Gambar Isteri-Isteri Salih Yaacob

Gambar Adik Beradik Neelofa Yang Cun Melecun

Gambar Taman Tema Legoland Malaysia Di Nusajaya, Johor

Syarat Permohonan Rebate RM200 Telefon Pintar 3G (Smartphone)

Syarat Dan Permohonan Geran RM1,000 Untuk Usahawan Online

Gambar 3 Lamborghini Kemalangan & Terbakar Di Lebuhraya PLUS

Borang BR1M

Video Adam & Hawa Episode 40

by Ezany-Kun in Adam Dan Hawa,Drama Bersiri

Adam & Hawa Episode 39

Adam terus cuba memenangi hati Ain dan ketika itu Ain juga muka terasa dirinya ingin dibelai seperti seorang wanita lain juga. Tetapi Ain terfikir mengapa Adam tidak pernah jemu walau bertahun dirinya berpisah dengan suaminya itu.

Azie pula cuba pikat hati Johan secara diam-diam tetapi Johan tidak pernah mengetahui perkara tersebut. Pada Johan dia mengambil berat tentang Azie kerana mereka seperti rakan baik sahaja.

Azie mula mendekatkan diri pada Johan. Johan pula semakin rasa gembira bersama Azie, dan dia pula runsing memikirkan antara perhubungan mereka. Adam pula masih berusaha untuk mencuri hati Ain kembali. Adakah Ain akan terbuka hati untuk Adam kembali?

Promo Adam & Hawa Episode 41 – 44

Adam & Hawa Episode 41

Related posts:

  1. Video Adam & Hawa Episode 39
  2. Video Adam & Hawa Episode 33
  3. Video Adam & Hawa Episode 32
  4. Video Adam & Hawa Episode 38
  5. Video Adam & Hawa Episode 29

{ 126 comments… read them below or add one }

Lanirah November 1, 2012 at 4:51 PM

bestnya tgk sorotan utk mlm ni….A & H dh nk mula berbaik2
luv it

Reply

Garuda November 1, 2012 at 8:23 PM

Apa yg bestnya?..kalau tak berbaik langsung A& H lg best cerita ni..lg best kalau Johan Kawin dgn Ain..Am kawwin dgn Dee.. Azie pula mati akibat terlebih mkn rambutan..

Reply

burung pipit November 2, 2012 at 12:03 AM

hahahahahaha….setuju

Reply

asam boi November 2, 2012 at 1:04 PM

hahaha… ok gak tu

Reply

mariaworld November 2, 2012 at 7:32 PM

kejam……………..

Reply

AM November 3, 2012 at 4:32 AM

cerita ni serupa mcm apa yg aku alami, kebetulan nama pn seakan sama, am tetap setia pd ain……

Reply

eja November 3, 2012 at 12:48 PM

hahahhaha sumpah lawak part yang last tu..

Reply

farisha November 1, 2012 at 5:07 PM

Yes…. tak sabar nak tngok la…

Reply

kuntau November 2, 2012 at 12:49 AM

ain tu yang jual mahal… apa2 entah… kecian kat am….

Reply

che da November 2, 2012 at 9:25 AM

am keras kepala n ain keras hati

Reply

Maiz November 1, 2012 at 5:11 PM

Yes tak sabar nye nak tgk .. best best

Reply

Rozlyn November 1, 2012 at 5:14 PM

Best!!! Jgn lupa upload nanti ya. Thanks ezany ❤❤❤

Reply

boring gurls November 1, 2012 at 5:35 PM

Ain tamak kalau dia nkkn Johan. Dia dgn Am sama lah perangai ego tp dlm ati suke hmm mmg ramai org camni ke kat luar sana? Ain-Nak suruh orang berterus terang , diri sendiri pun payah nak berterus terang.sesuai beno dgn lirik lagu ‘ merasuk dalam hati’.

Reply

Cumi November 1, 2012 at 6:24 PM

Banyak la sikit scene Am, sikit sangat… Hope malam ni banyak scene Am… Comei je dia kat phone ngan Ain….cute je…baca novel balik lah…Jadi le sementara nunggu pukul ezany upload….

Reply

Cumi November 1, 2012 at 6:29 PM

Minggu depan agaknya keta Ain rosak….tapi scene Ain pakai tudung dlm bilik maybe tak de walau romantik… Susah kot nak translate ke drama…. Macam sensitif pulak… Maklumlah NN dan AA kan isteri dan suami org…tak elok kot lakon intim cam kat novel tu….
Selalu kalau cuti tension bila Isnin sebab kena kerja, tapi semenjak 2 menjak ni tak sabar tunggu isnin….

Reply

Minat Pilot November 1, 2012 at 6:41 PM

Cumi…citer lah ap brlaku ms scene pakai tudung..i x baca lg novel ni

Reply

rusnita November 1, 2012 at 6:58 PM

scene pakai tudung tu lepas ain dgn am jumpa azie and johan utk bagitau apa yang dah terjadi antara mereka. mmg scene tu romantik habis tapi kalau x silap penah tengok kat trailer mcm ada scene tu. part yang am kata “ini isteri am” and dia peluk ain dari belakang. mmg sweet sangat la dalam novel tapi betul gak x sesuai kot utk lakonan. hm, ni dah kali keberapa ntah dok ulang2 tengok citer ni dari episod 1 sampai terkini. hehe… x jemu2, novel pun dah berulang kali ku baca.

Reply

minat adam November 1, 2012 at 7:21 PM

Sama la rusnita cam akak berulang kali tgk crita ni dan ulang baca novel best sungguh cita ni pandai HH dan AA berlakon. Ezany jgn lupa upload ye episod ni

Reply

mami November 1, 2012 at 11:52 PM

ingatkan mami sorang dok ulang2 baca novel tu… he he he he punyalah terbayang2 apa Aaron akan buat bila tiba bab yg tu.. tapi kalau tak ada pun ok gak… sapa nak rasa feeling tu kena baca novel dialah kot..

Reply

Cik ted November 1, 2012 at 9:40 PM

Cumi… Ada rasa scene am curi msk bilik ain tu sebb ada gmbr preview… Cuba tgk gmbr a&h kt google

Reply

Cik ted November 1, 2012 at 9:44 PM

Cumi.. Ada rasanya scene am curi msk bilik ain sebb ada gmbr am n ain dlm bilik… Mcm am peluk dr blkg… Cuba cr kt google preview a&h…. Am ckp.. Am xkn sakiti org yg am syg sama dialog dlm novel ;)

Reply

Cumi November 1, 2012 at 7:14 PM

Ok cumi citer harap takde yg marah…
Rasanya scene tu lepas keta ain rosak, am ambik ain nak gi kuliah, kuliah ain pukul 11 tapi am dtg pukul 9 nak ajak bekfes dulu, azie dah pegi awal. So, ain suruh tunggu tapi am nakal masuk rumah diam2, then ain marah suruh tunggu kat living room takut jiran kata, am cakap nak takut apa sebab berapa kali org nak tangkap khalwat lagipun mereka dah nikah. Bila ain kat bilik pakai tudung, am masuk bilik berdiri belakang ain yg ngadap cermin nak pakai tudung… Tu yg dia cakap ” ni isteri am “dan dalam novel masa tu Ain yg minta husband dia peluk dia….dan ada dialog Am pasal anak…romantik tau… Tapi novel cumi adik ipar pinjam tak ingat samada scene ni lepas diorang jumpa azie n johan tau sebelum. Yg pasti lepas tu diorang gi bekfes, terjumpa plak si gatal Dee….tau je Dee tu am pi mana kan….
Beli la novel tu RM 19.90 je kat popular….cumi pun terjebak….buku novel BM pertama yg Cumi beli….giler kan…

Reply

rusnita November 1, 2012 at 7:45 PM

confirm scene am masuk bilik ain ms dia nak pakai tudung and kata “ini isteri am” tu lepas dah jumpa azie and johan. br lepas belek novel dia… agak lambat lagi tu. next wk rsnya scene ain x jd kluar dinner dgn am lepas balik kg sebab penat – siap marah2 lagi kat laki dia (tp ada rs menyesal lepas tu) – kalau bukan malam ni la, part ain berusaha nak cuba bagitau johan pasal status dia and part am marah sangat x berjaya ajak ain keluar sampai dia kata “you are my wife, and i will find you even if i have to pay with my life to get you.” ha, lepas tu br scene keta rosak. hehe… jangan ada yang marah lak ye. kita citer ni utk sapa2 yang x penah bc novel ni and teringin nak tahu episod seterusnya.

Reply

Cumi November 1, 2012 at 10:58 PM

Btul2 Rusnita, baru ingat…mlm ni Am call wife dia tu ajak makan tapi Ain sampai rumah dah malam kononnya penat dan tak jadi dinner and Am marah… Macam merajuk…masa baca bab ni memang geram kat Ain sebab kejam sangat… Pas tu baru keta dia rosak n azie dah sibuk ngan johan dan johan pun sibuk gak, kebetulan am call n ain ingat azie. Tu yg pecah cerita keta dia rosak…. Tak sabar nak tengok bab am dtg dgn muka serius…dlm novel cerita scene tu macam ain dah debar-debar…n am gentleman giler….dan hati am kembang giler bila ain kenalkan dia kat student … This is my husband…sweer gitu…. Nak tengok camner scene tu dizahirkan kat drama…. Mesti comei muka am malu-malu….haha…. Rasanya minggu depan or 2 minggu lagi la kot….

Reply

Cumi November 1, 2012 at 11:02 PM

Scene ain jumpa azie n johan tu pun ada part romantik….tunggu tau…minggu ni kalau nak bengang dgn ain tak pe…. Lepas ni padan muka ain nangis2 cari Am….best…. Nak tunggu Am belagak sikit kat ain….tapi cair gak hati Am tengok wife sedih….

Reply

abady November 1, 2012 at 11:22 PM

am marah2 sayang kat ain.

Reply

mami November 2, 2012 at 12:06 AM

ya ya ya… gitulah cerita dalam novel… sapa suka cerita ni akan suka juga novel kau untukku…aisya sofea punya juga tapi dalam drama pelakon remy ishak.. buat rosak cerita…tak de feeling lansung. sedangkan baca buku tu yang ntah beberapa kali boleh tangkap syahdu lagi.. syabas pelakon A&H… termasuk waitress yg kena kutuk tu… hu hu hu…

Reply

rusnita November 2, 2012 at 5:07 AM

mami, novel kau utkku tu ada drama eh? x penah tgk. i mmg ada semua novel aisya sofea, x tertinggal satu pun.

Reply

abady November 2, 2012 at 8:18 AM

pelakon drama tu remy ishak jd fuad, dira abu zahar heroin dan johan ashairi jd tnang yg accident dan mati. novel aisya sofea yg paling best selain dr adam dan hawa adalah uda dan dara, novel uda dan dara ni klu buat drama best jugak

Reply

rusnita November 2, 2012 at 3:38 PM

betul2, uda dan dara best jugak selain dari adam dan hawa. ada satu lagi novel dia yang best – selagi ada dia. paling i x suka novel k.aisya is masih setia. boring je rasanya..

Reply

abady November 2, 2012 at 4:39 PM

rusnita betul tu. sy pun tak suka novel masih setia. memang novel tu boring dan tak faham jln ceritanya.

Lia November 2, 2012 at 2:25 PM

Lepas episod 40 nie.. x sabar nak tengok si ain nie plak yg merengek-rengek nak jumpa si Am.. baru tersenyum je kiter2 nie tgk tb…

Reply

kira November 5, 2012 at 8:32 AM

o… ye tak sabar rasanya.. menarik ni.. :) )

Reply

ogierazali November 1, 2012 at 7:20 PM

wah.. makin best… x sabar nak tgu episod seterusnya..

Reply

english teacher November 1, 2012 at 7:28 PM

ain..tidor nanti mimpikan am tau…. now i might be having am in my dream…

Reply

Lanirah November 1, 2012 at 7:54 PM

Thks Cumi…kita tk marah malah lagi
seronok nk tahu apa yg akan berlaku
seterusnya hehe, maklumlah suka sgt tgk
A&H dh mula nk berbaik..happy gitu :) )

Reply

zil November 4, 2012 at 8:25 PM

last anti baru bbaik… klau tidak ashik nk bepelok jeee… anti ada org mkn hati pulakkk… phm2 sdh r…

Reply

zany nany November 1, 2012 at 8:04 PM

tidur mimpi am bye hehheheh comey jew …….rase rugi xbce novel 2dlu skg nak bace exam da dekat huuuuuuuuu lyan jela

Reply

LOL November 1, 2012 at 8:06 PM

Salam sumer, citer semakin menarik, ain dh ok ngan am so jangan marah ain lg k. Selamat menonton dan feel it

Reply

luvamaain November 1, 2012 at 8:07 PM

yes..english teacher….i already dreamt of am n ain…gosh….i really hate weekend now….

Reply

TejaWafa November 1, 2012 at 8:11 PM

Tonton AH boleh release tension ;)

Reply

luvamaain November 1, 2012 at 8:14 PM

nak share this with all, adam gave ain hadiah selepas mereka berbaik semula and selit sekeping kad yg tertulis:
hawa dicipta dari tulang rusuk adam
bukan dari kepala nya utk dijadikan atasannya
bukan dari kakinya utk dijadikan alasannya
melainkan dari sisinya
untk dijadikan teman hidupnya
dekat pada lengan utk dilindunginya
dan dekat dengan hati utk dicintainya….
Romantikkan……….

Reply

rusnita November 1, 2012 at 9:40 PM

part ni kena tggu episod ke 80 la rsnya. ms tu am br balik dr london and depa pun dah ada sorang bb girl.

Reply

Lia November 5, 2012 at 1:47 PM

cepat la masa berlalu… sabo-sabo…

Reply

atok November 1, 2012 at 8:37 PM

atok dulu tak suka menonton drama melayu. Tapi sejak tengok drama A & H atok jadi macam penagih pulak..bukan dadah tapi drama..Poweeeerrrr seh citer ni..Yg buat frust nye kena tunggu ezany upload lah..trima kaseeehhh ezany [0-0]

Reply

mami November 2, 2012 at 12:01 AM

atok… kena tengok ombak rindu juga…..

Reply

atok November 2, 2012 at 12:49 AM

amboi..sedap title drama tu lah nanti atok check-it out..nasib baik lah ada internet pasal kat spore mana dpt astro tima kaceh ya mami..(@__@)

Reply

abady November 1, 2012 at 8:55 PM

suka tengok muka AM spls ain kata ke am rindu ain

Reply

peah November 1, 2012 at 9:00 PM

ye ke atok, kita ucap tima kaceh jer kat enck ezany.

Reply

samara Juon November 1, 2012 at 9:01 PM

suka tengok am malu-malu nak romantik dengan ain. tak suka aaron dalam ombak rindu tapi now suka dia dalam AnH …

Reply

omak ain November 1, 2012 at 9:29 PM

kan? agaknya mmg gitu kot eh player/playboy/playgirl ni. kalau ngan awek/stok geli2… ayat power keluar dr mulut lancarrrr je. tp kalo utk org yg dia betul2 jatuh cinta, dan2 nak ckp pun malu2, sangkot2,testing2 ckp kat cermin dulu.prepare abis sblm ckp. hehe

Reply

Cik ted November 1, 2012 at 9:48 PM

Sapa ingt masa ep awal2 lp nikah ad scene am dpt hadiah kotak hadiah n am ada tulis kertas n msukkn dlm box tu…. Agak2 apa isinya ye…

Reply

rusnita November 1, 2012 at 10:11 PM

ingat2, tapi mmg tertya2 jugak apa yang dia tulis. agaknya tulis bilangan hari berapa lama adam terpaksa menunggu cinta hawa lahir utk dirinya. kena la tggu citer ni sampai habis. x kisah dah citer ni meleret2 pun sebab dah masuk antara episod menarik. my 11 yrs old son br mula tgk drama ni sampai hubby kata budak ni dah jangkit dengan uminya. hehe…

Reply

ati November 1, 2012 at 10:27 PM

tgh menonton ep 40 :)

Reply

murai November 1, 2012 at 10:35 PM

baru habis tonton ep 40. Azie and Johan dlm masa satu hari -dari kebun rambutan sampai balik KL, cinta mereka berdua menggila cam tu. Johan syok bila Azie pegang2 dia, dengan Ain jangan harap nak pegang. Azie perempuan terdesak and Johan Cintanya mudah beralih arah. Layaklah Korang berdua couple.

Reply

Oncee November 1, 2012 at 10:40 PM

Bengang tenguk perangai Azie tak tau malu betul pompuan tu. Mana mamat tu tak syok, kalau dah asyik kena pegang jer. Dlm diam Azie cemburukan Ain.
Perempuan yg menonton AnH jangan ikut perangai s Azie tak der maruah, sama jer ngan Dee. ish.. Buruknya perangai wanita melayu.

Reply

abady November 1, 2012 at 10:53 PM

suka tengok am semasa dia tipon ain. dee ni tak de keje lain ke? dtg rmh org mlm2 buta. nasib baik am dah tahu tektik dee. nak msk dlm rmh am and then kena tangkap basah dgn am. perempuan mcm ni la yg menjthkan martabat kaum wanita. patut la sekarang ni mcm2 berlaku.
tp nanti am kena mrh dgn ain. kesian am

Reply

zara November 1, 2012 at 11:08 PM

seronok baca komen korang, walaupun tak dpt tengot hari ini, esok pagi buka mata langsung cari iPad tengok A&H… penat lah tiap hari tunggu jam 2am baru dapat tonton, tak larat mata ne… chow…

Reply

Cumi November 1, 2012 at 11:12 PM

Rusnita n Che Ted, tak jadi ni…. Akan ku ambik semula novel A&H dr adik iparku…nak baca balik….giler ke apa ntah ni…tiap malam tidur lewat je..so yg dah tengok episod 40…share le sikit….rasanya tak de la tu scene Am tak jadi dinner ngan Ain…. Drag citer pasal Azie n Johan le tu…asalkan scene Am n Ain dah cintan cintun berminggu2 macam kat novel….Ok malam ni tak nak tunggu sebab esok pagi boleh tengok….good night… Nak tido…

Reply

Princess_ita November 1, 2012 at 11:29 PM

baru sat tadi dapat jumpa ain hawani.. sweet gila

Reply

leeyana November 1, 2012 at 11:32 PM

now episode ke bpre ekk!!i xde hd lol…:(

Reply

zara November 1, 2012 at 11:34 PM

episod 40 cik leeyana.

Reply

leeyana November 1, 2012 at 11:38 PM

zara:tq ;) kne r tggu jam 2 am…x sbr2 nk tgk hu3

Reply

luvamaain November 2, 2012 at 12:25 AM

i am goin to bed now…gonna set my alarm at 2am for A&H…uhuk…uhukk…giler tak??? my hubby said…patutnya bangun dinihari solat…ni tak….nengok A&H pulak…opssss….

Reply

minat adam November 2, 2012 at 12:33 AM

sama le kita

Reply

yasmeen pavlova November 2, 2012 at 12:34 AM

i baru tilik novel.. Bab am peluk ain tu lambat lagi.. Bukan masa kereta rosak. Masa kereta rosak tu depa kuar dinner biasa2. Ain tetap x turun ego benci tp mau dia. Lepas sms johan pd azie barulah ain jd lembut hati. Lepas ain terus terang dgn jo dan azie masa dinner kat luar pasal am still suami dia, time tu lak am muncul di khalayak depa ber3 baru lah scent pagi2 am ambik ain kat rumah dan kata2 “skrg kosong, tak berisi. Tp suatu hari nanti am janji yg anak kita akan berada disini”…
Haaa… Lama lagi tu..ain still ego till am jd iman pakai baju pink masa solat kat kenduri rumah mk dia baru ego ain turun merundum malah menyerah…

Reply

jejaka_idaman November 2, 2012 at 11:12 AM

nak tanya part akhir utk DEE mcm mane? dia kene tngkp ker? mati ker?.. sory sbb xdpt bce nobel.. cpt ngantok.. “tolong, mtk penjelasan”..Peace..

Reply

hyg November 2, 2012 at 12:29 PM

jejaka_idaman: Dee akhirnya sedar diri dan tak kacau Am lg lepas kena sound dgn Ain.

Reply

jejaka_idaman November 2, 2012 at 3:13 PM

hyg: thnks.. am plk mcm mne? ade ker dia mati kne bunuh dgn org suruhan DEE..?

Reply

rusnita November 2, 2012 at 3:43 PM

kalau dalam novel, xde la pulak sad ending. ending dia, ain dgn am bersatu dengan setulus hati dan dpt bb girl.

Reply

Lanirah November 2, 2012 at 12:39 AM

Thank u so much, Ezany for uploading ….selamat menonton semua

Reply

Salmi Zack November 2, 2012 at 1:02 AM

thanks…Ezany-kun

Reply

Dewa November 2, 2012 at 1:11 AM

Tq ezany, baru leh lelap lps layman Ep 40

Reply

salasiah November 2, 2012 at 1:16 AM

ngapa malam ni lama sangat upload ek? mata dah ngantuk, esok nak pegi skol..

Reply

Lanirah November 2, 2012 at 1:24 AM

Salasiah, kan dh ada….12 lebih tadi baca comment kat atas sblum sent
barangkali tk refresh kot :)

Reply

Gegurl November 2, 2012 at 1:24 AM

I’m done …tq ezany…g nite u allzzz

Reply

ishah November 2, 2012 at 1:31 AM

lma lg ke nk tunggu….

Reply

mak adam November 2, 2012 at 1:37 AM

boringnya scene azie n johan ni lama2… akak tak mencara sgt apa dia bual kan. nyampah je. cepat2 la keta ain rosak minggu depan. takut plak dee jd melampau jahat lebih drp novel

Reply

romeo November 2, 2012 at 9:20 AM

azie tu tak ingat semput dating sampai 2.30 pagi. kalau realiti perempuan cam azie ni buat geli2 jer, buat bini ….haaa rugi. Lebih teruk dr kera, tupai , mawas dapt bunga, cincin

Reply

kucing Gemok November 2, 2012 at 2:15 AM

Tq ezany-kun yg comel…. mana mr engineer… lama x bg comments… ;)

Reply

mama November 2, 2012 at 2:54 AM

Tqvm kepada ezany kerana sudi upload A&H nie, sebenarnya mama pun xprnh bc novel nie & dah hampir 5 tahun xtengok drama melayu bersiri…tp disebabkan terjatuh cinta bila seorg rakan fb dok promo citer nie terus tertambat nak ikuti, mmg xmengecewakan…harap2 ezany sudi upload hingga ep terakhir, mama sedia menunggu maklumlah kami yg jauh di perantauan mengharapkan ihsan kawan2 upload citer nie…

Reply

people November 2, 2012 at 3:13 AM

haha ramai pulak directer nya.

Reply

adamhawa November 2, 2012 at 3:32 AM

Terbaik Adam & hawa

Reply

jemah November 2, 2012 at 3:42 AM

Azi tk layak lgsg belakon dlm A&H…
Gedik birah yg amat..meluat…kt spore bole la ko nk over..

Reply

kerabu mangga November 2, 2012 at 5:16 AM

wah bukan main azie…nak ngorat johan terus tukar style rambut…

Reply

kerabu mangga November 2, 2012 at 5:19 AM

Cik Ted kalau tahu isi dlm kotak tue ok juga..tp scene tue tak ada
dlm novel..

Reply

rusnita November 2, 2012 at 5:21 AM

rsnya scene ain x jd kluar dinner dgn am sbb penat baru balik kg next wk scene terakhir dia marah2 kat am. sebab lepas tu dia ada rasa nyesal tengking laki dia. walaupun masih ada ego, tp dah turun sikit kot. bila masuk part ain cuba nak bagitau johan status dia, tapi x berjaya and am ajak kluar dinner lagi ms dia tgh tggu call johan, dia x nak jugak and ni la part am pulak merajuk and kata “…. you are my wife, and i will find you even if i have to pay with my life to get you”. hm, takut jugak giler dee dkt am melampau habih. i pun baru je lepas tonton episod 40, hehe… sabar menunggu episod 41-44. thanx so much to ezany. kalau xde cd astro kluarkan, ezany blh wat bisnes kot. cdkan and jual kat we all – peminat drama ni.

Reply

DianaAhak November 2, 2012 at 6:11 AM

Aik?! Zed zaidi pon masok frame dah…? Teruja I! Heheh

Reply

Cumi November 2, 2012 at 7:11 AM

Rusnita, nape yek Ain tak jadi dinner ngan Am lepas balik kg tu? Lupa la… Rasa macam dia pick up Azie kat rumah johan ke? Kat drama macam johan dah hantar azie balik….
Desperate sungguh Dee kan…

Reply

rusnita November 2, 2012 at 1:40 PM

lepas balik kg, ain mmg pick up azie (ikut novel). tapi dah sampai rumah dia terlelap sampai malam. jadi bila am called, dia marah2 sebab penat and terkejut kot. so am tya tak jd keluar makan ke, dia marah la am x paham dia penat. lepas tu scene yg ain called johan kat ofis tp johan busy. mlm tu bila ain tgh tggu johan called balik, am called ajak dinner on next day. ada part ain menolak and am merajuk. tu yang nak kena tgk drama ni sebab suka sangat nak tahu mcm mana depa lakonkan.

Reply

izmaida November 2, 2012 at 8:00 AM

suke sgt2 ngn part am tpn ain tu….
npk mcm ain hawani dh mula blh terima adam ……
i like….:)

Reply

yiyie November 2, 2012 at 9:16 AM

Best lha ….

Reply

jejaka_idaman November 2, 2012 at 9:50 AM

nak tanya part akhir utk DEE mcm mane? dia kene tngkp ker? mati ker?.. sory sbb xdpt bce nobel.. cpt ngantok.. “tolong, mtk penjelasan”..Peace..

Reply

rusnita November 2, 2012 at 1:42 PM

dee hilang gitu jer lepas kena warning dengan ain masa dia pregnant arisa nurasyikin

Reply

jejaka_idaman November 2, 2012 at 3:15 PM

rusnita: thnks eh.. kira nya cite ni epi ending la.. x da stress kalo x epi ending..:)

Reply

shieda zalieda November 2, 2012 at 10:20 AM

apa tajuk lagu duet masa johan bwk kereta ….lps htr azie…..

Reply

abady November 2, 2012 at 12:56 PM

sedap dengar kan lg tu. sy pun tengah mencari apa tajuk lg tu

Reply

Nurul aqilah November 2, 2012 at 10:47 AM

Best juga ye adam dan hawa

Reply

Azlina November 2, 2012 at 11:15 AM

Dee tinggalkan Adam Selepas ain confront dia. Dia fhm akhirnya

Reply

tontondarijauh November 2, 2012 at 11:18 AM

As Salam. Terima kasih byk2 ezany-kun kerana mengupload cite ni. Kwn2 kt FB dok promote, cari punya cari dpt juga tgk A&H dr perantauan. xpernah baca novel A&H lg. Terima kasih juga kpd semua yg sudi berkongsi comment anda..suka baca, hilang tension. Siap suruh adik ipar belikan novel & poskan sbb nak kena baca gak novel..hehehe… lg satu, ada sapa2 tau lagu masa johan bawa kete tu, blh bgtau, tq :)

Reply

aaron yg xhensem..haha... November 2, 2012 at 11:22 AM

amboi sedap nye cerita…nape korang xcopy paste….cite jela dr mula sampai abis kn bagus jimat dr beli novel…hoho…klu cite mat saleh ni compom azie ngn johan mesti da main….hahahaha….

Reply

rusnita November 2, 2012 at 1:45 PM

x blh la copy paste, kita bukan penulis novel. tolong ulas citer dalam novel je. sian k.aisya kalau kita copy paste.

Reply

che da November 2, 2012 at 11:47 AM

harap2 minggu dpn ain, adam, johan, azie jmpa berterus terang. Bnyk masalah sgt.

Reply

liza November 2, 2012 at 12:14 PM

sweet nye am n ain. .x sbar tgu ep yg strus nye :-)

Reply

hyg November 2, 2012 at 12:35 PM

40 ep dah over, 40 more ep. to go…caiyok….go..ezany..go…berhantu la cite nie…

Reply

ctie November 2, 2012 at 1:05 PM

Hehehe nampak am sweet sgt mcm gula2 kapaas masa dia ckp dia
rindukan ain n mintak ain mimpikan am.. para isteri seandainya punyai suami yg pegasih lg penyayang

Reply

MAMA7 November 2, 2012 at 1:51 PM

SWEET GILER MASE TGH MLM AM CALL AIN…ROMANTIK SIOT…!!!MAK PLAK YG TERLEBIH NOK…..!!!EEE…SUKELH DEPA NI…!!!MCM AKU PLAK YG BELAKON JD AIN HAWANI NI….

Reply

Amir November 5, 2012 at 1:52 PM

Ramai benor yg tangkap lentok citer nie… jgn mimpi beriya-iya yg dah kawin tue.. yg bujang ok la lagi.. macam aku… manalah nak cari ain hawani nie

Reply

hami November 2, 2012 at 1:58 PM

make me smile A&H40

Reply

cikgu November 2, 2012 at 2:22 PM

cete menarik…tahniah kpd semua krew.tahniah juga kpd peminat drama adam dan hawa krn menonton drama melayu krn ada penonton di luar sana kata,drama melayu tidak standard.heheh,saya pun tidak keruan utk tgk episod berikutnya walaupun dah bc novelnya.so kita layan je drama terbaik tahun ini……syabas kpd prodesur/penerbit.

Reply

english teacher November 2, 2012 at 2:25 PM

i m so pissed off with the younger sister playing big sister, giving advice after advice in episode after episode… like her life is so perfect..like she has nothing else to think about. Like she has no problems of her own.

Reply

omak ain November 4, 2012 at 12:11 AM

betul. adik ain suka betul dok ulang ty, curiga dgn johan & azie. pkl2.30pagi pun dok tu benda yg sama. dah kenapa….every second ke dok pikir hal dua org tu? huhu.. dah xde benda lain dah nak pikir? kalau sy jd ain, mmg melenting la. asyik2 dok push2 je. geram lak. hihi

Reply

maeiya November 2, 2012 at 2:32 PM

Dh tau lagu best yg keluar masa johan bawak kete lepas hntr azie blik……tajuknye yang ku tahu cinta itu indah – afgan ft nagita……..:)

Reply

abady November 2, 2012 at 4:45 PM

tq maeiya

Reply

rusnita November 2, 2012 at 3:53 PM

kawan2, jom tgk promo episod 41-44. ada 2,3 scene yang mmg xde dlm novel. part dee g rmh am, part am jumpa azie dating dengan johan. scene keta rosak pun ada, ain dah kenalkan am pad student dia – fauzi. prome stgh minit jer. jom, kita layan komen kat promo plak.

Reply

raja chulan November 2, 2012 at 7:33 PM

Ntoh mende-mende

Reply

mama am November 3, 2012 at 11:46 PM

dh tengok promo ep 41-44, mmg best… ensem sungguh am pkai jaket itam masa jumpa johan n azie tu. terkantoi depa tu ngan am. x keruan johan bila am tanya dh beralih pada azie plak???… x sabar nak tengok next week mesti best

Reply

omak ain November 4, 2012 at 12:21 AM

pkl2 pagi..siap reply msg am. am call pun angkat..pkl2 pagi ok?? so apa maknanya tu? bkn suka ke? haha. org kalau betul2 xsuka, xdenya layan.off lg hp tu. haa…come on ain…ego tu..buang kat sungai belakang rumah. please.

Reply

Ana November 4, 2012 at 2:23 AM

Aku rasa perempuan yang pegang watak eja tu lagi pandai berlakon dari perempuan yang pegang watak azie tu.

Reply

ibu mithali November 4, 2012 at 10:52 PM

maaf sebab saya berpendapat eja atau adik ain tu.. sebenarnya nak menyedarkan kakaknya yang TERLEBIH ego.. cuba nak menyelamatkan rumahtangga kakaknya saja… bukan tak de masalah sendiri tapi.. rasa tanggungjawab nak menyedarkan ain. Maklumlah ain tu kan keras kepala, dan degil dan super ego.. cuba perhati baik baik.. cara teguran adiknya yang penuh diplomasi dan pandai mengambil hati ain, secara tak langsung telah MEMBUKA sikit minda ain…agar berasa sangsi sikit dengan johan dan azie..
seterusnya bercakap lembut dengan am masa am call ain.. sayapun tersenyum melihat dialoge mereka.. sweet sangat… kkakakka ini pendapat saya saja.. jangan marah..
macam itulah cara eja nak menyedarkan ain.., ibarat menarik rambut dalam tepung. …bila rasa ada ruang untuk menyedarkan seseorang tu.. perlulah di tegur tapi dengan cara berhemah lah… macam eja nasihatkan kakaknya lah.. tak jemu jemu…. eja dan emaknya menasihatkan ain….. ini pendapat saya saja….

Reply

anak cucu Adam&Hawa November 5, 2012 at 7:02 PM

Sblm ni sya xpnh lyn drama brepisod smpai mcmni skali.bagi sya dlm byk2 novel yg diadaptasi kpd drama,A&H inilh satu2nya yg sya layan hbs…pelakon2 dlm drama ni pn mainkn watak msg2 dgn baik..walaupn jln citenya ada sikit meleret dgn dialog ain yg berulang, ttp tgk jugak.watak AA pula ckp serasi dn menjadi lakonannya bla digandingkn dgn NN.penghayatan cerita blh nmpk kat air muka diorang.smpai tgk ulang kali episod awal hgga sblm diaorg kna tgkp bsh,so sweet..episod yg akn dtg lagi best..novel pn xjemu2 dbaca ulang kali..
sampai berebut ngan my son (4 yrs),ibunya nk tgk A&H, anak lak nk tgk ultraman.tp ibu yg mng coz ank pn suka tgk cite ni.dia suka tgk episod awal coz katanya sekolh tadika 2 sama cam sek dia (Q-DEES).dia pn tau watak Am & Ain.siap leh nyanyi “demi cinta dalam hatimu….”.lagi 1 siap leh suruh sya beli vcd A&H lagi kononya xbg kacau dia nk tgk ultraman….adoyai..parah betul.malu lak kat anak…hehehe..

Reply

mummy auni November 5, 2012 at 9:07 PM

lagu masa johan bwk keta tu yang ku tahu cinta itu indah by afgan ft nagita..memang best la

Reply

izmaida November 5, 2012 at 10:41 PM

lagu yang ku tahu cinta itu indah – Afgan feat Nagita

Reply

jaffry November 6, 2012 at 12:41 AM

Tolong …. Siapa tahu lagu dan penyanyi yg berduet dalam episode 40 ( minit 18:20 ) … T’kasih …

Reply

bain November 9, 2012 at 5:15 PM

AMMMM yg SWEET!!!

“AIN rindukan AM tak?”
“AIN kalau nk tido mimpikn am tau bye”

sweetttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt

Reply

adam azfar November 25, 2012 at 6:20 AM

ya..la adam sorang aje yg rindukan ainnnn…

Reply

Leave a Comment