Gambar Isteri-Isteri Salih Yaacob

Gambar Adik Beradik Neelofa Yang Cun Melecun

Gambar Taman Tema Legoland Malaysia Di Nusajaya, Johor

Syarat Permohonan Rebate RM200 Telefon Pintar 3G (Smartphone)

Syarat Dan Permohonan Geran RM1,000 Untuk Usahawan Online

Gambar 3 Lamborghini Kemalangan & Terbakar Di Lebuhraya PLUS

Borang BR1M 3.0 2014

Video Adam & Hawa Episode 41

by Ezany-Kun in Adam Dan Hawa,Drama Bersiri

Adam & Hawa Episode 40

Adam cuba mengawal dirinya yang sememangnya kurang selesa dengan perangai Dee yang sememangnya sukar untuk dia melepaskan Adam begitu sahaja.

Azie pula semakin yakin dengan perasaannya dengan Johan tetapi demi Ain, dia sanggup untuk pendamkan sahaj perasaan yang terbuku di hati. Dia semakin sayang terhadap Johan dan mengharap perasaan yang sama dari Johan.

Dee pula sedang mencari satu perangkap yang membolehkan Adam menjadi hak miliknya sampai bila-bila.

Dee masih berusaha untuk mendapatkan kembali Am walaupun Am banyak kali menolak permintaan Dee. Kemesraan antara Azie dan Johan pula semakin hari semakin erat.

Adam & Hawa Episode 42

Related posts:

  1. Video Adam & Hawa Episode 39
  2. Video Adam & Hawa Episode 40
  3. Video Adam & Hawa Episode 29
  4. Video Adam & Hawa Episode 28 | Youtube
  5. Video Adam & Hawa Episode 38

{ 85 comments… read them below or add one }

murai November 5, 2012 at 1:34 PM

hah..mana cik2 yg pandai bercerita dn mengulas AnH senyap je. Anak ambil SPM kot. Rileks ye…

Reply

apek November 5, 2012 at 1:42 PM

Murai ko ni laki ke pompuan? sorry tanya. slalu yg monopoli kolum ni kaum hawa. Kalau ko laki kita gang up biar kaum adam lak kongker pat ni. amacam setuju?? Mari2 kaum adam…Mari.. Dee.. 3 satu ringgit mari3x

Reply

maze November 5, 2012 at 4:29 PM

nape eps 41 ke atas tak boleh tgk.sejak minggu lepas.

Reply

hyg November 5, 2012 at 6:22 PM

maze – sebabnye ep 41 dan ke atas blm diuploadkan lagi, belum disiarkan pun lg kat tv…pkl 10 mlm ni baru ep 41di siarkan di astro mustika hd, lepas tu barulah tuan punya blog yg baik hati ni en. ezany tolong uploadkan untuk kami yg takde mustika hd nie…tq ezany….

Reply

Eeta November 5, 2012 at 10:11 PM

Tak sabar no took niiiii

Reply

zulaila November 6, 2012 at 3:54 PM

lembabbb

Reply

Tau Terima Kasih November 7, 2012 at 2:40 PM

Kalau Cik/puan Zulaila nak cepat buat lah sendiri…

Reply

apizzz November 5, 2012 at 1:40 PM

XSabar nk tgk mlm ni..

Reply

peah November 5, 2012 at 2:19 PM

kaum hawa ada, tapi malas je. mlm ni belum menyenggat lagi mcm yg di lapurkan di f/b a&h. f/b tu menipu.

Reply

cawan November 5, 2012 at 2:32 PM

nape tak bole tgk video ni???

Reply

sweet November 5, 2012 at 3:17 PM

ala…xsbr nk tngk mlm nim

Reply

rosewhite November 5, 2012 at 4:27 PM

kaum hawa sentiasa ader di sebelah tulung rusuk kiri kaum adam…klu kaum hawa x der mcm mne kaum adam nak terus kan citer ni spai ke penghujung nyer…

Reply

rusnita November 5, 2012 at 6:19 PM

salam. alahai murai, ada yang x puas hati ker? sori la ye kalau x puas hati dgn i. hm, bukan ambik anak spm. tapi anak didik ramai la yang tengah bergelut dengan spm. nak bagi komen, kena tggu episod mggu ni dulu la. weekend ni kita komen lain, hehe… jangan marah.

Reply

kipas berani mati November 5, 2012 at 8:16 PM

drama ni hanya akan menyengat di episod 80..jd tak pyh lah tgk dan ulas episod2 skrg ni yg hanya nak pjng kan cerita semata-mata..

Reply

mami November 7, 2012 at 8:29 AM

dok eh…. they back together early than that… episod 80 tak epilog atau cerita pasal ain confronted dee.. mami dah banyak kali katam baca buku ni… tapi tengok drama ni sanggup tunggu sebab the ‘thrill’ sama mcm dlm buku..

Reply

puanazah November 5, 2012 at 8:58 PM

Assalamualaikum wbt.. wahhhh… seme dah ngadap laptop ke nak nengok AH episode 41? Kite yang baca novel AH ni berkali-kali pun sememangnye tak sabo nak nengok… =)

Reply

Amy November 5, 2012 at 9:42 PM

Saya suka baca komen2 dari peminat2 A&H ni…tapi utk menuntunnya saya akan buka semula hari esok. Rasanya tk perlulh nk tunggu sampai kelarut mlm…menyengkang mata hanya kerana drama ini….sebab dh beberapa kali saya trlewat bangun suboh kerana lewat tido…..walaupun teruja sangat nk tau apa kisah seterusnya, saya akan selesaikan kerja2 rumah dulu…sementara menunggu waktu utk memasak, barulh saya duduk mnghadap drama A&H ini bermula dgn episod yg telah disiarkan pada mlm yg trdahulu…baru dpt rasa kepuasan menuntun episod yg mlm ini.

Reply

mami November 5, 2012 at 10:38 PM

terperanjat mami tadi.. sbb disiarkan episod 40.. ingatkan astro silap rupanya terus sambung episod 41. Cammana pun nak tengok lagi esok sbb tadi banyak gangguan.. tertutup suiz tvlah.. tv tak de suaralah…. cepatlah downloadkan ezany… esok nak kena bangun pagi nak tengok anak dapat hadiah kat sekolah..

Reply

Suke suke November 5, 2012 at 10:32 PM

Hi guys!! Some uodate for tonite.. Ain da mule sayang am.. Am call die pkol 10 n bebel sb ain x solat maghrib.. Tp ain mara plak.. But after then she text am n say sorry.. Am suke!! Siap keluar hadis lg.. ‘kalau selaen aku yg patot disembah, aku akan minta isteti sembah suaminya’.. Ain sengeh sorg2.. N guess what, scene kete ain rosak is tomorow!! Esok jgk johan n azie tuttt… Ngeee.. Suke suke

Reply

mami November 5, 2012 at 10:41 PM

mami pun suka…..

Reply

anak mami November 5, 2012 at 11:53 PM

suka sgt2 n tk sbr
terima kasih ezany

Reply

rusnita November 6, 2012 at 5:55 AM

Suke suke, nanti mlm ni lepas dah tayang kat hd update lagi tau. bagi ler detail skit. sementara tggu ezany upload, seronok dapat bc update episod berikutnya. actually x risau sgt pasal ain dgn am sbb dah tahu endingnya mereka akan bersatu jugak. yang risaunya part si dee, x thu apa lagi nak dibuat and risau am terperangkap juga. ada 39 episod to go, agak panjang lagi tu. mcm2 blh jd. apa2 pun, thanx.
x jemu lgsg tgk citer ni. every weekend, start bc balik novel and tgk semula episod2 lepas. smlm kami ada dinner anjuran sek. huh, barulah th rupanya ramai giler peminat citer ni, dari novel sampai la ke dramanya. kami semua suka sebab drama ni x lari dari novelnya. part tambahan utk menyedapkan cerita pun mmg suspense je.

Reply

BUDAK GATAL November 6, 2012 at 12:14 PM

suke2 besok memang x sabar tp x sabarnyer nak tunggu adam buat kenduri!!!!! weeeeeeee :D

Reply

RYAN MUMMY November 6, 2012 at 12:16 PM

suke2 besok memang x sabar, tp YG x sabarnyer SGT nak tunggu adam buat kenduri!!!!! weeeeeeee :D

Reply

Suke suke November 5, 2012 at 10:42 PM

Kan mami!!

Reply

zara November 5, 2012 at 10:56 PM

Suke Suke…. wah sukanya… hari ini bleh lh tdur yg nyenyak… esok pagi2 tengok a&h. thanks ezany-kun walaupun tak dpt tengok hari ini esok maseh banyak masa nak tengok….

Reply

daddi November 5, 2012 at 10:58 PM

daddi pun suke jugak….!

Reply

DoubleR November 5, 2012 at 11:03 PM

Siapa dah tgk a n h kat astro hd cecitalah apa story mlm in… Tak sabar nak tungggu … Thanks ezany

Reply

DoubleR November 5, 2012 at 11:09 PM

Oopps sore tertinggal bus… Thanks suke2 atas update a n h tadi…

Reply

is November 5, 2012 at 11:12 PM

Sy tunggu scene keta ain rosak..hrp sama spt yg dlm novel, aww!

Reply

kak ruby November 5, 2012 at 11:26 PM

scene keta rosak esok mlm kalau ikut promo episod 42 tadi

Reply

minat pilot November 5, 2012 at 11:20 PM

suke suke..
Tq for d update…i pun suke!
Mn Cumi n Rusnita ni….?

Reply

rusnita November 5, 2012 at 11:42 PM

I br blk dinner anjuran sek. Dh nk tido pn, tgk esok pg jerlah episod 41 ni. Tp bc update and tgk kt fb sms ain dgn am mcm best jer mlm ni. Esok keta rosak kan?

Reply

Suke suke November 5, 2012 at 11:25 PM

Np everyone.. Saba ye tunggu ezany update.. Ngee.. Yess!! Can slip dgn tenang.. Hehehe.. Scene mlm ni mmg best.. Juz nyampah scene dee yg blakon ngn am konon tnjk baek tu.. So tanak cite psl scene dee.. Myself pon tsengeh2 sorg tgk am n ain ber’texting’.. Selamat mnonton everyone!! Nanyte.. (^_^)

Reply

Cik Ain November 5, 2012 at 11:26 PM

wow dah uploding…
hehehe
thanks ezany..harap2 cepat siap…
cik kakak dah bising dah…
suruh tido awal…coz nak p apoimen sok….
hehehe…
(^_^)…baca komen2 dkt FB..
menguatkan ketahanan mata untuk menanti..hehehe

Reply

eja November 6, 2012 at 12:22 AM

sory sy xtau… just nak tanye klau ezany upload ni slalu kul bape ye booleh tgok…??

Reply

Cik Adeq Gangster November 6, 2012 at 12:23 AM

Can’t wait .. Sbb ruma ✗ de astro ..
Uploading ..
Ʈƕǎƞƙ ƴǒǘ ezany ☺

Reply

peah November 6, 2012 at 12:25 AM

habis cepat 1 kalau tak 1.30

Reply

Mr. Engineer November 6, 2012 at 12:25 AM

Hai kaum hawa, boleh berkenalan?

Reply

zara November 6, 2012 at 12:33 AM

Mr. Engineer baru muncul nak cari kaum hawa…

Reply

qasehnya nurul November 6, 2012 at 12:31 AM

nape soroton je yang ada…?man episod 41 ni..?
hai…mr engineer…

Reply

Miss Gojes November 6, 2012 at 12:32 AM

Hi Mr Engineer..boleh berkenalan – motip letak engineer?

Reply

qierana November 6, 2012 at 12:33 AM

lme g ke nk upload

Reply

kirana November 6, 2012 at 12:35 AM

x sabanya tgu time keta ain rosak.. :)

Reply

en.lee November 6, 2012 at 12:37 AM

yeayyyy!!! akhirnya dah upload.. selamat menonton tuan² dan puan² xD

Reply

qasehnya nurul November 6, 2012 at 12:39 AM

ok..dh dpat tgk dh…mr.engineer dh dapat ke kaum hawanye?

Reply

minat adam November 6, 2012 at 12:49 AM

Cepatnya ezany upload mlm ni apa2 pun ezany tetap terbest. akak ucapkan berbanyak terima kasih pada ezany. harap ezany x jemu untuk upload sampai habis episod AH ni okey. akak nak layan episod ni ……

Reply

feeza November 6, 2012 at 1:00 AM

hahaha am jerit kt ain huhhuhuhh takot..

Reply

sari November 6, 2012 at 1:09 AM

bestnye … tak sabar nak tunggu sambungan esok ..

Reply

mami November 6, 2012 at 1:11 AM

bestnyer.. tak sabar nak tunggu malam esok. Itulah kalau Adam dari dulu bersms tentu dah lama baik dgn Hawa. Tapi Hawa ni pun satulah…. nak kena tengking juga dengan Adam baru sedar yang dia juga perlukan Adam..

Reply

TejaWafa November 6, 2012 at 1:25 AM

Tqvm Ezany :)

Reply

Shimmy November 6, 2012 at 1:54 AM

Sape suka ezany. Angkat tangan!!!! Like, like, like…..

Reply

Salmi Zack November 6, 2012 at 2:10 AM

tq…Ezany-kun

Reply

apizzz November 6, 2012 at 2:10 AM

Pmpn cmtu la..bila laki sms pnjg2,bls ckt2 je..pndek je padahal dlm ati ske..xthu laki nk buat karangan perah otak bagai xmahu..ble laki xbls msg dye,bru dye thu rse sunyi..heheh jgn mrh ye kaum hawa..gurau2 je..heeeee :)

Reply

omak ain November 6, 2012 at 8:43 PM

ye la…time bercinta kaum hawa ckp ringkas2 je. hehe.pas kawin, turn kaum adam plak ckp sepatah..sepatah time kena hujah ngan isteri. kan? adil la tu. haha

Reply

Dahlia(fx) November 6, 2012 at 2:20 AM

Tk Ezany:)…..Love will leads you back haha

Reply

josh November 6, 2012 at 4:02 AM

bestnya rewind2 sedutan akan datang.. haha, tak sabar nk tngok >.<

Reply

rusnita November 6, 2012 at 5:03 AM

br lepas tgk episod 41. best sgt episod mlm tadi, part ain dgn am berbalas message la (dalam novel kan xde). episod 42 pun best gak nampaknya, tapi risau memikirkan telatah dee. apa lagi yang nak dibuat terhadap am? orang xde rs apa2, dia yang sibuk nak tebus kesalahan. apa2 pun, thanx a lot to ezany. semoga ezany x jemu utk meng’upload’ drama ni sampai ke akhirnya. tqvm ye.

Reply

Mr. Engineer November 6, 2012 at 7:47 AM

Yang pasti ramai yang sengih dan senyum sorang2 bila tgk scene Ain & Am tgh berSMS

Reply

ain wangi November 6, 2012 at 9:52 AM

betul3x baru best ain da mula terima suami nya
rasa sok lg best….

Reply

SEriHani November 6, 2012 at 7:55 AM

malam ni ain kena tengking dengan am…Haahahaaaa

Reply

peah November 6, 2012 at 8:01 AM

kereta rosak pada saya menarek le juga tapi selepas am menengking ain saya nak tengok reaksi muka ain diatas rasa bersalahnya. ada tak scene itu tak tau lagi. mengikut pakar jiwa jika seseorang itu ego dia terlalu tinggi dia tidak boleh di ubat cara lembut dan sabar lagi, cara am tu lah the best way for her.

Reply

anak cucu Adam&Hawa November 6, 2012 at 8:54 AM

kalau blh nk tgk scene am n ain jek,yg lain trpaksa je tgk…huhuhu sabar jelah..

Reply

anak cucu Adam&Hawa November 6, 2012 at 9:06 AM

watak dee 2 hanyalh penmbh rasa utk mnyedpkn jln cite ni je.rasanya am xkn tergugat pn.diorg nk kasi suspen skt..rasanya kt drama ni diorg tmbh scene johan n azie kawin,2 psl pnjg lg episod..kat novel xde part ni..lgpn tolak scene flash back, scene trmenung, trsengih sorg2, so pnjglh masa yg d ambil smpai 80 episod..

Reply

kaira November 6, 2012 at 9:35 AM

hehe… cute sangat semua comment2 yg diberikan….

Reply

Liza Lalocas November 6, 2012 at 11:30 AM

Biar la azie tu dgn johan..cpt ckit am dgn ain bersme..ksian am kne marah je dgn ain..mlm ni ain plak kne marah dgn am..huhu

Reply

imanaim November 6, 2012 at 11:00 AM

saya pun dah terjebak tengok citer ni… syok sendiri pulak..Thanks ezany-kun sbb share video… jasamu ku kenang…

Reply

ika November 6, 2012 at 11:08 AM

best sgt2,,,,,,,,x sbr nk tgk episd 42 plk…..

Reply

jany November 6, 2012 at 11:10 AM

lari tajuk jap…u olls perasan x, muke nadia ni cam Gee @ Fauziah Latif kan?..kdg2 cara die bercakap pun cam Gee gakk…

Reply

pn juliana November 6, 2012 at 12:17 PM

btul la jany,,ade mcm gee@fauziah latif la kn..hehee

Reply

CiMiE November 6, 2012 at 12:13 PM

huhuhu….tenet slow cm siput…..
bengong sungguh….
x sukanyer…..

Reply

nani November 6, 2012 at 12:45 PM

aku da kene rasuk dengan cite nih..dh la x minat lgsung ngan aron aziz..n nadya nisaa pun ni la baru tau dia ni pelakon coz i sgt jarang tgk cite melayu..punca tgk AnH ni pun bila tgk video lagu siti n hafiz..tgk mcm beriya dorang menghayati lagu tu..so try la tgk cite AnH ni..skali da start xleh berenti tgk la plak..huhu..congrats la kt semua pelakon..pandai bwk watak memasing..n..sooooo surprise tgk komen2 kt sini..tapi cuma 80 episod tu pnjang sgt..kalau astro boleh buat tayangan cite ni 1 jam setiap hari kn boleh jadi 40 episod je..lebih padat rasa intipati ceritanya..emmm tp dh kite ni penonton je pun kan..layan je la…

Reply

MAMA7 November 6, 2012 at 12:52 PM

aku plak yg ketawa sorang2 tgk episod ni..cutelh AM sms mcm ni…eeeeeee…..sorotan episod 42 ni ain dh mcm org gile blk…asik nk menengking jer…

Reply

Leha November 6, 2012 at 1:40 PM

Ha.. mlm nie kes kete rosak. Padan dengan muka dengan student ain yg x malu tu.. tersengeh2.. terkedu bila jumpa AM.. hahahaha.. geram aku..:P

Reply

kipas berani mati November 6, 2012 at 8:29 PM

dan padan muka ain juga..balasan tengking suami..kereta rosak..akhirnya suami juga dicari minta tolong..knp tak urus sndri..kan bijak dan boleh berdikari..Am pun bodoh..nak juga pi tolong..tp rasanya episod lepas ni Am dah tak kisah dan pedulikan Ain lg rasanya…baru Ain padan muka dan meroyan…

Reply

Kucing Gemok November 6, 2012 at 3:18 PM

TQ Ezany-kun….

Reply

omak ain November 6, 2012 at 8:38 PM

amboi masing2…nama xagak2. haha.. anak cucu adam & hawa la..mak adam la..haa ni omak ain dtg. hehe

lately suka plak omak tgk laki bini ni bergaduh.gaduh2 manja. penyabar sungguh menantu omak si am tu. huhu cara am marah, sgt soft dan comel. hehe

Reply

Zal November 6, 2012 at 9:26 PM

Naper episod 41 tak bleh tengok? Huhu sedihhhhh

Reply

cik adeq gangster November 7, 2012 at 12:03 AM

Ade jgk yg ✗ mnt aaron .
The best plak !!!!!
I lóooiiikkkeee.
Muuchmooree thnxxx to ézanykun

Reply

apizzz November 7, 2012 at 12:33 AM

Omak Ain-hahahah..yeah that’s right….i agree..

Reply

anak cucu Adam&Hawa November 7, 2012 at 9:22 AM

omak ain,lawak tul.. (gelak sakan lak sya)
watak omak ain dh kurg, skg tgh fokus kt am n ain, johan n azie je byk..

Reply

Goodbeingood November 7, 2012 at 10:20 AM

Aku suka tengok muka Deeeee… terbaaaik!! Aku rasa dia wanita yg paling cantek angun dan berpendirian..cuma nakal sikit but I like…. Deeee I luv u… waaaaa!

Reply

bro November 7, 2012 at 5:56 PM

Kenapa tak bole open ni…????

“An error occured: $ is not defined at undefined line undefined

Reply

putri November 8, 2012 at 12:12 AM

nape xblh upload pun episod 41,42..huhuhuh sodeh…

Reply

nana December 6, 2012 at 2:11 PM

aku baru layan adam hawa..punya lah ketinggalan kan?hahaha..syok weh tgk..dr opis kalau takder keje membawak ke dlm kereta on da way balik..pastu membawak ke rumah…getis laki aku nengok..

Reply

Leave a Comment