Gambar Isteri-Isteri Salih Yaacob

Gambar Adik Beradik Neelofa Yang Cun Melecun

Gambar Taman Tema Legoland Malaysia Di Nusajaya, Johor

Syarat Permohonan Rebate RM200 Telefon Pintar 3G (Smartphone)

Syarat Dan Permohonan Geran RM1,000 Untuk Usahawan Online

Gambar 3 Lamborghini Kemalangan & Terbakar Di Lebuhraya PLUS

Borang BR1M

Video Adam & Hawa Episode 39

by Ezany-Kun in Adam Dan Hawa,Drama Bersiri

Adam & Hawa Episode 38

Normah dan Eja cuba menggertak Ain tentang Azie dan Johan. Ain langsung tidak notis perkara tersebut dan kini sering menjadi tanya buat dirinya.

Johan pula menjaga Azie yang terlantar di hospital dan keadaan itu membuatkan Azie semakin rasa selesa dengan Johan. Ini memberi peluang kepada Azie untuk membandingkan dirinya dengan Ain.

Ain runsing memikirkan apa yang dikatakan oleh adik dan ibunya tentang hubungan Johan dan Azie. Azie pula sentiasa cemburu dengan Ain. Apakah yang dipikirkan oleh Ain sekarang?

Adam & Hawa Episode 40

Related posts:

  1. Video Adam & Hawa Episode 24 | Youtube
  2. Video Adam & Hawa Episode 33
  3. Video Adam & Hawa Episode 38
  4. Video Adam & Hawa Episode 37
  5. Video Adam & Hawa Episode 32

{ 153 comments… read them below or add one }

Murai October 31, 2012 at 3:27 PM

Salam sumer. Sorotan ep 39 Azie jealous ain call johan. Cover2lah skit kalau ya pun syok kat Johan tu. Tak suka WATAK Azie. Desperador

Reply

nalee October 31, 2012 at 3:39 PM

nyampah nyela ngk watak johan tu….ishhhhhhhh…

Reply

eda October 31, 2012 at 3:51 PM

nyampah nyela ngk watak johan tu…his…his Samer saya pon.

Reply

iR November 2, 2012 at 12:48 AM

sy pon..nyammmpahhhhh

Reply

arbyatul November 2, 2012 at 12:24 PM

ain betul laa apa emak dan ejah rasa,tdi aku tengok dlm tv azie dan johan lain macam ja ckp di hosptal…dengar la apa cakap emak ain :)

Reply

Apek October 31, 2012 at 3:49 PM

Bukan Azie aje desparate Dee lg teruk ramai boyfriend tp nak juga kat am yg dah kawin. Sanggup nk jadi second wife. Adakah sifat wanita melayu suka kacau laki orang? his…hish..

Reply

aMaIN October 31, 2012 at 4:13 PM

apek-bf dee dah mcm adik-adik(GAY) je ..tu la pasal nak gak kt am haha

Reply

abady October 31, 2012 at 9:01 PM

memang sekarang ni ada segelintir wanita mlyu suka kacau laki org

Reply

zara November 1, 2012 at 12:38 AM

betui… betul… betol…

Reply

zaihas November 1, 2012 at 3:31 AM

Sebab dlm islam dibolehkan kahwin smpi 4..org islam di Msia majoriti org melayu..so tak heran lah ianya berlaku dlm masyarkat melayu..

Reply

LOL November 1, 2012 at 8:36 AM

Ko salah seorang ke? cakap macam xperience jer. Atau ko yang kena? I am sorry

Reply

aMaIN October 31, 2012 at 4:15 PM

nak je aku lempang muka si ain ni..tak habih-habih dgn dialog ‘sampai bila aku nk benci am’ pang je muka dia baru tau..cehhh

Reply

hyg October 31, 2012 at 6:22 PM

amain- aje nye ye…..x habih2 dialog tu….

Reply

omak ain October 31, 2012 at 9:48 PM

tu la. geram lak aku.dia sorg je la dok pikir ‘sampai bila’..yg kita ni plak dok kata ‘sampai bila’ aku nak dgr ayat2 gitu. hehehe…

1 lg tu ha..suke beno dia dok mengulang ayat…’xboleh lupa apa yg am dah buat pada ain’. korg perasan x? ke aku sorg je dok dgr ayat tu? xletih ke ain tu asyik dok kata gitu je. boleh xubah ayat lain? ggrrrr..

Reply

abady October 31, 2012 at 10:02 PM

nak buat mcm mn ayat tu aje yg dia ingat dan hafal

Reply

Iza_Lulu October 31, 2012 at 11:33 PM

tu la pasal….dah x leh ka dia fikir…
dugaan pas dari Tanah Suci Makah tu lg hebat..
ain…ain….
(emo pulak sy ni..hehehe)
(^_^)

Reply

Dee baru balik dari US November 1, 2012 at 3:35 AM

Ain mrh sgt dgn Am knp yer..sdg kan Am kira mcm selamatkan maruha dia dan keluarga..dgn DEE yg sbb kan mereka ditangkap khalwat dia tak kisah sgt pun..? dia ni hipokrit sebnrnya..dia benci dan mrh Am tp che ted yg Am bg diusung ke hulu ke hilir..biasanya klu benci org tenatu benci dgn hadiah atau pemberiannya sekali..

Reply

omak ain November 1, 2012 at 10:11 PM

haa..kan? betul. aku setuju. nape nak simpan cik ted tu kalau dah xsuka am kan? benci..tp cik ted tu la peneman ain. peluk2 lg. bkn ke am dah kata. kalau ain rindu, ain boleh la peluk cik ted tu. huhu

Reply

julia benjamin November 9, 2012 at 2:40 AM

dia mlu nk bg twu ….sbb tu ria kta benci..benci adalh singkatan ayat ben.ar ci.nta….perasan tak?????

Reply

affa November 29, 2012 at 3:31 PM

you ni terlebih kreatif plak…takde kene mengenalah. dah jalan cerita novel camtu, nak wat cane…hihi

Reply

kak b October 31, 2012 at 11:48 PM

ye la omak ain….ain tu dok ulang2 ayat tu…macam dia tu dah kena rogol dgn am….huish…

Reply

aMaIN November 1, 2012 at 12:40 AM

macam le am x malu kena tangkap khalwat..Am tu capt kapal terbang lg..ingat sikit..ain ni mmg bonggok macam IMWAN gak… nak je aku lempang muka dia,nasib baik bukan adik aku!!!

Reply

sweethome November 1, 2012 at 9:03 AM

a ah la betul..betul..betol tu..sy pun perasan jugak..
nyampah btol c ain tu asyik ulang2 kalimat tu…tk de kalimat lain kot…cian kat am tu…

Reply

omak ain November 1, 2012 at 10:03 PM

keras betul hati ain. ain ain. hehe. aku pun emo juga ni. kalau ckp kat telepon ngan am bkn main sweet2 garang. depan am garang mcm nak telan org…tp dlm hati ..suka.huhu

elok sgt la tu. bekas playboy kena dgn keras hati. buku betemu ruas, akhirnya bercantum juga.. eh??!! haha

Reply

adA aQU keSAh.... November 1, 2012 at 11:32 PM

mmg x de ayat lain pon..
sme je dee..
i still love you lah..
asyik ayat tu erh..
kte dh brubah tp..
prangai sme jer…
pak we byak..
tp am gak dy nk..
x pape ..

Reply

niza_emay October 31, 2012 at 5:33 PM

x sabar nk tgk mlm ni…sabar je lah dgn citer.tp ape2 tetap best…

Reply

kerabu mangga October 31, 2012 at 6:13 PM

ada ker tangkap basah dengan cara yg betul?bukan tangkap basah tue mmg salah..?

Reply

apek October 31, 2012 at 8:04 PM

kerabu tu yg geram dialog salah pun director lepas kan jer. Bila dah tenguk banyak episode banyak lak perkara @dialog yg tak betul kluar. Pls tak de ke org yg pantau

Reply

abady October 31, 2012 at 8:59 PM

tangkap bsh dgn cr yg btl tu mcm mn

Reply

Bohsia Kulim October 31, 2012 at 10:56 PM

ko nie sembang stok mcm penerbit….just tgk jerk la xyah la nk comment ….xyah nk mcm bagus la ….just chilll n tgk jek…jgn dok kondemkan filem buatan malaysia…

Reply

MILO November 1, 2012 at 12:05 AM

KONDEM UNTUK KEBAIKAN XSALAH……baru terbukak fikiran BOHSIA KULIM,,,dah berapa ramai anak melayu kita sesat sebab dok terikut tengok cerita x betol…..

Reply

aMaIN November 1, 2012 at 12:42 AM

tangkap basah dgn cara yg btl adalah tangkap sewaktu semua org kering

Reply

mami November 1, 2012 at 11:38 PM

dok aihhh aMaIn..saya rasa kena tangkap basah cara yang betul tu bila tangkap basah yg memang dah basah.. mcm am dan ain kena tangkap basah tapi kering tak dapat…he he he he…

Reply

mak adam November 1, 2012 at 3:48 AM

dalam buku kata kalau kena tangkap basah dengan ain, ok lah. tu maksud johan

Reply

cik wanna October 31, 2012 at 6:18 PM

amain: taw x ap!! asik ckp ayt tu jer..hahaha!! ap2 pun NN the best…suka tgk dia ckp mcm x ikut skrip je kn…love NN..

Reply

flower October 31, 2012 at 7:41 PM

belum upload episod 39 tak ? waiting taw

Reply

abady October 31, 2012 at 10:00 PM

eoisod brp dee kena sound dgn ain. dee tu tak habis-habis nak kacau laki org. kawin je la dgn mamat yg sound am smlm

Reply

kakibuku October 31, 2012 at 10:16 PM

mesti dah nak dekat habis kot…sebab dee kena sound kat ain mase ain dah pregnant kan…dalam ep 70+ kot…rase sempat x episode kereta rosak this week? macam next week je…x sabar tunggu episode ain confront azie & johan, am datang join….

Reply

anhfan November 1, 2012 at 3:40 PM

kaki buku…..betul ke? x sabarnye….

Reply

che da October 31, 2012 at 10:07 PM

apa kena ngan internet nie… kacau la nak tgk pon x boleh…

Reply

IMWAN October 31, 2012 at 10:18 PM

korang ni tak baca novel ke? dah tau jalan cerita and the ending of the story kan…. pasal apa yang tak puas ati lagi ?? tu laaa lain kali jangan malas nak membaca.. carik salah orang je korang ni pandai kan.. nak tengok..tengok.. taknak tengok, sudah !!!… dah lah tengok free, mengharap ezany upload, pastu kutuk2 pulak. bukan korang ada share dengan GLOBAL STATION tu punnnn….

Reply

aMaIN November 1, 2012 at 12:30 AM

ada mak kesah!!! ceh podah!!!

Reply

kak Long November 3, 2012 at 9:16 AM

abg aMaIN… LOVE U!

Reply

IMWAN October 31, 2012 at 10:21 PM

DAN bukan korang punyer DUIT jugak yang buat payment pelakon2 nyer tu. JUST SHUT UP AND WATCH THE DRAMA. NAIK MELUAT tengok komen2 yang mengarut2.

Reply

abady October 31, 2012 at 10:29 PM

kami punya suka la, nak komen apa2 pun.yg kau susah sbb apa. klu kau MELUAT tengok komen2 ni kau tak yah bc. kami tak suruh pun kau bc.

Reply

linda October 31, 2012 at 10:48 PM

betol betol betollllllll

Reply

Lac October 31, 2012 at 11:32 PM

Imwan ko ni baru join blog ni ke? tapi mulut bole tahan ganas. Biar la diorng nak komen ntah kau ni krew prodcution kot. Saper kata kami tenguk fre kena bayar ngan provider intenet tau maxis ke celcom atau lain2

Reply

Yen October 31, 2012 at 11:42 PM

OI bahasa ko ni kasarnya, tak ada budi bahasa langsung. Guna internet tak payah bayar ke stupid dog. Ini ayat paling sesuai ngan orang cam lu.
Belah kau dari kolum ni

Reply

aMaIN November 1, 2012 at 12:29 AM

IMWAN – lu poyo la…dah macam johan kelam-kabut…ROPA GAMPANG!!!hahahaha bonggok giler aduii..org cam ni pun ada dlm dunia hahaha

Reply

zara November 1, 2012 at 12:45 AM

IMWAN- mungkin dia takde kerja.

Reply

Suke la.. October 31, 2012 at 10:37 PM

Yeay!! Ain da tpikir n mule syak ttg azie n johan.. Johan plak da selingkuh n bpaling pada azie.. Azie x btepuk sblh tgn la kire nye.. Ain plak, sb eja n mak die da gertak n desak.. Da mule start ingat kt suami die.. Ain da call am!!!

Reply

rusnita October 31, 2012 at 10:48 PM

ni ulasan episod mlm ni ker? hm, tgk pg esok jerlah. xpe2, thanx for the info. x sabar tggu… anyway, even org dok kutuk2 ain ego, hati batu, keras kepala, i ok jer.. still suka layan drama ni sebab dah tahu ending dia cuma, nak tgk mcm mana depa blh panjangkan sampai 80 episod. dalam novel sampai episod 74 je tambah prolog dengan epilog. again, tq very much to ezany for hard work.

Reply

linda October 31, 2012 at 10:50 PM

mlm sOk ag BEST kOt, td aku tgk pratOntOn cam best jerrrr

Reply

i October 31, 2012 at 10:43 PM

ABADY: TALK TO MY HAND

Reply

aMaIN November 1, 2012 at 12:25 AM

i-hak aa la kudi

Reply

linda October 31, 2012 at 10:47 PM

sekadar tengok jer … tk perlu gadO2, bknnye kOrang yg bayar payment pOn!!! KecOh cerite melayu…

Reply

Cumi October 31, 2012 at 10:49 PM

Suka le: Ain call Am? Scene ni tak de dlm novel… Yg kat novel Am yg sms dulu…. Lagi apa yg best?

Reply

Kak Ruby October 31, 2012 at 10:55 PM

Senang citer minggu dpn dpn dan dpn lagi mmg best punyelah…Ain dah mula baik kat Am. Tak sabar nak tengok nie….

Reply

Wz October 31, 2012 at 10:58 PM

Hari ni x best sngt pun.. Am klua sngtlah skit masa dee ngn am kat restoran tu je.. Yg lain bnyk psl cinta azie ngan johan berputik.. N ade skit2 flash back masa kena tngkp basah n kat tadika (ain teringat kat am).. Esok best sbb am call ain, am suruh ain tidur n mimpi am, comel je am ckp masa tu.. Hehe

Reply

Mabel Gravity Fall (",) October 31, 2012 at 11:43 PM

wah…baca komen pun buat diri ni x sabar nak tgk…suke suke…
selalunye saye lagi excited tgk sedutan next episod..hehehe
takpe..saya tunggu…sambil2 menyiapkan kerja yg x pandai siap2 ni
thanks sbb share…
Thnks jugak dkt ezany sbb sudi upload…
(^_^)

Reply

jaha October 31, 2012 at 11:00 PM

Awat lambat episod 39 ni

Reply

dewi October 31, 2012 at 11:16 PM

nampak cam ain dah mula sedar…die ada suami….geram tul dgr dee ckp kat am..atas kertas jer…desperate tul si dee dkt am..

Reply

sanyboy mnjg October 31, 2012 at 11:17 PM

…azie dh mula exchange feeling dgn johan,,,pasal “Caring is Sharing” kalo ssorg tu trlalu amik berat,,,’caring’….both akn berkongsi feeling ‘sharing’

Ha…tu la ain,,,beria-ia mengharap kat johan,,dh x da siapa ain nk refer lg,,,tak kan kat student (‘Mat Bunga’) yang dok syok kat cik ain tu,,sbb nk ‘try’ Pn Ain…hihi…ain pn dh desprate gak,,baru nk buat ‘U’ turn plak,,,kalo aku jd director,,,suroh am (adam) jual mahal plak,,,oh ye xboleh xboleh,,sbb tu smpai skrg jd pnonton je,,,is joke dont take serious, k

Reply

ati October 31, 2012 at 11:20 PM

Best episod malam nie…..suka..suka..suka…

Reply

Mr. Engineer October 31, 2012 at 11:28 PM

Lately, agak bosan la pulak A&H ni. Lagi bosan dgn watak Johan.
sorry gurls yg suka Johan tu. LOL

Reply

ati October 31, 2012 at 11:42 PM

Johan tak bersalah….kita suka am dan johan :)

Reply

Lyeza October 31, 2012 at 11:46 PM

betul tu Mr.Engineer…
x excited pon tgk this week punya episod
tp nak tahu juga cite…
so kena tgk la jgk..hehehe
;)

Reply

anhfan November 1, 2012 at 3:48 PM

i agree with you lyeza…..i felt the same way…

Reply

Fauzi student@peminat Ain October 31, 2012 at 11:46 PM

salam…kul bape selalunya ezany tepek episod terkini

Reply

Cik Ain October 31, 2012 at 11:48 PM

after 12 onwards kot …
^_^

Reply

ain hawani October 31, 2012 at 11:47 PM

salam all… ain x sabar nak 2gu episod seterusnya (y) :)

Reply

nani October 31, 2012 at 11:55 PM

kenapa tak masuk lagi episod 39……tak sempat tengok tv….

Reply

IMWAN November 1, 2012 at 12:02 AM

kesian aku tgk komen LAC and YEN- kalau bercakap tu , jangan sampai makan diri sendiri . kalau tak tengok adam dan hawa pun , korang kena gak bayar internet kan… korang punyer SHORT MINDED ni sama dengan si ABADY tu . maksud aku… korang ke yang buat payment pelakon, kuar duit bayar kat ezany utk bayar bil astro dia , upah ezany tolong uploadkan nak kasik korang tengok??!! dah… dah … la. macam aku cakap tadi, nak tgk, tgk je la.. takyah kutuk pelakon tak bagus laaa.. pengarah tak pandai laaa… jalan cerita tak best laa… kalau suruh korang berlakon pun, dah tentu jadik bahan kutuk gak.. sama jer. … aku nak tanya korang, kalau berani , jawab soalan aku ni.. Ada manusia yang sempurna selain RASULULLAH?

Reply

aMaIN November 1, 2012 at 12:20 AM

ada aku kesah…yg ko tu tergedik-gedik baca komen org pehal?x suka jgn baca..tgk je drama diam-diam BONGOK!!!!! semua manusia dijadikan allah dgn sempurna kecuali ko sbb ko BONGOK!!!…kalau ezany minta duit anytime aku bayar bagi je no acc…x de masalah

Reply

imani November 1, 2012 at 12:29 AM

lu ta payah nak wayang pesal rasullulah plak. Ko yg stat marah2 orang. Soalan tu kau patut tanya diri sendiri la bro. Buat aku hangin jer. dahlah aku nak tutup lap top aku. rasullulah pun benci kat kau.

Reply

english teacher November 1, 2012 at 4:55 PM

haih.. u guys just love to smash one another, no? everyone has the right to their own opinion; to praise or to criticise.. just do it politely, k? and there shouldn’t be any personal attack..

Reply

abady November 1, 2012 at 7:54 PM

memang la dlm dunia tak ada manusia yg sempurna selain RASULULLAH.yg ko sakit hati dgn komen2 kami knp. drpd komen2 ni la pengarah dan pelakon memperbaiki mutu lakonan dan pengarahan cerita. klu tak ada komen pengarah dan pelakon dok di takuk lama. tak de kemajuan. ko tak bc surat khabar ke? pengarah dan pelakon suruh peminat komen drama ni. ko tahu tak pengarah dan pelakon cerita ni pun tengok blok ezany ni.

Reply

minat pilot November 1, 2012 at 12:03 AM

Psl komen2 ni. . Rs x salah.. Hrp2 penulis skrip n director baca…blh buat onmbahbaikan utk akn dtg….kalau d korea n usa mrk tukar plot aras desakan peminat..
Mmg skrip byk ayat2 sama diulang…contoh statemnt ain psl Am..n azie on, kalau psl makan asyik ulang “sedappppp nyerrrrr”
Watak Azie mmg terover skt…johan jambu pulak kaku..dee on x ondai brlakin sgt…seksi tu aje mnjadi…
He3x…chill

Reply

IMWAN November 1, 2012 at 12:18 AM

aku agree dengan MINAT PILOT. komen membina/ penambahbaikan-bagus. itu pasal aku baca semua komen – FOR THE IMPROVEMENT.

Reply

aMaIN November 1, 2012 at 12:23 AM

improve diri n komen kau dulu hahaha DAH ROPA TENGIN!!! aku tgk..watak ko dlm blog ni, ada la cam johan sbb poyo hahaha

Reply

CT November 1, 2012 at 12:32 AM

I pun tak suka watak Johan tu…
Anyway I tink dlm kes Ain, it’s better to be loved than to love.
Untuk Dee lak – if u luv someone, let it go. If it comes back, it’s yours & if it doesn’t, it never was.

Reply

IMWAN November 1, 2012 at 12:35 AM

AMAIN, YOU ARE NOT ANSWERING THE QUESTION…….

Reply

aMaIN November 2, 2012 at 7:36 AM

question kepala bapak ko..

Reply

Cik ted November 1, 2012 at 12:36 AM

Hehehehhe suka baca komen korang semua at least release tension.. Ada yg buat org senyummmm… Aq pn boring gak tgk n punya degillll ishhhishhhishhh.. Yg peliknya napa lah aq tunggu2 setiap next episod…. ;) senyum u all jgn gaduh2

Reply

Cik ted November 1, 2012 at 12:37 AM

Pembetulan -ain punya degil

Reply

IMWAN November 1, 2012 at 12:36 AM

IMANI, macam aku cakap tadi. korang bila bagi komen, jangan sampai makan diri…

Reply

Imani November 1, 2012 at 12:48 AM

Makan diri apa aku bukan menghina rasulullah. Ko yg tak pasal libatkan rasullulah. Guru aku berlambak dah ajar aku pasal budi bahasa dan hormat orang

Reply

adam mukriz November 1, 2012 at 12:41 AM

Xbest la episode mlm ni..bnyak cter ain teringat ye…tp ending die best..am col ain..swett gler ar

Reply

Cik. Ted November 1, 2012 at 12:45 AM

Besttt nya… Tp dh mlm sok kene krja… Kene bgn awal ni spare 25mitnit utk adan n hawaku …

Reply

IMWAN November 1, 2012 at 12:45 AM

UTK ABADY, LAC , YEN, AMAIN, IMANI – yang korang pun layan aku , apsal? hangin dengan komen aku kan…kan… kan… tu la ,aku bukan marah kat korang, aku tegur secara ikhlas je…… aku dah cakap… bila bagi komen, hati2… jangan sampai makan diri. KAN dah marah kat aku, pastu kata aku bodoh la, stupid dog la, kutuk aku la… kalau kita marah kita kawan dengan sapa….SYAITAN.. KORANG pun geng Syaitan la kan

Reply

aMaIN November 1, 2012 at 1:08 AM

ko tu banggang..kalau nk citer pasal rasullallah n syaitan bkn kt blog ni..jom debat kat blog islam..ko jgn ingat ilmu agama kau tu bagus sgt..ko suh aku compare manusia biasa dgn nabi…bonggok tak?..tp kalau aku kata nabi ibrahim pun perfect.. ko nk cakap apa?komen ko yg bongok n mkn diri ko balik ko sedar tak?tegur cara ikhlas ko kata!!! ikhlas kepala bapak kau!!! hahaha hambik

Reply

abady November 1, 2012 at 8:04 PM

ko kata kami geng syaitan. aku rasa ko pun geng syaitan sbb kau mengapi-api kan org suruh marah kat ko.

Reply

Sonata November 1, 2012 at 12:49 AM

Rasanya mcm penerbit saja nak panjang2 kan citer dah tu mcm tak masuk akal mak Ain dan Ain leh diamkan aja keluarga Johan datang merisik.. padahal dah siang-siang boleh beri alasan kat Johan takyah datang.. bukankan Ain masih isteri Am..takkan nak terima Johan pulak. Dahtu si Ain sampai bila nak benci kat Am.. kita yg menonton dah penat tengok benda yg sama je.. benci kat Am.. marah kat Am.. dah episod 39.. camtu je hubungan Ain dan Am..jenuh dan bosan lak nak menunggu bila Ain nak terima Am.

Reply

kasihixora November 1, 2012 at 8:53 AM

Saya pun stuju gak..emak ain dlm pada x suka kat johan tp bila fmily johan nak dtg beria dgt msk bgai..sepatutnya mak dia boleh bgtau status ain kat fmily johan or jgn bagi dtg sbb dah tau tujuan kedatangan diorg tu..ain pun dah tau apa yg dia buat tu boleh mdtgkan dosa,tp still buat jugak.dah bosan sebenornya tgk watak ain ni.tp sib baik la ada adam mukhriz.

Reply

Tak suka November 1, 2012 at 12:52 AM

TOLONG…….jaga sikit etika di alam siber. Gunakan lah bahasa yg elok & bukan yg kesat lagi tak sedap di baca. Org melayu penuh dgn budi bahasa. Maka cerminkan diri sebagai melayu jati di sini. Tak salah untuk meluahkan pendapat masing2x TAPI harus berhati2x dgn bahasa yg digunakan. Harap sentiasa bersikap berbudi bahasa. My piece of advice to all.

Reply

aMaIN sakai November 1, 2012 at 12:53 AM

Macam sakai aMaIN ni, budak2 kencing malam datang komen kat sini.
org komen dia pun nk komen, tp guna kepala lutut.

Reply

meluat pd imwan November 1, 2012 at 12:58 AM

hoi imwan.. ko jgn nk cover la..
td pandai sgt marah org tk tenu hala skrang nk cover baik pulak..
org cmni la perosak bngsa!!! suka BERMUKA-MUKA

Reply

Adam mukhriz Hero cerite ni November 1, 2012 at 1:02 AM

Entah ape2 imwan ni. Sory menyampuk. Tp nmpk mcm u yg problem kot. Diorg yg lain tu comment disebabkan syok sgt layan adam dan hawa. X salah dah mmg itu yg diorg rase. Lagi pun x luak pun, to be pro la. X de ape2 yg perlu dikisahkan sgt sebab semuanya berpuncandari satu cerita rekaan. Tu je. U je yg lebih2 nak panaskan suasana. Mcm nak tunjuk bagus pun ada. Or u kurang kasih sayang kot.sorry imwan.

Reply

kak zah November 1, 2012 at 1:03 AM

alaaa…mana ni episode 39…lom muncul2 lgi….rindulah nak tgok lagak pelakon2 semua…..baca novel x sama ngan tgok watak yg berlakon……still cool & maintain je tgu crita walaupun lmbt….

Reply

Nur November 1, 2012 at 1:04 AM

Yeay, dah ada! Selamat menonton! ;)

Reply

maulana kelana November 1, 2012 at 1:04 AM

Wahai bib dan bibah yg de astro tu xyah la bg info sal ep mlm ni, sbb wa xde astro, bila u all bg info current ep wa xleh tahan beb nak tunggu esok…2jo lah yg den ado huk..huk..huk….ezany oiii tlg la upload copek ckit……anyway tq ezany all teh best hehe..

Reply

hanie November 1, 2012 at 1:06 AM

AH ni jln cerita menarik tp tayangan 1/2 jam mcm tak syok la, memang tak puas, lama2 rasa bosan & penat, tambah2 lg klu dh baca novel, mcm dh tau jln cite. Cuma yg selalu di tunggu2 tu bila episod ada adam mukhriz acting.. cuba buat mcm Nora Elena dulu, sejam 1 episod baru best.. rasa rindu pd Seth Tan..

Reply

ady November 1, 2012 at 1:07 AM

Jangan marah2,pengarah dah bagi watak tu,maknanya menjadi lah lakonan dia,hee…..

Reply

nuyin November 1, 2012 at 1:24 AM

menyampah betul dengan dialog “kenapa begitu susah utk aku buang perasaan benci pada am..bla…blaa….” .. blueek…!

Reply

Pengarah cerite ni November 1, 2012 at 1:31 AM

Nanti mase kenduri kat rumah am , ain tidur satu bilik dgn am. X lame lepas tu ain mengandung. Dan azie pun dpt tahu ain mengandung. Hehe.. Tengok la kalau x caye.huhu

Reply

kak b November 1, 2012 at 11:40 PM

lambat lagi ke???x sabar ni “pengarah cerite ni”

Reply

IMWAN November 1, 2012 at 1:31 AM

aku dituduh perosak bangsa dan bermuka2? kesian korang ek… sekali lagi aku cakap , nak bagi komen/nak cakap apa2, berhati2 , jangan makan diri…. ..

ANYWAY- thanks ADY- aku sangat agree dengan ko. betul kata TAK SUKA – bahasa harus dijaga- jangan jadik cam AMAIN. betul kata AMAIN SAKAI- AMAIN suka cakap ikut kepala lutut. kepada ADAM MUKHRIZ HERO cerita ni:- aku hargai kata2 ko. ENJOY THE SHOW GUYS!!!

Reply

Gegurl November 1, 2012 at 1:42 AM

Selesai nonton episod 39…tq ezany..zzzzz time :)

Reply

aMaIN November 1, 2012 at 2:11 AM

POdah la IMWAN ko mmg tengin!!!

Reply

syahira syazwan November 1, 2012 at 2:15 AM

cpt laa upload episode 40 dan seterusnya x sbar nk tgkk best laaa dia pnya sedutan sambung untk next episode

Reply

Salmi Zack November 1, 2012 at 2:20 AM

tq …Ezany – kun

Reply

jaja November 1, 2012 at 2:42 AM

sapa yg dah baca novel tu apa ending citer ni? boleh stori skit..huhu. tq in advance

Reply

mak adam November 1, 2012 at 4:23 AM

ain n am berbaik semula. ain pregnan n dpt baby girl. dee plak blah bawa diri n mengalah

Reply

zaihas November 1, 2012 at 3:51 AM

korang perasan tak AM dan Dee pakai baju warna sama..nmpk serasi gitu..

Reply

YY November 1, 2012 at 3:57 AM

Dee mmg ahli sihir..dia tau Am berada di mana..

Reply

zzzzzzzzzz November 1, 2012 at 4:09 AM

Suka tgk drama ni bila ada part Dee kacau Am ja..bila dah part Ain, Johan letih lah tgk..saya masih boleh terima part Azie..dialog Ain tu dah mcm dirakam smpi ulang2..sepatutnya drama ni ditayangkan semasa proses penggambaran masih berjalan jd bolehlah diubah semula..tp di Msia ni bukan mcm di US, Filifina dan lain2 negara yg buat scene berdasarkan respon penonton..

Lagi satu org MSIA ni klu nak komen lebih2 adalah yg ckp tak komen lebih2 tgk jer sbb dah di bg tgk free..susah kan..nak maju sikit.tipikal org kita ni mgkn dah sebati biarpun MSIA dah lama merdeka dan sebuah negara demokrasi..mgkn org tu hanya suka kpd kata2 manis yg boleh merosakkan..jgn lupa yg pahit ubat…itulah psl terlebih manis boleh jd penyakit..ruang forum yg dicipta Ezany adalah utk kita luah segala perasan tak puas hati dan juga kepuasan hati..pro dan kontra itu biasalah..knp perlu ada pembangkang dlm sebuah negara ..supaya kerajaan tak boleh buat sesuka hati..jgn lah sensitif sgt..

Reply

dya November 1, 2012 at 5:28 AM

mmg xsuke johan dr 1st tgk die blakon..xtau knp..mcm lakonan die tu buat2 cool jek.

Reply

hana November 1, 2012 at 6:53 AM

ain tu kesal n tak boleh lupa apa yang dah berlaku kerana, dia dituduh berkhlawat dan tafsiran khalwat membabitkan zina..sdgkan dia tak buat ape2 dan Am tak bantu nafikan memang a sampai mati tak boleh lupa keaiban tu.

Reply

kucing Gemok November 1, 2012 at 6:55 AM

TQ Ezany-kun… Lg 1…. suka tgk komen2anda semua…

Reply

Ina nina November 1, 2012 at 8:00 AM

Saya suka sgt dpt tgk A&H lam internet yg ezany tlg uploadkan nie..bab cita vs novel tak jadi masalah..klau asyik dok komen yg bkn2 dok gaduh sesama sendiri tu menunjukkan bahawa sikap kita yg tak matang langsung..minta maaf ya pada sesiapa yg tersinggung tu..jadi lepas nie cuba kita layan ja jalan ceritanya dan nnti kan kesudahannya..br ada suspen ckit..ikhlas dari saya..wassalam..

Reply

SeriHani November 1, 2012 at 8:19 AM

Ape2 pun…kalau stress giler kat tempat keja…bila ingat teringat nak tengok A&H malam nyer terus…hilang stresss…

Reply

Luvadammukhriz November 1, 2012 at 8:29 AM

‘nt tido mimpi am’, sweet..teruja tggu nxt episod, nk tgk am kacau ain lg. Should be, tackle la is3 tu dr awal dn tk dibiar maslh berthun2. Watak ain satu cth is3 nusyuz..cpt2 la sedar ain, jgn jd bodo. :)

Reply

LOL November 1, 2012 at 9:07 AM

Apa?…Pandainyer…Apa?…Pandainyer…
Dah habis kelas menaip..Apa..? Bodohnyer…

Reply

Xee November 1, 2012 at 8:34 AM

baru nk tenguk ep 39, tp baca sumer komen, Ya Ampun kenapa jadi macam ni? Perang komen. Sampai libatkan Rasullualh tak baik dosa. Lantak lah korang. Aku nak feel ep 39.

Reply

kak yong.. November 1, 2012 at 8:58 AM

Ermm… pink… hensem sangat..

Reply

inn November 1, 2012 at 9:09 AM

TAKK……..PON

Reply

kak yong.. November 1, 2012 at 11:48 AM

aku punya pasal la..

Reply

inn November 1, 2012 at 12:09 PM

Dah tau mesti kak long bengang. Ya…ya hensem sangat kak long oiii

Reply

kaira November 1, 2012 at 11:13 AM

em….hehe…. tak kelakar tp tak tau kenapa rasa geli hati….hihi

Reply

nozieomar November 1, 2012 at 11:41 AM

kelakar scene yang Dee nak cium Am kat cafe…padan muka Dee…
“tidur nanti mimpikan Am tau”….so sweet n cute….tak sabar nak tengok scene nih esok..

Reply

eja sweet kan ? November 1, 2012 at 2:51 PM

Thanks to ezany coz upload full episod..a & h mmg best..smua plakon dpt membawa watak dgn berkesan…

Reply

ain November 1, 2012 at 3:00 PM

best giler!! tak sabar nak tunggu episode pas nip..tq..

Reply

capang November 1, 2012 at 3:13 PM

benci tul ngan Azie dlm episod ni….

Reply

akk swak November 1, 2012 at 3:37 PM

hehehehe..mmg la geram gk tgk ain ni tak habis dgn sakit atinye tu..tp keras2 kerak nasi klu siram dgn air pasti lembut jugak..sabar ler kwn2 nantikan wkt ain akn cair kat am…tak sabar …!!

Reply

akk swak November 1, 2012 at 3:39 PM

Eja lbh matang drp ainkan?

Reply

cun cik ted November 1, 2012 at 4:02 PM

hai..klu la ada “am” y betul2 kan ke best…ada ke x ye watak ni dlm dunia realiti..huhaa

Reply

puterablack November 1, 2012 at 4:14 PM

klu jodoh x kemana…

Reply

adam & hawa November 1, 2012 at 4:42 PM

lantak korang la nak wrestling ke pe ker……yg pnting citer nie the best…… skuran-kurangnye kite blaja knp suami n isteri perlu bersamdlm segala aspek…………….huhu

Reply

leeyana November 1, 2012 at 4:45 PM

x suke azie gedikk!!!

Reply

leeyana November 1, 2012 at 4:46 PM

knp episode 40 x kuar ag ek…:(

Reply

esiana November 1, 2012 at 10:08 PM

40 nye hari ni la..

Reply

english teacher November 1, 2012 at 5:01 PM

dee is very pretty, kan? she is just too sexy.. Johan’s mum is too young to be a mother of an adult, plus her acting is a little bit too stiff..

Reply

english teacher November 1, 2012 at 5:03 PM

both johan’s parents dont look like they are fit for each other, age gap is too wide, johan’s mom looks quite trendy while his father looks kinda old fashion..

Reply

english teacher November 1, 2012 at 5:04 PM

all the while, azie seems to be a loner, no parents no siblings at all…

Reply

Muhd Aiman Najmi November 2, 2012 at 4:35 PM

azie memang ske kat johan ,

Reply

dyie November 3, 2012 at 3:18 AM

lntak korang la…ak nk enjoy cterr ni..suka x suka jgn la komen lebih2

Reply

waeda87 November 4, 2012 at 9:01 AM

nape x leh nak tgk eh?? :(

Reply

akulasapelagi November 8, 2012 at 2:36 AM

cerita ni best sampai tang part makkah dan madinah aje…
dah semakin mengarut dengan scene dan ayat yg berulang2
dari mula aku dah pelik naper sampai 80 episod..
dah hagakk dah..

Reply

1malaya November 8, 2012 at 2:46 AM

bodoh la korang bergaduh pasal drama bodoh ni

Reply

Mira'e November 8, 2012 at 9:24 PM

a’ah nyampah giler dgn azie tergedix2 and johan yg poyooo

Reply

fans of a&h November 19, 2012 at 2:27 PM

hai assalamualaikum. hmm mintak tolong boleh tak? macam mana nak download video ni ezany? sebab line tak kuat sangat laa.nak tengok pun jadi tersekat sekat. tak seronok pulak nak tengok. so kalau download dapat tengok straight je :) kalau sape sape tahu cakap kay? terima kasih :)

Reply

lara December 17, 2012 at 3:30 AM

Stupid girl! ada hati tanya kenapa azie & johan tak terus terang.. Helloo….awak sendiri yg menipu dari awal…..nak gelabah tanya paasal azie & johan. stress aku tgk watak ain…pening

Reply

snsd January 10, 2013 at 3:53 AM

rase mcm eja tu beganda lg matang dr si ain tu.hahaha.dah makin lama, makin pelik pe’el ain.blk dr umrah makin berdendam.adoi adoi
nasib la drama semata-mata.pape pon,tayah gado gado kay.ini sume entertainment.lek je.enjoy the drama :D peace

Reply

Leave a Comment