Gambar Isteri-Isteri Salih Yaacob

Gambar Adik Beradik Neelofa Yang Cun Melecun

Gambar Taman Tema Legoland Malaysia Di Nusajaya, Johor

Syarat Permohonan Rebate RM200 Telefon Pintar 3G (Smartphone)

Syarat Dan Permohonan Geran RM1,000 Untuk Usahawan Online

Gambar 3 Lamborghini Kemalangan & Terbakar Di Lebuhraya PLUS

Borang BR1M

Video Adam & Hawa Episode 48

by Ezany-Kun in Adam Dan Hawa,Drama Bersiri

Adam & Hawa Episode 47

Ain telah mengetahui hubungan Azie dan Johan, dan Ain memarahi Azie.. Am masih berusaha untuk mendapatkan hati Ain kembali. Adakah Azie dan Johan akan berdepan dengan Ain?

Promo Adam & Hawa Episode 49 – 52

Adam & Hawa Episode 49

Related posts:

  1. Video Adam & Hawa Episode 40
  2. Video Adam & Hawa Episode 46
  3. Video Adam & Hawa Episode 39
  4. Video Adam & Hawa Episode 43
  5. Video Adam & Hawa Episode 44

{ 202 comments… read them below or add one }

ok boss November 15, 2012 at 2:38 AM

Wahhh..tak sbr nak tengok esok..time ain jumpa azie n johan & am muncul .. thanks ezany..

Reply

ct..necsb November 15, 2012 at 2:58 AM

ye ler x sbr nk tggu episode seterusnya…thks ezany…

Reply

cik ted comel November 15, 2012 at 3:15 AM

Esk cuti so sanggup brsengkg mata utk a&h… Lenalah mlm ni heheheheheh best2 can’t wait for tomorrow..

Reply

Umie Ainn November 15, 2012 at 3:16 AM

Thks ezany…tk sabar la nk wait esok mlm…

Reply

Zellyna November 15, 2012 at 3:17 AM

Best Sangat…esok episode 48 …pasti mesti …tiap tiap mlm pukul 1 pagi mesti check if Ezany da upload…biler tiba mlm hari jumaat aje lemau sikit tak sabar hari isnin untuk episode seterusnyer…Terima Kasih Teramat sangat kat Ezany…

Reply

rusnita November 15, 2012 at 5:36 AM

salam maal hijrah to everybody. and to mr ezany, thanx a lot for your sweet effort of uploading this drama. cepatnya dpt tgk sorotan for tonite. x sabar nak tgk episod mlm ni tomorrow morning.

Reply

Ain Hawani November 15, 2012 at 9:05 AM

Salam Maal Hijrah…..br habis tgk episod 47…best sgt2…x sabar nk tunggu pg esok…:)

Reply

Kucing Gemok November 15, 2012 at 5:45 AM

Tq En Ezany kun… cepatnya upload episod sorotan 48…. Tq… Tq.. ;)

Reply

adam azfar November 15, 2012 at 6:34 AM

eee tak sabar nak tgk episod 48 apa2 pun terima kasih kepada ezany. tanpa ezany kita x dpt tgk a&h.

Reply

Cikgu Zawiah November 15, 2012 at 7:11 AM

Cerita tak masok akal…

tak tahu hubungan azie dgn johan…. pirah… mabok jauh2….
Yang johan dok hantar azie tiap2 malam balik rumah tu dgn kereta tu apa…?
tak kan makcik ain tu tak pernah mengintai siapa yg hantar azie balik tiap2 malam…? tak kan makcik ain tu tak kenal kereta johan yg antar azie balik tiap malam….?

nak berdrama pun biarlah logik sikit… hoi…!!!

aku terus teranglah… dah malas nak tengok cita ni…. nak termuntah dah…. banyak scene yg tak logik….

scene yg membazir pun melambak2… berapa banyak lagi nak bubuh scene johan dgn azie hah…????? kalau macam tu ko tukar je nama drama ni dari adam dan hawa kepada `JOHAN & AZIE` abis cerita…. wheek…. muntah2222

Reply

azie November 15, 2012 at 9:53 AM

hahahhaha..x nk tgk tp tgh komen dekat episod 48…
kalo nk letak scene adam dan hawa je, bukan drama le…
tu dh jd diari hidup sbb hanya ada 1 @ 2 watak je…
sian…

Reply

linda November 15, 2012 at 11:17 AM

Mental problem

Reply

linda November 15, 2012 at 11:20 AM

Cikgu zawiah le sapa lagi mental problem

Reply

Kutin Bubuz November 15, 2012 at 10:18 PM

Hai Cikgu Zawiah…Kalau tak suka tengok kenapa masih tengok juga…Alah mengakun aje cikgu suka tengok. Tak pak nak cakap muntah lah, tak nak tengok lagi lah, tutup kedailah…Cikgu ni macam “Attention Seeker” lah pula…

Cikgu ni pakai dialog yang sama aje mcm lepas2…kenapa tak ada idea ke?

Reply

mazlandanny November 16, 2012 at 1:19 AM

nama.cikgu zawiah…tapi.rasa.dia ada.tekanan.jiwa..soal.drama.melayu .cuba luangankan.masa jumpa.pakar.jiwa.ok..sakit kuat.dia ni..

Reply

ain hawani November 16, 2012 at 8:41 AM

ni cikgu zawiah yang minat kat am le tuuu…..

Reply

ggg November 19, 2012 at 2:54 PM

lntk la …kire brsyukr lah ni …awk blh ke nk uat sceen tntg johan &azie…tgk2 bnyk org len

Reply

ggg November 19, 2012 at 2:58 PM

bengong cikgu zawiah…ckgu ke ni…hahaa..prgai mcm pelik jer..x blh djdkn cnth…brsyukur lah sket…ksian org yg buat novel&drama pnt tau…setan tol

Reply

sahabat November 19, 2012 at 4:35 PM

cikgu zawiah meroyan nmpknya….sbb x dpt adam la tu!!!
kesian kesian kesian

Reply

kaki_bantah November 20, 2012 at 5:02 PM

hehehehehe…punya la marah cikgu zawiah kita…marah ni sebab am tak terima cinta cikgu zawiah kan….lepas ni kluar lak citer baru …tajuk cikgu zawiah yang kecewa…

Reply

aini November 15, 2012 at 7:40 AM

Oiii….Cikgu Zawiyah…tak nak tengok SUDAHHH!!! Sapa yang suruh tengok?? Nak muntah pegi jauh-jauh…jangan kat sini!!!
Dah nama pun drama, nak logik sangat buat le cerita sendiri…cit!

Reply

Maulana November 15, 2012 at 7:50 AM

Cikgu Zawiyah,
Apa yg mrh sngt ni Ckgu…dh nsb..Am dh pn jd milik Ain…dulu ms era kat Tadika melambak2 scene Ckgu Zawiyah tergedik2 nk tekel Am tu dh xingat lg ke…lg geli tau….andartu prasan cun nk tekel mat macho yg mmg hansem pun… ms kite dh blalu ckgu…kini ms diaorng pulak…biyo le…kite follo jolah…yg ponting timo kasih lah bebnyk kat CEzany…sbb tlg kite smua dating ramai2 4 kali sminggu…byeeeeee

Reply

ok boss November 15, 2012 at 7:56 AM

Kpd cikgu zawiyah….kalau tak suka, jgn tengok..kan dh menyakitkan hati sendiri..senang citer… Bila time AH ditygkan..tutup tv or tengok citer lain..dlm kehidupan realiti pun..takkan kita nak dgr@tengok citer si polan A Aje..mesti gak kita nak tahu citer si polan B …C..D..tak gitu?

Reply

kaki_bantah November 20, 2012 at 5:03 PM

btol tu tu ok boss ,,,,aku sokong 200%

Reply

peah November 15, 2012 at 7:57 AM

ezany buat semua ni bukan suruh gaduh, so elok2 ye jgn gaduh.

Reply

aini November 15, 2012 at 8:06 AM

Tak gaduh lah cik peah…cuma gurau-gurau sayang tuu…kita sayang kat blog ezany nii…tak mau le ada ulat beluncas dalam sini…huhu…ngacau stim je…hehe..

Reply

isma November 15, 2012 at 9:15 AM

Salam maal hijrah sume…
Ni 1st time sy komen kat cni…slalu dok baca komen org pas2 gelak sendiri…hehehe sebelum 2 tq so much 2 en ezany coz upload drama AH ni…setiap mlm menanti ezany upload…kecuali jmt-ahd je la x tggu…hehehe
Antara komen kat cni yg paling sy meluat baca komen cikgu zawiyah..klu xsuka tgk x payah la tgk…dah mmg cite drama melayu mcm ni…syok ape… cikgu zawiyah tgk drama bangsa lain pun lbh kurang same je…cume lain bahasa je…klu nk kira logik sgt bkn drama namanye….soooooo cikgu zawiyah xpayah tgk cite ape2 pun…cikgu zawiyah wat je la cite sendiri ye…. peace =)

Reply

Shasha November 15, 2012 at 9:27 AM

thank you Ezany diatas kecekapan mengupload crite AnH ni…sukeeerrr tau..sapa yg x suka pi main jauh2…ni berdasarkan novel terlaris ok..harap2 cinta Am pada Ain akan bersambut baikkkk…Ain bior je lah Azie and Johan tu…

Reply

ash November 15, 2012 at 9:50 AM

aku rasa mcm nak beli jer cerita nie……..lambat sgt….tiap2 hari aku tidur tak lena…….

Reply

Nani November 16, 2012 at 2:07 AM

betul la Ash, Nani pun rasa mcm tu jugak….tak sabar je rasa…hehehe

Reply

nuanza November 15, 2012 at 9:56 AM

adam ni wat aku nk tukar nama hawa la
angau btol…haishhhh…sib baik laki org…
(eh..aku pun bini org…hahahaha..ampun en suami… :-P )

Reply

one November 15, 2012 at 8:02 PM

ahahhhh…tau xpe!

Reply

azie November 15, 2012 at 9:57 AM

salam maal hijrah semua…mudah2an tahun ini kita lebih baik dari tahun yg lalu..saya dpt rasa kan kbnykan yg tulis dlm blog ni , berjiwa lembut…sabar..& loving also,, nilai kasih synglah yg akan membuat kita bhgia…x ada apa sebenarnya yg kita cari dlm dunia ni selain kasih syg ALLAH & hamba2nya yg ada disekeliling kita….so siapa x suka tngok drama ni…x apa.. Ain x mrh pun.. tapi jgn kacau perasaan org…nanti sendiri yg Jiwa kacau. 1st day of Hijrah… berbuat baiklah sesama insan , pasti dpt ganjaranya…

Reply

irah November 15, 2012 at 10:02 AM

c.zawiah ckp mluat tp komen kt episod tbaru..pooooraaaaaahh

Reply

kak cham November 15, 2012 at 10:34 AM

untuk cikgu zawiyah . hang tak payah nak emo sangat la . kalau dah x logik hang dok tengok apa lagi .cerita apa pun kalau tak ada watak sampingan bukan cerita la . masak pun kita letak penambah perasa bagi sedap .. haii sabaq ja la dengan cara hang ni . kalau nak kata pkiaq dulu weh . orang lain tak kata apa hang pulak yang lebih2 . kalau dah tak suka jangan tengok . biaq kami yang lain tengok .

Reply

elly zulaikha November 15, 2012 at 10:38 AM

cikgu zawiyah dh marah..ekekekeke….nk best dan logik wat citer sendiri laa cikgu…

Reply

Ifah November 15, 2012 at 11:14 AM

Cikgu Zawiyah tu lagi tak logic….. Ezany thank u so much for ur marvelous effort for us. Salam Maal Hijrah pada semua khususnya peminat setia AH :-)

Reply

x suke azie November 15, 2012 at 11:45 AM

X saba nk tnggu eps mlm ni ….
Padan muke azie …

Reply

rusnita November 15, 2012 at 11:50 AM

hai, lambatnya lagi malam. hehe… bukan ada hd pun, tggu kawan2 update. suke suke ker, cumi ker, mami ker.
azua, kita ada pm awak tau psl yg kita chatting smlm. izmaida and ain hawani, you are most welcome to my fb – rusnita azma ahmad. x sangka dpt kawan sebab citer ni. hehe. tq mr ezany memanjangkan silaturrahim.

Reply

mami November 15, 2012 at 1:52 PM

sori rusnita mami tak dapat… nak siapkan final draft thesis ni utk hantar next week. menyelit sekali sekala tu utk rileks kan jap minda.. cumi..suke suke tolonglah kawan kita ni..

Reply

mami November 15, 2012 at 1:55 PM

maaf rusnita… mami tak dapat.. nak kejar date line utk hantar draft thesis.. sekali sekala tu sekadar utk merehatkan minda dan fikiran sekejap…cumi atau suke suke tolong le kawan kita ni…

Reply

mami November 15, 2012 at 1:57 PM

opps terhantar 2x lak… ingatkan yg 1st one tu tak masuk.. he he he layyannnnnnn……… cikg zawiah jom….layan bantal

Reply

abady November 15, 2012 at 2:01 PM

rusnita- sy akan update kan utk awak mlm ni.

Reply

rusnita November 15, 2012 at 3:22 PM

thanx abady. sebenarnya tgh boring ni, marking paper dah abes. tinggal nak masukkan markah ke borang jer. next week br anta.

Reply

linda November 15, 2012 at 11:55 AM

Kesian…am tk layan cikgu zawiah sbb tu emo sngt.

Reply

Aara_Heart November 15, 2012 at 12:01 PM

Salam maal hijrah sume….semoga kita semua diberkati olehNYA…amin…
Firstly…thanks so much to ezany kerana bersusah payah untuk upload cite Adam & Hawa nie…jalan cite nie memang conok…bukan je kite boleh nengok cite dan dalam hati ada taman tapi ada diselitkan unsur2 pengajaran yang boleh kite buat pembelajaran kat situ…Then Secondly…minta tolong kat kekawan, jangan la gaduh2 manje kat sini….tak best la….kang ezany tak upload lagi nanti padan muke kite….kite gak yang rugi kan….bukan tak boleh nak komen…tapi komen la yang membina…like omputih kata CRITIQUE not CRITIC….so please ye…kan kat sini kite boleh kenal dgn member2 baru….boleh tukar2 cite…kan ke elok mcm tu…SALAM UKWAH FROM LAND BELOW THE WIND…..

Reply

Am kacak November 15, 2012 at 12:05 PM

Yang tak suka tu jangan la kacau feeling org.
drama bukan yang reality.ia sebagai hiburan. ia seperti novel. yang direka cipta.
jgn la kukuk AH, drama cerita lain pun sama juga. tgk drama indon…cth nada cinta, punya bnyk episod, kalau nk kira logik tak logik mana pun jalan cite dia. ramboo pun tk logik juga. ultromen pun tak logik kan.hahahah

Reply

ijan November 15, 2012 at 12:22 PM

akm,tq verry …mach ezany .cerita ni memang best…..saya tak de astro mustika tapi terubat hati juga dapat tengok adam dan hawa dalam ni…saya sentiasa nantikan download anda setiap episodnye.cerita ni menyentuh perasaan dan rasa hidup daripada novel.

Reply

alya faqihah November 15, 2012 at 12:33 PM

tak sabarnya nak tunggu episod 48 sbb tulah episod yang terbest sekali !!! mak aku cakap nanti episod berape entah sebb kawan dia ada novel adam dan hawa . kawan dia cakap nanti adam dengan hawa dapat anak perempuan bernama arisa

Reply

amy November 15, 2012 at 12:40 PM

Assalaam semua fans A&H……ini kali kedua cik gu zawiyah tu emo…..tapi tk ingat kat epi berapa. Ala …drma ringan2 ni boleh release kn tension….penat2 buat kerja rumah kita santai2 depan komp. ni …sambil nonton sambil duduk relax2…senyum & tawa silih brganti …menonton drama ni. Klu cikgu zawiyah tk de feeling mcm kita org tk yah lh tengok . T/hari mcm ni cik gu buat apa ? Sek dh cuti ni…org mcm cik gu klu correct paper karangan SPM merbahaya……semua tk betul nnti.

Reply

Mama Am November 15, 2012 at 12:45 PM

Cikgu Zawiyah memang pelik!!!!!!

Reply

ZALIAS November 15, 2012 at 9:47 PM

kepada cikgu zawiyah,,,,,lebih baik cikgu tegk oultraman je,,,hahahahaaha.tau la cikgu tk dpt adam,

Reply

mrs engineer November 15, 2012 at 10:05 PM

ZALIAS….I Like your comment…hehehe…tgk citer ultraman….gelak sorang2 I dibuatnya…

Reply

kawan cikgu zawiyah November 16, 2012 at 12:41 PM

cik gu zawiyah tu bukan apa….dulukan masa di tadika..di ajaknya am tengok wayang….am tu bo layan..tu yg. meroyan tu…

Reply

amy November 15, 2012 at 12:47 PM

Cik gu zawiyah ni mesti mcm kita jugak ,tunggu drama ni setiap mlm. Entah2 satu hari brkali2 dia tengok tak, sbb dia kata dia dh nk trmuntah (bnyk kali sgt tengok tu) Ada sesape yg agree dgn i tk?

Reply

Aara_Heart November 15, 2012 at 11:31 PM

Amy….i agree dengan u…i rasa memang dia pun salah sorang fan A&H gak…:-)

Reply

ain hawanie November 16, 2012 at 12:02 AM

betul3…

Reply

cik siti November 15, 2012 at 1:11 PM

betull tue amy, cakap aje x suka, itulah- inilah, mcm2 semua aje x kena
tp sebenarrrnya dlm hati cikgu da ader taman…
bebunga-bunga nak tggu kembang ajer tue..
skali am da comfirm peluk ainn nanti..
terus cikgu pn begolekk mcm citer hindustannn..hhihihi

Reply

Mak Johan November 15, 2012 at 3:00 PM

Tak sabar nak tgk scene Dee kacau rumahtangga Am dan Ain pula lepas ni..mesti best dan ramai yg akan jiwa kacau..hehe..lmbt lg hari isnin..

Reply

Tanpa Nama November 15, 2012 at 3:05 PM

Mmg ada kurengg lah otak Ain ni..dia nak Am tggu brapa puluh tahun baru percaya yg Am ikhlas terhadap dia..nasib baik Am ..kalau lelaki lain sori lah nak tggu lama2..

Reply

ekasolehah November 15, 2012 at 3:09 PM

ermmm…tak sabarkan.

Reply

aaron aziza November 15, 2012 at 3:58 PM

sapa pengarah citer ni???…plot dh cantik..cuma sayang small mistake yg dia buat buat citer ni cacat…sayang sekali

Reply

hawa November 15, 2012 at 4:08 PM

bebunga ati tgk am…

Reply

indah November 15, 2012 at 4:11 PM

ezany tlong lh napa dr ep.46 n 47 asik sngkut je.. nk wt cmne ye.. x best nk tngok asik sngkut2 je..

Reply

Cumi November 15, 2012 at 5:09 PM

Baru dpt tengok episod 48… Walau ada HD…. Rusnita, mlm tadi ada tamu dtg … Tu yg masih tak berkesempatan nak update kat Rusnita.
Weiihhh… Abady ada laaa….ada sini atau komen dr vietnam? Dan tumpang happy bila rusnita dah berFB dgn beberapa kawan baru… Pasti byk cerita kan… Enjoy the friendship… Mmg seronok bila dpt menjalin silaturrahim… Bukan maknanya utk bercerita AH semata2, tapi pasti ada banyak cerita lain yg boleh menjadikan hubungan lebih erat…AH hanya menjadi pintu yg membuka pelbagai laluan… Cumi juga doakan Mr Engineer dpt bertemu jodoh. Kalau susah sgt, minta emak carikan… Atau kalau ada kakak, minta mereka rekomenkan… Adik bongsu Cumi dulu pun kakak2 yg rekomen, alhamdulillah kami ngam sungguh…. Satu kepala, sampai boleh pinjam2 novel AH dan update serta gelak ketawa pasal kegilaan kitorang tentang AH… Itu satu contoh keakraban kitorang, ada banyak lagi yg kita satu kepala…so good luck ye! Sometimes jodoh tu dah didepan mata tapi cinta belum hadir….

Ps. Teringin juga nak berFB dgn rusnita, mami, abady dll, tapi cumi ni tak de pulak FB… Emel boleh je kot….
( azie dan johan nyer gambar kawin cumi terjumpa laaa… Sedondon coklat tua… Nice…ain tengah pregnant masa tu. Lagi satu permintaan kat ezany… Ada video bloopers AH tak…. Best gak kalau ada boleh tengok weekend sementra tunggu isnin…. Pasti kelakar tengok ain dan adam tersasul2….)

Reply

rusnita November 15, 2012 at 5:53 PM

cumi, i pun dah jumpa gambar kawin azie dgn johan tu. kaler tu sesuai dgn dia orang berdua, cantik colournya. ah, best jugak cadangan video bloopers tu. kalau ada, blh la bergelak ketawa tgk gelagat dia orang semua.

Reply

Cumi November 15, 2012 at 7:00 PM

Ni tgh free, lepas makan goreng pisang terbaek….
Selain bloopers… Kalau ada uncut scene pun best… Harap geng production ada le yg boleh sharing, jadi weekend jiwa tak kacau menunggu isnin… Wakakaaaak…
Ok Rusnita, ari tu cumi share scene yg cumi tunggu… Ni nak share scene yg cumi tak nak sangat ada…pleassssss… Jgn lah ader….(coretan ni pjg, kalau tak suker….stop kat sini…. Lock iphone sekarang wokei…)
1) Dee dah stress sangat tak tahu nak buat apa lagi bila hanar gambar pun tak jalan…finally dia jumpa bomoh dan hantar hanturaya kacau ain supaya ain jadi macam org tak betul dan am jadi bencikan dia…tetiba jadi mcm cerita tentang Dhia plak….anzalna dah tau dah cara nak jumpa bomoh nih….(sorry anzalna…gurau je…ayoyo…peliissss….tak mo…tak mo..)
2) ntah mak sesapa meninggal la pulak… Ada satu scene dlm episod awal emak aim mcm pening2 je masa kutip rambutan dgn peraih….(jgn le tipikal sangat…. Ada bab meninggal…. Sampai kempunan tak sempat tengok AH bersatu…. Hope sgt jgn le ada scene ni….potongggg laaaaa)
3) masa kenduri tu kan Dee pun dtg walau tak diundang…. So pliiiiiis la jgn ada scene dia menggoda am dan ternampak plak si ain dalam dee buat2 dipeluk am ke apa ke… Sampai ain ingat am masih tak berubah…. Then ain lari dari kenduri plak….(kalau ada scene ni….adushhhh…tetiba jadi macam nora elena plak dah…..tolong la jangannnnn)
4) masa aim masuk sepital n am kat london…ain terasa hati sbab bagai terpinggir plak dgn am ni bila dia dah berikan segalanya… Mcm am tak ikhlas plak…habis manis sepah dibuang….and dek kerana merajuk…ain lari lagi membawa hati selama 8 tahun jugak….last2 terjumpa dgn am kat mekah balik… Masa tu ain bawak anak dia yg dah umur 7 tahun..(mengarut le tewwww….cam gitu… Beruban nampaknya kiter tak tidur malam selama berbulan2 tunggu ezany upload…)
5) dan akhir sekali…scene yg paling cumi tak mo tengok ialah scene am eksiden…or plane crash ke apa ke… Dia hilang ingatan dan lupa ain tu sapa di saat2 ain dah cintakan dia sesangat….(mak aiihhh… Tolong le jangannnnnn….cececehhh… Melalut jadi macam aku terima nikah nyer la pulok….don’t want….don’t want….)

Sapa rela melayan cumi ( cumi jadi cam gini bila menjelang khamis je…) scene mana yg paling kengkawan tak nak tengok dr 1-5 kat atas nuuun)

Ps: so far lega sbb scene tambahan semuanya tak menjadikan am n ain porak peranda… Termasuk scene envelope gambar tu…)

Ok…bye….si yu suuuuunnnnn….

Reply

rusnita November 15, 2012 at 8:21 PM

cumi, i paling takut scene last anganan u tu. masa baca novel first time dulu, yang part am pesan berkali2 kat ain, “tunggu abang balik” kat dlm prolog. ingat lagi x, masa tu am p london utk 1 month course lepas 4 bulan ain lahirkan arissa nurasyiqin tu. i bc dengan sgt stress tau sebab i ingat am mmg mati plane crash. i jenis bc novel mula dari awal smpi hbs, wpun eager sgt nak tahu ending dia masa tu tapi tetap gak sabar ikut urutan episod by episod. i mmg x suka bc muka depan and terus belek ke muka surat last utk tahu endingnya. tapi, bila kat epilog tu tulis ain nampak am berjalan berseorangan sambil membawa luggage di sebelah tangan kiri dan sebelah tangan kanannya pula membawa patung beruang besar, baru la i rs lega sesangat. jgn la scene2 x best yang u angankan tu. setakat ni i puas hati dgn semua scene tambahan yang ada. walaupun mmg jiwa kacau bila part dee menggoda am. hehe

Reply

mrs engineer November 15, 2012 at 10:12 PM

Cumi….semua tu betul or u just create je….janganlah….sasau nnti semua orang….

Reply

Cumi November 15, 2012 at 11:26 PM

Rusnita, cumi pun tak mo scene last tu…. Biar le diorang sihat walafiat je…. Tak payah le jadik macam rahsia hati plak… Dah pulak am kat kerusi roda… Pastu jeles plak ngan johan… Azie pas tu walau dah kawin ngan johan pun jeles ngan ain…. Kalu cam gitu 180 episod memang tak habis….
(semua scene yg cumi cerita hanya rekaan semata2… Scene yg cumi tak mo tengok… Tidak ada laitan dhn yg hidup atau mati dan hopefully tak de la dlm AH nih….ok… Mrs Engineer…. Jgn suspen….)

Reply

ina November 16, 2012 at 12:57 PM

ain hawani dgn adam mukriz dapat anak kedua…..kalau d samb..lagi stori ni kan bes. mcm samb dalam novel uda dan dara ain dan adam pergi kenduri majlis cukur jambul…masa tu ain sarat mengandung anak kedua…

Reply

putri November 15, 2012 at 6:54 PM

Sy x dpt nk tgk epi 46.. frust sikit la… hum… alhamdulillah di thn yg baru ni kita mengeratkan silaturrahim sesama kita.. bestnye. X rugi ape pun kita share kat sini.. makin tambah sahabat adela… yg mendrama kan n yg mengauploadkan cerita ini dpt pahala… betulx suke-suke,rusnita,abady n cumi… nice knowing u qall….

Reply

Milinda November 15, 2012 at 5:14 PM

klau sgkut2 gak cuba tgk dlm dailymotion msti ok punya

Reply

Siti Lijah November 15, 2012 at 7:05 PM

Ezany..mana sorotan seminggu 48-51? plisssss

Reply

rusnita November 15, 2012 at 8:07 PM

sabar dik oi, sorotan seminggu 49-52 paling awal masuk lepas dah upload episod 48 mlm ni. rilex la dear, bagi ezany rest cikit. kang dia merajuk, dah xleh tgk sampai episod 80. lagi haru, huhu…

Reply

Siti Lijah November 15, 2012 at 8:26 PM

Kak Rusnita..kan minggu dpn start ep.48 -51?..apa hal lak start 49-52?..aku kah yg silap kira..hahaha..sorotan ep.48 ni kan utk isnin dpn?..

Reply

rusnita November 15, 2012 at 9:11 PM

isk, akak ker yang silap kira. citer ni kan 4 episod seminggu. so, that means mlm ni episod 48. next week 49-52. hari ni br khamis kan? ei, siti lijah awak buat akak confuse plak.

Reply

combi November 15, 2012 at 7:12 PM

Salam Maal Hijrah Semua…..

actually kan lebih fun baca comments u all dr tgk drama nih…..Congrats team A&H krn dpt memasuki pikiran ur viewers… hopefully drama nih bleh dpt awards next year…. cheers:-)

Reply

Adam Nakal November 15, 2012 at 8:31 PM

Tak sabar rasanya scene Am datang masuk rumah Ain.Lambat lagi ke Rusnita?Nape Cikgu Zawiyah ni emo brutal sesangat ni?.Name pon cerita kan. Pe pe pon thanks Ezany because upload episode by episode.

Reply

Adam Nakal November 15, 2012 at 8:32 PM

I pon nak sangat tengok yang uncut or blooper A&H.Ada sesiapa yang dah jumpa ker?

Reply

Stacy November 15, 2012 at 8:32 PM

Susah nak agak apa sebenarnya dlm hati Ain..mcm dia suka johan pun ada konon tak kisah kalau johan dgn Azie..tp sedih dan mrh dgn Azie kerana rahsiakan hubungan dgn Johan..Dia rahsiakan kes dgn Am juga..tak paham aku smpi skrg apa sebnrnya yg Ain nak…kejap suka kjp tak suka Am..tak ada pendirian langsung..

Reply

Hemy Adam November 15, 2012 at 9:05 PM

waaa rancak sungguh org2 kat sini berforum psl A&H nih!!!!…tp maafkan sy kalo nak tanya skit, maklumla sy xbaca novel A&H nih…cuma nak tahu time bila plak si ain tu mengandung?? hmmm kiranya time tu ain da bole trima am ka???? hehehe jgn mara ek akak2 skalian :)

Reply

rusnita November 15, 2012 at 9:16 PM

ha, ni ler yang kami dok tunggu ni. time ain betul2 terima am. dalam novel mmg ada sampai part dia prgnant and bersalin dik. tggu ek, nnt dah kluar promo 49-52 utk next wk punya tayangan, akak bgtau ikut novel apa jadi. hehe..

Reply

Hemy Adam November 15, 2012 at 9:40 PM

ooooo ok2 sy da paham, thanks ek akak ….sy nih cuma bole layan A&H nih kat cni je sbb xsubscribe astro….nih pun lps baca crita nih best dr member2 yg syok gila2 kat aron aziz dlm FB…hehehe xsangka la plak bole melekat tgk crita nih dr episod 1-47….tp tarikan sy nak trus tgk crita nih bknnya crita A&H tu sendri, sy benaqnya lebih suka baca komen2 yg tulih kat cni hehehehe :)

Reply

myadamaen November 15, 2012 at 9:12 PM

nk gelak la bce komen saudara saudari nie..hehe..pepon sy stuju dgn amy yg kte tgk A&H sb nk release tension kan….i guess sO..

Reply

myadamaen November 15, 2012 at 9:13 PM

uncut or blooper A&H??? x tawu pun psal nie…sape2 nk share x??

Reply

cikgu nur November 15, 2012 at 9:38 PM

yahoooo!! minggu depan dh boleh tgok A & H sendiri kt HD coz dh cuti sekolah….tk sabar nk balik kampung..

Reply

kak long ain... November 15, 2012 at 10:08 PM

Ahaha…lawakla cikgu zakiah…klu x suke nape tgk Smpi 48 ye….huhu…xsabar nk tggu nxt week….

Reply

anak cucu Adam&Hawa November 15, 2012 at 10:15 PM

slm sume..sorry to say,prasan x umah yg ain duk dgn azie skg umah yg sma time dia duk ngn mak lang dia ep awl dlu (ep 6)..time tu makcik ain duk kat 2 umah yg brbeza..
apapn cite mmg trbaik..!!!cuma hrp2 next time phak produksi lbh peka dgn hal2 camni (kalu diorg pn layan forum ni)…pnonton yg setia mgikuti cite ni mmg akn prasan dr sgenap sudut..
ttap mnanti stiap epsod..

Reply

rusnita November 15, 2012 at 10:22 PM

ye eh rmh sama? x perasan la pulak. tp ingat rmh mak alang ada hut kat depan tu. ada scene ms k.long kena bebel sebab galak nak kluar dgn am wpn tgh cirit-birit and scene am sembang dgn k.long kat hut tu ms nak jemput ain balik dari australia. nanti check balik episod 6 ye?

Reply

abady November 15, 2012 at 11:32 PM

tak sama la.rmh ain duduk sekarang dgn rmh maklang. mungkin pagar kot sama. apa2 pun adam dan hawa ni memang terbaik…….

Reply

peminat cumi November 15, 2012 at 10:34 PM

Hai Cumi… saya sekarang dah jadi peminat cumi pulak baca coretan cumi… saya tersenyum sorang. Jangan lah pulak ada uncut scene yang melalut tu, tak tido malam saya kang ATAU tak nak tengok crita ni kang. Kalau dah jadi RAHSIA HATI tragedi tu. kita takkkkk nakkkk…. elok lah crita ikut novel saja. ada suspen sikit okey lah tapi jangan terlebiih sudah.
Cumi buat lah uncut scene yg menyedapkan pandangan boleh ?…. terima kasih cumi kerana menceriakan ruang komen ini, terhibur kitaaaa…

Reply

Cumi November 15, 2012 at 10:58 PM

Mak aihhh… Buek pe minat kat cumi pulok…cumi cuma share scene tambahan yg cumi tak mo tengok…memandangkan drama ni byk scene tambahan…kita yg baca novel debar2 jugak…. Tu la dok share scene yg cumi tak mo sgt ada…. Mengikut pemikiran cumi yg selalu jadi melalut bila khamis…
Ingat minggu ni dah settle masalah ain, johan n azie….rupanya tak settle gak…. Tak mo la nanti scene kenduri, scene honeymoon jadi cepat2 dan kelam kelibut nak habiskan citer…. Kita nak le scene AH yg dah baik2 dan romantik tu berminggu2 gak…. Mcm kat novel…. Puas hati kita menyelami bab romantik nyer diorang tuh….(haaa… Amik ko… Bersyarah pjg plak cumi ni)

Reply

Suke suke November 15, 2012 at 10:37 PM

Ala.. Xsmpt pon episode arini ain xbg tau lg yg die da kawen… Isk.. Br odw am bwk ain nk jmpee azi n johan.. Isk… Tp yg pasti ain da start syg kt am lps am mntk maaf utk ape yg blaku btwn them dlu.. Hehehehe… Nex wik nye episode… Ain btau azie n johan psl am tu.. Tah knape si johan tu mse ain jmpe johan nk bg rantai cincin yg johan bg dlu, johan ckp kt ain yg die masih syg kan ain… Azie gado ngn johan sb x puas hati ain ngn am… Tah pape tah johan tu.. Da tau ain tu isteri am tp still confess ckp syg kt ain… Hmmm… Org camtu la byk jd punca ruma tangga irg porak peranda.. Yg si johan nk ain, yg si dee plak tgilakan am.. Sian am n ain… Byk gangguan btol… Harap2 hati mereka bdua ditetapkan pendirian utk baiki ruma tangga yg tlah 8 tahun mereka bina dan tbengkalai slama 8 thun tu..

Reply

rusnita November 15, 2012 at 10:46 PM

erk, x sempat plk confess ain masih isteri am? kan dlm promo 45-48 ada scene yang azie kata “kau penah kawin?” kat ain. dia angguk and pandang am yang tengah berdiri kat sebelah dia? kan ada scene tu… huish, saspen la pulak.

Reply

abady November 15, 2012 at 11:39 PM

kat mn nak cari gambar kawin azie dan johan. yg sy dah tengok gambar ain pakai bj kawin warna purple dgn am, gambar ain kat hosp. spls melahirkan arrisa, gambar ain dan am pkai bj pink dgn am, gambar am dirmh ain. masa tu time makan mlm dgn keluarga ain.gambar ain dan am dlm bilik di rmh mama am

Reply

Cumi November 16, 2012 at 12:01 AM
rusnita November 16, 2012 at 5:19 AM

web yang sama u tgk gmbr tu semua jgk. cr elok2 ye.

Reply

Cumi November 15, 2012 at 10:45 PM

Salam Rusnita,
Update huhu….
Part 1….alololooo… Aisey gaduh le lagi dlm keta mamat dan minah berdua nih…. On the way nak gi jumpa azie n johan…. Mcm kat novel tule….
Then….dah gaduh sikit tu…. Iklan…(ada le part azie n johan, tapi tak yah citer la part tu…)
Pas iklan…. Am stop kan keta…. Dan bermulalah babak syahdu…. Oh sedih dan romantik dan airmata ku tergenang bersama airmata am yg jugak tergenang…. Can I ask you one question? Will you ever forgive me? Babak ni tak payah le cumi citer sbb nak korang menghayatinya… Tangkap syahdu… Dan kata2 am…. Oh la makkk…. Tapi jiwa kacau betul lah si ain nih…. Masik tak sure jugak si am tu ikhlas?!!!!! Grrrr…… Hati kita nengok am cair…. Ain plak cair slow sangat….

Then dlm novel kan am dropkan ain kan… Dan tak citer plak bab dee… Rupanya di tempat yg sama dee tgh berdatung dgn muzafar tu…. Am kata… Muzafar? Kita dok kenal muzafar masa mak am marah am lepas kenduri pasal dee kan… Tapi slm drama dah keluar si muzafar ni mlm ni….
Dan dee dah lah nampak ain dok duduk ngan jo n azie tuh…. Waaaa… Dia ingat ain berdating le tu…,

Paling nyampah dan anti climax…. Episod berakhir part azie n johan debar2 tunggu ain…. Pastu keluar perkataan… Bersambung…. Part am nampak muzafar, dee nampak ain, azi n jo, part am dtg…. Sume tu minggu dopan lah haiiii…..(rasanya am gi kat diorang tu sebab dia nampak dee kat situ… Tu yg dia rasa perlu dtg ke ain utk protect ain from dee n tunjukkan pd dee yg dia ngan ain mmg couple….)

So mlm ni tengok dengan tisu tau….. Esok nak tengok lagi…nak nangis lagi…..huhuhu…..

Reply

rusnita November 15, 2012 at 10:53 PM

la, erk cumi. apsal x sm dgn promo 45-48 ni? kan dlm promo tunjuk ada tunjuk part azie tya ain,”kau penah kawin?”. eii, dah geram la plk daku ni.

Reply

Cumi November 15, 2012 at 11:02 PM

Tak sama ngan sorotan tu… Daku jugak geram… Tak settle lagiasalah diorang tu….bab tu minggu dopan… Jgn le bab honeymoon, bab balik dr sebulan kat london tu semua dia buat dan cramp dalam wpiaod 80… Adehhh…. Tension le tak puas tengok diorang bebaik2…. Takpe sabor… Jgn le buat kita stress yekkkk….

Reply

abady November 15, 2012 at 11:26 PM

salam semua. cumi rindu la dgn adam dan hawa. tu yang ajak hubby blk m’sia kejab. Boring la dok sorang2 di hotel.
cumi sy rasa mesti dee sms am dan kata ain jumpa johan.
dalam sorotan 49-52 minggu depan best. am datang masa ain jumpa johan dan azie. minggu dpn juga ada scene ada dtg rmh ain dan dee dtg jumpa am masa am dan ain keluar mkn sblm am hantar ain pegi universiti
cumi tak mau la am kamalangan. kesian kat ain. mau stress sy di buat nya. tak dpt tengok adam dan hawa 3 hr pun jiwa dah kacau. nasib baik hubby seorang yg sporting. sanggup blk m’sia sbb wife dia sibuk nak tengok a&h.
tengok tak episod 47. am kata bomoh yg bomoh kan dee,tp dee yg bomohkan bomoh tu.sampai bomoh pun takut kat dee.

Reply

Cumi November 15, 2012 at 11:39 PM

Salam abady,
Kat hotel tak de wifi ye…. Cian dia..
Tak pe…meh celoteh kat sini meh..,,
Aaaaa… Mungkin betul gak dee yg sms am kengkonon nak mengadu ain berdating… Kalau itu scene tambahan…suker… Padan muka dee bila dia nampak am pegi kat ain dan peluk bahu ain… Hulur tangan kat aun mcm kat novel… Yeay… Boleh bayang mesti bulat mata dee tengok kejelesan…
Ok rusnita….tgh downloading tuh…. Wah malam ni nampak myer boleh tengok paling cepat dlm history…..cumi pun tak sabar nak tengok lagi….

Reply

$$$ November 16, 2012 at 12:44 AM

abady, balik malaysia semata mata nak tgk adam dan hawa…mengarut betul….bukannya tak boleh tgk kemudian, dan di vietnam tu cikai sangat ke sampai internet pun tak de….macam tak logik je…..

Reply

om November 16, 2012 at 1:40 AM

hahhahaha.. kang bila kata obsess dan taksub kat drama nih marah… secara xlangsung nih lah yg dinamakan obsess dgn AnH…LOL.. mmg mengada2 sebenarnya ataupun maklumlah dalam nih.. semua orang bole cakap apa saja..ngeh :D

Reply

abady November 16, 2012 at 3:59 PM

dah hubby sy ct. jd blk la m’sia.kat vietnam tu sy dok kat pendalaman mn ada internet. klu dlm bandar sy tak kisah. ada internet. lg pun blk m’sia nak ambik anak. sy memang suka bc novel ni. hubby sy tak mrh pun sy tengok adam dan hawa.janji amalan lima waktu tak tinggal. dari sy dok jln sorang2 dan tak buat apa2 kat sana lebih baik sy blk m’sia dan layan adam dan hawa. bkn taksub, tp cerita ni mengingatkan sy kanangan lalu. org nak cakap apa pun cakap la. sy tak mrh. tp apa yg sy buat sy tahu. cerita ni byk memberi pengajaran buat st sy.

Reply

Salmi Zack November 16, 2012 at 3:56 AM

Masa saya pg Vietnam,Abady…dpt tenguk A&H,kat hotel ada Wifi…x masalah… betapa bsyukurnya dan terimakasih pada Ezany-kun atas kebaikanya :)

Reply

no name November 15, 2012 at 10:45 PM

adam nakal awk ni laki ka pompuan kahkah kah

Reply

jatuhati kat am November 15, 2012 at 10:57 PM

x saba nk tgk..hai uols..

Reply

aezar November 15, 2012 at 11:08 PM

Saya rasa scene2 tambahan dlm cerita ni takkan merosakkan the main flow of the story. Scene2 tu mcm penambah raselah kiranya. Kalau dibuatnya am mati dlm plane crash, aku bom airport tu terus..sakit jiwa je menonton bukan main lama lagi ikut cerita ni. Pasal minor things yg tak logik tu, tak hape lah.mmm.. Tengok scene am dan ain je semua nampak perfect. Marah cikgu zawiyah.. AuUuww.

Reply

kerabu mangga November 15, 2012 at 11:08 PM

Anak cucu Adam dan Hawa…awak perasan baju purple yang Am pakai masa kereta ain rosak….dia pernah pakai masa episode awal2 masa dia dating dengan Dee…pastu cadar bilik ain kat kpg sebelum ain pi australia dengan lepas balik australia..cadar masih yg sama..lapan tahun tak tukar tue…hahahah….takpalah yg penting suke..suke..Am dan Ain…

Reply

Egon November 15, 2012 at 11:10 PM

Salam uols….

Kalau nak tahu latest update or sorotan episode Akan datang de ngan cepat….. Like/follow FB or twitter Astrogempak…. Dia org yg buat keluarkan sorotan Bagai tu kat YouTube…..

Reply

Egon November 15, 2012 at 11:16 PM

Jangan la buat episode yg tragis2 lak…. Mcm drama Rahsia hati…. Mula2 syok follow…. Bila dah masuk part tragis…. Trus tak nak tgk dah….. Bila citer telenovela yg Panjang episode, pastu ending lak yg tragis2….. Confirm tak laku citer tu…. Kalau telemovie nak buat sad ending boleh ampun gak….. Jgn utk drama bersiri…… So kalau ada mana2 kat sini yg kerja kat production house…. Kena Ingat skit…. Kami tak Suka sad ending utk drama bersiri yg Panjang……

Reply

adik_sha November 15, 2012 at 11:18 PM

Klu u all prasan,ade scene dlm promo yg sblm ni(xingat promo episod brape) tu xde pun babak tu dlm minggu yg sepatutnye..mmm…its about marketing,team kak zaiton saje wat gitu supaya penonton rase xsaba2 nk tgu episod seterusnya.. i guess so….

Reply

my_zatul November 15, 2012 at 11:23 PM

haha,,rilex2,,just drama k,,tp drama ni mmg dh berjaya mengugat ramai org tuk menontonnya,,termasuk la sy & ank sy yg br berumur 6thn,,sgup tgu dpn tv,,sabo jer la,,huhu

Reply

aaron aziza November 15, 2012 at 11:34 PM

yes dah dpt tgk AH episod 48….yeeehaaaa

Reply

Amy November 15, 2012 at 11:35 PM

Salam Cumi & rusnita…lawak betul lh you brdua ni …baca nota2 you brdua buat i senyum sensorang tau. Mcm u brdua dh kawan lama aje…..walhal belum pun berjumpa kan (klu tk silap i) Eloklh tu ruang komen kat sini menambahkan kenalan dan boleh brtukar2 idea. Agak2nya Ezany ikuti tk komen2 dlm ruang ni?Klu dia baca pun dia akan trsenyum sendiri.Terima kasih Ezany sbb mmbuka ruang ini utk kami berinteraksi sebelum menonton A&H ni.

Reply

kerabu mangga November 15, 2012 at 11:44 PM

uploading selalu lama tak?

Reply

Nor azuah j November 15, 2012 at 11:50 PM

Mmg best giler episod mlm nie….

Reply

ain November 15, 2012 at 11:53 PM

salam. saya bkn lah pengikut setia A&H, tgk pun sekadar menumpang di blog ezany setakat layan dua, tiga episode. mlm ni terpanggil lak nak baca komen u all…wah hebat2 belaka tp ‘ …yg cantik ain sorang…’
hehehe!
tq ezany.

Reply

sabrina November 15, 2012 at 11:54 PM

aaron aziza awak tengok kat mana..ezany belum upload lagi kan…tak sabar rasenya..

Reply

Lanirah November 15, 2012 at 11:54 PM

Egon- thks for the info, dh tgk dh promo 49-52 kat
YouTube fm Astrogempak

Reply

lisa November 15, 2012 at 11:58 PM

best nya…… tak sabar episod akan datang ni…….

Reply

dbsk_Lminho November 16, 2012 at 12:09 AM

ala, x de lg ker cite tu. lmbt nye. dah x sabar ni

Reply

Mabel Gravity Fall (",) November 16, 2012 at 12:11 AM

x sabarnyer….
thanks ezany..
dah tgk dah promo next week… :)
ada la pula dee dok mengatal ngan am
menyampah tol la ngan dee

Reply

Ain November 16, 2012 at 12:15 AM

Lmbt lg ke?!!!!

Reply

Lanirah November 16, 2012 at 12:15 AM

kalau ada yg tk sabor menanti cuba lah tgk kat youtube
tapi recorded fm tv

Reply

azua November 16, 2012 at 12:16 AM

episode mlm ni…aduhaiii betul lah cite cumi..bkan kata sedia tisu elok sedia oksigen sekali..hehehe

ntah nape mesti airmata kte pun tergenang sekali ngan airmata am kan cumi..:)

Apa2 pun cite best ~ yg x best 20 minit + iklan jd 1/2 jam ~ hari ni #AdamDanHawa – Tu sebab i sayang you..azie & johan (Bersambung..) eeerrrr..

Enjoy semua..ezany dah uploading..

Reply

ila carmilla November 16, 2012 at 12:19 AM

kelakar baca komen2 kt sini..byk lak nama watak adam& hawa kt cni..

Reply

azua November 16, 2012 at 12:20 AM

Yang jd Bapa Johan tu..diaorg cite pakcik tu dah meninggal bulan 8 hari tu..

Al-Fatihah semoga roh nya ditempatkan bersama org2 yg beriman

Reply

Dee November 16, 2012 at 12:30 AM

seus lawak baca komen2 dalam ni… ! hahahaha

Reply

peah November 16, 2012 at 12:36 AM

abady, assalamualaikum,
awak kat sana lama lagi ke. awak tau tak hjg bln ni aa nak ka vietnam, so boleh lah awak jumpa.

Reply

abady November 16, 2012 at 4:04 PM

sampai pertengahan bln january

Reply

kak bed awek Am November 16, 2012 at 12:36 AM

ezany.. kamu mmg berjaya buat kami menjadi penunggu gua yg tegar…

Reply

kak bed awek Am November 16, 2012 at 12:38 AM

mata kak bed nk nk layu nie ezany.. mane la citer nie..

Reply

hyg November 16, 2012 at 12:47 AM

Kak bed, jom kita layan ep. 48, awal pulak malam ni. Tq ezany….

Reply

Puan Sri November 16, 2012 at 12:41 AM

Baca komen-komen kat sini boleh buat drama A&H version peminat tegar. kelakar le, hehehe. Tapi mmg menceriakan lagi drama A&H…thanks to all

Reply

mama November 16, 2012 at 12:43 AM

As salam semua….tersenyum sorang2 bc komen mental cikgu zawiyah…hai x sudah2 lg upenye cikgu ye?
Dr awal episod mama bc komen cikgu ckp x suke tgk adam hawa ni…tp smpi episod 48 cikgu masih komen ye….tau pulak scene2 dlm cite….haiii tgk jugak ke cikgu?

Reply

mia elena November 16, 2012 at 12:45 AM

suke2…dh eh tgk….cpt btol mlm nie…tq ezany

Reply

ema munira November 16, 2012 at 12:48 AM

da ade ke?;)

Reply

mama November 16, 2012 at 12:50 AM

yeay…..tdo awal mlm ni…tq ezany :-)

Reply

cik siti November 16, 2012 at 12:50 AM

thank uu so much ezanyy…. Da dpt tgok cepat mlm niie

Reply

ADAM November 16, 2012 at 12:52 AM

MR ENGINEER BAJET BAIK :D

Reply

kak bed awek Am November 16, 2012 at 1:04 AM

huhuu bila tengok.. mula la dada sesak napas.. bila x tengok mula mcm cacing kepanasan…nie la kak bed x suke!…
anyway..thanks ezany

Reply

kak bed awek Am November 16, 2012 at 1:09 AM

hyg.. kak bed dh setle.. Bagus jugak Ain luahkan smue perasaan marah dia kt Am tu..sekurang2 nyer lepas aper yg terpendam.. Si Am plak.. mmg macho man!..relaks..
yang kak bed nk hangin balik nie..si Dee tu.. mmg wujud lg minah gediks ni kan!..

Reply

Kucing Gemok November 16, 2012 at 1:21 AM

Tq En Ezany kun…. Skg bru bleh tdo nyenyak… ;)

Reply

Salmi Zack November 16, 2012 at 1:26 AM

tq… Ezany – kun

Reply

ema munira November 16, 2012 at 1:49 AM

i cried all the way…*abis tisu* especially part ain kantoikn azie ngan johan..tah xtau nape mcm bley je rase pengkhianatan yg dirasai oleh ain *eh tbe2 nk interprem lak dlm cite ni*….time ni i really like ain’s character…tp ble dia da start ‘amuk’ blk kt am tu…aduyai!punah segala2nya…..perlukah dia menjadikn kemarahan + peristiwa lampau sbagai penghalang tuk dia mencapai sndiri kebahagiaan tuk dia sndiri???

kesabaran am…keromantisan am…kepayahan am memujuk ain…and everything about am is definitely something that any other woman cudnt wish for..;)

as said by jack dawson ‘A woman’s heart is a deep ocean of secrets’ so cik puan ain hawani…sile la jgn berselindung lg perasaan awk tu terhadap incik somi awk!

*nie la akibatnye ble da tjebak…bkn tjebak tgk je tp tjebak smpai ke tahap ‘in2 the character*

ngeee;)

may all of us the single ladies out there find ourselves our own Adam Mukhriz who can lead us 2 Jannah *amin amin amin amin!*

#and again skeeee sgt ngan rambut johan!;)

#eh lupe lak..ezany, thnx ya! ;)

Reply

Ummi November 16, 2012 at 1:56 AM

Salam ..sy pun dah tsangkut ngan A&H ..berebut iPad ngan anak semata2 nak tgk A&H…start episod 6 terus g beli novel dia Aezar…mmg kelakar baca komen yg nak bako airport 2..memula malas nak ikut sbb 80 episod banyak sgt ?

Reply

mummy fatin November 16, 2012 at 2:04 AM

line xbape bagus malam ni. anyway thank you ezany..to catch up again early morning.

Reply

Ratu Malaya November 16, 2012 at 2:08 AM

sedey part Am benti keta tu…. bergenang jua air mataku… alahai….
apapun kenalah menunggu sehingga isnin utk tau episod selanjutnya… thanks Ezany upload awal hari ni….

Reply

jajan November 16, 2012 at 2:15 AM

to cikgu zawiyah- sokonglah drama melayu dari ko sokong drama indon! Cara emo mcm dok tgk crita indon ni…peace yo!

Reply

shahrul November 16, 2012 at 2:19 AM

kpd cikgu zawiah..
klu nk komen tu bg ler ayat yg bernas skt… ni dh mcm bdk2 plk tu… nama je cikgu… g skolah nnt ajar anak murid tu berbudi bahasa skt dan cara brkomunikasi yg baik… jd lah cikgu yg matang…

Reply

jajan November 16, 2012 at 2:23 AM

shahrul- nama pon ajar tadika otak mcm budak tadika la…emo berebut jajan….hahaha

Reply

Bunga November 16, 2012 at 2:31 AM

buat aku teringat kisah aku masa dulu2….nak tumpang luah perassan.. x nak control ayu lagi… dulu aku pun hampir terjebak ngan cinta 3 segi..orgnya jujur, ikhlas, caring n romantis + lucu. dia sentiasa buat cuba buat aku happy, tapi cukup serius bab agama. Satu ofis ingat aku ngan dia ada apa2. dia pun x kisah org anggap cam tu, nama aku guna ‘Bunga’ nie adalah gelaran dia kat aku..kerana dia satu ofis panggil aku bunga..x nampak batang hidung dia kat mana2 di ofis org akan cari aku tanya,,Bunga…mana kumbanag kau. adui, Tapi dlm masa sama sebelum dia masuk keje x kat tempat aku keje tu, dia memang dah ada makwe..dia x pernah selindung, tapi dia tetap tunjukkan rasa sayang dia pada aku. Dia akan temankan aku dan lindungi aku..dia pernah cakap, kalau dia ada kete, dia akan ambil n hantar aku balik, tapi sebab dia hanya ada motor, x boleh, dia reserve hanya utk isteri dia, sanggup sorong motor temankan aku jln kaki dari bawa naik motor..masa tu lah aku rasa aku tercinta pada dia. Lebih nyata bila aku rasa cemburu sgt tgk dia bawa perempuan yang masa tu dah jadi tunang dia..siap boleh tanya lagi pada ku, kau nie kenapa? Ehhh, meroyan aku kejap. Aku x sangka dia memang beri perhatian pd apa juga yg belaku pd ku. Satu contoh, tiap2 hari, waktu lunch dia memang ngan aku, larilah ke mana pun, sudahnya dia akan jumpa aku juga. Tepat waktu solat, walau cam ne pun situasi, dia kan jerit kat aku, jom solat. hari2 cam tu sejak aku mula kenal dia. Satu hari, kat ofis aku sakit kepala n perut yg amat. Kawan2 kat ofis sibuk suruh dia bawa aku ke klinik, Melihat keadaan aku masa tu, dia depan kawan2 lain terus tanya..Bunga, kau pregnant ya. Terbeliak mata aku mendengarnya, apa lagi org lain. Mujur kawan2 aku tahu sakit aku sebab dri mula aku masuk keje aku dah beritahu diorang akan sakit aku. Tulah tu sayangkan kami agaknya dan mungkin doa dia kot. Aku hanya dia tanpa cakap apa2. Tulah tuhan tu sayang kan aku, 2 hari lepas tu, tetiba dia baru aku dia dah dapat offer keje yang dia minta awal, jwt lebih baik..dia minta aku serahkan suruh notis berhenti keje 24 jam pada pagi esok. Aku rasa sedih yg amat lebih2 bila dia minta maaf kerana terpaksa tinggalkan aku. Sekali sekala kami ada cakap kat telefon. Satu hari dia call, dia beritahu aku dia dah otw utk pergi nikah, dia nak minta izin. Dia cakap dia nak aku ada sama tapi x boleh bawa aku sebab keluarga dia x kenal aku. Dan kalau tiba2 aku ikut, pasti kehadiran aku akan jaid isu. Aku jawab, pergilah, asalkan x jabat tgn tok kadi 10x sudah. Kini aku tahu, cinta, kasih n sayang ada perbezaan. Mungkin apa yg aku n dia rasa, hanya rasa kasih bukan cinta kerana cintanya tetap pd tunang dia..lagi pun dia memang soerang yg bertanggungjawab n pegang pada janji n amanah. Aku bersyukur tuhan pisahkan kami, kerana kalau x, tahu lah apa akan jadi

Reply

kipas berani mati November 16, 2012 at 8:39 PM

rajinnya..berbunga-bunga..tp ada bakat..rasanya che bunga lg sesuai jd penulis cerita drama ADAM & HAWA ni..drp penulis yg asal..

Reply

kak long ain... November 19, 2012 at 12:11 PM

waaa..blh wat drama la citer bunga nih…or may be inspirasi utk scrip writerplak..ahahhaah….dugaan ek…but its gud dat u guys da separate…ujian dr Allah tu…mintak d teguhkan iman kita ek…

Reply

adam azfar November 16, 2012 at 4:23 AM

dah keluar part dee yg gedik… tak sabar tggu mggu depan apa agenda dee seterusnya…

Reply

kipas berani mati November 16, 2012 at 4:56 AM

Ain-Ain..dah balik ayat sengal..” am tak rasa apa yg ain rasa”…ini dah episod 48 ..Ain dah kuar makan dan siap Am supa lg..tp masih ada lg ker ayat tu..peliknya..kata-kata hatinya dah berbunga-bunga sukakan Am tp masih nak tjk ego lg..nasib Am tu penyabar sgt-sgt..kdg borink juga dgn Am yg wataknya agak over penyabar tu..mcm tak lojik pula…

Reply

rusnita November 16, 2012 at 5:22 AM

woo, apsal la lagi si ain ni? meleleh la jugak air mata ni ms scene kereta berenti tu. betul kata azua, ptt kena sediakan oksigen sekali. sesak nafas ku jadinya. hm, awalnya sorotan 47-52. sembang kat sana ek utk story mory next wk.

Reply

Ain Hawani November 16, 2012 at 6:11 PM

Erm….br berkesempatan tgk episod 48 almaklum ler hr ni klate ct…so kena setle apa yg ptt dl br tenang nak layan citer A&H ni……makin best nmpak citer ni

Reply

Syedda November 16, 2012 at 5:42 AM

*Kita semua mmg tak suka sad ending kan…teringat cerita tentang dhia plak….tapi nasib baik jgk la sbb citer2 dr penerbit malaysia ni tak panjang sgt mcm cerita2 telenovela atau cerita2 indonesia…kalau tak…tak siap jgk la assigment….

* apa2 pun tq very much ezany…kalau takde AH ni jiwa kacau…sebab dah terjebak…..ape2 pun jom solat subuh…..jumpa minggu depan….

*Release tension…baru boleh sambung buat assigment…caiyok

Reply

hana November 16, 2012 at 7:44 AM

kawan2, cuba tengok disebalik tabir making of adam dan hawa…byk scene yang best, Azie kwin dgn Johan..Ain bersatu dengan Am, diorang haneymoon kat cameron hinghland…Ain dah pakai tudng penuh…Ain dan am very loving couple.
Ain pregnant dapat baby girl…happy ending, secne tambahan tu untuk pnjgkan cite..sbr hingga tunggu ke akhir ye.

Reply

Cikgu Zawiyah November 16, 2012 at 7:53 AM

Satu lagi episode yang membosankan…

Slow nak mampos….. selit scene yg tak ada kene mengena berjela2 just utk memanjangkan episode…..
Ni apa ni…. haha…!!!!

membazir masa jer aku tengok cita ni…..
menyesal aku aku ambik HD…. menyesal aku ambik PVR…. cita hampeh….

cita tak ada arah tuju….. asik sebut benci2 di entah episode yg ke berapa tah ni… Flash back pun panjang nak mampos…. macam kerata api barang….

hey…. come on laaa… kalu nak buat cita dan tarik org langgan HD…. bagi laa yang full hit punya cita… ini cerita yang skrip berulang2…. aku dah naik muak laa….. muak……

Reply

Menyampah November 16, 2012 at 3:09 PM

yang Cikgu Zawiyah ni dah kenapa? tak suka takyah la tengok. bongek sangat kenapa? orang pun maleh nak layan awak. macam mental je duk mengamuk tak tentu pasal. orang mental pun tak macam ni la. puiiii!

Reply

Mimi Yang Divine November 17, 2012 at 11:56 AM

Ala…lek la CZ..tak de sapa paksa awak tgk cite ni..saje nak propa lebih awak ni…x yah nk seyes2 la k…

Reply

sahabat November 19, 2012 at 4:49 PM

CIKGU CIKGU MENTAL KE???

Reply

ieda adnur November 16, 2012 at 7:55 AM

thanks for the host….thumbs up….keep it up…..

Reply

SeriHani November 16, 2012 at 7:57 AM

memang kena sedut oksigen byk dgn sikap ain pada am nihh!..meleleh air mata tengok am sedih…tapi control…hubby ada sebelahh….

Reply

Asyik November 16, 2012 at 8:28 AM

Terima kasih EK @Ezany kun upload AH. Buat cikgu zawiyah…tak kan frust tak dapat Adam terbawa2 sampai kat sini? Cakap tak suka…tapi tengok juga. Senang nk komen,kan?

Reply

Aara_heart November 16, 2012 at 9:06 AM

Kasihannya Am bila bab dia minta maaf kat Ain…Ain pula dok tengok jer….grrrrrr….setidak2nya cakap la sumtyng….huhuhuhu

Reply

Faidzah Faid November 16, 2012 at 9:07 AM

Ala cikgu zawiyah ni lg satu bodoh nk mampos,dah tau bosan tp tetap gak tngok,xpayah la nk hipokrit klu x suka AH nape tengok..sengal!klu agak2 nyesal amik HD just call Astro n potong je line awk tu….!!ada faham??setuju x dgn cdangan saya kwn2????

Reply

hiii November 16, 2012 at 6:45 PM

faidzah jgn lah awak kata mcm tu pd cikgu zawiyah…kalau dia bodoh dia x jd cikgu tadika..dah lah awak kata bodoh d tambah mampos plak…cikgu zawiyah cik gu anak saya d tadika tu……

Reply

tontondarijauh November 16, 2012 at 10:59 AM

Cikgu Zawiyah, kalau x suka, x yah tgk langsung, so xde la anda emo x hinggat dunia kat sini yer…ke..in denial anda nih, x suka, tapi nk tgk gak??Pastu buat semak jer comment tah apa2 kt sini…Apa2 pun…peace, no war!!

Reply

Ulat gebu November 16, 2012 at 11:11 AM

Ist of all, tq to ezany sbb upload citer ni… Hahaha sian cikgu Zawiyah. Nampaknya awak silap masuk tempat ni.. lebih baik pi mengajar sejarah kt budak lagi baik. Padan muka comment sangat…Dok tunggu jugak respond dr cikgu.Terima kasih cikgu………………………………..

Reply

cekdah November 16, 2012 at 11:49 AM

saya sgt2 setuju dengan cikgu zawiyah, Ceta memang menarik… pelakon pun ok.. tp babak2 yg xperlu tu xpayahla diulang2 berjela2… no point.. xda mesej.. contohnya slot azie dn johan berbincang nk habaq kat ain ke tidak, sampai berapa slot duk benda yang sama… what for??? Begitu juga dgan dialog ain… lebih kurang sama ja… Ini semua penting diberi perhatian utk meningkatkan KUALITI drama melayu…. DRAMA MELAYU MENGGAMBARKAN PEMIKIRAN ORG MELAYU… BUKAN SEKADAR HIBURAN SEMATA-MATA..

Reply

kak zah November 16, 2012 at 1:12 PM

babak yg ulang tu lah yg nostalgia….suka sgt….ramai yg suka ..kalau x suka..tukar je channel lain masa babak tu d ulang…selesai…probleeeeemmmmmmmmmm

Reply

Senyap boleh? November 16, 2012 at 3:12 PM

NAK DRAMA KUALITI HANG PI DIRECT CERITA SENDIRI. MOVIE MAT SALEH YANG HANG TENGOK TU SEMUA YANG ELOK2. PI TENGOK YANG DIA TAK TAYANG TU TERUK MANA. DAH MALAYSIAN TU BUAT GAYA MALAYSIAN. SEMAKKKKK!

Reply

kipas berani mati November 16, 2012 at 8:36 PM

stuju ngan cekdeh..taksub tahap gaban..sehingga tak boleh komen yg membina sikit..mmg sepatutnya drama ni taklah smpi 80 episod kerana byk babak dan dialog ulangan..penulis skrip pun dah kering idea tp penonton ramai yg suka cite ulang2 ni..

Tak perlulah melenting baca komen yg tak memuji kalau taksub pun…mana tahu pngrh dan penulisnya baca komen kritikan tersbt dan boleh dijadikan panduan utk produk yg seterusnya..

Reply

hawani November 16, 2012 at 12:00 PM

xsbr tgk dorang berbaik semula…

Reply

mad@kedah November 16, 2012 at 12:14 PM

best …

Reply

Amy November 16, 2012 at 12:46 PM

Faidzah Faid…Setujuuuuuu 100 % alah..jgn layan la emo cikgu Zaawiyah tu…dia ckp pada saya,dia saje2 nk buat gempak dkt sini , sbb ramai sgt yg pro tk seronok klu tk yg anti, so dia volunteer lh utk buat komen2 yg lain dari yg lain supaya ada masam2 manis dan pahit2 maung. Betul tk cik gu zawiyah?

Reply

semek kelate... November 16, 2012 at 1:25 PM

beto….suko2…kena ado lah jugok ore mace cik gu zawiyah..baru ada warna warni…ikut novel keluargo mak adam mukhriz ore kelate….jadi ikut novel ada speaking kelate..jd x salah lah ambo start dulu…..novel uda dara ada samb crita adam hawa…hawa sarat mgandung anak kedua….setelah 4 thn…berlalu….bes

Reply

Adam Nakal November 16, 2012 at 1:41 PM

No name apa ada pada nama and apa ada pada jantina.yang penting layan jer A&H ni muahhaaahhaaaa!

Reply

amz November 16, 2012 at 1:53 PM

nak layan chat gak kt sini boleh…?best lak baca comnt2 kt sini…yg pasti citer ni mmang best…adam dan hawa antara drama bersiri yg saya layan….sejak tngok drama syurgamu ramadhan saya dah mula minat drama melayu…itu pun kena tngok sape hero & heroin nye….

Reply

IntanPermata Hawa November 16, 2012 at 2:09 PM

AHA ! cepat2 la bebaik pOn A & H nip.. aiyOo :D

Reply

marique November 16, 2012 at 3:13 PM

aduh….tolong2x :( sdh beberapa hari saya tak dpt tengok A&H tak tahu kenapa….asyik tersekat2x & at d end x dpt loading….somebody HELP :( ((((( any other source 2 download ke???? i miss d drama :(

Reply

cekdah November 16, 2012 at 3:52 PM

pasai tu la malaysian xleh maju….. xleh terima teguran… xnak hijrah… sampai bila pun kat takok lama gak…. ceta Inggeris tak semestinya elok.. ambik yg baik, yg xbaik jgn ikut.. jgn marah ya senyap boleh?… hehehe……

Reply

my_zatul November 16, 2012 at 5:28 PM

iskh korang nie,,emo nye,,sian cikgu zawiyah,,itu pendapat dia,,memasing ada opinion sndiri,,utk cikgu zawiyah,x salah memberi pandangan anda tp harus berlapik bahasa,,kita kn org islam,,tutur bicara melambangkan jiwa,,seronok baca komen2 kalian,,jgn lupa kita baru jer buka buku baru,,MUHARAM 1434H,,semoga isteri dan bakal2 isteri di luar sana menjadi isteri yg solehah kerna syurga kita ditelapak kaki suami,,dan buat para suami dan bakal2 suami,,bimbinglah isteri kalian,,sayangi dan lindungilah mereka,,peringatan utk diri ini juga,, DRAMA ADAM HAWA IS THE BEST ,,huhu

Reply

kipas berani mati November 17, 2012 at 5:59 AM

Byk btl lah Azie punya bohong ni..tkt nak berdpn dgn Ain tp tak tkt pula terserempak dgn Ain masa Johan antar dia kat rmh..tkt gedik dan mengada- ngada adalah..klu tkt sepatutnya dia drive kereta sndri..barulah lojik rasa tkt tu..mmg lah cerita tak lojik tp pperlu ada penceritaan yg boleh menyakinkan penonton tentang sesuatu situasi itu..nk tanya juga mana dah kereta si Azie?..kereta Ain dua biji yek..kdg warna hitam kdg warna putih..

Watak Ain dan Azie persamaan ketara ialah ada sikap hipokrit itulah psl mereka boleh jd kawan dan duduk serumah..

Reply

hiii November 17, 2012 at 10:01 PM

he….x sabarnye…nk tgk adam sarung cincin..d jari ain…lepas ain hadir mjlis nikah ah azie dgn johan…dah besar perutnya…azie pakai baju pengantin coklat,,,,lambatnya……siri..ni….kalau sambung ..mcm novelkan bes…arissa asyiqin..dapat…adik. 4 thn kemudian….tahniah aisya sofea…harap dpt samb..kisah ain dan adam…seterusnya

Reply

Strike November 18, 2012 at 12:09 AM

Tak Sabar Pulak Ni~

Reply

nabilahuda shaheerah November 18, 2012 at 1:38 PM

x dapat kawan mcm azie nie pon xpe !!!

Reply

Am November 19, 2012 at 12:32 AM

Marathon Adam & Hawa.. episod 1 – 48.. satu hari ja tonton… huhu… anyway.. satu citer episod yang best.. macam Nora Elena gak.. (“,)

Reply

mak adam November 19, 2012 at 11:02 PM

akak pun baru je maraton nora e beb hari sebelum ni.. dulu tak penah layan sebab tak minat aa.. best juga NE.. perasan tak ada beb dialog dlm NE diguna aa dalam anh…

Reply

hetty November 19, 2012 at 12:49 AM

dah terjebak plak..hahaha

Reply

Qilla November 19, 2012 at 6:48 PM

seronok tonton cerita ni. Boleh tak bagi saya muat turun semua episod agar jadi koleksi. Saya dah ulang banyak kali tonton cerita ni dari episod pertama. terima kasih…

Reply

hawa November 21, 2012 at 12:59 AM

kita harap adam kite boleh sayang dan terima kite untuk selama-lamanya

Reply

adam azfar November 25, 2012 at 3:46 AM

adam akan tetap tunggu ain selamanya…..

Reply

alya November 27, 2012 at 5:48 PM

BEST2..suka sgt tgk cite ni..xjemu2 ulang kali tgk hehehehe

Reply

n.syazwani December 3, 2012 at 1:06 AM

benci toii ngn sikap si johan.lelaki pemaksa,dan xreti rs besalah.mcm lalang jerk..puiihh.! yg si azie ni pun g jela jmpa mntk maaf..dgn tulus dn ikhlas kalau syg shabat….

Reply

Nur Mai Sarah December 10, 2012 at 8:56 PM

thanks sgt ezany,,mudh-mudhn Allah membls jasa ezany ^^

Reply

Leave a Comment