Gambar Isteri-Isteri Salih Yaacob

Gambar Adik Beradik Neelofa Yang Cun Melecun

Gambar Taman Tema Legoland Malaysia Di Nusajaya, Johor

Syarat Permohonan Rebate RM200 Telefon Pintar 3G (Smartphone)

Syarat Dan Permohonan Geran RM1,000 Untuk Usahawan Online

Gambar 3 Lamborghini Kemalangan & Terbakar Di Lebuhraya PLUS

Borang BR1M 3.0 2014

Video Adam & Hawa Episode 47

by Ezany-Kun in Adam Dan Hawa,Drama Bersiri

Adam & Hawa Episode 46

Dee masih berusaha untuk memisahkan antara Ain dan Am. Johan pula kini pening memikirkan perhubungan mereka. Apakah yang Dee buat untuk memisahkan Ain dan Am? Dan apakah keputusan yang di buat oleh Johan?

Adam & Hawa Episode 48

Related posts:

  1. Video Adam & Hawa Episode 39
  2. Video Adam & Hawa Episode 40
  3. Video Adam & Hawa Episode 43
  4. Video Adam & Hawa Episode 41
  5. Video Adam & Hawa Episode 37

{ 245 comments… read them below or add one }

Mr. Engineer November 14, 2012 at 3:52 PM

Good to see Am & Ain with new chapter..
Azie dah ada Johan ..
Ain akan mula ada Am ..
Saya belum ada siapa2 ..
Siapa sudi berkenalan boleh la pm
LOL.

Reply

Linda Taska November 14, 2012 at 4:12 PM

Mr. Engineer…x jumpa lg “ain” awak?
hehehe..sabo ek…ada tu…

Reply

izmaida November 14, 2012 at 4:25 PM

mr engineer nti akn jmp ngn mrs engineer…tgu la kot2 jmp jodoh dlm
blog ezany ni mana tau kn….kikiki

Reply

mrs engineer November 14, 2012 at 4:43 PM

Hi Mr engineer…..boleh berkenalan…..

Reply

izmaida November 14, 2012 at 6:25 PM

Ha….kn btul mrs engineer dh muncul….

Reply

Dee baru balik dari US November 14, 2012 at 9:10 PM

ambillah dee..Mr engin..

Reply

Mr. Engineer November 15, 2012 at 12:17 AM

Mrs Engineer sudi berkenalan? terima kasih.
Berkawan biar beribu,

Reply

noreen November 15, 2012 at 2:27 AM

wah!!!dah bg contact no tu…pe lagi grab jer sesape yg mash kosong tu…

Reply

Ain Hawani November 15, 2012 at 9:09 AM

Wah Mr Engineer x agak2 bg no phone….tp x apa lah mn tau btemu jodoh dlm blog ni kan…..betul tak izmaida

Reply

zwyten November 15, 2012 at 3:21 PM

tol ke no nie???so,dh jmpe???hihihi…

Reply

Mr. Engineer November 19, 2012 at 9:37 PM

MOHON JASA ADMIN EZANY-KUN DEL KOMEN/NO FON DI ATAS.
TERIMA KASIH.

Reply

Cik Nyonya November 14, 2012 at 4:48 PM

Mr engineer, mungkin awak hanya mencari kesempurnaan. Siapalah kita untuk menilai seseorang itu pada luarannya. Kecantikkan akan di telan dek zaman jua. Bahkan diri kita sendiri belum tentu sempurna. Kita hanya akan jumpa dengan pasangan yg sempurna jika kita sendiri menyempurnakan dirinya dengan menerima kekurangan yang ada pada dia..

Reply

Mr. Engineer November 14, 2012 at 4:59 PM

Tak guna kecantikan kalau tiada keserasian dan persefahaman dlm hubungan.

Reply

Insan yang lemah November 14, 2012 at 11:15 PM

Salam…btol3. Kcntikan bkn segala2nya. Yg penting hati.

Reply

Mrs. ???? November 16, 2012 at 5:41 PM

Mr. Engineer…jom kawin..tak yah kenal2 dahhh..heeeeeeeeeee

Reply

Hawani November 15, 2012 at 1:10 AM

Salam..mr engineer..
Betul tu..yang penting keihklasan Dan kejujuran dalam perhubungan

Reply

Ain Hawani November 15, 2012 at 9:11 AM

Betul tu Mr Engineer…..tp jika boleh msti nak semua nya sekali kan…kecantikan,keserasian,persefahaman….tp boleh ke?mcm mustahil tapiiii……………jd kan ia mustahil….hikkkk

Reply

fruitfragrances November 21, 2012 at 1:57 PM

btol sgt2 yg pnting keserasian dan persefahaman…

Reply

cik bedah November 21, 2012 at 1:06 AM

cik Nyonya frust dgn mr engineer ke….? aloh…… kumbang bukannya sekoq.. nanti cik bedah kenalkan macam adam mukris tu nak tak?

Reply

lol November 14, 2012 at 6:51 PM

tak dpt2 lg ke kesiannya. kolum ni bkn tmpt cari jodoh. masuklah blog cari jodoh.com

Reply

Mr. Engineer November 14, 2012 at 10:13 PM

keh keh keh, ini la org hati busuk yg tak boleh tgk org sekeliling senang. yang pasti anda seorg wanita.

hi akiera, salam maal hijrah

Reply

akiera November 14, 2012 at 8:04 PM

hi mr engineer

Reply

Zara November 14, 2012 at 11:03 PM

.grins.

Reply

Zara November 14, 2012 at 11:05 PM

lol… Tak apa lah mr.engineer mcri jodoh, kan boleh sambil menyelam minum air.

Reply

Maulana November 15, 2012 at 1:12 AM

Eheh Zara
Silap tu…sambil nyelam minum air Tangkap Ikan sekali ekheh…ikan dyesebel…..

Reply

ct..necsb November 16, 2012 at 12:40 AM

btl2..apa salah nyer smbl selam minum air..hehehe

Reply

Kak Bee November 15, 2012 at 12:13 AM

Salam Mr Engineer, sad to hear that you’re still alone and looking. Biasa anak2 gadis di luar sana kalau dengar je ‘engineer’ akan berduyun2lah menghulurkan their contact numbers. What is happening????
Try harder then. Learn from Adam k
Good Luck

Reply

kak zah November 15, 2012 at 1:41 AM

kak zah ada ..nak x?hehehe

Reply

Vivie November 15, 2012 at 1:44 AM

macam mana nak pm Mr. Engineer ni?
LOL

Reply

Yana November 15, 2012 at 1:52 AM
Kak Zah November 15, 2012 at 1:56 AM

Hello Mr. Engineer…. Nak tanya umo bleh? Kak Zah nak rekemen yg agak2 sesuai dgn umur awak hehehehe.. Ada ramai nih… ;)

Reply

Ain Hawani November 15, 2012 at 9:12 AM

Bagusnya Kak Zah nk jd match maker utk Mr Engineer…..bagus…baguss…..sy sokong…..tp Mr Engineer kena jujur la yg diri tu belum berpunya…ye lah dlm blog ni semua org boleh mengaku apa shj…..betul tak Kak Zah

Reply

Enn November 15, 2012 at 2:03 AM

Hi Mr Engineer…klu u cam am….ramai yang sudi jadi ain u….

Reply

noreen November 15, 2012 at 2:24 AM

hik..hik..tentu ade tu…Kalau ade jodohnya..

Reply

miss teacher November 15, 2012 at 12:16 PM

mr. engineer umur bpe ni?

Reply

Mr. Engineer November 17, 2012 at 7:11 PM

nearly 30, thanks

Reply

zu November 15, 2012 at 12:22 PM

Hai mr engineer, sy pun msh mencari adam. Nak brkwn ke?

Reply

Norazeyma November 15, 2012 at 1:00 PM

Hehe….. Nk knln n mr.engineer ne

Reply

sampoiiii November 15, 2012 at 6:43 PM

Jadi diri sendiri dan jujur mungkin lebih baik..insyaallah mr.engineer………

Reply

zu November 18, 2012 at 6:17 PM

Hai mr engineer ….. nak kenal awk blh?

Reply

cik qs November 18, 2012 at 8:35 PM

hi mr engineer…im not mrs engineer…but im cik qs…sudi berkenalan? :)

-cik qs_

Reply

nescafe O November 21, 2012 at 10:13 PM

lol

Reply

Maria November 14, 2012 at 3:55 PM

terima kasih ezany.

Reply

ain jaafar November 14, 2012 at 3:56 PM

johan nie lelaki yg xde pendirian .. kjap ain kjap azie .. ntah pape ntah ..

Reply

Ain Hawani November 14, 2012 at 4:04 PM

Betul tu ain jaafar…tp tu gimik jer sbb Jihan kan dh tahu Ain tu dh kawin…heee

Reply

anis zam November 14, 2012 at 9:16 PM

biarla johan btemu jodoh dgn azie, mudahkan keje am..hehe

Reply

hana November 14, 2012 at 11:07 PM

Sebenar nya mungkin Johan boring dgn ain kan dia susah nak bawak ain jalan.

Reply

ok boss November 14, 2012 at 4:03 PM

adush..jgnla johan berbelah bagi..pilih la azie
senang keja am nak ngorat ain tuh…
tak sbr nak tengok mlm ni..TQ ezany..

Reply

ok boss November 14, 2012 at 4:08 PM

To. Mr. Engineer… saya doakan agar kamu ketemu jodoh di sini..hehehe..
kepada yg single..boleh berkenalan dgn mr. engineer..
kot2 berkenan n nganmm..

Reply

Iza_Lulu November 14, 2012 at 4:10 PM

johan…johan….pilih je la azie…
bior ain ngan am…
thanks ezany…
x sabar nak tgk full episod
(^_^)

Reply

anis zam November 14, 2012 at 9:20 PM

yes u right iza_lulu..
stiap kali abis je …
adoiiii bila lah nak esok, x sabo nak tgk..

Reply

mama November 14, 2012 at 4:20 PM

mcm x byk scene am & ain je mlm ni tgk pada sorotan episod 47…x sbr tunggu masa azie, johan n ain semuka n lastly am dtg…hikhi…over mama nih

Reply

izmaida November 14, 2012 at 4:28 PM

tol la mama ….sy stuju..xsabo kn nk tgk scene tu…
am dtg dgn bangganya knlkn dia tu suami ain kt johan n azie…..
suke suke suke…….johan go on la ngn azie,jgn kerohkan lg hbngn am
ngan ain…..am ada ain,johan ada azie,sy ada ezany…hehehe
klu xde ezany sume xleh tgk cite ni kan……hahahahaha

Reply

Cik Lin November 14, 2012 at 9:51 PM

kelakarlsh izmaida ni..betul..betul…betul..x de ezany x tgk le adam n hawa ni..thanks ezany..

Reply

Iza_Lulu November 14, 2012 at 7:56 PM

tol tu mama n izmaida….
kita pon tertunggu2 episod tu…
hehehe
x sabarnye…

Reply

zalmas November 14, 2012 at 4:38 PM

salam….mana mami,rusnita dan cumi ni……….tak sabar nak baca komen anda semua…….sy suka baca setiap komen kat sini.sy p nak beli novel A&H tp dah habis….sy tonton A&H ni dr episod pertama lg kat mustika Hd sapai lah ke episod smlm….tp tak sabar nak tgk seterusnya…..yg saya nak gelak suami sy pun boleh tgu pukul 2 pagi semata2 nak tonton episod yg dia tak sempat tonton pukul 10 mlm…..suami saya brutal tp dlm hati ada taman……..

Reply

mami November 15, 2012 at 12:03 AM

ada perasaan kasih sayang dan cinta..

Reply

rusnita November 14, 2012 at 4:43 PM

ha, scene dlm sorotan mlm ni semua xde dalam novel. semua org akan tunggu episod 47 ni. eii, budak johan ni boleh x kalau tetap pendirian. dah berbelah bahagi plak antara ain dgn azie, geramnya. kan dah elok tu, ain dgn am, azie dgn johan. haih… tq mr ezany. mr engineer, x jumpa calon lagi? lama tul mencari, xpe usaha tangga kejayaan. insya allah.

Reply

Mr. Engineer November 14, 2012 at 5:01 PM

Kalau cari calon semudah membeli air tin di 7eleven kan senang, masuk kedai buka peti ambil dan terus bayar hehe.
Takda calon sangat pun, berkwn dan kenal hati budi.

Reply

rusnita November 14, 2012 at 5:23 PM

ha, elok la tu berkawan and kenal hati budi dulu. td tu ada mrs engineer nak berkenalan. kira orait la tu… hehe.
mana suke suke dgn cumi ni? jangan lupa update mlm ni. to sapa2 yg tgk kat hd pn blh update kalau rajin, zalmas ker, mami ker. jasamu dikenang…

Reply

Suke suke November 14, 2012 at 9:26 PM

Ade.. I br start bkak blog ezany ni.. Today bz kt office.. Xsmpt nk curi2 bkak blog ezany ni.. Smbil2 masak kt dapur ni i bukak.. Sian hubby dpt mkn lewat today…

Reply

Ain Hawani November 15, 2012 at 9:15 AM

Setiap episod mesti ada komen dr rusnita,mami,cumi……tiga2 ni mcm kenal antara 1 sama lain jer or kenal dlm blog ni…heee…sajer-jer sbb suka komen selain nk memeriah kan blog ni…heee

Reply

lol November 14, 2012 at 9:08 PM

BOSAN DGN CITER kau ni nak test market pergi la pasar jusl ikan boleh pilih mana tuan engineer

Reply

Mr. Engineer November 14, 2012 at 10:15 PM

lagi sekali komen dari seorang yang boring menantikan episode 47 dimuat naik ezany, mula la meroyan dgn kehidupan org.

Reply

Bella November 14, 2012 at 11:56 PM

Wa.. Mr Engineer is here!
Dah lama x nampak Mr Engineer :D

Reply

cahaya mata November 15, 2012 at 2:23 AM

klu easy cmtue cr calon..sure easy cmtue jugak nak tglkan..so biaq ssh ckit tp b’kekalan…bykkan doa yer Mr. Engineer…ade tue belakang tabir ker…Adam ok jer tgu yg halal 8 thn…;)

Reply

pandan May 10, 2013 at 1:54 PM

Assalamualaikum, Mr. Engineer…
x semudah tu la wak… bukak2 peti, hajat di hati nak abik pepsi… ternampak lak sebelah tu cola… blh lak pk kat c2 pe beza keduanyer…
so, bru terpk nk yang mna 1…. hmmmm… kompius…

yang ptg, awak kena yakin… insyaALLAH…
org ckp ssh, tp klu niat betul… ALLAH permudahkan…

Reply

Ain Hawani November 14, 2012 at 5:01 PM

betul tu rusnita…..tp biasa lah cerita kan…..bt suspen…yg pasti Ain msti dgn Am…:)

Reply

myadamaen November 14, 2012 at 6:17 PM

slam semua… tumpang lalu… sy org bru..heheh…x sabar la nk tgu episod mlm nie n suka lar bce komen korang kat cn..really enjoy.
to mr. engineer …..jst nk share some info…if u nk cri jodoh jgn lupe buat solat hajat n istikarah agar dipermudahkn jodoh…

Reply

yand November 14, 2012 at 6:18 PM

ehem2 !! nak tumpang nyebok ckit…:) .. ermm.. setahu kite an.. lastly azie kawen dgn johan jgk.. ms tu ain pregnant .. azie n johan pkai bju nikah wrna coklat nikah kt masjid…semua ada.. kcuali dee

Reply

rusnita November 14, 2012 at 6:36 PM

yand, sepatutnya macam tu la pun kisah azie dgn johan. kat mana eh tgk scene azie dgn johan nikah? dalam novel, ms ain prgnant and admit sbb bleeding am tgh kursus kt london. so bdk azie dgn johan la yang dok tlg. tp dlm novel xde la end up sampai azie dgn johan kawin.

Reply

Ratu Malaya November 14, 2012 at 6:19 PM

wah… mcm agensi carik jodoh plak… xpe mana tau gara2 AH ni ada yg dapat jodoh di blog ezany.. Alhamdulillah… kena la belajar jd mcm Am… so sweeeeeeeeeeet!

Reply

Cumi November 14, 2012 at 6:55 PM

Assalamualaikum kengkawan semua…
Mlm ni lepas maghrib jangan lupa baca doa awal tahun ye…. Kalau tak tahu doanya, google je, atau doa je moga tahun depan Allah lindungi kita, pimpin kita dan murahkan rezeki kita….amin! Lebih baik kalau sempat baca Yasin sekali.

Moga kita sama2 dpt berkat dan manfaat.

Reply

Ain Hawani November 15, 2012 at 9:17 AM

Salam Maal Hijrah bt Cumi & pengikut setia blog ni….mg thn baru ni menjadikan kita lebih baik dr yg sebelum nya…insyalh…aminnnn………!!!!!

Reply

Suriah November 14, 2012 at 7:07 PM

Am dan Ain…..sweetnya….tak sabar tunggu episod malam ni…walau ada yang kata drama tak sesedap novel…bagi saya peminat novel…drama ini telah dilakonkan oleh pelakon yang tepat!!!… I Love Adam Hawa….

Reply

Wewe November 14, 2012 at 7:25 PM

Tq ezany, kerna sudi mnguploadkan drama AH… Dh lama niat nak comment, Kat blog ezany nie..tp xder kesampaian….ari nie bjaya gak sy comment..

Selain tgok video AH, sy enjoy baca comment2 especially rusnita, cumi, Mami, lol…. Anda penghibur suasana blog ezany nie…

Reply

Bunga November 14, 2012 at 8:16 PM

suka sangat ngan citer dlm novel tu, aku suka sebab plot citer x lari walau ada tokoh tambah. Mungkin aku jiwang2 kot…tapi aku frustlah senario adengan ain mengadu pada am fasal azie n johan dlm drama x sama cam dlm novel. Dlam novel adengan tu lagi terasa bahkan mula dari situlah ain mula ak

Reply

azua November 14, 2012 at 8:25 PM

rusnita : bole ke awk add kte kat FB : zeetee zeeta, kte nk chat(pm) pasal yg BP (berita harian) tu sbb kte ada story nk share ngan awk..tp x nak le kat sini..sbb kat sini biar le kte kongsi pasal cite AH ni jek..

Reply

rusnita November 14, 2012 at 8:30 PM

ok azua, kt add awak. best gak dapat kawan ni.

Reply

izmaida November 14, 2012 at 11:47 PM

Beznya dpt geng bru.klu gtu sy pn nk add jg la azua.kak rusnita pn bg la fb akak yea..

Reply

rusnita November 15, 2012 at 5:43 AM

izmaida, fb akak rusnita azma ahmad. tp gmbar dlm profil tu ms anak 4, skrg dah anak 5. sian bb x sempat lagi nak masuk dalam gambar. hehe. selamat berkenalan izmaida. apa fb izmaida plak.

Reply

Ain Hawani November 15, 2012 at 9:19 AM

Boleh ke nk berkenalan juga dgn empunya nm rusnita ni…sbb suka wpun x kenal…hee

Reply

abady November 15, 2012 at 12:35 PM

br blk dr vietnam. tak blh dok lama sana. rindu kat adam dan hawa. bl bukak aje blog ezany meriahnya. tak sangka ramai yg minat a&h

Reply

rusnita November 15, 2012 at 12:40 PM

eh, abady dah balik? mlm ni leh update, rindu kat awak juga.

Reply

abady November 15, 2012 at 1:39 PM

blh. mlm ni sy update. tengah tengok episod 45-47. mlm ni ain jumpa azie dan johan. lps tu am dtg join sekali.
scene am blk kpg ain bila?
sy pun nak add awak kat fb. blh tak rusnita.

Reply

rusnita November 15, 2012 at 1:58 PM

blh jer abady. awak th kan fb kita? smlm chatting dgn azua, br td chatting dgn ain hawani. x sangka plak 1 negeri dgn dia. hehe… x sangka sebab drama ni kita dapat kawan baru. promo episod 48 dah ada. jumpa kat sana nanti.

Reply

Bunga November 14, 2012 at 8:26 PM

suka sangat ngan citer dlm novel tu, aku suka sebab plot citer x lari walau ada tokoh tambah. Mungkin aku jiwang2 kot…tapi aku frustlah ada senario adegan tangkap syahdu (am kesat airmata ain) dlm episod ni x sama cam dlm novel walapun ayat sama. Aku kira dalam novel part nie lebih terkesan dihatiku. Novel nie akak ipar aku beli masa baru keluar…tahun 2006 tu… aku baca sampai habis dlm masa 4 jam. duduk dlm bilik x keluar2. dan aku x pernah bosan bacanya berulang kali. Baru aku tahu, aku kemaruk drama nie sebab aku expect ia sama cam dlm novel….pelakon2nya hanya faktor tambahan buat sku gilerr ngan drama nie.

Reply

Eja November 14, 2012 at 8:34 PM

Tumpang lalu…Tq ezany.. U r d bestla byk pahala u nanti.. moralnye cite ni byk pengajaran.. luv u AA n NN coz berjaya bw watak am n ain.. touchinggggg giler.. ahak..ahk.. rusnita … u r real comen ..he.he..

Reply

Lanirah November 14, 2012 at 8:35 PM

yand – betul tu I baru ingat ada jugak ternampak gambar
Azie n Johan nikah kat masjid, Ain lagi mengandung …..
gambar Am sarong cincin kat Ain dan sebelah ada mama Am
happy ending gambar beramai keliling katil melawat Ain bersalin
sewaktu di hospital….tgk gambar pun happy

Reply

Kak Long November 14, 2012 at 8:56 PM

Mr Engineer nak berkenalan dengan Kak Long?????

Reply

Mr. Engineer November 14, 2012 at 10:20 PM

Hi Kak long, dah tengok ep 47?

Reply

ms new engineer November 15, 2012 at 1:30 AM

mr engineer… im here for u… ekekekekekeke…

Reply

kak Long kang November 15, 2012 at 1:43 AM

ni kak long kang nak berkenalan juga… boleh?

Reply

Bunga November 14, 2012 at 8:57 PM

aku nak tunggu n lihat part lepas nie..
1. part sebelum, semasa n selepas ain confront ngan azie n johan dan am yg pada mulanya hanya hantar ain, akhirnya turut serta.
2. Part lepas confront, esoknya, am dtg rumah nak ambil ain, part am masuk rumah kemudian bilik ain n kacau ain pakai tudung yg sudahnya ain minta am peluk dia untuk menenangkan hati
3. Part ain jeles nampak dee ngatal2 dgn am masa ain ngan am sedang bereakfast n aim bangun jap untuk tambah lauk n tanya tentang air minuman yg diorder.
4. Part kenduri kat rumah Mama..am jadi imam, sarung cincin n ain mula panggil am ‘abang’ n sampai mama marah2 am fasal Dee dtg ke majlis..bawa kepada perang mulut antara ain n am fasal dee..yeee..ain jeles giler dan mula balik angin kus-kus dia
5. Part ain mula mengandung…pregnancy blues..antaranya cramp kaki.. sampai kena tahan dlm wad n am x de kat malaysia sebab ke london. Ain x tahu sebab am x der contact dia n ain masih merajuk fasal Dee. Tapi sebenarnya ain lupa yg am ada beritahu n ajak ain kalau nak ikut. Tapi dek gaduh fasal Dee,,dua2 ego x nak mengalah, sudahnya sendiri sakit rindu.
6. Part ain nak keluar hospital, azie suruh johan tolong sebab johan masih x jauh dari hospital selepas melawat ain. Am dtg n nampak ain ngan johan, am tertolak ain, jatuh, n ain pengsan kerana komplikasi…am tunggu hingga ain sedar
7. Part ain confront ngan Dee…dari mula ain baca sms dee dlm phone am, ain buat deal jumpa dee, hingga kes nak makan spagettu kat 1 utama, Ygn kelakarnya, lepas konfront, ain makan spagetti sorang2 sebab senang hati sampai lupa yg am tunggu dlm kete. Yg kelakarnya, am tahu ain nak jumpa dee tapi buat dek aje sebab nak tengok apa ain nak buat.
8. Part pergi cuti,,, sebenarnya am nak surprisekan ain ..their wedding anniversary sebenarnya n masa ni ain pregnant 6 mth. Am nak bawa ain cuti kat luar negara tapi mama larang n cadangkan tempat. Masa ni ada confess session…tentang cincin yg am sarung masa kenduri, kenapa am bawa aim cuti n soal hati n perasaan masing2.

Reply

mami November 15, 2012 at 12:10 AM

Memang padanlah 80 episode…cuma rasa cam dah tak larat nak tunggu…

Reply

rusnita November 15, 2012 at 5:52 AM

mami, dalam novel 74 episod jer. tu pun dari situasi ain saja sebab tu banyak benda berlaku sepanjang dia kat australia dia x tahu. mcm apa am buat, penerimaan family ain terhadap am, and so on. dlm drama yang menariknya walau ain tetap x tahu apa yang berlaku, kita sebagai penonton tahu. ada banyak scene tambahan sebab drama dibuat dalam semua situasi. to me, novel dia mmg best sebab dah beratus kali ulang baca tetap x jemu and sampai sekarang masih lagi ada part nak meleleh air mata padahal bukan x tahu ending novelnya. tapi drama lagi meruntun jiwa specially ms ain kena tangkap basah, ms am mampu tgk dari jauh ms sambut ain blk dr australia, kenduri rmh mama nanti. and 1 lg jd 80 episod sebab tayangan dalam setgh jam jer.

Reply

Nadia November 14, 2012 at 9:04 PM

Relax tu sume cite..ni mst terbawa2 diri masuk dlm cite tu..

Reply

setiaAH November 14, 2012 at 9:38 PM

Bunga dh satu taman….chill ppl

Reply

Adam Nakal November 14, 2012 at 9:47 PM

Wah …wah…Bunga tabik spring I kat u .Banyak betul harapan you untuk semua part yang ada dalam novel untuk dishooot kat drama ni. I pon sama jugak harap lebih touching masa Am bagi tau how deep his feel to Ain but Ain mcm tak caya je.Scene dalam kereta pon tak sampai suasana romantisnya.Tapi nak buat cam mer dah itu je yang kita boleh nonton. Pe pe pon i suka comment u.Dalam novel tak de scene Azie kawen ngan Johan.May be pengarah nak bagi rencah supaya lebih best.Nape watak Erin tak dikembangkan ek?

Reply

Izzy November 14, 2012 at 10:10 PM

Salam perkenalan semua, saya org baru forum ni, tp selalu baca komen u all, first thanks a lot to ezany kun, jasa mu ku kenang sbb jimatkan kita orang punya bill astro x jadi kwn nk tambah program,cita ni mmg best gileer terutama dlm novel, peserta forum ni boleh dicatageri kan sbg dlm hati ada taman….

Reply

Suke suke November 14, 2012 at 10:13 PM

Soalan yg am tnye kt ain, ain xnk tau ke knape am lbh suke bdiam diri mlm dorg kne tangkap tu, am jwb sb ain xmcm pompuan yg die pna knl.. Dan am jgk ckp, btol kte mama yg adam diciptakan utk hawa.. ;) then mse hanta ain, am jmpe envelope tu.. Dgn muke bengang am campak envelope tu masok kete die.. Azie plak mesej johan yg die xsanggop nk beritahu ain psl dorg..

Reply

rusnita November 14, 2012 at 10:14 PM

alahai, ingat nak tggu sapa2 update kat sini lps tayangan episod 47 kat hd, tapi hubby ajak layan kuch kuch hota hai kat tv2 plak. mmg ler citer lama, tapi layan jerlah.

Reply

norlaila hashim November 14, 2012 at 10:14 PM

Salam.Kepada semua member…teruskan menonton.kepada mr. engin…laila doakan semoga cepat btemu jodoh, banyakkan solat hajat & istiharah…

Reply

ain November 14, 2012 at 10:22 PM

Omgg…Bunga….u buat i dup dap dup dap nak tgk part2 tu..hihihi..x sabar rasenye..ezany..thanks for upload citer ni…terhutang budi sgt2… yg penting mlm ni tido x lena nak tunggu cite ni…hihihi

Reply

Org baru November 14, 2012 at 10:25 PM

Apa la si Azie tu. X kan Johan risau yg Ain blm balik pun nak jelez! Kata kawan!! Sudah la ngap boyfren kwn baik.. Konon!! Tp betul la, rimas betul dgn cara Azie tu berckp, dgn suara dan gaya yg over tu! In real life, ada ke org bckp mcm tu? Hihi.. X mengah pulak tu!!

Reply

Mummy Anne November 14, 2012 at 10:35 PM

Tq suke suke…nanti post lg ye jln cerita ape yg ditayang kan kt tv, atleast tak terseksa sgt nk menunggu sampai pukul 2 pg..also a million TQ to Ezany too

Reply

Suke suke November 14, 2012 at 10:46 PM

Np mummy anne.. Ekceli i take over abady nye task since she’s outstation.. I bantu kwn2 blog stakat tmampu.. ;) hav fund..!!

Reply

Suke suke November 14, 2012 at 10:38 PM

Eee xpuas nye tgk… Haaa…. Nk tau dan nk tau lg… Uwaaa!!! Ain makin rapat ngn am.. Dan hampir slalu kua mkn ngn am.. One day ain nekad nk call azie.. At that time azie tga kua minom ngn johan… Johan suro azie pick up the fon.. Bila azie angkat, ain ckp trus trang.. Tayah nk rahsia2 lg sb ain da tau ape yh dorg sorok dr ain.. Johan ajak azie jmpe ain mse tu tp azie ckp esok je la jmpe.. N johan mule nk mara.. Die ckp azie xberani hadapi kenyataan dan die xsuke org yg mcm tu.. Then for nex episode, ibu n ayah johan berbual bdua, dorg kte knape la johan tu xpandang azie tu dlu mse kt australia.. N parents johan da mule pk there might be something yg dorg xtau.. N i think, esok la mlm ain trus trang ngn johan n azie psl status die n am.. Sb i perasaan bju yg azie pki sme mcm dlm iklan yg azie ckp ‘kau penah bkawen?’ hehehe.. Am look heppy bile dpt balik wife die.. Mule2 dpt kua makan sme2.. Pastu dpt bwk balik ruma ‘kite’.. Rusnita, dlm novel bile ain start balik ruma ‘kite’ dorg? Mcm mne ngn famili ain? Bile yg famili ain tau yg ain da mule rapat ngn husband die? Ermm nk tau sgt.. Lolei, nnt jumaat u kalau rajin tlg la type skrip untuk episode nex wik ek..

Reply

rusnita November 14, 2012 at 11:28 PM

suke suke, thanx for the update. dalam novel, rumah ‘kita’ tu rmh teres sebab siap ada laman kosong untuk ain hias dengan bunga2 kata am. bila ain masuk exactly dlm rmh ‘kita’ tu lambat lagi kalau dalam novel. dia start duduk dgn am lepas keluar wad kali kedua masa prgnant tu. patutnya ms lepas kenduri rmh mama tu, tapi since depa perang mulut sebab dee yang muncul masa kenduri tu and am pulak ada kursus kat london terus terdelay plak rancangan nak pindah segera ke rumah ‘kita’. family ain tahu lepas kenduri kat rumah mama. mmg pun sepatutnya esok mlm ain confront dgn azie+johan sbb mmg ada tnjk dlm promo 45-48 kan. tapi rsnya smpai part yang am tiba2 dtg jer kot. apa yang depa sembang sambung next week. hehe.. xpe, nnt bila promo 49-52 keluar i bagitau u what happened next ikut novel.
em, suke suke betul ke u nak sgt bc skrip for the next wk punyer episode? kalau lolei x taip, i pn blh. tapi tkt nanti org kt mencetak rompak hak k.aisya plak. huhu, camner tu?

Reply

naufaL November 14, 2012 at 11:47 PM

hahaha kak rusnita bLeh lah type kan skrip dia eh…saya peminat baru kak rusnita hehehe…

Reply

Suke suke November 15, 2012 at 12:32 AM

Rusnita, kalau boley nk la.. Hihihi.. Kalau nk tls ltk footnote reference.. Haaa… If xpon, nnt tgk sorotan minggu ni, n u cite la smpi mne ek.. Hehehe… Xsaba ni nk tau..

Reply

rusnita November 15, 2012 at 5:56 AM

ok. kita tggu episod mlm ni and tgk sorotan for next wk. nanti i citer what happen next.

Reply

adam Nakal November 14, 2012 at 10:39 PM

Ha ah! Orang Baru I tengok Azie tu satu mcm je gedik dia bila Johan kasi tau mak dia dah setuju ” their relation” .mak johan saja – saja test Azie.Rasanya may be ada orang yang lebih real gedik lagi kat luar sana dari Azie. Pe pe pon i suka Am and Ain dah mula baik – baik ni.so sweet…!hi hi..

Reply

Kucing Gemok November 14, 2012 at 10:40 PM

Wahhh…Mr. Engineer comeback dgn komen2nya… Kemanakah menghilangnya Mr. Engineer setelah sekian lama mendiamkan diri… hihihi…

Reply

Farizilinah November 14, 2012 at 10:45 PM

Layan kerusi panas MLM dulu after tgk sorotan A&H mlm ne..

Reply

Adam Nakal November 14, 2012 at 10:50 PM

Thnk You Suke suke sebab cepat update drama ni.Dalam novel diaorg lambat balik rumah”kite”.lepas ni am akan bawak ain jumpa mama am and family serta ada kenduri.Masa solat berjemaah Ain rasa berdosa sangat kat hubby dia tu sebab dia ingat mamat tu tak pandai sembahyang . tengok lepas tu jadik imam lg.best episod akan datang.kita tunggu je la.

Reply

mmm November 14, 2012 at 11:00 PM

tolong la sesapa upload cpat..nak tgk episod 47…

Reply

mama November 14, 2012 at 11:04 PM

setuju ngan Bunga…alahai….harap harini ezany upload awal la….b4 kul 1 am…..asyik kul 3 am jer tdo ni ari2…
Walau dlm drama ada tokok tambah tp x lari jauh dr jln cerita kt novel kan cik Bunga…

Reply

Dahlia November 14, 2012 at 11:13 PM

Suke tgok keperibadian Ain yg tak mudah layu dgn pujian lelaki……suke juga tgok kesetiaan Am yg tetap menunggu cinta Ain hgga Kiamat….

Reply

adik_sha November 14, 2012 at 11:51 PM

Kak rusnita..sila la tepek next weeknye stori…sgt d alu2 kan utk kami ni.. *like like*

Reply

rusnita November 15, 2012 at 5:59 AM

tunggu kluar promo next week k. bila dah ada promo blh bagi apa yang berlaku ikut dlm novel. tunggu ek..

Reply

Hawa November 14, 2012 at 11:58 PM

Salam. Mr Engineer, jiwang gak awk ya lyn adam hawa ni. My hubby pun engineer tp dlm hati dia xde taman, ada kilang batu je….hehehe

Reply

Mr. Engineer November 15, 2012 at 12:12 AM

Rambut sama hitam, hati budi lain2 hehe.
Suami hawa barangkali tak tunjuk kejiwangan dia tu utk perkara macam ni, tapi jiwang bila berepan dgn Hawa sahaja.
Tak percaya cuba singkap kembali kenangan sebelum ni.

Reply

A Slave November 15, 2012 at 12:25 AM

ASsalam… to Mr Engineer.. aa btoi 2… doa n usaha y penting.. istikhorah la y terbaik moga dipermudahkan segala urusan…InsyaAllah Mr Engineer akan dapat y terbaik seperti diri Mr Engineer juga…

bercinta la selpas Kahwin.. InsyaAllah pdnya ada barokah…

juz kongsi fren experience ..not mine yet… :)

Reply

nuanza November 15, 2012 at 12:01 AM

sakit jiwa aku menanti episod demi episod..
asyik dok tdo peluk novel je n khatam berkali2…

yg bestnya masa khtam, dh mula bygkan muka wataknya.. :-)
x mcm dulu asyik terbayang muka sendiri je ..wakakakaka

Reply

mami November 15, 2012 at 12:17 AM

He he he…

Reply

azua November 15, 2012 at 12:03 AM

rusnita : tq ya for adding..best gak dpt chat ngan u pnjang berjela td..hehehe

Ismaida : u are always welcome my dear to add me.

Utk next episode rasanya betul lah rusnita kata smp Am dtg kenalkan diri sebgai suami ain masa azie,johan & ain tngah jumpa tu cnfirm ‘bersambung’ minggu depan..hehehe…

cite ni so far semua ok..cuma 1 jek yg wat 100x terkilan masa tayangan nya yg 1/2 jam tu actualy in mustika HD masa tayangan nya 20 minit je kut..sbb + iklan..huhhhh..

Reply

rusnita November 15, 2012 at 6:02 AM

azua, it really nice chatting with u smlm. izmaida, selamat berkenalan ye. bg fb izmaida, nnt akak add. sebab akak jarang confirm org x kenal.

Reply

yazaitul November 15, 2012 at 12:17 AM

Nk msk geng blog ni bleh ke
Mmg best nmpknya episod 47 bila tgk sorotan
Cptlah ezany buh dlm blog ni

Reply

mami November 15, 2012 at 12:20 AM

Yazaitul… Kena tunggu keluar astro dulu baru leh download.. For ur info. Jumaat sabtu ahad tak de episod baru…so ulang2lah tengok episod terdahulu mcm i buat…

Reply

Adriana Balkhis November 15, 2012 at 12:23 AM

Sy br dpt tahu pasal cite Adam & Hawa ni kira2 3 hari lepas. Sebelum tu sy tertanya2 kenapa la ramai sgt mention Adam Hawa n very addicted to the story…so sy cari punye cari smpai ke blog ni. Mula2 nk tgok episode 1 je but then jd sgt excited n addicted. Dlm ms 3 hari bersengkang mata tgok dr ep.1 smpi ep.46 Bila nk start ep 47 ni???

Reply

naufaL November 15, 2012 at 12:33 AM

haha sabar adriana..tukang downLoad lagi ngopi duLu…hehe…

Reply

aini November 15, 2012 at 12:31 AM

thanks ezany….. mcm2 comment… wat sy pech perut duk ketawa… hhehehhe.. slmt berkenalan semua

Reply

LOVE ADAM HAWA sgt !! November 15, 2012 at 12:33 AM

Emm xsbar sgt nk tgok episod niee..sbb adam ngn hawa sweet sgt laa,, hari2 duk terbayang crta nie jer..angau dh aku ..mna laa tahu dpat jmpa lelaki cm adam tuu..insyaAllah :)

Reply

aaron aziza November 15, 2012 at 12:33 AM

Adriana Balkhis………tu biasa g awak…saya ni sampai benti keje sehari selepas menonton crita ni..apa kes ni…waaaaaaaaaaaaa…tak tahan dh ni…aku dh ketagih teruk niiiiiiiii

Reply

mrs engineer November 15, 2012 at 12:38 AM

aaron aziza….berat punya kes…apasal sampai benti keja….dasat sungguh…cer story skit….

Reply

aaron aziza November 15, 2012 at 12:34 AM

rasa macam nak keje pilot plak pas ni

Reply

Zamzarina November 15, 2012 at 12:35 AM

Salam maal hijrah utk semua….AH memang dasyat penangan dia kan?hahaha bab paling sy tkesan masa pertemuan kembali Adam dan Hawa di Jabbal Rahma..mode verangan jap…hahahaha best kan p mekah Allah pertemukan kita dengan jodoh kita…bukan semua dpt peluang jumpa jodoh kt sana…

Reply

Ratu Malaya November 15, 2012 at 12:35 AM

bila time2 mcm ni ramailah yg duk ternanti2 d blog ezany.. meriah hampir setiap malam duk baca komen2 dr kawan2 semua… best… hehe…
semalam dah bersengkang sampai kul 3++ nunggu AH ni harap2 mlm ni awal sikit la yer… hihih

Reply

aaron aziza November 15, 2012 at 12:36 AM

Ratu Malaya…….moga2

Reply

mama November 15, 2012 at 12:39 AM

welcome to the club sis…mama x sudah2 bc novel…ulang dan ulang dan ulang…sweettt sgt….ngah pujuk hubby nk kete cam ain…hahai lebih tol mama ni.sanggup kete skrg hubby amik blk…:)

Reply

Cik ted comel November 15, 2012 at 12:40 AM

Selamat thn baru semuaaa……
X da canlah n tgk a&h mlm ni time cuti am mcm ni tuan nye blog lmbat upload uhuhuuhuhuhh esok pepagi jela kotttt…. Ciannnn nye kita kan. Soooo sad

Reply

iera November 15, 2012 at 12:40 AM

.- huhu lebih suke bace komen2 yg ade,, coz yg komen ni da mcm director lak,, hahaha kuat betol imaginasi diowg nii,, hahaha,, thanx ezany :)

Reply

mama November 15, 2012 at 12:51 AM

smlm dekat kul 3 kot br dpt tgk episod 46…harap dapat tgk awal sikit mlm nih….

Reply

Am Hawani November 15, 2012 at 12:57 AM

ezany! hope awk upload awal ye ep 47 ;) sy tguuu

Reply

Am-Pit November 15, 2012 at 1:04 AM

Salam blogger…dh upload ker blom??? X sabar dh ni…heheee

Reply

eja-durra November 15, 2012 at 1:14 AM

Salam…Ezany nape yer belum upload episod 47..dah lama tunggu ni..

Reply

Nani November 15, 2012 at 1:15 AM

OMG, how I wish ada lelaki mcm Am nih…ada ke?…hahaha
….Salam semua ;)

Reply

my_zatul November 15, 2012 at 1:16 AM

a’kum,,salam maal hijrah wat semua,,seronok baca komen2 kalian,,nampak gayanya kalian dan diri sy sendiri dh captured dlm drama nie,,huhu,,tp lamanya nk tgu episod akhir kn,,kn??novel dh khatam byk kali nie,,:)

Reply

Zulaikha Zulkefli November 15, 2012 at 1:16 AM

When are you going to upload episode 47? I am waiting~

Reply

Nani November 15, 2012 at 1:17 AM

Tu la eja-durra….ni pun ttak tido tgh tunggu ezany upload…

Reply

ain jaafar November 15, 2012 at 1:17 AM

mlm nie pun lmbat lgy ke ?? smlm smpai pkul 3 tggu bru ley tgok .. hehe .. plissss mlm nie tlg awalllllllllll .. hehehe :)

Reply

Nani November 15, 2012 at 1:19 AM

Tu la my_zatul…nani pun dah berapa kali baca dah…rasa mcm tak sabar je nak tgk ending

Reply

abebob November 15, 2012 at 1:20 AM

Semalam dpt tengok dkt pukul 3.oo pg…untuk episod 47 ni agaknya awal sikit kot.Harap-harap macam tu la.

Reply

Mrs Orthopaedic November 15, 2012 at 1:20 AM

Mr Engineer, awak ni software engineer ke , civil engineer ke elec&mech engineer or chemical engineer? Saya tgk ramai yg couple sesama engineer; sama language senang kot.Biasanya, engineer ni banyak spend masa bekerja dengan barang2 teknikal, tu lebih baik, so partner pun tak susah hati dia dengan makwe mana plak..Oops ! Mcm tolong promote u pulak ! Anyway, saya rasa dah takde suspense lgi dah untuk episode seterusnya, happy ending kan….How nice kalau realiti hidup akan berakhir dengan kebahagian selalu.

Reply

Mr. Engineer November 17, 2012 at 7:17 PM

Hi Mrs Orthopedic,
Smiling while reading your comment, hehe. I’m dealing with technical, configuration, testing. commisioning, troubleshooting, network.

Reply

ms new engineer November 18, 2012 at 8:34 PM

im in civil field… heee..

Reply

abebob November 15, 2012 at 1:24 AM

tapi tak pe…..sambil-sambil siapkan assignment. Drama AH ni sebenarnya boleh dijadikan motivasi untuk terus berjaga malam. Anyway I salute u Ezany!!! You’ve done a great job.

Reply

Anje November 15, 2012 at 1:24 AM

Salam semua….mesti ramai yg tgh tunggu ezani upload kan…harap2 awal sket la…

Reply

bain November 15, 2012 at 1:27 AM

Benci tgk JOHAN!!! hurmmm X de pendirian!! sini nak, sana nak… IF i Azie , kasi sepak je muka johan ney sekali and then, i leave him… baru dia tau lngit tnggi ke rendah… senang2 mak dia je nk pilih2 kejap Azie, kejap Ain…. hurmmmmm ko ingt ko ensem??? cait poooooooooooooooorah!! huhhuhuhu emo2

Reply

ain November 15, 2012 at 1:27 AM

lawak bila ain baca korang punya comments. tadi moody terus ketawa. tapi satu je yang ain tak seronok ni. bilanya nak diupload episode 47?? btw, mr. engineer ni umur brpa?

Reply

azzurayy November 15, 2012 at 1:28 AM

lambat lg ke …….kalo lmbat nk tido dulu lah ……

Reply

ain jaafar November 15, 2012 at 1:31 AM

hmm btol tue bain .. lelaki yg xtetp pendirian lansung !! .. kejap nk azi kejap nk ain .. lelki mcm tue xde ciri2 nk jdi khalifah lnsung .. azie tue lak tkt2 nk berterus terang .. msa bcinta ngan bf kwan sndri xpkr tkt lak .. ehh emo la plakk .. hehehehe….

Reply

bain November 15, 2012 at 11:01 PM

betul3 ain jaafar… benci la laki mcm tu…. azie tu pon… time kebas hak org x fkr takot…. dah tu, klu berterus terng settle kot…. huhuhhuhu emo dh kita berdua neyh… ngeh3

Reply

Zara November 15, 2012 at 1:32 AM

Hai kekawan skrg Zara tengok Adam hawa episode 47. Tak sangka Cuba saja mungkin rezeki

Reply

Anje November 15, 2012 at 1:33 AM

Setelah melepasi episod 40 ni, dah x der komen2 negatif terhadap NN. Berbeza sgt komen2 di episod 1 – 5, ramai yg masih belum percaya dgn talent NN. But now semua org dh menggila dgn cerita ni… Termasuk saye hihihihi….

Reply

mama November 15, 2012 at 1:33 AM

kuch2 hota hei pon dah abis ni…ape lg nak dilayan sementara tunggu episod 47 nih?
*slamat pg semua….salam maal hijrah

Reply

naufaL November 15, 2012 at 1:38 AM

seLamat pagi mama…saLam maaf hijrah juga ya…lagi tngu A&H ke?

Reply

adik_sha November 15, 2012 at 1:36 AM

Rase2 cm ezany tgh uplod…*like*

Tp mate dah ngntuk..huhuhu..en.enginer kite tu dh tdo kot..ramai tcari2 die tp sonyap jer..klu die online sure die dh reply…pantang d sebut namenye musti timbul trus reply die…hehe..*wink*

Reply

Am-Pit November 15, 2012 at 1:37 AM

Tgh uploading…..Alhamdulillah…..

Reply

azzurayy November 15, 2012 at 1:40 AM

bru upload ke ….?mesti lambat kan …?

Reply

Cik ted comel November 15, 2012 at 1:41 AM

Nampaknya uploading proses sedang brjalan yahooooooo dlm kul 3 dh dpt tgk ni kotttt hopefully

Reply

Am Hawani November 15, 2012 at 1:41 AM

wahh,tgh upload ke? yeyy

Reply

Zara November 15, 2012 at 1:42 AM

Di YouTube Ada Adam hawa ep 47. Ada org upload

Reply

Zara November 15, 2012 at 1:43 AM

Bagus lagi Dari cek Ezany-kun

Reply

Am Hawani November 15, 2012 at 1:44 AM

*tgh study sambil menunggu epi 47* baik kan sy 50-50 haha ;D

Reply

jj November 15, 2012 at 1:45 AM

pening la tgk yg kat youtube tu.. setia tunggu ezany upload ..

Reply

ain jaafar November 15, 2012 at 1:45 AM

ye ke cik zara ?

Reply

ZaRa November 15, 2012 at 1:49 AM

Ya cik ani Jaffar. Suara kurang cuma terpaksa pakai speaker phone.

Reply

mama November 15, 2012 at 1:47 AM

yup naufal…..hati x senang klu x tgk hikhik…over mama nih..

Reply

Ain Hawani November 15, 2012 at 11:13 AM

wah excited ebtul mama nk tgk citer A&H…heee

Reply

Any November 15, 2012 at 1:48 AM

Bg la link cik zara

Reply

Zara November 15, 2012 at 1:53 AM

Cik ani jaffar peri YouTube search Adam dan hawa @ episod 47

Reply

Am Hawani November 15, 2012 at 1:50 AM

yg utube tu dye record,kemain gegar sne sni,haha,sy tgu ezany upload lahh ;)

Reply

mama November 15, 2012 at 1:51 AM

Any…u type adam hawa episod 47 nnt jumpe kat youtube tu….tp video n audio x brape bgs…sebab rakam kat tv…
#setia tunggu ezany upload

Reply

mama November 15, 2012 at 1:53 AM

Am Hawani haah pening mama tgk…hihi.tunggu ezany je la…

Reply

Zara November 15, 2012 at 1:55 AM

Rasa tak puas tengok di YouTube, tak berapa jelas Suara, tunggu cik Ezany saja

Reply

mama November 15, 2012 at 1:56 AM

<3

Reply

naufaL November 15, 2012 at 1:59 AM

sabar ya mama…tapi rasa nya mcm semLm kuL 3 baru bLeh…jemput mkn mama…

Reply

nuyui November 15, 2012 at 1:57 AM

azi gedik..lakonan johan real…

Reply

amluvain November 15, 2012 at 1:58 AM

cepat la en ezany…..saya nak tdo…esok keje….adam dan hawa mmg terbaek…

Reply

azzurayy November 15, 2012 at 2:00 AM

siap dgr org bersin lah ketawa lah …hahahaha

Reply

Zulaikha Zulkefli November 15, 2012 at 2:04 AM

I have a class picnic tomorrow :( And I am willing to stay up just to watch this episode. Lama lagi eh?

Reply

Yan November 15, 2012 at 2:04 AM

Bila nak masuk episod 47???????????

Reply

aaron aziza November 15, 2012 at 2:04 AM

aku pelikla nape adam hantar ain balik rumah pas makan…walhal keta ain kat umah adam…takkan mcm tu pon tak tahu….tak logik

Reply

azzurayy November 15, 2012 at 2:08 AM

aah la ..bru prasan ..haha

Reply

naufaL November 15, 2012 at 2:10 AM

esok ain ambiL baLik lah kete dia kat umah am hehe..saja am nak soh ain dtg baLik kat ‘rumah kita’ dorg tu haha

Reply

nuyui November 15, 2012 at 2:07 AM

real yg xmenjadi….control jambu c johan

Reply

jio November 15, 2012 at 2:07 AM

buang kurungan kat (com) tu..enjoy..:-)

Reply

ct..necsb November 16, 2012 at 12:46 AM

kak bed awek am… biasa ler kak ,tu makna nyer watak dia berkesan smpai kita yg tgk nie ter emo2 kat dia…hehehe

Reply

cik lin November 15, 2012 at 2:11 AM

adam mukriz… harap ada someone like him for me. :) . sempena tahun baru, hijrah nak dapat “adam”..haha.. acece. angan nak melonjak ke langit. :)

Reply

nuyui November 15, 2012 at 2:15 AM

tu lah kelemahan pengarah2 cter melayu.skrip dh bgs.jlnciter dh bgs.tp diaowg x aerlet ttg logik akal..tp layan je lah..sbb ada aron ajis…hihi

Reply

azzurayy November 15, 2012 at 2:16 AM

episod kali nie byk flashbck lah ….boringggg ……..

Reply

bomoh yang bomohkan Dee November 15, 2012 at 2:33 AM

Meh sini aku bomoh kan dee suker kan johan …hahha jiwa kacau la jadi nya wakakkakaka

Reply

Umie Ainn November 15, 2012 at 2:35 AM

McM maner pun kt sini tgk lagi best….tgh menanti ezany……
And biasa la pelakon Singapore kita…hehehehehe

Reply

kaseh_iume November 15, 2012 at 2:57 AM

Thanks ezany for upload..ramai yg meminati A & H..

Reply

Zara November 15, 2012 at 3:03 AM

Maseh menunggu Adam and Ain belum muncuL2
Jam dah pukul 3 pagi…. Tunggu ajalah

Reply

izmaida November 15, 2012 at 3:26 AM

Zara,sy da blh tgk kul 2.30 lg.

Reply

izmaida November 15, 2012 at 3:24 AM

Tq ezany..bez la am olways dating ngn ain….esk mgkn ain akn mgdap johan n azie n am dideclare sbg huzben ain..I likeeeeeeeeeeeee…….
Ptu bmula la hdp bru adam mukhriz n ain hawani…….wah….ati suda epy,mata pn mau tdo dh…gud nite sume A& H chatter club…muahahaha…….sweet dream n slmt thn bru sume….

Reply

zwyten November 15, 2012 at 3:48 AM

haii mr engineer..looks like u r famous people talking bout u…cr ehem..ehem..erk?hope u’ll find soon..

Reply

Kutin Bubuz November 15, 2012 at 4:21 AM

So Lesson for today is…
Mari kita tampar orang yang kita suka…hahahaha…Apa terjah aku pagi2 buta ni…?

Reply

Salmi Zack November 15, 2012 at 4:40 AM

Tq …Ezany – kun

Reply

Kucing Gemok November 15, 2012 at 5:40 AM

Tq En EzanyKun….

Reply

izah November 15, 2012 at 5:51 AM

Salam maal hijrah . . Semua . .

Reply

mak ain November 15, 2012 at 6:23 AM

satu mlm tunggu…..akhirnya pg ni dpt jgk tgk aa & nn…doa mak ain dh makbul dh…

Reply

adam azfar November 15, 2012 at 6:25 AM

setuju dengan bunga, sy pun x sabar nak tgk part yang bunga nytakan tu, tapi mungkin ada part tambahan yg x ada dlm novel sbb nk sampaikan 80 episod kot. harap2 bukanlah part yg dee nk rosakkan hub ant am dn ain. sy beli novel ni masa baru keluar dulu. baca dah berkali2 tapi x pernah jemu. novel2 aisyah sofea memang best. sy ada semua novel dia…

Reply

ema munira November 15, 2012 at 7:15 AM

x sabar nk tgk pengakhiran cite ni…walaupun da bace n tau endingnye canne…i never like 2 read stories like this…bkn benci…cume kurang gemar…tp tingt time2 blaja dulu..ble member2 duk sakan bce buku novel…so x penah amik peluang dulu…novel2 mcm ni la bley wat the ladies tersengih2 sorang…hehehe…tp skrng br tsangkut…!tu pun after tgk the novel been brought into movies/dramas!ngeeee;)

to me if any of us x ske watak someone tu meaning dia berjaya watak tu…btl x?

if only Am exists in real life…ade ke?
nope! i guess he only exists in stories! ;)

as for johan…im so crazy of his hair!hair only!;)

well,salam maal hijrah every one!

mari kte truskan addiction Adam & Hawa ni sampai abis episode!

;)

Reply

ms. engineer-to-be November 15, 2012 at 7:35 AM

Thanks Ezany for uploading n sharing this . :-)

Reply

Siti Lijah November 15, 2012 at 7:52 AM

tgh tunggu..sorotan seminggu..mgkn dah part Kenduri dan Am msk bilik Ain tu..tak sbr nk tgk..cpt lah sikit ezany..i love u..

Reply

shahiza November 15, 2012 at 7:57 AM

mula2 tau cite a & h, member ofis bagi tau. best…dia download dlm pc, terus beli external harddisk terbang rm 200, ngok kat rumah, 4 mlm berturut2 layan a & h sampai 2 pagi smpai siri 36. sekarang celik mata jer kul 5 am terus cari laptop ngok a & h. baru semangat mula rutin harian… hehe…a & h is the best. ada masa terluang jer layan am n ain. tq ezany

Reply

wawa November 15, 2012 at 8:30 AM

hahaha.. kelakar la bace komen2 korang kat sini.. komen2 korang menceriakan blog ezany ni. nak cari jodoh pun boleh.
salam perkenalan mr. engineer.. :)

Reply

hawa November 15, 2012 at 8:41 AM

cerita ni mcm kisah aku jew….. bezanya aku pakai tudung tak terkeluar rambut……..adam aku bukan pilot kapal terobang tapi adam aku pilot ku jalan ke syurga…………..

Reply

hawa November 15, 2012 at 8:57 AM

rasa nyesal buat adam mcm tu …….. tapi tak pelah harap cerita ini hepi ending tak mcm story ku sad n sadis ending ……………..

Reply

indah November 15, 2012 at 9:13 AM

knapa ep.46 n 47 ni asik sngkut2.. sedih sgt ni x best tngok sngkut2 cm ni.. ada sapa2 bleh tolong x.. please..

Reply

english teacher November 15, 2012 at 9:16 AM

nadiya nisaa is one of the best actress i have seen.. she may not be stunningly beautiful, but her looks is captivating; her smile, her eyes and her creamy voice are criteria that make her acting wholesome; one u cant easily forget. i love u nadiyaa nisaa. ignore all those negative remarks about you. beauty is in the eyes of the beholder.

Reply

Ema Munira November 15, 2012 at 11:26 AM

Couldn’t agree more…she is so beautiful in her own way…i really like her;)

Reply

indah November 15, 2012 at 9:28 AM

ok apa2 pn tq..

Reply

intanamir November 15, 2012 at 9:35 AM

apa pun.. Enjoy dgn skrip komen2 u all kat sini..terhibur + with adam and hawa slot setiap hr.

Reply

mamahana November 15, 2012 at 9:40 AM

Tak de tempat lain ke nak buat scene Johan n Azie… Asyik restoran yg sama je tak romantik langsung….

Reply

norish noor November 15, 2012 at 11:19 AM

tak sbr tgk episod mlm ni…ain nak b’trs terang yg am tu suami dia…..yahoooo….apa2 pun enjoy dgn adam dan hawa ni…

Reply

me November 15, 2012 at 2:43 PM

apasal lah episod nie bosan haishh

Reply

Adam Nakal November 15, 2012 at 3:17 PM

Betul tu mamahana asyik – asyik restoran je.ada sikit scene kat atas bukit nun.itu pon kejap je.tapi scene azie ngan johan paling banyak dalam keta la.tapi i paling suka masa am cakap dia sanggup temankan ain sampai bila – bila sampai kiamat gitu…!Thanks ezany for upload episode by episode.and thanks to rusnita,suke suke, mama and all of u becouse semua komen bessssttt!

Reply

rusnita November 15, 2012 at 3:20 PM

jom kite ke sorotan 48 pulak.

Reply

Mak Johan November 15, 2012 at 4:06 PM

Ketara sgt lah Ain ni suka ckp bohong…ckp smpi skrg benci dgn AM..klu benci knp ajak Am kuar, ikut Am kuar, makan disuap dgn Am dan ikut am pi ofis..
ada juga ker pompuan mcm Ain di zaman skrg ni..?

Reply

nfk lagak hawa November 15, 2012 at 4:50 PM

assalamualaikum salam hijrah..
smlm tgok bola, AH kene tinggal..klu menang xpe gak..adehh..
nasib ezany ni rajin donlod..nk tggu ulangan mmg xla..
hi tuan tanah, drpd eps 1 sampai 46 ni i dok layan AH kt blogg u,xpenah pun i skrol smpai bawah bace komen2 ni bagai,rupenye rmai gak yg singgah sini lyn AH..baguih2..youtube mmg xado..update smpai habih k..mekasihhhh..

-”makin lame makin mnyampah pulak aku tgok die ni haih..udah2 le tu azie..hahaha”

Reply

eja-durra November 15, 2012 at 5:50 PM

Napelah AH ni pendek sgt siarannya?Klu 1 jam kan lg best dah x sabar nk tunggu hingga Januari 2013.Final episod..

Reply

mk November 15, 2012 at 11:43 PM

Bile mase ain ambik kate dekat rumah am???

Reply

ADAM November 16, 2012 at 12:29 AM

MR ENGINEER BAJET BAIK !

Reply

Mr. Engineer November 18, 2012 at 1:10 AM

Back to reality dude

Reply

kak bed awek Am November 16, 2012 at 12:31 AM

Azie.. bukan Johan yg menggatal ngan awak dulu eh.. awk yg dulu dok pegang2 tangan dia kt spital time awk semput tu ye!..(isshh apesal ter emo plak nie.. )

Reply

pocong arab November 16, 2012 at 3:14 PM

pinnggg. pinggg…… tumpang lalu….

Reply

rita November 20, 2012 at 11:19 PM

lelaki nak yg sempurna je,nak yang lawa,pdhal masak nasi x pandai,kemas rumah pun x reti,basuh baju pun malas

Reply

renex November 22, 2012 at 12:11 AM

untung la ain ada org tgu.. klu aku lama dah cabutttt

Reply

abebuu November 23, 2012 at 12:41 AM

time kasih…. best sgt blog ni…. dapat jugak tgk citer ni…

Reply

Ernee November 23, 2012 at 1:25 PM

Adam dan Hawa the best…

Reply

Leave a Comment