& H kalau nak tau knp Dee bersama Am di club tu..
mmg btl knp Ain rahsiakan dgn Azie yg Am suami Ain tp dgn Johan dia boleh bocorkan pula…

Reply

abady October 25, 2012 at 9:15 PM

am tipon ain pkl 2pg

Reply

abady October 25, 2012 at 9:23 PM

apa yg dee sms kat am.

Reply

Salju October 25, 2012 at 10:40 PM

x suke si Dee…gedix melampau jer…sweet je am dgn ain…

Reply

norish October 25, 2012 at 10:49 PM

3 hr tak tgk a&h…p’nantian satu penyiksaan…uhuhu…beritahulah ani yg adam masih sah suami ain..hjahbkesian tgk aszie dah t’paut dgn johan…lgpun johan x sesuailah dgn ain…

Reply

norish October 25, 2012 at 11:00 PM

Bkn ani….ainlah…hehe…hjahbkesian tu kesian je…

Reply

benci si gedik dee October 25, 2012 at 11:00 PM

dee mesti nak sms perkara x senonoh kat ain tu…gile betul si dee ni..dasar pmpuan jahat…hati busuk…tp si am pun bodoh gak…kuar lg dgn dee…ckp setan pun…brubah konon…patut ar liat ain nk trima die…padan pun..

Reply

Cumi October 25, 2012 at 11:06 PM

Ada yg dah tengok AH kat Mustika HD… Apa cerita Am kat pub tu? Rasanya Ezany upload lambat maklum dia pun nak beraya dan bercuti…

Reply

Balik kampong October 25, 2012 at 11:10 PM

Ezany, boley upload episod 36 x.. Td xdpt tgk sb balik kg.. Uwaaa!! Mati leyy kne tgu esok…

Reply

Azlina October 26, 2012 at 12:02 AM

Am sbnrnya gi dgn kwn dia terjumpa Dee kat sana. Dia tak layan malah dia mrk Dee tp dasar tak mau ngalah. Dia tertumpah air pd am dan am gi toilet. Ms tu dia godek hp am tp tak sempat kwn am dah dtg. Lepas tu am pun blh.

Reply

abady October 26, 2012 at 1:11 AM

azlina tlg la cerita apa yg terjd episod 36. tak blh tengok tak ada mustika hd di kpg. rasanya ezany tak upload episod 36 mlm ni

Reply

rusnita October 26, 2012 at 5:29 AM

salam, azlina. tolong la citer detail episod 36 smlm. ezany mgkn upload lmbt kan, kita pun faham dia nak raya gak. please, please azlina. tq

Reply

shima riez October 26, 2012 at 3:11 PM

sek bek Zul cpt dtg kt meja lau x ntah pe lg yg nk dbuat lg si DEE tuh…tp dee mngkin da taw no tepon ain…huhuuu
Ain blk kg sbb family johan nk dtg….mak ain still ingtkn ain yg dier still wife AM…tp degil tol lh ain asyik ulng kata2 yg same jew…sampai mati ain akn ingt….keras aty tol…..huhu
Eja tuh lg matang dr si Ain tuh…..:-)

Reply

Cik Ted October 26, 2012 at 9:35 AM

Thanks Azlina… suspensekan.. sebab scene ni x ada dalam novel… sebab tu kena tengok jg drama A&H ni…

Reply

cronos October 29, 2012 at 8:43 AM

cik ted – dlm novel ada le scene ni.kat kg ain ni jg la johan & azie makin rapat.

Reply

Dee saja nak test am October 25, 2012 at 11:42 PM

Johan pun dah mula ske kat azie… Nanti azie kantoi tertinggal hp kat rumah, pastu ain baca sms johan yg ada unsur2 cinta, ain kecik hati dan call am…

Reply

Peminat Setia October 25, 2012 at 11:56 PM

I love all comments. Tak muak membaca…ada yg positif dan ada yg negatif. Yg baik kita terima as nasihat, yg buruk tu….tolak tepi je lah. And tq soooo much ezany for all your hardwork.

Reply

esiana October 26, 2012 at 12:04 AM

yup…setuju..saya pun suka baca komen2 tu..nama2 tukang komen pun saya suka..TQ ezany..mode skrg sabar menanti EP36..rumah takde mustika HD tu..

Reply

jambu air October 26, 2012 at 12:17 AM

Adeh x sabar tgg ep36 la..nape dee bju singlet tu muncul balek…nyibuk tau..mulut merah mk ngah btol…ain ni pon satu…ego sangat..kn ke am tu ensem bangat, ngaku jekla Suke..ishh emo aku..

Reply

zara October 26, 2012 at 12:27 AM

setia menunggu…..
setiap teringat masa berlalu tengok jam , refresh lagi, sabo ja tunggu tetap tunggu kalau tak de esok ajalah…. thanks Kak Ezany-Kun kerna maseh setia dan sentiasa ada untuk kitaorg…. love u

Reply

Beruang comel October 26, 2012 at 12:46 AM

Sy pn setia mennti ep 36

Reply

mak ain October 26, 2012 at 12:38 AM

nampak gaya macam lambat je ezany upload episod 36… selalu time2 nie dah *uploading* dah… ezany balik kampong beraya ke? anyway, ezany tengs atas kerja keras anda mengupload adam hawa k… bibir dee nampak lagi besar dengan lipstic merah menyala tu… :) haha… tetibe jer… :)

Reply

Beruang comel October 26, 2012 at 12:43 AM

Huhuhuhuhu mcm mn ni masih menantiklu xde huhuhuhu harap2 esk ada la ye… Sooooo sad x dpt tgk ep 36

Reply

Mr. Engineer October 26, 2012 at 12:44 AM

Selamat hari korban, tido ler semua.

Reply

ati October 26, 2012 at 12:48 AM

Semoga ezany dpt upload episod 36 ….tq

Reply

eja adik hawani October 26, 2012 at 12:49 AM

ezany dalam bos kot..tak bleh nk upload..internet slow.hehe..tunggu esok je laa.

Reply

zimmy October 26, 2012 at 1:01 AM

ezany please upload 36…tq

Reply

Zara October 26, 2012 at 1:08 AM

Air

Reply

kakak hawa October 26, 2012 at 1:09 AM

Mlm ni internet slow sangat2….nape eih? mana adam hawa 36 ni….izany pls

Reply

Zara October 26, 2012 at 1:09 AM

Air tak selalu jernih
begitu juga ucapanku

Kapas tak selalu putih
begitu juga hatiku

Langit tak selalu biru
begitu juga hidupku

Jalan tak selalu lurus
begitu juga langkahku

Jika Maaf itu boleh diungkap hari ini ☝
Untuk Apa menunggu hari raya tiba

Reply

Zara October 26, 2012 at 1:11 AM

Air tak selalu jernih
begitu juga ucapanku

Kapas tak selalu putih
begitu juga hatiku

Langit tak selalu biru
begitu juga hidupku

Jalan tak selalu lurus
begitu juga langkahku

Jika Maaf itu boleh diungkap hari ini
Untuk Apa menunggu hari raya tiba?
Sedangkan hembusan Nafas pun
Kita tak pernah tau bila akan
Berhenti…

maka dari itu ku ingin Mohon Maaf atas bawah kiri dan kanan Kekhilafan maupun
Perbuatan yg sengaja ataupun tidak sengaja..yg membuat sakit hati kalian

Diri hendak memohon maaf atas semua kesalahan…

Selamat Aidiladha..
Sebut raya kita hoorey.!
Lembu, Kambing say no way.!
Ayam, itik start run away.!
AidilAdha now on the way.!
Selamat Hari Raya Aidil Adha

Untuk semua

Reply

BWM 5series Am October 26, 2012 at 1:11 AM

cik ezany . tk sabor ni 36 ni .

Reply

BMW 5series Am October 26, 2012 at 1:12 AM

betul tu,tak sabar,fai tit ezany

Reply

zurra October 26, 2012 at 1:15 AM

Sabar semua….esok je le kita tgk ep 36….ezany cbuk nak berkorban …..Selamat hari raya semua…

Reply

kenyataan October 26, 2012 at 1:21 AM

ish2~ sedih tgk korang ni jgn ambek serius sgt.. ni rekaan semata2 haha kelakar macam2 ada…. novel lagi bes dari video ni pengarah ngok xpayah la banyak sgt flash back2 tu kalau baca novel flashback tu xkisah sgt tgk asyik flash back je banyak letih~ huh

Reply

AdamMukhriz October 26, 2012 at 1:30 AM

lambat lagi ker nak masuk ni!penatlah tunggu…masuk ker tak citer ni hari ni sebenarnya???ahhh~lagi satu jam tunggu tak masuk gak,mals lah nak tunggu dah!!!

Reply

kerabu mangga October 26, 2012 at 1:37 AM

Azlina cer cer citer lg..

Reply

jeNna October 26, 2012 at 1:53 AM

mlm ni ada ke tak ni…x sbr rasanya….

Reply

Mimizaza October 26, 2012 at 1:56 AM

Memang tak lah! Selamat Hari Raya ! Bawa-bawalah tidur belaka yer! Cik ezany balik raya kelantan nih…. x senang nak upload.

Reply

abady October 26, 2012 at 2:16 AM

nampaknya tengok ulangan hr ahad la. hr ahad br blk kelantan.

Reply

rusnita October 26, 2012 at 5:36 AM

eh, eh, ezany dgn abady ore klate ko? meh2, kita wat gathering group klate penonton setia drama ni. hehe. btw, selamat hari raya aidiladha buat semua peminat A&H

Reply

BelleQis October 26, 2012 at 2:28 AM

Bila nk upload EPISOD 36??

Reply

ckeen October 26, 2012 at 2:46 AM

waduuuuuuh…..lambatnyer tunggu lpas raye….xperla,sabaq jer la…..selamat hari raya tuk Ezany n family.thankss.

Reply

ADAM MIRZA October 26, 2012 at 2:55 AM

zZZZZZZZZ… Cintaaaaa!!

Reply

yan October 26, 2012 at 2:56 AM

nape xde upload lg ni? :(

Reply

bukan ain hawani tp ain alisya October 26, 2012 at 2:57 AM

nnti korang tgk masa Dee cr nama Ain Sayang kt dlm hp Am contact list hp Adam Mukriz ni hebat juga ada Ady Putra, Afdlin Shauki…sah guna hp sendiri

Reply

mak adam October 26, 2012 at 2:58 AM

alah, ezany belum upload lagi ke? waaaaa.. sedih2… tak per.. akak akan tggu.. (wp tak sabar) :(

Reply

bukan ain hawani tp ain alisya October 26, 2012 at 3:05 AM

nampak gayanya I tgk citerni lps smpi kat Ireland la ujung mggu ni…En Ezany I akn promote kn web U & Drama AH ni kt University & student kita kt sana…..

Reply

kareem October 26, 2012 at 6:20 AM

Kami kat ireland dh lama lyn ezany nih.

Reply

yatie October 26, 2012 at 3:46 AM

la knape xdk episode 36 nie …ezany.. selalu nya dh bleh tgk…mesti awk sibuk masak ketupat yer….anyway nanti upload yer…selamat hari raya aidiladha…

Reply

Adam Maya October 26, 2012 at 4:16 AM

ezany balik kg la ni..da kol 4 pagi pon x upload ag..hoho

Reply

sharena kak long ain... October 26, 2012 at 5:55 AM

subuh raya…ep.36 msh blom ade..nmpknya gaya pas raya jelah kita tgk ep.36 tu ye…slmt ari raya korban utk semua…syg am sampai bila2…ngeh3x..

Reply

Suriah October 26, 2012 at 6:08 AM

Hawa tu..rasa macam dah suka aje at adam…

Reply

Suriah October 26, 2012 at 6:10 AM

Bila nak upload ni…tak sabarnyeeee….sampai pagi tunggu ni..

Reply

kareem October 26, 2012 at 6:18 AM

Bukan ain hawani: kami di ireland dh lama lyn web ezany nih.huhu

Reply

Salmi Zack October 26, 2012 at 7:10 AM

Pagi ni rasa…mcm kehilangan sesuatu,beratnya penangan A&H…

Reply

Hawa October 26, 2012 at 7:11 AM

Da baca novel till the end! Happy ending..
Soo sweet how hawa and adam bersatu semula…

Reply

adiaruz October 26, 2012 at 7:56 AM

x de ek..patut carik2 x de…yg dahtau jln cerita ep 36 tu tgk kat tv ek….hadoi…hehehehe..x pela ezany blh dimaafkan…di pagi raya ni..slamat hari raya aidiladha tuk semua peminat adam dan hawa..

Reply

fanatik adam hawa tahap gaban ^^ October 26, 2012 at 8:01 AM

Ezany blk kg 2..layan AH jgn sampai lupe semayang raye ye..korbankan adamhawa mu.hukhuk.

Reply

Nurul October 26, 2012 at 8:05 AM

Sy tak pernah komen kat web2 yg seangkatan dgn web ezany. Tp pagi raya ni terpanggil nk komen.. Seronok tgk sumer org tertunggu2 ezany upload citer AH ni.. Even sy ade astro, sy still tgk kat sini..
Mungkin Ezany ada komitmen lain, maklumlah raya..
Tak sabar nk tunggu ezany upload & kemudian tak sabar baca komen2 org lain..
Selamat hari raya Aidiladha buat semua umat Islam.. :)

Reply

LuvLin October 26, 2012 at 8:17 AM

Wua….:( biler nie nk download
Dr smlm aku dok check smpai jenuh tk ade pun.
Mcm tk ade mood la. Lauk raya yg aku masak pn tk tahu lagi aper rasa nya.
Tk per! Demi setia ku pd mu….aku tetap sabar menanti, tks Ezany (“,)

Reply

LuvLin October 26, 2012 at 8:20 AM

Aku pn sama, baru nie aku terpanggil kasi comment
Salam AidilAdha semua peminat AH

Reply

akk swak October 26, 2012 at 8:30 AM

alah…ingat kan dah upload episode 36..semalam sibuk tk dpt nk tengok…saber jerla akk…selamat hari raya aidil adha semua.

Reply

rusnita October 26, 2012 at 8:36 AM

sapa2 yg dah tgk kt mustika hd semalam, blh la citer kat sini aper kisah episod 36. x sabar la… at least dah tahu jalan citer wp x dpt tonton lagi.

Reply

ati October 26, 2012 at 9:05 AM

Hari raya yang suram huhuhu …..tak dpt tengok episod 36 lg

Reply

mira October 26, 2012 at 9:09 AM

cik ted comel da kembali

Reply

abady October 26, 2012 at 9:18 AM

tak de mood nak raya sbb tak dpt tgk AH

Reply

mira October 26, 2012 at 9:19 AM

tu laaa

Reply

Cik Ted October 26, 2012 at 9:09 AM

Selamat Hari Raya Aidil Adha semua….

Reply

saya hawa October 26, 2012 at 9:18 AM

SeLaMaT aRi RaYa SuMe

Reply

bobina October 26, 2012 at 9:37 AM

Selamat Hari Raya Aidil Adha :)

Reply

Ms kaiera October 26, 2012 at 9:58 AM

Salam semua selamat hari raya aidiladha…lma nye upload A&H ney….

Reply

faeza syar bukan elfaeza ulhaq October 26, 2012 at 10:03 AM

salam aidiladha semua..xde lg eps36 eh,huhuhu

Reply

Iklil A October 26, 2012 at 10:07 AM

Oh.. Ezany beraya kut pesal ari ni lambat upload ep36

Reply

hidayah dari Rabbul Alami October 26, 2012 at 10:42 AM

Assalamualaikum salam Aidil Adha, minta maaf pokcik nk celah sikit di pagi raya ni.wahai hamba allah sekalian, jgnlah kamu terlalu taksub dengan cerita Adam dan Hawa ni kerana kelak binasa diri. Memang banyak teladan dalam cerita ni, tetapi malangnya teladan yg, x baik tu yang banyak jadi ikutan masyaallah, nauzubillahiminzalik. banyak dosa yg. kita dapat. kan ke bagus kalau sejarah rasullullah dan para sahabat mempunyai peminat sebegini. penyetahuan dapat, pahalapun dapat. insaflah wahai hamba allah terutamanya kaum hawa yg. banyak dalam ketegori peminat setia ni. Maafkan pokcik seandainya tutur bicara ini menyinggung perasaan kerana naluri yang dikurniakan allah ini menyuruh pokcik meluahkan nya. Selamat Hari Raya Aidil Adha Maaf Zahir dan batin. Bekorbanlah kejalan ALLAH insyaallah berbahagia.Amin. Wassalam.

Reply

Nadia Nissa @ Ain Hawani October 26, 2012 at 12:03 PM

Pokcik menonton Adam dan Hawa lebih baik daripada keluar lepak tak tentu hala….Lebih baik pokcik berdakwah kat golongan yang sah melakukan maksiat daripada peminat Adam dan Hawa yang akan berpenghujung pada episod ke 8O. Den raso pokcik pun peminat drama bersiri Adam dan Hawa, sebab tu pokcik pergi ke wall nie….. rentikanlah lakonan pokcik tu……Selamat Hari Raya maaf zahir dan batin yo pokcik.

Reply

ina-chan October 26, 2012 at 1:54 PM

tul2…setuju….siap guna word taksub…xbaik sangka buruk terus pada kami2 semua ni…kami mungkin emo sikit…geram…suka n menanti episod seterusnya…time tgk cite nie rasa x sabo nak tgk next episod…gitu je pon… kan3 kawan2 sume???… xdela sampai taksub….erm….pokcik2… maaf pokcik ye…selamat hari raya :) senyum ye pokcik ^_^

Reply

Dee baru balik dari US October 26, 2012 at 4:22 PM

Pokcik ni Zed Zaidi kot???

Reply

ina-chan October 26, 2012 at 10:59 AM

hehehe…..lega da….dapat tgk episod ni… ^_^

Reply

rusnita October 26, 2012 at 11:39 AM

salam. tq mr ezany, dah selesai tgk episod 36. tapi betul ke dee x sempat buat apa2, tengok sengih tu macam puas hati semacam je.

Reply

Dee baru balik dari US October 26, 2012 at 4:19 PM

Dee tersersengih kerana tgk no dlm hp AM tu nama-nama artis ..maknanya AM dah buat bisnes menguruskan artis selepas berhenti jd pilot..

Reply

mak adam October 26, 2012 at 11:50 AM

apasal hitam gelap tak dpt tgk wp refresh beb kali
promo dpt plak tgk

Reply

LuvLin October 26, 2012 at 12:28 PM

Tks many2 Ezany (“,)

Reply

Balik kampong October 26, 2012 at 1:43 PM

Thanks ezany.. Slmt ari rye aidil adha to evrryone..

Reply

Shana October 26, 2012 at 1:54 PM

Ala…kenapa gelap eh. Mula2 dpt tgk, pas ada iklan SKII tu, jadi gelap gulita, pastu ada blik iklan SKII ada, habis iklan gelap balik…. huhuhu :( (((. Korang pun jadi macam tu ker?

Reply

ina-chan October 26, 2012 at 1:59 PM

shana cuba reload page balik…. pastu biar page abeh loading baru klik play button….cuba je dulu..leh x?

Reply

nuown October 26, 2012 at 2:56 PM

Serius…eja matang dr ain.titik!!

Reply

shima riez October 26, 2012 at 3:19 PM

betollh….eja lg matang dr ain…!!!! Nama jew org cerdik pndai tp terlalu ikutkn emosi…..keras aty xbes2….lngsng xnk pikir perasaan Am….adesss aku lak yg emo…huhuu:-)
Tp 3 ari tanpa adam hawa mmg sunyi rse idup…..huhuuu

Reply

Dee baru balik dari US October 26, 2012 at 4:16 PM

Am tu mmg bodoh mencintai wanita yg kurang matang dan pendendam..Dee kan ada, still love you..tp smpi hati dia gelar SETAN…siapa yg setan Dee atau Ain?
Ain tu hipokrit jer lebih..mulut kata lain tapi hati kata lain..Am sepatutnya terima cabaran Ain utk ceraikan dia tu..mengada-ngada sungguh watak Ain tu..Emo btl pula aku ni..sakit hati dengan penulis skrip ni..

Reply

Salmi Zack October 26, 2012 at 6:48 PM

timakasih … Selamat Aidil Adha….Ezany -kun

Reply

Hariz GG October 26, 2012 at 7:19 PM

Dah 8 tahun mama. Am Siramm… sama sajee. :D

Reply

FR October 26, 2012 at 7:37 PM

watak adik dia kurang sesuaila..skrip atau percakapannya terlebih dewasa..

Reply

YY October 27, 2012 at 12:46 AM

FR…awak nak watak eja..(adik Ain) mcm Ain Hawani atau lebih teruk dari Ain Hawani?..kena tgk juga Ain skrg ni menuntut di Universiti..apa nak heran pun kalau ada adik yg lg matang drp kakak..kamu tak pertikaikan pula watak Ain yg berpelajaran tinggi, kerjaya baik, ada asa agama tp sikap kurang matang dan mcm org yg tak tau psl agama pun ada..

Reply

YY October 27, 2012 at 12:47 AM

Ain pula..eja lah..silap..hihi

Reply

Crazylurv October 26, 2012 at 9:36 PM

Ohemgee….semakin meleret-leret ceriter ni. The same issue over & over again, takde benda lain ke dalam hidop diorang? Pasal nak buat bisness ke, nak invest hartanah ke, nak melancong round the world ke? Patutla kaum melayu tak maju2, harapkan subsidi je.. Haighhh bosan siot AH ni….blergghhh

Reply

Melayu mmg mundur October 27, 2012 at 12:39 AM

Craylurv..stuju sgt..kelemahan ketara org melayu..mgkn benar tema drama ni mengenai hubungan adam dan hawa yg bermasalah..tp utk mengelakkan scene yg berulang2 kenapa tidak dikembangkan sikit watak -watak sampingan yg lain spt Kak Long, cikgu zawiyah, adik Am, Kak Ruby, Kak Cham..atau kak Za..tak perlu byk sgt lah scene Ain memberi alasan knp dia tak dpt lg terima Am dlm hidupnya..meskipun diasebnrnya telah pergi umrah dan berdoa tp tetap sama ..tetap tidak dpt petunjuk..knp agaknya?

Reply

murai October 27, 2012 at 7:59 AM

salam, stuju ngan komen crazylurv dn melayu mmg mundur yg kata “dah bosan ngan dialog ain yg asyik marah2. rasanya NN sendiri pun bosan ngan dialog dia, tp kena cakap gak sebab dlm skript. dah sign kontrak untuk 80 episodes bro. Skript writer punya mind yg tidak memajukan org melayu asyik tunjuk sifat buruk melayu jer.
Skript writer A n H yg tidak peka pd dunia lain selain dr imiginasi sendir. Watak cikgu zawiyah yg kawin dgn bapak pd slh seorang murid kaya, boleh juga kembangkan sikit. Cikgu zawiyah tk nyesal tk dpt am, sbb husband dia lg ok dr aspek kerjaya dan kasih syg

Reply

helang October 27, 2012 at 9:10 AM

betul3x. Banyak watak boleh dikembangkan instead of ain marah2 dan ungkit, sepatutnya lepas ain dpt tahu yg am tak lupa bagi nafkah, ain dah boleh terima adam tp macam jual mahal skitlah tanpa keluarkan kata kata dendam sampai mati tu. Scene tadika yg dijaga oleh Erin mati dan lenyap cam tu aje. Pdhal citer adam dan hawa bermula dari tadika. Hai penulis novel lupa kot asal usul permulaan citer dia ni. pengolahan skrip pulak sesedap rasa jer. @Syok sendiri

Reply

merpati putih October 27, 2012 at 9:23 AM

SETUJU SANGAT2. takder niat nak kutuk tapi ada logiknya kata mika2 yang alert dan mungkin mika2 ni pencinta novel dan drama MELAYU.

Reply

Garuda October 27, 2012 at 8:13 PM

Sepatutnya Ain dah berubah semasa dia jumpa Am kat mekah ..dia dah ikut pun Am solat sama..ingatkan dah lupa sejarah lama..rupa-rupanya dia hanya berpura-pura dgn kata hatinya yg dia berasa senang dan dilindungi oleh Am tu..pening tgk perwatakan Ain tu..adakah manusia semcm tu?..mmg pelik bin ajaib..rasanya bukan benci dan meluat tp rimas dan bosan dgn watak Ain tu..watak dan perwatakan Ain itu gagal dan kurang impak..memeningkan..saya klu tgk kat upload Ezany ni akan escape part Ain Hawani buat dialog…” luka tak boleh lupa smpi mati tu”..

Reply

Majulah Melayu October 29, 2012 at 9:21 PM

Amenda kau bebel? Melayu kalau mundur ia tidak paparkan cerita tentang kelemahan mereka sendiri. Menurut otak kau yg mcm otak otak 50 sen yg mengukurnya kami di sini tak kagum pun. Kalau kau minat crite hindustan bercinta yg gelek gelek dah tu pusing pusing mak bapak dia tak suka, Kaya raya mewah dan ada inspector sahab tak mencermin realiti sebenar. Cina dgn Kungfu satu bole lawan 50 orang.. Aku suka panggil org mcm kau Melayu meleleh, mcm ice ceam.. keras tegap tapi cepat cair dan tak berbentuk selalu nak mengutuk.. Pilah!

Reply

Nadia Nissa @ Ain Hawani October 27, 2012 at 12:49 AM

Hakikatnya anda tidak bosan sebab tu anda terus mengikuti drama Adam dan Hawa. Jangan salahkan penulis skrip…. maknanya lakonan Nadia Nissa dan Aaron Aziz mantap menyebabkan org benci Ain Hawani dan suka pada Adam. Dalam dunia realiti pun berlaku seperti dalam drama ni cuma, masa, tempat dan watak yang berbeza, ambil sebagai teladan hidup supaya orang Melayu terus maju

Reply

aezar October 26, 2012 at 11:46 PM

Adam dan hawa ni kalau dibuat satu jam taklah rase kemeleratannya. Tapi aku leh hafalah dialogue ain “luke yang lama..masih terase. Sampai mati aku akan ingat apa am dah buat pade aku”.. Adehh.. Letih gak dgt dialogue ni. Tapi mcmana pun aku still look forward to watching the drama. Cuma, aku harap minggu depan jgnlah ade dialogue pasal luke luke lagi..nanti aku parah telinga aku dengar lagi..adeh…adeh..

Reply

Aku yang masih dipersimpangan dilema.. October 27, 2012 at 12:25 AM

aezar..agree with you..dialog Ain Hawani tu ntah brapa ratus kali..semata-mata nak jd kan drama ni 80 episod..mmg nak termuntah dah..aku ikuti drama ni kerana minat dgn novelnya…rasanya dialog ni akan terus berulang sampai episod yg ke 60..suka episod kat tadika jer..episod yg skrg ni tak brapa gemar..kesian Nadiya Nissa mainkan wwatak sedemikian rupa…

Reply

cikgu zawiyah October 27, 2012 at 2:21 AM

ain ni..kalo xmo bg je kat aku…aku dh lama dok tunggu si Am…

Reply

lobo October 27, 2012 at 8:02 AM

Awak ni cikgu zawiyah dah kawinlah….???

Reply

fauzi October 27, 2012 at 2:46 AM

alamak….fauzi xkuar ar dlm episod kali nie…….hahahah….dee gedik dan desperate….

Reply

Peminat novel A&H October 27, 2012 at 12:08 PM

Saya mmg selalu ikuti drama ni..suka tgk episod yg awal2 ..jer..smpi ulang2 tgk..tp sedihnya episod skrg ni mcm tak brapa best sgt.bukan sbb watak Ain yg pendendam tegar dan hipokrit juga tu.. tp byk sgt scene dan dialog ulangan..rasanya adaptasi boleh tokok tambah..kan bgs kembangkan juga watak2 sampingan yg lain supaya tak jenuh dgr dialog ” luka tak kan lupa sampai mati”..

Kalau nak juga babak Ain tak lupakan luka lama tu..lebih baik kalau Ain tak berkata apa2..tjk pd ekpresi muka atau emosi dalaman..lagi berkesan..itu pendapat ja sbb tak boleh buat apa dah..penggambaran dah selesai kan..tp mgkn utk masa akan datang perlu difikirkan..

Reply

adiesaidin October 27, 2012 at 12:20 PM

Setelah aku menonton cerita ini dari episod 1 hingga 36 non stop dua hari berturut-turut..skripnya terlalu meleret-leret dan aku setuju dgn beberapa komen di atas. Walaupun AH ni sampai 80 episod, jgn lah nak cukupkan tempoh dgn skrip2 yg berulang2 sehingga jalan cerita yang ditonjolkan semakin tidak membuat aku excited utk menontonnya. Now tinggal half way to go..suppose intermission kan..so i hope ada surprise scene…adios!!

Reply

minat kat nadianissa October 27, 2012 at 4:43 PM

Xblh tgk episod 36 la…cm ne erk…sdey nye….sob…sob…

Reply

adiesaidin October 27, 2012 at 6:16 PM

eh boleh larr..baru try td ok je..:D

Reply

AdamMukhriz's wife October 27, 2012 at 5:50 PM

Erm……mkin lme tgk cite ni mkin mnyamph dgn watak ain hawani..klau bce novel ponn takdelah skit ati mcm nii…! cite yg aaron n siti saleha berlakon uhh “Nora Elena” lgi best ..cite uh kn adaptasi jgk ! wlaupun episode die smpi 26 je…tpi jln cite die mnarik… AH ni lgi best klau die “short n Nice “…. but I’m looking forward for the next ep ! =)

Reply

anti ain hawani October 27, 2012 at 8:22 PM

Oh Ain Hawani. Tolong la jangan ego sangat. Bosan dah tengok bende yang sama setiap episod. Jauhkan la diri tu dari johan. Sedar sikit kau suami orang. Buat sakit hati je tengok adam hawa ni. Tapi tetap nak tengok jugak.

Reply

aezar October 27, 2012 at 10:01 PM

Kita bagi satu cadangan pade ain hawani parut lama yg tak hilang2 disebabkan luka yang ‘am buat pada ain. So jgn ingat senang senang je ain boleh lupakan’ wuuih ungkapan penuh tu… Cadangan aku utuk parut kategori ni kita gunakam laser treatment atau kalaubtak mampu ain leh guna bio oil atau concentrated vitamin e oil. Amacam ain? Kesian tengok ain ni.. Aku jatuh longkang pun parut tu dah hilang setelah dua tiga tahun berlalu..takyah tunggu lapan tahun plus plus.. Hehehehe.. Jgn marah nadiya nissa. Suke2 je.. Boring sebab kena tunggu isnin baru dpt tengok A& H.

Reply

Are-in (ain) October 28, 2012 at 11:51 AM

ezany-kun ley x upload video adam dan hawa ep 37 hgga 80.. please.. best r cite nih.. time kaseh

Reply

layan je laaaa October 28, 2012 at 3:29 PM

aku suka la watak ain ni… jual mahal… jarang dah pompuan jual mahal sekarang ni.. tambah2 kalau lelaki hensem.. semua jadi tergedik2 mcm Dee tu.. betulla ain mintak cerai tu.. pada dia rupa bukan ukuran.. dia still ingat Am tu perangai mcm dulu.. time first episod berpeluk2 sakan dalam keta.. so dia tak nak org mcm tu jadi husband dia.. dia kan tulis kat diary dia yg dia nak org yg boleh bimbing dia dunia akhirat..

Reply

sitie October 28, 2012 at 5:18 PM

camne nk donload citer adam n hawa ni ek coz xpuas tgk klo donload dr ep 1-ending bley tgk byk kali

Reply

minat johan October 28, 2012 at 7:29 PM

dah mula letih dgn part2 yg kurang ummmph…Johan pun dh letih agaknya jd bf ain
Pelakon2 xtra xbest la…teringat cerita pisau cukur…extra pun meletop…

Reply

Airaaurora October 28, 2012 at 7:40 PM

susah apa .. pakai jaa keepvid
dasyat laa para komen cita adam & hawa nieh . ..

Reply

anne October 28, 2012 at 8:32 PM

makin boriiinnnggg..anyway..thanks ezany….

Reply

hana October 28, 2012 at 9:08 PM

episod 1 – 28 best tengok sampai ulang2.patutnya balik umrah watak Ain tu tak lagi seteruk, dah puas berdoa, munajat takkan ckit pun tak dapat hidayah..bila asyik tipu Am, tipu Johan hilanglah ummph cita ni..sayangkan,saya setuju kalau watak-watak lain tu dikembangkan..Azie tu tak de keluarga ke..

Reply

yob sini October 29, 2012 at 7:43 PM

aku menyampah dengan johan dah tau ain isteri orang mengatal nak mampos….

Reply

komeng November 2, 2012 at 6:40 PM

terrrrrrrrrbaikkkkkkkk…………………..

Reply

Shasha November 5, 2012 at 11:20 AM

suka sangat dgn cerita Adam dan Hawa, best tapi Ain ni jgn Ego lebih2 boleh tak? Adam Mukriz sikit punya macho ker, ko nak laki cam na lagi sgkan ko pun x perfect kan..Ain tolonglah terima Adam…hehe..kita yg over kan..:D

Reply

budak sekolah December 7, 2012 at 8:39 PM

“budak2 skrg ni, baaanyak sgt kerja sekolah”
this is seriously TRUE!

Reply

N.Aini December 26, 2012 at 10:47 AM

Episode 34-36 ni byk scene sms laa…frust tak dapat baca text tu sbb kat computer ni tak HD kan..tak clear. Sapa2 yg baik hati & rajin, harap dpt type balik text tu. TQ :)

Reply

Leave a Comment