Gambar Isteri-Isteri Salih Yaacob

Gambar Adik Beradik Neelofa Yang Cun Melecun

Gambar Taman Tema Legoland Malaysia Di Nusajaya, Johor

Syarat Permohonan Rebate RM200 Telefon Pintar 3G (Smartphone)

Syarat Dan Permohonan Geran RM1,000 Untuk Usahawan Online

Gambar 3 Lamborghini Kemalangan & Terbakar Di Lebuhraya PLUS

Borang BR1M 3.0 2014

Video Adam & Hawa Episode 46

by Ezany-Kun in Adam Dan Hawa,Drama Bersiri

Adam & Hawa Episode 45

Johan dan Azie yakin mereka sudah bersedia dengan apa sahaja dugaan tetapi sebaliknya tidak pada Adam dan Ain. Mereka berdua masih bertikam lidah tentang perasaan Ain pada Johan.

Azie pula terkejut apabila Johan bawa ke rumah berjumpa dengan ibu bapanya. Tetapi dalam isi hati Azie, dia masih fobia jika dituduh dia punca orang ketiga hubungan Ain dan Johan tidak menjadi.

Hubungan Ain dan Am kini semakin rapat angkara kecurangan Johan. Johan pula bawa Azie jumpa ibunya dan berterus-terang. Adakah ibu Johan akan terima Azie?

Adam & Hawa Episode 47

Related posts:

  1. Video Adam & Hawa Episode 40
  2. Video Adam & Hawa Episode 39
  3. Video Adam & Hawa Episode 43
  4. Video Adam & Hawa Episode 41
  5. Video Adam & Hawa Episode 44

{ 293 comments… read them below or add one }

izmaaida November 13, 2012 at 1:46 PM

Awlnya dpt tgk sorotan ep 46.tq ezany…

Reply

keira November 13, 2012 at 1:48 PM

bestnye apisod ari nie
hehehehhe

Reply

peminat adamhawa November 13, 2012 at 2:55 PM

sukanya….x sabar nk tegok espisod 46… :)

Reply

indah November 13, 2012 at 2:57 PM

episod lps ni mesti best.. x sbar nk tngok..

Reply

ctie November 13, 2012 at 3:00 PM

Seterusnya babak yg akan datang akan membuatkan hati kaum hawa berbunga-bunga..hehehe percayalah…

Reply

ok bosss November 13, 2012 at 3:05 PM

Suke..suke tgk am n ain nk berbaik

Reply

nak am November 13, 2012 at 3:17 PM

Eee…suka suka suka…tk sabarnya nk tunggu ep mlm ni..am, kesatla air mata i hehe

Reply

rusnita November 13, 2012 at 3:27 PM

wa, bestnya tgk sorotan mlm ni. suke suke, jangan ler blackout plak kat rmh u mlm ni ms tayangan episod 46, ngee. cumi, mlm ni xde amazing race blh update utk kita sekali kot. sian plak tgk azie kena marah dgn mak si johan, ain ler yang x nak bagitau hal sebenar. syok jer mak si johan mengata kat azie. sian budak minah tu…

Reply

Ain Hawani November 13, 2012 at 3:31 PM

Betul ler rusnita…makin best citer ni & tak sabar nk tgk am & ain bersatu & saling menyayangi…..uwaaaa…..ni ler dia penangan A&H….:)

Reply

Suke suke November 13, 2012 at 7:10 PM

Rusnita!! Choi…!! Jgn la sbot!! Risau plak tbe2.. Hahaha.. Insya allah.. Kalau i tgk sure i update.. If x, cumi pon ade.. Hehe aslkan ank cumi x tgk cite laen plak.. Hehehr

Reply

Cumi November 13, 2012 at 8:51 PM

Hihi…caya dak cumi baru je tengok episod 45… Sehari suntuk sibuk, bersantai2 ngan adik beradik, ingat nak curi tengok kt iphone, tapi episod feeling2 ni kena tengok sorang2 dan tanpa gangguan baru boleh nangis2…. So mlm ni nyer episod pasti romantik dan episod yg ditunggu2, maleh nak nengok depan bebudak n papa nyer… Nak feeling pun tak leh… Tapi nak try gak… Kalau line clear nanti cumi buleh update….
Ps: cian kat azie kan… ain punya hal le ni…kesian azie stress.. walau sebenarnya dia tak salah pun…mak johan stress pun sebab dia ingat dah mungkir janji kat mak ain padahal lagi suka org tua tu…nak setia kat kawan azie jadi stress…ain pulak sbb nak rahsia sangat sampai kawan terpaksa plak sacrifice…suka bab dialog “ain tak pernah pun nangis utk Am”….suke…suke….

Reply

Ain Hawani November 14, 2012 at 8:45 AM

Wah best betul episod 46 ni…..lepas ni mesti Ain & Am berbaik-baik.eeee….sukanya…:)

Reply

anak cucu Adam&Hawa November 13, 2012 at 3:30 PM

xsgka lak ada org yg komen kta hya AA & Fahrin je yg sesuai dgn wtk adam..
n xsgka gak ada skt kna dgn ksh sya..
sblm sya kawin offcmate kta muka hubby cam fahrin..
lps kawin lak,dh ada ank sorg after 6 yrs org ckp hubby sya cam adam(AA) lak..gara2 cite A&H ni..
apapun bagga gak la coz 2 2 pn hensem..

Reply

Ain Hawani November 13, 2012 at 3:32 PM

Apa2 pun oeg yg selalu di samping kita msti hensem pd pandangan kita kan anak cucu Adam&Hawa

Reply

Egon November 13, 2012 at 11:42 PM

Kamal adli pun sesuai gak ngan watak Adam mukhriz ni…..

Reply

atyn November 13, 2012 at 3:38 PM

wah best la episode 46 nie….confirm nk tngok…. ADAM & HAWA terbest ~~

Reply

adam azfar November 13, 2012 at 3:50 PM

hensem ke, tak hensem ke, semua kurniaan Allah, yg utama persefahaman, percaya pasangan kita, tolak ansur dan kejujuran, barulah rumahtangga aman damai…

Reply

rusnita November 13, 2012 at 4:28 PM

setuju sangat dgn u, adam azfar. i dah kahwin more than 12 years with 5 kids aged between 9 months till 11 years. hubby mmg x hensem pun (x kisah la sebab i pun x cantik, hehe) tapi tersangat la manis dengan dua lesung pipit di kiri kanan pipi and ada sikit lekuk kat dagu which actually same with me (the lesung pipit and lekuk di dagu). insya allah setakat ni rumah tangga aman damai dengan sikap2 yang u sebut tu. gaduh2 sikit mesti la ada kan, sedangkan lidah lagi tergigit.

Reply

english teacher November 14, 2012 at 8:56 AM

i like people with dimples… wud like to see a picture of u and hubby.. i cant help giving extra attention to my students who have dimples..feel like hugging them..hehe

Reply

rusnita November 14, 2012 at 9:10 AM

haha, english teacher. cari kami kat fb, i guna nama sendiri jer. xder nicknames pun. all my 5 kids semua ada dimples, hehe…

Reply

english teacher November 15, 2012 at 12:16 AM

all 5 with dimples..omg!! please be generous rusnita dear, give me one… oppss too much to ask eh.. ?

Reply

english teacher November 15, 2012 at 12:19 AM

gimme ur email address, so i can check u out.. tq.

Reply

one November 13, 2012 at 9:43 PM

betul2..lagipun hensem atau cantik adalah subjektif…..

Reply

mami November 13, 2012 at 11:12 PM

iye betul tu..mcm mlm ni.. mami terpaksa pulun siapkan thesis mami sambil tunggu A&H. Hubby mami buatkan nescafe panas.. ambilkan biskut lebar.. dan tukar channel mustika HD sharp at 10 p.m.. so understanding…. luv u baba..

Reply

Ain Hawani November 14, 2012 at 8:47 AM

Erm….bagus betul hubby mami…faham jiwa…heee….Betul lah rusnita…..apa2 pun hubby kita yg tbaik utk kita…!!!!

Reply

nuriha November 13, 2012 at 4:09 PM

terimakasih lah ezany dapat k.nor tengok sorotan episod mlm ni…tq sekali lagi.

Reply

ira November 13, 2012 at 4:51 PM

Tq…ezany.

Reply

has November 13, 2012 at 5:12 PM

Best sgt la… lepas ni adalah episode yg akan ditunggu2… x sbr nyer nak tgk!!! AA & Nisa… memang hero & heroin yg sesuai!!! thumbs up!

Reply

Ardelia November 13, 2012 at 5:18 PM

Tq ezany ure the best!! Best sgt tgk comment2 pat sini ;)

Reply

jajan November 13, 2012 at 5:31 PM

Tapi kan….memang la kebanyakan pompuan xnmpk apa dpn mata…selalu mengharap benda yg jauh…dulu aku pon mcm tu…bila da xde dpn mata..padan muka..haha hargailah apa yg masih ada..

Reply

Keta BMW AM November 13, 2012 at 5:55 PM

Omg…..Aku gile la mcm nie episod nieeee

Reply

oja seroja November 13, 2012 at 6:32 PM

tunggu part ain dan am ajer…azie dan johan berlakon tak real… dua2 cuba control cun dan macho.

Reply

aaron aziza November 13, 2012 at 7:09 PM

cepat2 upload yer ezany…tak sabar dah ni nak tgk episod 46..i sampai berenti kijer u tgk citer ni huu

Reply

Amy November 13, 2012 at 7:09 PM

Oja seroja…..kalu betul2 trjadi hanya part Am & Ain aje dlm drama ni,mesti bosan kan? Cuba u byngkan kalau 2 org tu aje yg brlakon….hehehe

Reply

Hana November 13, 2012 at 7:10 PM

Thanks Ezany….

Reply

najwa November 13, 2012 at 7:45 PM

bestnyeeee.. tak sbar nk tgk episod malam nie :)

Reply

rozie November 13, 2012 at 8:11 PM

rasanya drama ni akan lebih ‘ mengancam’ kalau dapat herion yang lebih cantik… syok sikit…

Reply

rusnita November 13, 2012 at 8:24 PM

oklah tu rozie. NN tu mmg sgt manis, sesuai dah dgn perwatakan ain hawani gambaran dalam novel k.aisya. lagipun dia sendiri yang pilih NN jadi pelakon ain hawani. rsnya NN bwk watak ain tu mmg menjadi. takkan la heroin semuanya mst cantik2 belaka? kesian jugak kat org2 x cantik tapi mmg berbakat besar kan… itu pendapat i la. tp kalau u x suka, minta maaf ye. jangan tuduh i fanatik NN plak. dah serik ada org tuduh i fanatik AA. hehe…

Reply

Cumi November 13, 2012 at 9:06 PM

Part yg paling cumi impressed tentang NN ialah masa dia memgamuk kena kahwin ngan am, dia marah, sedih, geram, merayu Am buka mulut, dan bila paklong kata kawin mlm tu juga dia jerit “Ya Allah… Ain tak nak…” masa tu nada dia cakap mmg best… Dan masa dia sedar dr tidur dan nampak Am dia mengamuk… Woooo…. Part tu mmg terbaik dia lakun…. Cumi rasa natural sungguh…. Puas hati dengan scene tu..terus google NN… Sbb tak pernah tahu dia atau tengok lakunan dia… dlm hati masa tu who is this? Bagus nyer dia ni lakon… How come I never know her before? Tu yg terus jatuh cinta ngan AH n sukakan NN. Cumi cuba jugak bayangkan artis mana yg boleh bawa part tu lebih baik dr NN…tapi tak dpt nak bayang sapa….itu just my opinion.. Kalau scene tu tak de mungkin lakonan NN tak buka mata cumi sangat dgn bakat dia tu..

Reply

mami November 13, 2012 at 10:34 PM

mami pun suka NN berlakon… cantik ke tak subjective.. pandai dia bawa watak yg diberikan… bravo… walaupun pada pandangan mami, NN ‘terlalu’ kurus…

Reply

Nur November 14, 2012 at 10:38 AM

Masih ade org nak pertikai heroin tak cun. Realitinya bukan semua pasangan sama cantik sama padan. Sesuai watak ain hawani utk NN. I’m not NN hot fan though

Reply

anak cucu Adam&Hawa November 13, 2012 at 8:33 PM

btl ckp u adam azfar sya xnafikn pn.kalu nk hrpkn hensem smata2 xmnjamin kbhgiaan pn.syukurlh dgn anugerah yg Allah bg.terimalh seadanya klebihan n kkurangan yg ada pd psgn kta.
slalulh kta puji memuji psgan kta.jgn smpai org lain yg ska mmuji lak kn ain hawani..ssh nti..
jajan,awk dh pnh trkena ye..tp bkn kta pompuan je mcm2,kbyakan lelaki pn sama je.nk kejar yg mustahil akn dpt smpai ketepikn yg ddpn mta.bla yg dkjar xdpt bru nk pndang yg nk dreject td..pndg jela xsmstinya nk trima dh pn kn..
xde lak yg guna nma cicit adam&hawa kt cni..

Reply

Ardelia November 13, 2012 at 8:48 PM

Sapa2 yg dapat tgk A&H mlm nie jgn lupa update kita org nie yg tgh angau dgn episod . TQ very much

Reply

nak am November 13, 2012 at 9:22 PM

rusnita, i nk baca lepas abis drama ni. Novelnya dah siap pinjam dr my fren tp simpan dulu sebab nk biarkan suspense tertunggu2, geram, etc.etc…tp rasanya i nk beli kot simpan sendiri klau ada gambar am dan ain kt cover tu..buat kenangan…rahsia hati tu dari novel jugak ke? Mmg le cute n loving gila AA ngan rita rudaini(AA kurus skit masa tu) tp sakit perasaan tgk citer tu…penat aje tunggu smpai 40 ep, dorang tk bersama pun, ending so sad, AA cuma dpt happy ngan rita for 3 episode pas2 dah accident…uissshhhh memang perah perasaan sihh..

Reply

rusnita November 13, 2012 at 10:12 PM

nak am, i x tahu citer tu. kan dah cakap i bukan peminat AA. u better ask crew rahsia hati. hehe.. kang i bagi komen pasal rahsia hati tu, kena lagi. seriklah… nasib baik i ada kawan2 macam cumi, suke suke. seronok agaknya kalau dapat jumpa u all in reality.

Reply

Suke suke November 13, 2012 at 11:51 PM

Insya allah rusnita.. If niat nk pnjg kan silaturrahim nnt tuhan bg jalan… I pon tpikir jgk nk knl u all in reality.. Tp xtau ikot cre mane.. Cni xde private chat for us to change private contact.. But as i said, insya allah jika niat btol allah tunjukkan jln.. :)

Reply

TejaWafa November 14, 2012 at 12:31 AM

nak am…citer rahsia hati &Stanza Cinta lakonan AA mmg best walaupun sad ending..gandingan AA & Rita mmg sgt2 menjadi..Jgn lupa diorg gak couple dlm Cinta Gila :)

Reply

ati November 13, 2012 at 9:42 PM

hmmmmm……semestinya episod mlm semakin bestkan…eee tak sabar rasanye. hatiku semakin berbunga-bunga :)

Reply

aina syuahada November 13, 2012 at 10:09 PM

Assalamualaikum, first mmg best sgt cite ni n second thanks to you ezany because of you everyone that can’t watch this movie at mustika can watch this love movie from you..thnks again…

Reply

rusnita November 13, 2012 at 10:15 PM

admin fb A&H cuti deepavali ker? xde update ape2 pn utk episod mlm ni?

Reply

Lanirah November 13, 2012 at 10:16 PM

Sudah pasti, tgk sorotan aja dh best giler…..

Reply

Suke suke November 13, 2012 at 10:21 PM

Hihihi.. Gedik la am!! Ain usha am dlm bilik ofis am.. Lme plak tu usha time am tga buat kje.. Tp am tperasan.. Am ckp.. Kalau nk pndg,pndg jela.. Am xmara pon.. Am tau am hensem.. Hahaha.. Ain ckp nk tlg kmas ofis am yg bsepah tu.. Then am ckp, nnt tlg kmas kt uma plak ea.. Bwh katil byk majalah.. Hahaha..

Reply

mami November 13, 2012 at 10:41 PM

suke suke,….ape am cakap tu tak de dlm buku pun…but i still like it…
tapikan mami rasa cara lakonan masa dia kata ‘do you know how much I love you’ tu mcm tak kena jer… mungkin it should start with renungan mata..masa dia duduk kat meja then baru cakap …mcm dlm buku… ni out of sudden, muka pun cam expressionless….. layan jerrrrrrrrrrrr….

Reply

Suke suke November 13, 2012 at 10:51 PM

Tu la kan mami.. Cute je.. Pndai ngusik wife die.. Tsipu2 ain kt kusi tu.. Tp i loikkee sgt.. Mcm biase2 pon in real life mmg ade org mcm tu.. I n hubby pon even da kawen i suke curik2 tgk die bile tgk tv kt ruma.. Kalau die perasan i tgk itu la ayt hubby i.. N ape i nye respond pon sme cam ain.. Hahaha.. Naseb hubby x tgk anh ni.. Kalau x sure i kne usik jgk.. Malu!! Blush blush!! Yg soalan tu.. Mmg nmpk akward.. Tp padan jgk la.. Dorg buat ain pelik.. Mcm ‘da knape am ni, nk solat tp boley plak tnye soalan cm tu kan..’

Reply

mami November 13, 2012 at 11:18 PM

alahai cutenyer…

Reply

aezar November 14, 2012 at 11:45 AM

Tapi mami.. kalau kita suke seseorg tu.. memang kita ckp benda2 dlm keadaan serba tak kena. Takut2 malu2.. jalan, berdiri terkepit2, bibir pun terkumat kamit.. pipi pun rase panas je.. kadang2 tak pasal2 kita cakap merapu. Bila dalam keadaan neutral bersama rakan sekerja atau dengan sesiapa kita rileks je. Saya rasa mcm tulah. Sebab tu saya suke NN dan AA mainkan watak Adam dan Hawa. Sebab tak macam baca skrip. FYI, saya skip part azie dan johan.. hehehe.. nak nengok am dan ain je..

Reply

Lanirah November 13, 2012 at 10:21 PM

Wow..tgk sorotan aja dh best giler, tk sabor nk menanti
after midnite ni

Reply

Aara_Heart November 13, 2012 at 10:27 PM

urmmm…tak sabar nak nengok episode 46 nie….romantik…trus dalam hati ada taman….biar orang cakap syok sendiri…yang penting i happy…:-)

Reply

Sabrina November 13, 2012 at 10:32 PM

suka…..

Reply

Ain Hawani November 13, 2012 at 10:34 PM

best giler Adam & Hawa ni,hari2 lepas balik class cepat2 sy g tengok..senyum sorg2 n nangis pun sorg2…

Reply

Ain Hawani November 13, 2012 at 10:35 PM

tak sabar pulak nak tengok episode 46 nie…

Reply

Suke suke November 13, 2012 at 10:39 PM

Yg scene ain tahan am ngn tangan tu mse am nk keluar solat bfore dorg kua mkn.. Ain tahan bkn tolak xnk, tp ain ckp waktu solat da nk abis kan, baek gi solat dlu.. Mknenye ain bkn la xnk am buat mcm tu!! Hahahhaah.. Mse kt opis am tu ain tpikir, yg perasaan mse die remaja bkn la smntara.. Perasaan tu mmg ade dan ttp akan ade.. Bkn nye perasaan tu dtg sb azie dan johan.. Hmmm, br tau kan.. Lps ain tahan ngn tgn td suro am solat am boley plak bkawat ke kiri pusing nk keluar dr bilik.. Cute je.. Mse tga mkn, ain tnye xne zul boley tau psl dorg.. Am jwb zul kan antara saksi mlm dorg kne kawen dlu.. Ain xperasan.. Then am ckp, yela mlm tu kan penoh ngn kbencian.. Ain ckp mse tu ain rse mati lg baek dr nk kne tanggong malu.. Am tnye ain, xnk tau ke knape am prefer diam mlm tu dr bckap?.. Azie n johan plak.. Lps jmpe ibu johan, azie sdh sb ibu mcm xrestu hubungan dorg dan anggap azie sbg punca hubngn johan n ain x mnjadi.. Tp johan ckp, ibu gurau je td.. Sje nk test azie.. Br azie hepi… Utk episode esk, am jmpe envelope yg jatuh kt tpi tong sampah tu n tros tau tu kje dee.. Zul tnye ape am nk buat, nk bdepan ngn dee ke.. Am ckp kalau aku jmpe nnt die tau plan die xjd.. AZie n johan plak, azie btau yg die xsedia lg nk btau ain.. Johan tnye smpi bile nk rahsie.. Kalau xnk trus terang lbh baek hentikan aje hubgn dorg…

Reply

mami November 13, 2012 at 10:43 PM

sib baik am yg jumpa…. hilanglah debaran mami..tertunggu ape lee implikasi dari babak tersebut…he he he

Reply

sabrina November 13, 2012 at 10:43 PM

Tak sabar ye naktengok…upload cepat2 boleh …tq ezany

Reply

emma November 13, 2012 at 10:48 PM

i wish that we can have this kind of romance in our life..
anyway…berangan jelah…
ni yg tak sabar tgk a&h
kalau bleh nk jadi ain hawani… hehehe..

Reply

Suke suke November 13, 2012 at 10:54 PM

Emma.. Mmg ade.. Hehehehe.. Tp slalu nya couple yg sgt2 romantik.. Hmm.. Hehehe

Reply

Ain Hawani November 13, 2012 at 10:50 PM

ala tq suke suke bgtau wlupun tak dpt tengok skrg,best nyer tak sabar nak tgk dorg bcinta plak..

Reply

Ain Hawani November 13, 2012 at 10:51 PM

klu lah dlm kehidupan realiti kita pun dapat pasangan mcm am tue ala biar tak kluar bilik ler..hehehehehe

Reply

lia November 13, 2012 at 10:56 PM

pls cepat la upload…walaupun dh tau kisah dia dlm buku..tp nak sgt tgk adegan2 dlm telemovie ni….i love adam n hawa,,

Reply

Amy November 13, 2012 at 11:00 PM

rusnita, masih ada lg yg mmpertikaikan heroin ni, naik mual pulak i sbb tk phm2 …wajah yg dperlukan sbg Ain hawani tu. I setuju sgt dgn u 100% plus plus plus.Apa yg u kata tu memang i setuju sesangt…Ain Hawani tu memang manis dan memang sesuai dgn watak dia dlm drama ini. Lps ni i tengok Astro Citra AA brlakon dlm drama Datin Ghairah ( i blum prnah tengok infact selama ni i tk prnah tengok AA brlakon lg) Semalam dichanel yg sama dia brlakon dlm Bohsia.( 1st time i tengok drama ni)

Reply

Cik ted comel November 13, 2012 at 11:13 PM

Betullah tuuu sokong 100% dh ep 46 besttttt je tgk…. Klu dulux sabar nk ahad cutiiiiiii skrg x sabar isninnnnn hahahahhahaah

Reply

Zara November 13, 2012 at 11:05 PM

copy paste from Adam & Hawa fb

Cite Indon→ anak tertukar-tukar
Cite Hindustan→ sikit-sikit joget
Cite korea→ sikit-sikit nangis
Cite amerika→ sikit-sikit kiss
Cite Tamil → sikit-sikit hero tunjuk kuat
Cite Cina → Sikit-sikit lawan
Cite melayu→ sikit-sikit iklan
Cite Adam & Hawa → tgk kejap dah hbes, bila habes teruja tunggu malam esok, bila tak puas hati komplain… #aptb

Reply

mami November 13, 2012 at 11:21 PM

he he he he.. betul tu..

Reply

Kutin Bubuz November 14, 2012 at 12:04 AM

Salute aku…betul betul betul…

Reply

epul November 13, 2012 at 11:06 PM

Amzalna…watak jahat utk dra Gemersik Kalbu n Adam dan Hawa..

Reply

azie November 13, 2012 at 11:07 PM

salam cumi…saya pun sama mcm awak , 1st time tengok NN berlakon membuatkan saya tertarik pd lakonannya…lagi satu pd episod 25…part yg ain bergaduh dgn Am waktu kat mekah….rindu juga waktu scene ini sebab shooting kat jalan yg saya lalui waktu buat umrah , April lalu

Reply

lia November 13, 2012 at 11:15 PM

agak2 dalam kul bapa ezany upload yer….

Reply

rusnita November 13, 2012 at 11:16 PM

Suke suke, really appreciate yr update. Psl feeling yg ain rs ms kt ofis am mmg ada dlm novel. Mami, kan dh ckp kisah surat tu mst ada nyer. Nasib am yg jumpa, kot ain yg jumpa jenuh la pulak mamat tu nk mujuk wife dia tu.

Reply

mami November 13, 2012 at 11:26 PM

iyalah kan… tapi kalau pengarah buat ain yg jumpa… berjela2lah lagi cerita AH ni..

Reply

Suke suke November 13, 2012 at 11:46 PM

Yeke.. Tp mami ckp ayat yg am ngsuik ain tu xde dlm novel ye.. Tp xpela.. Sb am buat tambahan scene tu mcm cute sgt.. Org kte, kalau pandai ngusik isteri, makin hari makin syg.. Hihihi.. Mule la i plak nk gedik ni.. Hahaha

Reply

wawa November 14, 2012 at 12:12 AM

xsabarnyeeee nak tengok episod 46!!! asyik tersengih je mengadap laptop bile tengok cite ni.. romantik! AA & NN sgt terer bwk watak am & ain. dari ep1 lg sy dah jatuh hati kat diorg ni.. NN sgt manis, sesuai bwk watak ain hawani.. AA pulak sy rasa…..eh no, sy yakin semua watak yg dia pernah bwk, semua kesan berlainan. mmg ikut watak betol la. i salute u!

Reply

Cikguza November 13, 2012 at 11:16 PM

alahai..3 mlm x leh tengok sbb tgh bwk family holiday.. Alamat kena tunggu hari ahad baru boleh tengok ulangan

Reply

sang kentut November 13, 2012 at 11:20 PM

nak gak tu gtaw dia g umrah..zzz

Reply

BelalangKunyit November 13, 2012 at 11:20 PM

bukan ke astro kasik free ke mustika hd mlm ni…tak tau sampai bila free channel tu…sempena depavali kot…dapat tgk :P

Reply

adik_sha November 13, 2012 at 11:21 PM

Haishhhhh..xsaba nk tgk sok pagi! :o )

Reply

Christie Perry November 13, 2012 at 11:22 PM

makin lama makin geram plak tgk cete ni…best sgt2…

Reply

angah November 13, 2012 at 11:44 PM

saya suke saya suke……. tq ezany, tak sabar nak tengok betapa romantiknya episod akan datang

Reply

Amy November 13, 2012 at 11:47 PM

Cumi i setuju dgn u part yg kena tngkap basah tu memang thrill lah .I suka sgt NN masa tu …dia betul2 dh brjaya bawak watak dia.Syabas NN.

Reply

wawa November 14, 2012 at 12:14 AM

setuju! meremang bulu roma tengok scene tu kan. mcm btol2 jadi depan mata. sy pulak yg rasa mcm kena marah dengan ain masa tu. hahahha

Reply

Dr Z November 13, 2012 at 11:48 PM

Pendapat saya, plot cerita sgt menarik tp pengarah skrg perlu ikut rythm semasa. we dont like slow path. cerita ni kalau digarap dgn baik, tidak lambat, penonton akan rasa berbaloi menunggu dan excitement akan lagi tinggi. I feel like wasting the time bila tunggu, tapi jalan cerita mcm tak bergerak.. slow, and tetiba dah abis. episod nak tunggu ain ckp perkara sebenar pun dh mengambil 5-7 episod… slow giler. walaupun people might say,dah nama pun drama memang la lambat. to me, drama zaman skrg kena bergerak mcm teknologi. kita dah biasa dilatih bergerak dgn cpt, buat keje cepat, dcision cepat, so bila tgk cite yg lambat, rasa angin satu badan. doesnt worth the waiting. hehehe, jgn marah ya…

Reply

Suke suke November 13, 2012 at 11:58 PM

I was juz thinking, knape ptikaikan jln cerita drama melayu yg slow.. Yg ade 80 episode ni.. Knape xde org bnding kan dgn drama mat salleh such as glee, hiw i met your mother, csi, raising hope, high school musical yg bkn stakat beeepisode2 tp siap ade season smpi 7.. But org malaysia aka melayu ttp banggakan.. Y ek??

Reply

suki suki November 14, 2012 at 12:16 AM

drama mat salleh jalan cerita nya menarik. drama melayu banyak sangat sandiwara nya haha

Reply

omak ain November 14, 2012 at 9:47 PM

mohon mencelah…ekceli Suke Suke..ermm awak mcm compare rambutan dgn durian. xkena tu. cite A&H ni 1 kisah dlm 80 episod. yg awak senaraikan tu…mcm CSI, HIMYM tu – 1 kisah dlm 1 episod. mungkin kita kena compare drama kita dgn drama indonesia yg 100++ episod. itu baru betul. kena compare drama yg ada ending.

kita ada drama/filem/sitcom yg laju2 juga…smpi xpaham pun ada. smpi time klimaks tau2 dah tamat – pun ada. astu kuar panggung..blur2..”eh itu je endingnya?” haha.. mcm2 ada sbnrnya. just enjoy watching.dah..

Reply

TejaWafa November 14, 2012 at 12:21 AM

Agree with you Dr Z…..apapun Saya dh baca novel ni 5x sejak mula2 diterbitkan smpilah jdi drama :) i like AA & NN bawa watak utama…..

Reply

mami November 14, 2012 at 10:51 AM

suki-suki.. hakikatnya begitu juga in the real life kan… orang kita memang banyak yg suka bersandiwara… termasuklah bab bercinta ni..

Reply

Cik ted comel November 14, 2012 at 12:17 AM

Ah ah la kannnn…citer indon lagiiiii.lama n brjela2 ramai lak yg suka ishhhishhhishhh..bangga dgn produk msia….

Reply

nana November 14, 2012 at 12:32 AM

kite pun tak sabar tengok episode 46 ni. thumbs up untuk aa , nn and aisya sofia. the best drama so far…………………………………

Reply

Lanirah November 14, 2012 at 12:42 AM

2 thumbs up for Ezany too….thanks for uploading AH :)

Reply

kum kum November 14, 2012 at 12:43 AM

aduiii…mana ezani ni tak upload lagi..x sabar la nak tengok episod 46…sanggup tunggu nihhh…

Reply

deee November 14, 2012 at 12:46 AM

Xpela drama adam & hawa ni berjela2… blh siapkn kerja sambil tggu AH diupload..hehe

Reply

loadedhogs November 14, 2012 at 12:47 AM

penantian suatu kesabaran…

jam 3 am nanti ada la kot…nak sumbat lam Net ni pun macam tgk 10 episod back-t0-back AM-AH…gegege

Reply

azzurayy November 14, 2012 at 12:47 AM

lambat lg ke …………….huhu

Reply

azzurayy November 14, 2012 at 12:50 AM

u olls …selalunya pkul bape bru tuan ezany nie upload ???

Reply

esiana November 14, 2012 at 12:54 AM

paling awal 12.30am..paling lewat not sure..pernah dkt2 kul 2.00am..tu je yg sy larat tggu..lebih dr tu..sy tggu subuh je..

Reply

azzurayy November 14, 2012 at 2:27 AM

loteh la gini …dah la tu …x sggup dah nk tggu …bye AA bye NN bye AH …

Reply

Cik Ted yg cute November 14, 2012 at 12:53 AM

mata dh semakin kecik but AH nyer pasal :)

Reply

Cik ted comel November 14, 2012 at 1:01 AM

Depends la kottt.. Kdg2 cepat kil 1am dh dpt tgk kadang2 lambat esk suboh la baru dpt tgk huhuuuu… Ni cuti kot tu yg lmbt sikit… Sabarrrr ye peminat a&h…

Reply

Akish November 14, 2012 at 1:02 AM

Adoi! Please la ezany .. Upload .. X saba2 da ni ..

Reply

Rozie November 14, 2012 at 1:02 AM

Saya tak dpt bohongkan diri saya, saya memang suka heroin yg cantik…. bayangkan heroin cantik…. lepas tu berbakat mcm NN…best kan…
Setiap kali tengok drama AH mesti baca novel balik… tak tau berapa kali khatam… walaupun skripnya 80% sama mcm dalam novel… tapi tetap nak tengok drama….sebab AA bawa watak Adam dgn cara yg tersendiri….

Reply

esiana November 14, 2012 at 1:19 AM

sama la dgn sy..tp suka cara NN bw watak ain..so nak taknak raut wajah tu taruk tepi..AA bw watak am..sgt2 cute dan romantik..sama mcm imaginasi masa baca novel..huhu

Reply

hafiqain November 14, 2012 at 1:37 AM

penah x jumpe pelakon cantik tp bakat mcm NN?? sume control baikkk punye… hehehee..pd sy NN tetap cantik..wlupun bkn kategori gorgeous tp masih cantik..lgpn sape la kita nk judge org kate xcantik kn..mcm le kita ni cantik sgt nk mengata org lain xcantik..hehe..saya rsa NN ada dua2 skali..bakat n rupa.. xguna klu cantik meletop2 tp blakon control2 ayu.. rasa ny xsmpi feel die kt penonton..jadi tlg la kikis sikap ‘semua cerita pelakon ny gorgeous2 belaka’ sbb in realiti x mcm 2 pn..jangan la jadi hindustan sgt.. huhuh..n 1 lg teringin sgt nk tgk org2 yg suka ngata org lain xcantik ni..santekkk sangat ke kamu2 sume ni ek.. huhu…klu santeekkk sgt alhamdulillah tp jgn lupe la Allah yg bagi 2..sat gi die tarik cantik 2…*pufffFFFff*… hilang daaa…kelebihan yg kita ada ni sume pinjaman semata2.. jgn lupe 2 ye.. jgn sewenang2 nk kte org lain xcantik sbb kita semua dilahirkn azali ny mmg cantik n tampan… ^_^

Reply

omak ain November 14, 2012 at 10:04 PM

sy plak jenis xkisah rupa. sy lebihkan pada..kekuatan cerita itu sendiri & mcm mn pelakon tu bwk watak dia. mcm NN ni, sy tgk dia sejak cerita Impian (Sunsilk) lagi. very simple,xterlalu menonjol..relax & steady je. wlpn xkenal lg dia siapa waktu itu…tp dia tetap ‘timbul’ dikalangan pelakon2 hebat dlm cerita Impian tu. =)

Reply

Al-Kelantani November 14, 2012 at 1:17 AM

upload la cepat T.T

Reply

RaniaZara November 14, 2012 at 1:19 AM

Tik.. Tok.. Tik.. Tok.. Tak sbar nya nak tengok.. Ezany cepat lah ckit!! Ehehe ;p

Reply

aaron aziza November 14, 2012 at 1:21 AM

cepatla upload plissssssss…dh benti kija tgk cita ni…resume pon x wat g ni…plisssssssss

Reply

peah November 14, 2012 at 1:26 AM

enck ezany belum upload pun, baik tidur je. esok pagi tengok.

Reply

loadedhogs November 14, 2012 at 1:26 AM

malam raya kedua neh…ezany penat gi open house gamoknyer…

cepatlah…nak gi kerja selepas subuh neh…kena ada motivasi..kang kat opis miang2 nak loading…boss pun peminat tegar gegeggee

Reply

bunga November 14, 2012 at 1:28 AM

alaa, lama lagi ke? dah nak terpejam mata tunggu nih :)
Terima Kasih.

Reply

dayah November 14, 2012 at 1:32 AM

mcm x de je mlm ni….esk la tu…kalo x biasanye dh ade pun….huhuhu

Reply

john November 14, 2012 at 1:36 AM

Copat lah ezany…..ngantuk

Reply

ZZ November 14, 2012 at 1:37 AM

aduh..dr td cr episod 46..copekla ezani upload..x lena nk tido mlm ni..:(

Reply

Adam Hensem November 14, 2012 at 1:40 AM

yeLah Ezany….x lena tido ni…COPat Ler ..hehehehe

Reply

mamacun November 14, 2012 at 1:40 AM

wonder brapa ramai yg duk me’refresh’ page ni..(termasuk i)

Reply

aaron aziza November 14, 2012 at 1:41 AM

yes dah ada

Reply

mamacun November 14, 2012 at 1:43 AM

tiba2..mata celik..refresh lg..tp takde pun..

Reply

Wan Azhar November 14, 2012 at 1:50 AM

manaaa….?? x de pon…

Reply

Wan Azhar November 14, 2012 at 1:42 AM

Ezany…. Episode 46 plzzzz….

Reply

zie November 14, 2012 at 1:45 AM

selagi xabis citer adam hawa ni semakin hari semakin tension..huhh..

Reply

dayah November 14, 2012 at 1:45 AM

huhuhu…..x de ke…..x besnye…..

Reply

ZZ November 14, 2012 at 1:45 AM

tipu tul lar..dh 18 kali sey refresh..ok.lg 5 min xde..siapp ezani!!!!

Reply

haiyak... November 14, 2012 at 1:47 AM

HA HA…memang siap ezany….

Reply

ain jaafar November 14, 2012 at 1:47 AM

xde pun :(

Reply

Al-Kelantani November 14, 2012 at 1:48 AM

haha….kesian astro xzde orang nk tgok :D

Reply

zie November 14, 2012 at 1:48 AM

Penantian satu penyiksaan

Reply

basri41 November 14, 2012 at 1:48 AM

lambatnya malam ni…

Reply

dayah November 14, 2012 at 1:49 AM

x de pun……huhuhuhu…..

Reply

ain hawauni November 14, 2012 at 1:49 AM

eh berapa banyak kali nak tunggu ni rasanya…..

Reply

Al-Kelantani November 14, 2012 at 1:51 AM

lol….pelakon tgok citer sndiri

Reply

addicted A&H November 14, 2012 at 1:49 AM

Ezany oh am o ain!!
manakah n apakah….?!
Bgn semata2 nk nengok ni…esok byk urusan…tk dan nnti nk nengok….huhuhu….

Reply

Aara_Heart November 14, 2012 at 1:49 AM

urmmmm…..ingatkan nak nengok episod 46….tapi takde lagi….layan la bicara hati pula:-(

Reply

hu hu November 14, 2012 at 1:50 AM

sorotan oh sorotan…sampai bila nak kuar gambo pencawang letrik tu….

Reply

ZZ November 14, 2012 at 1:53 AM

mmg xdo kojo botu la nunggu smpi tgh mlm ni semata2 nk tgh AA n NN..klu wat keje mcm ni kn bagus..mesti cpt naik pangkat..sib baik cuti esok..ezani esok2 pg i bukak mata x upload lg..siap eh..hehe..nite uolss..tgu ler yer..

Reply

dayah November 14, 2012 at 1:56 AM

rasanye web ezany ni la paling ramai pengunjung berbanding web2 lain skrang n saat ni…..

Reply

ash November 14, 2012 at 1:57 AM

ezany…………..

….tersengguk-sengguk tunggu ni……plzzzz

Reply

aaron aziza November 14, 2012 at 1:58 AM

hik hik hik…gurau jer..ala korang rilekla…aku sampai benti keje kot tgk citer ni…pon rilek jer…keje pon xde g isk…ezany please upload…aku dh gian sgt ni…

Reply

doraemon November 14, 2012 at 1:59 AM

die tido dah kot penat smp tak sempat nak upload sian kat diee hehehee

Reply

dayah November 14, 2012 at 1:59 AM

apa dh jadi dgn ezany ni……

Reply

Umie Ainn November 14, 2012 at 2:00 AM

Lmbt lagi ke?selalunye time McM nie dah bole tgk….Wahai ezany….lmbt lagi ke?

Reply

Am-Pit November 14, 2012 at 2:01 AM

Tersorot2 menantikan episod 46…upload la cpt pls !

Reply

Ain November 14, 2012 at 2:02 AM

Mana ep46?!!!!!!!!!

Reply

Am-Pit November 14, 2012 at 2:04 AM

ZzzzZzz… >_< yawnnnnn….

Reply

Umie Ainn November 14, 2012 at 2:05 AM

Episode 46 mesti power,tk sabar nk tgk nie….Wahai Mr upload pls la…

Reply

ash November 14, 2012 at 2:07 AM

ezany letih gi beraya umah kawan hari nie……

Reply

esiana November 14, 2012 at 2:07 AM

refresh…scroll..nmpak sorotan..ulang kali ke patpuluh dh kot..mata leh tune takat kul 2 je ni..subuh nnt je la..nite all!!!

Reply

dayah November 14, 2012 at 2:12 AM

x de dh tu….pegi tdo jela..

Reply

hafiqain November 14, 2012 at 2:12 AM

tkdo je la ..tgu esk bru tgk..bayang * uploading pn xde lgi..sllu ny klu die tgh uplaod msti die update *uploading kt ringkasan cite n sllu ny amik mse sejam gak bru bleh encode cite 2.. ni kosong je lgi..ntah bila la bru nk ada 2..xpe la ezany..take ur time..esok sy view smula ye.. thanks..

Reply

sobran jameela November 14, 2012 at 2:21 AM

ye la..kt daily motion pn xde lg..smlm wktu ni dh ada..

Reply

azzurayy November 14, 2012 at 2:25 AM

huaaaa …x bisa tggu lg …mate dah klip22 soh tdo …besok ler jwbnyer tgok …jom2 tdo2 …

Reply

abebob November 14, 2012 at 2:28 AM

Guano…masa-masa lagu ni tak de lagi..skale ado doh.

Reply

zai November 14, 2012 at 2:34 AM

alahai,,, kenapa laaa lambat sikit episod 46ni dah hampir pukul 3 pg I tunggu dek kerena x sabar nk tgk episod ni…ke ezany dah tidur…

Reply

mbam November 14, 2012 at 2:35 AM

buhsan dh menengok muka Johan kat sorotan tu… ohhhh ezany ku… what yg terhappen ni? sabar menanti….. huuuarrrggghhhh

Reply

bini zul November 14, 2012 at 2:37 AM

dah tgk.. download dr webpage lain.. puas ati.. hihi

Reply

peminat setia November 14, 2012 at 2:40 AM

tgk webpage spe? share la..heheee

Reply

orang November 14, 2012 at 2:41 AM

webpage apa ?

Reply

peminat setia November 14, 2012 at 2:44 AM

senyap jer bini zul ni…

Reply

bini zul November 14, 2012 at 2:49 AM

i letak link tp admin block kot. leh try kat media(dot)khalstore(dor)com , pastu search adam hawa 46

Reply

peminat setia November 14, 2012 at 2:39 AM

tgk webpage spe bini zul???

Reply

ash November 14, 2012 at 2:40 AM

bini zul…..download kat mana? webpage mana?

Reply

bini zul November 14, 2012 at 2:46 AM

i letak link u all nampak x? kalau x nampak, senang2 gi google type adam dan hawa episod 46. dah ada webpage lain dah masukkan

Reply

peminat setia November 14, 2012 at 2:51 AM

x nmpk..nme webpage 2 ap ek??

Reply

aaron aziza November 14, 2012 at 2:48 AM

xyah nk menipula bini zul oii

Reply

bini zul November 14, 2012 at 2:51 AM

xde makne nk tipu. ko nk tunggu esok, tunggu la. idup nk senanggg je mana nk dapat

Reply

ash November 14, 2012 at 2:49 AM

aku x nampak per2 pon…..

Reply

ash November 14, 2012 at 2:51 AM

gudnite la…titun dulu

Reply

aaron aziza November 14, 2012 at 2:52 AM

bodo punya bini zul

Reply

bini zul November 14, 2012 at 2:52 AM

try kat media(dot)khalstore(dot)com , pastu search adam hawa 46

Reply

titun November 14, 2012 at 2:54 AM

kalu nk share, taip je la nama link tu… no harm kan… sharing is caring

Reply

Al-Kelantani November 14, 2012 at 2:56 AM

yeay ~~~ dh dpat tgok

Reply

ash November 14, 2012 at 2:57 AM

ezany tak kasi paste kat link dia……kasi email kat aku…aku pastekan link

Reply

bini zul November 14, 2012 at 3:02 AM

itu la pasal, yg aaron aziza tu suka2 kata bodoh, sendiri pun pemalas. xpe la aku maafkan dia, ezany pun dah upload dah pun.

Reply

ash November 14, 2012 at 2:58 AM

akhirnya dapat dah

Reply

peminat setia November 14, 2012 at 2:58 AM

tenkiu ezany..:)

Reply

Ratu Malaya November 14, 2012 at 3:03 AM

tengkiu Ezany!!!!
berbaloi menunggu!!! haha…… selamat menonton semua!!!

Reply

yonne November 14, 2012 at 3:03 AM

Milion thanks ezany…..senyum smpi telinga!

Reply

apizzz November 14, 2012 at 3:09 AM

Thanks ezany….syukurrrrr….:)

Reply

aaron aziza November 14, 2012 at 3:09 AM

sorila bini zul…i terikut rentak am waktu dia muda dulu

Reply

Aara_heart November 14, 2012 at 3:11 AM

wahhhhhh bestnye dapat tngk episode 46

Reply

Aara_Heart November 14, 2012 at 3:13 AM

Good morning all….. berbaloi menunggu…thanks to ezany….!!!!

Reply

azzurayy November 14, 2012 at 3:24 AM

tenkiuuuuuuuu ………

Reply

bini zul November 14, 2012 at 3:27 AM

enjoy the drama everyone, i dah nak tido.

Reply

yatie November 14, 2012 at 3:47 AM

thanks…ezany ,dri tdi menunggu….akhirnya dpt jgk tonton…blk keja nanti bleh tido lena..x sbq episode seterusnya….

Reply

Zara November 14, 2012 at 4:05 AM

pukul 4 nak tidur Hbis nonton rasa puas sangat2 sampai snggup tunggu. Thanks Ezany-kun….mwahz

Reply

naufaL November 14, 2012 at 4:06 AM

hahaha ezany keje mLm agaknya sbb tu Lambat downLoad..btw mekasih byk2 kat ezany sbb mempekenaLkan drama A&H..ingatkan kakak2 aje yg minat..aku yg controL macho pun dah terikut addicted plak hahaha

Reply

hana November 14, 2012 at 5:18 AM

Dah puas hati dapat tengok epsiod 46,memang hebat lakonan Ain dan Am…Ain memang nampak cantik dan ayu bila dia senyum n hati ceria di usik Am .kalau Ain bertudung tanpa nampak jambul lagi sweet. Am ni memang pandai mengusik laa..sesuai jadi hero idaman satu malaya . letih pulak tengok lakonan Azie n Johan..haa bagus Am yang jumpa sampul surat yang Dee plan untuk khianat Ain lagi….next episod mesti lagi best

Reply

Kucing Gemok November 14, 2012 at 5:21 AM

Thanks to En Ezany yg comel. Lambat pn lambatlah janji bleh tgk…

Reply

Salmi Zack November 14, 2012 at 5:24 AM

timakasih ….. Ezany-kun

Reply

rusnita November 14, 2012 at 5:25 AM

suke suke, i br je tgk episod 46. hm, yang am usik ain tu yang kata suruh kemas rmh and blh tgk dia tu mmg xde dlm novel. tp yang am kata x perlu sekretari and do you know how much i love u tu ada. cuma dalam novel, cara penyampaian agak berlainan. baik suke suke usaha gak cari novel dia, hehe.. tapi, i suka citer episod 46 ni. okaylah tu dgn gaya am romantik cute…. tggu mlm ni plak. kawan2 yg sama2 xde hd, jangan force ezany upload cepat2. kalau ngantuk tido jer dulu. nnti bgn pg2, br tgk.

Reply

mami November 14, 2012 at 10:56 AM

mami dah tengok malan tadi… nak ulang tengok pagi ni… dari tadi slow jer… ramai yg tengah tengok kot… tak pe… boleh sabar lagi..

Reply

Suke suke November 14, 2012 at 9:06 PM

Rusnita, itu la.. I pon rse i kne beli jgk la novel die.. Hihihi…

Reply

aaronators November 14, 2012 at 5:44 AM

weehhuuuuu best cita nihhh tq EZANY upload cita ni..
Jasamu dikenanglah..
Xsbr tnggu nxt episod..
Pemainan dee dh nk bermula dh..nantikan jelaa
Benci john&azie gedik plak
♥aaron aziz

Reply

Frey Farid November 14, 2012 at 6:00 AM

Asal takleh d/l nie…….
Stengah jln stop….. Ish……

Reply

hana November 14, 2012 at 6:36 AM

saya ‘ter’ikut tengok drama ni bila tertengok scene ain dan am kena tangkap khalwat. memang tersentuh dan tersayat hati tengok lakonan Ain, sampai merah hidung dia menangisi nasibnya yang teraniaya, part dia minta maaf pada mak dan adik2, menangis dalam bilik air…huh, still ulang tengok, penghayatan dari hati dan itu lah talent dia sebagai pelakon.saya memang tak pernah tengok dan tak tahu pun siapa dia Nadiya Nissa, cantik tak semestinya pada paras rupa. cantik terlalu subjektif dan semua kurnian Allah. sincerely kalau diluar drama Ain bertudung saya rasa tersangatlah ayu…Insyaalah rezeki ada dimana-mana . Amin.

Reply

liza November 14, 2012 at 7:04 AM

setuju sangat dgn cumi, watak ain masa nk kena paksa begitu real…. dan cukup touching.
sweetnya siri 46 ni
baru puashati/seronok nak siap g keja..dapat update ngok A & H
tq byk ezany. harap upload smpai 80. tqtqtq

Reply

Rozie November 14, 2012 at 7:16 AM

bestnya cara Am pandang ain masa dalam kereta sebelum dia sapu air mata ain…AA memang power la…hensem dan berbakat… ciri2 seorang pelakon terbaikkkk…..satu dalam seribu….

Reply

Linn November 14, 2012 at 8:03 AM

Salam hi there..kindly take note yesterday episode 46 uploaded was terrible it kept stuck every second n sadly I didn’t manage to watch it…seriously wat when wrong…tried on macbk, ipad & iphone the faulty goes the same error on the second n minute of the drama played…

Reply

Larra November 14, 2012 at 8:08 AM

Aiiseyy wut happen to episode 46… Cant watch smoothly as usual… :-(

Reply

aida November 14, 2012 at 8:23 AM

Esp 46 ada problem ke..?tak blh tgk. .

Reply

adiesaidin November 14, 2012 at 8:39 AM

baru je lepas tgk..so far ok..

Reply

asam pedas November 14, 2012 at 8:31 AM

Nape x bole tengok mcm biasa ni,ada problem ke…help!

Reply

izza November 14, 2012 at 8:33 AM

Apasal eps 46 nie x leh tgk…. tension betul laa byk kali cuba

Reply

adiesaidin November 14, 2012 at 8:40 AM

so far ok..baru je lepas tgk

Reply

Yonne November 14, 2012 at 8:40 AM

Mlm td tgk ok..x sure plak pg ni..mbe blog ezany ni ramai peminat..dh cuba tgk dkt blog lain?

Reply

Ain Hawani November 14, 2012 at 8:53 AM

Bestnya…br habis tgk episod 46 kat office.dh habis tengok baru boleh bt kerja….tunggu next episod pula pg esok….eeee…x sabarnya

Reply

Kutin Bubuz November 14, 2012 at 9:00 AM

Ce cite Am….Ce cite…Alahhhh…bersambung lah pulaaaa….
Alahhh…comelnya Johan sama Azie…

Reply

rusnita November 14, 2012 at 9:07 AM

i br lepas ulang tgk lagi episod ni tapi part ain dgn am je. hehe… paling suka masa am kesat air mata ain and main mata dgn ain kat ofis. sweet jer dia org berdua masa tu. dalam novel xde part main mata, ain jer yang dok tenung am tapi am x perasan pun. suka jugak tgk part ain tersipu malu lepas am tinggalkan dia utk pg solat. NN mungkin x cantik pada sesetgh org, but to me dia sungguh comel and sgt manis. hati, sabarlah menunggu episod seterusnya… tengah sibuk marking paper pn sempat lagi ku ulang2 tgk citer ni. nasib la tinggal x smpi 50 skrip lagi. huhu..

Reply

Ain Hawani November 14, 2012 at 10:09 AM

Wah rusnita tgk ulangan erkkk….best kan….kdg2 sy just imagine dr ni ain…hikk…..mmg terbaik ler citer ni

Reply

naufaL November 14, 2012 at 11:39 AM

ramai peminat suka drama A&H…..saya puLak peminat komen rusnita hehehe..

Reply

Ain Hawani November 14, 2012 at 12:27 PM

Betul ler naufal…..sy pun sk komen yg rusnita tulis…heee…sajer2 nk memeriah kan lagi blog ni….:)

Reply

rusnita November 14, 2012 at 12:41 PM

haha, naufaL peminat komen i? tq ler dik oii. actually i just bagi update utk next episod through dalam novel. suka tgk citer ni kan, ain dgn am x romantik mana tapi sweet. comel jer… apa2 pun tq to mr ezany la, kalau x sebab dia kita semua x berhubung dalam alam cyber ni walaupun just share the feeling towards this drama.

Reply

Kak Ju November 14, 2012 at 9:14 AM

Cuti sekrg ni, so tengok cerita ni waktu pagi. Dpt tengok episod 46, very smooth, tak de berhenti-henti. Thanks Ezany…. like this episode so much

Reply

adam azfar November 14, 2012 at 9:26 AM

SETUJU DENGAN HANA, SY SEBELUM NI PUN TAK BERAPA PERASAN NN, TP BILA DAH LAYAN A&H, MEMANG TERPAUT HATI DGN LAKONAN NN. PELAKON YG BAGUS TAK SEMSTINYA YG CANTIK… TENTANG AA, MEMANGLA DIA PELAKON SERBA BOLEH, MOGA MEREKA TERUS BERJAYA, DAN DI MASA YG SAMA BAHAGIA BERSAMA FAMILY MASING2. TAK NAK LA DENGAR LEPAS NI KISAH CERAI BERAI….

Reply

Nalrio November 14, 2012 at 9:29 AM

Me too, guna ipad iphone sume tak jalan. Ezany please do something please. Tq.

Reply

hafiz November 14, 2012 at 9:32 AM

thankz ezany sebab upload setiap episod cepat..

Reply

adam azfar November 14, 2012 at 9:36 AM

RASANYA EPISOD 46 NI PALING RAMAI YG COMENT, DAH 200 LEBIH, TQ EZANY KERANA ANDA KAMI SEMUA DPT LAYAN A&H. THANKS SO MUCH…

Reply

linda November 14, 2012 at 10:04 AM

alamak….saya tak dpt tengok lah episode 46 nih…nak tengok dkt astro on the go pun tak boleh…apa jadi sebenarnya….kenapa tersekat…dah cuba byk kali

Reply

Athirah November 14, 2012 at 10:24 AM

so sweettttttttttt mcm tk mahu je tengok babak azie n jhn, biar ain n am je smpai habis cerita. suke tengok muka am bila part die kena renung c ain. suke suke

Reply

Mimi November 14, 2012 at 10:32 AM

Ab Ha saya pun tak leh tgk ni … Dari tadi dok try… Note .. iPhone 2 2 tak jadi ni Ha .. X :( huhuhuhu

Reply

Shasha November 14, 2012 at 10:46 AM

sukernyeee dapat tengok episode 46 pagi ni. Smlm ada tunggu juga but no point sbb x sure sampai kul brapa nak tunggu so tido dulu.Bila celik mata je terus tengok syoknyeeerrrr.mmg betul dulu I langsung x layan cerita AnH ni tapi bila dgr2 komen semua cakap best I try tgk lepas tu terus fall in love dengan lakonan AA and NN. Both of them really good in acting. Walaupun NN tu x cantik ala2 mixed but she sweet ok. Cuba tengok muka dia nak sama cam Rachel McAdams tau… mmg gandingan kedua2 pelakon berbakat ni mnejadikan…

Reply

Ddhaz November 14, 2012 at 10:54 AM

Hai…semua.Wah meriahnye….ni penangan Adam Dan hawa la ni.Seronok baca u all nyer komen …teruskan komen2 anda ….tq to ezany .

Reply

zana Saibi November 14, 2012 at 11:01 AM

best gile…. haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa… terawang2 seketika kuikuikui heheheheh

dok ulang banyak2 kali sambil buat keje kekekek

Reply

esiana November 14, 2012 at 11:17 AM

“jgn pandang am mcm tu lah..am takleh wt keje”…huhu sgt cute..adesssss

Reply

Flying Saucer November 14, 2012 at 11:19 AM

Can’t wait tonite eventho in oberc…

Reply

zue November 14, 2012 at 11:27 AM

berbunga2 hati ini bila am & ain dah semakin rapat….mcm org la plak tgk episod 46 ni! Hubby pun tunggu tgk AH every night, 10.00pm. bila ada scene romantis masing2 senyum. sukenyer!

Reply

adik_sha November 14, 2012 at 11:51 AM

eh, dah lama x nampak Mr.Engineer..mane die??
kengkawan ..klu korang nak emo dgn citer ni emo la..tp jgn la sampai emo xterlebey2 dgn c ezany & others..mujur la die xpenah miss utk upload A&H ni wpun berbakul2 maki yg korang lemparkan kat die..

paling xtahan siap kate bodoh kat pengkomen lain, agak melampau tu..huhuhu..

Reply

Mr. Engineer November 14, 2012 at 3:49 PM

ada ni dah tak tau nk komen apa, dh ramai tukang komen.
silent reader aja la. adik sha sihat?

Reply

aezar November 14, 2012 at 11:58 AM

Pertama kali dalam hidup saya, saya dengar seorang suami cakap, “Bestnyer kena control dgn bini, kesian am,” Am mengeluh.

Kelakar giler part tu.. ironic betul. Ain pulak terkebil-kebil biji mata dia. Dialogue tu takde dalam novel. Tapi pada hemat saya, some men, seperti AA, rasa dihargai bila pasangan dia begitu ambil berat tentang perjalanan hidup dia. Sesetengah orang akan berpendapat kena ‘queen control’.

Reply

hana November 14, 2012 at 12:00 PM

ha ha,ha dah ulang tengok episod 46 kali ke 3 ni.so sweet tengok Ain n Am ni…tak jemu tengok lenggok diaorang berbual..so natural, lirik mata, senyum jeling..senyum sndiri tengok Am hentak kaki ala-ala menurut perintah waktu Ain suruh dia solat dulu…caya la

Reply

Lanirah November 14, 2012 at 12:13 PM

Rusnita – saya setuju NN comel dan manis sgt, actually I start minat
NN dlm movie Cun..pandai dia berlakon, pada saya NN cukup cantik
sederhana itu kan baik :)

Reply

Ain Hawani November 14, 2012 at 12:31 PM

Betul tu Lanirah……lembut jer perwatankan NN tu…..sebelum ni sy x kenal pun saper empunya dr NN tu…tp skrg dh mula kenal & jd peminat dia….:)

Reply

kak long ain... November 14, 2012 at 12:26 PM

sukeeeenyaaaa….x sabar nk tunggu next episode…

Reply

Liya71 November 14, 2012 at 12:53 PM

Best ever novel-drama after nora elena n gemersik kalbu… AA mmg the best actor in town… Rezeki rezeki tu.. Next sehangat asmara.. Ady putra, fahrin x sure boleh se best ni ke tak…

Baru tgk part ni ep46, lps ni lagi hebat, bila hati ain berbunga2 lepas am hantar ain balik rumah… Tunggu adengan ain kantoi, kunci bilik dari dalam, konon takut am ngendap, sudahnya kunci tertinggal kat tombol pintu …. Kuang kuang kuang…

Reply

farizilinah November 14, 2012 at 1:04 PM

mlm ni mest lebih byk scene azie & johan… scene A&H.. mest x byk.. mama adam & mak ain pun hilang dah… x sabar nak tgk A&H bdamai.. damai krn Allah… Dee? kau pg mamposss…

Reply

bulan November 14, 2012 at 1:32 PM

Napa episode 46 ada iklan lak???
Any way best nyer……………………

Reply

aini November 14, 2012 at 1:49 PM

thanks cz download cite adam dan hawa ni… seronok sgt tgk… selain tu sy suka sgt baca comment2… mcm2 perasaan yang diluahkan mcm astro jgk kan “macam-macam ader” …. hehehehehheehhee… cite ni betul2 sama dengan cite novel adam dan hawa kan… sebijik, x ubah langsung…. ingat lagi…ms bc novel dulu, sy nangis teresak2… seluruh ahli kluarga saya bc novel tu….. ni dah jd drama, pn ok jgk, just penat menunggu je… hehheheh…. sy hargai kesungguhan ezany upload cite ni untuk peminat blog nya…. thanks , usaha mu di hargai….

Reply

Yan nz November 14, 2012 at 1:53 PM

Best nye..tangkap jiwang…….

Reply

Ika_Arkasya November 14, 2012 at 1:54 PM

Memang hebat penangan A&H ni, hubby saya yang tak pernah lekat nonton drama Melayu…boleh tangkap lentok gak. siap jeling2 kita lagi bila ada scene romantis Am. Anak2 plak siap jadi pengkritik tengok telatah mama + papa fokus layan A&H…dashyat…dasyat ahahaha tak sabar nak tunggu jam 10pm

Reply

Linn November 14, 2012 at 2:26 PM

Seriously I’m so stressed wif episode 46 can’t watch lagging like hell!!!!!!!!!! Why why why!!!!!!’

Reply

Atee Aziz November 14, 2012 at 2:35 PM

Nape x leh tengok ep 46… jd hang jeee

Reply

rusnita November 14, 2012 at 2:49 PM

salam. kesian kat kawan2 yang x dpt tgk episod 46. really i pun x tahu kenapa and x th macam mana nak tlg. so far, dari episod 1 sampai sekarang blh jer tgk. dah berulang kali dok nengok citer ni, tp alhamdulillah masih blh tgk sama ada dr smart phone or laptop. cuba off sekejap sistem and try balik after 5 minutes. i ada jugak penah hang and try cara tu, menjadik. sorotan 47 blm eh?

Reply

Ain Hawani November 14, 2012 at 3:17 PM

Ye la rusnita….sy pun x ada masalah nk tgk citer A&H ni dr awal smpai skrg…….heee….akak sla;u ada dlm blog ni sk tgk komen2 akak….:)

Reply

luv AA November 14, 2012 at 8:38 PM

hi all..salam maal hijrah…sy pun xleh tgk tru tab frm ths blog..tp i try trus kt daily motion type adam hawa 46. Alhamdulillah…so far da 3 round..smooth and silky u…tpmpatah balik blog ezany utk baca komen kak rusnita, cumi, suke suke, ain hawani n all…

Reply

mat jie kedah November 14, 2012 at 3:12 PM

bini zul, u ada link untuk semua episod x? i nak download.. nak download yang ezany punya ni file besar, smpai hampir 2gb.. yang bini zul punya file ok jaaa, bwu berapa ratus MB ja…

Reply

bini zul November 14, 2012 at 7:28 PM

i google pastu cari webpage nurizan. kalau letak link admin block. ada satu lagi yg webpage i dah kasi kat atas tu

Reply

walina November 14, 2012 at 3:15 PM

crite ni makin menarik la plak…xpecially bile ain n am da berbaik2.
tp de 34 episod lagi…mesti banyak lagi ke cabaran tuk diorang bersama…dee pn macam nak buat banyak masalah…
ishhh….makin banyak tande tanye plak…
tak sabar nk tgg next episod…
thanks ezany….

Reply

ain November 14, 2012 at 3:28 PM

I can’t view this movie….aaaaaaaaaaaaaisk isk…ezany….kenapa i try byk kali tp still x boleh tgk…isk..isk..

Reply

Bini Adam Mukhriz November 14, 2012 at 3:32 PM

Tension la…apesal ade advertisement ni??adoiii..spoil la….

Reply

mat jie kedah November 14, 2012 at 3:39 PM

arrrrrrrrrr, i nak download pliss bg link yang ada buleh download.. kat ezany ni file besarrrrrr.. buleh download, tp sampai suku download ja, failed…. hermmm,

Reply

Bini Adam Mukhriz November 14, 2012 at 3:44 PM

Yela….drp smlm try…sgt slow……

Reply

orang baru November 14, 2012 at 4:24 PM

assalammualaikum,tumpang lalu.mana ada kat mustika hd. frust betoi tp kalu ada pun bukan bleh tgok sbb kul 10 tm laki I nak tgk cite dia so…..apalagi tanx 2 ezanylah,dpt gak tgok.

Reply

rusnita November 14, 2012 at 4:50 PM

jom sembang kat sorotan episod 47.

Reply

zalmas November 14, 2012 at 4:53 PM

salam……memang suka baca komen anda,,,,,,lebih2 lg komen rusnita,mami and cumi…….saya suka lakonan hero dan heroin cita ni….. sepadan ga watak masing2……..suami sy yg mula2 tak suka cita ni……tiba2 boleh tgu pukul 2 pg tonton semula yg dia miss pukul 10 kat mustika HD……hehehe….tergelak sorang2 saya dgn dia bgtahu cantu …….memang best cita ni….tak sabar nak tgk seterusnya……………

Reply

sabrina November 14, 2012 at 5:04 PM

kena sangkut2 aa..Ada problem ye…tak puas tengok laa..

Reply

chamie November 14, 2012 at 5:09 PM

“Nak duduk depan Am boleh, nak duduk situ boleh, nak duduk atas Am pun boleh…” kalau saye Ain, pilihan saye —-> NAK DUDUK ATAS AM…heheeheehahahaa

Reply

Dee baru balik dari US November 14, 2012 at 7:32 PM

Nak duduk atas ***** Am ..hehe

Reply

Fauzi student@peminat Ain November 14, 2012 at 5:45 PM

A & H memang best suka tengok lakunan NN
aku suka dengar suara dia time2 kat tadika dulu & cara dia layan mak mentua dia

Reply

JeLiTa_BeB November 14, 2012 at 6:14 PM

Alamak….. Dr pg still xbleh tgk episod 46… Tersekat jeeee….. Huhuhuhuuu…tulunnnnnnn

Reply

Nita November 14, 2012 at 6:51 PM

Terima kasih Ezany for the upload!! Blh ke episod ni semua di download?

Reply

Mr.Adam Stim November 14, 2012 at 7:01 PM

Janganlah tengok Am mcm tu, Am tak boleh buat kerja. Nanti Am kerjakan Ain baru tau…hahahhahhaahhahaahhaahaha..air dah nakik kepala dah..bil air tertonggak 8 tahun, mampu ke Ain nak bayar ni? Tadah ja la Ain..

Reply

omak ain November 14, 2012 at 9:20 PM

amboi storyline…xagak2. hati2 skit Mr Syukcompa… hehe. dlm ruangan ni pelbagai peringkat. kekdg kita xperlu sebut perkara yg kita tau. tau2 sendiri sudah. xdpt imagine kalau mak-mak kita baca. =)

Reply

Sofia jane bukan nama sebnr November 14, 2012 at 7:29 PM

Sadis..Ain Hawani menangis dpn suami kerana tak tau hubungan antara Azie dan Johan…why?..adakah kerana rasa tertipu atau adakah kerana rasa menyesal percaya yg Johan lebih baik dari Am?..

Mana Dee..lmbtnya kuar Dee ni..tak best kalau Dee tak ada..part AM dan AIN ni lmbt betullah..mcm2 lah cerita. Patutnya gmbr Am dan Dee tu terjumpa dgn Ain baru ada thrill…

Reply

omak ain November 14, 2012 at 9:24 PM

ha’a kan? tp datin sofea jane, kalau ain jumpa gmbr tu…nnt dah xjadi 80 episod dah..jd 90 plak. hahaha…tp betul la…sy makin lama makin suka plak dee ni. sbb time tu br nmpk kebijaksanaan am menepis perangkap dee.

Reply

adli November 14, 2012 at 10:13 PM

drama ni akan lbh menarik lagi jika heroinnya cantik jelita NADIYA NISAA HEROIN HODOH TERHEBAT!!!!!!!!!!!

Reply

AMIN November 14, 2012 at 10:18 PM

boringnya tgk drama ni sebab heroinnya hodoh sakit mata memandang………lain kali adaptasikan novel menampilkan heroin cantik bkn heroin hodoh mcm NADIYA NISAA dah ler gigi jarang muka hodohnya………….nyampah rasa nok termuntah ……….

Reply

omak ain November 16, 2012 at 5:25 AM

amin – mesti awak xpenah baca langsung novel Adam & Hawa kan? sbb dlm novel tu…mmg ADAM sahaja yg hensem. ikutkan berwajah kacukan matsaleh lagi. AIN cuma gadis sederhana,bercita2 tinggi & tegas. xseksi & playgirl mcm DEE. jadi betul la … drama ni ikut sebijik dlm novel. xsemua novel wataknya mesti hensem & cantik. abis yg KITA yg xcantik ni xkan la xde cerita kot?

bab fizikal, jgn la sebut…sbb tuhan yg cipta. bknnya boleh request kat tuhan “sy nak muka mcm Nora Danish tau tuhan,jgn lupa…nnt ada org kutuk sy pulak. ”

xkan mcm tu kot..huhu.

Reply

mat jie kedah November 14, 2012 at 10:20 PM

bini zul, kenapa tak boleh? ka saya yang xreti tataw la.. hahahhaa

Reply

Adam Nakal November 14, 2012 at 10:57 PM

Pe pe pon I suka NN dalam A&H ni.Apa ada pada gigi.More important is talent!

Reply

Lynn November 15, 2012 at 1:10 AM

Sedapnye mulut ngata org, Adli & Amin yg korang kutuk ciptaan Yang Maha Esa sape lah kt ni nk menghina ciptaanN, jgn bongkak.Allah letak otak kt atas supaya kt fikir dulu sblm ckp jgn ckp dulu baru fikir kemudian.Ingat klu ari ni korang meninggal jwb la kt Padang Masyar…Sesungguhnya Dosa dgn tuhan kt blh lagi bertaubat dosa sesama manusia….hanya org yg kita kutuk tu dpt hapuskan dosa kt itupun klu org yg kt kutuk tu maafkan kita….Renung2kan lah….wahai kawan2!!!!

Reply

english teacher November 15, 2012 at 9:15 AM

nadiya nisaa is one of the best actress i have seen.. she may not be stunningly beautiful, but her looks is captivating; her smile, her eyes and her creamy voice are criteria that make her acting wholesome; one u cant easily forget. i love u nadiyaa nisaa. ignore all those negative remarks about you. beauty is in the eyes of the beholder.

Reply

elly zulaikha November 15, 2012 at 9:57 AM

adli and amin..sedapnye mengata..kalu x suka jgn ler tgk…nadiyaa nisa tu ok apa…xkan asyik2 nk hadap maya kari,lisa surihani dan yg seangkatan dgnnye..bg la peluang pada pelakon yg muke biase2 ni plak…tambahan lakonan die pun best jer…

Reply

wanman November 15, 2012 at 10:05 AM

Knp x blh tgk episod 46?…frust le..

Reply

adli November 15, 2012 at 11:33 AM

dah nadiya nisaa tu mukanya hodoh takkan nak kate cantik jelita plok mata dah buta ke…………

Reply

omak ain November 16, 2012 at 5:17 AM

sebaiknya jangan kata apa2. cukup hati je berkata, jangan lafaz dari mulut =). demi menjaga hati pemilik wajah tersebut. sbb kalau tengok balik, mak ayah kita pun bukannya cantik/hensem pun. kebetulan je dapat kita (anak) muka hensem lawa. =) kan? terima la hakikat.

Reply

SeriHani November 15, 2012 at 12:43 PM

Adli & Amin…abis korang hamsem & cantik sangat ker…..kalu rase sakit mata jangan tengok

Reply

peminatadamhawa November 15, 2012 at 3:58 PM

Boleh sesiapa bantu,kenapa episod 46 ni problem ye..tersekat2 dan langsung xlepas nak tengok.selalu ok je * guna ipad

Reply

Pandan Ladies November 15, 2012 at 7:41 PM

Tu la. Sll tgk ok. Episod 46 problem. Nape niiii

Reply

omak ain November 16, 2012 at 5:34 AM

haa omak tau apa maksud “byk majalah bawah katil”

haha..seriously nakal am ni … usik ain. boys will be boys

Reply

syud April 2, 2013 at 3:04 AM

hahahaha…abis tu dh 8 thn hawanya mmbawa diri..nkl2 cmtu xpe lh dr curang dgn si Dee tu

Reply

hawa November 16, 2012 at 7:39 PM

Napew tak dpt tgk episod 46?

Reply

inahamid November 21, 2012 at 4:17 PM

tergelak sesorang tgk crite nie..bestt :)

Reply

Ezuara Ibrahim November 24, 2012 at 12:33 PM

seksanya tgk adam & hawa stuck2 mcm neh disebabkan internet slow.. kenapa dia xmacam u-tube, boleh biar dia loading dulu..

Reply

nur fazlin alisya bte zamri December 3, 2012 at 5:22 PM

agaknye kalau ainhawani dan adam muqris bersatu kan seronok,……..lepastu azie pula dengan johan kan secocok…

Reply

nida December 13, 2012 at 12:12 PM

best sgt2 episod yang ni….tapi sekarang dah tak best la

Reply

syud April 2, 2013 at 2:53 AM

adoyaiii..pndangan mata suami kpd isterinya ni bt saya cair…hrp2 my-future-husband pun romantik cm ni..(bkn romantik jiwang rock kapak) romantik sweet cute n cool like this…

Reply

Leave a Comment