Gambar Isteri-Isteri Salih Yaacob

Gambar Adik Beradik Neelofa Yang Cun Melecun

Gambar Taman Tema Legoland Malaysia Di Nusajaya, Johor

Syarat Permohonan Rebate RM200 Telefon Pintar 3G (Smartphone)

Syarat Dan Permohonan Geran RM1,000 Untuk Usahawan Online

Gambar 3 Lamborghini Kemalangan & Terbakar Di Lebuhraya PLUS

Borang BR1M 3.0 2014

Video Adam & Hawa Episode 44

by Ezany-Kun in Adam Dan Hawa,Drama Bersiri

Adam & Hawa Episode 43

Ain terkejut apabila Adam mula bertanyakan tentang Johan dan menunjukkan perasaan cemburunya tentang keakraban mereka berdua. Mereka terus dengan perangai yang lama apabil terus berbalah antara satu sama lain dan cuba mempertahankan diri masing-masing.

Johan pula memberanikan diri dengan ayahnya apabila dia mula berterus terang tentang perasaannya pada Azie. Pada mulanya ayahnya agak terkejut dengan apa yang dikatakan Johan, namun dia berfikiran terbuka dan mula menerima perkara tersebut. Cuma yang menjadi kerisauan bapa Johan adalah isterinya yang sudah pasti terkejut dan tidak tahu apa reaksi yang bakal diterima nanti.

Ain kini semakin rapat dengan Am, tapi kadang-kadang Ain tidak dapat kawal perasaan marah pada Am. Johan semakin rapat dengan Azie hingga melupakan Ain. Adakah Johan akan tinggalkan Ain untuk Azie?

Adam & Hawa Episode 45 – 48 (video promo)

Adam & Hawa Episode 45

Related posts:

  1. Video Adam & Hawa Episode 42
  2. Video Adam & Hawa Episode 39
  3. Video Adam & Hawa Episode 40
  4. Video Adam & Hawa Episode 43
  5. Video Adam & Hawa Episode 41

{ 163 comments… read them below or add one }

linda November 8, 2012 at 1:40 PM

ish…tak sabar plak rasanyer nak tengok episode mlm nih pg esok…sbb tv saya tak boleh tgk HD tp sy langgan Mustika…huhuhu…sian kat saya…terima kasih ezany sbb download cepat….terima sekali lg yer kerana memberi harapan kepada kami yg tak ada HD ni menonton kat sini….terima banyak…harap2 dpt tgk smp episode 80…

Reply

izmaida November 8, 2012 at 7:03 PM

linda,xlama lg dpt tgk mustika hd free utk 1 week je …
start 9-17nov…

Reply

fishah November 9, 2012 at 12:44 AM

haa saya pun cam linda jgk…..

Reply

mRs Fatihah November 8, 2012 at 2:12 PM

x sabar nk tunggu mlm ni nyer cite…tq Ezany……

Reply

nad November 8, 2012 at 2:28 PM

nak sampai masanya untuk ain bagi tahu cerita yg sebenar

Reply

nad November 8, 2012 at 2:29 PM

am dgn ain nak bersatu tak lama lagi …….happppy sngt tak sabar tunggu ep mlm ni

Reply

ain wangi November 8, 2012 at 2:34 PM

i adalah seorang pencinta…bila ain da mula nak layan hubby nya baru seronok nak tengok….
cinta amat indah ain akan mula rasa indah cinta am pada nya
sekarang nak layan A&H

Reply

Yusof November 8, 2012 at 2:37 PM

Thank a lot ezany sebab bagi tgk shot story episode 44.
Tak sabar nak tengok cerita malam nie. Hak3. Epynye.

Reply

anak cucu Adam&Hawa November 8, 2012 at 2:51 PM

nmpknya sume dh makin xsbr layan cite ni..
so excited..
ada gak ke yg mcm sya time tgk scene yg sweet2 antara am&ain, kta kat sni lak trsengih sorg2..cam kerang ‘wangi’..

Reply

Ain Hawani November 8, 2012 at 4:43 PM

erm…betul la anak cucu Adam&Hawa….msti snyum sorg2…huhuu…parah2 penangan citer A&H ni…:)

Reply

izmaida November 8, 2012 at 7:06 PM

mmg tsenyum sorg2 la ank cucu adam n hawa n ain hawani…
3 kali tgk pn 3 x tgengih2…hihi…suke sgt…

Reply

Iza_Lulu November 8, 2012 at 8:21 PM

same la kita…saya pon…
jgk kan tgk sedutan..baca komen A&H dkt FB pon leh senyum sorang2..
hehehe..
smpi akak2 opis dah kata saya ni kena demam A&H..
tp x kesah po…as long as tugas yang lain berjalan dgn baikkya kan?
mari kita sama2 enjoy cit A&H ni..
thanks ezany sbb upload cita ni..
(^_^)

Reply

takim November 9, 2012 at 1:42 AM

i pun dah mula edicted tuntun adam dan hawa

Reply

syahira syazwan November 8, 2012 at 3:01 PM

besst gla episod 43 x sbr tgk yg strsnya hoorey the best story i liike

Reply

noro November 8, 2012 at 4:51 PM

Makin tak sabar nk tengok episod seterusnya..Tq Ezany.

Reply

ok boss November 8, 2012 at 4:57 PM

Tak sabar nya nak tengok mlm ni.. hrp hubungan am n ain semakin positif.. tak nak gaduh2 lagi..

Reply

Adam hawani November 8, 2012 at 4:57 PM

Seronok beronok2 dan tak sabar nak tgk episod ,mlm ni.

Reply

Yan nz November 8, 2012 at 5:25 PM

Bestnye…romantiknya Am…emmm..ada tak lelaki yg sggp tunggu smpai 8 thn utk dptkn cinta sejati…so sweet……..

Reply

anieta November 8, 2012 at 6:24 PM

eeeee mmg seronok layan citer ni… :)

Reply

izmaida November 8, 2012 at 7:07 PM

agk2 scene dee yg thegeh2 kt am ade x mlm ni…
huhuu…..

Reply

kipas berani mati November 8, 2012 at 9:42 PM

ada..lebih over mlm ni..tungguu

Reply

anak cucu Adam&Hawa November 8, 2012 at 8:06 PM

scene dee xde rsanya mlm ni izmaida..dia cuti dlu pnat asyik xmnjadi jer..
dee tgh ssun plan taktik baru lak..hehehe….

cpt2lh hbs cite ni…!!!xtahanla pntang ada masa free msti nk buka tgk even brulang kali…pastu xsbr2 lak nk tggu next eps..adoyai!!!!! parah thp cipan dh ni….

Reply

izmaida November 8, 2012 at 11:09 PM

Ye ke dee cuti ank cucu a&h?hehe pandai la awk yea…
Molep jg dee xde mlm ni,wt sakit mata je tgk.dee cuti smpai ending pn xpe kan?…kikiki

Reply

aprina November 8, 2012 at 11:37 PM

setuju…menyemak je Dee tu kan…

Reply

Ain Hawani November 9, 2012 at 1:20 PM

Ada Dee br best jln citernya aprina….heeee….pengganggu sbln Am & Ain bersatu…heee….x sabar nk tgk hingga ke episod akhir

Reply

proadam November 8, 2012 at 8:07 PM

Meluat pulak tgk si Azie yg tergedik2 bila dgn Johan…tergeliat sana sini. Ish

Reply

jozie November 8, 2012 at 8:37 PM

saya sokong sangat2 apa yang ditulis oleh proadam…

sya sangat menyampah melihat adegan johan dan azie…

Reply

Amy November 8, 2012 at 9:08 PM

To anak cucu adam hawa : saya pun trsengeh2 mcm awak bila tengok sensorang drama ni especially bila tengok gelagat Am tu. Suka buat muka mintak simpati…

Reply

Amy November 8, 2012 at 9:12 PM

Ada tk sesiapa yg tau profil Ain?

Reply

nuur November 8, 2012 at 9:39 PM

asyik layan adam dan hawa ,,sampai x siap assgmt…adoiiiii…

Reply

minat adam November 9, 2012 at 12:02 AM

Betoi la layan AH ni assgment pun x siap minggu depan dah nak kena submit hukhuk. apapun akak tetap nak tgk ezany upload gak. suami akak geleng kepala hehehe

Reply

noreen November 8, 2012 at 9:48 PM

Thanks Izany sebab download drama ni…takde Astro HD pun xper kerana izany merialisasikan impian nak tengok Adam dan Hawa ni…he..he..

Reply

abady November 8, 2012 at 9:50 PM

askm semua. mlm ni episod akhir utk minggu ni. seksanya nak tunggu minggu dpn.

Reply

rusnita November 8, 2012 at 10:02 PM

suke suke, abady, jangan lupa update tau episod mlm ni. nanti sbtu ni kita layan marathon episod 41-44 and next wk blh tgk 45-48 kat mustika hd. pastu kena la tggu jasa baik ezany semula, ehek.

Reply

mak adam November 8, 2012 at 10:11 PM

nanti saper2 yang dah tgk kat hd tu citer la dulu kat akak apa jadi malam ni.. sementara nak tunggu ezany upload… he tak sabar nak tau..

Reply

anak cucu Adam&Hawa November 8, 2012 at 10:23 PM

mmg byk kali ulang tgk cite A&H ni tp kn,sya hnya tgk scene am&ain jer..scene lain 2 sya trs fward jek..hahaha…tgk pn yg time sweet2 je,time brgaduh xsggup nk tgk kesian kt am..
plg suka tgk part am nk tackle ain ep awal dlu…

Reply

ain aina November 8, 2012 at 10:40 PM

ermm bestnye episod mlm nie…azie kantoi ngan ain sbb tertinggal hp kat rumah…baru dia tau nape johan dah tak layan dia lagi…akhirnya dia minta am temankan dia..tp am jual mahal lah pulak…sedutan minggu depan bestnya…tak sabar nk tunggu isnin depan…

Reply

like u November 8, 2012 at 10:41 PM

Ain dah mula telefon Am…Am pulak jual mahal…best!!!rasalah pulak kau Ain..selalu buat Am…hari ini Am pulak kata dia sibuk….

Reply

dina November 8, 2012 at 10:42 PM

best episod nih…thanks ayah sbb langgan mustika hd

Reply

like u November 8, 2012 at 10:43 PM

Episode 44…Am dah mula jual mahal kat Ain…

Reply

Penonton Setia A&H November 8, 2012 at 11:05 PM

Xsabar nak tengok episod mlm ni… Dah baca novel tapi tengok drama lagi happening…

Reply

Jaja November 8, 2012 at 11:06 PM

Merah padam la muka ain bila baca sms azie n johan. Padan muka coz dah pecah tembelang. Suka sngt. Tapi kesian lah pulak kat ain coz adam pula mula mcm nak bg ain sedar skit perangai ego dia tu….. next week cam na pula ya……. mana la…. rusnita n cumi ni….. lekas la story mory kat we all…. tak sabar2 ni…. makin best ni….. waiting the next story…. hurry up….

Reply

halimaton bt amat November 8, 2012 at 11:08 PM

thanks ezany… astro terpaksa dipotong sementara anak2 peksa pmr n spm… klu tak disebabkan ezany tak dapek la akak nak tengok adam dan hawa seterusnye…

Reply

honeybee November 8, 2012 at 11:16 PM

Seksa jiwa raga tgk preview episod 44 ni. Tp best! Tq Ezany…I lap U lah!

Reply

cik ted comel November 8, 2012 at 11:17 PM

MAna abady pengulas cerita selalu update citerrr….

Reply

abady November 8, 2012 at 11:18 PM

episod mlm ni -azie jadi tak tentu arah dan merasa bersalah kerana bercinta dgn johan. azie takut ain tahu tentang tersebut. azie byk tipu ain bila ain tanya kenapa blk lambat. am tipon ain. ain suka sangat bila am tipon. ain buat -buat jual mahal sedangkan dlm hati ada taman. am nak hantar ain pegi Universiti tp ain tolak. am nampaknya cemburu dgn fauzi dan johan. dila nama johan disebut ain dan am bergaduh. ain mrh kat am. am terus letak tipon. tp ain cepat sedar akan kesilapannya sbb mrh am. ain byk terkanang kisah lalu dia dgn am sms di tadika. am pulak teringat kata-kata dee sms dee jumpa am.ingat tak masa am kata kat dee byk boyfriend.johan bg tau babak dia yg dia suka azie. johan sedar ain tak cinta dia dan hanya sebagai kawan sahaja. pg tu ada seseorang telah melatakan surat dlm peti surat rmh ain tpp surat tu jatuh sms azie mengambilnya. rasa-rasanya surat tu org suruhan dee yg letak. pg tu azie tergese keluar dan cawan jth pecah. sms ain nak keluar tipon azie berbunyi dan ain angkat dan ain dengar suara johan. ain tengok no tipon yg azie panggil abang. ain mrh sbb no tu no johan. lepas tu sambung untuk episod minggu dpn.

lambat la pulak minggu dpn. klu blh jumpa pengarah mintak CD kan best tak payah tunggu lama nak tengok

Reply

hyg November 8, 2012 at 11:42 PM

abady, macamana dgn kisah am jumpa johan ngan azie tengah makan tu?

Reply

abady November 8, 2012 at 11:50 PM

masa am jumpa johan dgn azie tu, am tegur azie. am tanya azie kenal dia tak. azie kenal kan am dekat johan. am kata kat johan “ini la johan yg berkawan dgn masa di australia. azie menangguk. am tanya johan dan beralih ke azie ke. azie dan johan tergagap-gagap menjawab. johan mempelawa am duduk sekali tapi am menolak sbb dia nak jumpa kawan. johan tanya azie siapa am? azie tanya balik johan ain tak cerita ke pasl am kat dia

Reply

Jaja November 8, 2012 at 11:23 PM

Ala…… abady mcm mana plak episod 45 ni…. plz anybody know…. cerita la….

Reply

abady November 8, 2012 at 11:42 PM

ain tipon am sbb dia boring tp am mcm tak layan.(untuk next episod). am tanya ain kanapa tak keluar dengan azie dan johan.ain jawab azie dan johan sibuk. lepas tu am tanya ain balik kenapa ain tak sibuk kan diri mcm azie dan johan. ain pun diam tak kata apa.(untuk next episod sampai di situ aje).

klu dalam novel am tak lama am tak layan ain. am ajak ain pergi pejabat dia. ain tunggu am selesaikan kerja am di pejabat am lebih kurang 6jam.

Reply

izmaida November 9, 2012 at 12:38 AM

Dh dpt gmbrn tuk next ep.tq abadi..

Reply

aezar November 8, 2012 at 11:25 PM

aku pulak yg tersyok sendiri..mak aku tanya ‘ape yang ko terse gih tu?malu nak jawab…hehe…

Reply

Shyzie November 8, 2012 at 11:25 PM

thanx ezany..this is the best blog which i can watch adam & hawa clearly without any other interupption…hopefully dpat tgk smpai episod last kt sini..huhu

Reply

joyah November 8, 2012 at 11:28 PM

Tak sabo nak tunggu ending citer A&H nih, early January 2013 baru ending..nya,
hai letih ….nya Penantian satu Penyeksaan

Reply

Suriah November 8, 2012 at 11:28 PM

Ala hai….sikit aje kisahnya..lama tu nak tunggu minggu depan..tak selesai lagi.. Tapi bila tengok Ain macam dah mula terima Am…bestnya!!!…hahaha

Reply

anak cucu Adam&Hawa November 8, 2012 at 11:45 PM

sabar la ye sume peminat A&H…

Reply

cik ted comel November 8, 2012 at 11:51 PM

Tq… abady. Tak sabooorrr tunggu mlm ni..kul 1 dh leh tgk
kot.. tq update

Reply

Hemy Adam November 8, 2012 at 11:59 PM

hohohoho ezany kun, thanks alot for ur effort in loading this drama!!!! really luv u laaa muahssss :P

Reply

hanie November 9, 2012 at 12:04 AM

kawan2, just nak share rasa tak puas hati pada Astro ni.. gara2 drama AH sy pn ter upgrade dr astro biasa ke beyond sbb katanya skrg ada promo dpt 2 channel free tuk 3bulan (bleh pilih – jd sy pilih salah satu mustika HD la) tp bila beyond dh pasang, hampeh betol, takde pn channel2 free tu.. kol, kol, kol customer service astro, mmg mangkok berayon sggh smpi la ni xdapat channel yg d harap tu.. bayaran dh bertambah la sbb nk beyond tp HDnya bukan semua channel ada.. maka msh lg la tgok online ni.. apapn ezany yg budiman kepada anda jugak la sy bergantung harap.. so upload cepat2 skit mlm ni ye.. tq3 so much, ezany..

Reply

simple gurl>>> ina November 9, 2012 at 12:10 AM

bahagianya hidup.. klo sorg2 ni mesti bosan kan.

Reply

mamal November 9, 2012 at 12:13 AM

apalah hang pa suma ni….berangan kuat…
layan da cite ni…pui

Reply

hanie November 9, 2012 at 12:19 AM

jom layan American Idol dulu sebelum dpt tgok AH 44

Reply

ain wangi November 9, 2012 at 12:25 AM

thanks abady selain ezany ada lg pencerita A&H

Reply

NISA November 9, 2012 at 12:30 AM

lmbt lg ka uploading….

Reply

elley November 9, 2012 at 12:34 AM

Penantian satu penyiksaan….huhuhu. tq ezany…

Reply

azneza November 9, 2012 at 12:36 AM

biasa kul berapa download?, nak set jam, bangun tengok.

Reply

Diana November 9, 2012 at 12:45 AM

Best giler mlm nie tulah berlagak sangat dgn suami sendiri..ha..ha

Reply

amluvain November 9, 2012 at 12:46 AM

jeng..jeng..jeng…aku sanggup menunggu ….wahai ezany…anda sungguh baik hati….

Reply

Kucing Gemuk November 9, 2012 at 12:50 AM

Tq utk yg mengupdate episod kali ni. Tq to En Ezany kun….

Reply

iqiya 23 November 9, 2012 at 12:52 AM

thank you so much to ezany !! hope bleh upload video nie smpai episod 80 k..

Reply

farizilinah November 9, 2012 at 12:57 AM

Adeiiiii bestnyeee cite ne…. ain pun mula tunjuk minat kat am, johan pun dah smakin mesra dgn azie, Dee buat sementara waktu mhilangkan diri… wah tenangnya tgk TV… xde yg mnyakitkn ati… wajah nakal ngengada am tu yg wat drama ni smakin manthoopppp…. yg termanthooppp stakat ne slain julia…

Reply

cmaadeq November 9, 2012 at 12:58 AM

johan nie mcm x gentle..mcm nk lari dr masalah.. kalo x nk bgtau jer la kt ain..

Reply

I'm not weird, I'm limited edition November 9, 2012 at 1:09 AM

i dont see Mr Engineer here… where is he..?

Reply

Zara November 9, 2012 at 1:14 AM

Mr.Engineer mcm biskut chips more, skejap Ada sekejap tak ada…

Reply

Mr. Engineer November 9, 2012 at 7:57 AM

I’m here! just boring lately with the A&H’s scenes hehe
how’s life?

Reply

Zara November 9, 2012 at 1:11 AM

Wah dah otw uploading. Thanksss CIO Ezany-kun….. U r the best..

Reply

izmaaida November 9, 2012 at 1:11 AM

Da leh tgk ke ep 44?

Reply

like November 9, 2012 at 1:12 AM

bile boleh tgk nie??? haishhh, lme dh tggu

Reply

Dol (Aaron Aziz) November 9, 2012 at 1:12 AM

Setia menanti

Reply

popo November 9, 2012 at 1:14 AM

bLum lagi… :(

Reply

Adam Specially For Hawa November 9, 2012 at 1:14 AM

Korang da lame tunggu ke???

Reply

popo November 9, 2012 at 1:15 AM

dari semLm dah tngu… :)

Reply

hisss penat tunggu November 9, 2012 at 1:15 AM

Cepat l a ezany oii….Sat gi aku lena baru tau/////…….==

Reply

Tiram November 9, 2012 at 1:16 AM

mmg tkleh tgk lg ke??or saya je yg tkleh tgk ni??huhuu..dr td refresh..msh encoding..tk sabar dh ni..anyway thanks ezany!

Reply

m nobody November 9, 2012 at 1:21 AM

Mr Engineer bz tengok cite korea hehe

Reply

Mr. Engineer November 9, 2012 at 7:58 AM

Euww hehe, tak minat cita korea.
Sokonglah produksi Melayu LOL

Reply

cik nida November 9, 2012 at 1:21 AM

Gilerrr ngntuk..da x bole thn..tdo dl ezany..thanks 4 ur effort..

Reply

BMW adam November 9, 2012 at 1:23 AM

dr kul 12.30 kot encoding nye.xpnh lak lame smpai cmni.awat Ezany?ade problm ke?nk tdo la.bye2

Reply

Mak Anjang November 9, 2012 at 1:24 AM

Assalamualaikum Ezany dan kawan2 penemanku…tak leh tengok lagi ke ni…dah tak sabar…dah tak konsentret buat asingment….tengok ejaan pun dah tak betul…mengantuk macam pekena pil tidur…tp kuatkan jugak bijik mata ni…AH punya pasal…

Reply

adam hawa saya punya November 9, 2012 at 1:24 AM

thanxx abadyy…..encoding in progress…..this video is being encoded..please be patient….

Reply

ciknurul November 9, 2012 at 1:25 AM

layan sok jela… ngntok dah …. :) ape pun thx ezany…

Reply

Miss. New Engineer November 9, 2012 at 1:27 AM

Mr Engineer… may I be your Mrs Engineer…?

Reply

Mr. Engineer November 9, 2012 at 7:55 AM

Hi ms engineer, if Allah said so .. why not for sure :)

Reply

Adam Specially For Hawa November 9, 2012 at 1:30 AM

Oh bulan~ lalalalalalalalala

smntara menunggu, nah kwn2 kite share ilmu.

يا من له الحق (x٣)
لا إله إلا الله الوحيد القهار.
اللهم ارزقني مزمارا من مزامير داود عليه السلام.
وصلى الله على سيدنا محمد و على اله وسلام

Bg sedap suara. Ley amalkan. Nyanyi utk zauj korang. Hehe

Reply

Mimizaza November 10, 2012 at 1:20 AM

Xder tanda baris la cik adam specially for hawa sayang oi!
Saya ni xpandai baca arab

Reply

jajan November 9, 2012 at 1:31 AM

Alahai xsabarnya…da pukul 1.30am da….lambat ker lagi nk msk upload nye….

Reply

suke tgk A&H November 9, 2012 at 1:36 AM

mulanya mcm janggal je tgk NN ngn AA…
tp lm2 da mkn sukerr…
mmg ssuaaii sgt2 diorng b’sama…
sweeet sgt2..hikhik
i likeeee A&H very much!!…..

Reply

As November 9, 2012 at 1:36 AM

Arini rasa cam lmbt je huhuhu…but tqvm..I SETIA menanti….hopefully sampai episode last kan…

Reply

suke tgk A&H November 9, 2012 at 1:38 AM

herrmmm…mn ni…mt da ngantuk….tp xnk tdo lg…nk tgk am dlu…cptlaaaaaa….
(^_^)

Reply

bukan ain hawani November 9, 2012 at 1:41 AM

bila nk abis encoding nye ni…lame btoi..ezany trtido agaknya…

Reply

ain jaafar November 9, 2012 at 1:42 AM

lme nya still xley tgok .. smlm kol 1 lbih da ley tgokk .. ttp nk tggu tgok mlm nie gak .. aishh lmbt g ke .. hehehe

Reply

izmaaida November 9, 2012 at 1:42 AM

Yea la…mata ni dk pjm celik2 dh.hu3

Reply

suke tgk A&H November 9, 2012 at 1:42 AM

herrmm….mata da ngantuk…
tp xnk tdo lg…nk tgk am dlu….
cptlaaaaaa…(^.^)

Reply

nonoy hana November 9, 2012 at 1:45 AM

mmm ku tahan mata ngan scawan kopi kaw2..lmbt yer….slalu dh msuk dah nie:-/

Reply

jajan November 9, 2012 at 1:46 AM

Agaknya apa masalahnye ek yg lambat sgt ni….adussss…pikir…pikir….kot2 cpt skit masa berlalu..

Reply

ain jaafar November 9, 2012 at 1:47 AM

tau xpew .. da tesengguk2 tpi still xnk tdo .. nk tgo ADAM HAWA dlu bru ley lena .. hehehe , lmbt lak mlam niee

Reply

wonderton November 9, 2012 at 1:48 AM

hoho…da off lappy….x leh tdo lak..bukak blik….terbyg2…x boleh jadik ni..

Reply

suke tgk A&H November 9, 2012 at 1:49 AM

lyn ep43 lah smbil tggu upload…
suke tgk scene am ngn ain kt dlm keta2…mmg nakal la si am ni! hihihh

Reply

ain jaafar November 9, 2012 at 1:51 AM

ezany terlelap dpan pc kot .. hehehehe ;)

Reply

Adam Specially For Hawa November 9, 2012 at 1:53 AM

Da jadi mata panda da. Hari2 laguni.hehe

Reply

jajan November 9, 2012 at 1:54 AM

ntah2 si ezany ni blk kg tak…..pastu kt kg dia xde line xleh upload…hahaha mula nk mgarut dah ni…

Reply

am n ain November 9, 2012 at 1:55 AM

setia menanti… sbb tadi dah tido….

Reply

Adam Specially For Hawa November 9, 2012 at 2:03 AM

Pi buat solat hajat sat. Penat den nunggu. Assobru :)

Reply

jajan November 9, 2012 at 2:06 AM

xpe la ezany…mata pon da ngantok..xde la nk mimpi indah sengeh2 mlm ni..nite semua…tido la wahai semua…ezany lupa nk upload tu dia blk kg….ngeee…

Reply

ain jaafar November 9, 2012 at 2:06 AM

ezany tetidoq dpan pc kot .. huhu

Reply

Zara November 9, 2012 at 2:12 AM

Thanksssss Cik Ezany-Kun……….. Day bleh tengok dah……

Reply

luv AA November 9, 2012 at 2:13 AM

kawan2 dah boleh tgk…jom….

Reply

am n ain November 9, 2012 at 2:14 AM

alhamdulillah dah bolah tgok dah…..:)tq ezany

Reply

Haron Ajis N Diyuna Holic November 9, 2012 at 2:14 AM

xleh tido slagi xtengok episod 44. werayu ezany?????

Reply

nonoy hana November 9, 2012 at 2:15 AM

thank a lot ezany…

Reply

luv AA November 9, 2012 at 2:15 AM

thankssss a trillion en ezany ;)

Reply

jajan November 9, 2012 at 2:16 AM

saja tau ezany ni…hehe jom tgk!

Reply

AmHawani November 9, 2012 at 2:19 AM

Xsbr nk tgk episod 44 nie…

Reply

ain jaafar November 9, 2012 at 2:25 AM

yeahhhhhhhh

Reply

Salmi Zack November 9, 2012 at 2:37 AM

tq …Ezany – kun

Reply

Haron Ajis N Diyuna Holic November 9, 2012 at 2:37 AM

yeayyy da bole tido skrg. tq ezany. lap u lahhhhhhh!!!

Reply

Zara November 9, 2012 at 2:41 AM

Thanks again Cik Ezany-kun. Sangat happy hari ne, bogus juga Azie tertinggal hp dan Ain dah tau cerita sebenarnya, skrg Ain dah nak mendekati Am, tak sangka plng Am dah jual mahal skrg…. Seronoknya… Seronok giler. Yg tak seronok tunggu hari Isnin bru dpt tenggok…. HmpH…… #%^€$<¥+?\]{[%€$+#

Reply

hana November 9, 2012 at 2:46 AM

dan tengok…best episod Am jual mahal…next week lagi teruja nak tengok, Ain ikut pergi ofis Am, x sbr nak tengok scene Ain jumpa Azie n Johan untuk xplain status dia dgn Am , and reaksi mereka bila Am tiba2 muncul..

Reply

Nona Hawani November 9, 2012 at 2:54 AM

Woahhhh! Best baca comment kat sini :)

Reply

huda203 November 9, 2012 at 2:58 AM

Best!!!

Reply

cikgu November 9, 2012 at 3:41 AM

tq ezany….

Reply

London Eastham November 9, 2012 at 4:02 AM

thanks ezany,
i really appreciate it. walaupun jauh I masih dapat mengikuti A&H.

Reply

ajun November 9, 2012 at 5:02 AM

Tq ezany…smakin lama smakin syok cter ni x sbar nk tnggu epsod strusnya tp kena gak sbar.. demi a@h snggupku tunggu hehehe…

Reply

rusnita November 9, 2012 at 5:04 AM

thanx ezany for pload of this drama, and thanx abady for update of episode. ok, to those yang tertanya2 what happened next wk, ikut novel ain call am mtk temankan, am pulak cuba jual mahal (actually dia ada keja kat ofis). tapi, x lama sebab x sampai hati nak sakitkan hati wife dia (walaupun wife dia selalu sakitkan hati dia). so am suruh ain datang ke rumahnya and naik keta sama2 ke ofis am. ms dalam keta ain citer pasal hubungan johan dgn azie and am pujuk dia. part ni best jugak la kan… ain nangis, am marah2 tapi lepas tu pujuk balik wife dia. hr tu ain cuma temankan am buat keja kat ofis je for about 6 hours and ms ni jugak ain sedar yang dia mmg dah lama suka/minat/cintakan am sejak jumpa kat tadika puncak ilmu tu. am pun ada bagitau ain yang dia sgt cintakan ain. lepas abis keja ofis, am bwk ain pg makan and dia bagitau ain yang dia mmg sayangkan ain sejak dulu lagi. dua, 3 hr lps tu, ain call azie utk xplain keadaan sebenar and dia mtk azie ajak johan sekali jumpa. ms ain nak gi jumpa johan, am yang hantarkan. mula2 am nak ikut, ain x bg. tp ms ain confront dgn azie+johan tu, am datang. ha, rsnya next wk punya episod sampai situ jer kot. lepas explanation ni, br esoknya scene ain nak pakai tudung am kacau kat rumah sewa ain (ni part romantik favourite sumi, hehe)… ok, nanti kita tgk promo dulu br leh citer lagi. hm, surat apa yang jatuh dari tangan azie tu? nampak mcm gambar je? gambar dee dgn am utk sakitkan hati ain ker? aish, lambatnya tggu next wk. even blh tgk free, still nak sembang kat sini. nanti kita jumpa kat promo plak sementara tggu next wk.

Reply

Suke suke November 9, 2012 at 10:37 AM

weeee… tq rusnita for the update… best nye… biase nye bile ezany upload promo ek? hihihih… xsaba nk tgk.. tp.. kate ain x bg am ikot mse ain nk jmpe johan n azie tu.. tp tibe2 am dtg jgk ek… surprise ek??

Reply

rusnita November 9, 2012 at 12:44 PM

promo biasa ezany upload bila dah ada kat fb. mmg ain x bagi, dia suruh am balik jer. x yah tggu dia, nnt dia tumpang azie jer balik. tapi am x balik pun and tiba2 je dtg. mmg suprise giler…. ikut novel ada babak romantik gak. hehe, x sabar tggu.

Reply

Cumi November 9, 2012 at 8:24 PM

Salam Rusnita,
Minggu ni ramai geng baru kan….cumi menung tunggu scene tudung tu….tak pe sabor…. Dan cumi tunggu scene pagi selepas kenduri tu… Bila ain nak turun masak nasi goreng tu… masa ain tengok am tidur pakai baju pijama yg dia belikan dan cium dahi am sebelum pi masak sarapan….amacam? Romantik kann….

Reply

noreen November 9, 2012 at 5:07 AM

hhmmhhh…lps nengok A&H, lyn plak komen…skrg dh nak pg…ape nak jd ni…tdo jap…jap gi subuh…

Reply

kerabu mangga November 9, 2012 at 6:36 AM

tak sabar tgk promo..hahaha…

Reply

Cik tet November 9, 2012 at 6:50 AM

Haaa baru terhegeh2 cari am..cheeehhh

Reply

hana November 9, 2012 at 7:58 AM

amek kau,Seamba je Am suruh Azie sampaikan salam rindu kat Ain…uh.uh..

Reply

Mr. Engineer November 9, 2012 at 8:01 AM

Episode semalam plot cerita agak menarik dan tidak memboringkan macam episod2 lepas yang asyik dok ulang pasal ain bermonolog suka dan rindu adam, tapi bila dalam telefon bergaduh dan juga plot azie dgn johan yang memboringkan.
Ahhh episod 44 diulang balik, ingatkan dah mula scene yg lagi menarik.

Reply

Amy November 9, 2012 at 8:11 AM

Tq. rusnita sbb sudi beri gmbaran pada kita2 ni yg tk sabar nk tau episod seterusnya. Adakah rusnita ni org trlibat dgn penggambaran drama AH ni?Kalau ya, mcm mana personaliti ain diluar filem? Saya minat sangat kat dia…mudah2an rusnita dpt beri komen2 yg positif pasal NN ni.Bagaimana kah hubungan AA&NN semasa diset. Boleh beri imfomasi profil NN tk? Saya doakan semoga NN akan lebih brjaya dlm bidang lakonan dimasa depan.
Kerjasama rusnita amat2 saya hargai…terima kasih sekali lagi. Tidak ketinggalan juga terima kasih yg tk trhingga kepada ezany-kun yg sntiasa mengupload drama ini setiap episod…jasa mu dikenang oleh semua—ezany kun. Semoga anda dibrkati.

Reply

rusnita November 9, 2012 at 9:45 AM

Haha, amy. I xde kena mengena lgsg dgn produksi drama ni. Tp i mmg suka tgk drama and bc novelnyanya. Every friday, i mula bc novel ni smpi hbh and ulang tgk dramanya. Kdg2 i tgk part2 best je. I update episod seterusnya ikut novel je, part tmbhn i pun x th. Hehe…. Aish, lmbtnya mggu dpn. Tggu promo jerlah ek.

Reply

Ain yasmeen November 9, 2012 at 8:11 AM

Hahahaha.. Itu ler dia, am dah jual mahal. Tapi no need to worry coz am ttp ada masa tuk ain. Bawa ain keluar, dengar luahan hati ain pasal azie dan johan dan ada scene romantik dalam kereta. Then am bawa ain g office dia wpun am mmg busy kena kerja hari sabtu…. Wah best nye cite ni.. Hari minggu satu penyiksaan la kali ni coz nak tunggu hari isnin. So another 36 episodes to go… Apa pun, thanks ezany.. Wpun cepat atau lambat uploading drama ni, we all ttp appreciate. Mesti rezeki u murah sgt skrg ni kan? Coz ramai mendoakan u wpun x pernah jumpa dan kenal you. You mmg baik… Thanks again. Kalau saya jd hawa dah tentu ezany jd salah satu calon adam saya…. Heheheh…

Reply

peminat ah November 9, 2012 at 8:39 AM

baru2 ni adek/abg/kakak tk pasti ain NN kena sakit membimbangkan terkena dekat ulu yam waktu berkelah kat situ, so dia tengah susah hati. info dr sepupu dia.

Reply

like u November 9, 2012 at 9:12 AM

Tq Ezany kun..walaupun kat rumah ada Mustika HD tapi still nak tengok ulangan berulang kali. Tq again.

Reply

izmaaida November 9, 2012 at 9:56 AM

smlm lena dlm tpksa..huhu..sdr2 dh kul 3…tgu pya tgu smp tdo..
pe2 pn i tabik springgggg kt mr ezany……

Reply

adam nakal November 9, 2012 at 10:18 AM

Best episod akan datang bila Ain dah tau pasal Johan ngan Azie.Kalau ikut novel masa Ain keluar ngan Am, dalam kereta Ain tanpa sedar dah termenangis kat dada Am. Hu..Hu romantik tu. tak sabar rasanya nak tunggu episod yang mendatang!

Reply

Addicted A&H November 9, 2012 at 10:36 AM

btul3…(klu ikut novel die…)
Tp kesian si Dee… plan failed lg sbb kecuaian azie tercicirkan foto2 dlam smpul coklat kuning tu td…(hehe..bgus gak sbenarnye, klu tk sure lg kelam kabut idup am)….
Nxt week bley nonton trus kat tv sbb astro bg tayang percuma…ikikiki….
Tak yah mlm2 tbe terbangun teringatkan cite A&H ni…huhuhu..

Reply

lynn November 9, 2012 at 11:00 AM

thanks ezany…. :)

Reply

mami November 9, 2012 at 11:21 AM

like u….mami pun like you juga… dah berulang2 tengok… sweettttttttttttttttttttttt

Reply

adam nakal November 9, 2012 at 11:57 AM

Lepas ni banyak moment – moment indah antara am ngan ain. ikut novel am akan datang rumah ain lepas tu termasuk lak kat bilik ain dan dup dap dup dap jantung ain berdebar.ain memang rindu kat am tapi tak ngaku pulak. lepas tu ain minta am peluk dia untuk beberapa saat. fuiyooo… tak sabar nak tengok scene tu.

Reply

azie November 9, 2012 at 12:43 PM

amat puas hati dgn. ulasan yg . Rusnita sampaikan….tq ….rasa lamanya nak tnggu hari isnin ( mcm orng bercinta plak)

Reply

rusnita November 9, 2012 at 1:15 PM

yang blh tonton percuma next week tu utk sapa2 yang ada beyond tapi x langgan hd jer kan? kami ni decoder lama, bukan beyond. hm, nmpak gaya jadi penunggu setia kat blog ezany la gak. hehe…

Reply

rusnita November 9, 2012 at 1:20 PM

dh blh tgk promo episod 45 ni… kawan2. silakan.

Reply

adam nakal November 9, 2012 at 1:46 PM

Hi rusnita ,rasa rasanya Sehangat Asmara yang coming soon pon best gak. tambah pulak si Ady Putra yang berlakon. tapi cam ner pon tak leh lawan Adam dan Hawa ni.dah jadik fenomena! i suka sangat masa ain dah tak marah – marah am lagi.part paling penting kalau ikut novel ain salam tangan am sambil mintak ampun lepas tu am terus kucup dahi ain.pergh!!! tangkap syahdu !mesti sedih…kan kan.scene ni kat rumah mama adam lepas solat yang diimamkan oleh am . lambat lagi episod tu kot.

Reply

rusnita November 9, 2012 at 3:45 PM

scene kenduri kat rumah mama tu rasanya 2 mggu lagi kot. next wk kisah ain citer pasal affair azie dgn johan pada am, am pujuk dia, ain temankan am kat ofis, ain confront dgn azie+johan, am datang and sit down sama2 ain and kisah pakai tudung dalam bilik kena kacau kat am kot. ambik kira scene tambahan lain pastu baru kenduri kan… x sabar tggu. sehangat asmara mungkin best gak, tapi rsnya yang xde hd xleh tgk la kecuali ada org sggp tlg upload mcm A&H ni. mcm mana pun still xleh lawan drama ni kan…

Reply

adam nakal November 9, 2012 at 3:59 PM

Hurm….memang pon.rusnita u perasan tak scene masa azie nampak ain kat workshop lepas tu nampak am plak. dalam novel tak de pun kan. ini mesti pengarah nak bagi rencah bagi leret – leretkan watak johan ngan azie tu.masa ain kena temankan am kat ofis si Zul akan datang lepas tu tanya nape dating kat sini. itupon ain dah nak marah.am explain Zul tahu pasal kes “tangkap” diaorg tu coz masa tu Zul ada.hai lambat betul nak tengok diorang berbaik.pasal Dee kira ok la.dia masih lg terhegeh – hegehkan am.nasin am tak layan.

Reply

ciknurul November 10, 2012 at 2:34 AM

thanks ezany for uploading new episode :) really appreciate it :) cant wait da new episode next wekk… yeahhhh

Reply

polaris November 10, 2012 at 8:12 PM

adk sya ada buku adam ngn hawa ni..tp sanggup tggu drama ni n menyusahkan diri tggu kul 10 mlm..pasal apa tah…tapi adk kata tgk drama lagi best dari baca novel…:D

Reply

Amy November 10, 2012 at 10:22 PM

Tq rusnita sudi jwb prtanyaaan i..mati2 i ingatkan u org film sbb dpt beri gmbaran trperinci..i dh baca novel ni tapi tebuk2 aje masa kat rumah anak hari tu. 2 hari dh selesai baca …masa kat rumah anak hari tu i tk kisah nk tengok pun tapi bila menantu kata dia tengok kat website ezany, baru lah i ada hati nk tengok cerita ni hinggalah kehari ni. Tq to ezany kun as well as to rusnita & cumi too. Suka sangat baca komen2 yg kelakar dan marah2.

Reply

rith November 12, 2012 at 8:40 PM

nak tanya nape episod 44 tak dapat tgk ?tolong sape2

Reply

Leave a Comment